Κλασικό λιβανέζικο πιάτο και μεζεδάκι που φτιάχνουμε πολύ συχνά στο σπίτι κατά την διάρκεια της Σαρακοστής και όχι μόνο. Υλικά (για 12 falafel) 400γρ. ρεβίθια (μουσκεμένα στο νερό από την προηγούμενη) 4 κουτ. σούπας μαιντανός ψιλοκομμένος 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουτ. γλ. κόλιανδρο ξερό τριμμένο 2 κουτ. σούπας αλεύρι (και λίγο παραπάνω για το πλάσιμο) αλάτι, πιπέρι 1 κουτ.γλ. τριμμένο κύμινο 1 σκελίδα σκόρδο λάδι για το τηγάνισμα Εκτέλεση Βάζουμε στο food processor τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλεύρι, τον μαιντανό, το αλάτι και το πιπέρι και τα πολτοποιούμε. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια που θα δουλέψουμε και αδειάζουμε το μίγμα. Πλάθουμε 12 κεφτέδες. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο 2-3 λεπτα από την κάθε μεριά. Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αll time classic!!! ..για τους λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας! Δοκιμάστε το είναι πάρα πολύ νόστιμο,άν δεν σας αρέσουν τα καυτερά μπορείτε να μην βάλετε το τσίλι. Τα υλικά μας 4 τορτίγιες 1 φιλέτο μοσχάρι κομμένο σε μακριές λωρίδες 1 κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια 2 πιπεριές πράσινες σε λωρίδες Ταμπάσκο Λίγο ελαιόλαδο Για το μαρινάρισμα Χυμό από ένα λάιμ 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ½ κουταλάκι κύμινο 1 κουταλάκι τσίλι Αλάτι Ας δούμε πώς φτιάχνεται Ετοιμάζουμε την μαρινάδα, βάζουμε μέσα το κρέας και το μαρινάρουμε για 3-4 ώρες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά προσθέτουμε τα λαχανικά και σωτάρουμε άλλα 5 λεπτά σβήνουμε με την μαρινάδα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά . Σερβίρουμε με sour cream, πουρέ από κόκκινα φασόλια και ρύζι.
Υλικά (για 2 πίτες) 1 στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα κομμένο σε μπουκιές 1 εκατοστού 1 μεγάλη πατάτα σε κύβους 2 καρότα σε κύβους 100γρ. αρακά κατεψυγμένο 1 φύλλο ζύμης κουρού 150ml. κρέμα γάλακτος 2 κ.σ. βούτυρο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 100γρ. πικάντικο ή καπνιστό τυρί σε κύβους (πχ. Μετσοβόνε) Αλάτι, πιπέρι 1 κρόκος αυγού 2 κ.γλ. σουσάμι Εκτέλεση Σωτάρουμε το κοτόπουλο στο ελειόλαδο να πάρει χρώμα και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά ανακατεύοντας μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πιει το μείγμα το νερό.Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 1κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να χειλώσει το μείγμα μας. Προσθέτουμε και το τυρί, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφύνουμε να κρυώσει. Βουτυρώνουμε καλά με το υπόλοιπο βούτυρο 2 ατομικά βαθιά πυρίμαχα.
Κόβουμε το φύλλο κουρού σε 4 κομμάτια. 2 μεγαλύτερα ώστε να καλύψουμε τα πυρέξ μας και 2 μικρότερα ώστε να τα σκεπάσουμε, και στρώνουμε με φύλλο. Γεμίζουμε με το μείγμα και σκεπάζουμε με το μικρότερο φύλλο διπλώνοντας τις άκρες. Μ’ ένα πηρούνι ή μαχαίρι κάνουμε μερικές τρυπούλες ώστε να βγαίνει ο αέρας, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Τα υλικά μας 300 gr. νερό 160 gr.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 20 gr.ζάχαρη 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 αυγό 1 λεμόνι Λάδι για το τηγάνισμα Για το πασπάλισμα Ζάχαρη Κανέλα Ας δούμε πώς φτιάχνονται
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και το αλάτι να βράσουν. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι με τον χυμό του λεμονιού να κάψει.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε κορνέ με το χοντρό στόμιο. Μόλις κάψει το λάδι δημιουργούμε δημιουργούμε με το κορνέ μπαστουνάκια περίπου 5-7 εκατοστά. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν τα churros και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας.
