Υλικά
- 1 κοτόπουλο
- 2 ξυνόμηλα
- 2 πορτοκάλια και το χυμό άλλων 2
- 150 γραμ. έμμενταλ
- 1 φλιτζάνι καρυδόψυχα
- 3-4 σικορέ ή πράσσα (το άσπρο μέρος)
- άλάτι
- άσπρο πιπέρι
- 3-4 φλυτζάνια μαγιονέζα
Εκτέλεση
Βράζω
το κοτόπουλο με λίγο αλάτι. Αφού κρυώσει το κόβω σε κομματάκια.
Ψιλοκόβω όλα τα υλικά. Τα ανακατεύω σε μια λεκανίτσα. Αλατοπιπέρώνω.
Προσοχή στο αλάτι,αν χρησιμοποιήσετε μαγιονέζα έτοιμη, είναι αλμυρή.
Ρίχνω στο μίγμα το χυμό έως να εχω μια γλασερή μάζα. Προσθέτω τη μισή
μαγιονέζα. Στρώνω το υλικό μου στη σαλατιέρα που θα την σερβίρω και την
καλύπτω με την υπόλοιπη μαγιονέζα. Στολίζω με ροδέλες πορτοκαλιού και
καρύδια ολόκληρα.
|
Υλικά
- 1/2 λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
- 3 καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
- 1 μέτρια ντομάτα σε κυβάκια (χωρίς σπόρους)
- 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
- 1 κούπα τυρί ένταμ ή γκούντα σε κύβους
- 1 κονσέρβα τόνος
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 3 αυγά βρασμένα σφιχτά κομμένα σε φέτες
Σάλτσα- 1 μικρό βάζο μαγιονέζα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- λίγο κέτσαπ
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα
μεγάλο και διάφανο μπολ, μέσα στο οποίο τοποθετούμε όλα τα υλικά με τη
σειρά -εκτός από τα αυγά- έτσι ώστε να έχουμε στρώσεις με διαφορετικό
χρώμα. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας και στη συνέχεια τη
ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα μας. Στολίζουμε με τις φέτες των αυγών,
κάνοντας όποιο σχέδιο θέλουμε. Η σαλάτα τοποθετείται στο ψυγείο, στη
συνέχεια στο τραπέζι μας και ανακατεύεται μόνο όταν θα αρχίσει το
φαγητό. Καλή σας όρεξη!!!!
|
Υλικά
- 500 γραμ κιμά μοσχαριού
- 4 φέτες χωριάτικου ψωμιού
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά κομπόστας ρίγανη
- 1 κουταλιά κομπόστας ξερό δυόσμο
- 2 κουταλιές σ. λάδι
- αλάτι και πιπέρι
- λίγο γλυκό κοκκινοπίπερο,
- 1 μεγάλη ντομάτα αποφλοιωμένη και ξεσποριασμένη ψιλοκομμένη,
- 1 καρότο κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια (ζαράκια) βρασμένο , ή τριμμένο στον τρίφτη άβραστο.
- 1 φλυτζάνι αρακά ,
- 1 φλυτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο ή από κονσέρβα.
- 2 Πασχαλινά αυγά σφιχτά βρασμένα ξεφλουδισμένα.
- 3 στικς (μπαστουνάκια) τυρί γκούντα.
--------- - 5 πατάτες μέτριες κομμένες κυδωνάτες.
- αλατοπίπερο,
- ρίγανη και
- δενδρολίβανο,
- 1 κουταλιά μουστάρδα πικάντικη,
- λάδι
- 2 ποτήρια ζωμό κότας ή κρέατος
Εκτέλεση: Ακολουθώ την βασική συνταγή για μπιφτέκι: Ζυμώνω
ελαφρά τον κιμά , το μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο., (χωρίς
ωμό αυγό η ζύμη), βάζω το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο γλυκό
κοκκινοπίπερο (πάπρικα γλυκεία), ρίγανη, λίγο ξερό δυόσμο, και την
ψιλοκομμένη ντομ
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά
- 50 μλ λάδι
- 1 κιλό παντζάρια καθαρισμένα και τριμμένα (βολβούς)
- 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο μεγάλο!
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
- κλαράκια άνηθου για την διακόσμηση
- ανθάκια γιασεμιού για τους πιο ρομαντικούς!
Εκτέλεση - Σε μεγάλη
κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο, και σοτάρω το κρεμμύδι τα παντζάρια το
καρότο και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 8-20 λεπτά, ώσπου να
μαλακώσουν όλα
- Προσθέτω τον ζωμό και δυναμώνω την φωτιά να βράσουν όλα μαζί . Μόλις πάρει βράση την χαμηλώνω για 40΄ σκεπασμένη.
- Κατόπιν
την αποσύρω από την φωτιά, την αφήνω να κρυώσει και την περνώ όλη στο
μπλέντερ σε δόσεις. Α θέλω την περνώ και από σήτα για πιο φίνο
αποτέλεσμα.
- Καθαρίζω καλά την κατσαρόλα και την μαγειρεύω για 5
λεπτά. Την αφήνω να κρυώσει 20΄και μετά την βάζω στο ψυγείο σκεπασμένη,
μέχρι να κρυώσει καλά για 20-30΄.
- Σε μπολάκι ανακατεύω με
πιρούνι το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού. Μοιράζω την κρύα σούπα σε
μπολάκια και από επάνω προσθέτω το μίγμα γιαουρτιού.
|
Υλικά:
- 4-5 πατάτες,
- 4 καρότα,
- 4 πράσα, όλα κομμένα φέτες
- 4-5 φύλλα σέλερυ το κοτσάνι κομμένο φέτες, και τα πράσινα φύλλα ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, λάδι
Εκτέλεση:
Απλούστερο δέ γίνεται. Ολα μαζί στο ταψί, με μισό ποτήρι νερό - θα βγάλουν και τα λαχανικά - ψήσιμο 200 βαθμούς, 45-50 λεπτά. Αν νηστεύετε σκέτο, αλλιώς προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί στο τέλος και το ροδίζουμε λίγο στο φούρνο πριν σερβίρουμε.
|
Υλικά:
- 2 κιλά μπλεξουδες έντερα μοσχαρίσια ή χοιρινά
- 2 κιλά κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κιλά κιμά χοιρινό από μπούτι
- 3 κιλά πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κιλά κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 ματσακια μαϊντανό
- 1 κιλό λάδι
- Αλάτι
- Μπόλικο πιπέρι
- ¾ κιλού ρύζι Καρολίνα
- Χλιαρό νερό για να πλαστούν καλά τα υλικό της γέμισης
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα έντερα καλα.τα πλένουμε καλά με χλιαρό νερό και μπόλικο λεμόνι.
- Τα γεμίζουμε καλά και τα δένουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στο φούρνο το ταψί στην αρχή δυνατα 240 βαθμούς και τα τρυπαμε καλά με ένα πιρούνι.
- Θα
βγάζουν κατά τη διαρκεια του ψησιματος πάρα πολλά υγρά από τα λαχανικά
της γέμισης και το νερό που χρησιμοποιήσαμε για το πλάσιμο.
- Μόλις
ροδίσουν λίγο χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 και τις σκεπάζουμε με
αλουμινόχαρτο να ψηθούν καλά μέσα ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να τις
τρυπάμε κατά διαστήματα.
