Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Τηγανιού Δυσκολία Γρήγορο Εύκολο Περιέχει Γαρίδες Σκόρδο Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Στο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο και μόλις πάρει ελαφρύ χρώμα σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κοκκινήσουν. Προσθέτουμε και το βιτάμ να λιώσει, ανακατεύοντας. Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε με ρύζι ή ό,τι άλλο προτιμούμε!
350 gr γαρίδες (μεγάλου μεγέθους, καθαρισμένες) 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι 1 πόδι σέλινου 1 κ.σ. αλεύρι 1 κ.γ. κάρυ 1 κ.σ. πάστα ντομάτας 100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
Στα γρήγορα Κατηγορία Με θαλασσινά Θαλασσινά Διατροφή Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Με λίγες θερμίδες Με χαμηλά λιπαρά Χωρίς γλουτένη Περιέχει Γαρίδες Γιαούρτι Σερβίρει 2 άτομα (αυστηρά, τρίτος δεν χωρά) Πως το κάνουμε:
Σε μικρό κατσαρολάκι τσιγαρίστε στο λάδι το κρεμμύδι και το πόδι του σέλινου, ψιλοκομμένα, μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέστε 2-3 κουτάλες από ζωμό χορταρικών που θα έχετε προηγουμένως ετοιμάσει (κατά προτίμηση με σπιτικούς κύβους, αλλιώς με κάποιον από τους πολλούς του εμπορίου). Αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να είναι εντελώς έτοιμα τα χορταρικά. Προσθέστε το κάρυ, το αλεύρι (λίγο-λίγο και ανακατεύοντας διαρκώς για να διαλυθεί), την πάστα ντομάτας και άλλες 3 κουτάλες από τον ίδιο ζωμό και αφήστε όλα να σιγοβράσουν για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα. Φιλτράρετε την σάλτσα ρίχνοντάς την σε τηγάνι, προσθέστε το γιαούρτι και φέρτε το σε χαμηλή φωτιά να πάρει μία βράση. Σε άλλο τηγάνι περάστε για 1-2 λεπτά, σε πολύ δυνατή φωτιά, τις γαρίδες, ελαφρά αλευρωμένες, να σωταρισθούν και από τις δύο πλευρές. <
... Διαβάστε περισσότερα »
1 κιλό γαρίδες tiger 1 κουταλια ελαιόλαδο 1 ντομάτα 1 κρεμμυδι 200 ml ούζο 300 ml κρέμα γάλακτος 200 γρ. φέτα 1/2 κύβο λαχανικών μια πρέζα πιπέρι άσπρο (προαιρετικό) αλάτι αν χρειαστεί
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Τηγανιού Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Με βίντεο Περιέχει Κρέμα γάλακτος Ντομάτες Γαρίδες Τυριά Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τις γαρίδες, βγάζοντας και το εντεράκι. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμυδι και τη ντομάτα τα οποία έχουμε ψιλοκόψει. Ρίχνουμε τις γάριδες και τις φέρνουμε 2-3 βόλτες μέχρι να πάρουν ροζ χρωμα. Μετά προσθέτουμε το ούζο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με πολυ λίγο ζουμάκι. Ρίχνουμε τον κύβο και την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση ρίχνουμε το πιπέρι και την φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια. Αφήνουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και να λιώσει η φέτα, δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι.
Στα γρήγορα Κατηγορία Με θαλασσινά Θαλασσινά Μέθοδος Φούρνου Περιέχει Σκόρδο Μανιτάρια Τυριά Γαρίδες Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά εκτός απο το κασέρι και τα βάζουμε σε pyrex και τέλος το καλύπτουμε με το τριμένο κασέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Είναι πολύ νόστιμο.. δοκιμάστε το....
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Κατσαρόλας Κουζίνα Στερεάς Ελλάδας Ελληνική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Σκόρδο Γαρίδες Ντομάτες Κολοκυθάκια Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Σερβίρει 4 με 6 ατομα Πως το κάνουμε:
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκορδάκι για 1 με 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, την ντοματούλα, το αλάτι και το πιπεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν μαζί για 5 λεπτά Τέλος, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό. Καλή σας όρεξη
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Τηγανιού Περιέχει Σκόρδο Μουστάρδα Γιαούρτι Σπανάκι Πως το κάνουμε:
Βάζω σε ταψάκι την κάπαρη και την ψήνω λίγο στο φούρνο μέχρι να στεγνώσει. Σωτάρω σε λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το σπανάκι αλατοπιπερώνω και το κρατάω στην άκρη. Σε άλλο τηγάνι με λάδι τσιγαρίζω το σκόρδο ολόκληρο και μετά το βγάζω και τηγανίζω το γαλέο αλευρωμένο. Ανακατεύω το γιαούρτι με την κάπαρη και τη μουστάρδα και πιπερώνω. Σερβίρω το γαλέο, δίπλα το σπανάκι και τη σάλτσα πάνω στο γαλέο.
Σχετικές συνταγές
Γαλέος στο φούρνο με σπανάκι και φρέσκια ντομάτα Γαλέος με αρωματικά χόρτα Γαλέος στο φούρνο με ντομάτες και κάπαρη
Σχετικά άρθρα
Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους; Τα μυστικά του τηγανιού Πως καταψύχουμε ψάρια Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Τηγανιού Κουζίνα Ελληνική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Μόνο κρόκους Σκόρδο Αβγά Ξηρούς καρπούς Πως το κάνουμε:
Ξεπαγωνουμε το ψαρι, το ξεπλενουμε και το αφηνουμε στο τρυπητο. Σε μεγαλο τηγανι αφηνουμε το λαδι να ζεσταθει καλα (οχι να καψει) αλευρώνουμε το ψαρι και το τηγανιζουμε σε μετρια φωτια. Για τη σκορδαλια παταμε τις πατατες με πηρουνι, τις βαζουμε στο μιξερ στη χαμηλη ταχυτητα και προσθετουμε ενα-ενα τα υλικα μας. Το λαδι το ριχνουμε λιγο-λιγο οσο δουλευουμε το μιγμα. Τη σερβιρουμε με το ψαρι και.. καλη μας ορεξη!
