Πως το κάνουμε: Βράζουμε όλα τα υλικά μέχρι να αφρίσουν. Σουρωμένο το σερβίρουμε σε 4 φλιτζάνια προσθέτωντας 1 κουταλάκι μέλι (ή παραπάνω αν θέλετε) στο καθένα.
Πως το κάνουμε: Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε το γάλα με το μέλι και τα χτυπάμε πολύ καλά ώσπου να αφρατέψει το μίγμα. Σερβίρουμε το ρόφημα σε μεγάλο ποτήρι προσθέτοντας παγάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τα παγάκια μαζί με το γάλα στο μπλέντερ ώστε να θρυμματιστούν και να μην "κάτσουν" στον πάτο του ποτηριού!
Πως το κάνουμε: Βάζουμε το νεράκι στην φυάλη Προσθέτουμε το τσαγάκι μας και αν θέλουμε τη ζάχαρη (απεταξάμην). Το αφήνουμε στον ήλιο όσο θέλουμε (το λιγότερο 2 ώρες). οσο πιο πολύ σκουραίνει το χρώμα τόσο πιο πολύ δυνατό γίνεται. Μη το σκοτώσετε εντελώς (πανω απο 4-5 ωρες), οι τανίνες δεν είναι καλό πράγμα για την υγεία σας! Οταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε, προσθέτουμε 1-2 φύλλα δυόσμο ή βασιλικό και το βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρεται παγωμένο, ενίοτε με λεμόνι , ενίοτε στο μπαλκόνι
Λίγα μυστικά ακόμα Ελευθερες ρίζες, κατεχίνες, και ότι θέλετε! Χιντ, αγοράστε χύμα τσάι, είναι καλυτερης ποιοτητας απο αυτα σε σακουλάκια, θα το διαπιστώσετε όταν δείτε εκεινες τις μικρες μπαλιλτσες να γινονται οσο περνα η ωρα φυλλα. Το τσαι στα φακελλακια ειναι συνηθως τριμματα απο τσαι! Καλο ειναι να μη βαλετε ζαχαρη και αν θελει καποιος να προσθεσει ζαχαρη ή μελι. Θα ξαφνιαστειτε ποσο αρωματικο γινεται, ποσο πολυ πινεται και ποσο καλο σας κανει. Υποσημειωση: Μπορει να χρησιμοποιηθει και ως σπλας μετα το ντους, για να ανακουφισει απο τον ηλιο, αν εχετε παει στη θαλασσα! Αν το κανετε πολυ δυνατο μπορειτε να το αραιωσ
... Διαβάστε περισσότερα »
Πως το κάνουμε: Πλύντε και καθαρίστε τις φράουλες Ρίξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός απ'τα παγάκια. Αναμείξτε καλά να γίνουν απαλό μείγμα. Βάλτε σε ποτήρια και ρίξτε παγάκια κατά βούληση.
Λίγα μυστικά ακόμα Οι θερμίδες του συνόλου της συνταγής είναι 211. Το μέλι είναι πιο υγιεινό, αλλά αν δεν σας αρέσει ο συνδιασμός του με τη φράουλα, προτιμήστε τη ζάχαρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι με γεύση φράουλας χαμηλών λιπαρών, αλλά τότε θα πρέπει να ελατώσετε την ποσότητα μελιού ή ζάχαρης γιατί θα γίνει πιο γλυκό.
Πως το κάνουμε: Γεμίστε το ποτήρι με παγωτό (περίπου 3 μπάλες) Καλύψτε με το γάλα. Χύστε το περιεχόμενο του ποτηριού στο μπλέντερ. Προσθέστε τα λικέρ και τα μπισκότα. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει απαλό μίγμα.
Λίγα μυστικά ακόμα Εάν δεν θέλετε να βάλετε ποτό μπορείτε να προσθέσετε λίγη λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας. Καλή απόλαυση!
Πως το κάνουμε: Πολτοποιουμε στο μπλεντερ τον ανανα αζι με το παγωτο και το γαλα μεχρι να γινουν ομοιομορφο μειγμα. Μοιραζετε το μειγμα σε 4 ποτηρια,διακοσμειτε το καθε ποτηρι με μιση φετα ανανα και 2 καλαμακια και σερβιρετε τα μιλκσεικ αμεσως.
Πως το κάνουμε: Γεμίζετε μέχρι πάνω ένα νεροπότηρο με παγάκια Προσθέτουμε το γάλα να γεμίσει τα κενα από τα παγάκια μέχρι τη μέση Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να πάρουν τη γνωστή μας υφή Απολαμβάνουμε...
Πως το κάνουμε: Βάζουμε όλα τα υλικά στην κανάτα του μίξερ και τα χτυπάμε καλά ώσπου να αφρίσουν. Τα βάζουμε σε κωνικό ποτήρι της σαμπάνιας και στολίζουμε με κρέμα γάλακτος και με το κεράσι.
Λίγα μυστικά ακόμα Το είχα δοκιμάσει σε ένα καφέ πριν 4 χρόνια και ζήτησα τη συνταγή!
Πως το κάνουμε: Τα βάζουμε όλα στο μπλέντερ, ή σε multi Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι και στολίζουμε με φράουλα ή ομπρελίτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα Βάλτε οτι φρούτα θέλετε, ο θρυμματισμένος πάγος δίνει την αίσθηση κοκτεήλ. Οι ενήλικοι μπορούν να προσθέσουν και βότκα, είναι super!
Περιγραφή Ήρθε ο χειμώνας αλλά εγώ δεν μπορώ να αποχωριστώ αυτό το υπέροχο coctail χωρίς αλκοόλ που μου έκανε συντροφιά όλο το καλοκαίρι! Γι'αυτό λοιπόν και εγώ θα το μοιραστώ μαζί σας και θα με θυμηθείτε...!!
Πως το κάνουμε: Ξεφλουδίστε τα μάνγκο και τα ακτινίδια, αφαιρώντας τα κουκούτσια απο τα μάνγκο. Απο το ένα ακτινίδιο κόψτε 4 φέτες και αφήστε τις στην άκρη για αργότερα. Πολτοποιήστε τα υπόλοιπα ακτινίδια με τα μάνγκο. Ανακινήστε σε σέικερ τον πολτό φρούτων μαζί με τον χυμό καρότου και προσθέστε το μέλι και τα παγάκια. Σερβίρετε σε ποτήρια για cocktails και βάλτε στο καθένα μια φέτα ακτινίδιο για γαρνιτούρα.