Υλικά 1 φιλέτο κοτόπουλο ή χοιρινό κομμένο σε λωρίδες 4 τορτίγιες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένo 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη Τσίλι σε σκόνη 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 κούπα τριμμένο τσένταρ Λίγο ελαιόλαδο Ταμπάσκο Αλάτι Εκτέλεση Σε μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε το κοτόπουλο,τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και το τσίλι. Προσθέτουμε την ντομάτα και ελάχιστο νερό και βράζουμε για 30 λεπτά. Αποσύρουμε προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά. Ανοίγουμε τις τορτίγιες και βάζουμε γέμιση στο κέντρο. Διπλώνουμε σχηματίζοντας τετράγωνες πίτες και σερβίρουμε. Τα σερβίρουμε με πουρέ κόκκινων φασολιών και Sour cream. Tips: Αντί για κρέας μπορούμε να βάλουμε μόνο το τυρί σε μεγαλύτερη ποσότητα ήεπίσης κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα που τα προσθέτουμε στο τέλος μαζί με το τυρί. Συνοδεύεται με παγωμένη μπίρα. Καλή επιτυχία!
Υλικά 1/3 φλιτζανιού ξερές σταφίδες 2 κουταλιές λικέρ Καλούα (Καφέ) 2 ουγκιές(60 γραμ)γλυκό-πικρή κουβερτούρα 4 ουγκιές ( 120 γραμ) άγλυκη κουβερτουρα 3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο 1/2 κούπα αλεύρι 1/4 κουταλάκι μπέικιν 1/4 κουταλάκι αλάτι 1/8 κουταλάκι κανελα σκόνη 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμενο μαύρο πιπέρι 1/8 κουταλάκι καγιέν (καυτερό πιπέρι) 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, 3/4 της κούπας ζάχαρη, 2 κουταλάκια βανίλια, 1 κούπα μαύρης σοκολάτας τσιπς Εκτέλεση Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνετε το λικέρ με τις σταφίδες σε απαλή φωτιά μέχρι να κάνει το λικέρ φουσκάλες, οπότε σβήνετε την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μεταλλικό μπώλ βάζετε τις σοκολάτες και το βούτυρο και κάνετε μπαίν μαρί με άλλη κατσαρόλα με νεράκι πάνω από απαλή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά, μόλις αυτό γίνει τα αποσύρετε από την φωτιά. Ενώστε το αλεύρι με το αλάτι, πιπέρια κανέλα μπέικιν , και ανακατέψτε στην μεσαία ταχύτητα , και αφήστε το στην άκρη. Με σύρμα η το μιξερ χτυπάτε την ζάχαρη με τα αυγά να γίνει ένα πάλ κίτρινο μείγμα για 5΄. Προσθέστε το μείγμα της βανίλια και της σοκολάτας και ενώστε τα καλά.Κατόπιν προσθέστε και το μείγμα του αλευριού και του λικέρ και της σταφίδας, να γίνει τελικά ενα μείγμα για μπισκότο. Τοποθετήστε τα με στρογγυλες κουταλιές επάνω σε επιφάνεια σιλικόνης,(η σε λαδόκολλα), και ψήσ
... Διαβάστε περισσότερα »
Υλικά : 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα ½ ποτήρι αλεύρι 1 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά 2 αυγά ½ ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα 4 φέτες τυρί για τοστ 2 κουτ. γλ. ρίγανη αλάτι, πιπέρι απλή σάλτσα ντομάτα (ντομάτα, σκόρδο, κρεμμύδι) ζυμαρικό της αρεσκείας σας Εκτέλεση Ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ Βάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα σε άλλο πιάτο και σε ένα τρίτο την φρυγανιά, την παρμεζάνα, την ρίγανη και το αλατοπίπερο Ανοίγουμε τα στήθη του κοτόπουλου και τα χτυπάμε ελαφρά να πλατύνουν Τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά το αυγό και τέλος το μίγμα φρυγανιάς, παρμεζάνας και μπαχαρικών Τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και ψήνουμε έως ότου ροδοκοκκινήσουν και οι δύο πλευρές. Στο τέλος σβήνουμε τον φούρνο, απλώνουμε το τυρί του τοστ πάνω στο ψημένο κοτόπουλο και το αφήνουμε μέσα στο φούρνο, έως ότου λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτα, το ζυμαρικό και έξτρα παρμεζάνα Καλή όρεξη