- Όταν έχουν ψηθεί καλά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεροψηθούν.
- Κάθε ταψί χρειάζεται περίπου 3μιση ώρες.
- Αφού κρυωσουν κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε
Καλή επιτυχία!!
|
Χορτοφαγική
συνταγή που την έφτιαξα για την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Μιας και τα
κρέατα είναι σε μεγάλες ποσότητες, σκέφτηκα ότι αυτό το φαγάκι να
ισορροπήσει τις γεύσεις. Έγινε πολύ νόστιμο και δεν έχεις την αίσθηση
ότι λείπει το κρέας από μέσα.
Υλικά
- 1 1/2 κιλό ασπρομανίταρα
- 1 κιλό κοκκάρι
- 1/2 κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
- 500 γρ. χυμό ντομάτας ή κονκασέ
- 1 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο σε κόκκους
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι πράσινο σε κόκκους
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 5-6 γαρύφαλλα
- 1 μικρή φλούδα από πορτοκάλι
- αλάτι
- μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
![100_0071_400 100_0071_400](http://i250.photobucket.com/albums/gg243/polladam/100_0071_400.jpg) Καθαρίζουμε
τα κοκκάρια και τα αφήνουμε σε μια λεκανίτσα με νερό. Πλένουμε τα
μανιτάρια και κόβουμε λίγο τα χοντρά κοτσάνια τους. Αν είναι πολύ μεγάλα
τα κόβουμε στη μέση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το 1/
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά (για 4-5 μερίδες): - 1 κεφαλάκι αρνίσιο (χαραγμένο με τη μαχαίρα)
- 1/2 κιλό συκωταριά αρνίσια (λίγο συκώτι και λίγο πνευμόνι)
- 15 γαρδουμάκια
- το λαιμό του αρνιού κομένο 3-4 κομμάτια
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 μαρούλι ή αντίδι χοντροκομμένο
- 1 κρ/πότηρο λάδι
- Πιπέρι-αλάτι
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 2 αβγά
- 1 κ.σ. κορν-φλάουρ
Εκτέλεση : - Ξεβράζουμε όλα τα κρεατικά σε μπόλικο νερό σύμφωνα με το άρθρο μου: Ξέβρασμα στο κρέας
- Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά και τα βάζουμε όλα μαζί και το λάδι να βράσου σε καθαρό νερό για 30’ περίπου.
- Κανονίζουμε
το ζουμί να είναι σαν πηχτή σούπα (1-2 δάχτυλα πιο πάνω) και όταν τα
γαρδουμάκια τσιμπιούνται με το πιρούνι, είναι ψημένα.
- (Στη χύτρα τα κρεατικά ψήνονται σε 10’)
- Μετά ρίχνουμε και τις πρασινάδες να ψηθούν άλλα 10’ και κατά το τέλος το πιπέρι και αλάτι.
- Σε
ένα μπωλ χτυπάμε πρώτα το λεμόνι με το κορν-φλάουρ και μετά ρίχνουμε
και τα αβγά και τα χτυπάμε καλά. Παίρνουμε 2-3 κουτάλες ζουμί και το
ρίχνουμε λίγο-λίγο στο αβγολέμονο, το αδειάζουμε στο τσικάλι και το
ανακατεύουμε.
|
Υλικά - 1 συκωταριά μέτρια(1 κιλό)
- 2 φλιτζάνια αντερακια ζεματισμένα και ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 2 μαρούλια πολύ ψιλοκομμένα
- 3 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα
- 1 μισή ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ ρύζι Καρολίνα ή γλασσε
- ¾ φλιτζανιού λάδι
- 1 κ.σ φυτινη
- Αλάτι ,πιπέρι
Για το αυγολέμονο - 2 αυγά
- 1-2 λεμόνια μέτρια
- 2 κ.σ κορν φλαουρ
Εκτέλεση
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 1 συκωταριά
- 1 κοιλιά τα εντεράκια και τα ποδαράκια
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 μεγάλο μαρούλι
- 2 κλωνάρια δυόσμο
- λάδι, αλάτι, πιπέρι
- 1/2 ποτηράκι άσπρο κρασί
- 2 λεμόνια (ή όσο εσείς τη θέλετε να είναι ξινούτσικη)
- 2 αυγά
Εκτέλεση - Καταρχήν
έχουμε πλύνει καλά την συκωταριά την ζεματάμε και την κόβουμε μικρά
κομματάκια.Εχουμε πλείνει καλά την κοιλιά την έχουμε ζεματίσει την
έχουμε πλείνει με λεμόνι και ξύδι για να ασπρίσει και την κόβουμε και
αυτή μικρά κομματάκια.
- Κάνουμε το ίδιο με τα εντεράκια τα έχουμε
γυρίσει μέσα έξω τα έχουμε ζεματίσει τα έχουμε πλείνει με λεμόνι και
ξύδι και τα έχουμε πλέξει μικρές πλεξίδες.
- Τα ποδαράκια εμείς τα
καθαρίζουμε τα ξυρίζουμε και τα καθαρίζουμε αν εσείς δεν μπορείτε, τότε
τα παίρνετε γδαρμένα και αυτά τα κόβουμε στη μέση.
- Εχουμε κόψει τα μυρωδικά σε μικρά κομμάτια σε ξεχωριστές πιατέλες.
- Βάζουμε
το λάδι στη κατσαρόλα να κάψει βάζουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια τα αφήνουμε
για λίγο ρίχνουμε μέσα την συκωταριά την κοιλίτσα τα εντεράκια και τα
ποδαράκια τα γυρίζουμε μια δύο βόλτες τα σβήνουμε με το κρασί και
βάζουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά αλάτι πιπέρι νερό τη σκεπάζουμε και την
αφήνουμε να πάρει βράση όταν πάρει χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε
να βράσει μέχρι να γίνει και να π
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 2 μικρές πατσούλες αρνίσιες (μαζί με τα ποδαράκια τους)
- λίγα έντερα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμυδάκι ξερό
- 1/2 ματσάκι μάραθο
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 2 λεμόνια (το χυμό)
Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις
πατσούλες, τα ποδαράκια και λίγα έντερα που τα κάνουμε μικρές πλεξίδες.
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και τον μάραθο
ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε τις πατσές ψιλοκομμένες και τα πόδια και
συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να
βράσει το φαγητό. Οταν οι πατσές πιρουνίζονται προσθέτουμε τα έντερα και
συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γίνουν και αυτά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Το ρίχνουμε στο φαγητό και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή όρεξη!
|
Υλικά
- 1 συκωταριά και τα αντεράκια από ένα κατσικάκι
- 1 κατσικίσιο χεράκι περίπου 2 κιλά
- 6-7 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια άνιθο ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- χυμός από 2 λεμόνια
- 2 φλ. του καφέ ρύζι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε
την συκωταριά, τα αντεράκια και το χεράκι. Πλέκετε τα αντεράκια
πλεξούδα. Κόβετε το κρέας σε μερίδες. Τα βάζετε όλα μαζί σε μια μεγάλη
κατσαρόλα και γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να τα σκεπάζει.
