Στο
πάγκο της κουζίνας βάζουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο και με το
χέρι σκορπάμε πάνω του γέμιση, επαναλαμβάνουμε το ίδιο για έξι φύλλα.
Μόλις
ετοιμάσουμε ένα τέτοιο πακέτο ξεκινάμε από την άκρη και τυλίγουμε με
πολύ προσοχή σε ρολό. Κάθε ρολό το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα
περίπου για να το κόψουμε εύκολα. Κατόπιν με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε
το ρολό σε κομμάτια πλάτους δύο δακτύλων, και τα τοποθετούμε σε
βουτυρωμένο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα, πάντα βέβαια με έξι φύλλα το κάθε ρολό μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Θα
χρειασθείτε αρκετά ταψιά, μόλις γεμίσει το κάθε ταψί, με ένα κουτάλι
ρίχνουμε πάνω από κάθε κομμάτι λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε χαμηλό
φούρνο 150 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα με
το φούρνο, πρέπει να πάρουν ωραίο χρώμα.
Βράζουμε για 20 λεπτά
όλα τα υλικά για το σιρόπι, αφού βγάλουμε τους μπακλαβάδες από το φούρνο
αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και με τη κουτάλα της σούπας ρίχνουμε από
πάνω το σιρόπι.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.