Συνταγή από την Ινδική κουζίνα με μία δόση Καραϊβικής Υλικά 4 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές (χωρίς κόκαλα και πέτσες) ¼ κούπας ελαιόλαδο 2 κουτ.σούπας βούτυρο 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 1 κουτ.γλ. κανέλα 1 πιπεριά jalapeno 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουτ.σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ 2 κουτ.σούπας κουρκουμάς 2 κουτ. σούπας τσίλι ½ κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα 750 ml ντοματάκια (μεγάλη κονσέρβα) 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 500 ml γιαούρτι 2% 4 κουτ. σούπας φρέσκος κόλιανδρος Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση Χυμός από 1 μοσχολέμονο 250 ml γάλα καρύδας (περίπου ½ κονσέρβα) Εκτέλεση Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε το λάδι να κάψει και το τηγανίζουμε (3-4 λεπτά) Προσθέτουμε το χυμό του μοσχολέμονου Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα Προσθέτουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την κανέλα και την πιπερίτσα Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το τσίλι, τα αμύγδαλα, τις ντομάτες, τον πελτέ, το γιαούρτι και το γάλα καρύδας Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Yλικά 1 φιλέτο κοτόπουλο βρασμένο 4 τορτίγιες 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια 1 κούπα καλαμπόκι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 ντομάτα ψιλοκομμένη 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 καρότο σε κύβους 1 κούπα τριμμένο τσένταρ Λίγο ελαιόλαδο Ταμπάσκο Μαϊντανό Αλάτι Eκτέλεση Ανακατεύουμε σε ένα τηγάνι όλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο,και προσθέτουμε το αλάτι και το ταμπάσκο και τα σωτάρουμε για 5 λεπτα σε ελαιόλαδο. Ανοίγουμε τις τορτίγιες και βάζουμε γέμιση στο κέντρο και διπλώνουμε σε ρολό . Τοποθετούμε σε πυρέξ , πασπαλίζουμε με μπόλικο τσένταρ και το βάζουμε στο γκρίλ μέχρι να λιώσει το τυρί. Τα σερβίρουμε με πουρέ κόκκινων φασολιών και ρύζι και sour cream. Tips: Μπορούμε να μην βάλουμε καθόλου το κοτόπουλο. Μπορεί να συνοδευτεί άψογα από παγωμένη μπίρα και κρύα σαλάτα για ένα φιλικό δείπνο.
Υλικά: 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμενο 1 κ.γ. κύμινο λίγη κανέλα 2 κοκκινες πιπεριες καυτερες ψιλοκομμένες (η οσο καυτερο αντεχετε) 1 ντομάτα τριμένη 4 τορτίγιες Εκτέλεση: Σωτάρω σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και προσθέτω το σκορδο, το κύμινο, την κανέλα και τις πιπεριές ανακατευοντας διαρκώς. Προσθέτω τον κιμά ανακατευοντας συνέχεια για να σωταριστεί πολύ καλά και να ανακατευτει με τα μπαχαρικά. Προσθέτω την ντομάτα, το αλάτι και λίγο νεράκι. Αφήνω να σιγοβράσει εως να εξατμιστει το νερό και να μεινει τελειως στεγνός ο κιμάς. Ζεσταινω λιγο τις πιτες στα μικροκύματα. Μοιράζω επάνω τους τον κιμα και τις διπλώνω ρολάκια. Εγω βάζω πριν τις δίπλώσω και λίγο τυρι τσενταρ μέσα. Καλή ορεξη
Πως το κάνουμε: Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά μαζί με τη ζάχαρη να κοχλάσει. Κόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε μέσα τη ζεστή κρέμα. Να μην είναι πανω στη φωτιά πολύ σημαντικό. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα. Ρίχνουμε και το κονιάκ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα Εγώ βάζω μισή σοκολάτα μαύρη και μισή γάλακτος για να μην βγει πολύ πικρή. Αλλά αυτό είναι θέμα γούστου οπότε ο καθένας βάζει ότι του αρέσει περισσότερο.
Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κούπα νιφάδες βρώμης 2 κούπες καστανή ζάχαρη 1 κούπα σταφίδες 1 αυγό 150 ml φρέσκο γάλα 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
Πως το κάνουμε: Σε ένα bowl αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη βρώμη και τις σταφίδες. Σε ένα άλλο bowl χτυπάμε το βούτυρο με το αυγό, τη ζάχαρη και το γάλα. Tο προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η μάζα των υλικών. Έπειτα τοποθετούμε τη ζύμη σε αντικολλητική φόρμα για τάρτα. Ψήνουμε για 35 - 45 λ. στους 200°C.
Λίγα μυστικά ακόμα Σερβίρεται με παγωτό αλλά είναι νοστιμότατη και σκέτη.
Εκτέλεση Πλένετε τις πατάτες καλά και χωρίς να τις ξεφλουδίζουμε τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι να γίνουν μαλακές. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε ο μπέικον, το κρεμμύδι και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες τις ανοίγουμε αφαιρούμε λίγη από τις σάρκα τους τοποθετούμε το μείγμα μας. Τις ψήνουμε για 10 - 15 λεπτά ακόμα για να
... Διαβάστε περισσότερα »
Υλικά 1 ½ κιλό αρνάκι γάλακτος κομμένο σε κομμάτια 1 κρεμμύδι ολόκληρο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες • 2 ρέβες κομμένες στα 4 • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες • 1 μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες • 1 καυτερή πιπεριά • 150 γρ. βρασμένα ρεβίθια • 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες • 20 γρ. σάλτσα ντομάτας • 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο • 3 γαρίφαλα • 1 κουτ. της σούπας πάπρικα • αλάτι, πιπέρι • 400 γρ. κους κους • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
Εκτέλεση Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το πασπαλίζετε με την πάπρικα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας απ' όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προ
... Διαβάστε περισσότερα »
Ετοιµασία 1. Χτυπήστε καλά τα αβγά σε ένα µπολ. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια τα ψιλοκοµµένα λαχανικά και το τυρί. 2. Λαδώστε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και, µόλις ζεσταθεί, αδειάστε εκεί το µείγµα. 3. Περιµένετε να ψηθεί από τη µία πλευρά και µετά γυρίστε την από την άλλη. Ψήστε για άλλα δύο λεπτά και µεταφέρετε την οµελέτα σε πιάτο.
Υλικά 1 κοτόπουλο μέτριο ή 4-5 μπούτια από κοτόπουλο 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 1 λεμόνι (τον χυμό) θυμάρι ξερό, τριμμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4 1 κουτάκι μπίρα 1 κιλό πατάτες κομμένες, κυδωνάτες
Εκτέλεση Πλένετε και καθαρίζετε το κοτόπουλο. Με μία λεμονόκουπα, περνάτε το κοτόπουλο εξωτερικά και το τοποθετείτε σε ταψί. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο μέσα-έξω και ανακατεύετε το λιωμένο σκόρδο με το θυμάρι και τη μουστάρδα. Με αυτό το μίγμα, αλείφετε το κοτόπουλο εξωτερικά και στη συνέχεια τοποθετείτε στην κοιλιά του το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις πατάτες σε μια λεκάνη, τις αλατοπιπερώνετ
... Διαβάστε περισσότερα »
