1 μικρό κομμάτι αγριογούρουνο χωρίς κόκαλο 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 1 πιπέρια 1 καρότο ελαιόλαδο αλατοπίπερο κόκκινο κρασί λίγο ξύδι
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Τηγανιού Περιέχει Σκόρδο Πιπεριές Πως το κάνουμε:
Τοποθετούμε το αγριογούρουνο σ' ένα δοχείο με το κρασί, το ξύδι, το κομμένο κρεμμύδι, το κομμένο καρότο, την κομμένη πιπέρια και το δαφνόφυλλο και μαρινάρουμε για περίπου 12 ώρες. Στη συνεχεία τεμαχίζουμε με το μεγάλο μαχαίρι της κουζίνας το κρέας μέχρι να δημιουργήσουμε μικρές και λεπτές φέτες. Τέλος αλατοπιπερωνουμε και τηγανίζουμε ώσπου το φαγητό μας να ροδίσει. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και πράσινη σαλάτα.
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Κατσαρόλας Περιέχει Σκόρδο Πως το κάνουμε:
Αφου πλυνουμε πολυ καλα το κρεας το τοποθετουμε σε μαριναδα απο το κρασι, το σκορδο, το ξυδι και ολα τα μυρωδικα για 24 ωρες. Σε μια κατσαρολα τσιγαριζουμε πολυ καλα το αγριογουρουνο σε δυνατη φωτια να κανει κρουστα. Σουρωνουμε την μαριναδα και μεσα εκει διαλυουμε τον πελτε τοματας. Ριχνουμε το μιγμα στην κατσαρολα με το κρεας και βραζουμε. Προσοχη δεν πρεπει να εχει πολλα υγρα το φαγητο. Σε ενα τηγανι με λιγο λαδι καραμελωνουμε τα κρεμμυδακια. Τα βαζουμε στην σαλτσα απο οπου εχουμε αφαιρεσει το κρεας και βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν χωρις να ανακατευουμε για να μη λειωσουν. Σε αυτο το σταδιο προσθετουμε στην σαλτσα και κανελλα, μπαχαρι δυο φυλλα δαφνης ακομα. Οταν ειναι ετοιμο ξαναβαζουμε το αγριογουρουνο μεσα να παρει μια βραση.
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Περιέχει Μανιτάρια Πιπεριές Σερβίρει 6-7 άτομα Πως το κάνουμε:
Βάζουμε το κρέας σε ένα σκεύος 10 ώρες πριν το ψήσουμε, το αλατοπιπερόνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια σε αντικολιτικό τηγάνι έως ότου μαραθούν. Βάζουμε στην γάστρα το κρέας και ρίχνουμε επάνω του αυτά που σοτάραμε. Μετά ρίχνουμε τα λάδι και το νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 2 ώρες. Όταν περάσει το δίωρο το βγάζουμε από το φούρνο, γυρνάμε τις μερίδες από την άλλη μεριά και ρίχνουμε μέσα και το κρασί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη μια ώρα ακόμη.
1100 γραμ Κολοκύθα καθαρισμένη 150 ml Κρέμα Γάλακτος (ή φυτική) 60 γραμ Βούτυρο Αλάτι & Πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Περιέχει Ρόδι Κολοκύθα Κρέμα γάλακτος Μανιτάρια Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, το μαρινάρουμε με όλα τα υλικά της μαρινάδας και το κρασί όλο το βράδυ. Στραγγίζουμε το ζουμί και το κρατάμε, αφού αφαιρέσουμε τα κομμάτια των λαχανικών. Παίρνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σκουπίζουμε με χαρτί. Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι κ
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Κατσαρόλας Περιέχει Σκόρδο Πως το κάνουμε:
Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε πιπέρι, την μπύρα, το μισό φλυτζάνι λάδι, κρεμμύδια, σκόρδο. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα ακτινίδια και τις απλώνουμε επάνω στο κρέας. Να τα καλύψει. Δεν ανακατεύουμε, όπως είναι το κλείνουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή ακόμη καλύτερα όλο το βράδυ. Σε κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει καλά το υπόλοιπο λάδι αφού σκουπίσουμε το κρέας από την μαρινάδα, το ροδίζουμε απ όλες τις πλευρές. Στην συνέχεια προσθέτουμε όλη την μαρινάδα εκτός από τα ακτινίδια που τα πετάμε. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά μας ( αν έχουμε ως 9, κατεβάσουμε στο 2) και αφήνουμε για 3 ώρες περίπου ή όσοχρειαστεί με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για να πιει τα υγρά του. Μόλις τα πιει προσθέτουμε τ' αλάτι, την ρίγανη και δοκιμάζουμε το κρέας αν είναι μαλακό, αν χρειάζεται προσθέτουμε το 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο. Όταν είναι μαλακό, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε για 10 λεπτά κα
... Διαβάστε περισσότερα »
1/3 φλ. αλεύρι 1/3 φλ. κορν φλάουρ 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο 1 κ.σ. σπορέλαιο (αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο, κα) 1/3 φλ. Ζεστό νερό ή λίγο παραπάνω αν χρειαστεί
Λοιπά Υλικά:
1 καρότο 1/2 κόκκινη πιπεριά 1/2 πράσινη πιπεριά 1/2 φλ. κομματάκια ανανά σε κονσέρβα 3 φλ. σπορέλαιο για βαθύ τηγάνισμα
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Τηγανιού Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Κουζίνα Κινέζικη Περιέχει Πιπεριές Αβγά Μόνο ασπράδια Σερβίρει 4-6 άτομα Πως το κάνουμε:
Κόβουμε το χοιρινό πρώτα σε λωρίδες και μετά σε μικρούς κύβους και το μαρινάρουμε σε μπωλ με τη σόγια σως και 1 κ.γ. κορνφλάουρ για 20 λεπτά. Για να ετοιμάσετε τη γλυκόξινη σως, βάλτε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη, το κέτσαπ, τη σόγια σως, το αλάτι, το χυμό ανανά και το ξύδι. Αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα φλυτζάνι του τσαγιού, διαλύστε το κορνφλάουρ στο νερό και αφήστε το και
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Μουστάρδα Πως το κάνουμε:
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε τα spare ribs από το προηγούμενο βράδυ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 1 1/2 ώρα). Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι μπασμάτι.
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Πως το κάνουμε:
Αλατοπιπερώνετε τα Spare Ribs και τα τοποθετείτε σε ταψί Ενώνετε σε δοχείο όλα τα υπόλοιπα υλικά Ρίχνετε το μίγμα πάνω απο τα Spare Ribs Σκεπάζετε το ταψί με ασημόχαρτο και ψηνετε σε αρκετά δυνατό φούρνο για περίπου 1 ώρα Αφαιρείτε τότε το ασημόχαρτο και συνεχιζετε το ψήσιμο μεχρι να ροδίσουν και απο τις σύο πλευρές
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Κουζίνα Κινέζικη Σερβίρει 3-4 άτομα Πως το κάνουμε:
Βράζουμε τα παϊδάκια σε μία κατσαρόλα με νερό, για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ και βάζουμε τα παϊδάκια να ροδίσουν. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σκουπίζουμε το λάδι από το γουόκ και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πιεί τη σάλτσα.
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Κατσαρόλας Κουζίνα Κινέζικη Πως το κάνουμε:
Σωτάρουμε τα spare ribs ελαφρά σε καυτό λάδι κι απο τις δυό πλευρές αφού πρώτα τα αλατίσουμε και τα πασπαλίσουμε με πάπρικα. Οταν τα σωτάρουμε όλα τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε νερό μέχρι να τα καλύψει και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν σχεδόν όλα τα υγρά. Διαλύουμε το corn flour σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να δέσει η λίγη σάλτσα που έχει μείνει. Κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά και σβήνουμε τη φωτιά.
Χαράζουμε το δέρμα/λίπος από τα κότσια σε ρόμβους. Βάζουμε το ¼ του νερού σ'ένα ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε τα κότσια και τα τοποθετούμε κι αυτά στο ταψάκι, ψήνουμε στη μέση του φούρνου περίπου 2 ½ ώρες. Κάθε 15’ περιχύνουμε τα κότσια με το ζουμάκι τους. Μετά από 1 ½ ωρα ψησίματος, βάζουμε και το κρεμμύδι που το έχουμε κόψει στα 4. Μισή ώρα πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 250°. Τα πινελιάζουμε επανειλλημένα με την μπύρα μέχρι να ψηθούν τελείως. Βγάζουμε τα κότσια από το ταψί, τα διατηρούμε ζεστά και με λίγο νερό σβήνουμε το ταψί για να πάρουμε όλα όσα έμειναν κατά το ψήσιμο στον πάτο του ταψιού. Εκείνο το ζουμί το περνάμε από σίτα, του ρίχνουμε μια βράση,αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και το ρίχνουμε (χωρίς να το δέσουμε)πάνω από τα κότσια.
4 μπριζόλες από τη σπάλα 4-5 κουτ. σούπας μιξ από διάφορα πιπέρια ½ λευκό κρεμμύδι μέτριο και ξερό, πολύ καλά ψιλοκομμένο 5 σφηνάκια κονιάκ 180 γρ. μαργαρίνη σοφτ ½ ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο 4 μεγάλες πατάτες 2 κύβους ζωμό βοδινού αλάτι
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Συνταγές προϊόντων Flora Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε, τις καρυκεύουμε εξωτερικά με αλάτι, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 60΄. Χονδροτρίβουμε τα πιπέρια όλα μαζί, τα βάζουμε σε ένα πιάτο μεγάλο και πανάρουμε και από τις δύο πλευρές τις μπριζόλες. Λιώνουμε σε 500 ml καυτό νερό τους σπιτικούς ζωμούς και κρατάμε το ζωμό στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με τη μισή ποσότητα από τη μαργαρίνη. Μόλις μαραθεί ελαφρά, ρίχνουμε στο τηγάνι τις μπριζόλες αφού πρώτα τις έχουμε αλευρώσει και τις σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να μειωθούν τα υγρά μαγειρεύοντας για 8 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το ζωμό βοδινού που έχουμε φτιάξει έως ότου καλυφθούν οι μπριζόλες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ώσπου να μαλακώσουν οι μπριζόλες και να χυλώσει ελαφρά η σάλτσα. Ζυμώνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή το μαϊντανό,
... Διαβάστε περισσότερα »
2 καπνιστές χοιρινές μπριζόλες (δείτε “Μυστικά” [1]) 10 κόκκους κέδρου (δείτε “Μυστικά” [2]) 300 ml ζωμό κρέατος πιπέρι μαύρο, σε κόκκους και αυτό αλάτι, ανάλογα με τα γούστα 1/4 του ποτηριού γάλα 1/2 ενός μέτριου κρεμμυδιού
...για τις πατάτες :
4 πατάτες μέτριου μεγέθους μία “τσιμπιά” χοντρό αλάτι 2 φέτες παντσέτα (να είναι σχετικά χοντρές, τουλάχιστον 3 mm. Αν είναι και καπνιστή, ακόμη καλύτερα) 1 μέτριο κρεμμύδι, ξερό μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο, ανάλογα με τα γούστα ψιλό αλάτι, ανάλογα με τα γούστα ελαιόλαδο, όσο απαιτηθεί
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Περιέχει Γάλα Σερβίρει 2 άτομα Πως το κάνουμε:
Μαγειρεύουμε παράλληλα τις μπριζόλες με τις πατάτες, ώστε να είναι έτοιμες ταυτόχρονα. Βάζουμε τις πατάτες, με την φλούδα τους αλλά καλά καθαρισμένες από εξωτερικά χώματα κλπ και καλά πλυμένες κάτω από τρεχούμενο νερό σε μία ψηλή κατσαρόλα, με κρύο νερό, λίγο αλάτι και ξεκινάμε το βράσιμό τους. Προσέχουμε να τις βγάλουμε όσο είναι βρασμένες αλλά σφικτές (και μάλιστα και μια στάλα πιο πριν). Δεν θέλουμε να παραβράσουν γιατί θα συνεχίσουμε το μαγείρεμά τους στο τηγάνι. Την ίδια ώρα ετοιμάζουμε το κρέας. Σε μία άλλη, ευρύχωρη αν και όχι κατ΄ ανάγκη ψηλή κατσαρόλα, ρίχνουμε τον ζωμό του κρέατος (και περισσότερο να βάλ
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Κοτόπουλο φιλέτο Χοιρινό Διατροφή Πλούσια σε φυτικές ίνες Περιέχει Πιπεριές Μουστάρδα Σερβίρει 4 πιάτα Πως το κάνουμε:
Ξεκινάμε με το χοιρινό κρέας που το βάζουμε σε μια γάστρα με τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, και τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες. Περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε για ψήσιμο περίπου 40 λεπτά. Έπειτα πέρνουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κύβους. Κατόπιν μέσα στο κουτί της ΚNORR περιέχει οδηγίες για το μαρινάρισμα και τη σάλτσα κάρυ που θα χρειαστείτε για το κοτόπουλο όπου μέσα σε 15 λεπτά θα το έχετε μαγειρέψει κιόλας. Ρύζι περιέχει επίσης το κουτί με το κάρυ όπου το βράζετε για 10 λεπτά. Τέλος ζεστένετε τις πιτούλες στο φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό και τις τοποτοθετείτε στον πάτο του πιάτου που θα σερβίρετε. Απο πάνω βάζετε λίγο απο το κοτόπουλο, λίγο απο το χοιρινό, στο πλάι το ρύζι με σάλτσα που περρίσεψε απο το κοτόπουλο και τέλος μια κουταλιά απο τα φασόλια.
2 μπριζόλες χοιρινές 250 gr. μανιτάρια Portobello τεμαχισμένα 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 1 σφηνάκι κονιάκ 1 ντομάτα ψιλοκομμένη 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη Αλάτι, πιπέρι, λάδι για το σοτάρισμα Λίγο θυμάρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Τηγανιού Περιέχει Ντομάτες Μανιτάρια Πιπεριές Φτιάχνει 2 άτομα Πως το κάνουμε:
Αλατοπιπερώνω τις μπριζόλες, ρίχνω λίγο λάδι στο τηγάνι και τις σοτάρω καλά ώσπου να ροδίσουν. Μόλις πάρουν το χρώμα που θέλουμε, τις βγάζουμε από το τηγάνι. Στο λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι (αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα), σοτάρω και τα λαχανικά έως ότου μαραθούν. Προσθέτω το κονιάκ και το κρασί. Ξαναβάζω μέσα στο τηγάνι μου τις μπριζόλες, να μελώσουν όλα τα υλικά μαζί. Σ'αυτό το σημείο μπορώ να τα κάνω φλαμπέ (εγώ δεν μπορώ να το κάνω), αλλιώς αφήνω στη φωτιά έως ότου εξατμιστεί το κρασί με το κονιάκ. Ρίχνω από πάνω λίγο θυμάρι για έξτρα άρωμα. Όταν στήσω το πιάτο ρίχνω λίγο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρω με ρύζι ή πουρέ.
ψωμάκια hot dog (έτοιμα ή σπιτικά, υπάρχουν συνταγές στο site) λουκάνικα τύπου φρανκφούρτης (όσα και τα ψωμάκια, εκτός κι αν τα ψωμάκια είναι μεγάλα οπότε χωράνε άνετα και 2 λουκάνικα) κέτσαπ μουστάρδα κρεμμύδι (προαιρετικά) πίκλες (προαιρετικά)
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Δυσκολία Και για αρχάριους Εύκολο Γρήγορο Περιέχει Μουστάρδα Αλλαντικά Πως το κάνουμε:
Βάζουμε τα λουκάνικα στην κατσαρόλα, ίσα να πάρουν μια βράση. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση κατά μήκος, προσέχοντας όμως να μην τα χωρίσουμε στα δύο. Βάζουμε από ένα λουκάνικο σε κάθε ψωμάκι. Προσθέτουμε κέτσαπ και μουστάρδα κατά βούληση. Αν θέλουμε βάζουμε και κρεμμύδι ή πίκλες (ταιριάζουν πολύ). Ψήνουμε λίγο στην τοστιέρα ίσα να ζεσταθούν τα ψωμάκια, και έτοιμα!
600gr lamb cut into medium sized cubes 600gr stewing beef cut into medium sized cubes 600gr pork (front leg/shoulder) cut into medium sized cubes 4 ripened medium size tomatoes 4 medium size green peppers 350gr greek kefalotyri or pecorino romano cheese in cubes 1 glass of wine 2 chopped garlic cloves salt, pepper, oregano 1 glass of wine olive oil
Στα γρήγορα Σερβίρει 5-6 άτομα Πως το κάνουμε:
Wash the meat and dry it with paper towel. In a big bowl place the meat and rub it with salt, pepper, oregano and the chopped garlic. Wash the tomatoes and peppers and cut them in thin rounds (as you do for a pizza). Place half the meat quantity in a casserole dish and add in between the meat pieces, half the pecorino cubes. Lay on top of the meat, half of the cut peppers and then half of the tomato rounds. On top of the tomatoes, add the remaining meat, chease, peppers and tomatoes in this order (as we did above). Drizzle with the wine and olive oil and cook in a pre-heated oven in 200 deg C, for about 2 hours.
Λίγα μυστικά ακόμα
"The temperature of each oven differs (fan assisted etc) and it may affect the time taken to cook the dish. Consequently, it is worth checking every 30 mins (towards the end of the cooking period).
Στα γρήγορα Κατηγορία Κουνέλι Αρνί - Κατσίκι Κοτόπουλο κομμάτια Χοιρινό Μοσχάρι Μέθοδος Κατσαρόλας Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Πλούσια σε σίδηρο Περιέχει Ξηρούς καρπούς Πως το κάνουμε:
Βάζετε τα καρύδια στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν πολύ πολύ ψιλά, σαν σκόνη. Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε νερό τόσο όσο περίπου το διπλάσιο απο το ύψος των καρυδιών. Ρίχνετε μέσα τον πελτέ και το χυμό λεμονιού. Βράζετε όλα τα παραπάνω για 5-10 λεπτάκια. Στη συνέχεια, και ενώ βράζουν ρίχνετε μέσα το κρέας, προσθέτετε λίγο αλάτι και χαμηλώνετε τη φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για αρκετή ώρα. 10 λεπτά πριν το σβήσετε ρίχνετε μεσα τις σταφίδες. Αν όταν το σβήσετε σας φανεί λίγο "νερουλό" μην ανησυχήσετε! Όσο κρυώνει, δένει και η τελική όψη της σάλτσας δεν είναι τελείως σφιχτή. Σερβίρετε βάζοντας ρύζι (μπασμάτι κατα προτίμηση) στο πιάτο και ρίχνοντας από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του ώστε να "ποτίσει" λιγάκι το ρύζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κρέας που προτείνεται για τη συνταγή είναι κρέας από πουλερικά όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο σε μπούτι ή κομμάτια και επίσης γίνεται εξαιρετικό με κρεας κυνηγιού, πχ
... Διαβάστε περισσότερα »
Τι χρειαζόμαστε: Συστατικά σάλτσας για μαρινάρισμα
2 κουταλιές σούπας ξύδι 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/4 κουταλάκι του γλυκού bottled hot pepper sauce
Για το τηγάνισμα
450 gr άπαχο χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο (μπούτι) 1 κουταλιά σούπας μαγειρικό λάδι 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες και χωρισμένο σε δαχτυλίδια 1 μέτρια πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες κομένες σε μπουκιές
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Τηγανιού Διατροφή Με λίγες θερμίδες Με χαμηλά λιπαρά Κουζίνα Μεξικάνικη Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Σκόρδο Πιπεριές Σερβίρει 4 φυσιολογικούς ή 2 σαν εμένα Πως το κάνουμε:
Κόψτε το κρέας σε λωρίδες πάχους 1 περίπου εκατοστού και μήκους τόσο ώστε να χωράει στο στόμα. Ετοιμάζουμε την σάλτσα στην οποία θα μαρινάρουμε το κρέας ανακατεύοντας σε ένα βαθύ μπωλ το ξύδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, την ρίγανη, το κύμινο, το αλάτι και την hot pepper sauce. Βάζουμε το κρέας στο μπωλ και ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να παει παντού. Αφή
... Διαβάστε περισσότερα »
1 κονσερβα ζελε Cranberries 4 χοιρινές μπριζόλες (λαιμού) 2 μεγάλα κρεμμύδια Λίγη ρίγανη Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 1 δαφνοφυλλο 3 κόκκους μπαχάρι Αλάτι Πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Τηγανιού Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Δυσκολία Εύκολο Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Τηγανίζουμε ή ψήνουμε τις μπριζόλες μας. Ψιλοκόβουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε ένα δαφνόφυλλο και το μπαχάρι. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε λίγη ρίγανη, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι. Τέλος προσθέτουμε την Cranberries σάλτσα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αφαιρούμε απο την φωτιά και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας το κρέας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ την έχω κάνει για 2 άτομα και ως εκ τούτου χρησιμοποίησα την μισή συνταγή και την μισή ποσότητα ζελέ Cranberries. Ειναι μια κονσερβα που την βρίσκουμε εύκολα στα μεγάλα σουπερμάρκετ.
Παρόλο που μου αρέσουν οι εντονες γεύσεις, δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα σάλτσας στο σερβίρισμα. Αν είστε επιφυλακτικοί με τις γλυκές γεύσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε με λιγότερη ποσότητα cranberries. Είναι θέμα γούστου, οπότε δοκιμάζετε κατα την διαδικασία.
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Σκόρδο Σάλτσα ντομάτα Σερβίρει 5-6 Πως το κάνουμε:
Κόβουμε το κρέας και τις πατάτες σε κύβους των 4-5 εκατοστών. Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το αλάτι, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το σκόρδο (ψιλοκομμένο) με περίπου 50 ml νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρά (προσθέτουμε κι άλλο νερό αν χρειαστεί). Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας ή τον πελτέ διαλυμένο σε νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι το κρέας να μαλακώσει εντελώς. Σε λαδωμένο ταψί αραδιάζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στο φούρνο. Προσθέτουμε ομοιόμορφα το κρέας πάνω από τις πατάτες και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η παραδοσιακή συνταγή είναι με λίπος αντί για λάδι, αλλά γίνεται αρκετά πιο βαριά. Αντί για χοιρινό γίνεται και με γαλοπούλα.
Σε εστιατόριο το έχω φάει σερβιρισμένο με ξερό μαϊντανό.
2 φορές εβδομαδιαίως (π.χ. Δευτέρα και Πέμπτη): Δημητριακά ή αμυλούχα λαχανικά ή λαδερά ή πίτα με φύλλο
* Αρακάς με καρότα ή πατάτες ή πλιγούρι * Βίδες με καλαμπόκι ή σπανάκι και τυρί φέτα ή με τόνο * Κολοκυθόπιτα με τυρί φέτα * Κουνουπίδι φούρνου ή κοκκινιστό με σπανάκι * Κουσκούσι με λαχανικά. Λαχανόρυζο * Μακαρονάκι κοφτό με αρακά * Μακαρόνια με μανιτάρια ή αρακά ή κιμά ή ξηρούς καρπούς ή με μυζήθρα και γιαούρτι. * Μακαρονόπιτα * Μανιταρόπιτα * Ντολμαδάκια * Παστίτσιο με κιμά ή μανιτάρια *Πατάτες γιαχνί ή φούρνου με λαχανικά ή ψητές με τυριά * Πατατοκεφτέδες * Πένες με μπρόκολο * Πρασόπιτα * Πρασόρυζο * Πρασοσέλινο * Ριζότο με λαχανικά * Ρύζι πιλάφι ή με τυρί τριμμένο ή με γιαούρτι * Ρύζι με αμύγδαλα και σουσάμι ή με καλαμπόκι * Σπανακόρυζο * Σπανακοτυρόπιτα * Σουφλέ με σπανάκι * Τραχανοτυρόπιτα * Χορτόπιτα * Χυλοπίτες με μανιτάρια.
2 φορές εβδομαδιαίως (π.χ. Τρίτη και Σάββατο): Πουλερικά ή άλλο «λευκό κρέας» ή ψάρι ή θαλασσινά ή αβγά
* Αβγά ομελέτα με λαχανικά ή πατάτες * Γαλέος με χόρτα * Γαλοπούλα γεμιστή * Γαλοπούλα ή κοτόπουλο μπιφτέκι * Γαλοπούλα ρολό * Γαλοπούλα φιλέτο με δενδρολίβανο ή μανιτάρια * Γαρίδες με πιλάφι ή με σάλτσα ντομάτας * Γαύρος φούρνου ... Διαβάστε περισσότερα »
30 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες 110 ml λάδι 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες χυμό από 1 λεμόνι χυμό από 1 πορτοκαλι 2 κ.σ. λευκό κρασί 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Kάρβουνα/grill Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Μουστάρδα Σκόρδο Γαρίδες Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Σερβίρει 6 άτομα Πως το κάνουμε:
Σε ένα γυάλινο μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, το βασιλικό και το κρασί. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε καλά, σκεπάστε και αφήστε να μαριναριστούν για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε το Μπάρμπεκιου να κάψει καλά ή την ψηστιέρα μας ή απλά ανάβουμε το γκριλ μας στο μέτριο βαθμό. Περάστε τις γαρίδες σε καλαμάκια για σουβλάκια και ψήστε από τις δυο πλευρές να ροδίσουν.
18 γαρίδες Νο2 ή Νο3 καθαρισμένες (με το κεφάλι και την ουρά) 250 γρ. μαργαρίνη σοφτ 2 λεμόνια (το ξύσμα και το χυμό τους) 3 – 4 πιπεριές χρωματιστές 1 – 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο άνηθο αλάτι και πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Με θαλασσινά Θαλασσινά Περιέχει Πιπεριές Γαρίδες Συνταγές προϊόντων Flora Σερβίρει 4-6 άτομα Πως το κάνουμε:
Λιώνουμε σε μικρό σκεύος 200 γρ. μαργαρίνη, σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε 1 ½ κουτ. σούπας νερό, το προσθέτουμε στο σκεύος και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα. Παράλληλα καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και κρατάμε το κεφάλι και την ουρά τους. Χαράσουμε τη ράχη τους με μία οδοντογλυφίδα και αφαιρούμε το εντεράκι τους. Μαρινάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες για 10 λεπτά σε λίγο χυμό λεμονιού. Περνάμε εναλλάξ στο κάθε σουβλάκι 3 γαρίδες διπλωμένες και 3 κομμάτια πιπεριάς. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε τα σουβλάκια με την υπόλοιπη ποσότητα από το Flora Soft με βούτυρο, το οποίο έχουμε προηγουμένως λιώσει, με ένα πινέλο για περισσότερη γεύση. Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε δίσκο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα βουτύρου – λεμονιού και γαρνίρουμε με
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Γαρίδες Σκόρδο Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Πως το κάνουμε:
Πλένουμε και στραγγίζουμε τις γαρίδες καλα. Τοποθετούμε τις γαρίδες σε ένα ταψί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστασεις στους 180 βαθμους. Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά και τα κτυπούμε για 1 λεπτό. Περιχύνουμε πανω απο τις γαρίδες και τις βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτα περίπου.
15 γαρίδες 2 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο κρεμύδι 1 μεγάλο μπρόκολο λάδι
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Τηγανιού Διατροφή Πλούσια σε φολικό οξύ Πλούσια σε φυτικές ίνες Με λίγες θερμίδες Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Δυσκολία Εύκολο Γρήγορο Περιέχει Σκόρδο Γαρίδες Μπρόκολο Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Σερβίρει 4 Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες. πλένουμε επίσης το μπρόκολο και το κόβουμε μικρά φουντάκια. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφου γλασαριστούν κάλα ρίχνουμε το μπρόκολο με ελάχιστο νεαράκι, ίσα να πάρει μια βράση, μην λιώσει. Στο τέλος ρίχνουμε τις γαρίδες για δέκα λεπτά και μόλις αλλάξουν χρώμα έιναι έτοιμο!!
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Τηγανιού Περιέχει Σκόρδο Γαρίδες Κρέμα γάλακτος Μανιτάρια Σερβίρει 2 ατομα Πως το κάνουμε:
Καθαριζουμε τις γαριδες αφαιρωντας τα κεφαλια (εαν θελετε τις καθαριζετε ολοκληρες) Σωταρουμε με μια κουταλια βουτυρο το λιωμενο σκορδο και τα μανιταρια (ελαφρια) Προσθετουμε τις γαριδες και λιγο αλατι. Σωταρουμε για αλλα 3 λεπτα... Στραγγιζουμε, σκουπιζουμε το τηγανι και ξαναπροσθετουμε 1 κουταλια βουτυρο μαζι με την κρεμα γαλακτος. Μολις αρχιζει να παιρνει βραση, βαζουμε τις γαριδες με τα μανιταρια (χαμηλωνουμε την φωτια) και προσθετουμε το πιπερι, λιγο αλατι, την ριγανη (το τζιντερ) καθως και τον μαΐντανο. Αφηνουμε να δεσει λιγο, ανακατευωντας απαλα....
1 κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες από το κέλυφος και μερικές ολόκληρες (αναποφλοίωτες) 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα τοματάκια 1 πράσινη πιπεριά 250 γρ. τυρί φέτα 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Τυριά Σάλτσα ντομάτα Πιπεριές Γαρίδες Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Αφού βράσουμε και καθαρίσουμε τις γαρίδες (υπάρχουν και ετοιμες καθαρισμένες σε μορφή κατεψυγμένου) τις κρατάμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνουμε σ' ενα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνουμε την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και αμέσως τα ντοματάκια λιωμένα με το χέρι. Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα ρίχνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και βραζουμε για 5 λεπτά. Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψάκι και στρώνουμε από πάνω με θρυμματισμένο το τυρί φέτα και μερικές γαριδες το κεφάλι ή ολόκληρες (αναποφλοίωτες) σαν στολίδια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C μέχρι να ροδίσει λίγο το τυρί και σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Τηγανιού Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Πιπεριές Γαρίδες Ντομάτες Σκόρδο Τυριά Πως το κάνουμε:
Βάζω το λάδι στο τηγάνι και έπειτα στη φωτιά. Όταν ζεσταθεί ρίχνω το σκόρδο, τη πιπεριά και το κρεμμύδι και αφού μαράνουν ρίχνω τις γαρίδες. Όταν πάρουν χρώμα (και απο τις 2 πλευρές), σβήνω με το ούζο. Ρίχνω τη ντομάτα με τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο (ανάλογα τα γούστα μας). Το αφήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις τελειώσει ρίχνω τη φέτα και το μαιντανό και σερβίρω.
Στα γρήγορα Κατηγορία Ριζότο Θαλασσινά Μέθοδος Κατσαρόλας Περιέχει Σκόρδο Κρόκο Κοζάνης Ρύζι Συνταγές με Κρόκο Κοζάνης Γαρίδες Σερβίρει 2 άτομα Πως το κάνουμε:
Αρχικά ζεσταίνουμε λίγο νερό, αποσύρουμε και τοποθετούμε τους στήμονες μέσα, ώστε να βγάλουν το χρώμα τους. Ξεπλένουμε το ρύζι και μετράμε (1 κούπα ρύζι, 2 νερό). Μετράμε το μείγμα από τους στήμονες και μετά προσθέτουμε την σαμπάνια, ώστε να συμπληρωθεί το ένα ποτήρι, το υπόλοιπο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Μετά βάζουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε τα υγρά που έχουμε και το ζωμό. Αλάτι, πιπέρι, κάρυ και μπούκοβο. Βράζουμε το ρύζι όσο μας αρέσει στην υφή.
1 κιλό γαρίδες μεγάλες χωρίς κεφάλι Χυμό ενός πορτκαλιού και το ξύσμα του 1 σφηνάκι βότκα ή κονιάκ 250 γρ κρέμα γάλακτος 1 πρέζα δεντρολίβανο ή ένα κλαδάκι φρέσκο αλάτι, πιπέρι άσπρο φρεσκοτριμμένο 1κ σ. βούτυρο
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Κατσαρόλας Δυσκολία Γρήγορο Εύκολο Περιέχει Κρέμα γάλακτος Γαρίδες Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Λιώνουμε το βούτυρο σε τεφάλ με καπάκι, και σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες. Σβήνουμε με τη βότκα ή το κονιάκ και αφήνουμε να 1' να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και το δεντρολίβανο και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 15'. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει πιο δυνατά έως να φύγουν τα πολλά υγρά, αν υπάρχουν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι πιπέρι, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε. Προσθέτουμε το ξυσμα πορτοκάλι και σερβίρουμε.
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Κατσαρόλας Διατροφή Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Χορτοφαγική Περιέχει Καρύδα Γαρίδες Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Σερβίρει 4-5 άτομα Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε τελείως (αφαιρούμε πόδια, χέρια, κεφάλια κ.λ.π.) και τις σωτάρουμε με λίγο λάδι στο οποίο έχουμε προσθέσει 2 κουταλιές σισαμέλαιο. Προσθέτουμε τη σκόνη ζωμού λαχανικών, το κάρυ, το βαλσάμικο ξίδι, το λεμόνι και το soy sauce ανακατεύοντας. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κονσέρβα με το coconut milk και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σε μία άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι, 2 κουταλιές σισαμέλαιο. Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα οποία έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια (προσοχή: όχι ψιλοκομμένα), ταυτόχρονα με την κονσέρβα baby corn και την κονσέρβα bean sprouts. Εννοείται φυσικά ότι έχουμε στραγγίξει τελείως τις κονσέρβες. Σωτάρουμε για λίγη ώρα ώστε να μην μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και λιώσουν. ... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Kάρβουνα/grill Φούρνου Δυσκολία Γρήγορο Περιέχει Γαρίδες Μουστάρδα Σκόρδο Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Σερβίρει 4 ενήλικες Πως το κάνουμε:
Πλένουμε τις γαρίδες για να φύγει το εντεράκι κι αλατίζουμε ελαφρά. Προθερμαίνουμε το φουρνο/μπαρμπεκιου αερίου στους 300' βαθμους κελσίου ή για 10' λεπτα σε υψηλη ένταση, χαμηλώνουμε στη μεσαία σκάλα/ένταση καιψήνουμε στη σχάρα από 2-3 λεπτα τη καθε πλευρα (προσοχή να μην αρπάξουν). Σώς: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το τριμμα σκόρδου και το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
15 μεγάλες καθαρισμένες ωμές γαρίδες 300 γρ. φιδέ (κομμένο σε δύο κομμάτια) 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα και σωταρισμένα 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου 1 ποτηράκι κρασί λευκό 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια φρέσκα ½ κ.γ τριμμένη ρίγανη 1 κ.γ κλωστές τριμμένο σαφράν 2 κ.σ σουσαμέλαιο ½ κ.γ τριμμένος βασιλικός Αλάτι / πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Κουζίνα Κινέζικη Περιέχει Μανιτάρια Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου και το κρασί. Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε το σαφράν, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα κατά μέρος. Ζεσταίνετε το σουσαμέλαιο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το φιδέ, ώσπου να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τις γαρίδες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τα σοτάρετε και αυτά. Ρίχνετε το ζωμό με το σαφράν, τη ρίγανη και το βασιλικό και αφήνετε το μίγμα στη φωτιά ανακατεύοντας τακτικά ώσπου να ψηθεί το ο φιδές και να απορροφηθούν τα υγρά. Πασπαλίζετε με το κρεμμυδάκι και σερβίρετε αμέσως.
Στα γρήγορα Κατηγορία Με θαλασσινά Θαλασσινά Διατροφή Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Χωρίς γλουτένη Περιέχει Σκόρδο Ντομάτες Γαρίδες Τυριά Πως το κάνουμε:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τη δάφνη, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και νεράκι. Τα βράζουμε για 20'. Ρίχνουμε έπειτα τις γαρίδες καθαρισμένες να βράσουν στη σάλτσα για 5'. Τα βάζουμε σε γουβετσάκια ή σε ταψί και ρίχνουμε από πάνω τη φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια. Ψήνουμε σε πολύ δυνατό φούρνο για 10'-15' σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
8 γαρίδες φρέσκες 2 σκελίδες σκόρδο 2 φρέσκες ή αποξηραμένες πιπεριές τσίλι (καφτερές) 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 50 ml ελαιόλαδο 100 ml ζωμό κοτόπουλο λίγο αλατάκι
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Γρήγορο Εύκολο Περιέχει Σκόρδο Γαρίδες Σερβίρει 2 άτομα Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες με την ουρά. Αφαιρούμε τα έντερα. Στεγνώνουμε καλά τις γαρίδες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Κόβουμε το τσίλι. Ζεσταίνουμε το λάδι και το ρίχνουμε καυτό-καυτό μαζί με το ζωμό κοτόπουλου σε ένα ρηχό πυρίμαχο φορμάκι (πυρέξ , πύλινο) Ρίχνουμε στο φορμάκι τις γαρίδες, το τσίλι και το μαϊντανό. Ρίχνουμε ακόμα αλάτι και μετά το βάζουμε στο φούρνο. Οι γαρίδες είναι έτοιμες μετά απο 20 με 25 λεπτά στο φούρνο στους 170 εως 190 βαθμούς.
12 μεγάλες γαρίδες 1/4 φλιτζανιού βούτυρο 2 κουτ. της σούπας ξηρό σέρι 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 κουτ. του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
Στα γρήγορα Κατηγορία Με θαλασσινά Θαλασσινά Μέθοδος Kάρβουνα/grill Διατροφή Χωρίς γλουτένη Δυσκολία Γρήγορο Εύκολο Περιέχει Γαρίδες Σερβίρει 6 άτομα Πως το κάνουμε:
Παίρνουμε 12 καλαμάκια για σουβλάκι, όσο πιο μεγάλα γίνεται, και τα μουλιάζουμε σε νερό για 30 λεπτά. Αυτό θα εμποδίσει το μαύρισμά τους από το κάψιμο, όταν θα μπουν πάνω στη σχάρα με τα αναμμένα κάρβουνα. Κατόπιν περνάμε 1 γαρίδα στο κάθε καλαμάκι, με φορά από το κεφάλι προς την ουρά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, αλλά τη διατηρούμε ζεστή. Βουτάμε τα καλαμάκια με τις γαρίδες μέσα στο κατσαρόλι με τη σάλτσα και κατόπιν τα τοποθετούμε στη σχάρα, με τα κάρβουνα αναμμένα και αρκετά κοντά τους. Ψήνουμε για 2 λεπτά, αλείφοντας κάθε τόσο τις γαρίδες με τη σάλτσα. Γυρνάμε τις γαρίδες, για να ψηθούν και από την άλλη μεριά, και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμη αλείφοντας με τη σάλτσα. Σερβίρουμε, συνοδεύοντας με όση σάλτσα έχει απομείνει, σαν ντιπ.
1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους φρέσκιες ή και κατεψυγμένες 1 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί 2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη 1/2 ποτήρι κρασιού λάδι αλάτι - πιπέρι tabasco μερικές σταγόνες πελτέ ντομάτας 2 1/2 κούπες ρύζι μπασμάτι ή για πιλάφι 3 κούπες νερό 1 κ.σ. βούτυρο φυτίνη
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Περιέχει Γαρίδες Σκόρδο Ρύζι Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Φτιάχνει 6 - 8 μερίδες Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες απ'το εντεράκι τους και κρατάμε τα κεφάλια τους. Φροντίζουμε να αφήσουμε την ουρίτσα τους,τις πλένουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Βράζουμε τα κεφάλια τους σε κατσαρόλα με 3 κούπες νερό, στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Τα κεφάλια τα πετάμε. Σωτάρουμε το ρύζι στο βούτυρο μέχρι να γίνει διάφανο και σβήνουμε με το ζωμό απ' τα κεφάλια των γαρίδων, (προσθέτουμε νερό στο ζωμό τόσο όσο να γίνει 5 κούπες),προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να γίνει. Βάζουμε σε τηγάνι τις γαρίδες με αλάτι - πιπέρι και τις τηγανίζουμε λίγο (προσοχή όχι πολύ ανακάτεμα). Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, σκόρδο, το tabasco και το κρασί. Προς το τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό. Τις αφήνουμε να βράσουν λιγάκι να δέσει λίγο η σαλτσούλα τους (φροντίζουμε να έχει μείνει σάλτσα αλλιώς προσθέτουμε νεράκι
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Κατσαρόλας Δυσκολία Γρήγορο Εύκολο Περιέχει Ρύζι Γαρίδες Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Ειδικές περιστάσεις Για μπουφέ Πως το κάνουμε:
Πλύντε τις γαρίδες και αφαιρέστε τα κεφάλια και το κέλυφος, αφήνοντας στη θέση τους τις ουρές. Αφαιρέστε με μια οδοντογλυφίδα το αντεράκι και βράστε τις για 8' στο νερό με το λάδι, μέχρι να κοκκινίσουν. Στραγγίξτε τες και κρατήστε το ζουμί. Βάλτε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι, ρίξτε και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, το ρύζι και το δυόσμο. ΄Οταν ψηθούν, προσθέστε το ζουμί που κρατήσατε από τις γαρίδες και αφήστε το ρύζι να φουσκώσει. Σερβίρετε το ρύζι με τις γαρίδες τριγύρω.
500 γρ. μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες 1/4 φλ. μέλι ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 κ.γ. μείγμα 5 spice 4 κ.σ. λάδι αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Τηγανιού Δυσκολία Εύκολο Γρήγορο Περιέχει Γαρίδες Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Ανακατεύετε το μέλι με το λάδι, το ξύσμα και το χυμό του λάιμ, το μαϊντανό και το μείγμα των 5 spice. Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες και τις βουτάτε στην σάλτσα. Τις σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκρίλ, στους 220β για 6-7 λεπτά. Σερβίρετε με φέτες λάιμ.
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Κατσαρόλας Δυσκολία Εύκολο Γρήγορο Περιέχει Γαρίδες Κρέμα γάλακτος Αβγά Σερβίρει 6 άτομα Πως το κάνουμε:
Σ'ενα μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το ουίσκι, την κέτσαπ και την κρέμα γάλακτος. Ρίχνεται μέσα τις γαρίδες, τον μαϊντανό ,το αβγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Το αφήνετε στο ψυγείο.
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Κατσαρόλας Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Σάλτσα ντομάτα Γαρίδες Κολοκυθάκια Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Βράζετε για περίπου ένα τέταρτο χωριστά τις γαρίδες, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να τις καθαρίσετε. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάλτε το χυμό ντομάτας μαζί με τα μυρωδικά και τα κολοκυθάκια. Άφού περάσουν περίπου 15 λεπτά, ρίχνετε και τις καθαρισμένες γαρίδες και το αφήνετε για περίπου μισή ώρα.
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Σούπες Μέθοδος Κατσαρόλας Διατροφή Πλούσια σε ασβέστιο Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Περιέχει Γαρίδες Μουστάρδα Οστρακοειδή Τυριά Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες απο το εντεράκι, τις πλένουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μετά ρίχνουμε το αλεύρι και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε 4 φλυτζάνια νερό, λίγο αλάτι, πιπέρι και την μουστάρδα. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει και να χυλώσει και μετά ρίχνουμε τις γαρίδες. Κλείνουμε το καπάκι και τις αφήνουμε να βράσουν για 12 λεπτά. Στα 12 λεπτά ρίχνουμε μέσα το τυρί χοντροκομμένο και τις αφήνουμε να βράσουν για ακόμη 3 λεπτά. Τις σερβίρουμε ζεστές σε μεγάλη σουπιέρα.
300 γρ. γαρίδες ολόκληρες 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι 1/2 ποτήρι κρασί 2 κουταλιές κέτσαπ αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Τηγανιού Διατροφή Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Δυσκολία Γρήγορο Εύκολο Περιέχει Γαρίδες Πιπεριές Πως το κάνουμε:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και τις γαρίδες. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τους χυμούς, τα ξύσματα, το κρασί, το κέτσαπ και τα ρίχνουμε πάνω στις γαρίδες. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Μετά από 2 λεπτα, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Με θαλασσινά Μέθοδος Τηγανιού Διατροφή Χωρίς γλουτένη Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Με λίγες θερμίδες Με χαμηλά λιπαρά Δυσκολία Εύκολο Γρήγορο Περιέχει Γαρίδες Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Πως το κάνουμε:
Πλενουμε τις γαριδες. Δεν χρειαζεται να ειναι καθαρισμενες απο το κελυφος. Βαζουμε τις γαριδες σε ενα τηγανι να σιγοβρασουν με ενα ποτηρακι νερο. Τις αφηνουμε μεχρι να αποροφηθει το νερο. Στη συνεχεια χτυπαμε στο μουλτι το λεμονι, το λαδι, τη ριγανη και λιγο πιπερακι αν θελουμε. Το χυνουμε στο τηγανι, το βαζουμε στη φωτια ισα ισα μεχρι να παρει βραση. Τελος σερβιρουμε με το ζουμι σε ενα βαθυ μπολ ή πυρεξ και ειναι ετοιμο.
30 μικρομεσαίες γαρίδες (περίπου 1κ.) 1 σκελίδα σκόρδο 120 ml ελαιόλαδο 6-8 νηματίδια κρόκο Κοζάνης αλάτι - πάπρικα - πιπέρι καγιέν ξύσμα 1 λεμονιού ψιλοκομμένος άνηθος ή μαϊντανός για στόλισμα
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Φούρνου Περιέχει Σκόρδο Κρόκο Κοζάνης Συνταγές με Κρόκο Κοζάνης Γαρίδες Σερβίρει 4-6 άτομα Πως το κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το χτυπάμε καλά μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τα μπαχαρικά σε μπολ. Το αφήνουμε να σταθεί λίγο για να διαλυθεί καλά ο κρόκος Κοζάνης και να πάρει ένα όμορφο κόκκινο χρώμα το λαδάκι μας! Καθαρίζουμε τις φρέσκιες γαρίδες μας χαράζοντας πρώτα στη ράχη (όχι πολύ βαθιά) αφήνοντας κεφάλι και ουρά (αφαιρούμε οπωσδήποτε το εντεράκι της ράχης). Τις τοποθετούμε σε σειρά σε ταψί, περιχύνουμε με το αρωματικό μας ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ~2 ώρες. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο μας στους 220°C και τοποθετούμε το ταψί σε σχάρα ψηλά ανάβοντας το γκριλ. Ψήνουμε για ~4-5' την κάθε πλευρά (πρέπει να γυρίσουμε τις γαριδες μέσα στο ταψάκι, με προσοχή για να μη φύγουν τα κεφάλια). Σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλισμένη ολοτρόγυρα με άνηθο (ή μαϊντανό, ό,τι έχουμε) και κόκκινο πιπέρι για διακόσμηση. Το λαδάκι είναι πολύ νόστιμο κι αν δε μετράμε θερμίδες του κ
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Κατσαρόλας Τηγανιού Περιέχει Γαρίδες Ρύζι Ξηρούς καρπούς Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Αφαιρέστε τα κεφάλια και το κέλυφος από τις γαρίδες κι αφήστε μόνο τις ουρές. Τρυπήστε την πλάτη τους με μια φουρκέτα, τραβήξτε κι αφαιρέστε το εντεράκι με την άμμο. Πατήστε τες με τις παλάμες σας, να πλατύνουν και ν΄ανοίξουν. Ανακατέψτε τες με τη σόγια. Σ’ ένα μπολ αδειάστε το κορν φλάουρ κι ανακατέψτε το με το αλάτι, το τζίντζερ και το πιπέρι. Βάλτε το αραιωμένο μέλι σ΄ένα μπολάκι και σε τρία χωριστά μπολ βάλτε το σουσάμι, τη φρυγανιά και το αμυγδαλάκι. Πιάνοντας τις γαρίδες μία-μία από την ουρά, βουτήξτε τες πρώτα στο κορν φλάουρ, έπειτα στο αραιωμένο μέλι και τέλος τυλίξτε τες μέσα στο σουσάμι, τη φρυγανιά ή το αμύγδαλο. Βάλτε τις γαρίδες επάνω σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου στη σχά
... Διαβάστε περισσότερα »
1 ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες 4 κ.σ βούτυρο 1 κρεμμύδι σε φέτες 1 καρότο σε λεπτές φετούλες 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ 250γρ φέτα χοντροκομμένη 250γρ κίτρινο τυρί τριμμένο ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο Αλάτι-πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Κατσαρόλας Περιέχει Τυριά Σάλτσα ντομάτα Πιπεριές Γαρίδες Πως το κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε τις γαρίδες σε λίγο νερό. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, το ζουμί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τον μαιντανό, την φέτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, τοποθετούμε στην επιφάνεια λίγα κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
1 κιλό γαρίδες με το κέλυφος 1 κλωνάρι σέλινο, χωρίς τα φύλλα 1 κρεμμύδι καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες 3 φέτες λεμόνι 4 φλυτζάνια νερό 1 κουταλάκι αλάτι κόκκοι πιπέρι λαδολέμονο
Στα γρήγορα Κατηγορία Με θαλασσινά Θαλασσινά Μέθοδος Κατσαρόλας Διατροφή Με λίγες θερμίδες Με χαμηλά λιπαρά Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Γαρίδες Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Σερβίρει 4-6 άτομα Πως το κάνουμε:
Πλένουμε τις γαρίδες και τις στραγγίζουμε. Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το πιπέρι και το αλάτι. Βράζουμε για 25 λεπτά και ρίχνουμε το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσουν ακόμη πέντε λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και κρατάμε το ζωμό. Τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα ξανά, προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμα και, όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις βράζουμε για μερικά λεπτά (ανάλογα και με το μέγεθος). Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό που έβρασαν, τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε και τις σερβίρουμε με λαδολέμονο.
30 γαρίδες μεγάλες και καθαρισμένες 1 λεμόνι 1-2 φύλλα δάφνης δεντρολίβανο θυμάρι ρίγανη αλάτι πιπέρι 100ml ελαιόλαδο
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Τηγανιού Δυσκολία Γρήγορο Και για αρχάριους Εύκολο Περιέχει Γαρίδες Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Σερβίρει 6 άτομα Πως το κάνουμε:
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το λάδι με το δεντολίβανο, το θυμάρι, τη ρίγανη, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν, σκεπάζουμε το μπωλ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο. Ρίχνουμε τη μαρινάδα από τις γαρίδες σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε τις γαρίδες για 4-5 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.