χοιρινά έντερα 1 συκωταριά χοιρινή πλήρης (συκώτι,πνευμόνι,καρδιά,σπλήνα) 1 κιλό κρέας χοιρινό (αν είναι δυνατόν καβουρμάς σπιτικός) 3 μεγάλα πράσσα ψιλοκομμένα φλούδα από μισό πορτοκάλι ψιλοκομμένη 2 πιπεριές κόκκινες τσούσκες ψιλοκομμένες (ή περισσότερες αν το θέλουμε πολύ καυτερό) 2 κουτ. σούπας σπυριά μπαχάρι 2 κουτ. σούπας σπυριά μαύρο πιπέρι 3 κουτ. σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι σκόνη 2 κουτ. σούπας αλάτι (αυξάνουμε κατά προτίμηση) 1,5 φλυτζ. ρύζι
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Κατσαρόλας Κουζίνα Θράκης Ελληνική Περιέχει Ρύζι Σερβίρει 10 άτομα Πως το κάνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τα έντερα. Πλένουμε καλά την συκωταριά, την ζεματάμε, πετάμε τα περιττά λίπη και την κόβουμε κομματάκια περίπου 2x2 ή και λίγο μεγαλύτερα. Βράζουμε λίγο το χοιρινό κρέας και το κόβουμε σε αντίστοιχα μικρά κομματάκια. (Αν έχουμε έτοιμο σπιτικό καβουρμά απλώς τον κόβουμε κομματάκια) Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια μεγάλη λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε νερό για να είναι σχετικά υδαρής η γέμιση και με την βοήθεια ενός χωνιού γεμίζουμε τα έντερα ένα ένα δένοντας τις άκρες με κλωστή. Βάζουμε τα γεμάτα έντερα κυκλικά σε μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό που τα σκεπάζει καλά, σιγά σιγά 5-6
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Τηγανιού Σερβίρει 2 Πως το κάνουμε:
Απλώνουμε τις πανσέτες σε ενα πιάτο και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, λίγο κανέλα, το δεντρολίβανο και λιγο λάδι. Αφήνουμε το αντικολητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτία να κάψει καλά και μετά ρίχνουμε τις πανσέτες για 1-2 λεπτά τις ψήνουμε πάνω-κάτω μετά χαμηλώνουμε τη φωτία και τις αφήνουμε αργα να ψηθούν. Στο τηγάνι δεν χρειάζετε να βάλουμε λάδι. Όταν ετοιμασθούν ρίχνουμε λίγο κρασί στο τηγάνι και ανεβάζουμε την φωτία μεχρι να εξατμηστεί ολο το κρασί στη συνέχεια ριχνουμε το βαλσάμικο. Περιμενουμε μέχρι να εξατμηστεί και να αφήσει μια πηχτή σάλτσα.
Στα γρήγορα Κατηγορία Με διάφορα τυριά Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Ζυμαρικά Αβγά Αλλαντικά Γάλα Τυριά Σερβίρει 3 ατομα Πως το κάνουμε:
Κοβουμε σε παρα πολυ μικρα κομματακια το καπνιστο χοιρινό. Ανακατέυουμε το καπνιστο, τα 300gr ρεγκατο, το ένα αυγο και το μισό περίπου κουτι γαλα σε ένα μπωλ, μεχρι το μιγμα να γινει σχεδον ομογενες (10 λεπτα). Ριχνουμε αλατι και πιπέρι. Γεμιζουμε τα κανελόνια και τα βαζουμε σε ένα πυρεξ. Περιχύνουμε με το υπολοιπο γάλα και με την κρέμα γάλακτος. Ριχνουμε απο πάνω και το υπολοιπο ρεγκατο Το ψηνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φουρνο για 20 λεπτα περίπου καλυμμένο με αλουμινόχαρτο και έπειτα ανοιχτό, για να λίωσει και το τυρι.
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Περιέχει Πιπεριές Τυριά Μουστάρδα Σερβίρει 5 άτομα Πως το κάνουμε:
Πλένετε τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος και τα βάζετε να βράσουν 45 λεπτά περίπου μαζί με μια κουταλιά της σούπας λάδι σε νερό τόσο όσο να καλύπτει την τηγανιά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος. Αφού τραβήξει το πολύ νερό, στραγγίζετε την τηγανιά και την ρίχνετε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να τσιγαριστεί μέχρι να ροδίσει καλά. Το νερό από το βράσιμο το φυλάτε για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα. Αφού ροδίσει η τηγανιά, ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, όλα ψιλοκομμένα για 5 λεπτά. Τέλος, ρίχνετε τη μουστάρδα και σβήνετε με κρασί και ζωμό από το βράσιμο της τηγανιάς. Παίρνετε τα ψωμάκια και κόβετε το πάνω μέρος δημιουργώντας καπάκι. Βγάζετε την ψίχα ώστε να γίνει σαν μπωλ. Σε ένα μικρό σκεύος ανακατεύετε λίγο λάδι με 1 λεμόνι και ρίγανη. Με το μίγμα αλείφετε το εσωτερικό και το εξωτερικό μέρος του ψωμιού. Γεμίζετε τα ψωμάκια με την τηγανιά και από πάνω ρίχνε
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Κατσαρόλας Κουζίνα Μακεδονίας Περιέχει Πιπεριές Αλλαντικά Σάλτσα ντομάτα Σερβίρει 4-5 άτομα Πως το κάνουμε:
Τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε μια βάθειά κατσαρόλα με το λάδι της συνταγής. Αφού πάρουν χρώμα τα λουκάνικα ρίχνουμε το λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια. (όχι μικρά γιατί με το βράσιμο θα λιώσει) Αφήνουμε να μαραθεί λίγο το λάχανο με κλειστό καπάκι ανακατεύοντας τακτικά. Ρίχνουμε κατόπιν τα ντοματάκια, την πιπεριά ολόκληρη, το πιπέρι και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να βράσει το λάχανο. Καλό είναι να μείνει μόνο με το λαδάκι του. Το φαγητό αυτό είναι πιο νόστιμο όταν είναι πικάντικο. Συνοδεύεται με ντόπιο κόκκινο κρασί.