Υλικά για 2 άτομα • 2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές • 1 πιπεριά πράσινη • 1 πιπεριά κόκκινη • 10 φέτες μπέικον • αλάτι • πιπέρι • καλαμάκια για σουβλάκια • 1 λεμόνι κομμένο στα 4 (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C, πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια. Πλένετε και στεγνώνετε τις μπουκιές του κοτόπουλου. Τις παίρνετε μία μία και τυλίγετε γύρω στην καθεμιά, μισή φέτα μπέικον. Περνάτε την πρώτη στο καλαμάκι και στη συνέχεια περνάτε ένα κόκκινο και ένα πράσινο κομμάτι πιπεριάς. Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο περνώντας στο καλαμάκι κομμάτια κοτόπουλου τυλιγμένα με μπέικον εναλλάξ με τις πιπεριές. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι. Ψήνετε τις κοτομπουκιές στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σερ
... Διαβάστε περισσότερα »
Εκτέλεση Βάζετε στο μπλέντερ το τζίντζερ, το τσίλι, το σκόρδο, το κόλιαντρο, το αλάτι, τον κουρκουμά και το κύμινο, και τα πολτοποιείτε. Π
... Διαβάστε περισσότερα »
90γρ. ασπράδια (περίπου από 3αυγά) 30γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 200γρ. άχνη κοσκινισμένη 110γρ. αμύγδαλα σε σκόνη όσο περισσότερο γίνεται
Εκτέλεση
Χτυπάμε τ' ασπράδια στο μίξερ και σιγά σιγά ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαρέγκα γυαλιστερή αλλά προσοχή δεν χτυπάμε πάρα πολύ γιατί θα κόψει. Έχουμε ανακατέψει την άχνη με τη σκόνη αμυγδάλου. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το μίγμα άχνης-αμυγδάλου στη μαρέγκα σιγά σιγά και με μια πλαστική μαρίζ(σπάτουλα) α
... Διαβάστε περισσότερα »
Υλικά 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κούπες ζάχαρη 1 κουταλάκι μπέικιν μπάουντερ 1 κούπα κακάο 1/4 κουταλάκι αλάτι 5 μεγάλα αυγά 1/2 κούπας γάλα 1 κούπα βούτυρο 2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας 1/3 κούπας ζεστό νερό 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας ανακατεμένες με 2 κουταλιές αλεύρι
Για το γλάσο σοκολάτας 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 2 κουταλιές βούτυρο 1/3 κούπας ζάχαρη άχνη λίγη βανίλια 1/2 κούπας γάλα
Εκτέλεση Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στο μίξερ εκτός από το νερό και τα κομματάκια σοκολάτας και τα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Μόλις ενσωματωθούν προσθέτουμε το νερό και τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας και πάλι. Αφού λαδώσουμε ένα ταψάκι, ιδανικά σε σχήμα καρδιάς ρίχνουμε μέσα τ
... Διαβάστε περισσότερα »
Υλικά 1 1/2 κούπα γάλα 1 κ.σ. ξύδι 2 1/8 κούπες αλεύρι 2 κ.γ. μπέικιν 1/2 κ.γ. σόδα 1/2 κ.γ. αλάτι 1 κούπα ζάχαρη 1/4 κούπα αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι (σαν σκόνη) 1/2 κούπα λάδι 1κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή μια κάψουλα βανίλιας, αν δεν έχετε σε υγρή μορφή) 1κ.γ. εσάνς αμυγδάλου
Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βάζετε χαρτάκια για μάφινς σε ταψάκι με θήκες μάφινς (περίπου 15-16 βγαίνουν). Ρίχνετε την κουταλιά ξύδι στο γάλα(στην ουσία γίνεται αντίδραση που σε συνδυασμό με τη σόδα μετά θα βοηθήσει στο φούσκωμα). Ανακατεύετε σε μπολ το αλεύρι, μπέικιν, σόδα, αλάτι, ζάχαρη. Στην κούπα με το
... Διαβάστε περισσότερα »