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Με χαμηλά λιπαρά Πλούσια σε φυτικές ίνες Πλούσια σε σίδηρο Με λίγες θερμίδες Πλούσια σε φολικό οξύ Δυσκολία Και για αρχάριους Εύκολο Περιέχει Ντομάτες Σπανάκι Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Τοποθετούμε το ψάρι μας σε ένα ταψί και το αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε το σπανάκι μας (για λίγα λεπτά μόνο) και το βάζουμε πάνω από το ψάρι. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τον άνιθο, στίβουμε ένα λεμόνι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο για 1/2 ώρα στους 180°C.
3-4 μεγαλες πατατες κομμενες σε λεπτες φετες 2/3 φλυτζ. λαδι 3 μεγαλα κρεμμυδια ψιλοκομμενα 4-5 σκελιδες σκορδο ψιλοkομμενες 2 μεγαλες γινωμενες σφιχτες ντοματες, η μια κομμενη σε φετες και η αλλη ψιλοκομμενη 4 κουτ. καπαρη 1/2 -1 κουτ. σουπας μπουκοβο ή μπολικο τριμμενο πιπερι 1 κουτ. σουπας ριγανη 1/2 φλυτζ. λευκο κρασι 1 1/2 κιλο γαλεο σε φετες 2-3 κλωναρια βασιλικο
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Κατσαρόλας Φούρνου Περιέχει Σκόρδο Ντομάτες Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους. Βάζουμε σε ταψακι πυρεξ ή πηλινο τις πατατες και ανακατευουμε με 2-3 κουτ. σουπας λαδι. Βαζουμε στο φουρνο να ψηθουν για 20-25 λεπτα μεχρι να αρχισουν να μαλακωνουν. Σε βαθυ τηγανι σωταρουμε τα κρεμμυδια με τα υπολοιπο λαδι και μολις μαλακωσουν, προσθετουμε το σκορδο. Ανακατευτουμε 2-3 φορες και προσθετουμε την ψιλοκομμενη ντοματα και την καπαρη. Βραζουμε 2-3 λεπτα και βαζουμε το μπουκοβο ή το πιπερι, τη ριγανη και το κρασι. Μολις παρει μια-δυο βρασεις δοκιμαζουμε και προσθετουμε μια με δυο κουταλιες σαλτσα πανω στις πατατες. Τοποθετουμε τις φετες του γαλεου πανω στις πατατες, σκεπαζουμε με τις φετες ντοματας, περιχυνουμε με την υπολοιπη σαλτσα και ψηνουμε περιπου για 30 λεπτα, μεχρι να μαλακωσει το ψαρι και να ροδισουν οι φετ
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Τηγανιού Κουζίνα Ελληνική Περιέχει Μουστάρδα Σερβίρει 2 άτομα Πως το κάνουμε:
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε ένα καραφάκι νερό, λίγο λάδι, λίγη ρίγανη, αλάτι πιπέρι και την μουστάρδα. Τα αφήνουμε να ζεσταθούν και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η μουστάρδα. Μόλις ομογενοποιηθεί η σάλτσα, ρίχνουμε τον γαλέο, για 2-3 λεπτά. Τον γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και προσθέτουμε το λεμόνι. Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις ασπρίσει ο γαλέος και δέσει παραπάνω η σάλτσα. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
800-1000 γρ. γαλέο σε ροδέλες 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο 1 ματσάκι πράσα ή κρεμμυδάκια φρέσκα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 1/4 λάχανο μικρό ή μισό μαρούλι 2 φλ.λάδι πιπέρι 1 φλ. αλεύρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Ντομάτες Σερβίρει 4-5 άτομα Πως το κάνουμε: 1)
Πλένουμε, στραγγίζουμε τα φιλέτα γαλέου σε χαρτί κουζίνας. 2)
Αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε στο λάδι. Βήμα 3 3)
Σοτάρουμε τα πράσα ή τα κρεμμυδάκια φρέσκα και τα ξερά, το λάχανο ή τα μαρούλια, προσθέτουμε τον μάραθο ή άνηθο, τις ντομάτες, ρίχνουμε 1 φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα χόρτα. Βήμα 4 4)
Πριν ψηθούν τελείως με ένα κουτάλι κάνουμε χώρο ανάμεσα στα χόρτα και βάζουμε τον τηγανητό γαλέο. Δεν ανακατεύουμε καθόλου το φαγητό μας, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και αφήνουμε 10' να σιγοψηθεί.
500 γρ. γαύρος (ή περισσότερος) λίγο νερό 2 σκελίδες σκόρδο (και περισσότερες αν θέλετε) χυμό από 1 λεμόνι (ή περισσότερο αν θέλετε) αλάτι, ρίγανη, λάδι
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Τηγανιού Δυσκολία Γρήγορο Εύκολο Περιέχει Σκόρδο Φτιάχνει περίπου 3 μερίδες Πως το κάνουμε:
Βάζετε λίγο νεράκι (μισό δάχτυλο) σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει ρίξτε μέσα τον γαύρο και το σκόρδο, αλάτι και ρίγανη. Ανακατέψτε (προσεκτικά) με ένα πιρούνι. Σε 5-10 λεπτά είναι έτοιμος! Θα το καταλάβετε επειδή η σάρκα θα ξεκολλάει μόνη της από τα κόκκαλα. Σβήστε την φωτιά και προσθέστε το λεμόνι, το λάδι και λίγη ρίγανη ακόμη αν θέλετε. Πολύ γρήγορο, πολύ εύκολο και πολύ υγιεινό φαγητό, χωρίς ούτε τηγάνισμα ούτε έξτρα θερμίδες αλλά εξαιρετική γεύση!
