Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα με τη φλούδα τους και αφού κρυώσουν καλά τα κόβουμε σε καρεδάκια.
Στραγγίζουμε
και ξεπλένουμε τον αρακά, καθαρίζουμε το αγγούρι και αφαιρούμε τα
σπόρια του το κόβουμε και αυτό σε καρεδάκια και το στύβουμε να φύγουν τα
υγρά.
Τρίβουμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν κρέμα, το ξεπλένουμε και το σουρώνουμε.
Τέλος ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη μαγιονέζα και το πιπέρι.
Βράζουμε το ρύζι
σύμφωνα με τις οδηγίες (να μην παραβράσει), το αφήνουμε να κρυώσει καλά
και το βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα. Βράζουμε τα λαχανικά με λίγο αλάτι.
Σουρώνουμε καλά αφού κρυώσουν και αυτά τα βάζουμε μαζί με το ρύζι.
Ανακατεύουμε και την ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, το ραπανάκι, το ζαμπόν
αφού τα ψιλοκόψουμε μέσα στην σαλατιέρα μας. Συνεχίζουμε με τον άνιθο,
το μαϊντανό και τέλος το τυρί.
Στο μπλέντερ ή στο μούλτι χτυπάμε όλα μας τα υλικά για τη σως και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
Βραζετε το
ρύζι, το στραγγίζετε και το αφήνετε στρωμένο σε ταψάκι πάνω σε πετσέτα
για 6-8 ώρες στο ψυγείο για να στεγνώσει πολύ καλά. Εάν δεν έχετε χρόνο
βάλτε το στο φούρνο σους 100 βαθμ. ώσπου να στεγνώσει. Βραζετε και
στραγγίζετε τον αρακά και το καλαμπόκι. Σωτάρετε τα μανιτάρια σε λίγο
βούτυρο μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να ψηθούν. Κόβετε το μπέϊκον σε
κομμάτια και σε τηγάνι χωρίς λίπος το σωτάρετε μέχρι να γίνει τραγανό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και τις πιπεριές κομμένες σε
μικρά κυβάκια, και τις σωτάρετε κι'αυτές πολύ λίγο, ρίχνετε στη συνέχεια
το ρύζι, το μπέϊκον, τα μανιτάρια, και τέλος τον αρακά και το
καλαμπόκι. Ρίχνετε αλάτι όσο θέλετε, και αρκετό πιπέρι, και
ανακατεύετε απαλά και πολύ καλά όλα τα υλικά. Σερβίρετε σε βαθειά
σαλατιέρα . Μπορείτε να ετοιμάσετε τη ρυζοσαλάτα και να την κρατήσετε
στο ψυγείο αρκετές ώρες πρίν την σερβίρετε. Είναι τέλειο συνοδευτικό για
κρέας ψητό ή για μπουφέ.
Το μυστικό αυτης της συνταγής
είναι να στεγνώσει πολύ καλά το ρύζι για να μείνει σπυρωτό. Είναι μια
γερμανική συνταγή της καλής μου φίλης Μαριά
... Διαβάστε περισσότερα »
(Η ποσότητα των υλικών είναι στην κρίση σας ανάλογα με το πόσα άτομα θα φιλέψετε!!)
Ρύζι (για πιλάφι)
Πιπεριές (κόκκινη - πράσινη - κίτρινη)
Κρεμμύδι ξερό
Σουρίμι (υποκατάστατο καβουριού)
Τυρί (εγώ βάζω συνήθως μια ελαφρώς πικάντικη γραβιέρα)
Για τη Σως:
Μουστάρδα
Λάδι
Λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε
το ρύζι και το σουρώνουμε. Στη συνέχεια ριχνουμε το σουρίμι σε ένα
κατσαρολάκι με ελαφρά αλλατισμένο νερό που βράζει, για περίπου 5 λεπτά
ίσα ίσα να πάρει μια βράση.
Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια. Κατόπιν κόβουμε το τυράκι επίσης σε κυβάκια.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και το σουρίμι λεπτοκομμένο.