Υλικά για 8-10 άτομα Για το κέικ • 200 γρ. ανάλατο βούτυρο που έχει μαλακώσει • 2/3 φλιτζ. ψιλή ζάχαρη • 6 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια • 1 1/4 φλιτζ. κομμένα αμύγδαλα • 1 φλιτζ. σκούρα σοκολάτα κομμένη και λιωμένη
Για την επικάλυψη • 150 ml κρέμα γάλακτος • 1 1/2φλιτζ. σκούρα σοκολάτα, κομμένη • 2 κουταλάκια κόκκοι στιγμιαίου καφέ
Εκτέλεση Αρχικά φτιάχνετε το κέικ και ζεσταίνετε το φούρνο ρυθμίζοντάς τον στους 180° C. Στο μεταξύ απλώνετε λάδι με το μαγειρικό σας πινέλο σε μια φόρμα 25x30 εκ. Ανακ
... Διαβάστε περισσότερα »
Υλικά 85γρ. βούτυρο ή βιτάμ 125γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια 100γρ. καστανή ζάχαρη 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 2 κ.σ. μέλι 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 1 κουτ. σούπας λικέρ σοκολάτας (ή κρεμώδες λικέρ) ή άρωμα βανίλιας 110 γρ. αλεύρι ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 2 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20-20. Βάζουμε σε μπαιν μαρί, το βούτυρο, τη σοκολάτα, την καστανή και κανονική ζάχαρη και το μέλι. Αφήνουμε να ζεσταθεί και να αρχίσει να λιώνει και σιγά σιγά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Το βγάζουμε από το μπαιν μαρί και το ρίχνο
... Διαβάστε περισσότερα »
Εκτέλεση Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και μετά ρίχνουμε το αυγό. Έπειτα ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά, ομογενοποιούμε και το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι 20*20εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C για 20-25'. Αυτό που μου αρέσει στα brownies είναι η ευκολία τους...τα ρίχνεις όλα και ξεμπερδεύεις και έχεις ένα γευστικότατο αποτέλεσμα! Κρίμα που κάνει τόσο κρύο, γιατί μια μπάλα παγωτό θα ταίριαζε μια χαρ
... Διαβάστε περισσότερα »
Υλικά • 1 ματσάκι ρόκα (χωρίς τα κοτσάνια) • 8 τρυφερά μαρουλόφυλλα • 5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο • μερικά παξιμαδάκια σπασμένα σε μικρά κομμάτια • 6-7 ντοματίνια • 2 κουτ. της σούπας σταφίδες • 2 κουτ. της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα • ½ φλιτζάνι του τσαγιού κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε κύβους
Για το λοδόξιδο • 8 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο • 1 κουτ. της σούπας ξίδι από κρασί • 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού • ½ κουτ. του γλυκού πετιμέζι ή μέλι • αλάτι • πιπέρι
Εκτέλεση Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον τόνο, τα καρότα τις πιπεριές το καλαμπόκι και τα κρεμμύδια. Και αφού έχουμε βράσει και στραγγίζει τα ζυμαρικά τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε το αλάτι και την μαγιονέζα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Καλή σας όρεξη!
Ετοιµασία Βράστε τις πατάτες σε ένα µικρό κατσαρολάκι ή στο φούρνο µικροκυµάτων. Μεταφέρετέ τες σε ένα µεγάλο µπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά.
Αλλά, επειδή εκτός από τα φιλιά θέλεις (και θέλω) και έναν ωραίο καφεδάκι, ανασηκώσου στα σκεπάσματα και έλα να απολαύσουμε ένα. Να ένας τρόπος να ξυπνήσετε την αγάπη σας! Και, βέβαια, με πολλά πολλά φιλιά και αγκαλιές και χάδια. Και είθε όλες οι μέρες σας να είναι σαν κι’ αυτήν!!!