Αλατοπιπερώνουμε. Τα βράζετε για περίπου 15 λεπτά (από την ώρα που θα
αρχίσει ο βρασμός) και μόλις δείτε ότι έχει σχηματιστεί ένας αφρός στην
επιφάνεια κατεβάζεται την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε τα κρέατα και
σουρώνετε το ζωμό σε μια λεκανίτσα. Ξαναβάζετε το ζωμό στην κατσαρόλα
και ρίχνετε πάλι τα κρέατα, συμπληρώνοντας πάλι νερό για να τα σκεπάζει.
Αφήνετε τα κρέατα να βράσουν κανονικά, ελέγχοντας κάθε φορά να υπάρχει
αρκετό νερό. Μόλις βράσουν όλα, βγάζετε το κρέας σε μια πιατέλα και
ψιλοκόβετε την συκωταριά και τα αντεράκια. Στο ζωμό της κατσαρόλας
ρίχνετε τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο. Προσθέτετε λίγο νερό
και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Ελέγχετε μήπως χρειάζεται άλλο
αλάτι. Ρίχνετε την συκωταριά, τα αντεράκια και το ρύζι αφήνοντάς τα να
βράσουν μέχρι να γίνει το
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά
- 1-1/5 κιλό συκωτάκια από κατσίκι ή αρνί
- 2-3 μαρούλια μεγάλα και τρυφερά
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι άνηθο
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- 1 αυγό
- αλάτι,πιπέρι,λάδι
Εκτέλεση
Αρχικά
πλένουμε καλά τα συκωτάκια και τα χορταρικά.Κόβουμε τα συκωτάκια σε
μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να σοταρισθούν στην κατσαρόλα χωρίς λάδι
για να φύγουν τα υγρά τους.Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε λάδι και τα
σοτάρουμε πάλι .Αφού σοταρισθούν τα βγάζουμε και σοτάρουμε τα χορταρικά
ανακατεύοντας σιγά σιγά.Εφόσον τελειώσουμε και με τα μαρούλια ρίχνουμε
στην κατσαρόλα και τα συκωτάκια ,το αλατοπίπερο και λίγο νερό και
αφήνουμε να βράσουν σε λίγους βαθμούς.Τα μαρούλια να είναι λίγο
χονδροκομένα για να μη λιώσουν.Επίσης καλύτερα να κουνάμε κατά
διαστήματα την κατσαρόλα και οχι να ανακατεύουμε το φαγητό για τον ίδιο
ακριβώς λόγο.Όταν το φαγητό είναι έτοιμο ετοιμάζουμε την σάλτσα
αυγολέμονο όπως την ετοιμάζουμε για όλα τα φαγητά και την ρίχνουμε στην
κατσαρόλα την οποία κουνάμε ελαφρά για να μην <<κόψει>> η
σάλτσα. Καλή όρεξη!
|
Υλικά
Γέμιση
- 2 ψιλοκομμ. κρεμμύδια ξερά που τα σοτάρω με λίγο λάδι, όπου προσθέτω κατόπιν :
- 300 γραμ. κιμά χοιρινό.
Τον σοτάρω με τα προηγούμενα , και προσθέτω: - ψύχα
κυδωνιών (που τα έχω αδειάσει προηγουμένως, σαν ντομάτες για
…γέμισμα..! με το καπάκι τους φυσικά..) κομμένη σε κυβάκια λίγο βρασμένα
να είναι λίγο μαλακά, χωρίς φλούδια και σπόρους
- κάστανα βρασμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα χοντρά,
- αλάτι λίγο,
- λεμονι χυμό λίγο,
- χυμο πορτοκαλιού
- λίγο νερό
- ¼ κουτ.του γλυκού κανέλα σε σκόνη,
- ¼ κ.γλυκού γαρύφαλο σε σκόνη,
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο,
- μοσχοκάρυδο τριμμένο και σκόνη κάρδαμου,
- ζάχαρη μαύρη
- μαύρες σταφιδες,
- φυστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα,
- και αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο ,
και όλα αυτά τα σοτάρω καλά!
Εκτέλεση - Γεμίζω τα
κυδώνια που έχω αδειάσει και κουφώσει, όπως τις ντομάτες, τα γεμίζω να
ξεχειλίζουν γιατί η γέμιση τους θα… μαζευτεί, και τα αλατίζω τα
πιπερώνω τα βάζω στο ταψάκι με λίγο νερό και τα ψήνω στον φούρνο στους
200ο Κ. για 1-2 ώρες, σκεπασμένα με λαδόκολλα ή αλλουμινόχαρτο,
- Πρίν τα ξεφουρνίσω τα ξεσκεπάζω και τα ψήνω λίγο για να πάρουν χρώμα… και να ροδίσουν καλά.
Σερβίρονται όπως είναι με το ζουμάκι τους…… <
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 1/2 κιλό φύλλο κρούστας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δικό σας αν ανοίγετε)
- 2/3 κούπας λάδι
Για τη γέμιση - 1 κιλό κατσικάκι ή αρνάκι καθαρό χωρίς τις πέτσες ή τα κόκκαλα από μπουτάκι
- 1/4 κούπας λάδι
- 1/2 κούπα ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1πράσο
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 κούπες τριμμένη γραβιέρα
- 1 μικρό μπουκαλάκι σόδα
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το μπουτάκι και παίρνουμε μόνο το ψαχνό κρέας.
- Το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
- Το βάζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι και το σωτάρουμε να ροδίσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε τα δύο είδη κρεμμυδιών και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει σχεδόν με το λαδάκι του.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το πράσο, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ζεματάμε.
- Τα στραγγίζουμε καλά σφίγγοντας τα μέσα στις παλάμες μας για να φύγει το περιτό νερό.
- Ανακατεύουμε
το κρέας που έχουμε αφήσει λίγο να κρυώσει με το σπανάκι, το πράσο, το
άνηθο, το μαϊντανό, τη γραβιέρα και την κρέμα γάλακτος.
- Στρώνουμε
σε λαδωμένο τα
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 1,5κλ κουνουπίδι
- 1 μεγάλη κεφαλή σκόρδο
- 3 ποτήρια νερό
- 0,5 ποτήρι ζάχαρη
- 1κ. σούπας αλάτι
- 3/4 ποτηριού ξύδι
Εκτέλεση
- Σε μπολακι ή ενα γυαλινο βαζο, βαζουμε σε στρώσεις χωρισμενο σε μικρές κορφές κουνουπίδι με σκορδο.
- Βραζουμε την μαριναδα και οπως ειναι καυτή την ρίχνουμε στο σκευος.
- Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σε 3 μέρες θα είναι έτοιμο να το απολαύσετε! Καλη όρεξη!
|
Υλικά - 1 κοτόπουλο περίπου στα 1800 γρ. κομμένο σε μερίδες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 πιπεριές κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες [όλα τα χρώματα.Μία από κάθε χρώμα.]
- 1 κουτάκι μπύρα[330ml]
- 1/3 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
- λίγη φρέσκια ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση - Σε πλασοτέ κατσαρόλα ροδίζω λίγες λίγες τις μερίδες του κοτόπουλου και μετά τις διατηρώ σκεπασμένες σε μία πιατέλα.