Για την σως χτυπάμε σε ένα βαζάκι το λαδι τη μουστάρδα το λεμόνι το αλάτι και το πιπεράκι και το ρίχνουμε στη σαλάτα.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για να αναμιχθούν τα υλικά και σερβίρουμε.
Ανακατεύετε
καλά όλα τα υλικά μαζί με λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη, λίγο λεμόνι, λίγο
ξίδι και λάδι μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή γεύση. Το ανακάτεμα είναι
καλό να γίνει με το χέρι μας για να μαραθούν καλά τα υλικά μας και να
απορροφηθούν οι γεύσεις.
1 πράσινη πιπεριά και 1 κόκκινη πιπεριά σε πάρα πολύ λεπτά κομμάτια ή τριμμένες
2 ή 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ξύδι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλο
μπωλ τα λαχανικά και τα καλύπτουμε με 3 ποτήρια ξύδι, νερό να τα
σκεπάζει και αλάτι.Τα αφήνουμε 5-6 ώρες στην άλμη ή ιδανικά μια ημέρα.
Τα στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά, να μην έχουν νερά και τα βάζουμε σε
σαλάτιερα. Διορθώνουμε το αλάτι και το ξύδι και περιχύνουμε με μπόλικο
ελαιόλαδο και βάζουμε και μερικές ελιές.
1 πιπεριά jalapeno (χωρίς τους σπόρους που καίνε) κομμένη μικρά κομματάκια
αλάτι, άσπρο πιπέρι (αν βάλετε και μάυρο δεν πειράζει)
1/2 κουτ. γλ. πάπρικα
1 κιλό ρόκα πλυμένη και στραγγισμέη από νερά
2 μεγάλες κόκκινες γλυκιές πιπεριές
1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ
ανακατεύουμε το λεμόνι, την ζάχαρη, τον βασιλικό , τον δυόσμο, την μισή
ποσότητα του σκόρδου και το τζίντζερ.Ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά
το λάδι.Όταν πήξει και ασπρίσει ελαφρά το βάζουμε στο ψυγείο. Βάζουμε
το κοτόπουλο σε τηγάνι και ψήνουμε με ελάχιστο λαδάκι και μέχρι να
ροδοκοκκινήσει και να είναι τρυφερό. Το αλατίζουμε και του προσθέτουμε
την πάπρικα και το υπόλοιπο σκόρδο. Το σκεπάζουμε και με σβηστό το μάτι
της κουζίνας το αφήνουμε 15'. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε την ρόκα, τιε
πιπεριές κομμένες ραβδάκια καθώς και την καυτερή πιπερίτσα, από πάνω το
κοτόπουλο και περιχύνουμε με την sauce.
Τα υλικά μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με την ποσότητα που επιθυμείτε να φτιάξετε. Αντί για πένες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας.
Διαδικασία
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες και στραγγίζουμε .
Έχουμε βράσει τα παντζάρια και τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια μεγέθους ζαριού.
Κόβουμε
τα καρύδια με το χέρι μας σε μικρότερα κομμάτια , ψιλοκόβουμε τα σκόρδα
και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε όλα με τις πένες.
Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και περιχύνουμε τις πένες .
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Καθαρίζουμε τα αγγούρια, τα τα περνάμε σε χοντρό τρύφτι, τα αλατίζουμε
και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν για τουλάχιστον μία
ώρα.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το αγγούρι, τα
φύλλα δυόσμου (πολύ ψιλοκομμένο), αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά της
σούπας λάδι. Προσθέστε το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε το τζατζίκι στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, για να δέσουν οι γεύσεις
Καθαρίζουμε τις βρασμένες πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε να κρυώσουν
Ανακατεύουμε τις πατάτες με τζατζίκι και τις αφήνουμε στο ψυγείο
Σερβίρουμε μια ώρα τουλάχιστον αργότερα, γαρνίροντας με φέτες αγγουριού και ένα φιλαράκι μέντας
Κόβουμε
τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις βράζουμε να μαλακώσουν όσο πρέπει
χωρίς να λιώσουν. Οταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε απο την κατσαρόλα τις
βάζουμε σε σουρωτήρι ρίχνουμε και λίγο κρύο νερό και τις αφήνουμε να
κρυώσουν.
