Περιγραφή Μια γευστική και οπτική απόλαυση! Αφράτα σοκολατένια μπισκότα που μοιάζουν στην υφή με κεϊκάκια και έχουν γέμιση με άρωμα βανίλιας!
Τι χρειαζόμαστε:
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 75 γρ κακάο 1 κ.γ. baking powder 1/4 κ.γ. σόδα 1/4 κ.γ. αλάτι 170 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου 150 γρ. ζάχαρη 1 μεγάλο αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 60 ml γάλα (στο οποίο προσθέτουμε 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού και αφήνουμε για 10 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε) 120 ml χλιαρό νερό με 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ Γέμιση 55 γρ. φυτίνη 55 γρ. βούτυρο ανάλατο 115 γρ. ζάχαρη άχνη 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 120 ml σιρόπι γλυκόζης
Πως το κάνουμε:
1.Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. 2.Στο μπολ του μίξερ, χτυπούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια προσέχοντας ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μας. 3.Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα με τον καφέ (τα βάζουμε μαζί σε ένα ποτήρι) σε τρεις δόσεις, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. 4.Βάζουμε λαδόκολλα σε μεγάλο ταψί και με ένα κουτάλι (ή ένα κουτάλι παγωτού) τοποθετούμε σε σειρές το μείγμα (μια κουταλιά την φορά), προσέχοντας να υπάρχει μια απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους. 5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 9-10 λεπτά. 6.Γέμιση: Χτυπούμε στο μίξε
... Διαβάστε περισσότερα »
Γλάσο ½ φλ. κρέμα γάλακτος 125 γρ. κουβερτούρα ή Ganache creme
Πως το κάνουμε:
1.Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες. 2.Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο. 3.Ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. 4.Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο. 5.Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται τέλεια με παγωτό βανίλια!! Κάτι σημαντικό που πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθος του ταψιού, αν είναι μικρότερο απο 28 πρέπει να το αφήσετε περισσότερο γιατί το μείγμα μας θα είναι πιο ψηλό οπότε θα χρειαστεί και πιο πολυ ψήσιμο.
Κροκέτες με ρύζι του Τσελεμεντέ Συνταγή για 18-20 κροκέτες
75 δράμια ρύζι (240γρ.)
1/2 οκά ζωμών κρέατος ή νερό (630ml)
2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
35 δράμια τυρί τριμμένο (112γρ.)
20 δράμια ζαμπόν (65γρ.)
Ανάλογο αλάτι, πιπέρι, και μοσχοκάρυδο
Για το πανάρισμα
2 αυγά
Γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
Εκτέλεση: (Σε ελεύθερη μετάφραση στη δημοτική)
Βάζουμε το ζωμό ή το νερό με το βούτυρο μέσα σε κατάλληλη κατσαρόλα να πάρει βράση. Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε 1-2 φορές για να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε ανάλογο αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα (όπως φτιάχνουμε και το κανονικό πιλάφι) μέχρις ότου ψηθεί το ρύζι και απορροφήσει όλο το υγρό.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και όπως είναι πολύ ζεστό το ρύζι προσθέτουμε το τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση Παρμεζάνα), το ζαμπόν ψιλοκομμένο, και λίγο ξύσμα μοσχοκάρυδου. Εάν το ρύζι είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε και ένα κρόκο αυγού.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι ξύλινο μέχρι να γίνει μία μάζα. Όσο ανακατεύουμε το ρύζι πρέπει να είναι πολύ ζεστό για να λιώσει εντελώς. Εάν δεν είναι πολύ ζεστό και δεν λιώσει εντελώς το τυρί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την επαναφέρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς και να μπορούμε να πλάσουμε τις κροκέτες.
Αν έχετε μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά σας... για τα μανιτάρια και δεν είστε ο τύπος της γυναίκας που θα κάτσει με τις ώρες στην κουζίνα, τότε αυτή η μανιταρόπιτα θα σας ενθουσιάσει. Απίστευτα νόστιμη και αφράτη, δεν θέλει ιδιαίτερο χρόνο για να ετοιμαστεί και μπορεί να συνοδεύσει κάθε στιγμή της μέρας σας ή να γίνει το θέμα συζήτησης στο τραπέζι με τους φίλους. Κανείς δεν θα ξέρει όμως πόσο απλά και εύκολα τη φτιάξατε.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
5-6 μανιτάρια μεγάλα ή 1 κουτί κονσέρβας μικρό
1 πράσινη πιπεριά κομμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο
1 καρότο κομμένο
μαϊντανός
κεφαλογραβιέρα τριμμένη
τυρί gouda τριμμένο
1-2κ.σ. βιτάμ ή ελαιόλαδο
σουσάμι
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το βιτάμ (ή το λάδι), το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τις πιπεριές, το καρότο και τα μανιτάρια, μέχρι να πάρουν χρώμα.