- Στο
ίδιο ελαιόλαδο αφού τελειώσω με το ρόδισμα του κοτόπουλου ρίχνω το
ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο. Τα αφήνω να σοταριστούν για 5
λεπτά ανακατεύοντας και τέλος βάζω τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές
λωρίδες.Ανακατεύω να λαδωθούν.
- Ξαναβάζω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, δυναμώνω τη φωτιά και ρίχνω τη μπύρα λίγη λίγη γιατί φουσκώνει.
- Βάζω
τη ζάχαρη,τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνω.Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω το
φαγητό και σιγιβράζω για περίπου μία ώρα και 30 λεπτά μέχρι να
μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα του.
|
Υλικά
- 2 κολοκύθες μικρές κομμένες απο πάνω καθαρισμένες εσωτερικά και περασμένες με ελαιόλαδο.
- 1 ποτήρι τσαγιού κους κους βρασμένο με κρόκο κοζάνης
- 4 κουτ. σουπας φυστίκι αθγίνης ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαιντανός
- 1 κουτ. σούπας
- Σάλτσα Χαρίσα (1 πιπεριά κέρατο ψημένη στο γκρίλ, μια πιπεριά τσίλι, 5 κουτ. ελαιόλαδο χτυπημένα στο μούλτι)
- 4 κουτ. σούπας σταφίδα
- 1 φρέσκο ρόδι
- αλάτι
Εκτέλεση Αφου έχουμε
ετοιμάσει την κολοκύθα την βάζουμε στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά μέχρι
να μαραθεί και να ψηθεί εσωτερικά. Κατόπιν με το κους κους που έχουμε
ετοιμάσει το αναμειγνύουμε μαζί με το μαιντανό , τα φυστίκια, 2 κουτ.
σάλτσα χαρίσα, τη σταφίδα, το ρόδι και το αλάτι. Με τα υλικά γεμίζουμε την κολοκύθα και την ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό μαζι με ψητά γιορτινά.
|
λικα - 1 κιλό κολοκάσι
- 1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
- σέλινο όσο αρέσει
- ντοματάκια ή φρέσκια ντομάτα
- λάδι για την κατσαρόλα
- κρεμμύδι
- αλάτι, πιπέρι και λεμόνι
Διαδικασία
Βάζουμε
λίγο λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρέας. Αφού το τσιγαρίσουμε
λίγο , το αφαιρούμε και ρίχνουμε το κολοκάσι το τσιγαρίζουμε και αυτό.
Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε και το κρεμμύδι και ρίχνουμε όλα τα υλικά
μαζί, όπως και το αλάτι, πεπέρι, λεμόνι και την σάλτσα Και καλή μας όρεξη.. Αν θέλουμε το μαγειρεύουμαι και χωρίς κρέας. Εϊναι ένα όμορφο φαγητό και σε εποχή νηστειών
|
Τα υλικά μας - 1 πεπόνι
- 1 κομμάτι φέτα
- 1 κομμάτι ανθότυρο
- 1 κομμάτι μοτσαρέλα
Ας δούμε πώς φτιάχνεται - Βάζουμε το πεπόνι στο ψυγείο αρκετές ώρες να παγώσει.
- Το
ανοίγουμε στην μέση,το καθαρίζουμε από τα σποράκια και με ένα
μαχαιράκι ή το εργαλείο που κάνουμε στρογγυλές πατάτες αφαιρούμε την
σάρκα του πεπονιού, χωρίς να χαλάσουμε το περίβλημα γιατί το κρατάμε
για το σερβίρισμα, και την κρατάμε σε ένα μπολ.
- Κόβουμε τα τυριά σε κύβους, αναλογικά με το πεπόνι βάζουμε και το τυρί κατά βούληση και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε ελαφρά γεμίζουμε τα άδεια πεπονάκια.
|
Υλικά : Για τη γέμιση
- 2 φιλέτα στήθος κότας (ψιλοκομμένα)
- 4 πιπεριές διάφορα χρώματα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ½ κιλό φέτα ή ανάμεικτη φέτα με ανθότυρο
- 3 αυγά
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι – φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση - Σοτάρουμε στο
ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και μόλις ροδίσει προσθέτουμε τα
κρεμμύδια σε φέτες και τις πιπεριές σε λωρίδες. Τ’ αφήνουμε να μαραθούν
για λίγα λεπτά.
- Χτυπάμε τ’ αυγά σε ένα μπολ,
αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα τυριά.Ρίχνουμε το
μείγμα στη γέμιση και ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας το μαϊντανό.
- Στη
συνέχεια καθαρίζουμε και βγάζουμε τα σπόρια από τις πιπεριές, τις
αλείφουμε μέσα και έξω με ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε στο ταψί.
- Τις γεμίζουμε και τις ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει (αντιστάσεις 200°c) για 30΄λεπτα.
Τρώγονται και κρύες.
|
Υλικά - 1 γαλοπούλα 3,5 - 4 κιλά
- 700 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 1 φλυτζάνι καφέ κονιάκ
- 20 -25 κάστανα γλασαρισμένα σε κονιάκ
- 2 κουταλ. σούπας κουκουνάρι
- 2 κουταλ. σούπας σταφίδες ξανθές μουλιασμένες σε κονιάκ
- 2 κουταλ. σούπας σταφίδες μαύρες μουλιασμένες σε κονιάκ
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 5 κόκκκους μπαχάρι
- 5 κόκκους γαρύφαλλο
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 ξινόμηλο
- 1 πορτοκάλι (τη φλούδα)
- αλάτι - πιπέρι
Για το άλειμμα της γαλοπούλας - 8 κουταλιές σούπας φυτίνη
- 3 κουταλιές σούπας κέτσαπ
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 2 κουταλιές σούπας σόγια σος
- το χυμό του παραπάνω πορτοκαλιού
- αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε τα τριμμένα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και τα κάστανα.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας την κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρύφαλα και τα δαφνόφυλλα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά και να μοσχομυρίσουν τα μυρωδικά.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη γέμιση
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά (για 1 γαλοπούλα 4- 4,5 κιλά με θερμόμετρο) Για τη γέμιση: - 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 ξυνόμηλο
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 200 γρ κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
- 1 φακελάκι κουκουνάρι
- 1 ξύλο κανέλλας
- 3-4 γαρύφαλλα
- ¾ φλιτζανιού ρύζι σπυρωτό
- 1 πορτοκαλόφλουδα
- Από τα εντόσθια μόνο τα συκωτάκια πολύ ψιλοκομμένα προαιρετικά
- 1 ποτηρακι κρασιού κρασί λευκό
- 1 φλιτζανάκι μικρό πουμαρο
- Αλάτι πιπέρι
- Σταφίδες μουλιασμένες στο κρασί προαιρετικά
Για τη σάλτσα: - 2κ.σ μουστάρδα
- 1 ποτηρακι κρασιού κονιάκ
- 1 ποτηρακι κρασί
- 1 ποτηρακι πορτοκάλι χυμό ή μισό μισό με λικέρ grand marnier
- 1 κύβο ζωμό κρέατος
Για τη γαλοπούλα: - Φυτινη για άλειμμα εσωτερικά και εξωτερικά
- Μουστάρδα για άλειμμα εσωτερικά
- Φέτες πορτοκαλιού στα τοιχώματα της κοιλιάς
Εκτέλεση:
- Για τη
γέμιση τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι προσθέτουμε τον κιμά και το ξυνόμηλο σε
κυβακια.βαζουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από το ρύζι και μαγειρεύουμε τη
γέμιση.