Τι χρειαζόμαστε: 2 φλυτζανάκια δυνατού espresso. λίγο ξύσμα από μοσχοκάρυδο (ίσα-ίσα ένα πέρασμα από τον τρίφτη) 1 καρφάκι γαρύφαλλο 1 μικρό κομμάτι κανέλλα (σε ξύλο) 1 κομμάτι βανίλια (μισό φασόλι) ζάχαρη, όση βάζετε συνήθως στον καφέ σας
Πως το κάνουμε: Ρίχνουμε στον καφέ όση ζάχαρη μας αρέσει ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα αρωματικά. Σερβίρουμε σε λευκά φλυτζανάκια (τι πιο ωραίο από ένα κατάλευκο και με στιλπνή επιφάνεια φλυτζανάκι .....), φροντίζοντας να συνοδεύεται από μία "γιορτινή παρέα” (ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, ένα σοκολατάκι σε σχήμα καρδιάς, τα κλειδιά ενός mini cooper ή ενός smart)
Λίγα μυστικά ακόμα Προσοχή. Το χρώμα του τριαντάφυλλου αυστηρά κόκκινο (αποφύγετε ροζουλί ή άλλες αποχρώσεις), το σοκολατάκι αγορασμένο αυστηρά από κάποιο καλό ζαχαροπλαστείο (αποφύγετε "εκείνο που πήραμε το καλοκαίρι από το πρωινό του ξενοδοχείου, αγάπη μου”) και το mini cooper ή το smart μόνο εάν της αρέσουν οι βόλτες με το αυτοκίνητο. (εάν είναι πολύ "του σπιτιού”, πάρτε της μία stirella, τελευταίο μοντέλο) Εάν έχετε μεταξύ σας διαφορετικές προτιμήσεις ως προς την ποσ
... Διαβάστε περισσότερα »
Περιγραφή Ο Άκης το είπε "Μπράουνι των ερωτευμένων"! Εγώ το κάνω προτροπή....."Ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε! Φτιάξτε το, απολαύστε το και σαγηνεύστε το ταίρι σας για πάντα!!!
Πως το κάνουμε: Λιώνουμε σε μπέν μαρί το βούτυρο και την κουβερτούρα. Αποσύρουμε την μεταλλική μας λεκάνη ή κατσαρόλα απο το μπέν μαρί και προσθέτουμε το κακάο. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας. Βάζουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και το μείγμα μας είναι έτοιμο! Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί ή πυρέξ και ρίχνουμε το μισό μείγμα. Με κουταλάκι ρίχνουμε κουταλιές εδω κι εκεί το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και το υπόλοιπο ζαχαρούχο. Τέλος στρώνουμε με σπάτουλα το γλυκό για να γίνει λείο και να πάνε οι κουταλιές του ζαχαρούχου παντού. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά. Κόβουμε αφου κρυώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα Ο Άκης έβαλε στο γλυκό και 100 γρ. καρύδια. Στη Φαίη θα άρεσαν φυστίκια Αιγινης εγώ ίσως να βάλω και ροδέλες μπανάνας για να θυμίζει περισσότερο banofee! Αυτοσχεδιάστε κορίτσια (κι αγόρια!) και δημιουργήστε φανατικούς συντρόφους στα πόδια σας! Καλή επιτυχία! Πολλά ευχαριστώ στον πιο διαβασμενο σεφ που εχω παραδεχτεί ποτέ!!
Περιγραφή Τα πιο αφράτα και εύγευστα μπιφτέκια που έχω καταφέρει να φτιάξω!
Τι χρειαζόμαστε: 1kg κιμάς μοσχαρίσιος, περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά 2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο 2 αυγά 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός 1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό 1 κουταλιά της σούπας ρουμελιώτικη ρίγανη, τριμμένη 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (γλυκό) 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο ελαιόλαδο για το ταψί
Πως το κάνουμε: Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Πλάθουμε σε μέτρια μπιφτέκια. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά ή ψήνουμε στο γκριλ.
Πως το κάνουμε: Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο. Ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο. Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.
Λίγα μυστικά ακόμα Σερβίρεται τέλεια με παγωτό βανίλια!! Κάτι σημαντικό που πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθος του ταψιού, αν είναι μικρότερο απο 28 πρέπει να το αφήσετε περισσότερο γιατί το μείγμα μας θα είναι πιο ψηλό οπότε θα χρειαστεί και πιο πολυ ψήσιμο.
Τι χρειαζόμαστε: 3 κ.γ. γεμάτες σκόνη σοκολάτας (ρόφημα) λίγο γάλα φρέσκο (ανάλογα με το γούστο σας) 7-8 παγάκια λίγο ζεστό νερό
Πως το κάνουμε: Βάλτε στο ποτήρι τις 3 κουταλιές σκόνη, προσθέστε λίγο ζεστό νερό, ίσα ίσα να λιώσει η σκόνη (με το κρύο νερό δε λιώνει τελείως). Βάλτε στο μπλέντερ τα παγάκια, τη λιωμένη σκόνη και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Δοκιμάστε για να δείτε αν θέλετε κι άλλο γάλα. Βάλτε το στο ποτήρι και σερβίρετε.