Λίγα μυστικά ακόμα Ονόμασα το κοκτέιλ μου cocktail κεφάτο χωρίς αλκοόλ αλλά το έχω δοκιμάσει προσθέτοντας λίγο γρεναρδίνη .Έγινε ακόμη πιο υπέροχο.
Περιγραφή Πανεύκολα και πολύ γρήγορα κεκάκια με μπανάνα, νόστιμα και νηστίσιμα!
Τι χρειαζόμαστε: 1 ώριμη μπανάνα 1/3 κούπας σπορέλαιο 1 κούπα υγρή σόδα 1/2 κούπας καστανή ζάχαρη 1,5-2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Πως το κάνουμε: Χτυπάμε με αυγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σόδα, τη μπανάνα λιωμένη με πιρούνι και τέλος το αλεύρι (με το μάτι μέχρι να γίνει όπως η γνωστή ζύμη του κέικ). Μοιράζουμε σε 12άρα φόρμα για muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
Λίγα μυστικά ακόμα Η συνταγή είναι έμπνευση της στιγμής, με έναυσμα τη συνταγή που υπάρχει στο σάιτ για κέικ λεμονιού με υγρή σόδα!
Περιγραφή Tο τοστακι αυτό το φτιάχνω από το δημοτικό κι όταν το έπαιρνα στο σχολειό με παρακαλάγανε τα παιδάκια να το μοιραστούμε. Eάν είστε σε δίαιτα πατήστε ”back” και αλλάξτε σελίδα όσο προλαβαίνετε!
Τι χρειαζόμαστε: 2 φέτες ψωμιού για τοστ 1-2 κ.γ. του γλυκού φυστικοβούτυρο 4-5 κομματάκια σοκολάτα γάλακτος
Πως το κάνουμε: Σε μια φέτα ψωμί αλείφουμε φυστικοβουτυρο. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας ομοιόμορφα Καλύπτουμε με τη άλλη φέτα ψωμιού Ψήνουμε στην τοστιέρα έως ότου λιώσει η σοκολάτα
Λίγα μυστικά ακόμα Τρώγεται και κρύο, παραλείποντας το ψήσιμο. Εάν είχε και καραμέλα η γεύση θα ήταν ολόιδια με την σοκολάτα snickers (absolute γουρουνιά) αλλά ας είμαστε συγκρατημένοι….
Περιγραφή Είναι ψωμάκια τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα, τα αποία βράζονται και μετά ψήνονται στο φούρνο.
Τι χρειαζόμαστε: 4 1/4 αλεύρι ΓΟΧ (περίπου 720 γρ.) 1 1/5 κούπα του τσαγιού χλιαρό νερό 1 1/2 γακελάκι μαγιά ξερή 3 κουταλιές κοφτές ζάχαρη 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι Σουσάμι ή ότι άλλο σπόρο μας αρέσε
Πως το κάνουμε: Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι, κατόπιν ανοίγω μια λακούβα και βάζω το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύω λίγο. Παίρνω σιγά σιγά το αλεύρι περιστροφικά και πλάθω μια ζύμη ελαστική, η οποία να ξεκολάει από τα χέρια. Αν είναι πολύ σφιχτή βάλτε ελάχιστο νεράκι ακόμα. Σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και το καπάκι του και το τυλίγω με κουβέρτες να φουσκώσει. Στη μισή ώρα περίπου το ξεσκεπάζω και το πατάω να φύγει ο αέρας και το ξανασκεπάζω για μια ώρα ακόμα. 'Υστερα χωρίζω τη ζύμη σε μπαλάκια (εμένα βγήκαν 15 κομμάτια) και κάνω με τα δάχτυλά μου μια τρύπα στη μέση μεγαλούτσικη γιατί μαζεύει κιόλας η ζύμη. Τα βάζω στις λαμαρίνες του φούρνου (τις οποίες τις έχω στώσσει με λαδόκολα) και τα σκεπάζω με βρεγμένη πετσέτα ή σακούλες για κανένα 20'. Στο μεταξύ βάζω σε μια φαρδιά κατσαρόλα νερό να βράσει, στο οποίο έχω ρίξει 1 κουταλάκι αλάτι και μια κουταλιά ζάχαρη. Χαμηλώνω τη φωτιά από το 9 στο 7 και ρίχνω λίγα λίγα τα ψωμάκια μέσα στο νερό. Πρέπει να βράσουν 1' λεπτό από κάθε πλευρά. Ύστερα τα βγάζω με μια σπάτουλα και τα ρίχνω στην πιατέλα με το σουσάμι ή τ
... Διαβάστε περισσότερα »
Banoffee χωρίς να βράζετε το γάλα με τις ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα! Σίγουρα πιο οικονομικό!
Τι χρειαζόμαστε: Για την βάση: 12 μπισκότα digestive 75 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την καραμέλα: 125 γρ. βούτυρο 125 γρ. καστανή ζάχαρη 400 γρ. (ένα κουτί) γάλα ζαχαρούχο, συμπυκνωμένο
Για την γαρνιτούρα: 3 μπανάνες σε φέτες (ανάλογα με το μέγεθος κιόλας) σαντιγύ τρούφα ή κακάο ή κομματάκια ή ξύσμα σοκολάτας για διακόσμηση (προαιρετικά)
Πως το κάνουμε: Φτιάξτε την καραμέλα ώς εξής: σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τη ζάχαρη. Σε χαμηλή φωτιά (να σιγοβράζει), ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως. Τότε αρχίζει να αφρίζει κάπως. Προσθέστε το γάλα και αφήστε τα να βράσουν κανονικά (ανεβάζετε ελαφρά τη θερμοκρασία). Όταν αρχίσει ο βρασμός χαμηλώστε πάλι και αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Η καραμέλα σας είναι έτοιμη! Βγάλτε την απ' την φωτιά και αφήστε την να κρυώσει. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εσείς σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανακατεύετε! Όχι με μανία αλλά συνεχώς. Μέχρι να κρυώσει φτιάξτε τη βάση: Σπάστε τα μπισκότα πολύ καλά, μέχρι να γίνουν τρίμματα και ανακατέψτε με το λιωμένο βούτυρο καλά. Απλώστε τα σε μία φόρμα και πατικώστε τα με ένα κουτάλι (όπως η βάση του cheesecake). Προσθέστε την καραμέλα πάνω στην βάση. Βρέξτε ένα κουτάλι σε ένα ποτήρι νερό και πιέζοντας με το πίσω μέρος του την καραμέλα, απλώστε την ομοιόμορφα στη φόρμα. Βάλτε το στο ψυγείο για 1 & 1/2
... Διαβάστε περισσότερα »
Υλικά 800 γρ. χοιρινό από κιλότο 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο 4 κυδώνια κομμένα σε φέτες 2 κουταλιές αλεύρι 1/2 κουταλιά ντομάτα πελτέ χυμός από ένα πορτοκάλι 70 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο 1/2 κουταλιά ζάχαρη 1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά 200 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι 3 φλυτζάνια νερό 2 ποτήρια κρασί ροζέ αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτουμε το κρέας να ροδίσει. Προσθέτουμε το αλεύρι, την πάπρικα, τον ντοματοπελτέ, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά και 1 ώρα. Ρίχνουμε τα κυδώνια, αφού πριν τα σωτάρουμε σε λάδι για να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και βράζουμε το φαγητό για 45 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Υλικά για περίπου 25 μπισκότα: 225 γρ 16 κουταλιές της σούπας Βούτυρο 125 γρ ζάχαρη 225 γρ αλεύρι 1 / 2 κουταλάκι Κανέλα 50 γρ κακάο 1 κουταλάκι βανίλια Προετοιμασία:1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C
2. Κτυπήστε το βούτυρο μέχρι να είναι απαλό και μαλακό. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη και χτύπηστε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Ρίξτε το αλεύρι και προσθέστε την κανέλα και το κακάο σταδιακά κτυπώντας μέχρι το μείγμα είναι ομοιόμορφο. Ρίξτε την βανίλια.
