1/2 φλιτζάνι sour cream (εγω δεν ειχα και εβαλα ξυνογαλα μισο μισο με κρεμα γαλακτος)
Αχνη ζαχαρη για το πασπαλισμα
Παγωτό για το γέμισμα
Εκτέλεση
Κοσκινιζουμε σε ενα μπωλ το αλευρι,το κακαο,το μπεικιν και το αλατι και τα βαζουμε στην ακρη.
Στο μιξερ χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη να αφρατεψουν και προσθετουμε τα αυγα ενα -ενα χτυπωντας καλα μετα απο το καθενα.
Προσθετουμε την βανιλια και την ξινοκρεμα εναλλαξ με το αλευρι.
Απλα
φροντιζουμε να ξεκινησουμε και να τελειωσουμε με το αλευρι.Δηλαδη
ριχνουμε το μισο αλευρι μετα ξινοκρεμα και στο τελος αλευρι ισα να
ανακατευτει.
Μοιραζουμε στο ταψακι για κεκακια(γεμιζουμε τα 3/4
της καθε θηκης) αφου εχουμε βαλει τα ειδικα χαρτακια και ψηνουμε στους
170 βαθμους για 20-25 λεπτα ή μεχρι να βγει καθαρη η οδοντογλυφιδα που
θα δοκιμασουμε στο κεντρο.
Οταν κρυωσουν καλα ξεφορμαρουμε και πασπαλιζουμε αχνη ζάχαρη.
400 γρ. ζάχαρη (και ακατέργαστη μπορείτε να βάλετε)
500 γρ. κρέμα γάλακτος
12 αβγά
90 γρ. μαλακό αλεύρι
Η απλούστατη παρασκευή
Λιώνουμε σε μέτρια φωτιά (σε μια κατσαρόλα) το βούτυρο, την κρέμα
γάλακτος και την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε σε μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και σιγά-σιγά, ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
Μόλις
το μίγμα γίνει ομοιόμορφο, το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο τετράγωνο
ταψάκι και το ψήνουμε σε πάνω κάτω αντίσταση στους 200 βαθμούς για
περίπου 15-20 λεπτά.
Γίνονται περίπου 15 κομμάτια.
Το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και σιρόπη σοκολάτας.
Ανακατεύουμε
το κακάο με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε τα άλλα υλικά,
ανακατεύοντας σιγά-σιγά χωρίς να χτυπάμε. Βάζουμε τη σοκολάτα τελευταία.
Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό 2 τετράγωνα ταψάκια ή μακρόστενα, το οποίο
έχουμε βουτυρώσει. Με ένα μαχαίρι λίγο υγρό, ισιώνουμε την επιφάνεια του
γλυκού για να γίνει λεία και ομοιόμορφη. Ψή
... Διαβάστε περισσότερα »
1 τυρί κρέμα (το οποίο αφήνουμε λίγη ώρα έξω από το ψυγείο) 1
κρόκο αυγού
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. μπράντι ή λικέρ1-2 κουταλιές γάλα.
Εκτέλεση:
Σε
μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε μετά τον βούτηρο σε
κομμάτια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Στην συνέχεια
ρίχνουμε το κονιάκ.
Για την βάση χτυπούμε σε δυνατό μίξερ τα
αυγά μαζί με την ζάχαρη. Στο μίξερ βάζουμε το χτυπητήρι που κάμνει για
μαρέγκα όχι την λεπίδα ή αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε το μίξερ χεριού.
Ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. Σταματούμε
το μίξερ και ανακατεύουμε σιγά σιγά την σοκολάτα για να μην φύγει το
φούσκωμα των αυγών. Μετά σιγά σιγά προσθέτουμε το αλέρι (καλύτερα να το
περάσετε από σίτα πρώτα για να έρθει αφράτο) ανακατεύουμε πάντα από
κάτω προς τα πάνω για να μην φύγει το φούσκωμα και μετά τα καρύδια τα
οποία προηγουμένως έχουμε αλευρώσει ελαφριά.
Στρώνουμε σε ένα pyrex χαρτί ή το αλευρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. (με το χαρτί είναι καλύτερα).
Λίγα ολόκληρα και ασπρισμένα αμύγδαλα., για το στόλισμα.
για το σιρόπι
2 ½ ποτήρια νερό, 3 ποτήρια ζάχαρη, 1 βανίλια ή φλούδα λεμονιού ή
8 ποτήρια νερό, ½ ποτήρι ζάχαρη, λεμόνι, ζάχαρη & γλυκόζη, ελάχιστη μαστίχα κοπανισμένη, και 1 βανιλίνη.
Εκτέλεση
Τα ανακατεύω όλα μαζί και τα φουρνίζω σε βουτυρωμένο ταψί. (Στο
σημείο αυτό οι γνώμες διχάζονται: Άλλοι λένε βουτυρωμένο το ταψί από
πριν και άλλοι λένε το βούτυρο το απλώνουμε μετά το ψήσιμο για
καλλίτερη γεύση όταν θάναι ζεστό).
Ακολούθως με βρεγμένο μαχαίρι χαράσσω σε κομμάτια το άψητο μείγμα μέσα στο ταψί και το φουρνίζω σε προ θερμασμένο φούρνο.
Ψήνεται στους 185ο Κελσίου μέχρι να ροδίσει. Εν τω μεταξύ έχω έτοιμο το σιρόπι, και μόλις το ξεφουρνίσω το σιροπιάζω και το αφήνω να το απορροφήσει και να κρυώσει.
Παγωτά Ιταλικά Gelatos Italianos !!
Ένα πολύ μικρό αφιέρωμα από την συλλογή των παγωτών μου!
Πλενουμε πολυ καλα τις φραουλες χωρις να αφαιρεσουμε τα κοτσανια γιατι τραβανε νερο και τις αφηνουμε να στεγνωσουν
Σε
ενα κατσαρολακι λιωνουμε τη ζαχαρη στο νερο και βραζουμε για 1-2 λεπτα
ωστε να εχουμε ενα πυκνο σιροπι.Προσθετουμε και το λεμονι και αφηνουμε
να κρυώσει καλά.
Καθαριζουμε τις φραουλες απο τα φυλλαρακια και τις πολτοποιουμε στο μουλτι.
Ανακατευουμε τον πολτο με το σιροπι.
Στο μιξερ χτυπαμε το garni με το γαλα και το γιαουρτι.
Μολις εχουμε μια αφρατη κρεμα προσθετουμε το φρουτο με το σιροπι.
Χτυπαμε καλα και βαζουμε το μπωλ στην καταψυξη(το μειγμα θα ειναι αρκετα υγρο μη σας τρομαξει).
Μετα
απο 1 ωρα ξαναχτυπαμε αν θελουμε (δεν ειναι απαραιτητο μπορουμε απλα να
ανακατεψουμε με το συρμα) και μοιραζουμε στις ειδικες θηκες για παγωτο
ξυλακι.
Αφηνουμε να παγωσουν πολυ καλα (ισως και 1 μερα) και
ξεφορμαρουμε βουτωντας τις θηκες σε ζεστο νερο για λιγα δευτερολεπτα ή
περνωντας τες κατω απο τη βρυση.
(αυτή είναι η συνταγή για γεύση βανίλια, αν θέλετε σοκολάτα προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας κακάο)
Βράζουμε το γάλα με την μισή ζάχαρη.
Όταν βράσει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ και το κορνφλάουρ.
Χτυπάμε τούς κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μετά ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε
το μείγμα να ξαναβράσει και το ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να πήξει
ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε την βανίλια και το ανακατεύουμε ώσπου να
κρυώσει.
Το ρίχνουμε στο δοχείο και το αφήνουμε
στην κατάψυξη για 8 ώρες . Μετά το βγάζουμε το λιώνουμε ρίχνουμε
την σαντιγί και το ανακατεύουμε καλά.
Αφού το ανακατέψουμε το βάζουμε στην κατάψυξη ώσπου να παγώσει.
2 ή 3 κρόκους αυγών (εξαρτάται αν πρόκειται για μεγάλα ή μικρά αυγά), βιολογικής κτηνοτροφίας
150 γρ. ξανθή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
40 γρ. φιστίκια Αιγίνης
20 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Σε
προθερμασμένο φούρνο, καβουρδίζετε για 7-8 λεπτά τα φιστίκια και τα
αμύγδαλα, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Τα αφήνετε σε ένα
πιάτο μέχρι να κρυώσουν. Στην συνέχεια, με ένα μίξερ τα κάνετε σκόνη.
Σε
μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα. Αποσύρετε
την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε τα φιστίκια και τα αμύγδαλα,
σε σκόνη. Μισό-σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να κρυώσει.
Στην συνέχεια, την βάζετε για όλο το βράδυ στο ψυγείο ή τουλάχιστον για
ένα 8ωρο, ώστε να αφήσουν οι ξηροί καρποί, όσο το δυνατόν περισσότερα
έλαια στο γάλα, ώστε να το αρωματίσουν και να αφήσουν την γεύση τους...
Την
επομένη μέρα ή μετά την παρέλευση του 8ωρου, σε μια μέτρια κατσαρόλα
με χοντρό πάτο, ρίχνετε τα αυγά και την ζάχαρη. Τα χτυπάτε στο χέρι με
ένα σύρμα, μέχρι να ασπρίσουν -μην ανησυχείτε ασπρίζουν γρήγορα έστω
και με το χέρι, και προσθέτετε το κρύο γάλα που περιέχει τους καρπούς,
αφού πρώτα το έχετε σουρώσει. Βάζετε στο μάτι την κατσαρόλα σε μέτρια
φωτιά, ανακατεύοντας συχνά και φέρνετε το μείγμα σχεδόν σε σημ
... Διαβάστε περισσότερα »
1 ζαχαρουχο 1 νουνου light (εσεις αν θελετε βαλτε πληρες)
1 σαντιγυ
πρασινη φυτικη
2 βανιλιες
1 πλακα κουβερτουρα λιωμενη και κρυα ή 2-3 κουταλιες της σουπας κακαο
Εκτέλεση
Χτυπαμε την σαντιγυ να γινει σφιχτη.
Εχουμε
βαλει το νουνου στον καταψυκτη να παγωσει και επειτα το χτυπαμε μονο
του. Κατοπιν ανακατευουμε σαντιγυ και νουνου, ριχνουμε και το ζαχαρουχο
και ανακατευουμε με το μιξερ .
Μοιραζουμε το μειγμα στα δυο και
παιρνουμε ενα μπολ, βαζουμε το ενα μειγμα, ριχνουμε μεσα την κουβερτουρα
ή αν δεν εχουμε κουβερτουρα το κακαο, ανακατευουμε και ετσι εχουμε ενα
παγωτο σοκολατα και ενα βανιλια
2 φακελάκια κρέμες στιγμής γιώτης με άρωμα βανίλιας.
3 κούπες γάλα φρέσκο
1 κουτί μόρφτ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι ή ένα γκρέϊπ φρούτ ή 1 περγαμόντο.
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι
μέγεθος ορθογώνιου παραλληλόγραμμου τοποθετούμε στη σειρά μπισκότα.
Κτυπάμαι στο μίξερ το γάλα με τις κρέμες στιγμής και όταν γίνει η κρέμα
προσθέτουμε το μόρφατ, το ζαχαρούχο γάλα και το ξύσμα από λεμόνι ή
πορτοκάλι ή πέργαμο ή γκρεΊπ φρούτ.Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την
κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Στρώνουμε την επιφάνειά της με το μαχαίρι
και πάνω από την κρέμα βάζουμε και πάλι μία στρώση μπισκότα. Τοποθετούμε
το παγωτό μας στην κατάψυξη και όταν το σερβίρουμε φροντίζουμε να έχει η
μερίδα μας ένα μπισκότο πάνω κάτω και στη μέση η κρέμα. Έίναι
πανεύκολο, γευστικότατο και δε σχηματίζει κρυσταλάκια.
200 γρ. σοκολάτα (εγώ βάζω τα 2/3 σοκολάτα γάλακτος και το 1/3 κουβερτούρα)
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. σαντιγύ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μπωλ. Σε μπαιν-μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο το μείγμα ρίχνουμε τα χτυπημένα αυτά, το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού. Ξαναβάζουμε το μίγμα στο μπαιν-μαρί για να 'δέσει' λίγο. Κατεβάζουμε
από τη φωτιά και όταν το μείγμα κρυώσει ρίχνουμε τη χτυπημένη σαντιγύ
και έπειτα βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη. Δεν χρειάζεται να το
χτυπήσουμε για δεύτερη φορά.
1 φακελος garni σαντυγι συν το γαλα που αναφερει η συσκευασια για το χτυπημα
1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο πληρες
1-2 κ.σ κονιακ ή grand marnier ή λικερ πορτοκάλι
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι για εξτρα αρωμα (προαιρετικα)
Για το καλαθάκι
1μιση -2 πλακες κουβερτουρας
1 μπωλακι παγωτου
Λαδόκολα
Eκτέλεση
Για το παγωτό
Σε
ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε τη μαρμελαδα με λιγο κονιακ ή λικερ ή απλα
με λιγο νερο (αν θελουμε να αποφυγουμε το αλοκοολ) ωστε να εχουμε μια
αραιη μαρμελαδα σαν πυκνο σιροπι. Προσθετουμε και το λεμονι και αφηνουμε
να. κρυώσει καλά
Αν εχει πολλα κομματακια
φρουτου η μαρμελαδα μας μπορουμε να τη σουρωσουμε αλλα δεν ειναι
απαραιτητο εξαρταται απο τα γουστα σας.
Στο μιξερ χτυπαμε το garni με το γαλα και το γιαουρτι. Μολις εχουμε μια αφρατη κρεμα προσθετουμε τη μαρμελαδα και το ξυσμα.
Χτυπαμε καλα και βαζουμε το μπωλ στην καταψυξη(το μειγμα θα ειναι σχετικα υγρο,μη σας τρομαξει).
Μετα απο 1 ωρα ξαναχτυπαμε (δεν ειναι απαραιτητο μπορουμε απλα να ανακατεψουμε καλα με το συρμα).
Χτυπαμε τη κρεμα αφου την εχουμε βαλει για λιγο στη καταψυξη, μεχρι να γινει σαντυγι.
Προσθετουμε το ζαχαρουχο γαλα μεχρι να αφρατεψει και μετα το εβαπορε και τη βανιλλια.
Συνολικο χτυπημα περιπου 10 λεπτακια.
Το
βαζουμε στη καταψυξη. Τις πρωτες 3 ωρες το βγαζουμε και το χτυπαμε
καθε 30-45 λεπτα για να θρυμματιζουμε το παγο που δημιουργειται στο
μιγμα.
Την τελευταια φορα που θα χτυπησετε το μειγμα πρεπει να ειναι μεινει φουσκωμενο και ομορφο. ΠΕΡΗΦΑΝΟ!!!
Τοτε
το αφηνουμε να ξεκουραστει στη καταψυξη. Ο αερας που εχει εγκλωβιστει
στις παγωμενες φυσαλιδες ειναι αυτος που θα κανει το παγωτακι μας
αφρατο και ευκολοσερβιριστο και οχι παγοκολωνα.
Μικρα Μυστικα:
O
χρονος που χτυπαμε το μειγμα οταν το βγαζουμε απο την καταψυξη μου
ειναι αγνωστος. Οσο κι αν διαβασα δεν βρηκα ακριβεις τιμες. Με το ματι
λοιπον. Ουτως η αλλως οι πρωτες φορες που θα το χτυπησετε δεν θα εχουν
καμμια σχεση με της τελευταιες.
Παγώνουμε καλά στο
ψυγείο τα γάλατα και τον κάδο.Βάζουμε σε ένα τηγανάκι τη ζάχαρη και τα
αμύδαλα και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και να πάρουν τα
αμύγδαλα ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Αδειάζουμε σε λαδόχαρτο και αφήνουμε
να κρυώσουν. Τα σπάμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μούλτι να αλεστούν
ελαφρώς.Διαλύουμε σε λίγο γάλα το νες καφέ. Χτυπάμε στο μίξερ το
μόρφατ για 6 λεπτά να αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το
εβαπορέ και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει
για μία ώρα. Ξαναχτυπάμε για άλλα 3-4 λεπτά και το ξαναβάζουμε
κατάψυξη. Σε μισή ώρα το ξαναχτυπάμε για άλλα 3-4 λεπτά. Σε αυτό το
σημείο ρίχνουμε από πάνω τα καραμελωμένα αμύγδαλα και κάνουμε και 1-2
βουτιές με το κουτάλι να πάνε και μέσα.Αφήνουμε να παγώσει καλά και
σερβίρουμε.
Tip (της φίλης μας της Μαίρης) :Για παγωτό σοκολάτα
ζεσταίνουμε το εβαπορέ και λιώνουμε εκεί τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά
μέχρι να γίνουν σαν παχύρευστη κρέμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει
τελείως και μετά το ρίχνουμε στο μείγμα μόρφατ-ζαχαρούχο. Αν θέλουμε
ρίχνουμε και κομματάκια σοκολάτας.
1 συσκ.κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής Meggle (αναφέρω το όνομα γιατί όποτε τη χρησιμοποιώ με δικαιώνει..)
600gr μερέντα ή nutella
200gr φουντούκια
Εκτέλεση:
βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 4 ώρες. Κατά διαστήματα τσεκάρετε κουνώντας το κουτάκι - δεν πρέπει να πήξει τελείως.
Μόλις παρέλθει ο χρόνος, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.
Σε
καθαρό σκεύος χτυπάμε το παγωμένο εβαπορέ μερικά λεπτά να φουσκώσει και
μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με
τη σαντιγύ ανακατεύοντας καλά.
Σειρά έχει η μερέντα, εγώ βάζω όλη τη συσκευασία (και ακόμα παραπάνω αν έχω)
Μετά
προσθέτουμε τα φουντούκια χοντροχτυπημένα ή τελείως αλεσμένα,
καβουρντισμένα ή όχι. Ανακατεύουμε καλά και μετά αδειάζουμε το μείγμα
στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Βάλτε τις
φράουλες κλπ. φρούτα σε μπλέντερ με αρκετή κρέμα και γιαούρτι να τα
καλύπτει και χτυπήστε τα. Μόλις λιώσουν προσθέστε το υπόλοιπο γιαούρτι
και την κρέμα μέχρι να ενσωματωθούν.
Βάλτε το μίγμα σε μηχανή παγωτού και ακολουθήστε τις οδηγίες.
Βάζουμε τη
ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία
βράση. Προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βράζουμε το
γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε μπολ το
γιαούρτι, λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να
διαλυθεί. Προσθέτουμε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει
σώμα, να σφίξει. Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και
να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη.
Ξαναπαγώνουμε
το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να
αφρατέψει καλά. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα φιστίκια και
ανακατεύουμε να πάνε παντού.
1 διπλό γκαρνί και γάλα για να το χτυπήσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του.
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ γάλα
1 βανίλια
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κουτί cookies με γέυση σοκολάτα
σιρόπι σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παγώνουμε τα 2
κουτιά γάλα για 4 ώρες.Χτυπάμε το γκαρνι προσθέτοντας την ζάχαρη και την
βανίλια.Στη συνέχεια χτυπάμε για 6 λεπτά τα δύο κουτιά γάλα.Ενώνουμε τα
δύο μείγματα και προσθέτουμε τα cookies κομμένα σε μικρά
κομμάτια.Τοποθετούμε το παγωτό σε τάπερ των 2 περίπου lit σε στρώσεις
και ενδιάμεσα ρίχνουμε το σιρόπι σοκολάτας.Όταν τελειώσουμε το
τοποθετούμε για ένα βράδυ υποχρεωτικά στην κατάψυξη.
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα, καραμελωμένα όπως για το μπανόφι.
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1-2 κουτ. ποτό π.χ. ρούμι ή κονιά
Εκτέλεση:
Χτυπάμε
καλά τη μόρφατ να αφρατύνει και προσθέτουμε τα ζαχαρούχα. Αφού
ομογενοποιηθούν, χτυπάμε την κρέμα να γίνει σαντιγύ και την προσθέτουμε
κι αυτή. Έτοιμο για κατάψυξη. Όταν μισοπαγώσει ξαναχτυπάμε, και
ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει οριστικά.
Του πάνε πολύ τα καβουρντισμένα ή και καραμελωμένα αμύγδαλα.
Κόβουμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα καβουρντίζουμε με το μισό βιταμ.
Διαλύουμε το ζελέ με ένα ποτήρι νερό ζεστό. το γάλα το αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο.
Μετά το χτυπάμε αρκετή ώρα να πήξει λίγο. Ρίχνουμε το ζελέ κρύο και τα άλλα υλικά και ξαναχτυπάμε.
Βάζουμε
τα μισά μπισκότα σε τετράγωνο πιρεξ. Ρίχνουμε όλα τα υλικά πάνω στα
μπισκότα και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Υστερα ρίχνουμε τα
υπόλοιπα μπισκότα και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Τρίβουμε
τις γκοφρέτες με τα χέρια μας και τις ρίχνουμε στο μείγμα. Αν θέλουμε
ρίχνουμε λίγο σιρόπι βύσσινο και ανακατεύουμε ελαφρά να κάνει "γραμμές"
το βύσσινο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Το τοποθετούμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της. Εάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, το τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για 6 φορές.
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε την σαντιγύ με το μίξερ για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε την βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε. Έπειτα το γάλα εβαπορέ και χτυπάμε.
Το
βάζουμε στην κατάψυξη για 40 λεπτά και ύστερα το βγάζουμε και το
ξαναχτυπάμε για 5 λεπτά. Το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη για 40 λεπτά και
το βγάζουμε και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά και την τελευταία φορά τοποθετούμε και τα κερασάκια και ανακατεύουμε.
Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και μόλις πήξει καλά είναι έτοιμο!!!
300 γρ. κόκκινα και πράσινα κερασάκια μαρασκίνο ψιλοκομμένα
5 βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα
¼ κούπας κονιάκ
3 αυγά
½ κούπας γάλα
1/3 κούπας ζάχαρη
400 γρ. μαρμελάδα κάστανο
600 ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
Για την επικάλυψη
100 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο
1 κ.σ βούτυρο φρέσκο
1 φύλλο γκι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε
τα φρουτάκια με το κονιάκ. Θα χρειαστούμε μία φόρμα για πουτίγκα
χωρητικότητας 5 ½ κουπών, την οποία στρώνουμε με πλαστική μεμβράνη.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα και
ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα κάστανο.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Χτυπάμε την
κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με τη βανίλια.Ανακατεύουμε με την κρέμα
κάστανου. Στραγγίζουμε τα φρουτάκια και τα προσθέτουμε στην κρέμα.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στη φόρμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και
βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 24 ώρες.
Για την επικάλυψη
Λειώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο, μέχρι να ρευστοποιηθεί. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφαιρούμε
από τη φόρμα την πουτίγκα και βάζουμε σε μία πιατέλα. Λειάνουμε την
επιφάνε
... Διαβάστε περισσότερα »
1 σοκολατα κουβερτουρα ή γαλακτος (αναλογα ποσο γλυκο το θελετε)
1 σφηνακι κονιακ
1 κ.σ κακαο
Για γαρνίσρισμα
Αμυγδαλο φιλε καβουρντισμενο
Λιγη σαντιγι
Εκτέλεση
Στρωνουμε τα σαβαγιαρ σε ενα ταπερ που να τα χωραει ωστε να καλυπτεται ο πατος του.
Τα βρεχουμε με το κονιακ.
Σε ενα μπρικι φτιαχνουμε με τη ζαχαρη και το νερο ενα σιροπακι βραζοντας για 3 λεπτα.
Αφηνουμε λιγο να πεσει η θερμοκρασια και περιχυνουμε τα σαβαγιαρ.
Στο μιξερ χτυπαμε το μορφατ με το ζαχαρουχο μεχρι το μειγμα να πηξει και να κανει κυμματακια.
Κραταμε 4 κουταλιες και στο υπολοιπο ανακατευουμε με κουταλι την τρουφα ή οτι αλλο θελουμε να βαλουμε μεσα.
Αδειαζουμε το μειγμα πανω απο τα σαβαγιαρ και βαζουμε για λιγο στην καταψυξη.
Λιωνουμε
σε πολυ χαμηλη θερμοκρασια (εγω βαζω το ματι στο 1) την κουβερτουρα
μαζι με το κονιακ και μολις εχουμε ενα αραιο μειγμα
... Διαβάστε περισσότερα »
½ φλ. Γάλα (μπορώ να αντικαταστήσω με χυμό φράουλα ή άλλο κ να πάρει κ χρώμα)
2 πακέτα πτι-μπερ
Εκτέλεση:
Στρώνω 25 μπισκότα στη βάση με τα γράμματα απ’ έξω.
Φτιάχνω
το garni όπως λέει το κουτί και προσθέτω κ τα υπόλοιπα υλικά χτυπώντας
τα στο mixer. Αν περισσέψουν μπισκότα τα σπάω μέσα στην κρέμα ή μπορώ να
προσθέσω σταγόνες κουβερτούρα η ξηρούς καρπούς.
Ρίχνω την κρέμα στα μπισκότα κ στρώνω τα υπόλοιπα από πάνω ακριβώς όπως είναι τοποθετημένα κ τα κάτω.
Βάζω κατάψυξη κ άμα παγώσουν τα ξεχωρίζω κ τα βάζω σε τάπερ
1 morfat ή ELLO (φυτική σαντιγύ σε τσίγκινο κουτάκι)
1 γάλα ζαχαρούχο
1/2 βάζο Νutella
1 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
Λίγο νες-καφέ για γεύση (προαιρετικά)
Αν θέλουμε να γίνει λίγο πιο σφιχτό το παγωτό τότε βάζουμε λιγότερη Nutella και προσθέτουμε 1 λιωμένη κουβερτούρα.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το μόρφατ, ύστερα προσθέτουμε το γάλα και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη. Καλό είναι να μείνει τουλάχιστον ένα βράδυ στην κατάψυξη γιατί δεν σφίγγει πολύ.
Για το παγωτό (το οποίο δεν είναι πολύ παγωμένο και είναι ιδανικό για την εποχή):
500 γρ. κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση KRETORE που φουσκώνει αμέσως και δεν τρελλαίνεσαι στο χτύπημα!)
5 σοκολάτες γάλακτος
1 γάλα ζαχαρούχο
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Το παγωτό αυτό είναι soft γι'αυτό θέλει χρόνο να πήξει καλά. Υλικά για βάφλες:
1 και 3/4 φαρινάπ
2 κ.γλ. μπαίκιν
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κρέμα γαλακτος 250 γρ.
1 φλ. τσ. γάλα
1/4 φλ. φρέσκο βούτυρο
3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι και ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα
τα στερεά υλικά μαζί και όλα τα υγρά μαζί. Στο τέλος ενώνουμε και
ενσωματώνουμε. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 10-15 λεπτά (εκτός
ψυγείου). Βάζουμε στη συσκευή για βάφλες 31/2-4 κουταλιές της σούπας και
ψήνουμε. Μόλις γίνει η βάφλα βάζουμε 3 κουταλιές από το παγωτό που
φτιάξαμε, προσθέτουμε σιρόπι αν θέλουμε (πάει πολύ το σιρόπι καραμέλα),
και προσθέτουμε ξηρούς καρπούς για extra γεύση και....θερμίδες!!!!!!
Ανακατεύετε 4
φλυτζάνια τσαγιού νερό με 2 φλυτζάνια ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί
καλά.Προσθέτετε χυμό από 8 πορτοκάλια, το ξύσμα 1 πορτοκαλιού και 1
κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Την βάζετε στην κατάψυξη και όταν
αρχίσει να πήζει την ξαναχτυπάτε και την βάζετε πάλι στην κατάψυξη.
Πολτοποιούμε το πεπόνι στο multi Σε ένα κατσαρολακι έχουμε βάλει 100 γρ νερό που βράζει και μέσα εκεί διαλύουμε τη ζάχαρη και τα 2 κουταλάκια χυμό λεμονι. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις να διαλυθεί δηλαδή η ζάχαρη κατεβάζουμε από τη φωτιά Περιμένουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά αναμιγνύουμε με το φρούτο μας. Και
τώρα το εντυπωσιακό tip της μαμάς.Συνήθως οι γρανίτες μπαίνουν σε μπολ
και κάθε 1 ώρα πρέπει να τις χτυπάμε με μίξερ χειρός για να σπάσει ο
πάγος. Εμείς όμως κάνουμε το εξής.Τοποθετούμε το μίγμα σε παγοκυψελες
είτε πλαστικές είτε σακουλάκια για παγάκια με τη βοήθεια ενός μικρού
χωνιού. Έπειτα τα βάζουμε στην κατάψυξη. Την επόμενη μέρα τα παγάκια μας είναι έτοιμα.
Όποτε
θέλουμε να σερβίρουμε λοιπόν γρανίτα βγάζουμε όσα παγάκια θέλουμε τα
χτυπάμε για λίγο στο multi μας (εάν είναι πολύ σκληρά με 1 κουταλάκι
νερό)και η γρανίτα μας είναι έτοιμη να μπει στο ποτήρι. Μπορούμε να
έχουμε έτοιμα γρανιτοπαγακια από διάφορα φρούτα στην κατάψυξη και να
φτιάχνουμε ωραίες εντυπωσιακές δίχρωμες ή τρίχρωμες γρανίτες
Βαλτε μεσα
στο μιξερ το λεμονι με τη φλουδα κομμενο στα 4, μαζι με τη ζαχαρη και
αφηστε τα για 20 δευτερολεπτα. Προσθεστε τα παγακια (το μπωλ του μιξερ
πρεπει να γεμισει εως επανω) και αφηστε το μεχρι να γινει μια
ομοιογενεις μαζα. Μη το δουλευετε για πολλη ωρα γιατι με την τριβη
μπορει να ζεσταθει το μιγμα και να λιωσει. Μοιραστε τη γρανιτα σε
ποτηρια που προηγουμενως τα εχετε παγωσει στην καταψυξη του ψυγειου σας
και σερβιρετε αμεσως. Αν το παρασκευασμα γινει πολυ νερουλο, τοτε
βαλτε το στην καταψυξη ή σε μια παγωτομηχανη για μιση ωρα περιπου. Αν
δεν σας αρεσει η λιγο πικρη γευση της γρανιτας απο λεμονι ή πορτοκαλι,
ξεφλουδιστε το πρωτα.
ΤΙΡ: Μπορειτε να
κανετε επισης πολυ ωραιες γρανιτες, αντικαθιστωντας το λεμονι ή το
πορτοκαλι με διαφορα φρουτα που εχουν εντονο αρωμα οπως :φραουλες,
ανανα, μπανανες, βερυκοκα και το μισο χυμο λεμονιου.
150
γραμ. δυόσμο (προαιρετικό) προσωπ.γνώμη γίνεται πολύ βαρύ στην γεύση
& άρωμα. Καλύτερα λιγότερη ποσότητα ή καθόλου δυόσμο.