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Τηγανιού Περιέχει Γάλα Κρέμα γάλακτος Αβγά Σκόρδο Μανιτάρια Σερβίρει 2 άτομα Πως το κάνουμε:
Πριν κάνουμε οτιδήποτε, τοποθετούμε σε χλιαρό νερό τα αποξηραμμένα μας μανιτάρια για 20 λεπτά, να φουσκώσουν και όσο αυτά μουλιάζουν, ετοιμαζουμε τα σνιτσελ. Ξεκινάμε με το πανάρισμα των σνίτσελ. Χρειαζόμαστε 3 δοχεία. Ενα για το γάλα, ένα για τα αυγά (ελαφρως χτυπημένα) και ένα για την τριμμένη φρυγανιά που την έχουμε ανακατέψει με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τα περνάμε με την σειρά απο το καθένα για να παναριστούν. Αφού τα πανάρουμε τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Όταν γίνουν, τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Αφού έχουν μουσκέψει τα μανιτάρια (και λίγο πριν βγάλουμε απο το τηγάνι τα σνίτσελ μας), τα σουρώνουμε και τα στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά τους. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό σκεύος, σε χαμηλή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Με κρεατικά Χοιρινό Μέθοδος Τηγανιού Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Πλούσια σε φυτικές ίνες Πλούσια σε ασβέστιο Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Πλούσια σε σίδηρο Πως το κάνουμε:
Σωταρουμε το κρεμμυδι και οταν ροδισει ριχνουμε τα χοιρινα κομματακια... Οταν σωταριστουν καλα (ειναι ετοιμα) τα σβηνουμε με το κονιακ. Σε ενα μπωλ ανακατεβουμε το γαλα, το γιαουρτι και την μουσταρδα μεχρι να γινει ενα μειγμα. Το προσθετουμε ολο στην τηγανια και το αφηνουμε να παρει μια βραση Στην συνεχεια ριχνουμε τα μπαχαρια μας και λιγο πριν το βγαλουμε απο την φωτια τον ανανα (εγω προτεινω στην σαλτσα και λιγες σταγονες χυμο πορτοκαλι)
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Σκόρδο Μουστάρδα Φτιάχνει 4 μερίδες Πως το κάνουμε:
Τοποθετούμε τις μπριζόλες στο ταψί. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο κύμινο, λίγο κόλιανδρο και απο τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Παράλληλα φτιάχνουμε μια σως απο μουστάρδα, λιωμένο σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και ελάχιστο ελαιόλαδο. Εφόσον έχουν ροδίσει και από τις 2 πλευρές οι μπριζόλες τις πασαλείβουμε από την πάνω πλευρά με το παραπάνω μίγμα και τις βάζουμε για άλλα 5 λεπτά στο φούρνο. Είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
φιλετακια απο χοιρινο [κυλοτο, στρογγυλο] τυρι του τοστ σκορδο κομμενο φιλε αλατοπιπερο, ριγανη λιγο ελαιολαδο
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Χωρίς γλουτένη Πλούσια σε ασβέστιο Πλούσια σε σίδηρο Δυσκολία Και για αρχάριους Εύκολο Πως το κάνουμε:
Βαζουμε τα φιλετακια σε ενα ταψι ή σε γαστρα στο φουρνο με τα μπαχαρικα και το λαδακι. Όταν ειναι ετοιμα βαζουμε πανω τους το κομμενο φιλε σκορδο και σκεπαζουμε με το τυρι και το αφηνουμε 5 λεπτακια μεχρι να λιωσει το τυρι μας και ειναι ετοιμα!
4 μπριζόλες 1 κύβο λαχανικών λίγο ελαιόλαδο 4-5 μεγάλες πατάτες 1 φλυτζάνι νερό αλάτι πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Μοσχάρι Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Εύκολο Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ξεπλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος, π.χ. ένα τάπερ. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε τον κύβο λαχανικών με το λάδι, το πατάμε πολύ καλά για να λιώσει και το απλώνουμε πάνω στις μπριζόλες. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε να πάει παντού και αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά για να το "τραβήξουν" οι μπριζόλες. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά μπαστουνάκια. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί με το νερό, αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στο φούρνο χαμηλά. Βάζουμε στη σχάρα του φούρνου τις μπριζόλες (χωρίς λαδόκολλα) και την τοποθετούμε στη μέση του φούρνου μας. Τα αφήνουμε να ψηθούν περίπου για 45 λεπτά και προσέχουμε αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό. Στο ταψί δε θα χρειαστεί να βάλουμε λάδι γιατί θα στάζει το ζουμί από τις μπριζόλες και οι πατάτες θα ψηθούν περίφημα! Τέλος, για να πάρουν οι μπριζόλες μας λίγο παραπάνω χρώμα, μπορούμε να τις ψήσουμε για 2 λεπτά ακόμα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη! Λίγα μυστικά ακόμ
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Μοσχάρι Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Μουστάρδα Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την μουστάρδα, το λάδι και το μέλι,τον κύβο και λίγο αλάτι. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις μπριζόλες και τις πατάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε την μισή σάλτσα που δημιουργήσαμε στο ταψί. Μετά βάζουμε όσο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη θέλουμε εμείς, και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι απο πάνω στο ταψί. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Κάθε 15 λεπτά προσθέτουμε απο την σάλτσα στις πατάτες και στις μπριζόλες.
1 κιλό ψαρονέφρι σε κομμάτια 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο λίγη ρίγανη 1/3 κούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι σε κομματάκια 10 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι 10 πράσινες ελιές σε κομματάκια 200 γρ. κεφαλογραβιέρα σκληρή ή ρεγκάτο σε κύβους 12 ντοματίνια αλάτι και πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Πλούσια σε ενέργεια Δυσκολία Και για αρχάριους Εύκολο Περιέχει Σκόρδο Ντομάτες Τυριά Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το μαρινάρουμε στο κρασί, το σκόρδο και τη ρίγανη. Αφήνουμε στη μαρινάδα όλο το βράδυ. Αδειάζουμε το κρέας και τη μαρινάδα του σε ένα πυρέξ με καπάκι (ή σε γάστρα), προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοψήνουμε το φαγητό για 1 1/2 ώρα στους 180°C. Αν έχει πολλά υγρά στο τέλος, ξεσκεπάζουμε το σκεύος μας και δυναμώνουμε τη φωτιά, για να "σωθούν". Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.
1 κιλό χοιρινό σπάλα ή όποιο άλλο κομμάτι μας αρέσει 500 γρ μανιτάρια φρέσκα Μισό λεμόνι 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Πλούσια σε σίδηρο Πλούσια σε ενέργεια Με χαμηλά λιπαρά Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Μανιτάρια Ειδικές περιστάσεις Για μπουφέ Σερβίρει 4-5 άτομα Πως το κάνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας, το χωρίζουμε σε μικρές μερίδες και το βάζουμε στο ταψί. Ξεφλουδίζουμε και πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε στο ταψί λίγο νεράκι, το χυμό από μισό λεμόνι και το ελαιόλαδο. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στις αντιστάσεις περίπου μισή ώρα από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια και το κρέας.