3. Με το κουτάλι της σούπας ρίξτε το μείγμα σε μία λαδόκολα που έχετε βάλει σε ένα ταψί αφήνοντας περίπου 2 1 / 2 cm ανάμεσα στα μπισκότα. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 12 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Υλικά 300 γρ. μακαρόνια 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά) 1 πράσινη & 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε κύβους 1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες 1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν Αλάτι, πιπέρι Προετοιμασία:Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τη ντομάτα, το εστραγκόν, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τα λαχανικά να ψηθούν (αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό) Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν προσθέτουμε και τα μακαρόνια, ανακατεύοντας ώστε να αναμιχθούν καλά με τα λαχανικά 4 μερίδες
Υλικά 1κούπα τεκίλα ½ κούπα κουαντρό ½ χυμό λεμονιού ή ακόμα καλύτερα λάιμ 2 κ.γ. ζάχαρη Τριμμένο πάγο Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον πάγο στο μπλέντερ και τον θρυμματίζουμε.Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα τα υλικά εκτός από το αλάτι και ανακατεύουμε.Κόβουμε μια φέτα λαιμ και την περνάμε από το αλάτι και μ΄αυτή περνάμε το χείλος του ποτηριού.Βάζουμε τον πάγο μέχρι την μέση του ποτηριού και γεμίζουμε με το ποτό μας. Στολίζουμε με φέτες λάιμ ή λεμονιού και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο αλάτι πάνω από το ποτό μας.Αν μας αρέσει πιο γλυκιά βάζουμε λίγο παραπάνω ζάχαρη. Αν θέλουμε το ποτό μας πιο ελαφρύ βάζουμε λιγότερη τεκίλα.
Υλικά 1 Λίτρο Wodka 37% 250γρ. Δαμάσκηνα 20 κουκούτσια από δαμάσκηνα (στεγνά) Λίγο γλυκάνισο 1 κ.γ. κανέλα 400γρ. Ακατέργαστη ζάχαρη ½ ξυλάκι βανίλιας Εκτέλεση
Αρχικά είναι πολύ σημαντικό τα κουκούτσια να είναι εντελώς στεγνά (ξερά) να μην έχουν ίχνος φρούτου επάνω.
Έπειτα κόβουμε τα δαμάσκηνα στα τέσσερα και βάζουμε σε γυάλινο μπόλ ή μπουκάλι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα κουκούτσια και το αφήνουμε κλειστό για 4 με 5 εβδομάδες. Μετά το πέρας των εβδομάδων περνάμε το λικέρ από σουρωτήρι και έτοιμο.
8-10 (ανάλογα με το μέγεθος) καρδιές αγκινάρας, φρέσκες ή κατεψυγμένες 3 γεμάτες κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 3 γεμάτες κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο 1-2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ή ένα κουταλάκι ξερό 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 αυγό 1 κουταλάκι μπέικιν 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι 200 ml μπύρα 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3-4 κουταλιές τριμμένα κίτρινα τυριά ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα Εκτέλεση Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες αγκινάρες, θα τις καθαρίσετε και θα κρατήσετε τις καρδιές, όχι τα κοτσάνια δηλαδή. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες, είναι έτοιμες. Βράζουμε τις αγκιναροκαρδιές σε μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως να μας λιώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, τις κόβουμε σε κυβάκια. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το αυγό και την μπύρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, δηλαδή άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι, που θα το έχουμε τρίψει στο χοντρό του τρίφτη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις καρδιές από τις αγκινάρες που τις έχουμε κόψει σε κυβάκια, και το τριμμένο τυρί. Ένα τελευταίο ανακάτεμα, για να καλυφθούν οι αγκινάρες από τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος. Σε τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο. Αφού κάψει καλά, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και βάζουμε λίγες λίγες
... Διαβάστε περισσότερα »
550 γρ. μπουκετάκια φρέσκου μπρόκολου (καθαρά ζυγισμένα) 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 πράσα (το άσπρο μέρος μόνο) 1 γεμάτη κούπα μαϊντανό (μαζί και τα κοτσανάκια) 1 λίτρο νερό 5 κουταλιές ελαιόλαδο 150 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια χυμό από 1 λεμόνι αλάτι (με προσοχή) – πιπέρι Ροκφόρ ή παρμεζάνα ή κρουτόνς ή μπέικον Εκτέλεση Κόβουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό σε μικρότερα κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά. Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, τα πλένουμε καλά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά. Αφήνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας λίγο να κρυώσει και κατόπιν το βάζουμε στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε να γίνει πουρές (λαχανικά και νερό μαζί) Το ξαναμεταφέρουμε στην κατσαρόλα μας. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι με προσοχή (αν πασπαλίσετε με τυριά) και πιπεράκι. Ανακατεύουμε. Κατόπιν προσθέτουμε το Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει μέσα στην σούπα μας. Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε την σούπα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με χοντροτριμμένο ροκφόρ ή τριμμένη παρμεζάνα ή κρουτόνς ή κομματάκια από κριτσανιστό μπέικον.
