Μαιντανος, κρεμμυδι, πιπερια, ντοματα (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Πρωτα απο ολα τριβουμε το κρεμμυδι μας στο μουλτι και το βαζουμε σε ενα μπωλακι με νερο και αλατι να γλυκανει.
Ψηνουμε τις μελιτζανες ολοκληρες ατρύπητες
στο γκριλ(ή καρβουνα αν υπαρχουν), στη μεση του φουρνου, πανω σε
λαδοκολλα μεχρι να καουν (να μαυρισουν) εξωτερικα και να σκληρυνουν και
απο τις 2 μεριες ωστε να πετυχουμε την καπνιστη γευση.
Μολις τις βγαλουμε τις ξεφλουδιζουμε και βαζουμε το εσωτερικο τους για λιγο (οχι πολυ γιατι μαυριζει) σε σουρωτηρι να βγαλει τα υγρα του.
Τις
πολτοποιουμε στο μυλο του πουρε ή στο μιξερ μας αν εχει μαχαιρια και
προσθετουμε το κρεμμυδι το οποιο εχουμε στραγγιξει σε ενα σουρωτηρακι.
Προσθετουμε το λαδι, το λεμονι και αλατι κατα βουληση και ανακατευουμε.
Μολις κρυωσει καπως το μειγμα προσθετουμε το γιαουρτι και τη μαγιονεζα και ανακατευουμε καλα.
Αφηνουμε στο ψυγειο τουλαχιστον μιση μερα πριν σερβιρουμε για να δεσει καλα.
Σερβιρουμε
με τις ντοματες,τον μαιντανο(αν σας αρεσει βαλτε μπολικο), τις
πιπεριες, λιγο λαδακι και αν θελουμε κρεμμυδι σε φετες το οποιο εχουμε
γλυκανει κατα τον ιδιο τροπο οπως παραπάνω.
Δεν
τρυπάμε τις μελιτζάνες για να τις ψησουμε. Το εξωτερικο τους, κραταει τα
υγρα και λειτουργει σα γαστρα, Το αποτελεσμα ειναι καλυτερο και η σάρκα
κατάλευκη.Φυσικά αν ψηθουν στα καρβουνα οι μελιτανες το αποτελεσμα
ειναι το ιδανικο.
Αν βρουμε λευκες μελιτζανες, η σαλατα μας γινεται ακομα καλυτερη γευστικα και ξεφλουδιζονται και πιο ευκολα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.