200 gr εσκαλόπ (χοιρινό) χυμό ½ λεμονιού λίγο λευκό κρασί 80 ml κρέμα γάλακτος 1 χούφτα γεμάτη ρίγανη 2 κ.σ μουστάρδα αλάτι φρέσκο πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Τηγανιού Δυσκολία Εύκολο Γρήγορο Περιέχει Κρέμα γάλακτος Μουστάρδα Σερβίρει 1 Πως το κάνουμε:
Τσιγαρίζουμε τα εσκαλόπ με λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινήσουν Σβήνουμε με λευκό κρασί Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος Προσθέτουμε τη μουστάρδα και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να πάρει ένα κίτρινο χρώμα Έπειτα ρίχνουμε τη ρίγανη και λίγο φρέσκο πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Μοσχάρι Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Περιέχει Πιπεριές Μανιτάρια Αβγά Αλλαντικά Σκόρδο Τυριά Σερβίρει 4 Άτομα Πως το κάνουμε:
Κόβουμε τις πιπεριές σε τρία μήκη και μετά σε λωρίδες πάχους 1 δάχτυλο. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Χτυπάμε το αυγό. Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και τις πιπεριές, ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη και έπειτα ρίχνουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο και το μπέικον μέχρι να τσιγαριστούν όλα καλά. Απλώνουμε τα εσκαλόπ τους βάζουμε στο κέντρο 1 φέτα μοτσαρέλα στο καθένα, όση γέμιση παίρνει, απο 1 κλωναράκι δενδρολίβανο και απο πάνω τα πασπαλίζουμε με την φρυγανιά. Τέλος ρίχνουμε σε όλα πάνω απο μια κουταλιά απο το χτυπημένο αυγό. Τα τυλίγουμε σε ρολά και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή τα τοποθετούμε με το σημείο που κλείνουν στον πάτο τις γάστρας την οποια έχουμε λαδώσει πριν. Τοποθετούμε ενδιάμεσα στα εσκαλόπ την υπόλοιπη γέμιση που εχει πε
... Διαβάστε περισσότερα »
½ kgr χοιρινό σε μπουκίτσες με λίγο λίπος 1 πιπεριά μεγάλη πορτοκαλί 1 πιπεριά μεγάλη κόκκινη 1 πορτοκάλι κόκκινο ½ μάνγκο όχι πολύ ώριμο 1 ½ κ.γ μέλι αλάτι, πιπέρι νερό ελαιόλαδο
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Κατσαρόλας Περιέχει Πιπεριές Ειδικές περιστάσεις Για μπουφέ Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά το χοιρινό Βάζουμε το χοιρινο σε τηγάνι χωρίς να το σκουπίσουμε, να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του. Θα πρέπει να βράζει μες στα υγρά του, συμπληρώνουμε νερό για να βράσει. Εν τω μεταξύ κόβουμε τις πιπεριές και το μάνγκο σε τετραγωνάκια. Κόβουμε το ½ πορτοκάλι και το στίβουμε,.το άλλο μισό κόβουμε τη σάρκα του σε κομματάκια Όταν αρχίσει και στεγνώνει το χοιρινό βάζουμε το λάδι τις πιπεριές, το μάνγκο και το πορτοκάλι να μαραθούν. Ρίχνουμε τότε το χυμό του πορτοκαλιού. Μόλις σωθεί ρίχνουμε νερό να βράσουν όλα μαζί Αλατοπιπερώνουμε. Όταν αρχίσει και λιγοστεύει το νερό βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σωθεί το η σάλτσα για να μείνει πηχτή. Σερβίρουμε με Basmati μυρωδάτο.
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Περιέχει Ντομάτες Τυριά Πιπεριές Ειδικές περιστάσεις Για μπουφέ Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε στο ταψί που θα το ψήσουμε. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο ταψί καθώς και το λάδι, την φέτα τριμμένη σε μεγάλα κομμάτια, την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατέβουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί. Από επάνω βάζουμε μια στρώση από πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και μια στρώση από ντομάτες κομμένες επίσης σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και μετά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαϊ να ψηθεί για ακόμα ένα τέταρτο.
Στα γρήγορα Κατηγορία Με κρεατικά Χοιρινό Μέθοδος Κατσαρόλας Διατροφή Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Δυσκολία Με φωτο Περιέχει Σάλτσα ντομάτα Πιπεριές Τυριά Πως το κάνουμε: Βήμα 1 1) Αρχικά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει. Βήμα 2 2) Έπειτα προσθέτουμε το κρέας, το αφήνουμε να τσιγαριστεί για λίγο και τελος βαζουμε το pummaro. Βήμα 3 3) Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και νερό αρκετό, ώστε να βράσει. Βήμα 4 4) 20 λεπτά περίπου πριν το σβήσουμε, προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες ζουλιέν.
1 με 1,5κ. χοιρινό ρολό (από μπούτι ή σπάλα) 2 φινόκιο (μαραθόριζες) 6 μεγ.πατάτες κομμένες κυδωνάτες λάδι, λεμόνι, αλατοπίπερο και φρ.δεντρολίβανο για τις πατάτες
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΜΑΔΑ/ΚΡΟΥΣΤΑ
3 σκελίδες σκόρδο 2-3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο 1 στρογγ. κρίθινο παξιμάδι (ντάκος) μια χούφτα καρύδια φρέσκο δεντρολίβανο (~1κουτ.σούπας) αλατι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ξύσμα και χυμό λεμονιού 1 καλή κουταλιά καυτερής μουστάρδας (Dijon) 1 καλή κουταλιά γιαούρτι προαιρετικά: λίγο φινόκιο και λίγη γραβιέρα
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Περιέχει Τυριά Γιαούρτι Ξηρούς καρπούς Σκόρδο Μουστάρδα Ειδικές περιστάσεις Για μπουφέ Σερβίρει 6-8 άτομα Πως το κάνουμε:
Φτιάχνεις πρώτα την πομάδα χτυπώντας στο multi όλα τα υλικά. Γίνεται αλοιφή και καλύπτεις το ρολό σε παχιά στρώση παντού (καλό είναι να του κάνεις κοψιές προηγουμένως και ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΧΤΑΚΙ) Αφήνεις στο ψυγείο μία νύχτα αν μπορείς. Πλένεις και καθαρίζεις το φινόκιο (αφαιρείς με μυτερό μαχαιράκι τη σκληρή καρδιά) και κόβεις χοντρές ροδέλες. Στρώνεις παντού ένα ταψάκι, αλατοπιπερώνεις και βάζεις επάνω του το ρολό όπως είναι καλυμμένο με την πομάδα. Τριγύρω αραδιάζεις τις πατάτες, ρίχνεις λάδι, λεμόνι, αλατοπίπερο και δεντρολίβανο. Ψήνεις
... Διαβάστε περισσότερα »
1 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλικομμένο 500 γραμμάρια ψιλοκομμένη τομάτα 50 γραμμάρια μαϊντανό 6 φύλλα δάφνης 10 μπίλιες πιπέρι άκοπο (μπίλια) 2 κουταλάκια κοφτά του γλυκού αλάτι 2 φλυτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο νερό όσο χρειάζεται (ανάλογα με το σκεύος)
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Κατσαρόλας Περιέχει Ντομάτες Ειδικές περιστάσεις Για μπουφέ Σερβίρει 8 μερίδες Πως το κάνουμε:
Ρυθμίζω το μεγαλο μάτι της κουζινας στο 2,5. Σε μία κατσαρόλα, προσθέτω το χοιρινό και το λάδι. Προσθέτω το κρεμμύδι και τα αφηνω ολα μαζι να τσιγαριστουν για 1 λεπτό περιπου. Προσθέτω την τοματα, τη δάφνη, το πιπέρι, τον μαϊντανό και το αλάτι. Προσθέτω νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και το αφηνω να βρασει μεχρι να μαγειρευτεί το κρέας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό ίσως να φαίνεται "βαρύ" λογω των υλικών αλλά δεν είναι τελικά γιατι τσιγαρίζουμε στο ελάχιστο και τα υλικά μας κατα κύριο λόγο, βράζουν! Επίσης, η σάλτσα δεν ειναι πηχτή οπότε και είναι ελαφριά για το στομάχι. Σερβίρεται, κατά προτίμηση, με ρύζι. Μπορείτε, εναλλακτικά, να προσθέσετε κριθαράκι 15 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα.