- Όταν τελειώσουμε και το μείγμα έχει γίνει χλιαρό ρίχνουμε το ρύζι.
- Εντωμεταξύ καθαρίζουμε και πλένουμε τη γαλοπούλα μας
- Αλατοπιπερωνουμε
- Αλείφουμε μέσα κα έξω
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 1 ματσάκι αβρωνιές (500γρ περίπου)
- 3 μέτριες ντομάτες ώριμες αλεσμένες
- 4 αυγά
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας τριμμένη φετούλα (προαιρετικά)
- αλάτι πιπέρι κατά βούληση
- μισό κρασοπότηρο λάδι
- λίγη ζάχαρη
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση - Βάζουμε τις ξεπικρισμένες αβρωνίες με το κρεμμυδάκι να τσιγαριστούν σε λίγο λάδι.
- Μόλις καραμελώσει το κρεμμυδάκι ρίχνουμε τις ντομάτες με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 10 λεπτάκια να δέσουν.
- Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με τη φετούλα και τα ρίχνουμε πάνω απο τις αβρώνιες.
- Ανακατεύουμε γρήγορα και μόλις χυλώσουν τα αυγά το κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
Στο σερβίρισμα στύβουμε και λίγο λεμονάκι για επιπλέον ξεπίκρισμα και γεύση. Σε περίπτωση που οι αβρωνιές είναι πικρές μετά το ξεπίκρισμα μπορούμε να προσθέσουμε μια χούφτα σπανάκι. Οι αβρωνιές όπως και οι αγκινάρες γίνονται πολύ νόστιμες και στην κλασσική ομελέτα.
|
Υλικά
- 450γρ. καπνιστός σολωμός.
- 100γρ. κατσικίσιο τύρι
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια (καθαρισμενα και ψιλοκομμένα)
- 3 αβοκάντο κομμένα
- 3 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- λίγο τσίλι
Εκτέλεση Ενώνουμε όλα τα
υλικά εκτός απο το σολωμό. Τα βάζουμε στο ψυγεί για 3- 4 ώρες. Ανοίγουμε
το σολωμό σε κομμάτια ρίχνουμε λάδι και λεμόνι. Μόλις βγάλουμε απο το
ψυγειο το μείγμα το χωρίζουμε σε κούπες. Αναποδογυρίζουμε τις κούπες και
σκεπάζουμε με το σολωμό μας. Ραντίζουμε ολα τα κομμάτια με τσίλι και
λεμόνι και το σερβίρουμε
|
Υλικά : (Σερβίρει 6 άτομα)
- 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
- 225 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φετούλες (ολοκληρές)
- 6 μεγάλα αυγά
- 3 κ.σ φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φετούλες
- 2 κ.σ Παρμεζάνα τριμμένη
- ½ κ.γ αλάτι / ¼ κ.γ πιπέρι
Για την επικάλυψη της πίτας- 1 κ.σ γάλα
- 1 μεγάλο αυγό
- ¼ κούπας Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το
φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε
την επιφάνεια με αλεύρι. Βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε το ½
ζαμπόν. Σπάμε τα αυγά πάνω στο ζαμπόν και με ένα πιρούνι τρυπάμε τους
κρόκους (δεν χτυπάμε τα αυγά, ώστε να αναμειχθούν οι κρόκοι με τα
ασπράδια). Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, την Παρμεζάνα, το αλάτι
και το πιπέρι. Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο ζαμπόν. Καλύπτουμε με το
δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε τις άκρες του φύλλου που εξέχουν
τουλάχιστον 2 εκ. μεγαλύτερες από την περίμετρο του ταψιού και τις
γυρίζουμε προς τα έξω δημιουργώντας ένα πολύ μικρό «ρεβέρ». Με τα
υπολείμματα από τη σφολιάτα, κόβουμε με το κου πατ σχεδιάκια και τα
βάζουμε πάνω στη σφολιάτα που καλύπτει την πίτα. Για την επικάλυψη της πίτας
Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε την επιφά
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
| Υλικα - 5 αυγα
- 1 φλιτζανι τσαγιου ζαχαρη
- 1,5 φλιτζανι τσαγιου αλευρι
- 1 μπεικιν
Για την σαντιγυ
θα χρειαστουμε την πρασινη την φυτικη που εχει σε ολα τα σουπερ μαρκετ
την οποια θα την χτυπησουμε με λιγη αχνη, συγκεκριμενα με μισο ποτηρι
αχνη. Για το σιροπι - 2 ποτηρια νερο
- 1 ποτηρι ζαχαρη
- τον χυμο απο μισο λεμονι
Εγω
ηθελα να τα κανω ατομικα, εσεις αν θελετε μπορειτε να το κανετε και
στην φορμα του κεικ, αλλα σε αυτην την περιπτωση τα υλικα θα ειναι ποιο
πολλα αν θελουμε να κανουμε σε μεγαλη φορμα
Εκτέλεση Πηρα λοιπον
την ζυμη και την αραδιασα σε αλουμινενια ποτηρακια και τα εψησα σε
προθερμασμενο φουρνο στους 180 μεχρι να ροδισουν.Επειτα ριχνουμε το
σιροπι περιπου απο 2 κουταλιες της σουπας στο καθενα, κοβουμε τα
μπαμπαδακια μας στην μεση και γεμιζουμε με την σαντιγυ που εχουμε
φτιαξει και ειναι ετοιμα Αν θελουμε στολιζουμε με λιγη σαντιγυ και κερασακια.
|
|
| Υλικά - 1300 γραμ. φύλλα του μπακλαβά
Γέμιση:- 1 ½ κιλό καρύδια ψίχα, μέτρια κομμένα,
- 6 κουταλιές ζάχαρη,
- 1 ½ κούπα φρέσκο βούτυρο,
- 2 κουταλιές κανέλα,
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο,
- μερικά γαρύφαλλα καρφάκια.
Σιρόπι:
- 4 κούπες νερό,
- 1κιλό ζάχαρη,
- 1 κούπα μέλι,
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση Σιροπιάζω σε ζεστό μπακλαβά με κρύο σιρόπι και τον αφήνω σκεπασμένο μερικές ώρες.. |
|
| Υλικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 1/2 φλυντζάνι ηλιελαιο
Για τη γεμιση- 2 κούπες αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλα
- ανθόνερο
Για το σιρόπι- 2 φλυντζάνια νερό
- 2 φλυντζάνια ζάχαρη
- 2 κομάτια κανέλα
- 5-6 γαρύφαλλα
- ανθόνερο
- λεμόνι
Εκτέλεση
- Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 8-10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Πέρνουμε 2-2 φύλλα, τα αλείφουμε με λάδι και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου 2 κουταλάκια γέμιση.
- Το τυλίγουμε σε ρολό απο την πλατιά μεριά του φύλλου.
- Όταν τα κάνουμε όλα, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με 1/4 φλυντζάνι λάδι και λίγο νερό.