3 κομμάτια μεγάλα λουκάνικα πικάντικα κατά προτίμηση πορτοκαλιού ½ κιλό κυβάκια πατάτας, 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό 1 κλωνάρι σέλερι ή φύλλα σέλινου ψιλοκομμένο στο μουλτι 1 δόντι σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά ξύσμα από 1 πορτοκάλι 3 κουταλιές σ. λάδι λίγο κύμινο σκόνη ¾ ποτήριού του νερού μπρούσκο κόκ. κρασάκι λίγο ξερό θυμάρι αλατοπίπερο και πάπρικα γλυκιά και ελάχιστη καυτερή (καγιέν) προαιρετικά.. Εκτέλεση
Σοτάρω στο τηγάνι με το λάδι τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες… μόνο με 1 κουταλίτσα λάδάκι ίσα να ροδίσουν και από τις δυό πλευρές.
Τα βάζω ξεχωριστά σε ένα πιάτο.
Σε μια κατσαρόλα με αλατόνερο ζεματίζω για 2΄λεπτά τις πατατούλες, και τις σουρώνω.
Βάζω στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και εκεί σοτάρω το κρεμμύδι, το σελερυ, ανακατεύω καλά και τέλος το σκορδάκι και τις πατατούλες καρυκεύω με αλατοπίπερο κύμινο
Κάνω ένα μείγμα το κρασάκι με το πορτοκάλι και το θυμάρι, και με αυτό περιχύνω το φαγητό και το σβήνω..
Εξακολουθώ να το βράζω για 15΄ περίπου να μαλακώσουν τα λαχανικά μου, και προσθέτω τέλος και το λουκάνικο και το ανακατεύω για λίγο να πάρει γεύση το φαγητό….
Βράζετε το νερό με το γάλα και το αλάτι. Το αδειάζετε σε γυάλινο μπωλ και προσθέτετε το βούτυρο.
Ρίχνετε τον πουρέ και ανακατεύετε αργά με ξύλινο κουτάλι. Προσθέτετε το τυρί και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα κροκάδια των αυγών, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο και πιπέρι.
Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνετε. Προσθέτετε στα ασπράδια ένα κουταλάκι λάδι και τα χτυπάτε ελαφρά.
Βουτάτε τα μπαλάκια ένα-ένα στο ασπράδι, τα σηκώνετε με πηρούνι, τα τυλίγετε στη γαλέτα και τα βάζετε πάνω σε λαδόχαρτο.
Τα ρίχνετε ένα-ένα να τηγανιστούν σε μπόλικο και καυτό λάδι επί 10 λεπτά γυρίζοντας τα για να ροδίσουν από παντού.
Σερβίρετε τις κροκέτες ζεστές με κρέας ψητό ή πουλερικό και σαλάτα.
Υλικά 1/2 kg κιμα μοσχαρισιο 1 φρεσκο κρεμυδι ψιλικομμενο 1 ντοματα στον τρυφτη 1/2 κουταλακι ζαχαρη 1 κουταλακι αλατι 1/2 κουταλακι πιπερι 1/2 kg τρυμμενο τυρι (gouda) 1/2 kg αλευρι για ολες τις χρησεις 1/2 κυβο μαγια η ενα φακελακι ξηρη μαγια νερο Εκτέλεση Για τον κιμά Δεν βαζουμε λαδι, φτιάχνουμε το κιμά σε ένα τηγάνι, πρώτα 2 λεπτα το κρεμυδι και μετα ολα τα αλλα υλικα για 10 λεπτα (εκτος το τυρι) Για τη ζύμη Φτιαχνουμε την ζυμη μας και την αφηνουμε 1 1/2 ωρα για να φουσκωσει Ανοιγουμε οσο μπορουμε την ζυμη μας σε παχος, ριχνουμε τον κιμα μας πανω σε ολο το φυλλο που εχουμε φτιαξει, αλλα να ειναι ζεστος ο κιμας και απο πανω το τυρι Περιμενουμε 5 λεπτα να εχει μαλακωσει η ζυμη μας πολυ. Τοτε ανακατευουμε την ζυμη μαζι με τον κιμα μας και το τυρι μεχρι να γινουν ολα ενα ομειογενες μειγμα. Λαδωνουμε ενα ταψι, ριχνουμε μεσα το μειγμα μας και με το χερι μας το στρωνουμε ομοιομορφα. Ψήνουμε 15 λεπτα στους 200 βαθμους
Υλικά για τη ζύμη: 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 125 γρ. βούτυρο παγωμένο 1 αυγό 1 κ.σ. νερό παγωμένο αλάτι-πιπέρι για τη γέμιση: 250 γρ. μπέικον 250 γρ. κασέρι τριμμένο 200 γρ. κρέμα γάλακτος 1/2 φλυτζ. γάλα 4 αυγά αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Για τη ζύμη Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Αρχίζετε να τρίβετε το αλεύρι με το βούτυρο μαζί για να γίνουν σαν τραχανάς. Προσθέτετε το αυγό και 1 κ.σ. νερό παγωμένο και αρχίζετε να ζυμώνετε. Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη κουταλιά νερό αν είναι σκληρή η ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα. Βουτυρώνετε μια τάρτα και απλώνετε τη ζύμη για να την καλύψει και στα πλάγια. Τρυπάτε εδώ κι εκεί με ένα πηρούνι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, με αέρα, στη μέση του φούρνου για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση Ψιλοκόβετε το μπέικον και το τηγανίζετε χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να χρυσίσει. Στραγγίζετε το περιτό λίπος. Τρίβετε το τυρί. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι και πιπέρι.Στρώνετε το μπέικον στη μισοψημένη τάρτα. Καλύπτετε με το τυρί και τέλος ρίχνετε το μείγμα των αυγών. Ψήνετε την τάρτα για 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς με αέρα.
Εκτέλεση Ψήνουμε το ψωμί στη φρυγανιέρα (ή στην τοστιέρα). Αλείφουμε την κάθε φέτα με ελάχιστη μαγιονέζα από τη μία μεριά. Βάζουμε τις 2 φέτες ψωμί δίπλα-δίπλα και αρχίζουμε να προσθέτουμε τα υλικά με τη σειρά. Ζαμπόν, τυρί, ντομάτα, φέτα, αυγό, μαρούλι, ελάχιστη μουστάρδα, και λίγο κέτσαπ.
Τοποθετούμε με προσοχή το ένα πυργάκι πάνω στο άλλο και καπακώνουμε με την τρίτη φέτα ψωμί. Τα πιέζουμε όλα μαζί και καρφώνουμε τα καλαμάκια (μην δοκιμάσετε να καρφώσετε οδοντογλυφίδες γιατί θα χαθούν!!!) στις τέσσερις πλευρές (όχι στις γωνίες). Κόβουμε το σάντουιτς στα 4 και σερβίρουμε. Αν έχουμε και πατάτες τηγανιτές της ρίχνουμε στο κέντρο του πιάτου.
500 gr. κίτρινη γλυκιά κολοκύθα 500 gr. φύλλο λεπτό κρούστας για πίτα (συνήθως έχει 8 φύλλα) 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα Ελαιόλαδο Ας δούμε πως φτιάχνεται Καθαρίζουμε την κολοκύθα ως εξής: την κόβουμε την μέση και αρχίζουμε με ένα κουτάλι να βγάζουμε την σάρκα της μέχρι να φτάσουμε στην φλούδα. Ρίχνουμε την κολοκύθα σε μία κατσαρόλα με 1 φλυτζάνι νερό να βράσει,μόλις βράσει την σουρώνουμε φύγουν τα υγρά που έχουν μείνει. Ξαναβάζουμε την κολοκύθα στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και την κανέλλα σε χαμηλή φωτιά,μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τρία φύλλα,τα οποία λαδώνουμε,ρίχνουμε το μισό μείγμα και στρώνουμε να πάει παντού,τοποθετούμε άλλα δύο φύλλα και πάλι τα λαδώνουμε και ρίχνουμε το άλλο μισό μείγμα και στρώνουμε να πάει παντού,τέλος βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα,τα οποία λαδώνουμε και πάλι. Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
Υλικά 7 φύλλα για πίτα. Λάδι για το ράντισμα Μια μέτρια κολοκύθα λίτρο γάλα 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη 1 κ. σ. βούτυρο γάλακτος 5 αυγά 5 κ. σ. άνθος αραβοσίτου 5 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό 10 κ. σ. ζάχαρη 1 κ. γλ. αλάτι 1 κούπα καρύδια 1 κούπα ζάχαρη 1 κ. γλ. κανέλλα2 βανίλιες Εκτέλεση Από βραδείς καθαρίζουμε την κολοκύθα την κόβουμε σε κομμάτια, την πλένουμε και την βράζουμε. Κατόπιν την αδειάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει μέχρι το πρωί. Το πρωί την περνάμε στο μπλέντερ, την βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το γάλα ( κρατάμε μια κούπα), τις 10 κουταλιές ζάχαρη, λιώνουμε το σιμιγδάλι και το άνθος αραβοσίτου με μια κούπα γάλα, τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα, χτυπάμε τα αυγά τα ρίχνουμε και αυτά μέσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά και όσο βράζουν ανακατεύουμε συνέχεια (ξύλινο κουτάλι) έως ότου πήξει . Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας κάπου – κάπου. Περνάμε τα καρύδια στο μπλέντερ, τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη και την κανέλλα. Βάζουμε στο ταψί, 5 φύλλα κάτω – κάτω, τα οποία ραντίζουμε το καθένα χωριστά με λάδι και βάζουμε στο καθένα και καρύδια. Στην μέση βάζουμε την κρέμα απο κολοκύθα που φτιάξαμε. Από πάνω βάζουμε άλλα δύο (2) φύλλα τα οποία ραντίζουμε με λάδι, αλλά δεν βάζουμε καρύδια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο (πρέπει να κάψει καλά). Βάζουμε την πίτα μέσα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, κατόπιν
... Διαβάστε περισσότερα »
Υλικά 1 κιλό κολοκύθια 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κούπα λάδι 1 ποτήρι αλεύρι 1 ποτήρι γάλα 1 βιτάμ 1/4 φέτα τριμμένη 2 αυγά λίγη τριμμένη φρυγανιά αλάτι, πιπέρι Παρασκευή Τρίψτε τα κολοκύθια στον τρίφτη, αλατίστε κι αφήστε τα να στραγγίσουν. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και αφού στίψετε το τριμμένο κολοκύθι με τις παλάμες σας, ρίξτε το μέσα και τσιγαρίστε το για 10'. Βάλτε το μίγμα σε μία λεκανίτσα και ρίξτε το αλεύρι, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε ελαφρά με το χέρι. Στο τέλος ρίξτε την τριμμένη φέτα και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. Λαδώστε ένα μεγάλο ταψί και πασπαλίστε το με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Αδειάστε μέσα το μίγμα και πασπαλίστε την επιφάνεια με φρυγανιά. Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου. Σημείωση: Το μυστικό είναι το μίγμα μέσα στο ταψί να έχει το πολύ 1,5 εκ. πάχος για να ψηθεί καλά η πίτα.
Υλικά 1 κιλό κολοκύθια μεγάλα 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 κ.σ. λάδι 1 γάλα μικρό 1/4 φύλλο του μπακλαβά 1 φλ. τσ. ρύζι γλασέ 1/4 φέτα σκληρή τριμμένη 4 αυγά 2-3 χούφτες ρεγκάτο λάδι για το άλειμμα των φύλλων αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη Εκτέλεση Κόβω σε μικρά κομματάκια τα κολοκύθια και τα βράζω σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνω και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά (ακόμα καλύτερα να βραστούν από την προηγούμενη ημέρα). Τσιγαρίζω το κρεμμύδι, ρίχνω τα κολοκυθάκια και τα λιώνω καλά με το πιρούνι. Προσθέτω το γάλα και το ρύζι, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να ψηθεί ώσπου να γίνει χυλός. Προσθέτω την τριμμένη φέτα, τα αυγά, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Στρώνω τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ένα ένα με λάδι βάζω το μείγμα, σκεπάζω με υπόλοιπα φύλλα, το χαράζω και ραντίζω την πίτα με λίγο νερό. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
1200 γρ πράσινα κολοκύθια 500 γρ πράσα 4 μεγάλα καρότα 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μαϊντανό 1 ματσάκι δυόσμο 400 γρ τριμμένη παρμεζάνα 1 μικρή κρέμα γάλακτος των 250 γρ 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό (250 ml) 2 αυγά 1/3 της κούπας λάδι αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο (σε σκόνη) Εκτέλεση Κόβω τα πράσα σε ροδέλες και τα σωτάρω με το λάδι. Τρίβω στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, τα ανακατεύω με λίγο αλάτι και τα αφήνω 3 περίπου ώρες να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Τρίβω και τα καρότα, ψιλοκόβω τον άνιθο, μαϊντανό και δυόσμο. Ανακατεύω τα δύο αυγά με την κρέμα γάλακτος για λίγο, να γίνει ένα ομογενές μίγμα. Σε ένα μπωλ ανακατεύω όλα τα υλικά, δηλαδή τα κολοκυθάκια, καρότα, πράσα, άνιθο, μαϊντανό, δυόσμο, τα ¾ από το τυρί, το σιμιγδάλι, την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και το αλάτι (δοκιμάζω να μην είναι αλμυρό το μίγμα), το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Λαδώνω ένα ταψί παραλληλόγραμμο και αδειάζω το μίγμα. Το στρώνω από πάνω και το πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί. Το ψήνω στους 170º C σε προθερμασμένο φούρνο για ¾ της ώρας περ
Υλικά 1 κιλό κολοκυθάκια μεγάλα ή 1 κιλό σάρκα από μεγάλη κολοκύθα ½ φλιτζάνι τραχανά 3-4 αυγά ¼ τυρί φέτα Αλάτι πιπέρι Λάδι και λίγο βούτυρο για το άλλειμα του ταψιού Εκτέλεση Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια και αλατίζουμε . Αφήνουμε λίγη ώρα σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά του κολοκυθιού. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κολοκύθι τον τραχανά , τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τη φέτα τριμμένη σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Προσοχή δεν πρέπει να είναι πολύ παχιά η στρώση. Περιχύνουμε με λίγο λάδι την πίτα Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά
Σημείωση: Αυτή η πίτα γίνεται ωραία σε χαλκωματένιο ταψί κατά την άποψη της μητέρας μου γιατί έτσι κάνει καλή κρούστα από κάτω και βέβαια ψημένη στη γάστρα (Και μια φωτογραφία για αυτούς που δε γνωρίζουν τη γάστρα ) Καλή επιτυχία !!