2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού (το λιπάκι είναι απαραίτητο) 2 φέτες μπέικον αλάτι και μπαχαρικά κατά βούληση (εγώ έβαλα μίγμα πιπεριών, κύμινο, πάπρικα, ρίγανη, μπαχάρι, σουμάκ και ελάχιστη κανέλα) λίγο λάδι 1/2 ποτήρι νερό ένα κρεμμύδι 2 πίτες για γύρο (έτοιμες καταψυγμένες ή τις φτιάχνουμε μόνοι μας ακολουθώντας τη συνταγή που υπάρχει σε αυτό το site)
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Περιέχει Αλλαντικά Σερβίρει 2 άτομα Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε καλά τις δύο μπριζόλες ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κάνει. Το κόκαλο δε μας πειράζει και πολύ. Μπορούμε αν θέλουμε να το αφαιρέσουμε τώρα ή ακόμα καλύτερα μετά το ψήσιμο Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά πάνω στις μπριζόλες και λίγο λαδάκι Βάζουμε το μπέικον πάνω στη μία μπριζόλα και σκεπάζουμε με την άλλη μπριζόλα Τα πατάμε με τα χέρια μας να ενωθούν καλά Βάζουμε λίγο λάδι σε μία γάστρα και τοποθετούμε μέσα τις μπριζόλες. Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φετούλες και το τοποθετούμε στη γάστρα δεξιά και αριστερά από το γύρο. Ρίχνουμε ακόμα λίγο λάδι, το νερό και βάζουμε στο κρεμμύδι ότι μπαχαρικά βάλαμε και στο γύρο Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200ο C για μία ώρα Στη συνέχεια ανοίγουμε τη γάστρα και βγάζουμε το γύρο. Σε ξύλο κοπής τον κόβουμε σε μικρά κομματάκια, έτσι ώστε να θυμίζει γύρο στην όψη. Τον ξανα
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Κουζίνα Κρητική Ελληνική Δυσκολία Εύκολο Πως το κάνουμε:
Πλένουμε το κρέας, το χαράζουμε και βάζουμε στις σχισμές αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λεμονόφυλλα και το αφήνουμε 2 ώρες Αλείφουμε το γουρουνόπουλο με το λάδι και το βάζουμε σε ένα ταψί που μέσα έχουμε βάλει μια στρώση λεμονόφυλλα με την μεριά του δέρματος από κάτω Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 ώρες Γυρνάμε από την πλευρά του δέρματος και ψήνουμε άλλη μισή ώρα ώστε να ροδίσει
μινι πατατούλες ολοκληρες και χοντροκομμένα καρότα
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Μουστάρδα Σκόρδο Ειδικές περιστάσεις Για μπουφέ Σερβίρει 6 άτομα Πως το κάνουμε:
Βάζουμε από βραδύς όλα τα υλικά της μαρινάρας - εκτός του σκόρδου το οποίο θα βάλουμε μέσα στο κρέας σε διάφορα σημεία - σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και αλείφουμε το κρέας μας. Γυρνάμε συχνά το κρέας για να μαριναριστεί καλά και από τις δύο πλευρές. Την άλλη μέρα βάζουμε το κρέας με τη μαρινάρα, τις πατάτες και τα καρότα τα οποία τα αλατίζουμε στη σακούλα ψησίματος, στην οποία κάνουμε λίγες τρύπες από πάνω για να φεύγει ο ατμός. Τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε αντίσταση πάνω κάτω για αρκετή ώρα ανάλογα με το μέγεθος του κρέατος στους 150 βαθμούς. Μόλις ψηθεί σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μας μέσα για μισή με μία ώρα για να διατηρήσει τους
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Πιπεριές Ντομάτες Μουστάρδα Πως το κάνουμε:
Ετοιμαζουμε το γουρουνοπουλο. Κοβουμε τις πατατες στα 4 και βαζουμε τα μπαχαρικα μας. Κοβουμε την πιπερια και το κρεμμυδι,τριβουμε την ντοματα, βαζουμε το βουτυρο και το λαδι και πολυ λιγο νερο. Το ψηνουμε στους 210 στις αντιστασεις για 1.5 ωρα. Ανοιγουμε την γαστρα βαζουμε το λεμονι με την μουσταρδα ξεσκεπαζουμε και ψηνουμε για 40 λεπτα ακομα!
Ένα κομμάτι χοιρινό με πέτσα λάδι αλάτι - πιπέρι κληματόβεργες
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Δυσκολία Μέχρι 4 υλικά Ειδικές περιστάσεις Για μπουφέ Πως το κάνουμε:
Αφού πλύνουμε πολύ καλά το χοιρινό, το αλατοπιπερώνουμε. Για την πλευρά του χοιρινού που είναι η πέτσα, ρίχνουμε στη χούφτα μας λάδι και μπόλικο αλάτι. Με το μείγμα αυτό αλείφουμε την πλάτη του χοιρινού (επαναλαμβάνουμε μέχρι να καλύψουμε όλη την πλάτη). Τοποθετούμε σε ταψί τις κληματόβερβες σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές και τοποθετούμε πάνω το κρέας μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για 3 ώρες περίπου (ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού). Δοκιμάστε το και αν δε θυμηθείτε τα πανηγύρια στο χωριό να μη με λένε Δήμητρα. Στην Πελοπόννησο συνηθίζεται πολύ. Καλή επιτυχία.
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Κουζίνα Κρητική Ελληνική Περιέχει Ντομάτες Πως το κάνουμε:
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το καβουρδίζουμε με το λάδι και το κρεμμμύδια Προσθέτουμε το μαιντανό, το σέλινο, τη δάφνη, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, 2 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 45 λεπτά Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στρογγυλές και τις βάζουμε σε ένα ταψί Τοποθετούμε πάνω το κρέας με τη σάλτσα και το βάζουμε σε μέτριο φούρνο Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί άλλα 45 λεπτά
4-5 κιλα χοιρινο κατα προτιμιση μερος της πλατης μαζι με το λιπος αλλα ξυρισμενο και καθαρο μια γαστρα με μια σχαριτσα λιγο νερο αλατι και πιπερι
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Κουζίνα Πελοποννήσου Δυσκολία Μέχρι 4 υλικά Εύκολο Πως το κάνουμε:
Αφου καθαριστε και πλυνετε το κρεας βαζετε λιγο νερο στη γαστρα και τοποθετειται τη σχαρα. Επανω στη σχαρα βαζετε το κρεας με το λιπος προς επανω. Προθερμενετε το φουρνο στους 150 βαθμους και κλεινετε το καπακι απο τη γαστρα και το βαζετε στο φουρνο για 5 ωρες. Ανοιξτε και τρυπιστε το κρεας και δυναμωστε την θερμοκρασια στους 200 βαθμους για ακομα 1-2 ωρες. Τελος οταν το δειτε τραγανο ειναι ετοιμο. Το βαζετε σε πιατελα και ριχνετε αλατι και πιπερι.