2. Στρώνετε το φύλλο σφολιάτας σε ένα πυρέξ και πάνω σε αυτό ρίχνετε τα σοταρισμένα λαχανικά. Πασπαλίζετε με 2 χούφτες gouda και 1 χούφτα κεφαλογραβιέρα.
3. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, το γυρίζετε ανάποδα ώστε η ένωση των φύλλων να είναι από την κάτω μεριά, βρέχετε με λίγο γάλα και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
4. Βάζετε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C και ψήνετε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Αφήνετε λίγο να κρυώσε
... Διαβάστε περισσότερα »
180 γραμμάρια κουβερτούρα 500 ml κρέμα γάλακτος 80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη 2 κλωναράκια βανίλια 300 γραμμάρια φράουλες κομμένες σε φέτες 100 γραμμάρια ολόκληρες φράουλες ξύσμα κουβερτούρας ή τρούφες
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά ένα προς ένα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα προσθέτουμε τμηματικά στο μείγμα μας. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο κι όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία, το ρίχνουμε κι αυτό στον κάδο.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα των 22εκ. ή βουτυρώνουμε και στρώνουμε μέσα αντικολλητικό χαρτί, χωρίς να κόψουμε το χαρτί που περισσεύει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Αφού ψηθεί το παντεσπάνι, το ξεφορμάρουμε και με ένα μαχαίρι χωρίς δόντια το κόβουμε οριζόντια σε 3 φέτες ή δίσκους. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη κι αφού λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε και το κονιάκ. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και το βά
... Διαβάστε περισσότερα »
1 κουτί έτοιμη σφολιάτα για γλυκά (2 φύλλα), ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας για απόψυξη
Γέμιση:
8 μέτρια μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (κατά προτίμηση τα μήλα να είναι σφικτά)
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (για πασπάλισμα)
Προετοιμασία:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220oC.
Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί για πίττες (στρογγυλό) και πιέστε το να καθίσει σφικτά στον πάτο αλλά και στα τοιχώματα του ταψιού. Αφήστε λίγο από το φύλο να προεξέχει από πάνω από το ταψί.
Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις τα υλικά της γέμισης: τα μήλα, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το χυμό λεμονιού, το αλεύρι και το αλάτι. Απλώστε ομοιόμορφα τη γέμιση μέσα στο ταψί με τη σφολιάτα. Καλύψτε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Τυλίξτε ερμητικά τις προεξοχές των δύο φύλλων (πάνω και κάτω) στα άκρα του ταψιού προς τα μέσα. Με ένα μυτερό μαχαίρι κάντε μικρές σχισμές ή σχήματα σε διάφορα σημεία στο πάνω μέρος της πίττας, έτσι ώστε να αναπνέει η μηλόπιτα κατά την διάρκεια τ
... Διαβάστε περισσότερα »
Τα αυγά στο πρωινό, σας γεμίζουν ενέργεια για μια γεμάτη ημέρα. ..
Το έχετε ακούσει σίγουρα πολλές φορές πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και πως αν το πρωινό σας είναι σωστό τότε θα γεμίσετε ενέργεια και ζωντάνια. Γνωστά όλα αυτά, όμως τι ρόλο παίζει το αυγό;
Τα αυγά, λοιπόν, είναι πλούσια σε ένα είδος βιταμίνης Β που λέγεται χολίνη που η πρόσληψή της τονώνει τη λειτουργία τόσο του καρδιαγγειακού όσο και του νευρικού συστήματος. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό για να τα αναγάγουμε στο υπέρτατο συστατικό του πρωινού.
Τα αυγά αδυνατίζουν. Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε σε υπέρβαρους ανθρώπους, εκείνοι που το πρωί έτρωγαν δύο αυγά πεινούσαν λιγότερο, έχασαν πιο πολλά κιλά αλλά και πόντους και δήλωναν γεμάτοι ενέργεια σε σχέση με αυτούς που έτρωγαν ένα κουλούρι (ίδιας μάζας βάρους και θερμιδικής αξίας). Βλέπετε τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και η κατανάλωσή τους σας «γεμίζει», με αποτέλεσμα να μην επιθυμείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας φαγητά γεμάτα λιπαρά και σάκχαρα.