Μια απλη αλλα πολυ νοστιμη συνταγη που συνηθως κανει θραύση! Υλικά 3-4 πρασινα κολοκυθια τριμμενα στο χοντρο τριφτη και στιμμενα να βγαλουν τα ζουμια τους μισο ποτηρι του νερου ελαιολαδο μισο ποτηρι του νερου γαλα φρεσκο εναμισι ποτηρι του νερου αλευρι με λιγο baking powder 5 αυγα χτυπημενα 1 μεγαλο κρεμμυδι τριμμενο στον τριφτη και τσιγαρισμενα μπολικο δυοσμο και λιγο μαιντανο φετα τριμμενη (κατα βουληση,αναλογα ποσο τυροφαγος ειστε) αλατι & πιπερι Εκτέλεση Βαζουμε ολα τα υλικα σε μια μεγαλη γαβαθα και ανακατευουμε να γινει ενας παχυς χυλος. Βουτυρωνω και αλευρωνω το ταψι και το ψηνς στο φουρνο για 1 ωρα περιπου στους 200 βαθμους
Υλικά Ζυμη: 1και ½ κιλο αλευρι χωριατικο 1φλ χυμο πορτοκαλι 1φλ ελαιολαδο 1/2κ.γλ αλατι 2κ.γλ baking powder προσθεσα και περιπου 2φλ χλιαρο νερο ελαιολαδο για αλειμμα Γέμιση: 1.700 γρ κολοκυθα (ολοκληρη) 1και 1/2 φλ σταφιδες (εβαλα ξανθες) 6 κ.σουπας πλιγουρι 3 κ.σουπας ζαχαρη 1κ.σουπας αλατι ½ φλ ελαιολαδο 1κ.γλ μοσχοκαρυδο 1κ.γλ γαρυφαλλο αλεσμενο 1κ.σουπας κανελα Βήματα: Καθαριζουμε το κολοκυθι απο τα σπορια και κοβουμε ολη τη σαρκα του σε κυβακια. Το βαζουμε σε τρυπητο προσθετοντας τη ζαχαρη και το αλατι. Το αφηνουμε ολη τη νυχτα στο ψυγειο να βγαλει ολα του τα υγρα. Οσο ζουμι βγαλει το βαζουμε στη φωτια να παρει βραση μαζι με το πλιγουρι. Μολις αρχισει να πινει τα υγρα το κατεβαζουμε και σουρωνουμε. Το αφηνουμε λιγο να κρυωσει και το προσθετουμε στο κολοκυθι.
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα της ζυμης. Το αφησα να ξεκουραστει περιπου ενα μισαωρο. Βαζουμε ολα τα υλικα της γεμισης στο κολοκυθι και ανακατευουμε καλα. Εγω μουσκεψα τις σταφιδες σε λικερ αμαρετο (εβαλα και το λικερ στη γεμιση), αν θελετε μπορειτε να το κανετε και με κονιακ. Δεν υπαρχει προβλημα να το παραλειψετε.
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 170. Ανοιγουμε τη ζυμη σε φυλλο και κοβουμε με ενα πιατακι του καφε σε κυκλους. Μπορειτε να χρησιμοποιησετε οποιοδηποτε μεγεθος πιατου θελετε να γινουν οι πιτουλες. Βαζουμε τη γεμιση στο δεξι ημικυκλιο του κυκλου μας αφηνοντας λιγο χωρο ωστε να ενωθει η μ
... Διαβάστε περισσότερα »
1 κιλο φυλλο κρουστας 1 κιλο κιμα 2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα 3/4 κιλου σπανακι ζεματισμενο και ψιλοκομμενο κρασι, αλατοπιπερο λαδι για το τηγανι,λαδι για αλειμμα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σοταρουμε τα κρεμμυδια με τον κιμα,αλατοπιπερωνουμε και σβηνουμε με κρασι..βαζουμε αρκετο κρασι και σκεπαζουμε μεχρι να πιει τα νερα. Προσθετουμε το απανακι και ανακατευουμε καλα. Το σπανακι κανει πιο αναλαφρη την πιτα,χωρις να ειναι πολυ εντονη η γευση του-δινει αρωμα και χρωμα κυριως. Σε ενα λαδωμενο ταψι στρωνουμε 4 φυλλα καλα λαδωμενα,και βαζουμε ατακτα λιγη γεμιση..μετα βαζουμε αλλο φυλλο,γεμιση,φυλλο,γεμιση ωσπου να τελειωσουν τα υλικα. Φροντιζουμε να σκεπασουμε τελικως την πιτα με 3 φυλλα. Χαρασσουμε με ενα μαχαιρι και ραντιζουμε με νερο. Στρωμμενα ετσι τα φυλλα συγκρατουν τον κιμα καλυτερα απο το να βαζαμε μισα πανω-μισα κατω. Προθερμασμενος φουρνος για 3 τεταρτα της ώρας στους 170 βαθμους.
