Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Κατσαρόλας Τηγανιού Περιέχει Γαρίδες Ρύζι Ξηρούς καρπούς Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Αφαιρέστε τα κεφάλια και το κέλυφος από τις γαρίδες κι αφήστε μόνο τις ουρές. Τρυπήστε την πλάτη τους με μια φουρκέτα, τραβήξτε κι αφαιρέστε το εντεράκι με την άμμο. Πατήστε τες με τις παλάμες σας, να πλατύνουν και ν΄ανοίξουν. Ανακατέψτε τες με τη σόγια. Σ’ ένα μπολ αδειάστε το κορν φλάουρ κι ανακατέψτε το με το αλάτι, το τζίντζερ και το πιπέρι. Βάλτε το αραιωμένο μέλι σ΄ένα μπολάκι και σε τρία χωριστά μπολ βάλτε το σουσάμι, τη φρυγανιά και το αμυγδαλάκι. Πιάνοντας τις γαρίδες μία-μία από την ουρά, βουτήξτε τες πρώτα στο κορν φλάουρ, έπειτα στο αραιωμένο μέλι και τέλος τυλίξτε τες μέσα στο σουσάμι, τη φρυγανιά ή το αμύγδαλο. Βάλτε τις γαρίδες επάνω σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου στη σχάρα του γκριλ και ψήστε τες στο γκριλ 3΄ από τη μία πλευρά και 3΄ από την άλλη. Σερβίρετέ τις ζεστές, συνοδεύοντάς τις με ρύζι basmati και γλυκόξινη σάλτσα ή σάλτσα τσίλι. Για να φτιάξετε το ρύζι, βάλτε το να σταθεί σε νερό 10΄. Στραγγίστε το κι αδειάστε το σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό, επάνω σε δυνατή φωτιά, σκεπασμένο. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο κι αφήστε το 20΄, να φουσκώσει. Φορμάρετέ το μέσα σε ατομικά μπολάκια, πασπαλίστε το με ξύσμα λεμονιού και γαρνίρετε με μερικά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.