- Τα ψήνουμε στο φούρνο και μόλις τα βγάλουμε ζεστά τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Καλή επιτυχία |
|
Υλικά - 250γρ. καρύδια
- 250γρ.αμύγδαλα
- 100γρ. φρυγανιά
- 3 κουταλιές μέλι
- 6 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
- 500γρ. φύλλο κρούστας
- κανέλα
- γαρίφαλο
- βανίλια
- 150γρ. βούτυρο
Σιρόπι - 4 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- λεμόνι
Εκτέλεση - Αλείφουμε ένα
φύλλο με βούτυρο, ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και τυλίγουμε ελαφρά,
βουτυρώνουμε άλλο φύλλο και τυλάμε μέσα το πρώτο πιο σφιχτά και το
τοποθετούμε στο ταψί.
- Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε το γλυκό για 45 λεπτά περίπου στους 180β.
- Όταν το γλυκό ψηθεί το σιροπιάζουμε
Σιρόπι ζεστό, κρύο γλυκό ή και αντίθετα
|
Υλικά - 2 κεσεδάκια γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά)
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- Ξύσμα απο 5 μανταρίνια (ή 2 πορτοκάλια)
- 1 ποτήρι οποιοδήποτε σπορέλαιο
- 1 ποτήρι χυμό στυμένα μανταρίνια (ή πορτοκάλια)
- 6 αυγά
- 2 φακελάκια μπεικιν
- 2 βανίλιες
- 2πακέτα φύλλα κρούστας
Για το σιρόπι - 2 μέρη ζάχαρη
- 3 μέρη νερό
- φλούδα από 2 μανταρίνια (ή ένα πορτοκάλι)
| ![__400_01 __400_01](http://www.greekmasa.gr/images/cooks_fotos2/__400_01.jpg) |
Εκτέλεση - Ανακατεύουμε
όλα τα υλικά μαζί σε ένα ταψί μέχρι να ομογενοποιηθούν εκτός από τα
φύλλα κρούστας. Αφού τελειώσουμε το ανακάτεμα σπάμε ακατάστατα τα φύλλα
κρούστας μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε το μείγμα στους 170 για περίπου 25' με 30'
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά
- 1πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(500 γρ.)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 γιαούρτι πλήρες
- χλιαρό νερό
Εκτέλεση - Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώσπου να φτιάξουμε ένα πηχτό χυλό και το μείγμα μας είναι έτοιμο.
- Τηγανίζουμε τα λουκουμαδάκια σε καυτό λάδι.
Τα περιχύνουμε με μέλι, πετιμέζι, ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα.
|
Υλικά - 500 gr αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1/3 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλάκια γλυκού μέλι
- Νερό όσο πάρει (περίπου 400 ml)
- Λάδι για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα - Μέλι (περίπου μισό φλιτζάνι)
- Κανέλα, καρύδια, σουσάμι
- σιρόπι σοκολάτας ή κουβερτούρα λιωμένα με λίγη κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση - Ανακατεύουμε
όλα τα υλικά μας σε μπολ (κρατάμε λίγο από το νερό ) και χτυπάμε στο
μίξερ εως ότου έχουμε ένα πηχτό χυλό (αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο
νερό).
- Αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα το χυλό μας ώσπου να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου μισή ώρα).
- Βάζουμε
αρκετό λάδι στο τηγάνι μας και αφού κάψει καλά παίρνουμε με το
κουταλάκι του γλυκού και ρίχνουμε κουταλιές στο τηγάνι μας. Αφήνουμε να
ψηθούν από τη μια πλευρά και γυρίζουμε από την άλλη.
- Τους βάζουμε σε μπωλ που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια και ζεσταίνουμε το μέλι μας.
- Αφού
βάλουμε τους λουκουμάδες μας σε πιατέλα περιχύνουμε με το ζεστό μέλι
και βάζουμε πάνω κανέλα και καρύδια σουσάμι ή σοκολάτα (εγώ εδώ είχα
μόνο σουσάμι)
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Οι λουκουμάδες της Μαργαρίτας σε κρίση ταυτότητας ή Σοκολατολουκουμάδες ''τραβεστί''. Κι
εκεί που καθόμουν και ονειρευόμουν λιωμένες σοκολάτες, σου, και
προφιτερόλ εν γένει, μου ήρθε η επιφοίτηση! Ιδού...(Τώρα που το
γράφω...μπορεί να διαμορφωθεί και σαν προφιτερόλ άνετα!!!) Υλικά (για 20 σοκολατολουκουμάδες) - 300γρ. φαρίνα up
- 250ml σπράιτ ή πορτοκαλάδα ανθρακούχα ή μανταρινάδα
- 1 κ.σ. γεμάτη ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 20 κερασάκια μαρασκίνο
- 250γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- Ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση Ετοιμάζουμε τους λουκουμάδες όπως στους Λουκομάδες Νο.05 Express προσθέτοντας και τη ζάχαρη.- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Σκίζουμε
τους λουκουμάδες στη μέση, χωρίς να τους χωρίσουμε και κλείνουμε μέσα
από ένα μαρασκίνο. Τους βουτάμε στη σοκολάτα και τους αραδιάζουμε σε
χαρτ
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 400γρ. αλευρι που φουσκωνει μόνο του (δηλ.1 φαριν απ παρα κάτι)
- 1 κουτακι sprite αναψυκτικό
- 1 πρέζα αλάτι
- Λάδι για τηγάνισμα
Για το μέλωμα- Μελι
- κανέλλα, τριμμένο καρύδι ή λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση Σε ενα μπώλ ριχνουμε το αλευρι και αδειζουμε τη sprite ανακατευοντας με ενα κουταλι. Ριχνουμε μια πρεζα αλατι και το μειγμα ειναι έτοιμο. Τηγανίζουμε
ριχνοντας μειγμα με ενα κουταλακι σε βαθια κατσαρολα με αρκετο λάδι το
οποιο εχει καψει καλά (προς τη μέση χαμηλώνουμε λίγο το ματι για να
ψηθουν καλα ως μεσα). Μολις παρουν χρυσαφι χρωμα οι λουκουμαδες μας τους βγαζουμε για λίγο πανω σε απορροφητικό χαρτι και ρίχνουμε τους επόμενους. Σε ενα μπρικι ζεσταινουμε το μελι και περιχυνουμε καθε στρωση λουκουμάδες που μεταφερουμε σε πιατελα απο το απορροφητικο χαρτί. Πασπαλίζουμε με κανέλλα και καρυδι ή με λιωμενη κουβερτουρα.
- Tips:Το
μειγμα ειναι αρκετά παχυρευστο αν το κάνετε πιο αραιο θα απλωσουν και
θα έχετε ωραιότατες τηγανίτες.Τα πρωτα λεπτα που θα ρίξετε το μειγμα
μπορει να κολλησουν για λιγο στον πατο με μια τρυπητη τους κουνατε λιγο
και ανεβαινουν στην επιφανεια.