3 κουπες αλευρι που φουσκωνει μονο του 250gr φρεσκο βουτυρο 1/2 φλιτζανιου καροτα σε κυβακια 1/2 >> αρακα 1 μεγαλη κοκκινη πιπερια σε κυβακια 5-6 φετες ζαμπον >> 350gr φετα θρυμματισμενη 5 αυγα 1 κουπα γαλα Εκτέλεση: Ζεματιζουμε για 5 λεπτα σε νερο που βραζει τα λαχανικα μας. Τα σουρωνουμε και τα στεγνωνουμε πανω σε στεγνη πατσετα. Τα σοταρουμε με μια κουταλια απο το βουτυρο και τα αφηνουμε να κρυωσουν. Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο να αφρατεψει και ριχνουμε ενα ενα τα αυγα να ενσωματοθουν. Συνεχεια προσθετουμε το γαλα, το ζαμπον, τη φετα, τα λαχανικα και τελος το αλευρι λιγο λιγο ανακατευοντας. Βουτυρονουμε μια φορμα και ριχνουμε το μιγμα. Ψηνουμε στους 170 βαθμους για 1 ωρα.
1 πακετο σφολιάτα (2 φύλλα) 8-10 φέτες ζαμπον ψιλοκομμένο 250 γρ κίτρινο τυρί ή κασέρι τριμμένο 5-6 λεπτές φετες ντομάτας 4 κ.σ Κετσαπ ή χυμος ντομάτας με λίγη ζάχαρη 4 κ.σ κρεμα γάλακτος Λίγη ρίγανη,λίγο πιπέρι 1 κροκος αυγου ή λιγο εβαπορε για το γυάλισμα Σουσαμι για πασπάλισμα Eκτέλεση Βαζουμε το πρωτο φύλλο σφολιατας σε βουτυρωμένη ή λαδωμενη λαμαρίνα και απλωνουμε την κετσαπ ή το χυμό ντοματας με τη ζάχαρη στο κατω μισό φύλλο. Ριχνουμε 2 κ.σ κρεμα γαλακτος κατα μηκος του φυλλου πανω απο την κετσαπ. Πασπαλιζουμε λίγη ριγανη και λιγο πιπερι. Βαζουμε το ζαμπον το οποιο εχουμε ψιλοκοψει σε κυβάκια
Απο πανω ριχνουμε το τυρι και καλυπτουμε με τις φετες ντομάτας. Σκεπαζουμε το μισο φύλλο με το υπολοιπο μισο σε ρολό και παταμε τις ακρες. Γυαλιζουμε την επιφανεια με αυγο ή γαλα εβαπορε και πασπαλιζουμε το σουσαμι. Ακολουθουμε την ιδια διαδικασια και για το δευτερο φυλλο και εχουμε 2 ρολά. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 25-30 περιπου λεπτα.
Υλικά : Τα υλικά για αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή είναι: Φύλλα χωριάτικα ή ετοιμα του εμπορίου τυρί, μαϊντανός Τώρα εκτός απο αυτά τα κλασικά υλικά μπορούμε να βάλουμε ότι άλλη γέμιση θέλουμε... κιμάς απο τα μακαρόνια που περίσσεψαν, κασεράκια και ζαμπόν ή λουκάνικα ψιλοκομμένα σπανάκια πράσα (σοταρισμένα). Γενικώς περισσεύματα νόστιμα............
8 γεματες κ.σ αλεύρι 1 αυγό χτυπημενο με 1 μικρο γαλατακι εβαπορε(αυτά που βαζουμε στον καφέ) 1 κ.γ μπεικιν φέτα όση θέλετε 3/4 του φλιτζανιού νερό 1 πρεζα αλατι 1 πρεζα ριγανη Λίγο βιτάμ Eκτέλεση Ρίχνουμε στη λεκανίτσα το αλεύρι με το μπεικιν το αλατι και τη ριγανη με το αυγό χτυπημενο με λιγο γαλα εβαπορε. Ανακατεύουμε με ένα κουταλι προσθέτοντας το νερό έως να γίνει ενας λείος και σχετικά αραιός χυλός. Βάζουμε αρκετό βιτάμ στο ταψάκι(καλυτερα να ειναι αντικολλητικο) , και ρίχνουμε τον χυλό(κουναμε το ταψακι να παει παντου ισως σας φανει λιγος ο χυλος). Πασπαλίζουμε με κομματάκια βιτάμ και τρίβουμε απο πάνω όση φέτα θέλουμε. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Υλικά για την ζύμη 3 φλυτζάνες αλεύρι 1 γιαούρτι 200γρ. 6 κ.σ βούτυρο 1 κ.γ αλάτι για την γέμιση 400 γρ φέτα150 γρ. κίτρινα τυριά 3 αυγά 500 γρ. γάλα πιπέρι λάδι (για το άλλειμα των φύλλων) Εκτέλεση Φτιάχνουμε πρώτα την ζύμη ζυμώνοντας όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Μόλις είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30'. Τρίβουμε τα τυριά και τα βάζουμε σε ένα μπωλ ρίχνοντας λίγο πιπέρι. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε 4 φύλλα. Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το πρώτο φύλλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και ρίχνουμε μια στρώση από τα τυριά. Ξαναστρώνουμε το δεύτερο φύλλο λαδώνουμε ελαφρά και ξαναβάζουμε μια στρώση τυριά.Κατόπιν σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο λαδώνουμε πάλι και βάζουμε τα υπόλοιπα τυριά. Σκεπάζουμε με το τέταρτο φύλλο λαδώνουμε και χαράζουμε ελαφρά την πίτα. Χτυπάμε τα 3 αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα μας. Την αφήνουμε για λίγο να σταθεί και μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου.
(Στην ζύμη αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Εγώ δεν έβαλα καθόλου, με τα υλικά αυτά έγινε μια μαλακή ζύμη)
Eκτέλεση Aνακατεύουμε τα τυριά και το ζαμπόν. Xτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Pίχνουμε μέσα τα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Aφήνουμε το μείγμα γύρω στα 15 λεπτά για να πήξει λίγο. Aπλώνουμε πάνω στον πάγκο εργασίας το φύλλο της σφολιάτας. Aπλώνουμε πάνω το μείγμα. Kόβουμε αριστερά και δεξιά το φύλλο σε λωρίδες. Xυπάμε τον κρόκο του αβγού με λίγο νερό και αλείφουμε τις λωρίδες για να κολλήσουν. Γυρνάμε το πάνω και το κάτω μέρος της σφολιάτας προς τη γέμιση, και μετά αρχίζουμε να πλέκουμε εναλάξ τις λωρίδες που υπάρχουν δεξιά-αριστερά. Όταν τελειώσουμε αλείφουμε με το υπόλοιπο κρόκο την κοτσίδα και την πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 180°C για 45 λεπτά. Kαλή όρεξη
Τοποθετούμε τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή με την σειρά που δίδονται στον πίνακα. Επιλέγουμε το πρόγραμμα για «κανονικό ψωμί» και περιμένουμε : Χρόνος (ζυμώματος-φουσκώματος-ψησίματος) 3 ώρες. Εάν το θέλετε με ποιο τραγανή κόρα επιλέξτε το πρόγραμμα «ψησίματος» για 30’ επιπλέον. Το ξεφορμάρετε ΠΑΝΤΑ επάνω σε μια μεταλλική σχάρα με κενό από κάτω για να μην μουλιάσει από τους ατμούς. Σερβίρετε μετά από 10’-15’. Παραλλαγές: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον: Μισό μπολ ψιλοκομμένη ψίχα ελιάς και θα γίνει υπέροχο ελιόψωμο. Μισό μπολ ψιλοκομμένη φέτα και θα γίνει υπέροχο τυρόψωμο. Επιπλέον λάδι και θα γίνει υπέροχο λαδόψωμο. Μυστικό: Οι κόκκοι γλυκανύσσου μοσχοβολούν περισσότερο από την σκόνη Καλή επιτυχία!!!!