μαρμέλαδα ότι γεύση σας αρέσει ή μερέντα ηλιέλαιο για το τηγάνι
Για την επικάλυψη
ζάχαρη άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μάγια με το χλιαρό γάλα και το νερό με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάμε με το γαντζο μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από το μπολ.
Τη ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και λίγο πιο μεγάλα. Τα στρώνουμε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τα ρίχνουμε μέσα με προσοχή ένα ένα, μέχρι να ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί..
Με κορνέ τα γεμίζουμε ένα ένα στο πλάι του ντόνατς και τα κυλάμε στη ζάχαρη με την κανέλα.
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι τριμμένη Παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
Προετοιμασία:
Βάζουμε τα δύο τυριά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά να αναμιχτούν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε πιέζοντας το κρέας προς τα κάτω μέχρι να γίνει σπυρωτό. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει γυαλιστερό και προσθέστε την ντομάτα και το νερό. Ανακατέψτε και προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα. Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στο τηγάνι μας πρέπει να υπάρχει αρκετό υγρό όταν κατεβάσουμε από την φωτιά. Μόλις κατεβάσουμε
... Διαβάστε περισσότερα »
Μοσχαράκι στο φούρνο με σάλτσα πέστο και λαχανικά Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
4 φιλέτα μοσχαριού (περίπου 700-800γρ.) 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κολοκύθι πράσινο, κομμένο σε φέτες 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες 4 χοντρές φέτες τυρί μοτσαρέλα 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πέστο 1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρέμα 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
Προετοιμασία: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε τα φιλέτα για 1-2 λεπτά κάθε πλευρά και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Προσθέσουμε πάνω από τα φιλέτα τη μοτσαρέλα, το κολοκύθι και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε διάφορα σημεία πάνω στα υλικά την σάλτσα πέστο. Περιχύνουμε ομοιόμορφα πάνω από όλα τα υλικά την φρέσκα κρέμα και σκεπάζουμε τα σκεύος. Ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Τα τελευταία πέντε λεπτά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Σερβίρετε κατευθείαν από τον φούρνο με ψητή πατάτα.
ζωμός κοτόπουλο σε κύβο 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο 600 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια ξυλάκια σατέ για σουβλάκια τα φύλλα από ματσάκια κολίανδρου 320 γραμμάρια ρύζι μισή κόκκινη πιπεριά λεπτοκομμένη 100 γραμμάρια μανούρι πολτοποιημένο 8 ντομάτες 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση................. Περάστε ένα – ένα τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στα ξυλάκια και αλατίζετε ελάχιστα. Ψήστε τα σουβλάκια για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ταυτόχρονα τσιγαρίστε την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο και την πιπερόριζα μέσα σε ελάχιστο λάδι. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το τυρί πολτοποιημένο μανούρι και ανακατέψτε απαλά το φαγητό.
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζετε το ρύζι να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία για 8 λεπτά. Σερβίρετε τα σουβλάκια με τη σώς και το ρύζι.
Μοσχαράκι στο φούρνο με σάλτσα πέστο και λαχανικά Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
4 φιλέτα μοσχαριού (περίπου 700-800γρ.) 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κολοκύθι πράσινο, κομμένο σε φέτες 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες 4 χοντρές φέτες τυρί μοτσαρέλα 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πέστο 1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρέμα 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
Προετοιμασία: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε τα φιλέτα για 1-2 λεπτά κάθε πλευρά και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Προσθέσουμε πάνω από τα φιλέτα τη μοτσαρέλα, το κολοκύθι και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε διάφορα σημεία πάνω στα υλικά την σάλτσα πέστο. Περιχύνουμε ομοιόμορφα πάνω από όλα τα υλικά την φρέσκα κρέμα και σκεπάζουμε τα σκεύος. Ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Τα τελευταία πέντε λεπτά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Σερβίρετε κατευθείαν από τον φούρνο με ψητή πατάτα.