- Αν θελετε μπορείτε με
μια σύριγγα να κάνετε ενεσεις στο καθε λουκουμαδακι έιτε με μέλι ειτε με
λι
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά - 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 1/2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- λίγο αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα (προαιρετικό)
- 1 φλιτζάνι μέλι για το μέλωμα κανέλα
- καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση Σε
μια βαθιά λεκάνη ανακατεύουμε τα παραπάνω υλικά και στη συνέχεια την
τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 50ο, σκεπασμένη με μια πετσέτα
μέχρι να φουσκώσει η ζύμη μας. Μόλις φουσκώσει, αρχίζουμε το τηγάνισμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε κουταλιά
κουταλιά τη ζύμη και τηγανίζουμε. Γυρίζουμε συχνά τους λουκουμάδες μας
για να ψηθούν καλά από όλες τις μεριές. Τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα
και τους περιχύνουμε με το μέλι, το οποίο το έχουμε ζεστάνει σε ένα άλλο
κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά για να γίνει πιο ρευστό. Αν μας αρέσει,
πασπαλίζουμε με κανέλα και καρυδόψιχα τριμμένη.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!
|
Υλικά
- Αλεύρι φαρίν απ (130 gr)
- Νερό (140 gr)
- Αλάτι - 1 πρέζα
Μέλι και κανέλλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Αλεύρι και νερό σε
αναλογία 1:3/4 δηλαδή μία κούπα αλεύρι, 3/4 της κούπας νερό. Η ποσότητα
του νερού μπορεί να είναι και λίγο λιγότερη ώστε να έχετε ένα μείγμα
υδαρές αλλά όχι πολύ ρευστό (όπως για τους κλασσικούς λουκουμάδες).
Προσθέστε και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι σε ό,τι σχήμα θέλετε. Γαρνίρετε με μέλι και κανέλλα. Η
ίδια συνταγή αλλά με προσθήκη αλεύρι 1:1 1/3 δηλαδή μία κούπα αλεύρι
και σχεδόν 1,5 κούπα νερό + αλάτι, ισχύει για τηγανίτες (το μείγμα θα
είναι πολύ πιο ρευστό από εκείνο των λουκουμάδων) που θα πασπαλίσετε με
ζάχαρη και κανέλλα. Είναι αρκετά νόστιμοι και πολύ πολύ γρήγοροι,
ούτε απαιτείται μαγιά ούτε περιμένετε να φουσκώσουν, αρκεί να έχετε μόνο
το αλεύρι. Τους φτιάχνω τις τελευταίες 2 ημέρες αλλά δεν προλαβαίνω να τους ετοιμάσω και εξαφανίζονται γι' αυτό θα βάλω φωτογραφία αύριο. Τους
έφτιαξα εχθές και συμπληρωσα την ποσότητα των υλικών σε γραμμάρια. Η
ποσότητα αυτή δίνει λουκουμάδες για 2 πιάτα φρούτου (όπως στην φωτό).
Προτείνω να τους φτιάχνετε σχετικά μικρούς ώστε να ψήνονται καλά και στο
εσωτερικό. Επίσης για τους λουκουμάδες προτιμήστε φριτέζα ή βαθύ
σκεύος ώστε να έχουν περιθώριο να φουσκώσουν ενώ για τις τηγανίτες
τηγάνι ώστε να
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
ΖΥΜΗ - 1/2 κιλο σκληρο + 1/2 κιλο μαλακο αλευρι250 γρ μαγια
- 1σφηνακι λικερ μαστιχα
- 1 κγ μαστιχα σκονη
- 4 ποτηρια χλιαρο νερο
- 2 κσ μελι
Σε μια λεκανη βαζουμε νερο+μαγια+μελι.Προσθετουμε λιγο αλατι και ανακατευουμε. Ριχνουμε το λικερ μαστιχα και την σκονη και σιγα σιγα το αλευρι. Πλαθουμε και αφηνουμε λιγο να φουσκωσει..
Παιρνουμε ενα κουταλι,και βαζουμε απο το χυλο λογι στο χερι μας,πιεζουμε την ζυμη,βγαινει σαν μπαλιτσα.
ριχνουμε κατευθειαν σε μια κατσαρολα με αρκετο λαδι και τηγανιζουμε.
ΣΙΡΟΠΙ - 2 ποτηρια νερο2 ποτηρια μελι
- μισο λεμονιμοσχοκαρυδο.
βραζουμε το σιροπι και περιχυνουμε στους λουκουμαδες.
πασπαλιζουμε με κανελλα και καρυδι... Καλη επιτυχια
|
Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας (το λεπτο για γλυκα)
- Σπορέλαιο για τηγάνισμα
- 300 γρ. κουβερτούρα (αν τα κανουμε ολα με σοκολατα αλλιως 1 πλακα)
Για το σιρόπι - 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα γλυκόζη
- φλούδα από 1 λεμόνι
- 1 στικ κανέλλας ή 1 βανίλια
Εκτέλεση - Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν. Μόλις αρχίζει να βράζει αφήνουμε άλλο 1 λεπτό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Αλείφουμε
ένα φύλλο κρούστας με σπορέλαιο(καλυτερα με ενα δοχειο για ψεκασμα) και
στην πανω μερια στην άκρη με λίγο νερό από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο
και αλείφουμε με σπορέλαιο εκτός από 5 εκατοστά, που αλείφουμε με νερό.
- Τυλίγουμε
στη μεση και αλλη μια φορα στη μεση απο τη στενη μερια και μετα
κυλινδρικά το φύλλο να γινει ρολακι και προσέχουμε εκεί που αλείψαμε με
νερό να κολλήσει καλά.
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά: - 500 gr. Φύλλο Κρούστας
- 3/4 κουπας σησαμέλαιο ή μαργαρίνη και σπορέλαιο
- Λάδι για το τηγάνισμα
Υλικά για σιρόπι: - 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι γλυκόζη
- 1/3 Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι
- βανιλια
|
|
Εκτέλεση
- Λαδώστε
με σησαμέλαιο 2 φύλλα κρούστας,τοποθετήστε τα το ένα πάνω από το
άλλο,ρολάρετε σφιχτά τα φύλλα γύρω από ένα καλαμάκι ή μία πολύ λεπτή
βέργα και αλειψτε πάλι με σησαμέλαιο. Βγάλτε το καλαμάκι και κόψτε τα
ρολλά σε κομματάκια, πλάτους 1,5 με 2 εκ.Συνεχίστε την διαδικασία μεχρι
να τελιώσουν τα φύλλα.
- Αφου τηγανίσετε τα κουρκουμπίνια σε
καυτό λαδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουνε, βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και
στραγγίχτε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Προετοιμασία για σιρόπι: - Σε
μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε
σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού
μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι
...
Διαβάστε περισσότερα »
|
Υλικά: - 500 γρ φύλλο (που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μπακλαβά κτλ)
- 1 βιτάμ ή φυτίνη
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
- 3 κούπες αμύγδαλα ή καρύδι
- 6 αυγά
- 1-2 κουταλάκια κανέλα
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
Εκτέλεση
- Κοπανίζουμε τα αμύγδαλα.
- Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το μπέικιν και την κανέλα σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το κονιάκ με τα αμύγδαλα και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά-λίγη μαρέγκα κ.ο.κ. και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Στρώνουμε τα μισά φύλλα ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε.
- Βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω και κόβουμε από πάνω.
- Ραντίζουμε με λιωμένη φυτίνη.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου
Για το σιρόπι χρειαζόμαστε: - 3 1/2 κούπες ζάχαρη
- 1 κουταλιά κανέλα
- 2 1/2 κούπες νερό
- 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
|
|
|
- ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. Κανταΐφι.
- 150 γρ. Βούτυρο λιωμένο
- 400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια.
- 1 κούπα γάλα
- 2 κούπες νερό
- 3 κούπες ζάχαρη.
- Χυμό λεμονιού.
- Παρασκευή
- Λιώνουμε
το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κανταΐφι, προσπαθώντας να
το ξεκολλήσουμε, για να γίνει πιο αφράτο. Σ' ένα μεγάλο ταψί του
φούρνου απλώνουμε το μισό από το κανταΐφι σ' όλη την επιφάνεια.
Με μια κουτάλα ή πιρούνι ανακατεύουμε το τυρί με το γάλα. Μ' αυτό
αλείφουμε την επιφάνεια από το κανταΐφι και σκεπάζουμε με το
υπόλοιπο κανταΐφι. Ψήνουμε στους 150-160ºC μέχρι να ροδίσει.
- Το
βγάζουμε από το φούρνο και το διατηρούμε κρύο. Όταν είναι να το
σερβίρουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε καυτό. Αν θέλουμε
το γαρνίρουμε με λίγο φυστικάκι Αιγίνης ή καϊμάκι παγωγό.
|
|
|
Υλικά - 1 κούπα λάδι
- 1 ½ κούπα ζάχαρη
- 1 ½ καρύδι κοπανισμένο
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κούπες νερό
- ½ ποτήρι κρασιού κονιάκ
- 1 κουταλιά σούπας κανελογαρύφαλα τριμμένα
- 1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
- 3 κουταλιές τσαγιού μπέικιν-πάουντερ
- 1 κουταλάκι τσαγιού σόδα
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
| ![karid karid](http://www.greekmasa.gr/images/cooks_fotos2/karid.jpg) |
Εκτέλεση - Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη ζάχαρη, τα κανελογαρύφαλα, το τριμένο καρύδι και το ξύσμα λεμονιού.
- Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε και το νερό και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός ελαφρά σφιχτός.
- Μέσα στο κονιάκ ανακατεύουμε τη σόδα και το ρίχνουμε στο χυλό.
- Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας και το ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
|
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ: - 12 αυγά
- 2 κούπες ζάχαρη (ταιριάζει και η καστανη ζάχαρη)
- 2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
- 3 κουταλάκια του γλυκού bakin-powder
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σκόνη
- 3 κούπες καρύδι ψιλοκομμένο
για το σιρόπι - 6 ποτήρια νερού νερό
- 5 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 7-8 κουταλιέςτης σούπας κονιάκ
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ: - Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν περίπου 4-5 λεπτά και προσθέτουμε τα υλικά κατά σειρά.
- Όταν ολοκληρώσουμε το μείγμα, το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί μεσαίου μεγέθους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα..
- Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μέχρι να βράσουν και να δέσει το σιρόπι.
- Τέλος
περιχύνουμε την καρυδόπιτα, πρέπει να προσέξουμε το σιρόπι να πάει
παντού γι αυτό το κάνουμε σιγά σιγά και την βάζουμε στο ψυγείο να
κρυώσει.
tips: μπορείτε να σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό βανίλια και σιρόπι σοκολάτα !
|
Υλικά
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι
- 2 κεσεδάκια σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κεσεδάκια ζάχαρη
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ κανέλα
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- 1 κ.γ. σόδα λιωμένη σε λίγο λεμόνι
- 1 μπέκιν
- 2 κεσεδάκια καρυδόψυχα
Σιρόπι- 3 κεσεδάκια ζάχαρη
- 2,5 κεσεδάκια νερό
- λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το
βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι και κατόπιν και τα
υπόλοιπα υλικά. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε μέτριο
φούρνο μέχρι να ροδίσει. Οταν κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι και το
ρίχνουμε. *Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε και λίγη κουβερτούρα δίνει ωραία γεύση) Καλή επιτυχία
|
Υλικά
- 450 γρ.ζαχαρη
- 390 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
- 1 ποτηρι λαδι
- 8 αυγα
- 1 πιατο κοπανισμενα καρυδια
- 1 ποτηρι γαλα
- 1μπεικιν-παουντερ
- 1φλυτζανακι κονιακ
- 1κουταλακι σοδα
- 1κουταλακι γαρυφαλλο
- 1κουταλακι κανελλα
Για το σιρόπι
- 4 ποτηρια νερο
- 4 ποτηρια ζαχαρη
Εκτέλεση
- Χτυπαμε τη ζαχαρη με το λαδι στο μιξερ και ριχνομε τους κροκους συνεχιζοντας το χτυπημα.
- Προσθετομε και τα υπολοιπα υλικα και στο τελος προσθετομε τ' ασπραδια χτυπημενα μαρεγκα σιγα σιγα.
- Ψηνομε στους 180 για 45' περιπου.
- Μολις βγαλομε απο το φουρνο αφηνομε να κρυωσει δενομε το σιροπι και το ριχνομε καυτο.
Καλή επιτυχία
|
« 1 2 ... 73 74 75 76 77 ... 82 83 » |
|
|
Lost Empire |
Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου! Καλως όρισες στο Lost Empire.
Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
Και πολλα αλλα θεματα που μας κανουν να ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα.
Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-)
http://www.lost-empire.gr |
|
Newsletters Newsl |
![](http://feeds.feedburner.com/~fc/LostEmpirecom?bg=000000&fg=444444&anim=1&label=listeners)
|
|
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ |
«Γνωρίζω την Ελλάδα»
[794]
«Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
|
Του κόσμου τα παράξενα
[1052]
Του κόσμου τα παράξενα
|
Οπαδικες προτιμησεις
[409]
Sport,Αθλητικά
|
Μουσικές επιλογές
[3279]
Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
|
Funny
[1091]
Funny
|
Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
[33]
Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
|
Σοφά Λόγια
[138]
Σοφά Λόγια
|
Hξερες ότι
[346]
Hξερες ότι
|
Συνταγές μαγειρικής
[4141]
Συνταγές μαγειρικής
|
Αστρα Και Ονειρα
[71]
Αστρα Και Ονειρα
|
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
[2099]
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
|
Paparazzi - Gossip από την Showbiz
[2176]
Paparazzi - Gossip από την Showbiz
|
X-FILES
[105]
X-FILES
|
Tv-Movies
[511]
Tv-Movies
|
Auto-Moto
[638]
Αυτοκίνητα - Μηχανές
|
Επιστήμη-τεχνολογία
[1031]
Επιστήμη-τεχνολογία
|
Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
[313]
Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
|
Θρησκευτικά
[61]
Θρησκευτικά
|
Sex Tpis & Σχέσεις !!!
[456]
...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
|
Ολα για το παιδί
[181]
Ολα για το παιδί
|
Ιστορικά
[349]
Ιστορικά
|
Μια εικόνα χίλιες λέξεις...
[32]
Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
|
•٠ღ·fashion & style·ღ٠•
[194]
•٠ღ·fashion & style·ღ٠•
|
National Geographic
[28]
National Geographic
|
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα!
[107]
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
|
|
|
Οn Line |
![](/stat/1739072637)
Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 4 Φίλοι-Επισκέπτες: 4 Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0 |
|
|