Μετά τις βάζουμε στο σκεύος που θέλουμε , προσθέτουμε
το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρότα τριμμένα, τις πιπεριές σε μικρά
κομμάτια, κάπαρη όση θέλουμε - σε όποιον αρέσει βέβαια - ρίχνουμε λίγο
λάδι , λίγο λεμόνι και στο τέλος αρκετή μαγιονέζα , ανακατεύουμε καλά να
πάει η μαγιονέζα παντού.
Τέλος "στρώνουμε" την πατατοσαλάτα, δεν την αφήνουμε δηλ. ανακατεμένη και αν θέλουμε τη διακοσμούμε απο πάνω όπως μας αρέσει.
Σε
μια σαλατιέρα βαθειά (μπολ) βάζουμε τις πατάτες (αφού τις κόψουμε σε
μικρούς κύβους), τα κρεμμύδια (σε πολύ λεπτές ροδέλες κομμένες στα 4),
τα αγγουράκια (πολύ μικρά καβάκια), τον μαϊντανό (ψιλοκομμένο) και το
πράσινο μήλο (κομμένο κι αυτό σε μικρούς κύβους) !!!
Σε ένα
μικρούς μπολ βάζουμε την μαγιονέζα, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και την
ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά !
Ρίχνουμε το μείγμα στο μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί !!
Αν
προσθέσετε μικρά κομματάκια κοτόπουλο ψητό ή βραστό, θα έχετε μια
καταπληκτική "κοτοσαλατα" και αν αντί για κοτόπουλο βάλετε 1-2
κονσέρβες τόνου (αφού τον έχετε τρίψει με τα δάκτυλα σας) θα έχετε σαν
αποτέλεσμα, μια ωραιότατη "τονοσαλατα" !! Ειδικά στην "τονοσαλατα" αν
προσθέσετε και λίγο ψιλοκομμένη κάπαρη, δεν ...θα πιστεύετε !!! Χα χα
χα
Στις 2 τελευταίες περιπτώσεις (κοτοσαλατα -
τονοσαλατα) καλό είναι να προσθέσετε πιο πολύ μαγιονέζα. Θα το κρίνετε
... Διαβάστε περισσότερα »
60 γραμμάρια Πάριζα σε κυβάκια ή φέτες του τοστ κομμένες τετραγωνάκια.
7 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
3 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
3 κουταλιές του γλυκού κέτσαπ
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις
πατάτες τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε μικρά κυβάκια.
Αλατο-πιπερώνουμε ανάλογα το πώς μας αρέσει αλλά πάντα υπολογίζουμε την
αλμύρα της πάριζας. Μέσα στις πατάτες προσθέτουμε την πάριζα και το τυρί
αφού τα έχουμε ψιλοκόψει σε κυβάκια. Ανακατεύουμε τα υλικά.
Για την Σως:
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιονέζα, την μουστάρδα και την κέτσαπ, τα
ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ένα απαλό καροτί χρώμα και μετά περιχύνουμε
επάνω από τις ανακατεμένες πατάτες έτσι ‘ώστε να καλιφθούν τελείως. Τα
σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για
τουλάχιστον μια ώρα.
Δεν χρειάζεται ανακάτεμα πριν το σερβίρισμα.
Είναι μια δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα, πεντανόστιμη για μικρούς και μεγάλους. Πηγαίνει με όλα τα κυρίως πιάτα.
Βράζουμε
τις πατατούλες ολόκληρες μαζί με τα φλούδια. Αφαιρούμε το νερό και
μισό-λειώνουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο. Σε ένα μεγάλο μπολ
ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά πολύ καλά. Σε ένα σέικερ χτυπάμε το
ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Περιχύνουμε την πατατοσαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο
για 4-5 ώρες. Με ένα κουτάλι στρώνουμε την επιφάνεια της σαλάτας και
απλώνουμε τη μαγιονέζα. Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα κρύα.
Μυστικό
Μπορούμε
να προσθέσουμε τόνο ή καπνιστή πέστροφα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε
και άλλο είδος πατάτας αλλά το συγκεκριμένο είναι ίσως το καλύτερο που
έχω δοκιμάσει ποτέ για τη συγκεκριμένη συνταγή. Η πατατοσαλάτα
αναδεικνύει καλύτερα τα αρώματα της αν μείνει στο ψυ
... Διαβάστε περισσότερα »
(η βάση) 3-4 Πατάτες (μέτριες-μεγάλες) βρασμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 κρεμμύδι ξερό (μέτριο)ψιλοκομμένο
πίκλες ανάμεικτες ψιλοκομμένες όσο θέλετε ανάλογα το πόσο σας αρέσουν(αγγουράκια, κουνουπίδι, καρότο, σέληνο, πιπερία, ντομάτα)
2 αυγά βρασμένα κομμένα σε τέταρτα
2 κουταλακια κάπαρη (προαιρετικά)
Για την σως:
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα της αρεσκέιας σας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκδοση 1:
1/2 μαϊντανό ψιλοκομμένο
τόνο (αν σας αρέσει)
έκδοση 2η:
λίγο λάχανο λευκό
1 μεγάλο καρότο τριμμένο ή κομμένο σε ροδέλες ανάλογα τι σας αρέσει
σέλινο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο
μπωλ βάλτε όλα τα υλικά μαζί αλλά μην ανακατέψετε ακόμα, σε ένα μπωλάκι
βάλτε όλα τα υλικά της σως και χτυπήστε τα με ένα πιρουνάκι, βάλτε την
σως στο μπωλ και ανακατέψτε απαλά για να μην διαλύσετε την
πατάτα!Σερβιρετε και καλή σας όρεξη!
Ευχαριστώ για την ανάγνωση και καλή επιτυχία!! Συμβουλές:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν με την φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λειώσουν)
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν έτσι ώστε να
μπορούμε να τις καθαρίσουμε. Στην συνέχεια της κόβουμε σε κύβους και τις
βάζουμε σε ένα μπολ σαλάτας.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις ελιές, την φέτα και τα φρέσκα μυρωδικά ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.
Για την σος: Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι τον χυμό λεμονιού και τις
παστές σαρδέλες και τα χτυπάμε καλά.Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι, τον
άνιθο και την μουστάρδα καθώς και το ανάλογο αλάτι - πιπέρι
ανακατεύοντας πολύ καλά.
Ρίχνουμε την σος στην σαλάτα φροντίζοντας να πάει παντού.
Βράζουμε τις
πατάτες με την φλούδα σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Ξεχωριστά βράζουμε το
κοτόπουλο. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τα
ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το ίδιο κάνουμε και με το κοτόπουλο.
Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και τις πιπεριές και τα προσθέτουμε στο μπολ
με τις πατάτες και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε (προσεκτικά με το
αλάτι, γιατί τα υλικά είναι ήδη αλμυρά). Προσθέτουμε την μαγιονέζα και
ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε την σαλάτα στο
ψυγείο.
450 γραμ. παντζάρια βρασμένα καθαρισμένα και περασμένα από το χοντρό τρίφτη.
1 κρεμμύδι κόκκινο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,
2 κουταλιές κάπαρη,
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό,
4 κουτ. της σούπας λάδι
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ.της σούπας μέλι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Επάνω στα λαχανικά
και στα μυρωδικά, ρίχνουμε κτυπημένα μαζι το λάδι με το ξύδι το μέλι
και το αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε. Την βάζουμε στο ψυγείο να
δροσιστεί.
1 βάζο παντζάρια κομμένα σε ζωμό (μεγάλη συσκευασία)
1-2 σκελίδες σκόρδο
Ξύδι (κατά βούληση) - εγώ το βάζω με το 'μάτι'
1 συσκευασία ζελέ κεράσι
Εκτέλεση:
Παίρνω την
κονσέρβα και την αδιάζω σε ένα μπωλ μαζί με το ζουμάκι της. Ψιλοκόβω το
σκόρδο και προσθέτω το ξυδάκι. Αφήνω το μίγμα αυτό 1-2 ώρες και ύστερα
παρασκευάζω το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αντί για 2
ποτήρια νερό βάζω το ζουμάκι των παντζαριών, (χωρίς το σκόρδο) και
συμπληρώνω με νερό ώστε να έχω 2 ποτήρια υγρών. Αδειάζω το μίγμα σε
φόρμα που να ανοίγει (όπως αυτή της Tupper). Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο
και όταν σφίξει το μίγμα ξεφορμάρω σε σερβίρω. Είναι πολύ δροσερή και τρώγεται ευχάριστα με ψητό κρέας.
Βράζουμε τις
πατάτες με την φλούδα σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Ξεχωριστά βράζουμε το
κοτόπουλο. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τα
ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το ίδιο κάνουμε και με το κοτόπουλο.
Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και τις πιπεριές και τα προσθέτουμε στο μπολ
με τις πατάτες και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε (προσεκτικά με το
αλάτι, γιατί τα υλικά είναι ήδη αλμυρά). Προσθέτουμε την μαγιονέζα και
ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε την σαλάτα στο
ψυγείο.
Κόβουμε τα φύλλα και τα βλαστάρια από τους βολβούς, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα
βάζουμε σε νερό που βράζει. Αφήνουμε να βράσουν αλλά όχι πολύ, πρέπει
να κρατάνε. Βγάζουμε τα φύλλα και μέσα στο νερό ρίχνουμε τους βολβούς
(αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό).
Αφήνουμε να βράσουν 45 λεπτά περίπου, ανάλογα το πόσο μεγάλα είναι τα παντζάρια μας.
Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε στο πιάτο μας στη μέση τα φύλλα και γύρω γύρω τις φέτες.
Σ΄ένα σέικερ χτυπάμε το λάδι, το αλάτι, το ξύδι και το σκόρδο περασμένο από την πρέσα και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Τα υλικά της σάλτσας μπορούν ν΄ αυξομειωθούν, ανάλογα με τα γούστα σας.
Όσο πιο φρέσκα είναι τα παντζάρια τόσο πιο γρήγορα μαγειρεύονται.
Πρέπει να βράζονται σε λίγο νερό όπως όλα τα λαχανικά άλλωστε.
200 γρ. φασόλια χάντρες, αποβραδίς μουλιασμένα σε νερό
3 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
2 σκόρδα, ψιλοκομμένα
3 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
2 αγγουράκια, κομμένα κατά μήκος στα τέσσερα και μετά σε μικρά κομμάτια
50 γρ. καρύδι, σπασμένο με το γουδί σε μικρά κομμάτια
2-3 κ. σούπας αποφλοιωμένο σουσάμι
μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ. σούπας balsamico
μια πρέζα ρίγανη
1/4 - 1/2 κούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι
Παρασκευή
Αποβραδίς, πλένετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό τα φασόλια και τα αφήνετε να φουσκώσουν όλο το βράδυ σε ένα μπολ με νερό.
Την
επομένη, τα σουρώνετε και τα βάζετε μαζί με τόσο νερό ώστε να τα
καλύπτει συν τέσσερα δάχτυλα περισσότερο, σε μια κατσαρόλα με χοντρό
πάτο. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά, ξεσκέπαστα και για όσο χρόνο
χρειάζονται ώστε να μαλακώσουν. Όταν ετοιμαστούν, τα σουρώνετε, τα
ξεπλένετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν - σοτάρονται
καλύτερα όταν είναι κρύα, ζεστά έχουν την ιδιότητα να λιώνουν.
Αφού
κρυώσουν, ψιλοκόβετε τα σκόρδα, ζεσταίνετε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο
και ρίχνετε τις 3 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα φασόλια στο
τηγάνι σε μια στρώση, ώστε η επιφάνεια τους να έρχ
... Διαβάστε περισσότερα »
Ανακατεύουμε
το λάδι, το ξίδι, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιών και τη μουστάρδα σε
μικρό βαζάκι και χτυπάμε ελαφρά το μίγμα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά
βούληση. Σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε το κοτόπουλο και το περιχύνουμε με
το 1/4 της σάλτσας. Προσθέτουμε το ρύζι βρασμένο al dente σε αλατισμένο
νερό. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τις καρδιές αγγινάρας, τις σταφίφες,
τις ελιές και την κάππαρη. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και
ανακατεύουμε την σαλάτα.
Μαιντανος, κρεμμυδι, πιπερια, ντοματα (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Πρωτα απο ολα τριβουμε το κρεμμυδι μας στο μουλτι και το βαζουμε σε ενα μπωλακι με νερο και αλατι να γλυκανει.
Ψηνουμε τις μελιτζανες ολοκληρες ατρύπητες
στο γκριλ(ή καρβουνα αν υπαρχουν), στη μεση του φουρνου, πανω σε
λαδοκολλα μεχρι να καουν (να μαυρισουν) εξωτερικα και να σκληρυνουν και
απο τις 2 μεριες ωστε να πετυχουμε την καπνιστη γευση.
Μολις τις βγαλουμε τις ξεφλουδιζουμε και βαζουμε το εσωτερικο τους για λιγο (οχι πολυ γιατι μαυριζει) σε σουρωτηρι να βγαλει τα υγρα του.
Τις
πολτοποιουμε στο μυλο του πουρε ή στο μιξερ μας αν εχει μαχαιρια και
προσθετουμε το κρεμμυδι το οποιο εχουμε στραγγιξει σε ενα σουρωτηρακι.
Προσθετουμε το λαδι, το λεμονι και αλατι κατα βουληση και ανακατευουμε.
Μολις κρυωσει καπως το μειγμα προσθετουμε το γιαουρτι και τη μαγιονεζα και ανακατευουμε καλα.
Αφηνουμε στο ψυγειο τουλαχιστον μιση μερα πριν σερβιρουμε για να δεσει καλα.
Σερβιρουμε
με τις ντοματες,τον μαιντανο(αν σας αρεσει βαλτε μπολικο), τις
πιπεριες, λιγο λαδακι και αν θελουμε κρεμμυδι σε φετες το οποιο εχουμε
γλυκανει κ
... Διαβάστε περισσότερα »
Βραζουμε τα μαυροματιικα για 5 λεπτα και χυνουμε το πρωτο νερο.
Στη συνεχεια συνεχιζουμε το βρασιμο μεχρι να ψηθουν καλα και στο τελος βαζουμε το αλατι μας.
Ψιλοκοβουμε
τα λαχανικα μας και χτυπαμε σε ένα σεικερ το λαδι με το ξυδι και το
χυμο πορτοκαλιου(αν μας αρεσουν τα πικαντικα βαζουμε και λιγο πιπερακι).
Αν
εχουμε χρονο περιχυνουμε τα φασολια και προσθετουμε τα λαχανικα λιγο
πριν σερβιρουμε διαφορετικα τα ανακατευουμε όλα μαζι εξ αρχης.
Βράζουμε τα
φασόλια σε σκέτο νερό.Μετά τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στη σαλατιέρα
προσθέτωντας λάδι ,αλάτι ,ξύδι και ψιλοκομμένα τον μαιντανό,το σκόρδο
και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα βουτυρώνουμε λίγο να μη μας κολλήσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε
τα υλικά (μαρούλι, σπανάκι, άνηθο και πιπεριά) και τρίβουμε το καρότο.
Τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα και προσθέτουμε το καλαμπόκι και το τριβελάκι.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τρεις κουταλιές μαγιονέζα με λίγο λάδι και τα ρίχνουμε στη σαλάτα.
Προσθέτουμε αλάτι και σουσάμι ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο να δροσιστεί.
Σερβίρουμε προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι που της πάει πολύ...
Αφού βράσουμε τα ζυμαρικά στο χρόνο που γράφει το πακέτο μας , σουρώνουμε και τα΄αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Σε
σαλατιέρα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα υπόλοιπα υλικά. Σε άλλο μπολ
ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας και τα βάζουμε και αυτά στα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο να ενωθούν οι
γεύσεις μας.
Τα υλικά μπορούν ν΄ αυξομειωθούν ανάλογα με τα γούστα μας ή και ν΄ αφαιρεθούν κάποια από αυτά. Καλή επιτυχία!!
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
Φυσικά καθένας μπορεί να κάνει αυξομειώσεις στα υλικά του ντρέσιγκ σύμφωνα με τις δικές του γευστικές προτιμήσεις.