300 γρ. χοιρινό χωρίς κόκαλα ½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας αλεύρι κρόκος αβγού 1 σφιχτή ντομάτα 1 κρεμμύδι 1 πράσινη πιπεριά 12 κομμάτια ανανά ½ φλ. γλυκόξινη σάλτσα
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Τηγανιού Κουζίνα Κινέζικη Περιέχει Ντομάτες Μόνο κρόκους Αβγά Πιπεριές Πως το κάνουμε:
Κόψτε την ντομάτα σε 8 κομμάτια. Κοψτε και το κρεμμύδι με τον ίδιο τρόπο. Κόψτε την πιπεριά σε τετράγωνα. Κόψτε το χοιρινό σε κύβους των 2 εκ. Αλατίστε τους και βάλτε τους και σάλτσα σόγιας. Κυλίστε τους σε αλεύρι, μετά στον κρόκο του αβγού και μετά ξανά σε αλεύρι. Τηγανίστε τους για 2-3' μέχρι να γίνουν και αφήστε τους σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα λάδια. Στο ίδιο wok ή τηγάνι (δεν χρειάζεται να το καθαρίσετε), βάλτε το κρεμμύδι και την πιπεριά, με 1 κ.σ. λάδι και αφήστε τα για 1-2' μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέστε τη γλυκόξινη σάλτσα και μαγειρέψτε για άλλο 1'. Προσθέστε τη ντομάτα και τον ανανά και μαγειρέψτε για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το χοιρινό και βγάλτε αμέσως από τη φωτιά. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Τηγανιού Κουζίνα Κινέζικη Περιέχει Πιπεριές Αβγά Σερβίρει 4 Πως το κάνουμε:
Κοβουμε σε κύβους το χοιρινό, τις πιπεριές, τα μπαμπου και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε το χοιρινό με το αλάτι και το brandy και μαρινάρουμε για 20'. Προσθέτουμε τα αβγά, τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει, το cornflour και ανακατεύουμε καλά. Ανακατέυουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το λάδι, καλύπτουμε καλά το κάθε κομμάτι κρέατος με το αλεύρι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και αφήνουμε μέσα στο λάδι το κρέας για 2 επιπλέον λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας και ξαναζεσταίνουμε το λάδι όπου τώρα τηγανίζουμε για 2 λεπτά τις ρίζες μπαμπού. Κατόπιν αφοαιρούμε το λάδι απο το τηγάνι αφήνοντας μόνο 2 κουταλιές της σούπας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, στη συνέχεια τη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πηξει η σάλτσα. Στο τέλ
... Διαβάστε περισσότερα »
1 1/2 kgr χοιρινή σπάλα σε κύβους μπουκιάς, χωρίς κόκαλα και λίπος 1/2 κούπα λάδι 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.σ. αλεύρι 3 κούπες ζωμό κρέατος 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες 3 μέτρια καρότα χοντροκομμένα 2 φύλλα δάφνης 1 κ.γ. θυμάρι 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 3 μεγάλες πατάτες σε κύβους αλάτι και πιπέρι 3-4 κ.σ. γιαούρτι ή ξινή κρέμα 16 κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα και ζεματισμένα (προαιρετικά)
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Κατσαρόλας Κουζίνα Κεν. Ευρώπη Περιέχει Σάλτσα ντομάτα Γιαούρτι Σερβίρει 4-5 άτομα Πως το κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα ζεστένετε το μισό λάδι και σωτάρετε το κρέας, ώσπου να ροδίσει απ'όλες τις πλευρές. Χαμηλώνετε τη φωτιά, πασπαλίζετε με την πάπρικα και το αλεύρι και ανακατεύετε το κρέας επάνω στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίξτε το ζωμό κι ανακατέψτε ελαφρά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζετε απ'την κατσαρόλα και το ρίχνετε σε πύλινο ή σκεύος για γκιουβέτσι. Στην ίδια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το καρότο. Προσθέστε τα μυρωδικά, τις ντομάτες, τον πελτέ, το χυμό λεμονιού, τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια (αν θέλετε), αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε κι αδειάστε τα στο γκιουβέτσι μαζί με το κρέας. ... Διαβάστε περισσότερα »
1/ 2 κιλό αρνί κομμένο σε φέτες 1/ 2 κιλό χοιρινό 1/ 2 κιλό μοσχάρι λουκάνικα αν θέλετε 1/ 2 κιλό γραβιέρα πικάντικη 2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες 3 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια πράσινες πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια αλάτι, πιπέρι ρίγανη και θυμάρι βούτυρο γάλακτος σε κομμάτια ελαιόλαδο
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μοσχάρι Αρνί - Κατσίκι Μέθοδος Φούρνου Περιέχει Πιπεριές Αλλαντικά Σκόρδο Τυριά Σερβίρει 8 άτομα Πως το κάνουμε:
Βάζω όλα τα υλικά να μαρινάρουν για μία ώρα. Τα τυλίγω σε 2 ή 3 φύλλα λαδόκολλας και κλείνω καλά με σπάγγο ή τσαλακώνοντας τα φύλλα. Ψήνω στους 180 για 3 ώρες.
1 ½ κιλό χοιρινό ¼ κιλό γραβιέρα πικάντικη ¼ ρεγκατο ¼ Μπέικον 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα 3 μεγάλες πράσινες πιπεριές αλάτι, πιπέρι βούτυρο γάλακτος σε κομμάτια
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Με φωτο Εύκολο Περιέχει Αλλαντικά Μανιτάρια Τυριά Πιπεριές Σερβίρει 6 άτομα Πως το κάνουμε: Βήμα 1 1) Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το βάζουμε στην λαδόκολλα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά που είναι όλα χοντροκομμένα. Βήμα 2 2) Τυλίγουμε καλά την λαδόκολλα και προσθέτουμε και μια δεύτερη και το κλείνουμε με σπάγκο. Βήμα 3 3) Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 2 ώρες. Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν θέλει καθόλου νερό. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάνουμε και το συνοδευτικό που είναι πατάτες στην λαδόκολλα. Η συνταγή είναι ακριβώς ίδια αντικαθιστώντας το χοιρινό με 1 κιλό πατάτες.
600 γρ αρνί χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ 600 γρ μοσχάρι χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ 600 γρ χοιρινό χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ 4 κόκκινες ντομάτες μέτριες 4 πιπεριές πράσινες μέτριες 350 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας (ή κεφαλοτύρι) κομμένο σε κύβους 1 ποτήρι του κρασιού κρασί 2 σκελίδες σκόρδο Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Στα γρήγορα Κατηγορία Αρνί - Κατσίκι Χοιρινό Μοσχάρι Μέθοδος Φούρνου Περιέχει Ντομάτες Σκόρδο Τυριά Πιπεριές Σερβίρει 5-6 άτομα Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε όλο σε μια λεκάνη ή ταψάκι όπου του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κατά βούληση και ψιλοκομμένες τις 2 σκελίδες σκόρδο και το ανακατεύουμε. Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μας και τις κόβουμε σε άλλο λεκανάκι σε ροδέλες σχετικά λεπτές (όπως στην πίτσα). Στρώνουμε στη γάστρα τη μισή ποσότητα κρεάτων και τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια τους μισούς κύβους πεκορίνο. Στρώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του κρέατος πρώτα τις μισές πιπεριές ροδέλες και μετά τις μισές ντομάτες ροδέλες. Πάνω από τις ντομάτες καλύπτουμε με το υπόλοιπο κρέας, το τυρί, τις πιπεριές και τις ντομάτες, ακολουθώντας την ίδια σειρά, όπως και παραπάνω. Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο, το σκεπάζουμε και το ψήνουμε στο φούρνο γι
... Διαβάστε περισσότερα »
4 λουκάνικα χωριάτικα (ανάλογα με το μέγεθος των λουκάνικων που θα βρείτε) 2 πιπεριές πράσινες 1 σάλτσα ντομάτας ελαιόλαδο 1 στραγγιστό γιαούρτι κέτσαπ πιτούλες για σάντουιτς
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Δυσκολία Γρήγορο Εύκολο Περιέχει Γιαούρτι Αλλαντικά Σάλτσα ντομάτα Πιπεριές Πως το κάνουμε:
Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες (μέγεθος μπουκίτσας) και τις πιπεριές σε τετράγωνα κομματάκια. Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και ριχνετε τα λουκάνικα. Αφού τα κάνετε κανα δυό γυρους ρίχνετε και τις πιπεριές. Όταν κοκκινίσουν τα λουκάνικα ρίχνετε την σάλτσα και την αφήνετε να δέσει. Μέχρι να γίνει το σπετζοφάι ανακατεύετε το γιαούρτι με κέτσαπ τόση μέχρι το γιαούρτι να πάρει ένα ελαφρύ ροζ χρώμα. Πριν σερβίρετει το φαί ζεσταίνετε τις πίτες, απλώνετε πάνω γιαούρτι και από πάνω τοποθετείτε την μερίδα του φαγητού.
8 μεγάλα μακρόστενα μπιφτέκια ή κεμπάπ ή 8 μεγάλα σουβλάκια 1 κουτί σάλτσα ντομάτα μυρωδικά της επιλογής μας όπως βασιλικός, θυμάρι, μαιντανός, ρίγανη, κανέλα (ό,τι από αυτά θέλουμε) 1 μικρό κρεμμύδι 1 κ.γ. πάπρικα καυτερό πιπέρι όσο θέλουμε αλάτι λίγο λάδι 1/2 κιλό γιαούρτι
4-8 πίτες για σουβλάκια πάπρικα, αλάτι, λάδι
Στα γρήγορα Κατηγορία Κιμάδες Χοιρινό Μέθοδος Kάρβουνα/grill Φούρνου Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Γιαούρτι Σάλτσα ντομάτα Σερβίρει 4 Πως το κάνουμε:
Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά που θέλουμε, το κρεμμύδι, τα πιπέρια, το αλάτι και το λάδι. Την αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα. Αλοίφουμε τις πίτες με λίγο λάδι, αλάτι και πάπρικα. Τις βάζουμε στο τηγάνι και τις αφήνουμε για λίγη ώρα, από τη μια και μετά από την άλλη πλευρά, ίσα να μαλακώσουν. Δεν τις αφήνουμε πολύ για να μη γίνουν σκληρές και τραγανές. Μπορούμε να τις κάνουμε και στο γκριλ. Βάζουμε σε ένα πιάτο την πίτα, από πάνω 1-2 σουβλάκια (ή μπιφτέκια), γιαούρτι και τέλος τη σάλτσα (στις επιθυμητές ποσότητες)
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Περιέχει Γιαούρτι Σερβίρει 2 άτομα Πως το κάνουμε:
Αφαιρώ με μυτερό μαχαίρι όλο το κέντρο της μπριζόλας. Κόβω το κρέας που αφαίρεσα σε μικρά κομματάκια. Τα ανακατεύω με βασιλικό, άνηθο, αλάτι, πιπέρι, πατάτα, γιαούρτι και με τις 2 κουταλιές από το λάδι. Τα τοποθετώ στο κέντρο της μπριζόλας και τα πατάω να γίνει επίπεδη η επιφάνεια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά. Μόλις ψηθούν τις ραντίζω με λαδολέμονο από τα υλικά που κράτησα (1 κ.σ λάδι, 1 κ.σ λεμόνι και ρίγανη)
8 χοιρινά σνίτσελ 1 πακέτο τυρί κρέμα 1 μικρό βάζο κόκκινες πιπεριές (ή πράσινες φέσκιες σε λεπτές φετούλες) αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Περιέχει Τυριά Πιπεριές Ειδικές περιστάσεις Για μπουφέ Πως το κάνουμε:
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα σνίτσελ μας. Πέρνουμε ένα ένα, τα απλώνουμε στον πάγκο μας και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε και τη ρίγανη και στρώνουμε κατα μήκως μια στρώση τυρί κρέμα και μια φέτα πιπεριά. Τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες για να μη μας ανοίξουν. Τα περνάμε από το τεφάλ (χωρίς λάδι, απλά να έχει κάψει αρκετά το τηγάνι μας) και στη συνέχεια ένα ένα τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα.
1,5 κιλό μπούτι χοιρινό ή ψαρονέφρι (ανάλογα με το πόσο στεγνό το θέλετε) 3/4 ποτηριού ελαιόλαδο 1 ποτήρι κρασί κόκκινο αλάτι φρεσκοτριμμένα ανάμεικτα πιπέρια κόλιαντρο ξερό κοπανισμένο
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Μέχρι 4 υλικά Πως το κάνουμε:
Παίρνουμε το κρέας και με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζουμε και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κόλιαντρο γύρω γύρω στο κρέας. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Βάζουμε το κρέας σε γάστρα και το ψήνουμε για 1,5 ώρα στους 150 βαθμούς. Σε ένα μπωλ ανακατευουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και κόλιαντρο με 1/2 ποτήρι νερό. Βγάζουμε το κρέας σε σανιδάκι και κόβουμε σε φέτες 1 εκατοστού. Το ξαναβάζουμε πίσω στη γάστρα και αλείβουμε με πινέλο το μείγμα του κρασιού. Ξαναβάζουμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε στους 110 βαθμούς για άλλη 1 ώρα, στη διάρκεια της οποίας κάθε 10 λεπτά βγάζουμε και αλείβουμε το κρέας με το μείγμα του κρασιού. Αφαιρούμε το καπάκι από τη γάστρα και ψήνουμε στο grill για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σερβίρεται μόλις βγει από το φούρνο.
δύο χοιρινες μπριζόλες με το κόκκαλο τρείς μεγάλες πατάτες κομένες περίπου σε κύβους μία κούπα λάδι στιμένο λεμόνι (όσο θέλουμε) ένα κύβο μοσχάρι αλάτι και πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Κατσαρόλας Δυσκολία Εύκολο Σερβίρει 2 ατομα Πως το κάνουμε:
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα (να είναι αρκετό για να σκεπαστούν οι μπριζόλες και οι πατάτες) Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμαι τον κύβο το λάδι και έπειτα τις μπριζόλες να βράσουν. Αφού βράσει το κρέας ρίχνουμε τις πατάτες Ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε το φαγητό για μία ώρα περίπου να βράσει δοκιμάζοντας με ένα πιρούνι τις πατάτες αν έβρασαν. Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και το στιμένο λεμόνι.
500 γρ. χοιρινό το ψαχνό κομμένο σε μπουκιές 500 γρ. κατσίκι ή αρνί το ψαχνό κομμένο σε μπουκιές 500 γρ. μοσχάρι το ψαχνό κομμένο σε μπουκιές. 700 γρ. κεφαλογραβιέρα Κρήτης κομμένη σε μπαστουνάκια 4 πράσινες πιπεριές κομμένες σε 8 κομμάτια η κάθε μία 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε 8 κομμάτια το κάθε ένα 1 ποτήρι κρασί κόκκινο 1 ποτήρι ελαιόλαδο 2-3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη 2-3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι 2-3 κλαράκια αρισμαρί (δενδρολίβανο) Αλάτι/ πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μοσχάρι Αρνί - Κατσίκι Μέθοδος Φούρνου Κουζίνα Ελληνική Φτιάχνει 8 μερίδες Πως το κάνουμε:
Από το προηγούμενο βράδυ σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε το κρασί, με το ελαιόλαδο, τα κλαράκια της ρίγανης, του θυμαριού και του δενρολίβανου και ρίχνουμε μέσα όλα τα κρέατα. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Στραγγίζουμε το κρέας και κρατάμε τη μαρινάδα Κόβουμε 8 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα. Μοιράζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το τυρί. Προσθέτουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε. Σε κάθε πακετάκι ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας από τη μαρινάδα και κλείνουμε καλά το πακετάκι για να μη φεύγει ο ατμός. Βάζουμε τα πακετάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά.
1 kg άπαχο χοιρινό κρέας με το κόκκαλό του, τεμαχισμένο σε κύβους 1 ποτήρι (200 ml) κόκκινο κρασί 1-2 κουταλιές της σούπας χοντραλεσμένοι σπόροι κολιάνδρου αλάτι και πολύ φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 ξυλάκι καννέλα 6 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ή κάποιο άλλο φυτικό έλαιο
Στα γρήγορα Κατηγορία Με κρεατικά Χοιρινό Μέθοδος Κατσαρόλας Διατροφή Χωρίς γλουτένη Κουζίνα Κυπριακή Σερβίρει 4-6 άτομα Πως το κάνουμε:
Μαρινάρετε το κρέας με το κρασί και τα μπαχαρικά για τουλάχιστον 4 ώρες, κατά προτίμηση αποβραδίς. Έπειτα βγάζετε το κρέας και κρατάτε τη μαρινάδα για αργότερα. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα για να τσιγαρίσετε λίγο-λίγο τους κύβους του κρέατος μέχρι να ροδίσει και να γίνει κάπως τραγανιστό. Αν χρειαστεί, προσθέτετε κι άλλο λάδι. Σκουπίζετε όλα τα υπολείμματα του λαδιού από την κατσαρόλα και ξαναβάζετε το κρέας με τη μαρινάδα και τόσο κρύο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας. Κλείνετε με το καπάκι και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, στο μάτι της κουζίνας, για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Θα πρέπει να έχει πιει σχεδόν όλο του το ζουμί αφήνοντας μια πηχτή σάλτσα.
400 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους 3 επί 3. 2 αυγά 4 κ.σ. κορν φλάουρ 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον 1 καρότο καθαρισμένο σε λεπτές ροδέλες 1 κρεμμύδι κομμένο στα 8 2 φλυτζ. τσαγιού ανανάς σε κύβους 2 πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους 1 πιπεριά κέρατο σε κύβους 3 κ.σ.σάλτσα σόγιας 1 κ.σ. πελτές 3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού 3 κ.σ. ξύδι 2 κ.γ. κορν φλάουρ δαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Τηγανιού Διατροφή Πλούσια σε φυτικές ίνες Κουζίνα Κινέζικη Περιέχει Αβγά Πιπεριές Πως το κάνουμε:
Αφού κόψουμε το ψαρονέφρι αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια. Τα περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και μετά από το κορν φλάουρ (τις 4 κουτ.σουπ.). Ζεσταίνουμε το 1/2 φλυτζ. λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα αντικολλητικο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το χοιρινό στο γουόκ για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφού τελειώσουμε με το χοιρινό χύνουμε το λάδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο (τις 2 κ.σ.) και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και τον ανανά και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις πιπεριες και αφήνουμε να σοταριστουν για 2-3 λεπτά ακόμα. Σε ενα μικρό μπολ ενώνουμε τη σάλτσα σόγιας, τον πελτέ, το ξύδι και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε το
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Δυσκολία Και για αρχάριους Εύκολο Περιέχει Σκόρδο Σερβίρει 3-4 άτομα Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170΄. Πλένουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε στην γάστρα. Κόβουμε το σκόρδο σε ροδέλες και τρίβουμε με αυτό το κρέας γύρω γύρω. Τα κομμάτια από το σκόρδο τα παραχώνουμε ανάμεσα στο κρέας όπου έχει πτυχές ή κάνουμε με το μαχαίρι τρυπούλες και τα βάζουμε μέσα. Αλατίζουμε καλά με μπόλικο αλάτι και ανάμεσα στις πτυχές. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα αρωματικά και μπαχαρικά, αλοίφοντας με αυτά το κρέας και στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού. Ρίχνουμε και το λάδι και κλείνουμε την γάστρα. Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος από την στιγμή που βάζουμε την γάστρα στον φούρνο είναι 3 1/2 ώρες. Κάπου στην μέση του μαγειρέματος ανοίγουμε μία φορά την γάστρα και βρέχουμε το χοιρινό με τα ζουμιά που έχει βγάλει, φροντίζοντας να πάνε και ανάμεσα στις πτυχές. Το τελευταίο τέταρτο αφήνου
... Διαβάστε περισσότερα »
3 kg ή περισσότερα χοιρινή σπάλα με το δέρμα 4 κουταλιές ελαιόλαδο 3 κουταλιές ξίδι 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη) 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο 1 κουταλάκι μπούκοβο
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Περιέχει Σκόρδο Πως το κάνουμε:
Υπολογίζετε 24 ώρες πριν το σερβίρετε. Άρα, αν οι καλεσμένοι σας πρόκειται να έρθουν αύριο στις 21:00, σήμερα στις 20:00 βάζετε τον φούρνο σας να κάψει στην υψηλότερη θερμοκρασία του. Παίρνετε το χοιρινό και χαράζετε με μαχαίρι μπακλαβαδωτά το δέρμα του. Ανακατεύετε στο μούλτι τα υλικά μέχρι να γίνουν μία πάστα και με τα χέρια σας αρχίζετε να αλείφετε μόνο την επιφάνεια του δέρματος, προσπαθώντας να εισχωρήσει όσο το δυνατό περισσότερο υλικό μέσα στις χαρακιές που έχετε κάνει. Αφήστε περίπου 1.5 κουταλιά υλικό, που θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Παίρνετε ένα ταψί (λαμαρίνα) και τοποθετείτε πάνω του μια σχάρα. Πάνω σε αυτή βάζετε το χοιρινό με το δέρμα προς τα πάνω. Τοποθετείτε το ταψί με τη σχάρα και το κρέας στο φούρνο (δεύτερη θέση από κάτω) και το αφήνετε για ακριβώς μισή ώρα. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 100 C. Στη συνέχεια βγάζετε το κρέας απο το φούρνο (μαζί με το ταψί και την σχάρα), το γυρίζετε (με προσοχή) έτσι ώστε το δέρμα να έρθει τώρα απο κάτω και περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι-ξύδι-αρωματικά. Προσοχή, δεν βάζουμε αλάτι. Επι
... Διαβάστε περισσότερα »
2 κιλά χοιρινή τηγανιά 200 γρ. Πάχος (έτσι θα το ζητήσετε από τον κρεοπώλη) 1 κρεμμύδι 1 πράσινη πιπεριά 1 ποτήρι κρασιού ρετσίνα ή άσπρο κρασί 1 λεμόνι Αλάτι - πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Τηγανιού Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Χωρίς γλουτένη Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Περιέχει Πιπεριές Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε το πάχος και το αφήνουμε να βγάλει το λάδι του σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρέας, το κρεμμύδι και την πιπεριά και αφήνουμε να ψηθούν με κλειστό καπάκι σε επισης πολύ χαμηλή φωτιά για 2 1/2 ώρες. Αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε την ρετσίνα, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1/2 ώρα ακόμη. Το αποτέλεσμα είναι να έχει μεν υγρά άλλα και κάποια κομμάτια κρέατος να είναι κάπως ξεροψημένα.
2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2-3 φρέσκα σκόρδα ψιλοκομμένα μερικά φύλλα φρέσκου φασκόμηλου και ένα κλαδάκι με λουλούδια δυο κουταλιές βούτυρο 3-4 κουταλιές λάδι χυμό ενός λεμονιού αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Εποχιακά Ανοιξιάτικη Μέθοδος Τηγανιού Περιέχει Σκόρδο Σερβίρει 2 άτομα Πως το κάνουμε:
Βάζετε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι, το βούτυρο, τις μπριζόλες μαζί με το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα φύλλα του φασκόμηλου. Τα σωτάρετε και έπειτα ρίχνετε το χυμό του λεμονιού. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το κλαδάκι του φασκόμηλου και αρκετό ζεστό νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του. Σερβίρετε ζεστό, με πατατούλες που αν θέλετε τις έχετε βάλει και αυτές απο την αρχή μαζί με το κρέας. Ή τις προσθέτετε στο τέλος μαζί με το νεράκι. Επίσης, με ρύζι ή απλά πατάτες τηγανητές.
2 κομμάτια σνίτσελ πιπεριές πράσινη, κόκκινη και κίτρινη (μία απο το κάθε χρώμα) 1 φρεσκο κρεμμυδάκι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ντομάτα (τη σάρκα της) λίγο μαϊντανό μισό ποτήρι κρασί αλάτι, πιπερι, θυμάρι
Για γαρνιτούρα
1 μελιτζάνα 1 κολοκυθάκι τις πιπεριές που θα περισέψουν κομμένες σε ροδέλες
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Τηγανιού Δυσκολία Με φωτο Περιέχει Πιπεριές Κολοκυθάκια Ντομάτες Σκόρδο Μελιτζάνες Σερβίρει 2 άτομα Πως το κάνουμε: Βήμα 1 1) Πλένουμε το κρέας μας και το αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2 2) Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε ελαφρώς με λίγο λάδι.
Βήμα 3 3) Βάζουμε τα σωταρισμένα λαχανικά στη μέση του φιλέτου και το διπλώνουμε σε ρολό.
Βήμα 4 4) Ασφαλίζουμε τις άκρες και στο κέντρο του κρέατος με οδοντογλυφίδες (εναλλακτικά με σπάγγο).
Βήμα 5 5) Βάζουμε τα ρολά που ετοιμάσαμε στο τηγάνι μας που το έχουμε αλείψει με λαδάκι και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 6 6) Σβήνουμε με κρασί. Βήμα 7 7) Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και κόβουμε το ρολό μας σε ροδέλες.
Βήμα 8 8) Για τη γαρνιτούρα, κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες και τα ψήνουμε στη σχάρα αλείφοντάς τα με λίγο λαδάκι. Λίγα
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Περιέχει Γάλα Μελιτζάνες Αβγά Κολοκυθάκια Σερβίρει 8 κομμάτια Πως το κάνουμε:
Αφού ψιλοκόψουμε τα λαχανικά και το κρέας τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το λάδι και τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 45 λεπτά σε γάστρα με καπάκι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι το αλέυρι και μόλις γίνουν ένα μίγμα καθώς ανακατεύουμε με σύρμα ρίχνουμε το γάλα που το ζεστάναμε και το αλάτι. Όταν γίνουν όλα σαν κρέμα ρίχνουμε και το αυγό. Τέλος βγάζουμε τη γάστρα ανοίγουμε πλέον το καπάκι ρίχνουμε την μπεσαμέλ και αν θέλουμε και κεφαλοτύρι απο πάνω. Συνεχίζουμε για ένα τέταρτο στο φούρνο μέχρι να κάνει ωραία κρούστα.
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Περιέχει Πιπεριές Μουστάρδα Τυριά Σκόρδο Ειδικές περιστάσεις Για μπουφέ Πως το κάνουμε:
Μαρινάρουμε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ. Κόβουμε το κρέας και τις πιπεριές σε μεσαία κυβάκια. Το βάζουμε σε μία λεκάνη με τα μπαχαρικά, τις πιπεριές και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα υλικά. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο πάρα πολύ καλά και το τοποθετούμε στη συντήρηση για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, βγάζουμε το μαριναρισμένο κρέας και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς , προσθέτοντας σε μία κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, περίπου για 10’. Έπειτα, το σβήνουμε με το κρασί το αφήνουμε για περίπου 2’ να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον πελτέ ,τη μουστάρδα και το μαϊντανό . Αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου δέσει η σάλτσα και πιει τα υγρά του το κρέας. Στρώνουμε σ’ ένα πυρέξ τις πιπεριές Φλωρίνης (τόσες όσες για να καλυφθεί ο πάτος του πυρέξ) και στ
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Μοσχάρι Χοιρινό Περιέχει Ντομάτες Σκόρδο Ειδικές περιστάσεις Για μπουφέ Πως το κάνουμε:
Το κρέας χρειάζεται προετοιμασία απο μια μέρα πριν (ουσιαστικά 24ωρο) μέσα σε λάδι μαρινάρα με κρεμμύδι,σκόρδο και βαλσάμικο. Την επόμενη το βάζετε σε μια κατσαρόλα και για ενα τέταρτο το μαγειρέυτε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας. Μετα τα 15 λεπτά θα ρίξετε την μαυροδάφνη και την ντομάτα που θα έχετε περάσει απο τον τρίφτη και τον πελτέ. Θα προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς και θα αναποδογυρίσετε το φαγητό σε μια γάστρα. Θα το βάλετε στον φούρνο στο 80 και θα το ξεχάσετε για ώρες μέχρι το πρωί. Την άλλη μέρα θα βάλετε τα καρότα θα συνεχίσετε το ψήσιμο και το μεσημέρι τρώτε.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.