ζωμός κοτόπουλο σε κύβο 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο 600 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια ξυλάκια σατέ για σουβλάκια τα φύλλα από ματσάκια κολίανδρου 320 γραμμάρια ρύζι μισή κόκκινη πιπεριά λεπτοκομμένη 100 γραμμάρια μανούρι πολτοποιημένο 8 ντομάτες 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση................. Περάστε ένα – ένα τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στα ξυλάκια και αλατίζετε ελάχιστα. Ψήστε τα σουβλάκια για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ταυτόχρονα τσιγαρίστε την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο και την πιπερόριζα μέσα σε ελάχιστο λάδι. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το τυρί πολτοποιημένο μανούρι και ανακατέψτε απαλά το φαγητό.
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζετε το ρύζι να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία για 8 λεπτά. Σερβίρετε τα σουβλάκια με τη σώς και το ρύζι.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Τα βάζετε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά και όταν μαλακώσουν, ρίχνετε τις μπριζόλες.
Τις αφήνετε για λίγα λεπτά να σοταριστούν και από τις δύο πλευρές, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το θυμάρι και την μπύρα.
Χαμηλώνετε την ένταση στο μάτι της κουζίνας, καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε λεπτές φέτες και τα προσθέτετε στο φαγητό. Ρίχνετε το μέλι και 1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
Βράζετε για 25 λεπτά και στο ενδιάμεσο προσθέτετε λίγο βραστό νερό αν δείτε ότι στεγνώνει η σάλτσα.
Όταν μαλακώσουν οι μπριζόλες, δοκιμάζετε και προσθέτετε λίγο μέλι ή χυμό λεμονιού αν η σάλτσα είναι πικρή ή γλυκια αντίστοιχα (αυτό εξαρτάται από την μπύρα) και σερβίρετε.
Υλικά : 2 μπριζόλες χοιρινές σε μπουκίτσες (προσωπικά υπολογίζω μπριζόλα ανά άτομο) μανιτάρια σε φετίτσες 3-4 κουταλιές σούπας μουστάρδας 3-4 κουταλιές σούπας μέλι ίσως και λίγο λάδι ΔΕΝ βάζουμε αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση : Βάζουμε σε τηγάνι ή κατσαρόλα ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε για 2' τις μπουκίτσες. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μετά τη μουστάρδα και το μέλι. Μπορούμε να βάλουμε λιγότερο ή περισσότερο (μουστάρδα και μέλι), ανάλογα με τα γούστα και το πόσο γλυκό θέλουμε να είναι το αποτέλεσμα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να εξαντληθούν περίπου τα υγρά και να πάρουμε ένα καραμελέ χρώμα. Το φαγητό μας συνοδεύεται καλύτερα με άσπρο ρύζι. Καλή μας όρεξη!
Υλικά: μια πάπια (κάπου στο δίκιλο) μερικά πορτοκάλια (φροντίστε να είναι γλυκά) χυμός από πορτοκάλι (φρέσκος ή του εμπορίου με κομματάκια, επιλέγετε) φλούδες από πορτοκάλι κομμένες κομματάκια μέλι ρύζι για πιλάφι κιμάς συκωτάκια της πάπιας (ή ενδεχομένως κοτόπουλου) Άπειρη υπομονή και αναμονή
Εκτέλεση Την εκτέλεση της πάπιας την έχει αναλάβει ο κυνηγός. Τα υπόλοιπα εσείς. Υποθέτουμε ότι δεν χρειάζεται να την ξεπουπουλιάσετε/ξεπετσιάσετε/καψαλίσετε. Αν χρειάζεται, ρωτήστε κάποιον άλλο. Εδώ απέτυχα σε έτοιμη πάπια, σε φρέσκια θα πετύχω; Βασική γνώση Νο1: Η πάπια δεν είναι κοτοπουλάκι. Έχει λίπος. Πολύ. Εν αντιθέσει με το κοινό αίσθημα (το δικό μου) δεν είναι φαγητό διαίτης. Ο συνιστώμενος τρόπος λοιπόν μαγειρέματος είναι τέτοιος που θα επιτρέψει στο λίπος της πάπιας να βγει από το σώμα της και να αράξει κάπου αλλού, πάντως όχι στο πιάτο μας και –κυρίως- όχι στα μπούτια μας. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν είναι ολόκληρη στον φούρνο πάνω σε σχάρα, κάτω από την οποία έχετε βάλει ταψί ώστε τα ζουμιά να τρέχουν εκεί μέσα. Είτε παίρνετε αυτά τα ταψιά που έχουν σχαρίτσα με ποδαράκι�� να ακουμπάνε στο ταψί είτε τη βάζετε σε μία από τις σχάρες του φούρνου σας και από κάτω μεγάλο ταψί (απαραίτητο να καλύπτει το ταψί όλη την πάπια, αλλιώς ο φούρνος θα γίνει χάλια). Ένα αυτό. Βασική γνώση Νο2: Η πάπια θέλει τον χρόνο της. Και στην προετοιμασία και στο ψήσιμο. Καλό είναι να αρχίσετε την προετοιμασία
... Διαβάστε περισσότερα »
Εκτέλεση: Βάζετε τα μπισκότα στην μουλινέτα και τα κάνετε θρύψαλα. Προσθέτετε τα φρούτα. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Αν θέλετε προσθέτετε και λίγο μέλι. Τα φρούτα μπορεί να είναι ό,τι θέλετε- μπανάνα, ροδάκινο ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε corn-flakes (για μεγάλα παιδιά).
Ρίχνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε την (κομμένη) πιπεριά και τις μπουκίτσες κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ασπρο χρώμα. Μόλις ασπρίσουν, ρίχνουμε τη βότκα και το αφήνουμε 1 - 2 λεπτά να βράσει. Σε ένα σέικερ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε να γίνουν ένα μίγμα. Το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα, τόσο ώστε να σκεπαστεί το κοτόπουλο και λίγο παραπάνω (όχι πολύ). Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και το μέλι (και αν έχουμε και τον κύβο) και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε το μάτι σε μισή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα του. Λίγα μυστικά ακόμα Συνοδεύεται τέλεια με ρυζάκι φυσικά. Αν θέλετε πιο έντονη ξινή γεύση αυξήστε το λεμόνι, αν θέλετε λιγότερο γλυκιά γεύση μειώστε το μέλι. Καλή όρεξη!
Υλικά: 1 κομμάτι κρέας αγριογούρουνο(καθαρισμένο από τένοντες και ξεκοκκαλισμένο) 1/2 κιλό κάστανα 1/2 κιλό πατάτες μικρές 1 σακουλάκι κράνμπερις αποξηραμένα(η οποιοδήποτε άλλο φρούτο της κατηγορίας μπέρις) 1 βαζάκι μουστάρδα(500-700γρ) 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι γεμάτες 1/2 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί αλάτι πιπέρι Εκτέλεση:
Βράζουμε το κρέας αρκετές ώρες σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσει και να τσιμπιέται με το πιρούνι!
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κάστανα.
Έπειτα καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το βάζουμε στη γάστρα. Δεν πετάμε το ζουμί! Βάζουμε τις πατάτες και τα κάστανα στη γάστρα και αλατίζουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι, τη μουστάρδα, το κρασί και από το ζουμί όσο πάρει για να μη γίνει νερουλή η σάλτσα και χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθεί(μπορούμε να βάλουμε κάποια υλικά περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τα γούστα μας,δοκιμάζουμε κατά τη διαδικασία.)
Περιχύνουμε το κρέας, τις πατάτες και τα κάστανα με τη σάλτσα. Διασκορπίζουμε και τα κράνμπερις μέσα στη γάστρα.
Προσθέτουμε όσο πιπέρι επιθυμούμε!
Ρίχνουμε νερό για να γεμίσει μέχρι περίπου το μέσο της η γάστρα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 1/2 με 2 ώρες και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό.
Υλικά: φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα 3 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη) μισό κρεμμύδι σε λωρίδες (ζουλιέν) 150ml κρασί λευκό 200ml χυμό ανάμεικτο ή χυμό ανανά 1 πακετάκι noodles 80gr μέλι της επιλογής σας αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση:
Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κοτόπουλο έως ότου ροδίσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και όταν καταλάβουμε ότι τα μανιτάρια έχουν ακόμη μισό χρόνο ψησίματος, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και σκεπάζουμε το τηγάνι. Όταν δούμε πως το κρασί έχει εξατμιστεί, προσθέτουμε το χυμό και το μέλι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα. Τέλος, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα βραστήρα ζεσταίνουμε νερό. Βάζουμε τα noodles σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το ζεστό νερό. Ζεματάμε τα noodles για 30-40 δευτερόλεπτα και τα σουρώνουμε. Κατόπιν τα βάζω στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή αλάτι 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο φρέσκο βούτυρο 150 γραμμάρια ζαμπόν μικρά κομματάκια 150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο 100 γραμμάρια για βούτυρο φρέσκο την επικάλυψη 120 γραμμάρια χλιαρό γάλα 100 γραμμάρια χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1/2 κιλό αλεύρι
Εκτέλεση
Διαλύουμε στο νερό τη μαγιά και όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα προσθέτουμε την ζάχαρη και σιγά - σιγά το αλεύρι και το αφήνουμε να αφρίσει.