Ψωμί της Δώρας-Dolly's Υλικά: 150 ml νερό 1 κυβάκι σαν ζάρι μαγιά νωπή ή ¾ κ.γ. μαγιά σκόνη 1 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. γλυκάνισο σε κόκκους ή 2 κ.γ. γλυκάνισο τριμμένο (οι κόκκοι έχουν ποιο έντονο άρωμα) 300 γρ. αλεύρι λευκό ή με σιμιγδαλένιο (όχι φαρίνα!) σουσάμι για στόλισμα Παραλλαγές: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον: Μισό μπολ ψιλοκομμένη ψίχα ελιάς και θα γίνει υπέροχο ελιόψωμο. Μισό μπολ ψιλοκομμένη φέτα και θα γίνει υπέροχο τυρόψωμο. Επιπλέον λάδι και θα γίνει υπέροχο λαδόψωμο. Σκεύη: Χρησιμοποιώ αντικολλητική φόρμα ή λαδωμένο ταψί Εκτέλεση: Χρησιμοποιώ τα υλικά με τ
... Διαβάστε περισσότερα »
Υλικά Για την γέμιση: 2 κιλών μπούτι αρνίσιο, μισό φλιτζάνι βούτυρο, 10 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 ματσάκι άνηθο αλατοπίπερο, 4 αυγά, 1 φλιτζάνι κασέρι, 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι Για το φύλλο: 1 φλιτζάνι λάδι, 1 αυγό, 4 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό, μισό κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ. Εκτέλεση: Πλένω το κρέας, και το κόβω σε μικρά κομματάκια όσο ένα αμύγδαλο. Το βάζω στην φωτιά, μαζί με το βούτυρο, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο χοντροκομμένα. Τα καβουρδίζω , προσθέτω και δύο φλιτζάνια νερό και το αφήνω να βράσει καλά. Αν χρειασθεί προσθέτω κι άλλο νερό. Ανακατεύω καλά και δουλεύω όλα τα υλικά πού προορίζονται για το φύλλο, φτιάχνοντας με αυτά μια ζύμη πού την χωρίζω σε δύο χοντρά φύλλα. Στρώνω το ένα από αυτά στο βουτυρωμένο ταψί στον πάτο , βάζω επάνω την γέμιση, και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο. Ψήνω την πίττα σε μέτριο φούρνο επί μία περίπου ώρα.
Υλικά 1 φύλλο σφολιάτας 5 τρυφερές αγκινάρες 250 γρ αρακά 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα ψιλικομμένα ½ ματσάκι μάραθο 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 αυγά 2- 3 κουταλιές γάλα ½ ποτήρι κρασιού λάδι. Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι κατά τα γνωστά. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια . Προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες σε μικρά κομμάτια συνεχίζοντας το σοτάρισμα και τέλος προσθέτουμε τον αρακά.(καλό είναι να έχουμε βράσει λίγο τον αρακά και μετά να τον προσθέσουμε στο τηγάνι μας γιατί ο αρακάς είναι πιο σκληρός από τις αγκινάρες). Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά. Τέλος προσθέτουμε το μάραθο ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αρμυρό είναι το τυρί μας) και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι μας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά χτυπημένα με το γάλα. Ανακατεύουμε καλά. Σε βουτυρωμένο πυρέξ απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας αφήνοντας έξω από το πυρέξ ένα κομμάτι που θα γυρίσουμε να σκεπάσουμε την πίτα. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και σκεπάζουμε γυρνώντας προς τα μέσα το φύλλο της σφολιάτας γύρω γύρω να κλείσει παντού. Αλείφουμε με λίγο αυγό από αυτό που βάλαμε στο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 40 περίπου λεπτά.
Υλικά: 150γρ. βούτυρο 450γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος 2 αβγά 40γρ. ζάχαρη Εκτέλεση: Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τα 2 αβγά και το βούτυρο σε μία λεκανίτσα και πλάθουμε στο χέρι (η ζύμη να τρίβεται). Βάζω σε πάγκο να ζυμώσω. Ανοίγουμε φύλλο με έναν πλάστη (η ζύμη είναι σκληρή). Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια με ένα κουπάτ ή με ένα μαχαίρι σε κύβους. Περνάμε με λίγη κρέμα γάλακτος ή γάλα από πάνω με ένα πινελάκι και ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
λικά (για 4-6 άτομα) 3-4 πατάτες 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια 1 κονσέρβα μικρή μανιτάρια 2 πιπεριές μικρές (εγώ έβαλα κόκκινη και κίτρινη για χρώμα) 1/2 κλωνάρι σέλερι 3 λουκάνικα (του hot dog μέγεθος) 4-5 κουταλιές βούτυρο 5 αυγά Λίγα τριμμένα τυριά (φέτα, cheddar, gouda κλπ) 1/2 ποτήρι γάλα Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές και το σέλερι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες με μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσουν για 20-30 λεπτά. Ελέγχουμε με ενα πιρούνι να είναι μαλακές. Κόβουμε σε ροδέλες τα λουκάνικα. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμυδάκι, πιπεριές, σέλερι, μανιτάρια και λουκάνικα. Ύστερα βάζουμε και τις πατάτες αφού τις έχουμε κόψει σε κυβάκια Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε μια ταρτιέρα ή πυρέξ μέτριο αφού το έχουμε βουτυρώσει καλά προσθέτουμε το στερεό μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά προσέχοντας να σκεπάσουν καλά το μείγμα. Από πάνω ρίχνουμε τα τυριά της αρεσκείας μας. Ψήνουμε τη fritata μας σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 180C ή 375F. Καλή επιτυχία!!!
Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική