Βάζουμε σε
λεκάνη το βούτυρο , προσθέτουμε τη ζάχαρη , ανακατεύουμε προσθέτουμε το
αλεύρι και τα χτυπάμε με το αβγό, κάνουμε μια μπάλα και το βάζουμε στο
ψυγείο να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε φύλλο και το βάζουμε σε ταψάκι 25Χ30
εκ. βουτυρωμένο καλά και τρυπάμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για
15΄περίπου μέχρι να ροδίσει στους 170 βαθμούς. Βάζουμε όλα τα υλικά
για την καραμέλα εκτός από τ΄ αμύγδαλα σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε
δυνατή φωτιά έως να εμφανιστούν φουσκάλες. Προσθέτουμε και τ΄ αμύγδαλα
και αφού πάρουν μια βράση περιχύνουμε το μπισκότο και ψήνουμε πάλι έως
να ροδίσουν τ΄ αμύγδαλα. Κόβουμε σε κομμάτια όσο είναι το γλυκό μας
ζεστό.
Η συνταγή είναι της Μπαρμπαρίγου την έκανα και μας άρεσε πολύ. Καλή επιτυχία!!
Θρυμματίζετε καλά τα μπισκότα και κόβετε τα καρύδια σε μικρά κομμάτια. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Αναμειγνύετε
σε μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λιωμένο
βούτυρο. Μεταφέρετε το μείγμα σ' ένα πυρίμαχο σκεύος 23 εκ. και το
πιέζετε με τα δάχτυλα σας, ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα στη βάση του.
Πασπαλίζετε με την καρύδα το μείγμα των μπισκότων και έπειτα προσθέτετε
τα κομμάτια σοκολάτας. Ρίχνετε το γάλα και πασπαλίζετε με τα καρύδια. Τοποθετείτε
το πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο και ψήνετε το γλυκό για 30 λεπτά. Το
αναποδογυρίζετε σε σχάρα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε φέτες.
Ρίχνουμε όλα τα
υλικά σε μπωλ, και προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό ζυμώνοντας, να
γίνει μια ζύμη σαν του ψωμιού, αλλά όχι πολύ σφικτή – να κολλάει ελαφρώς
στα χέρια. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη για περίπου 30 λεπτά σε ζεστό
μέρος (κοντά σε καλοριφέρ, ή ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά το φούρνο στους
50 βαθμούς, τον σβήνουμε και βάζουμε στον χλιαρό φούρνο το μπώλ).
Βάζουμε
να κάψει ελαιόλαδο στο τηγάνι. Λαδώνουμε τα χέρια και κόβουμε μπαλάκια
από τη ζύμη, τα πατάμε να γίνουν πιτούλες πάχους περίπου 5-7 χιλ. και
τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Όταν τις βγάζουμε
από το τηγάνι, τις βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας μέχρι να γίνουν οι
επόμενες.
Παίρνουμε
το αλεύρι, το μπέικιν, την ζάχαρη, την βανίλια, τα αυγά και την
μαργαρίνη και φτιάχνουμε την ζύμη και την απλώνουμε σε ένα ταψί στο
οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αλείφουμε με μαρμελάδα.
Παίρνουμε
μία κατσαρόλα για να ετοιμάσουμε το σιρόπι. Λιώνουμε το βούτηρο και
προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες, το νερό και το αφήνουμε να πάρει
μία βράση. Έπειτα προσθέτουμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα (τα οποία
έχουμε περάσει στο μπλέντερ) και τα στρώνουμε πάνω από την μαρμελάδα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Όταν κρυώσει καλά κόβουμε σε τριγωνάκια κι αν θέλουμε τα βουτάμε σε κουβερτούρα!
Στον
κάδο του μίξερ ανακατεύουμε για λίγο τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό,
τη βανίλια, έως ότου αφρατέψει το μείγμα μας και στην συνέχεια
προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε άλλο λίγο.
Στην
συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και ανακατεύουμε με
τον γάντζο. Εάν η ζύμη δεν ξεκολλάει από το μίξερ προσθέτουμε λίγο
ακόμα αλεύρι.
Λαδώνουμε ένα μπολ και αφήνουμε την ζύμη κάπου ζεστά με μια πετσέτα να διπλασιαστεί (περίπου 1 ώρα).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την λευκή, την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.
Πλάθουμε
μικρά μπαλάκια την ζύμη και περνάμε διαδοχικά από το λιωμένο βούτυρο,
στην
... Διαβάστε περισσότερα »
Ρίχνουμε όλα τα
υλικά σε μπωλ, και προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό ζυμώνοντας, να
γίνει μια ζύμη σαν του ψωμιού, αλλά όχι πολύ σφικτή – να κολλάει ελαφρώς
στα χέρια. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη για περίπου 30 λεπτά σε ζεστό
μέρος (κοντά σε καλοριφέρ, ή ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά το φούρνο στους
50 βαθμούς, τον σβήνουμε και βάζουμε στον χλιαρό φούρνο το μπώλ).
Βάζουμε
να κάψει ελαιόλαδο στο τηγάνι. Λαδώνουμε τα χέρια και κόβουμε μπαλάκια
από τη ζύμη, τα πατάμε να γίνουν πιτούλες πάχους περίπου 5-7 χιλ. και
τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Όταν τις βγάζουμε
από το τηγάνι, τις βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας μέχρι να γίνουν οι
επόμενες.
Σε ένα βαθύ
σκεύος χτυπάμε τα αβγά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα με το μπεικιν
πάουντερ και χτυπάμε καλά, ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Προσθέτουμε τη βανίλια (τα σποράκια του λοβού ή τη σκόνη ) στο μίγμα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας με το σαύρμα διαρκώς ώσπου να ετοιμάσουμε ένα πηχτό χυλό.
Ρίχνουμε
το λάδι σε βαθύ σκεύος και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε χυλό με ένα
κουτάλι της σούπας και ρίχνουμε κουταλιές στο καυτό λάδι (για ευκολία
βυθίζουμε το κουτάλι σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό πριν βάλουμε χυλό).
Τηγανίζουμε
τις τηγανίτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, τις βγάζουμε από το σκεύος
με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
κουζίνας για να αφήσουν το περιττό λαδι.
Μετά από 3 λεπτά μεταφέρουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις πασπαλ
... Διαβάστε περισσότερα »
Σε
μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη σόδα.
Σε ένα δεύτερο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Τα
ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι και ρίχνουμε το μίγμα στη λεκάνη με το
αλεύρι. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό, χωρίς
να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Όταν η ζύμη στέκεται στο κουτάλι, είναι
έτοιμη. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Κάθε τηγανίτα είναι μια κουταλιά
της σούπας ζύμη. Μόλις βγάλει φουσκάλες, αφού τη γυρίσουμε και από τις
δυο μεριές είναι έτοιμη. Σερβίρουμε με μέλι.
Αναμιγνύουμε
τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε
ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύπτει τα OREOcookies. Βουτάμε τα OREOcookiesστο μείγμα και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και είναι έτοιμα!
1,5 -2 φλυτζ. τσαγιού αμύγδαλα (όπως είναι για γρήγορα, ασπρισμένα αν έχετε χρόνο)
1 φλυτζ. τσαγιού άχνη
1 κουτ. σούπας λικέρ Amarettο (κονιάκ ή μαύρο ρούμι εναλλακτικά)
150 γρ κουβερτούρα
1 κουτ. σούπας βούτυρο
3-4 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Τρίβουμε
καλά τα αμύγδαλα στο μούλτι. Προσθέτουμε την άχνη και ξαναχτυπάμε.
Προσθέτουμε το λικέρ και ξαναχτυπάμε. Ρίχνουμε και λίγο εβαπορέ ή κρέμα
γάλακτος, 1 κουταλιά περίπου και ξαναχτυπάμε. Θα γίνει μια πάστα που
πλάθεται με τα χέρια βουτυρωμένα σε μπαλάκια. Πλάθουμε τα μπαλάκια
λοιπόν και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν λίγο μέχρι να γίνει η
σοκολάτα.
Λειώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και 2 κουτ. σούπας γάλα ή κρέμα σε μπαιν μαρί.
Βουτάμε
ένα ένα τα μπαλάκια αμυγδαλόπαστας να καλυφθούν στην σοκολάτα και τα
βγάζουμε τσιμπώντας τα με άνα κλαμάκι ή οδοντογλυφίδα. Τα αραδιάζουμε σε
λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Παραλλαγή Νο 1:
με τη γέμιση αυτή, γεμίζουμε ξερά δαμάσκηνα, και μετά τα βουτάμε στη σοκολάτα.
Παραλλαγή Νο 2:
μέσα
στο μπαλάκι της αμυγδαλόπαστας κλείνουμε από 1 βύσσινο από γλυκό του
κουταλιού
... Διαβάστε περισσότερα »
Σε μια κατσαρολα βαζουμε το νερο να βρασει μαζί με το βιταμ το αλατι και τη ζαχαρη.
Μολις αρχιζει να κοχλαζει κατεβαζουμε απο τη φωτια και απο εδω και περα σβηνουμε το μάτι.
Ριχνουμε μεσα το αλευρι με το μπεικιν ανακατευοντας με ξυλινη σπατουλα μεχρι το μειγμα να γινει μια μπαλα.
Αφηνουμε να κρυωσει για 5 λεπτα και ριχνουμε μεσα τα αυγα χτυπημενα.
Σε
αυτο το σημειο πρεπει να ανακατευετε συνεχως και δυνατα με το συρμα
ωστε να εχετε μια λεια κρεμα(μπορειτε αυτη τη διαδικασια να την κανετε
και με μιξερ χειρος).
30 σουδάκια (τα φτιάχνουμε μόνοι μας ή αγοράζουμε από ζαχαροπλαστείο)
250 γρ. μυζήθρα ανάλατη Κρήτης
300 γρ. Τυρί κρέμα λάϊτ ή όχι τύπου Φιλαδέλφεια η Λαα βάς κι ρί σε σκαφάκι ή τριγωνάκια )
2 κουτ. σούπας Γιαούρτι τοταλ 0%
2 κουτ. σούπας Ζάχαρη άχνη
1 φλιτζ.ψιλοκομμένο σε τετραγωνάκια γλυκό κουταλιού φλούδας Πορτοκάλι
400 γρ. Λευκή Σοκολάτα
2 κουτ. σούπας Λικέρ Grand Marnier
1 ποτηράκι απλό Γάλα
Καραμελωμένα Αμύγδαλα
Εκτέλεση
Βάζουμε
τα τυριά, την άχνη και το γιαούρτι σε ένα μπωλ και προσθέτουμε κομμένο
σε κύβους τα γλυκό του κουταλιού (το πορτοκάλι μπορεί να αντικατασταθεί
από άλλο γλυκό της προτίμησής μας).
Κόβουμε τα σου στην μέση και τα γεμίζουμε με το μίγμα.
Σε μπεν- μαρί λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε με το γάλα
και το λικέρ. Περιχύνουμε τα σουδάκια με τη σάλτσα λευκής σοκολάτας και
πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Πάντα
είχα την εντύπωση ότι τα σου είναι χρονοβόρα στην παρασκευή τους, με τη
δοκιμή όμως διαψεύστηκα. Χρειάστηκε συνολικά μόνο μία ώρα, μαζί με το
ψήσιμο της ζύμης και την παρασκευή της κρέμας και της καραμέλας, και το
αποτέλεσμα πεντανόστιμο.
Υλικά :
Για τη ζύμη
¾ κούπας νερό
½ κούπας βούτυρο
1 κούπα αλεύρι
2 αυγά
1 σφηνάκι γάλα
1 κ.γ. αλάτι
Για την κρέμα
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
3 ¼ φλιτζάνι γάλα
5 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ. ανθόνερο
Για την καραμέλα
¾ κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο
5 κ.σ νερό
Εκτέλεση :
Ξεκίνησα φτιάχνοντας τη ζύμη.
Σε
μια κατσαρόλα έβαλα το νερό με το βούτυρο μέχρι να κοχλάσουν. Κατέβασα
από τη φωτιά και έριξα το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και στη
συνέχεια έριξα τα αυγά και το γάλα. Συνέχισα να ανακατεύω, μέχρι η ζύμη
να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Η ζύμη μου ήταν έτοιμη και είχε μια
γυαλιστερή και παχύρε
... Διαβάστε περισσότερα »
100 γραμ αμυγδαλα καβουρντισμενα και χοντροκομμενα
100 καρυδια χοντροκομμενα
2 κ.σ ζαχαρη αχνη
λιγο βουτυρο
Εκτέλεση
λιωνουμε τη σοκολατα σε μπαιν μαρι και τη διατηρουμε χλιαρη
ανακατευουμε τη μιση λιωμενη σοκολατα με την κρεμα γαλακτος και το κονιακ
προσθετουμε τα ξερα φρουτα, τα φυστικια, τα αμυγδαλα, τα καρυδια και τη
ζαχαρη αχνη και ανακατευουμε καλα, αφήνουμε το μιγμα στο ψυγειο να
πηξει για να μπορει να δουλευτει
κατοπιν πλαθουμε 24 σοκολατακια και τα βυθιζουμε στην υπολοιπη σοκολατα
τα βαζουμε σε αντικολιτικο χαρτι ελαφρα βουτυρωμενο και τα αφηνουμε να κρυωσουν
Τα ενωνουμε σε ενα μπωλ, ριχνουμε την μερεντα και την ursus, τα ζυμωνουμε και πλαθουμε μικρα μπαλακια σαν κεφτεδακια
Οταν τα πλασουμε ολα τα βαζουμε σε ενα δισκο στρωμενο με λαδοκολα στην καταψυξη μεχρι να ετοιμασουμε την κουβερτουρα
Σε
μπεν μαρι λιωνουμε την σοκολατα με το βούτυρο, βγαζουμε τα σοκολατακια
μας απο την καταψυξη και δοκιμάζουμε αν μας αρεσουν ετσι. Μπορουμε να
καλυψουμε τα μισα με κουβερτουρα. Εγω ετσι εκανα!
Βάζουμε τα
βερίκοκα με το λικέρ στο μπλεντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία
μαλακή μάζα. Έπειτα βάζουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμαι μαζί με το
ινδοκάρυδο και την ζάχαρη άχνη και το βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
Έπειτα
πλάθουμε μικρές μπαλίτσες αφού έχουμε αλείψει στα χέρια μας ζάχαρη
άχνη. Απλώνουμε σε ένα ταψί ζάχαρη άχνη κι εκεί πάνω βάζουμε τις
μπαλίτσες και αφήνουμε 24 ώρες σε κρύο μέρος για να στεγνώσουν.
Λιώνουμε
την κουβερτούρα μας και βάζουμε μία μία τις μπαλίτσες μέσα και
αφήνουμε έπειτα να στεγνώσουν. Πρίν στεγνώσει τελείως η κουβερτούρα
ρολάρουμε τις μπαλίτσες πάνω στην επιφάνεια που στεγνώνουν για να
εχουμε μία ΜΗ ομοιόμορφη επιφάνεια.
Σε
ένα μπολ θρυμματίζουμε την μαγιά και ανακατεύουμε με 1 κουταλιά του
γλυκού και το μισό μείγμα γάλα/βουτήρου. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ το
αλεύρι, κάνουμε ένα βαθούλομα στην μέση και ρίχνουμε το μείγμα της
μαγιάς. Ανακατεύουμε λίγο με το αλεύρι που έχει κολλήσει στα τοιχώματα
του μπόλ και το αφήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένο.
Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε πάλι και το αφήνουμε για 30 λεπτά το ζυμάρι.
Τώρα
ετοιμάζουμε την γέμιση. Πρώτα χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος,
προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι, ΟΧΙ με μίξερ.
Ανοίγουμε
την ζύμη σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, αλείφουμε με βούτυρο και
απλώνουμε επάνω την γέμιση.Το κάνουμε ρολό τώρα και κόβουμε σε φέτες 2-3
εκατοστά και τα πατάμε λίγο να καθίσουν.
Βράζετε
τη ζάχαρη με το νερό και τα ξυλάκια κανέλας σε μέτρια φωτιά και
σιγοβράζετε χωρίς καπάκι για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Σε
μια πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ύστερα, προσθέτετε το
σιμιγδάλι αργά και σταθερά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 10
περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να ροδοκοκκινίζει.
Προσθέτετε
σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το
σιρόπι και να πήξει το μείγμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το
αδειάζετε όσο είναι ζεστό σε ένα καλούπι ή σε φόρμα.Παράλληλα λιώνετε
την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Αφού κρυώσει καλά ο χαλβάς,
τον αναποδογυρίζετε προσεκτικά από τη φόρμα, περιχύνετε με τη λιωμένη
σοκολάτα και πασπαλίζετε με τα τριμμένα καρύδια.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το αλάτι . Χτυπάμε τους κρόκους
με τη ζάχαρη ,το λάδι το γάλα και τη βανίλια .Ρίχνουμε τα στέρεα υλικά
και προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με
το κουτάλι μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα
και ρίχνουμε στην αρχή λίγο μείγμα περίπου μισή κουτάλα για να
υπολογίσουμε από εκεί και μετά πόση ποσότητα χρειαζόμαστε κάθε φορά. Γίνονται
περίπου 10 βάφλες .Εγώ όμως κάνω διπλή δόση μήπως και περισσέψει και
κάτι για το σχολείο του μικρού ή να χωρίσω 1-1 στην κατάψυξη και να του
δίνω στο σχολείο (με μερέντα ή μερέντα ή μερέντα ή σαν πίτσα )………….
Ξέχασα να σας πώ ότι μέσα στις βάφλες μπορούμε να βάλουμε και μείγμα απο γέμιση μηλόπιτας
περασμένη απο κατσαρόλα να μαλακώσουν
... Διαβάστε περισσότερα »
Χτυπάμε το
βούτυρο με τη ζάχαρη καλά κι΄ έπειτα τα υπόλοιπα υλικά όπως στο κέικ.
Την μισή ζύμη την βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και στην υπόλοιπη ρίχνεις
3-4 κουταλιές κακάο και τη ρίχνεις πάνω στην άσπρη ζύμη (έτσι γίνεται
ανάμειχτο καφέ-άσπρο), μετά ρίχνουμε και τα κεράσια επάνω στη ζύμη ένα
ένα και τα πατάμε ελαφρά να μπουν μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 175βαθμούς για 45-50 λεπτά, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο
κέντρο για να δούμε αν είναι έτοιμο. Το ταψί πρέπει να είναι μεγάλο και
τετράγωνο για την συγκεκριμένη δόση γιατί φουσκώνει πάρα πολύ.
Στο
τέλος αφού έχει ψηθεί το κεκάκι μας βράζουμε την κρέμα και ρίχνουμε
μετά το βούτυρο και την ζάχαρη μέσα στην κρέμα και τη βάζουμε πάνω στο
κέικ και την περιχύνουμε με σοκολάτα λιωμένη κουβερτούρα.
Χτυπάμε
τα ασπράδια μαρέγκα. Προσθέτουμε λίγο λίγο την ζάχαρη και συνεχίζουμε
να χτυπάμε για 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε λίγο τριμμένη φλούδα
λεμονιού και την τριμμένη καρύδα.
Παίρνουμε ένα ταψί βάζουμε
αντικολλητικό χαρτί. Από την μάζα που ετοιμάσαμε παίρνουμε λίγο την κάθε
φορά και τα βάζουμε στο ταψί σαν βουναλάκι.
Ψήνουμε για 15 λεπτά γύρω στους 150 βαθμούς. Στο εσωτερικό τους πρέπει να μείνουμε μαλακιές οι μπουκίτσες.
Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο και κρυώσουν μπορείτε να τα αφήσετε έτσι ή να τα βουτήξετε λίγο ή ολόκληρα σε σοκολάτα.
Εγώ βουτάω μερικά σε άσπρη σοκολάτα και μερικά σε σκούρη κι από πάνω ρίχνω καρύδα...
¾ φλυτζανι τσαγιου σιμιγδαλι ψιλο, η ριζαλευρο η νισεστε,
2 βανιλιες,
2 κουταλιες σουπας βουτυρο η φυτινη λιωμενο,
2 φυλλα απλα διπλωμενα επανω και κατω χωρις κοθρο,
Η σφολιατα κομμενη σε μεγαλα τετραγωνα κομματια για να διπλωσω με τον ιδιο τροπο και να κανω ατομικες μπουγατσες.
Εκτελεση
Αν μεταχειριστω φυλλα κρουστας τα κοβω επισης και τα βουτυρωνω ενα -ενα κανω επισης ατομικες μπουγατσες.
Τα
ψηνω στους 180ο κ-200ο κ , και τα γυριζω απο την αναποδη , για να
γινουν κριτσανιστα, μεχρι να ροδισουν τα φυλλα και κατοπιν τα αχνιζω με
αχνη ζαχαρη και σκονη κανελλας. Τα ανοιγω σαν τσεπη και τα αχνιζω με
ζαχαρη και κανελα και εσωτερικα.
Παίρνουμε
ένα φύλλο κρούστας το τυλίγουμε σαν βεντάλια και το βάζουμε σ΄ ένα
αρκετά μεγάλο πυρέξ. Συνεχίζουμε έως ότου τελειώσουν όλα τα φύλλα μας.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στα φύλλα μας. Προσέχουμε να πάει παντού.
Ψήνουμε
τα φύλλα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 30
λεπτά ή έως ότου ροδίσουν καλά τα φύλλα μας πάνω και κάτω.
Ανακατεύουμε
ελαφρά το ζαχαρούχο με το νερό και τις βανίλιες και ρίχνουμε πάνω στα
φύλλα μας και πάλι προσέχοντας να πάει και μέσα στις πτυχές το μίγμα
μας.
Βάζουμε στο φούρνο για περίπου άλλα 30 λεπτά ή έως ότου η μπουγάτσα μας να μην έχει υγρά.
Αφήνουμε να σταθεί μερικά λεπτά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Με το βούτυρο γίνεται πιο αρωματική
Μπορείτε για ποτήρι να χρησιμοποιήσετε το κουτάκι από το ζαχαρούχο.
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα της επιφάνειας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Λιώνουμε
το βούτυρο και βουτυρώνουμε το πρώτο φύλλο. Πασπαλίζουμε με λίγο
κανέλλα και ζάχαρη και στρώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλο. Ζαρώνουμε το
ζευγάρι των φύλλων σε λεπτές πιέτες και τα τοποθετούμε παράληλα σε
βουτυρωμένο πυρέξ.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι
να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο
βούτυρο και χαράζουμε στις μερίδες που θέλουμε.
Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο γιά μιά ώρα περίπου μέχρι να πάρουν τα φύλλα χρυσαφί χρώμα.
Τοποθετούμε
στο μπλέντερ τα 5 αυγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το
ζαχαρούχο γάλα. Όταν ομογενοποιηθούν κλείνουμε το μπλέντερ και
προσθετουμε την εσσάνς αμυγδάλου. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Όταν
ψηθούν τα φύλλα, τα περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Ανεβάζουμε την
θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και το ψήνουμ
... Διαβάστε περισσότερα »
Λιώνουμε σε
μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο, προσθέτουμε κοσκινισμένο το
κακάο και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε
καλά. Όταν ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά προσθέτουμε το αλεσμένο
φουντούκι.
Τοποθετούμε και διατηρούμε στη συντήρηση στο ψυγείο.
Εναλλακτικά:
Αντικαθιστούμε το μισό βούτυρο με μια μόρφατ χτυπημένη και η μερέντα μες παίρνει μορφή μους.
Αν τη θέλουμε για μας και όχι για τα μικρά μας, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κονιάκ ή ρούμι.
Για τη μαρέγκα: Σε
μεταλλικό μπολ βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε σε μπεν
μαρί μέχρι ν ασπρίσουν και να αποκτήσουν παχύρευστη υφή. Μεταφέρουμε τη
μαρέγκα στο μίξερ και χτυπάμε για 15λεπτά μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε
τα φιστίκια. Σε λαδόκολλα, με κορνέ, σχηματίζουμε στρογγυλούς δίσκους
διαμέτρου 22 εκ. και πάχους 1 1/2 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 140 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 1
ώρα. Για τη γέμιση: Τεμαχίζουμε την
κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα στους 90 βαθμούς
(είναι μόλις πάει να φουσκώσει) και την αδειάζουμε στη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε υπομονετικά (καλύτερα με σπάτουλα σιλικόνης) και
προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε την κρέμα να σταθεροποιηθεί ώστε να
στρώνεται στη μαρέγκα. Παίρνουμε ένα δίσκο μαρέγκας, τον τοποθετούμε
ανάποδα σε πιατέλα.Στρώνουμε τη ganache από πάνω. Τοποθετούμε και τον
άλλο δίσκο μαρέγκας με τις ραβδώσεις από πάνω αυτή τη φορά. Αν θέλετε πασπαλίζετε από πάνω με λίγο, πολύ λίγο, κακάο. Ο κ
... Διαβάστε περισσότερα »
Βάζουμε τα marshmallows σε γυάλινο μπώλ μαζί με το νερό και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2' λεπτά.
Παρατηρούμε οτι τα marshmallows "ξεφουσκώνουν".
Ενδιάμεσα
παρακολουθούμε την διαδικασία και σταματάμε την λειτουργία του φούρνου
για να ανακατέψουμε το μείγμα και να γίνει ομοιόμορφο. Επιδή έξαρτάται
από τον φούρνο που έχει ο καθένας ίσως να χρειαστεί παραπάνω χρόνος
από 2 λεπτά.
Αφού λοιπόν ρευστοποιηθούν τα marshmallows,
βγάζουμε το μπωλ από τον φούρνο, προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής αν
θέλουμε, και ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη άχνη μέσα στο μπώλ
ανακατεύοντας.
Βουτυρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και
τα χέρια μας, αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην επιφάνεια με την βοήθεια
της σπάτουλας
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! μπορεί να καίει.
Αφού βεβαιωθούμε οτι δεν καίει αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτωντας όση ζάχαρη άχνη χρειάζεται ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Πλέον είναι έτοιμο να το ανοίξουμε σε φύλλο και να καλύψουμε την τούρτα μας ή τα μπισκοτάκια μας!
Αν έχουμε χρόνο, κλείνουμε την ζύμη σε αεροστεγές σακούλα και
... Διαβάστε περισσότερα »
ή σοκολατα κουβερτουρα ή σοκολατα λευκη ή σοκολάτα γάλακτος και χρωματιστή τρουφα
ή γλασσο λεμονιου
Εκτέλεση
Βαζουμε
ολα τα υλικα μαζι στο μιξερ και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ελαστικη
και απαλη ζυμη που δεν κολλαει καθολου στα χερια (μπορουμε να ζυμωσουμε
και στο χερι). Αν δουμε οτι κολλαει και χρειαζεται προσθετουμε λιγο
αλευρι.
Αφηνουμε τη ζυμη σκεπασμενη να φουσκωσει και να
διπλασιαστει σε ογκο. Για πιο γρηγορα αναβουμε τον φουρνο μας στους 50
βαθμους,τον σβηνουμε και βαζουμε μεσα το μπωλ σκεπασμενο και ακουμπσμενο
πανω σε μια πετσετα στη σχαρα.
Το ζυμαρι ειναι ετοιμο οταν βυθιζουμε το χερι μας στο κεντρο και δεν επανερχεται
Ανοιγουμε με τον πλαστη σε αλευρωμενη επιφανεια το ζυμαρι σχετικα παχυ (περιπου 1,5-2 εκατοστα).
Κοβουμε
κυκλους με ενα ποτηρι(το βουταμε που και που σε λιγο αλευρι αν δουμε
οτι κολλαει) και στο κεντρο του καθε κυκλου μικροτερα κυκλακια με το
μεταλικο καπακι απο ενα μπουκαλι ή με μια δαχτ
... Διαβάστε περισσότερα »
Βάλτε
τη στο μπολ του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπήστε τα
όλα μαζί 2' στη δυνατή ταχύτητα, να γίνουν λείος χυλός.
Σκεπάστε
το μπολ με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε το σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει η
ζύμη. Για να φουσκώσει πιο γρήγορα, βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο, που
έχετε προηγουμένως θερμάνει στους 50 βαθμούς Κελσίου, Σβήστε τον κι
αφήστε τη ζύμη μία ώρα περίπου, ώσπου να κάνει φούσκες στην επιφάνεια.
Πατώντας τη ζύμη μέσα στη χούφτα σας, κόψτε μ' ένα κουτάλι, βουτηγμένο σε νερό, κομματάκια ζύμης και ρίξτε τα σε καυτό λαδι.
Το κουτάλι θα το βουτάτε στο νερό κάθε φορά, πριν κόψετε τη ζύμη, για να μην κολλάει σ' αυτό.
Με μια τρυπητή κουτάλα πατάτε τους λουκουμάδες, ώστε να καλύπτονται από το λάδι, για να ροδίσο
... Διαβάστε περισσότερα »
Τρίβουμε τα μπισκότα μαζί με τα πουράκια (να κομματιαστούν) και ανακατεύουμε μέσα και τα φουντούκια τριμμένα (στο μούλτι)
Λιώνουμε
την σοκολάτα σε μπεν μαρί, τη βγάζουμε απο την φωτιά και ανακατεύουμε
μέσα 1 αυγό το βούτυρο την ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε
για λίγο το μείγμα να κρυώσει και σε ένα κομμάτι λαδόκολλας
δημιουργούμε κουταλιές απο το μείγμα. Βάζουμε την λαδόκολα στην
κατάψυξη. Οταν η σοκολάτα παγώσει την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
Σε
ένα μικρό μπολάκι χτυπάμε τα 3 αυγά και παίρνουμε ένα-ένα τα μπαλάκια
της σοκολάτας και τα πανάρουμε πρώτα σε λίγο αλεύρι μετά στα αυγά και
έπειτα στα μπισκότα.
Βάζουμε ξανά στο ψυγείο και μετά τηγανίζουμε σε πολύ ζεστή φωτιά μέχρι να χρυσαφίσουν
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.