Ανοίγουμε λακκούβα στο αλεύρι που έχουμε σε λεκάνη, ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς, το αλάτι το λιωμένο βούτυρο και το γάλα χλιαρό, και ανακατεύουμε σιγά-σιγά παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να κάνουμε μια ζύμη μαλακή και λεία. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και σκέπασμα σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης τα πλάθουμε σαν μικρές βαρκούλες, τις οποίες γεμίζουμε με ζαμπόν και από πάνω κασέρι. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγη ώρα, και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά στον αέρα περίπου, δεν σκουραίνει το χρώμα τους.
Μόλις τα βγάλουμε, βάζουμε πάνω από το καθένα, ένα μικρό κομματάκι φρέσκο βούτυρο.
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτρυμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα προσεκτικά το κρέας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πιεί τα υγρά του και να μείνει με το λάδι. Όλη την διάρκεια ανοίγουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύομε για άλλα 3-4 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά το φαγητό και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σερβίρετε την τηγανια χοιρινη με πλιγούρι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία πορτοκαλοπιτα. Καλή όρεξη!
Εκτέλεση 1. Σε ένα γουόκ (ή τηγάνι αν δεν έχετε) ρίχνετε το λάδι. 2. Μόλις κάψει, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια τα σοτάρετε για ένα με δύο λεπτά. 3. Ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε για πέντε λεπτά. Δεν σταματάτε να ανακατεύετε το ρύζι. 4. Το μαζεύετε στο κέντρο του γουόκ ή του τηγανιού και και ρίχνετε το αβγό από πάνω. 5. Μόλις τα αβγά δεν είναι πια ρευστά, βγάζετε το ρύζι από τη φωτιά ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε.
Φλογέρες με τυρί και ζαμπόν Συνταγή για 8-10 άτομα
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας (θα χρειαστούμε περίπου 16-18 φύλλα)
1/2kg τυρί (κασέρι ή κεφαλογραβιέρα ή άλλο ημίσκληρο)
18 λεπτές φέτες ζαμπόν, καλής ποιότητας
Λάδι για το τηγάνισμα
Προετοιμασία
Κόβουμε το τυρί μας σε χοντρά μπαστουνάκια (μήκος 8cm περίπου). Χαράσσουμε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος σε 3 ίσες λωρίδες.
Παίρνουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά και βάζουμε στην άκρια του μία φέτα ζαμπον και πάνω στο ζαμπόν ένα μπαστουνάκι τυρί. Τυλίγουμε το φύλλο σε φλογέρα (όπως τυλίγουμε τα Κινέζικα σπρινγκ ρολς) και βρέχουμε την άκρια με λίγο νερό για να κολλήσει. Αραδιάζουμε τις φλογέρες μας σε μία πιατέλα.
Δεν χρειάζεται να λαδώσουμε το φύλλο, αλλά για να μην στεγνώσει το φύλλο καλό είναι να σκεπάσουμε τις φλογέρες μας με ένα καθαρό ρούχο.
Λίγο πριν το σερβίρισμα βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Τηγανίζουμε τις φλογέρες μας μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές.
Σερβίρετε τις φλογέρες σας απευθείας από το τηγάνι με μια καλή σάλτσα ντομάτας. Καλή Όρεξη!
Και όμως ήταν τόσο καιρό μπροστά στα μάτια σας. Έχετε σκεφτεί τι μπορείτε να κάνετε με τις φλοίδες ενός πορτοκαλιού; Να τις ξύσετε και να τις χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική. Να τις βάλετε πάνω σε ρεσώ και να τις χρησιμοποιήσετε ως φυσικά αρωματικά. Να τις πετάξετε.
Συμφωνούμε σε όλα τα παραπάνω, αλλά υπάρχει και άλλη μία χρήση που δεν είχατε σκεφτεί. Ποια είναι να αυτή; Να τις χρησιμοποιήσετε ως φόρμες για ζελέ. Το είδαμε πρόσφατα σε μία φωτογραφία στο Facebook από μία blogger στο εξωτερικό που καθάρισε το εσωτερικό των πορτοκαλιών και χρησιμοποίησε τις άδειες κούπες για φόρμες ζελέ.