Λίγα μυστικά ακόμα Μπορούμε να κάνουμε και τα εξής: Βάλτε από πάνω λίγη σαντιγύ Αντί για γάλα, προσθέστε παγωτό Γαρνίρετε με κομματάκια σοκολάτας Προσθέστε λίγο σιρόπι σοκολάτας Βάλτε μεγάλη ποσότητα γάλακτος εάν θέλετε να κάνετε την κρύα σοκολάτα σας πιο "γαλατένια".
Περιγραφή Ένα ζεστό ρόφημα για τις κρύες μέρες του χειμώνα και ίσως για το κρύωμα που "αρπάξατε".
Τι χρειαζόμαστε: 1/2 λίτρο νερό 2 κλαράκια τσάι του βουνού 1 ξυλάκι κανέλα 1 ξυλάκι βανίλια μερικά ολόκληρα γαρύφαλλα 1/2 πορτοκάλι σε ροδέλες(με τη φλούδα) 2 μπαχάρια ολόκληρα μέλι
Πως το κάνουμε: Βάζουμε το νερό να βράσει. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το μέλι. Τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά. Βγάζουμε τα κλαράκια τσάι του βουνού και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα τα υπόλοιπα μυρωδικά να βράσουν. Το σουρώνουμε και το σερβίρουμε ζεστό με 1 κουταλιά μέλι (ή και περισσότερο αν σας αρέσει πιό γλυκό)
Λίγα μυστικά ακόμα Είναι πολύ καλό για το κρύωμα γιατί περιέχει βιταμίνη C. Στην υγειά σας και....περαστικά σας.
Περιγραφή Πως να φτιαξετε ζεστη σοκολατα με κανονική σοκολάτα, οχι στιγμιαίες σκονες κλπ, με την αφρωδη υφή της καφετεριας!
Τι χρειαζόμαστε: Λευκή σοκολάτα ή κουβερτούρα Κρεμα γάλακτος Λιγο γάλα Ζαχαρη και καφε(προαιρετικά)
Πως το κάνουμε: Χτυπήστε ενα πακετο κρεμα γάλακτος μεχρι να γίνει σαντυγη. Αν θελετε προσθεστε και ζαχαρη. Σε ενα μπρίκι βάλτε μερικά πλακακια σοκολατας. Αν βαλετε λευκή 2-3 σειρες πρεπει να φτάνουν, αναλογα με τη μαρκα, ή 50 γραμμαρια περιπου αν βαλετε κουβερτούρα. Μπορειτε φυσικα να τις συνδιασετε. Αναψτε το ματι στο χαμηλότερο, και ριξτε περιπου ενα φλυτζανι απο τη σαντυγη που φτιαξατε πριν απο λίγο μεσα στο μπρικι με τη σοκολάτα. Συνδιαστε με γαλα για να πετυχετε την πυκνότητα που θελετε.. Ανακατέψτε και περιμενετε μεχρι να λιώσει η σοκολατα. Ανακατεύετε καθε τόσο, μεχρι να μην υπαρχει στερεη σοκολατα μεσα στο μπρίκι. Τοτε ειναι έτοιμη, αλλα αν θελετε μπορειτε να το αφησετε στο ματι λιγο ακομα για να ζεσταθεί περισοτερο.( θα ειναι χλιαρή οταν μολις εχει λιωσει η σοκολατα) Προσθεστε ζαχαρη και μια κουταλια στιγμιαίο καφε, αν θελετε, και ριξτε τη σοκολατα. Χτυπιστε λιγο με το χτυπιτίρι του φταπε για να αποκτησει πιο ομοιομορφο χρώμα και στην υγειά σας.
Λίγα μυστικά ακόμα Προτιμώ σκετη κουβερτουρα ή σκετη λευκή, οχι και τα δύο, γιατι δεν ανακατεύονται ωραια. Αν παρολαυτα το κανετε και υπαρχουν κομματακια μαυρης σοκολατας που δε διαλύονται με τίποτα, παρτε
... Διαβάστε περισσότερα »
Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική