Δείξτης πως γνωρίζεις πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι
Μια μικρή χειρονομία μπορεί να σου επιφέρει πολλούς πόντους. Κάν' της έκπληξη με αυτή το εύκολο γλύκισμα.
Μπορεί οι φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα να σου φαίνονται κλισέ,
πρέπει όμως να θυμάσαι δυο πράγματα: πρώτον όλα τα κλισέ έχουν μια δόση
αλήθειας αλλιώς δεν θα ήταν τέτοια και δεύτερον αρέσουν στη σύντροφο
σου. Αν ακόμα δεν είσαι σίγουρος μένει να σου πούμε πως το όλο εγχείρημα
χρειάζεται λιγότερα από 5 λεπτά για να το φτιάξεις και να της το
σερβίρεις.
Τι θα χρειαστείς: 100 γραμμάρια κουβερτούρα 6 φράουλες
Εκτέλεση: Πλύνε τις φράουλες και μετά στέγνωσε τες καλά ώστε να μένει όσο το δυνατόν περισσότερη σοκολάτα πάνω τους. Βάλε
την κουβερτούρα σε ένα ειδικό σκεύος για φούρνο μικροκυμάτων. Ρύθμισε
τον φούρνο στο μισό της πλήρης ισχύς τ
... Διαβάστε περισσότερα »
Δείξτης πως γνωρίζεις πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι
Μια μικρή χειρονομία μπορεί να σου επιφέρει πολλούς πόντους. Κάν' της έκπληξη με αυτή το εύκολο γλύκισμα.
Μπορεί οι φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα να σου φαίνονται κλισέ,
πρέπει όμως να θυμάσαι δυο πράγματα: πρώτον όλα τα κλισέ έχουν μια δόση
αλήθειας αλλιώς δεν θα ήταν τέτοια και δεύτερον αρέσουν στη σύντροφο
σου. Αν ακόμα δεν είσαι σίγουρος μένει να σου πούμε πως το όλο εγχείρημα
χρειάζεται λιγότερα από 5 λεπτά για να το φτιάξεις και να της το
σερβίρεις.
Τι θα χρειαστείς: 100 γραμμάρια κουβερτούρα 6 φράουλες
Εκτέλεση: Πλύνε τις φράουλες και μετά στέγνωσε τες καλά ώστε να μένει όσο το δυνατόν περισσότερη σοκολάτα πάνω τους. Βάλε
την κουβερτούρα σε ένα ειδικό σκεύος για φούρνο μικροκυμάτων. Ρύθμισε
τον φούρνο στο μισό της πλήρης ισχύς τ
... Διαβάστε περισσότερα »
Ζουμερό, λαχταριστό κι από τα ίδια
σου τα χεράκια. Αν έχει και Τσου-Λου στην τηλεόραση και μια παγωμένη
μπύρα στο τραπεζάκι, παράδεισος!
Το σωστό, το αντρικό, το μάγκικο, το τσακίρικο το burger δε
χρειάζεται κόπο. Θέλει τρόπο, θέλει πολύ καλό κρέας και τεράστια όρεξη
για «να καούν τα κάρβουνα»!
Τα υλικά που απαιτούνται:
- ½ κιλό χοντροκομμένος μοσχαρίσιος κιμάς με 20% περίπου λίπος (ζητήστε από το χασάπη το κρέας να προέρχεται από καλό κομμάτι του ζώου)
- 4 κ.σ. Worcestershire sauce
- 1κ.σ. αλάτι
- 1κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (ή φρεσκοτριμμένο λευκό, αν σας αρέσει περισσότερο, αρκεί να αφ
... Διαβάστε περισσότερα »
Το γκατό μελιτζάνας αποτελεί κλασικό πασχαλινό συνοδευτικό στο τραπέζι των Γάλλων. Δοκίμασέ το κι εντυπωσίασε κι εσύ τους καλέσμένους σου με τη δύναμη της γαλλικής κουζίνας.
Όλη η υπόθεση της νοστιμιάς είναι η σύνθεση, αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για αστροφυσική, οπότε δεν πρόκειται να κομίσω γλαύκας εις pandespani και θα παραμείνω στην ιδέα που θεωρώ όντως σημαντική: ότι ξέρουμε τι ακριβώς περιέχει μέσα αυτό που τρώμε και ορίζουμε την ποιότητα ακόμη και στα πιο μικρά πράγματα που μας αφορούν.
Σ΄ αυτή τη λογική, τα σάντουιτς με τις γνωστές αραβικές πίτες αντί για ψωμί, που τα κάνουν ακόμη πιο ελαφριά, είναι περισσότερο παράδειγμα για να ενισχύσει την ιδέα «κάντο μόνος σου γρήγορα και εύκολα» παρά για να ορίσει οποιοδήποτε γκουρμέ πήχυ, αν και σας διαβεβαιώ πως το αποτέλεσμα και στις δυο περιπτώσεις είναι εξαιρετικά νόστιμο.
Πριν κάμποσο καιρό διαγράφαμε στη γειτονιά τη γνωστή και κυριολεκτικά άνευ σκοπού τροχιά, περικυκλώνοντας μερικά τετράγωνα της εμπορικής πλευράς με χαλαρή βόλτα. Καθότι ήλιος και μέρα που πριμοδοτούσε το σκληρό φλερτ με την αισιοδοξία, ο κόσμος είχε εγκατασταθεί στα καφέ και οι υπάλληλοι των μαγαζιών χάζευαν τις ωραίες μέσα στις juicy (couture) φόρμες και τα hogan, ξεκλέβοντας το διάλειμμά τους όρθιοι στις πόρτες.
Με την απολαυστική παρέα της Ιόλης να αντιμετωπίζει την αισθητική των σεντιμέτρ του αστικού τοπίου τόσο σκωπτικά που απαιτούσε ιδιαίτερη προσπάθεια για να μην ξαπλώσεις στο πεζοδρόμιο απ' τα γέλια, κοντοσταθήκαμε στο ένα απ' τα δυο ή τρία μαγαζιά που πουλάνε γκουρμεδιές, εγχώριες και εισαγόμενες. Ένα πλιάν τραπέζι είχε στηθεί έξω απ' τη τζαμαρία του καταστήματος, πιάτα γεμάτα λιχουδιές στη μέση και βαζάκια ολόγυρα πάνω του, χαρτοπετσέτες, κουταλάκια κ
... Διαβάστε περισσότερα »
Τα μπαχαρικά ενθρονίστηκαν πανηγυρικά στο πιάτο μας, προσφέροντας ενδιαφέρουσα γεύση αλλά και αντιοξειδωτικά οφέλη. Στο φαγητό τα πάντα κρίνονται από το άρωμα, το χρώμα και τη γεύση της τροφής. Τα μπαχαρικά αιχμαλωτίζουν την προτίμησή μας, χαρίζοντας το καθένα και τη δική του γευστική νότα στα πιάτα.
[video]Τι χρειαζόμαστε: Μπανάνα (αναλόγως πόσα κομμάτια θέλετε να κάνετε ) Κουβερτούρα ή Γάλακτος Καρύδια Πως το κάνουμε: Λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες όχι πολύ χοντρές αλλά ούτε και πολύ ψιλές Στο μούλτι ψιλοκόβουμε τα Καρύδια μας. Μόλις λιώσει η σοκολάτα ρίχνουμε τις φέτες μπανάνας μέσα και προσεκτικά με ένα πιρούνι τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί προτού στεγνώσει η κουβερτούρα μας. Ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένο καρύδι.[/video]
Η 25η Μαρτίου δεν είμαι μόνο μία εθνική και ταυτόχρονα
θρησκευτική γιορτή αλλά και ένας λόγος να μαζευτεί η οικογένεια και να
περάσει χρόνο μαζί, μαγειρεύοντας και τρώγοντας. Γιατί όλα τα καλά γύρω
από το τραπέζι λέγονται και η κουζίνα είναι το αγαπημένο σημείο
συνάντησης όλης της οικογένειας. Αυτή την ημέρα τρώμε σκορδαλιά με παστό
τηγανιτό μπακαλιάρο, ξεχάστε θερμίδες και τυπικότητες και υποδεχτείτε
ένα φαγητό με πολύ –μα πολύ- άρωμα και μπόλικο αλάτι,
Υλικά (για 7 μερίδες)
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
¾ κουτ. γλυκού αλάτι
2 μέτριες πατάτες βρασμένες
50γρ. ξερό ψωμί τριμμένο
¼ κούπας ξύδι
1/3 κούπας νερό
½ κούπας λάδι
Εκτέλεση
1.Βάλτε
όλα τα υλικά μαζί στο πολυμίξερ και χτυπήστε τα καλά σε μέτρια
ταχύτητα, για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
2.Αν το μείγμα σας βγει σφιχτό ρίξε λίγο ακόμα νερό και χτυπήστε γ
... Διαβάστε περισσότερα »
Επειδή έχετε βαρεθεί τις ίδιες σος με τις πράσινες σαλάτες
σας και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον για τη
παλέτα σας, η απάντηση έρχεται από τη Γαλλία.
Υλικά 5 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι 4 κουταλιές της σούπας φουντοκέλαιο 115 ml creme fraiche 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon 8 κουταλιές extra παρθένο ελαιόλαδο λίγα φύλλα μαϊντανού αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση 1. Ψιλοκόψτε τα φύλλα μαϊντανού 2. Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα άδειο βάζο μαρμελάδας. 3. Ανακινείστε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά σε ένα μείγμα. 4. Δοκιμάστε και προσθέστε ελαιόλαδο ή ξίδι, ανάλογα με τη γεύση που θέλετε να πετύχετε.
Μία μάλλον περίεργη σος για τα ψητά γίνεται με το πλέον
καλοκαιρινό φρούτο, το καρπούζι. Μη φοβάστε να τη δοκιμάσετε γιατί τα
ψητά σας θα αποκτήσουν αξέχαστα έντονη γεύση μόλις τα περιχύσετε με την
παρακάτω σος.
Υλικά 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη 1 μπολ καρπούζι κομμένο σε κύβους 1 κούπα κέτσαπ 2 κούπες μαύρη ζάχαρη 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμόνι
Εκτέλεση 1 Βάλτε σε μία κατσαρόλα το καρπούζι και αφήστε το σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσει (για περίπου δύο με τρεις ώρες). 2 Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακατέψτε 3 Μετά την πρώτη ώρα βρασμού ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε να δέσει η σος 4 Μόλις τ
... Διαβάστε περισσότερα »
Η σος που σώνει κάθε συνταγή με την πλούσια γεύση της είναι
το μυστικό της Ελληνίδας νοικοκυράς για το τέλειο παστίτσιο και μουσακά.
Αν έχετε βαρεθεί να κάνετε την ίδια συνταγή μπεσαμέλ εδώ και χρόνια σας
προτείνουμε μία συνταγή με ένα διαφορετικό twist που μπορείτε να
δοκιμάσετε αν σας ταιριάζει περισσότερο γευστικά.
Εκτέλεση 1. Βάλτε σε μία μικρή κατσαρόλα το γάλα, το μαϊντανό, τη δάφνη, το κρεμμύδι και τα μπαλάκια πιπεριού. 2. Βάλτε το σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το για πέντε λεπτά να βράσει. 3.
... Διαβάστε περισσότερα »
Εκτέλεση 1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξτε το νερό μέχρι να βράσει. 2. Ρίξτε τη ζάχαρη, τον κάρδαμο και την κανέλα και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσουν για δέκα λεπτά. 3. Ρίξτε τα φακελάκια του τσαγιού. 4. Αφήστε τα ακριβώς για δύο λεπτά για να μη γίνει η σος πικρή. 5. Προσθέστε τα φρέσκα cranberries. 6. Δυναμώστε τη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα cranberries και να γίνει πηκτή η σος. 7. Αφήστε τη σος να κρυώσει για πέντε λεπτά μακριά από το μάτι και βγάλτε τα ξυλάκια κανέλας και το κάρδαμο. 8. Βάλτε τη στο ψυγείο για μία ώρα και η σος σας είναι έτοιμη.
Πολλές φορές φτιάχνετε κρέατα και θέλετε να τα αναβαθμίσετε
γευστικά με σος που δεν είναι διαφορετική από τη μουστάρδα ή την κέτσαπ.
Η craberry σος ταιριάζει απόλυτα με μοσχάρι και χοιρινό και μπορεί να
δώσει μία γκουρμέ νότα σε πιάτο κρεατικό σας με τη γλυκόξινη γεύση της.
Εκτέλεση 1. Ξεπλύντε καλά τα cranberry και βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσουν. 2. Ρίξτε τα στο τηγάνι με το χυμό, το νερό και τη ζάχαρη και ανοίξτε το μάτι σε μέτρια φωτιά. 3.
Αφήστε για 15 το πολύ λεπτά στο τηγάνι και όσο η σος ετοιμάζεται τα
cranberry θα «σκάν
... Διαβάστε περισσότερα »
Ξέρουμε καλά πως όλες βαριέστε να παρασκευάζετε σάλτσες
μόνες σας, αλλά η χαρά και η ποιότητα της σπιτικής δεν συγκρίνεται με
τίποτα. Εμείς σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή, ώστε να συνοδεύετε τα
σαλατικά σας και να μην τρώτε άγευστη πρασινάδα μόνο.
Υλικά 1 κούπα του τσαγιού αραβοσιτέλαιο 1 κουταλιά ξίδι 1 κουταλιά χυμό λεμονιού 1 αυγό ½ κουταλάκι αλάτι ½ κουταλάκι μουστάρδα
Εκτέλεση 1. Βάζουμε στο mixer όλα τα υλικά με εξαίρεση το λάδι, από το οποίο χρησιμοποιούμε μόνο το ¼. 2.
Χτύπαμε σε μέτρια ταχύτητα και κατά τη διάρκεια του χτυπήματος
προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι κουταλιά κουταλιά και σταματάμε το χτύπημα
μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Η μαγιονέζα είναι έτοιμη να συνοδεύσει
τα καλύτερα φαγητά σας.
Ο ιστορικός Γάλλος σεφ, Georges Auguste Escoffier, σχεδόν
δύο αιώνες πριν έγραψε πως υπάρχουν πέντε mother sauces που λειτουργούν
ως βάση για όλες τις άλλες. Σήμερα, λοιπόν, θα σας δώσουμε τη συνταγή
για να κάνετε τη κλασική Hollandaise, μία πλούσια σος με βάση το αβγό
που ταιριάζει τέλεια με λαχανικά και ψάρια.
Εκτέλεση 1. Λιώστε το βούτυρο και κρατήστε το ζεστό. 2. Ζεστάνετε το χυμό λεμονιού μέχρι να είναι χλιαρός. 3. Προετοιμάστε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό που βράζει και ένα μεγάλο κουτάλι. 4. Βάλτε μία μικρή κατσαρόλα πάνω από αυτή που βράζει, έτσι ώστε να μην ακουμπά στο νερό που βράζει. 5. Ρίξτε μέσα τους κρόκους και ανακατέψτε μέχρι να αρχίζουν να γίνονται παχύρρευστοι και προσθέστε μία κουταλιά ν
... Διαβάστε περισσότερα »
1,5-2 κιλά ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη (χωρίς την φλούδα)
1 κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κύβο βοδινού
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
Για την σως γιαουρτιού:
5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
750 γρ. αγελαδινό, στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο ξύδι με εστραγκόν
Για γαρνίρισμα:
4 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
Εκτέλεση
Σε μια
λεκάνη αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια, τα δουλεύουμε
καλά μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και αφήνουμε την λεκάνη ξεσκέπαστη
στο ψυγείο για 12-15 ώρες.
Σουτζουκάκια:
Βγάζουμε τα σουτζουκάκια από το ψυγείο και τα τοποθετούμε σε μία λαδωμένη πιατέλα.
Αφού
ετοιμάσουμε την σάλτσα ντομάτας ψήνουμε στο γκριλ (ή στα κάρβουνα, ή
σε ηλεκτρική σχάρα) τα σουτζουκάκια (περίπου
... Διαβάστε περισσότερα »
αλάτι - πιπέρι - μιγμα μπαχαρικών για κεμπάπ (το πουλάνε έτοιμο στα μαγαζιά με μπαχαρικά)
Για τη σάλτσα
Φρέσκια ντομάτα ή κονκασέ ή πασάτα (Οτι σας αρέσει, απλά η σάλτσα πρέπει να είναι
κόκκινη και καλά δεμένη).
Αλάτι - Πιπέρι - Μισό ξυλάκι κανέλα.
Για το γιαούρτι
2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες (όχι αγελάδος γιατί ξυνίζει)
Πάπρικα αρκετή
Πίτες για σουβλάκι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον
κιμά με τα πολτοποιημένα κρεμμύδια το αλάτι το πιπέρι και το μείγμα των
μπαχαρικών. Οσο πιο πολύ το κρεμμύδι (σε λογικά πλαίσια) τόσο πιο αφράτο
το κεμπάπ. Οταν ζυμωθεί το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο
ψυγείο και μετά το ξαναζυμώνουμε. Κατόπιν το περνάμε σε ξυλάκια
πλάθοντας τα μακρόστενα μπιφτέκια, και ψήνουμε είτε στα κάρβουνα που
γίνονται τέλεια, είτε στο φούρνο.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα με τη
ντομάτα το αλάτι το πιπέρι και την κανέλα. Αν θέλετε στη σάλτσα μπορείτε
να βάλετε ένα μικρό κρεμμυδάκι ολόκληρο για το άρωμα και να το βγάλετε
στο τέλος.
Τις πίτες τις τηγανίζουμε (δεν τις ψήνουμε) σε
αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι κα
... Διαβάστε περισσότερα »
5 κρεμμύδια τριμμένα στο μούλτι ή στον χοντρό τρίφτη
1 χούφτα φρυγανιά
1 αυγό
2 ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη ή ντοματάκια κονσέρβας
αλάτι - πιπέρι - ελάχιστη ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ
1/2 φλιτζάνα ελαιόλαδο
2 φλυτζάνες ντομάτα φρέσκια τριμμένη στον χοντρό τρίφτη ή κονσέρβα
1-2 καυτερές πιπεριές σε ροδέλες λεπτές
αλάτι
ΥΠΟΛΟΙΠΑ
πίτες για σουβλάκια
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα. Σε
ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι με την πιπεριά και μόλις αρχίζει να
τσιγαρίζεται ρίχνουμε μέσα την ντομάτα , το αλάτι και αφήνουμε να ψηθεί
μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα.
Στην συνέχεια ψήνουμε τα μπιφτέκια αφού τα πλάσουμε σε μπαστούνια. Μόλις ψηθούν τα μπιφτέκια ψήνουμε τις πίτες ελαφρά αφού πρώτα τις έχουμε λαδώσει λίγο. Τέλος
βάζουμε σε ένα πιάτο πρώτα μία πίτα μετά 3-4 ανάλογα το μέγεθος
μπιφτέκια από πάνω βάζουμε αρκετό γιαούρτι ώστε να απλωθεί καλά πάνω από
τα μπιφτέκια και τέλος περιχύνουμε με την σάλτσα. Συνοδεύεται και με πατάτες.
Βάζοντας
το γιαούρτι μετριάζεται η καυτερή σάλτσα και δεν καίει πάρα πολύ.
Γι'αυτό ανά
... Διαβάστε περισσότερα »
14 κουταλιές της σούπας (πολύ...κοφτές) ρυζάκι γλασσέ
7-8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, για τη γέμιση
Μαϊντανό
Άνηθο, κατά προτίμηση......
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό.... κύμινο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή....αλάτι
πιπέρι
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, για τη γέμιση
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νεράκι
2 αυγά
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε
και αδειάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες με τον γνωστό τρόπο και τα
τοποθετούμε στη γάστρα .Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τις δύο
πιπεριές, τον μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες και τον άνηθο και τα
βάζουμε όλα σ' ένα βαθύ και μεγάλο μπολ.
Την ψίχα που αφαιρέσαμε
από τις ντομάτες, την πολτοποιούμε στο μούλτι και προσθέτουμε την μισή
στο μπολ με τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
Βάζουμε και τον κιμά, το
ρύζι, τις 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, όλα τα μυρωδικά, το αλάτι και το
πιπέρι. Τα πλάθουμε όλα μαζί να γίνουν ένα μείγμα και γεμίζουμε τις
ντ
... Διαβάστε περισσότερα »
Ψηνουμε στην τοστιερα κομμενα στην μεση τα ψωμακια, την μεσα πλευρα μονο
Βαζουμε τα μπιφτεκακια στον φουρνο μεχρι να ψηθουν
Αλοιφουμε το κατω ψωμακι στο κεντρο λιγη κετσαπ απο πανω το μπιφτεκακι οσο ειναι ακομα ζεστο απο πανω μια φετα τυρι
Κοβουμε
ζουλιεν τα αγγουρακια, ανακατευουμε με μαγιονεζα και βαζουμε πανω απο
το μπιφτεκι, προσθετουμε λιγη μουσταρδα κλεινουμε το ψωμακι μας και ..
voila !!!!
Ψιλοκόβουμε
τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε με λίγο λάδι αλάτι και πιπέρι για 30
λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν τα κρεμμύδια μας και στη συνέχεια
προσθέτουμε όλα τα υλικά πλάθουμε σε μικρά και λεπτά μπιφτέκια και
ψήνουμε στο τηγάνι ή στην σχάρα για 7 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Βάζουμε από μια φέτα τυρί πάνω και περιμένουμε να λιώσει.
Κόβουμε
τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε στη μια πλευρά κέτσαπ και στην άλλη
μαγιονέζα. Βάζουμε το μπιφτέκι με το τυρί, μπέικον (που έχουμε βάλει
στο τηγάνι ή στο φούρνο να ψηθεί ελαφρά) και ντομάτα.
Εγώ
δεν έβαλα καραμελωμένα κρεμμύδια αλλά 3 ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
και 1 κουταλιά γιαούρτι και τ΄ανακάτεψα με τη μαγιονέζα.
Επειδή
βγαίνουν αρκετά μπιφτέκια έψησα τα μισά και τα άλλα αφού τα έπλασα τα
έβαλα στην κατάψυξη για να τα έχω έτοιμα για επόμενη φορά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.