1/2 κιλό βακαλάος ξαρμυρισμένος 1 φλ. ρύζι (καρολίνα) 2-3 κρεμμύδια φρέσκα ή ξερά ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο λίγο λάδι μαϊντανός και άνιθος χυμός από 2-3 ντομάτες φρέσκιες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Κουζίνα Ελληνική Περιέχει Σκόρδο Ντομάτες Ρύζι Πως το κάνουμε:
Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο, και προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα, μέχρι να πάρουν μια βράση. Τοποθετούμε σε ταψί το βακαλάο και το ρύζι, ρίχνουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε νερό με το μάτι όσο χρειαστεί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 250, χαμηλώνοντας στους 200 όταν αρχίσει να βράζει. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε το ρύζι για να μην ξεραθεί, και προς το τέλος προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν ο βακαλάος είναι χοντρός τον ψήνουμε με τη σάλτσα και ρίχνουμε αργότερα το ρύζι. Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική", των Εκδόσεων της Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης.
1/2 κιλό βακαλάος σε ροδέλες αλάτι, πιπέρι χυμό λεμόνι
Πουρές
250 γραμ. αρακάς 6 μέτρια καρότα (κομμένα σε 3 κομμάτια) 5 μέτριες πατάτες (σε κομμάτια) ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι λίγο σέλινο, λίγο άνηθο χυμό λεμόνι
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Στον ατμό Ειδικές περιστάσεις Για μπουφέ Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε: ΨΑΡΙ
Βάζω σε κατσαρόλα λίγο νερό να βράζει Αλατοπιπερώνω τις φέτες του ψαριού Βάζω στο σουρωτήρι της χύτρας το ψάρι Το τοποθετώ πάνω στο τρίποδο μέσα στην κατσαρόλα Σκεπάζω την κατσαρόλα Αφήνω για λίγα λεπτά το ψάρι να βράσει στον ατμό
ΠΟΥΡΕΣ
Βράζω με νερό, αλάτι και πιπέρι αρακά, πατάτες, καρότα Πολτοποιώ τον αρακά στο μούλτι με άνηθο, σέλινο, ελαιόλαδο, πιπέρι και μερικό από τον χυμό λεμόνι Πολτοποιώ τα καρότα με ελαιόλαδο, πιπέρι και χυμό λεμόνι Πολτοποιώ τις πατάτες με ελαιόλαδο, πιπέρι, χυμό λεμόνι Σερβίρω σε διάφορα σχέδια τον πουρέ μου Συνοδεύω με τον πουρέ το ψάρι και το περιχύνω με λαδολέμονο
Λίγα μυστικά ακόμα
Το πιάτο είναι ελαφρύ και νόστιμο.
Μπορώ να προσθέσω και λίγη μουστάρδα στον πουρέ αν αγαπώ τη γεύση της!
1 κιλό βακαλάο σε ροδέλες κατεψυγμένο (είναι χωρίς κόκκαλα) 4-5 πατάτες (ή όσες θέλουμε) λαδι 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη 1 φύλλο δάφνης 1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο σάλτσα ντομάτας ρίγανη αλατι πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Κατσαρόλας Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Σάλτσα ντομάτα Πιπεριές Φτιάχνει 1 κατσαρόλα Πως το κάνουμε:
Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί με το λαδι και στη συνέχεια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά. Αφού έχουμε καθαρίσει και κόψει τις πατάτες σε κύβους τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις σωτάρουμε λίγο. Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, το φύλλο δάφνης, ρίγανη, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα μυρωδικά. Πάνω απ τις πατάτες βάζουμε τις ροδέλες βακαλάου έτσι ώστε να σκεπάσουν τις πατάτες και προσθέτουμε νερό ζεστό ίσα να σκεπάσουμε τις πατάτες. Αφήνουμε το φαι να βρασει μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Καλή όρεξη!!!
4 φιλέτα μπακαλιάρου 3-4 μεγάλες πατάτες 2-3 μεγάλα κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 5-6 ώριμες ντομάτες ντοματοχυμός ελαιόλαδο θυμάρι ρίγανη αλάτι πιπέρι λίγο νερό
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Φούρνου Περιέχει Σκόρδο Ντομάτες Σάλτσα ντομάτα Σερβίρει 2-4 άτομα Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Λαδώνουμε τη γάστρα, απλώνουμε τα κρεμμύδια και πάνω τους τοποθετούμε τις πατάτες. Σκεπάζουμε με τις ντομάτες, τον ντοματοχυμό και το σκόρδο, αλατίζουμε, πιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C για 30λ περίπου ανάλογα τον φούρνο. Έπειτα βγάζουμε τη γάστρα και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, που έχουμε αλείψει με λαδορίγανη και θυμάρι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο με τη γάστρα ξεσκέπαστη για 20-30λ ακόμη στην ίδια θερμοκρασία.
Μισό κιλό φιλέτο βακαλάου ή γλώσσας (κατεψυγμένα) Χυμό ενός λεμονιού 2 κ.σ. ελαιόλαδο Μισό ποτήρι νερό Αλάτι, φρεσκοτριμμένο 3χρωμο πιπέρι Ρίγανη ή θυμάρι (για άρωμα, ότι προτιμάτε)
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Διατροφή Με χαμηλά λιπαρά Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Με λίγες θερμίδες Δυσκολία Και για αρχάριους Εύκολο Γρήγορο Σερβίρει 2 άτομα Πως το κάνουμε:
Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζουμε το μισό από το νερό. Μόλις ζεσταθεί λιγάκι, προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού που διαλέξαμε και τα γυρνάμε κάθε τόσο να αχνιστούνε και από τις 2 μεριές για περίπου 5 λεπτά. Επειδή θα αφρίσουνε πετάμε το νερό με τους αφρούς ξεπλένουμε τα φιλέτα ψαριού και ξαναβάζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα τα φιλέτα στο τηγάνι με το υπόλοιπο νερό, το λάδι, το λεμόνι και το αρωματικό που θέλουμε (ρίγανη ή θυμάρι ή όποιο εσεις προτιμάτε με τα ψάρια), τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε τα φιλέτα στο πιάτο και από πάνω τους βάζουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πολύχρωμο πιπέρι μας.. Προσθέτουμε και λίγο απο το ζουμάκι που έμεινε στο τηγάνι μας..
Στα γρήγορα Κατηγορία Όσπρια Θαλασσινά Περιέχει Σκόρδο Γαρίδες Κρέμα γάλακτος Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σ' ένα πυρέξ και ψήστε τα στο γκριλ για περίπου 10 με 15 λεπτά. Με λίγο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις γαρίδες και τα φασόλια. Σβήστε με το κρασί και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού. Περιχύστε το μείγμα στο πυρέξ με τα φιλέτα και ψήστε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Με χαμηλά λιπαρά Πλούσια σε φυτικές ίνες Με λίγες θερμίδες Περιέχει Βρώμη Ντομάτες Αβγά Μουστάρδα Γιαούρτι Φτιάχνει 15 μπιφτεκια ή 30 κεφτεδάκια Πως το κάνουμε:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ μπολ. Ρίχνετε τόση βρώμη ώστε το μίγμα να μην είναι ρευστό αλλά ούτε και στεγνό. Να είναι αφράτο, αυτή είναι η ιδανική στιγμή να τα βάλετε στο ψυγείο για μια ώρα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους καλά. Προθεμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τα ψήνετε για περίπου μια ώρα.
10 μικρές αστακοουρές 2 κονσέρβες γάλα καρύδας χυμός απο 1-2 lime 4 σκελίδες σκόρδο 1 κρεμμύδι 2 μικρές ντομάτες 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο 2 μικρές πατάτες κομμένες σε φέτες χονδρές 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας αραιωμένο
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Κατσαρόλας Περιέχει Σκόρδο Οστρακοειδή Ντομάτες Καρύδα Σερβίρει 3 άτομα Πως το κάνουμε:
Χωρίζω τις αστακοουρές από το σώμα του αστακού και τις κόβω στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι ή μπαλνταδάκι. Βγάζω με προσοχή το εντεράκι που βρίσκεται στη μέση και χωρίζω από το κέλυφος. Η ίδια δουλειά γίνεται πιο εύκολα αν βράσουμε πρώτα τις ουρές αλλα όσο περισσότερο μαγειρεύουμε τον αστακό τόσο πιο πολύ σκληραίνει. Σωτάρω σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτω τις πατάτες και ανακατεύω για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτω το κόλιανδρο και αμέσως μετά το γάλα καρύδας. Βράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 10 λεπτά και προσθέτω τον πελτέ ντομάτας. Συνεχίζω το μαγείρεμα ανακατεύοντας εως ότου δώ ότι το περιεχόμενο αρχιζει να πήζει ελαφρά. Τότε προσθέτω τις ουρές καθαρισμένες για μερικά λεπτά έως ότου ψηθούν αλλά είναι ακόμα πολυ τρυφερές. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το χυμό lime και σερβίρω με κανονι
... Διαβάστε περισσότερα »
1 κιλό σαρδέλες χοντρό αλάτι πιπέρι 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι μισό ποτήρι του κρασιού λάδι ξύσμα απο ένα λεμόνι
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Εύκολο Πως το κάνουμε:
Πλένουμε τις σαρδέλες και τις τοποθετούμε με την σειρά στο ταψάκι μας. Αλατοπιπερώνουμε απο την μια πλευρά, ρίχνουμε το θυμάρι και τρίβουμε να πάει παντού το ξύσμα απο το λεμόνι. Ρίχνουμε το λάδι εδώ και εκεί και προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι...2 σφηνοπότηρα. Ψήνουμε για μισή με 3 τέταρτα ώρα στους 220 βαθμούς κελσίου και έτοιμα.
1/2 κιλό αθερίνα 3 κρεμμύδια σε μισές ροδέλες Λίγο αλεύρι (2-3 κ.σ περίπου) Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Αλάτι
Για το σερβίρισμα:
Λεμόνι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Τηγανιού Κουζίνα Ελληνική Νησιά Αιγαίου Δυσκολία Γρήγορο Εύκολο Σερβίρει 6-8 άτομα Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά την αθερίνα και την στεγνώνουμε με λίγο χαρτί, να φύγουν τα πολλά νερά. Σ' ένα μπολ, ρίχνουμε την αθερίνα, το αλάτι, τις ροδέλες του κρεμμυδιού, το αλεύρι και τ' ανακατεύουμε κάλα (με τα χέρια), μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να κολλάει ελαφρώς πάνω στα χέρια. Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι (μισό δάχτυλο περίπου) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, πατώντας το ελαφρά. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές (το αναποδογυρίζουμε όπως την ομελέτα). Όταν ψηθεί, ρίχνουμε μπόλικο λεμόνι και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Βγαίνει σαν πιτούλα, εξού και το όνομα αθερινόπιτα.
Αλεύρι βάλτε τόσο, ώστε το μείγμα, να κολλάει ελαφρώς πάνω στα χέρια. Μην το παρακάνετε στο λάδι, βάλτε όσο είναι απαραίτητο για να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού.
Βγαίνουν με αυτήν την ποσότητα περίπου 3 αθερινόπιτες.
500γρ αθερίνα λίγο αλεύρι για αλεύρωμα αλάτι μισό λεμόνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα (ή ότι χρησιμοποιούμε) ρίγανη και θυμάρι για πασπάλισμα
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Τηγανιού Δυσκολία Εύκολο Γρήγορο Πως το κάνουμε:
Πλένουμε την αθερίνα. Την αλατίζουμε. Την πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και αλευρώνουμε. Την ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο να τηγανιστεί. Μόλις ροδίσει την βγάζουμε και τη βάζουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι από πάνω και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φοβερό αβαντάζ αυτού του ψαριού πέρα του ότι τα 100γρ έχουν σχεδον την ημερίσια συνιστώμενη δόση σε ασβέστιο και έχει και πάρα πολύ φώσφορο, δεν χρειάζεται καθάρισμα!!
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Περιέχει Σκόρδο Πιπεριές Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Κόβουμε σε κύβους το φιλέτο. Βάζουμε το αλατοπίπερο στο αλεύρι. Αλευρώνουμε τους κύβους φιλέτων. Τα τηγανίζουμε στο φυστικέλαιο. Σωτάρουμε τις πιπεριές και στην συνέχεια το κρεμμύδι με τον ψιλοκομμένο σκόρδο. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, ξύδι, κέτσαπ, χυμό ανανά και το πορτοκάλι αφού το κόψουμε στη μέση. Αφού καταστηθεί η σάλτσα, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το ψάρι για να πάρουν μια βράση.
Στα γρήγορα Κατηγορία Με θαλασσινά Θαλασσινά Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Τυριά Φτιάχνει 1 strudel για 6 άτομα Πως το κάνουμε:
Ετοιμάζουμε την ζύμη του strudel αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, κοσκινισμένο, με το αλάτι και το λάδι αναμεμειγμένο με το νερό. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για δύο – τρία λεπτά, μέσα στο μπολ, και στη συνέχεια την μεταφέρουμε πάνω στον πάγκο για να ολοκληρώσουμε το ζύμωμα. Τυλίγουμε την ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να “ξεκουρασθεί” για περίπου 40-45 λεπτά σε ένα δροσερό μέρος, όχι όμως στο ψυγείο. Καθαρίζουμε και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα τηγάνι όπου έχουμε ήδη ζεστάνει μαζί το λάδι
... Διαβάστε περισσότερα »
1 kg ψάρι φιλέτο (νωπό ή κατεψυγμένο) 1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 φλ. τσαγιού ρύζι basmati 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 3 ντομάτες ψιλοκομμένες 1 λεμόνι 1 κ.σ. ρίγανη αλάτι πιπέρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Διατροφή Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Περιέχει Ντομάτες Ρύζι Σκόρδο Πως το κάνουμε:
Τοποθετούμε το ψάρι σε ταψί και το πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Πάνω από κάθε φιλέτο τοποθετούμε μια φέτα κρεμμυδιού, ενώ ρίχνουμε τις ψιλοκομμμένες ντομάτες γύρω από το ψάρι. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και μετά περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Ψήνουμε για 20-30λ στους 200ºC. Αφού γίνει το ψάρι, ετοιμάζουμε και το ρύζι. Κόβουμε κάθε φιλέτο στα δύο, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ρύζι στη μια πλευρά και καλύπτουμε με την άλλη. Εύκολα κι απλά έχουμε ένα νοστιμότατο sandwich ψαριού!
Στα γρήγορα Κατηγορία Με θαλασσινά Θαλασσινά Εποχιακά Ανοιξιάτικη Μέθοδος Τηγανιού Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Πλούσια σε ω-3 λιπαρά Περιέχει Αβγά Οστρακοειδή Φτιάχνει 4 μερίδες Πως το κάνουμε:
Αχνίζουμε τον σολομό,τον στραγγίζουμε και τον "λιανίζουμε". Στραγγίζουμε το φιλέτο καβουριού και το ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε σ΄ένα μπολ τα θαλασσινά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και 2 κουτ. της σούπας από το κρασί. Στο υπόλοιπο κρασί βρέχουμε τις παλάμες μας και πλάθουμε κεφτεδάκια τα οποία τα πανάρουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο σολωμός μπορεί ν΄αντικατασταθεί με οποιοδήποτε ψάρι βραστό που μας περίσσεψε.
Η συνταγή ανήκει στους "Ανοιξιάτικους μεζέδες" της Βέφας, που κυκλοφόρησε με γνωστό τηλεπεριοδικό πριν αρκετά χρόνια.
Στα γρήγορα Κατηγορία Με θαλασσινά Θαλασσινά Δυσκολία Εύκολο Γρήγορο Περιέχει Ζυμαρικά Γαρίδες Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Βράζετε το νερο Όταν βράσει μουλιάζετε τα νοουντλς για 3 λεπτα Σε ενα τηγανι τσιγαρίζετε τις γαριδες και προσθετε τα υπολοιπα συστατικα. Και τελος τα ανακατεύετε με τα νοουντλς .
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγω τσιγαρισα μαζι με τις γαριδες και λιγο φρεσκο καροτο και κρεμμυδι και βγηκε πολυ καλο!!
Περιγραφή Eύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη!! Το τέλειο αφροδισιακό
Τι χρειαζόμαστε: 1-1.5 kg μυδια (με κέλυφος) 4 φρεσκα κρεμμύδια 1/2 ματσάκι άνιθο ή μαιντανό 2-3 σκελίδες σκορδο 125-150ml λευκό κρασί λίγο ελαιολαδο για τσιγάρισμα αλατι, πιπέρι 700-1000gr πατάτες σπορέλαιο και ελαιόλαδο για τηγάνισμα αλάτι χοντρό
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Μέθοδος Τηγανιού Περιέχει Οστρακοειδή Σκόρδο Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Σερβίρει 4 άτομα Πως το κάνουμε:
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο(να μην μαυρίσουν) Ρίχνουμε τα μύδια ολόκληρα και σωτάρουμε για 2 λεπτά Σβήνουμε με το κρασί χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σκεπάζουμε για περίπου 15 λέπτα. Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε το μαιντανό ή τον άνιθο αλάτι και πιπέρι. Προσοχή να μην έχει πολλα υγρά το φαγητό αλλίως ξεσκεπάζουμε κατα τη διάρκεια του μαγειρέματος
Για τις πατάτες
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις προτηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν για 5-7 λεπτά Τις βάζουμε σε αποροφητικό χαρτί Τις τηγανίζουμε ξανά λίγο πριν σερβίρουμε. Τις βάζουμε σε αποροφητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με χοντρο αλατι.
Στα γρήγορα Κατηγορία Θαλασσινά Κουζίνα Ιαπωνική Πως το κάνουμε:
Πλενετε τα φιλετα ψαριου και τα σκουπιζετε. Ανακατευετε καλα την πιπεροριζα, τη σαλτσα σογιας, το sake ή το τσερυ και τη ζαχαρη. Μαριναρετε το ψαρι για 30' σε αυτο το μιγμα. Βγαζετε το ψαρι απο τη μαριναδα και το ψηνετε απο καθε πλευρα για περιπου 7'. Οσο ψηνετε προσθετετε μερικες φορες και λιγη μαριναδα.
Παίρνετε τα φιλέτα και αφού έχουν ξεπαγώσει / ξαλμυριστεί τα αλατίζετε ελαφρώς. Τα αφήνετε 10 λεπτά να τα πιάσει το αλάτι και έπειτα τα πιέζετε ανάμεσαστα χέρια σας να φύγουν τα επιπλέον υγρά. Κατόπιν κόβετε το καθ'ένα σε 4 κομμάτια περίπου, ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν. Βάζετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφήνετε να κάψει. Ρίχνετε τα μπαχαρικά και λίγο αλάτι (μισό κουταλάκι) μέσα στο μπωλ με την τριμμένη φρυγανιά. Περνάτε κάθε κομμάτι απο το αλεύρι, μετά απο αυγό και τέλος απο τη φρυγανιά και τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και απο τις 2 πλευρές. Βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και ετοιμάζετε ένα συνοδευτικό της αρεσκείας σας!!
36 clams ή άλλα κοχύλια θαλασσινά, όπως χάβαρα, γυαλιστερές, χτένια, στρείδια 4 κουταλιές βούτυρο 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο 2 κουταλιές αλεύρι 2 1/2 κούπες νερό 400 γρ πατάτες σε μικρούς κύβους 1/4 κουταλάκι άσπρο πιπέρι 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα 4 κουταλιές ψιλικομμένο μαϊντανό αλάτι
Στα γρήγορα Κατηγορία Σούπες Θαλασσινά Μέθοδος Κατσαρόλας Διατροφή Με λίγες θερμίδες Περιέχει Κρέμα γάλακτος Οστρακοειδή Πως το κάνουμε:
Τρίψτε καλά τα κοχύλια με μια σκληρή βούρτσα κάτω από νερό που τρέχει, να φύγει όλη η άμμος και να καθαρίσουν καλά. Ξεπλύντε τα με άφθονο νερό. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό επάνω σε χαμηλή φωτιά, ν΄ανοίξουν. Στραγγίστε τα και κρατήστε το ζουμί. Περάστε το ζουμί από λεπτό τουλπάνι. Καθαρίστε τα κοχύλια, κρατήστε το φαϊ και πετάξτε τα όστρακα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι, ώσπου να μαραθει καλά. Ρίξτε το αλεύρι και σωτάρετε για 1΄. Προσθέστε το ζουμί από τα κοχύλια, το νερό, τις πατάτες, πιπέρι και αλάτι. Σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσουν οι πατατες. Ψιλοκόψτε το φαϊ από τα κοχύλια και προσθέστε το μαζί με την κρεμα γάλακτος στη σούπα. Ανακατέψτε πάνω στη φωτιά, ώσπου να ζεσταθεί καλά η σούπα χωρίς να βράσει. Πασπαλίστε τη με μαϊντανό και σερβίρετέ τηn
1/2 κούπας λάδι (ή μαργαρίνη αν θέλετε) 1/2 κούπας αλεύρι 3 κούπες γάλα αλάτι ( με μέτρο) πιπέρι (κατά βούληση!) Διάφορα θαλασσινά- περίπου 1 κιλό ( από φιλέτο οποιουδήποτε άσπρου ψαριού, γαρίδες, καβούρια ή ό,τι τραβάει η ψυχή σας) 3/4 κούπας τυρί τριμμένο ( τύπου έμμενταλ, γκούντα...) φρυγανιά τριμμένη
Πως το κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αλεύρι, σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το κρύο γάλα. Με λίγα λόγια κάνουμε μια μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξε ι( να μην είναι πολύ σφιχτή). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Αφού κρυώσει λίγο , προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Στο μεταξύ σε ένα αρκετά βαθύ σκεύος- τύπου πυρέξ-, βάζουμε τα θαλασσινά μας ανακατεμένα. Ρίχνουμε την κρεμούλα που ετοιμάσαμε και κουνάμε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη φρυγανιά και το βάζουμε στο φούρνο, στους 180- 200 βαθμούς, για 45΄περίπου (εξαρτάται και από το φούρνο, να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια και να έχει πήξει καλά η κρεμούλα μας). Μπορείτε να το σερβίρετε με πιλαφάκι ή πατάτες τηγανητές (κλασικά!!!)
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε τη μόνο με φιλέτο άσπρου ψαριού και προσθέστε μανιτάρια αντί των άλλων θαλασσινών (καλύτερα κονσέρβας για να μην βγάλουν πολλά υγρά). Για το κατιτίς στη γεύση μπορείτε να προσθέσετε και λίγο από το έτοιμο μίγμα μπαχαρικών για ψάρια
... Διαβάστε περισσότερα »
Η κινέζικη κουζίνα είναι ιδιαίτερα νόστιμη αλλά και πολύ ελαφριά, υγιεινή και καθόλου παχυντική . Δε χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, βούτυρο ή μαγειρικό λίπος και το λάδι που χρησιμοποιείται στο φαγητό δεν ξεπερνά τις 3-4 κουταλιές. Πατάτες, πίτες, παχυντικές σάλτσες δεν υπάρχουν στα κινέζικα φαγητά όπως επίσης και το ψωμί δε συμπεριλαμβάνεται στα κινέζικα μενού.
Τεχνική μαγειρέματος Οι κινέζοι έχουν τελειοποιήσει διάφορες τεχνικές μαγειρέματος όπως: το τσιγάρισμα, το τηγάνισμα, το ψήσιμο στα κάρβουνα, το μαγείρεμα στον ατμό και τη διατήρηση των τροφών σε μορφή τουρσιών.
Το τσιγάρισμα είναι ένας τρόπος για να μαγειρεύονται μέσα σε λίγα λεπτά, μικρά κομμάτια φαγητού σε δυνατή φωτιά. Επειδή ο χρόνος μαγειρέματος είναι μικρός, θα πρέπει να έχετε έτοιμα όλα τα απαραίτητα υλικά, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά ισομεγέθη κομμάτια (διαφορετικά άλλα κομμάτια θα είναι πολύ ψημένα και άλλα ωμά). Κατά τη διάρκεια του τσιγαρίσματος ανακατεύετε συνέχεια το φαγητό, να μη μένει πολύ ώρα στο ίδιο σημείο. Επίσης, η φωτιά θα πρέπει να είναι αρκετά δυνατή.
Τι λάδι να χρησιμοποιήσετε Χρειάζεστε ένα τύπο λαδιού που να μπορεί να θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς να καπνίζει ή να φλέγεται. Τέτοια λάδια είναι το φυστικέλαιο, σπορέλαιο, σογιέλαιο, αραβοσιτέλαιο. Το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο και το βούτυρο δε χρησιμοποιούνται στην κινέζικη κουζίνα γιατί δε συμπεριφέρονται καλά σε υψηλή θερμοκρασία.
Καταρχήν, το φούσκωμα ενός κέικ εξαρτάται από το είδος του κέικ που φτιάχνετε. Υπάρχουν 2 βασικές διαφορετικές κατηγορίες: τα κέικ βουτύρου που φουσκώνουν λόγω του μπέικιν πάουντερ ή της μαγειρικής σόδας που προσθέτουμε και τα σπογγώδη κέικ που φουσκώνουν από τον αέρα που χτυπιέται μέσα στα αβγά Στα κέικ βουτύρου, το βούτυρο που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να είναι μαλακό και ΟΧΙ παγωμένο. Παίζει μεγάλο ρόλο στο φούσκωμα της ζύμης, το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε. ΠΑΝΤΑ να χρησιμοποιείτε το ακριβές μέγεθος που σας προτείνει η συνταγή. Αν το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε είναι πολύ μεγάλο, το κέικ δε θα φουσκώσει όπως πρέπει. Αν πάλι είναι πολύ μικρό, το κέικ θα καθήσει στο κέντρο. Πολλές φορές, η ζύμη ξεχειλίζει όταν φουσκώνει στο μικρό ταψί και χύνεται μέσα στο φούρνο. Για τα κέικ βουτύρου χρησιμοποιήστε ταψιά που δεν κολλάνε. Λαδώνετε και αλευρώνετε το ταψί πριν τη χρήση του.
Στα σπογγώδη κέικ, μεγάλο ρόλο στο φούσκωμα παίζει ο χρόνος που θα χτυπήσετε τα αβγά. Ακολουθείτε τις οδηγίες της συνταγής και μην τα χτυπάτε περισσότερο από όσο χρειάζεται (δυστυχώς εδώ θα χρειαστούν πολλές δοκιμές μέχρι να φτιάξετε το τέλειο κέικ, εκτός κι αν έχετε κάποιο φίλο που το έχει καταφέρει και σας δείξει πόση ώρα τα χτυπά). Ανακατέψτε τα αβγά με τα υπόλοιπα υλικά φέρνοντας τα κάτω υλικά προς τα πάνω, σα να τα διπλώνετε. Για αυτού του είδους κέικ, χρησιμοποιούμε το ταψί που είναι γνωστό
... Διαβάστε περισσότερα »
Τι χρειαζόμαστε: 500 γρ. βούτυρο φρέσκο 1 κρόκο απο το αυγό 1kg αλεύρι 1 φλυτζάνι ζάχαρη 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ μισή κούπα ψίχα από αμύγδαλο 1 φακελάκι μπέικιν 2 βανίλιες ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Πως το κάνουμε: Χτυπάμε με το μίξερ πρώτα το βούτυρο με τον κρόκο του αυγού. Μετά ριχνουμέ την ζάχαρη και το κονιάκ και το χτυπαμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος σταματάμε με το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το μισό αλεύρι όπου και το πλάθω με τα χέρια βαζω το μπέικιν και το υπόλοιπο αλεύρι με τις βανίλιες και την αμυγδαλόψιχα και τα ζυμώνω μέχρι να γίνει ενα μίγμα, προσοχή δεν θα γίνει σαν ζυμάρι σφιχτό θα βγεί μαλακή η ζύμη. Απλώνω το ζυμάρι και με τα κουπάτ τα πιέζω για να μου βγεί στο σχήμα που θέλω. Τα βάζω στον φούρνο μόλις πάρουν χρωματάκι τα βγάζω και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Τη καλύτερο μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, από ένα δροσιστικό
σορμπέ και μάλιστα με γεύση σοκολάτας; Όλη η γεύση του παγωτού χωρίς τις
επιπλέον θερμίδες του, εύκολα και γρήγορα.
Κάτι μεταξύ πουτίγκας και τάρτας, αυτό το υπέροχο γλυκό
θέλει ελάχιστη ώρα προετοιμασίας και είναι μια δροσερή και πολύ νόστιμη
αλλαγή από τα συνηθισμένα.
Υλικά 3 αυγά 1κ. πολτός μήλου (μπορείτε να βρείτε έτοιμο στα σούπερ μάρκετ) 1/2κ. γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά 1/2κ. λευκή ζάχαρη 1/2κ. καστανή ζάχαρη 1/2κ. βρώμη 1κ.γ. κανέλα 3κ. κομματάκια ψωμιού 2 μήλα, καθαρισμένα, σε κομματάκια 1/4κ. καστανή ζάχαρη 1/4κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2κ.σ. βούτυρο 1 ζύμη για τάρτα (κατεψυγμένη)
Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175C. Απλώστε την ζύμη σε μια ταρτιέρα. 2.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τα αυγά, τον πολτό μήλου, το γιαούρτι,
την λευκή ζάχαρη, το 1/2 κούπας καστανής ζάχαρης, τη βρώμη και την
κανέλα. Προσθέστε τα κομματάκια ψωμιού και τα μήλα και ανακατέψτε καλά.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, ρίξτε το στη ζύμη
... Διαβάστε περισσότερα »
Μία εύκολη, διαφορετική και ελαφριά συνταγή, υγιεινή και
πεναντόστιμη, που θα αρέσει σε όλους. Γιατί, όπως είναι γνωστό, είμαστε
μακαρονάδες και τι να κάνουμε, αυτοί είμαστε.
Υλικά (για 4 άτομα) 500γρ. λινγκουίνι 250γρ. μανιτάρια άσπρα ½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο 1κ.γ θυμάρι 1 σκελίδα σκόρδο (λυωμένη) 200γρ.παρμεζάνα 1 λεμόνι (ξύσμα&χυμός) λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι &πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και προσθέστε το λάδι, το αλάτι, το σκόρδο το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το θυμάρι.
Βράστε τα λινγκουίνι και κρατείστε λίγο νερό στο τέλος του
βρασίματος. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα αμέσως στην πιατέλα με
τα μανιτάρια.
Ανακατέψτε καλά τα υλικά, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε
στο βράσιμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την π
... Διαβάστε περισσότερα »
Αν έχετε παιδιά, αυτό το γλυκό θα τα κάνει να αγαπήσουν το
γιαούρτι και να πάρουν τα θρεπτικά του συστατικά με τον πιο νόστιμο
τρόπο. Αν πάλι δεν έχετε, τόσο το καλύτερο, θα το φάτε όλο εσείς.
Εκτέλεση 1. Ανακατεύετε σε ένα μπωλ τα γιαούρτια, το χυμό, το ξύσμα από τα λεμόνια και το γάλα. 2. Το τοποθετείτε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. 3. Το σερβίρετε πασπαλίζοντας το με τριμμένα μπισκότα.
Η χορταστική, εύκολη και γρήγορη νησιώτικη Φρουτάλια θα γίνει αγαπημένο σας σνακ.
Υλικά (για 4 άτομα)
4 μέτρια λουκάνικα, αν γίνεται χωριάτικα, αλλά χωρίς πολλά καρυκεύματα 4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες ροδέλες 8 αυγά (αν βρείτε χωριάτικα έχει καλώς) 2/3 κούπας τυρί τριμμένο (βολάκι ανδριώτικο ή ξερή μυζήθρα μαζί με κεφαλοτύρι) 1/2 κούπα γάλα μια μικρή χούφτα φύλλα δυόσμου Ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε λάδι, να καλύπτει απλώς τον πάτο, και
τηγανίζετε τα λουκάνικα ολόκληρα, για περίπου 5-6 λεπτά. Προηγουμένως,
σημαντικό είναι να τα έχετε τρυπήσει με ένα πηρούνι. Βγάζετε τα
λουκάνικα από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα, πάνω σε αρκετό
χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε στον (σβηστό) φούρνο για να κρατήσουν όσο
γινεται τη θερμοκρασία το
... Διαβάστε περισσότερα »
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και
τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν.
Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και
προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.
Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει. Τοποθετούμε το σκεύος
της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα
και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.
Για την καραμέλα
Φτιάχνουμε την καραμέλα, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό
λεμονιού να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει το χρώμα πυρρόξανθο.
Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, την ρίχνουμε πάνω από την πανακότα που
έχει κρυώσει.
Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για την πανακότα
Μισό λίτρο γάλα
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
4 φύλλα ζελατίνης
150 γραμμάρια ζάχαρη
Μία βανίλια κάψουλα
100 γραμμάρια λικέρ amaretto
Προκαταρκτική νέα έρευνα, υποδεικνύει ότι ουσία στο μαύρο πιπέρι,
γνωστή ως πιπερίνη, πολεμά το πάχος, μπλοκάροντας τη δημιουργία νέων
λιπωδών κυττάρων.
Αν τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν από νέες έρευνες, οι ερευνητές
δηλώνουν ότι το μαύρο πιπέρι μπορεί ενδεχομένως να προσφέρει φυσική
εναλλακτική για την αντιμετώπιση διαταραχών που σχετίζονται με το πάχος,
όπως η παχυσαρκία.
Ο Ui-Hyun Park, από το πανεπιστήμιο Sejong στη Σεούλ, σημειώνει στο
περιοδικό, ‘Journal of Agricultural and Food Chemistry’, ότι τα ευρήματα
υποδεικνύουν ότι η πιπερίνη καταστέλλει τη διαφοροποίηση των λιπωδών
κυττάρων οδηγώντας στη δυνητική χρήση για την αντιμετώπιση διαταραχών
που σχετίζονται με το πάχος.
Ερευνητές δήλωσαν ότι τα οφέλη του μαύρου πιπεριού και του φυτού
είναι γνωστά εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ανατολική ιατρική στην
οποία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της χολέρας, της διάρροιας
και άλλων προβλημάτων του γαστρεντερικού συστήματος.
Μην το βλέπεις παχυντικό. Έχεις όλη μέρα να κάψεις την ενέργεια που θα σου δώσει, γλιτώνοντας έτσι διάφορα μικρά snacks.
Η Αθήνα είναι μια πολύ που δεν φημίζεται για τα μέρη που μπορείς
να φας ένα καλό πρωινό. Γενικότερα στην κουλτούρα μας το πιο σημαντικό
γεύμα της ημέρας, αν δεν σημαίνει καφέ και τσιγάρο, στην καλύτερη να
σημαίνει μια τυρόπιτα. Η πιο απλή λύση λοιπόν είναι να φτιάξεις ένα
πρωινό στο σπίτι, κάτι που δεν χρειάζεται να είναι καθόλου πολύπλοκο για
να είναι απολαυστικό. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η επιτομή της
παραπάνω αρχής.
Τι θα χρειαστείς (για ένα άτομο)
2 φέτες ψωμιού 2 μεγάλα αυγά 1 κουταλιά της σούπας γάλα 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λίγη κανέλα σιρόπι ή μέλι 1/2 βανίλια 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 2-3 κουταλάκ
... Διαβάστε περισσότερα »
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.