5 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι όχι πολύ παχύ
100 γραμ. μάραθο
250 γραμ . μαϊντανό τα φυλλαράκια μόνον,
1 κούπα λάδι
½ κούπα χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
Λίγο νεράκι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο ταψί έχω τα πλυμένα λαχανικά ψιλοκομμένα, και τα σμουρίζω με ελάχιστο αλάτι να μείνουν τα μισά σε όγκο.
Τα βάζω σε ένα πυρέξ και από επάνω καθίζω και το κρέας κοντά- κοντά ώστε να μην φαίνονται τα λαχανικά καθόλου.
Αλατοπιπερώνω
και ρίχνω και το λάδι λεμόνι και ελάχιστο νερό. Συνήθως το ψήνουν
πολλές ώρες σε πολύ σιγανή φωτιά να ψηθεί (150ο Κελσίου για 3ωρο
περίπου,ή στο180 για 2ωρο ψήσιμο).
1- ½ κιλό σπάλα χοιρινού ψαχνό μονοκόμματο, και ανοιγμένο όσο πιο πλατύ γίνεται για να τυλιχτεί ρολό
10 -15 φέτες λεπτές μπέικον ολόκληρες
6-8 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
1 κλαδάκι κορφούλα
10 π. περίπου -με φυλλαράκια- δενδρολίβανο
λίγο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά μέλι
μήλα ή κυδώνια κομμένα σε χοντρές φέτες
Σκεύη που θα χρειαστούμε:
1 μεγάλο τηγάνι
Σπάγκο για να δέσουμε το ρολό
1 βαθύ και πλατύ σκεύος για τον φούρνο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνω το κρέας
Σοτάρω το κρέας με το βούτυρο ελαφρά για να το θωρακίσω
Επάνω
στον πάγκο εργασίας απλώνω 3 μεγάλα κομμάτια σπάγκου, και σταυρωτά πάλι
2 μεγαλύτερα κομμάτια όπου θα καθίσω το κρέας και θα το δέσω ρολό
Κατόπιν παίρνω φέτες από μπέϊκον κει τις απλώνω όπως είναι λωρίδες επάνω στα σχοινάκια που θα καθίσει το κρέας
Μόλις
λοιπόν σοτάρω το κρέας, του ρίχνω και από τις δύο πλευρές λίγο
δενδρολίβανο σε φυλλαράκια, να πάρει όμορφη μυρωδιά, και το ακουμπώ
επάνω στα σχοινάκια στον πάγκο, στα σχοινάκια με το μπέϊκον
Παίρνω
τα δαμάσκηνα και τα απλώνω κατά μήκος στην μια άκρη του κρέατος, την
μακριά. Συμπληρώνω λίγο αλατοπίπερο και πιάνω από το σημείο που είναι τα
δαμάσκηνα το κρέας και το γυρίζω προς
... Διαβάστε περισσότερα »
Πλένουμε
πολύ καλά τον φασιανό, τον στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τον
κόβουμε μερίδες. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, τσίλι, μοσχοκάρυδο.
Σε αντηκολλητική βαθιά κατσαρόλα βαζουμε το βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζουμε απ'όλες τις πλευρές το φασιανό.
Αφού
πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το κουκουνάρι και τ'αμύγδαλα.
Τσιγαρίζουμε κανένα 5λεπτο και σβήνουμε με το sherry (εναλλακτικά
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κόκκινο κρασί ).
Ρίχνουμε
το χυμό, το ταμπάσκο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί σε
χαμηλή φωτιά περίπου 75 λεπτά. Ελέγχουμε το ζουμάκι και αν χρειαστεί
προσθέτουμε ή χυμό ή νεράκι ζεστό.
Κατόπιν κόβουμε σε χοντρές φέτες το ξυνόμηλο και λίγο πριν το τέλος το προσθέτουμε μαζί με τα κάστανα.
Αφού σιγοβράσει κανένα 10λεπτο, δένουμε τη σάλτσα μας με λίγο κορν φλάουρ και τραβάμε από το μάτι.
1 φλυτζάνι και βάλε λαμπερούς κόκκινους σπόρους ροδιού
1 φλυτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη ή κουκουνάρι
αλάτι
4-5 κουτ. ελαιόλαδο
4-5 κουτ. σιρόπι μπαλσάμικου.
1 κομμάτι γκοργκοντζόλα περίπου 200g
Εκτέλεση:
Όλες οι
πρασινάδες σε βαθειά πιατέλα, από πάνω το καρότο, η καρυδόψιχα και το
ρόδι. Πάνω πάνω το τυρί κομμένο σε δυο χοντρές φέτες, και ραντίζουμε με
λίγο ελαιόλαδο και σιρόπι μπαλσάμικου.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.