Αφού έβαλε το ζελέ, τις πάγωσε. Μετά τις έκοψε σε φέτες και με διαφορετικά και πολύχρωμα ζελέ δημιούργησε ένα πολύ εντυπωσιακό εφέ στο σερβίρισμα. Δοκιμάστε το άφοβα. Είναι γευστικό και οικολογικό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο κρασί για 24 ώρες με λίγα μυρωδικά. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε καλά το κοτόπουλο αφού το έχουμε στεγνώσει πρώτα καλά.
Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το μπεϊκον και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τους κύβους κοτόπουλου και νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Στα 20 λεπτά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκι. Στα 40 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τέλος στα 60 λεπτά αφαιρούμε το κοτόπουλο και σε περίπτωση που χρειάζεται να δέσει η σάλτσα περισσότερο το βράζουμε για λίγο ακόμη και δένουμε στο τέλος με λίγο βούτυρο.
Η τέλεια πρωτεΐνη για τις φαχίτες σας είναι οι γαρίδες...
Σερβίρετε με ρύζι και τορτίγιας.
Υλικά 500 γρ. γαρίδες 3 μεγάλες πιπεριές poblano (τσίλι πιπεριές που δεν καίνε πολύ) 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες 5 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1 φύλλο δάφνης 1/2 κουταλιά αλάτι 1 κουταλιά πάπρικα 1 κουταλιά σκόρδο σε σκόνη 1/2 κουταλιά μαύρο πιπέρι 1/2 κουταλιά σκόνη κύμινου 1/2 κουταλιά αποξηραμένη τσίλι πιπεριά
Εκτέλεση 1. Ψήστε τις πιπεριές στο γκριλ ολόκληρες μέχρι να μαυρίσουν και μόλις είναι έτοιμες αφήστε τες να κρυώσουν. 2. Βάλτε το φλοιό τους και τους σπόρους και κόψτε τες ζυλιέν. 3. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίξτε αλάτι και το φύλλο δάφνης και τις γαρίδες και βράστε τες για τρία λεπτά. 4. Σουρώστε τις γαρίδες και και ρίξτε τα μπαχαρικά. 5. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίξτε τις κομμένες πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τσιγαρίστε για 5 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και τις γαρίδες και αφήστε τες στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση. Για να μην μας ''αρπάξει'' το γάλα, προσθέτουμε και λίγη από τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και την αδειάζουμε κατευθείαν στα βουτυρωμένα φύλλα.
Για το γλυκό:
Σε ένα ταψί 30Χ25 εκ. τοποθετούμε ένα-ένα τα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα έτσι ώστε οι άκρες τους να εξέχουν από το ταψί. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε χρησιμοποιώντας τα μισά από τα φύλλα. Αδειάζουμε την κρέμα ζεστή. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων πάνω από
... Διαβάστε περισσότερα »
Τα υλικά μας: Για το κέικ 300 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του) 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ανάλατα 200 γρ. βούτυρο 150 γρ. ζάχαρη 3 αυγά 200 γρ. cream cheese (έβαλα μασκαρπόνε) 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ξύσμα από 1,5 λεμόνι 1 γεμάτη κουταλιά σούπας παπαρουνόσπορο (θα τον βρείτε σε μαγαζιά που πουλάνε μπαχαρικά) Για το σιρόπι 300 γρ. ζάχαρη 250 γρ. νερό 100 ml χυμό λεμονιού 1 ξύλο κανέλας μία μεγάλη φλούδα λεμονιού Πάμε να το φτιάξουμε: Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, γιατί πρέπει να έχει κρυώσει καλά όταν θα περιχύσουμε το κέικ μας. Βάζουμε λοιπόν όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα, και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά (ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού), σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε την κανέλα και την λεμονόφλουδα και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το κέικ. Χτυπάμε στο μίξερ ή με σύρμα, την ζάχαρη, το βούτυρο και τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το cream cheese και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα που τα έχουμε προηγουμένως κάνει σκόνη στο μούλτι, και τον παπαρουνόσπορο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι και ξανα-ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ ή μια μεγάλη φόρμα ή ακόμα μια κουμπωτή φόρμα. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. ... Διαβάστε περισσότερα »
Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική