1 κίτρινη πιπεριά και 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένες
στη μέση, ξεσποριασμένες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
4-5 λιαστές ντομάτες
1 κ.σ. κάπαρη
1 μικρό καρότο
4 λευκά μανιτάρια σε φέτες
2 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. μελάσα
Εκτέλεση
Κόβουμε τη
μελιτζάνα σε φέτες, τις αλατίζουμε και αφήνουμε στο σουρωτήρι για μισή
ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα τις στεγνώνουμε με χαρτί.
Λαδώνουμε
ελαφρώς τις μελιτζάνες, τις πιπεριές (μόνο εσωτερικά) και το κρεμμύδι.
Τα στρώνουμε σε ταψί και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για περίπου 30-35
λεπτά και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ψηθούν
Μόλις κρυώσουν
λίγο αφαιρούμε την φλούδα της μελιτζάνας και των πιπεριών, τα κόβουμε
κύβους και τα βάζουμε στη σαλατιέρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Αλατίζουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε το λαδόξυδο που έχουμε χτυπήσει σε ένα βαζάκι και τέλος περιχύνουμε με την μελάσα.
150γραμμ. αρακάς (κάνει και η κονσέρβα αφού πρώτα τα πλύνουμε)
5 άσπρα μανιτάρια κομμένα στην μέση ή στα 4 ανάλογα το μέγεθος
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε φέτες
ΠΕΣΤΟ
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τυρί πεκορίνο τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα Φιογκάκια.
Στην
συνέχεια τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ για σαλάτα. Ρίχνουμε
και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάνε παντού.
Φτιάχνουμε την Πέστο βάζοντας όλα τα υλικά εκτός του πεκορίνο στο
Μούλτι για να διαλυθούν και στην συνέχεια βάζουμε το τριμμένο πεκορίνο
και την ρίχνουμε στα Φιογκάκια ενώ θα ανακατέψουμε καλ
... Διαβάστε περισσότερα »
Βράζουμε το ρύζι
και τις φακές σε ξεχωριστές κατσαρόλες (να μην παραβράσουν), τα
σουρώνουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα,
τον τόνο (αν θέλουμε), τα υπόλοιπα υλικά και είναι έτοιμη η σαλάτα μας.
Είναι μια καλή λύση για όσους κάνουν δίαιτα και επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ότι άλλο μας αρέσει όπως καλαμπόκι ελιές κλπ.
Είχα περίσσευμα φακές και μια και λυπόμουν να τις πετάξω αυτοσχεδίασα...
Σούρωσα λοιπόν τις φακές (ήταν σούπα) στο τρυπητό και έβρασα
περίπου 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι. Αλλο τοσο και οι φακές χωρίς το ζουμί τους.
Σούρωσα το ρύζι και το ανακατεψα με τη φακή.
Ξέπλυνα
με κρύο νερό και τις έβαλα σε μια σαλατιέρα. Ψιλοέκοψα αγγούρι, ντομάτα,
φέτες γαλοπούλας και γραβιέρα και πρόσθεσα κι ενα αυγό Αλατοπιπέρωσα
και πρόσθεσα 5 λουκάνικα κοκταίηλ, ψημένα στην τοστιέρα για ευκολία,
ψιλοκομμένα.
Εφτιαξα μια sauce με μουστάρδα και μαγιονέζα και έτοιμη η σαλατούλα. Γρήγορα κι ευκολα.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζετε για 45 λεπτά τις φακές μαζί με το σιτάρι. Στραγγίζετε καλά σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό. Σε
ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τις βρασμένες φακές και το βρασμένο σιτάρι
μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Δηλαδή, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, τα
φασόλια, τον μαϊντανό, τις πιπεριές και την φέτα. Σε ένα μικρό μπολ
ανακατεύετε τα υλικά για την σάλτσα και περιχύνετε την σαλάτα.
Ανακατέψτε πολύ καλά και προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καθαρίζουμε,πλένουμε και κόβουμε την ρόκα και την βάζουμε σε σαλατιέρα .
Ξύνουμε
την παρμεζάνα τριμμένη και σε φλύδες,άν δεν έχουμε ειδικό τρίφτη το
κάνουμε με ένα μαχαιράκι ή με το ειδικό εργαλείο που καθαρίζουμε τις
πατάτες.
Ρίχνουμε την παρμεζάνα πάνω από την ρόκα και περιχύνουμε με την σως.
Σερβίρεται αμέσως.
Σως:
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το μέλι και το ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να γίνει σαν σιρόπι.
Χτυπάμε το λάδι και την μουστάρδα με σύρμα προσθέτουμε το ξύδι και τέλος το μέλι και συνεχίζουμε μέχρι να δέσει.
Προσέχουμε η ρόκα να είναι φρέσκια και όχι κιτρινισμένη γιατί διαφορετικά πικρίζει!
Επειδή η σάλτσα είνα αρκετά γλυκιά,άν θέλουμε βάζουμε λιγότερο μέλι και περισσότερη μουστάρδα.
... Διαβάστε περισσότερα »
3 κ,σ χυμο ροδιου(1 φλυτζανι σπορους στο μουλτι και σουρωμενους)
1 κ.σ μελι
αλατι πιπερι
Εκτελεση
Πλενουμε καλα
τα λαχανικα και τα κοβουμε με το χερι κοβουμε το μηλο σε κυβους και το
ραντιζουμε με λεμονι προσθετουμε τα καρυδια και το ανθοτυρο κομμενο σε
κυβους
Τα βαζουμε ολα σε μια σαλατιερα και ανακατευουμε
Ζεσταινουμε
λιγο το μελι να γινει πιο ρευστο και το ανακατευουμε με το χυμο του
ροδιου το ελαιολαδο το βαλσαμικο και το αλατοπιπερο
Περιχυνουμε τη σαλατα και σκορπαμε πανω τους σπορους του ροδιου
Κοβουμε τα
μαρουλι σε φαρδια κομμάτια και το τοποθετουμε μέσα σε μια πιατέλα
κοβουμε και την ρόκα και την ριχνουμε πανω απο το μαρουλι. Βρέχουμε τα
δυο παξιμάδια και τα κοβουμε σε κομμάτια οχι πολύ μεγάλα.
Κοβουμε
την μιση ντοματα σε κυβους και την ανακατεβουμε με το λάδι και το ξύδι
και περιχυνουμε το μειγμα στην σαλάτα μας στο τέλος ριχνουμε το
παξιμάδι.
Καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζάρια (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμα, για μεγαλύτερη ευκολία.
Τα
κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα αραδιάζουμε ωραία σε μια πιατέλα, και
αλατίζουμε ελαφρά, προσοχή με φειδώ γιατί μπορεί να είναι πολύ αλμυρό
το τυρί.
Σε ένα βάζο βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing , ανακινούμε καλά και περιχύνουμε τα παντζάρια.
Πάνω
από τα παντζάρια τρίβουμε με το χέρι το ροκφόρ χωρίς να το λιώνουμε
και σκορπάμε τα καρύδια τα οποία πρώτα έχουμε χοντροκόψει στο multi (να
μη γίνουν σκόνη).
Πλένουμε καλά
τους βολβούς και τους βράζουμε. Μόλις βράσουν και κρυώσουν σ'ένα μπολ
τους κόβουμε στην μέση και σε λεπτές φέτες, κόβουμε και το μήλο σε λεπτά
και μικρά κυβάκια.Στην συνέχεια βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε
πολύ καλά να πάει παντού και να ενωθεί με τα υπόλοιπα.Έπειτα βάζουμε στο
μπλέντερ το λάδι , το ξύδι, την μουστάρδα,αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε
πολύ καλά. Με αυτό περιχύνουμε την σαλάτα και ανακατεύουμε πάλι πολύ
καλά.Τέλος την βάζουμε σε ένα μπολ σαλάτας και γαρνίρουμε με την
καρυδόψιχα.
Κόβουμε
το κόκκινο λάχανο και το τρίβουμε με λίγο αλάτι και το βάζουμε στο
σουρωτήρι και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά μας . Το ξυνόμηλο το έχουμε
περιχύσει με μια κουταλιά λεμόνι για να μην μαυρίσει.
Σε σέικερ χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας μας και τα ρίχνουμε στη σαλάτα. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε
Παρατηρήσεις :
το κόκκινο λάχανο μπορούμε να μην το τρίψουμε με αλάτι και να το βάλουμε έτσι αν μας αρέσει
Τη σάλτσα τη βάζουμε λίγο πριν σερβίρουμε
Τα
υλικά της σάλτσας μπορούν ν΄ αυξομειωθούν ανάλογα με τα γούστα και την
ποσότητα των λαχανικών. Εγώ αυτά που δίνω είναι για μια σαλατιέρα
κανονικού μεγέθους.
Αλατοπιπερόνουμε το
κοτόπουλο και το ψήνουμε στο τεφάλ χωρίς καθόλου λάδι, στην μέση
περίπου του μαγειρέματος προσθέτουμε την τομάτα, το κρεμμύδι, την
πιπεριά και τα ψήνουμε μαζί και αυτά. Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε το
μπασλάμικο στο τηγάνι Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υπόλοιπα ωμά
λαχανικά και από επάνω ρίχνουμε το κατίκι, πάνω από το κατίκι ρίχνουμε
το κοτόπουλο με τα ψητά λαχανικά όπως είναι ζεστά προκειμένου να λιώσει
το κατίκι από την θερμοκρασία αλλά να μην μαραθούν τα φρέσκα λαχανικά.
Τα ανακατεύουμε όλα αυτά μαζί με το ελαιόλαδο και η σαλάτα μας είναι
έτοιμη.
1 ½ πακέτο καπνιστής πέστροφας κομμένο σε μικρά κομμάτια
140 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Για το ντιπ
4 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος ή μάραθος
8 κ.σ. κατίκι (240 γρ.)
4 κ.σ. ούζο
2 κ.σ. λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα
μπολ ανακατεύουμε τα κομμάτια της πέστροφας με τα μανιτάρια και το
κρεμμυδάκι, και περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι και
αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντιπ καλά και το ρίχνουμε στο μείγμα της πέστροφας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρετε με κριτσίνια, παξιμαδάκια κρητικά, ή φρυγανισμένο ψωμί.
Ξεφλουδίζετε τα αυγά και τα κόβετε σε φετάκια. Κόβετε στη μέση τα ντοματίνια.
Ρίχνετε
σε σαλατιέρα τα σαλατικά και προσθέτετε τα αυγά, τα ντοματίνια,τις
πιπεριές, τα ραπανάκια και φυλλαράκια τσάιβ. Στο κέντρο της σαλατιέρας
βάζετε με ένα κουτάλι το καλαμπόκι.Ανακατεύετε καλά.
Χτυπάτε
στο σέικερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και
το πράσινο ταμπάσκο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Περιχύνετε τη σαλάτα με
το ντρέσινγκ αμέσως πριν τη σερβίρετε.
700 γρ. καλαμαράκια κατεψυγμένα κομμένα σε ροδέλες
3 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
4 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες
2 κουτ. σούπας κάπαρη
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
για τον ζωμό που θα βράσουμε τα καλαμαράκια
1 λίτρο νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένα
1 ροδέλλα λεμονιού
πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα καλαμαράκια και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Βάζουμε
σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για τον ζωμό και μόλις πάρουν βράση,
ρίχνουμε τα καλαμαράκια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 20', σουρώνουμε και
τα βάζουμε σε πιατέλα.
Βράζουμε τα κολοκυθάκια για 2' σε νερό και αλάτι. Σουρώνουμε και τα βάζουμε και αυτά στην πιατέλα.
Προσθέτουμε την κάπαρη, τον μαιντανό και τα ραπανάκια.
Χτυπάμε το λάδι με το χυμό, το ξύσμα του λεμονιού και το πιπέρι, περιχύνουμε την σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.
1 μαρούλι κομμένο σε λωρίδες μεγέθους ενός δάκτυλου
2 αχλάδια κίτρινα κομμένα σε κύβους περίππου 2 εκατοστών
10 ξερά σύκα κομμένα στην μέση
150 γραμμάρια τυρί γκοργκοντζόλα λιωμένο με το πηρούνι
200 γραμμάρια γιαούρτι βελουτέ με λίγα λιπαρά (π.χ complet ή total 0% λιπαρά)
λίγο ελαιόλαδο, λίγο τριμμένο μείγμα από 3 πιπέρια
Παρασκευή
Στρώνω
στην πιατέλα το μαρούλι, τα αχλάδια και τα σύκα και ανακατεύω ελαφρά.
Στο mini pimer ανακατευώ πολύ καλά το τυρί, το γιαούρτι, το λάδι και τα
πιπέρια και με αυτή την σάλτσα περιχύνω το μαρούλι και τα φρούτα. Καλή Επιτυχία
Βραζουμε σε
αλατισμενο νερο το κοτοπουλο,το μαδαμε η το κοβουμε με μαχαιρι σε μικρα
κομματακια.Βραζουμε τις πατατες,τις καθαριζουμε και τις κοβουμε σε
κυβους 1 cm.Βαζουμε σε μια λεκανη τα κρεμμυδακια,το καροτο,τον
αρακα,αλατι,πιπερι,λεμονι,το λαδι,τον μαιντανο και τις πατατες.Η πατατες
καλυτερα να ειναι λιγο ζεστες,οχι καυτες.Ετσι θα αποροφησουν τα υγρα
πραγμα που δεν θελουμε για την σαλατα.Αδειαζουμε την σαλατα σε γυαλινο
μπωλ απο πανω αραδιαζουμε το κοτοπουλο.Τελος καλυπτουμε την επιφανεια με
την μαγιονεζα.Δεν ανακατευουμε.Βαζουμε στο ψυγειο για 3-4 ωρες.
Σε ένα μπολ,
ρίχνουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύδι και τον παπαρουνόσπορο και
χτυπάμε το μείγμα με σύρμα, προσθέτοντας το ελαιόλαδο σιγά-σιγά, μέχρι
να δέσει η σάλτσα μας.
Αφαιρούμε τη φλούδα από το πορτοκάλι και
την ψιλοκόβουμε (ζουλιέν). Προσέχουμε, η φλούδα του να μην έχει την
άσπρη ψίχα του φρούτου.
Αφού βράσουμε τα ζουλιέν για λίγα λεπτά, φιλετάρουμε το πορτοκάλι.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Για το σερβίρισμα,
τοποθετούμε στη βάση του πιάτου τα φύλλα της ρόκας, τα φιλέτα από το
πορτοκάλι και τις φέτες αβοκάντο. Κάνουμε τρία λουλούδια με τις
αντίστοιχες φέτες προσούτο και περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σάλτσα.
Τέλος, γαρνίρουμε με τα ζουλιέν πορτοκάλι.
Πλένουμε
πολύ καλά τα λαχανικά μας και τ. αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά.
Κόβουμε το μαρούλι και τη ρόκα σε χοντρά κομμάτια και βάζουμε τα
υπόλοιπα υλικά της σαλάτας πάνω.
Σε σέικερ ή με μιξεράκι χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σως και ρίχνουμε πάνω στη σαλάτα.
Και η λιαστή ντομάτα της πάει πολύ
Σε τηγανάκι βάζουμε το κουκουνάρι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να καβουρντιστεί ελαφρά.
Ρίχνουμε τη σως μόλις είναι να σερβίρουμε τη σαλάτα μας.
Πλένουμε την σαλάτα μας, βγάζουμε τα φυλλαράκια και στεγνώνουμε.
Βάζουμε την σαλάτα σε μιά πιατέλα.
Κόβουμε
τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια. Παίρνουμε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο
και σωτάρουμε μέσα τα αχλάδια με τα καρύδια. Έπειτα τα βάζουμε πάνω από
την σαλάτα μας. Στο τηγάνι τώρα ρίχνουμε το μπαλσάμικο μέχρι να αφρίσει
και ρίχνουμε τόσο μέλι ώστε να γίνει κρεμώδες το μείγμα. Έπειτα
ρίχνουμε πάνω από την σαλάτα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Από 1 πιπεριά (κόκκινη και κίτρινη) κομμένες σε λωρίδες
Για το ντρέσινγκ
6 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. μουστάρδα
3 κ.γ. ξίδι βαλσαμικό
1 κ.σ. άνηθος ή μαϊντανός
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι λίγο
Εκτέλεση
Καβουρντίζετε
το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε σε μπολ τα υπόλοιπα υλικά
της σαλάτας. Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξίδι
και αλατοπίπερο, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο ντρέσινγκ και περιχύνετε με
αυτό τη σαλάτα. Σκορπίζετε το κουκουνάρι και τον άνηθο ή το μαϊντανό και
σερβίρετε.
Tip. Ο συνδυασμός γλυκών και πικρών λαχανικών κάνει τη σαλάτα αυτή εξαιρετικά νόστιμη.
Ετοιμαζετε
το dressing.Βαζετε το χυμο του πορτοκαλιου με τη μουσταρδα και το αλατι
σε ενα μικρο μπολ κσι το χτυπατε με ενα πηρουνι.Προσθετετε το ελαιολαδο
λιγο λιγο χτυπωντας το μειγμα με το πηρουνι μεχρι να γινει παχυρευστο.
Βαζετε τα φυλλα σπανακι σε ενα μπολ και ριχνετε το μισο απο το dressing.
Ζεσταινετε
2 κ.σ απο το λαδι σε μεγαλο αντικολλητικο τηγανι. Προσθετετετε τα μισα
απο τα σπαραγγια και μαγειρευετε σε δυνατη φωτια για 3 λεπτα χωρις να
ανακατεψετε για να ξεροψηθουν.Αλατιζετε και συνεχιζετε για 2 λεπτα
ακομα.Μολις κρυωσουν λιγο τα προσθετετε στη σαλατα.
Ζεσταινετε 2 κ.σ. Λαδι και ψηνετε τα φιλετα κοτοπουλο για 2-3 λεπτα απο καθε πλευρα.
Βαζετε το κοτοπουλο πανω απο τα σπαραγγια και προσθετετε τις φετες ρεγκατο.
τριβουμε στον
τριφτη το καροτο και τα ρεπανια και τα μαραινουμε για λιγη ωρα με
αλατι..(μπορουμε και να τα αφησουμε χωρις αλατι βεβαια) Στραγγιζουμε και προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα. Οι αναλογιες ποικιλουν αναλογα με την ποσοτητα που θελουμε να φτιαξουμε και ποιο υλικο θελουμε να ειναι πιο εντονο..
Υ.Γ.
τα ρεπανια να τα καθαρισουμε πολυ επιφανειακα,οπως κανουμε με τα
φρουτα,διοτι η εντονη καυτερη γευση τους ειναι πιο κοντα στη φλουδα.
Η
τελικη συνταγη ειναι γνησιο παιδι του φορουμ,οπου μετα απο
αναζητησεις,προβληματισμο σχετικα με τα ειδη του ραπανιου-ρεπανιου και
ψαξιμο σε λεξικα..καταληξαμε εδω. Μπαινει σε τοστ-σαντουιτσ,μεσα σε πατατες πουρε η πανω σε ψωμι η ακομα και σκετη,πηρουνια-πηρουνια.. (μαλλον καταλαβατε οτι ειναι η μεγαλυτερη φαν της σαλατας αυτης..) καλη επιτυχιααααα.....
(Αυτή τη σαλάτα την έφαγα σε ένα εστιατόριο στη Νάξο. Το φαγητό του
δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο αλλά η σαλάτα του άρεσε σε όλους μας. Είναι
απλή και πολύ γευστική.)
Καρότο τριμένο, σερβιρισμένο με λίγο τριμένο μήλο από πάνω και λουσμένο με χυμό πορτοκαλιού. Δοκιμάστε το....
Μπορείτε να κάνετε και με μικρές πίτες ατομικές σαλάτες Αν δεν σας αρέσει το γιαούρτι βάλτε λάδι , μουστάρδα , ξύδι.
Βάζουμε την
tortilla σε ένα στρογγυλό πυρέξ ή ταψάκι έτσι που να καλύπτει και τα
πλαϊνά. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς έως ότου
ροδίσει λίγο και να στέκεται χωρίς να μας καεί. Περίπου 15 λεπτά. Την
αφήνουμε να κρυώσει και την βγάζουμε. Έχουμε ένα καλαθάκι που το
τοποθετούμε σε πιάτο και μέσα βάζουμε το iceberg (κομμένο με τα χέρια
και όχι με μαχαίρι), τη ντομάτα , το αγγούρι.
Σ΄ένα μπολ χτυπάμε
όλα τα υλικά για τη σος γιαουρτιού και βάζουμε πάνω από τη σαλάτα όσο
θέλουμε. Από πάνω βάζουμε το καρότο και αν θέλουμε και ελιές.
Δεν γράφω ακριβώς υλικά γιατί βάζουμε όσο θέλουμε από το καθένα. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ό, τι λαχανικό θέλετε
Μπορείτε να κάνετε και με μικρές πίτες ατομικές σαλάτες Αν δεν σας αρέσει το γιαούρτι βάλτε λάδι , μουστάρδα , ξύδι.
1 συσκευασία τόνου σε νερό (κανονικό μέγεθος όχι μικρό)
1 συσκευασία καλαμπόκι (από τις κονσέρβες παίρνω την πιο μικρή)
3-4 καρότα
1 βάζο μαγιονέζα (από 250 γραμ. έως και 400 γραμ. ανάλογα με την γεύση σας)
2-3 κ.σ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά κατά τις οδηγίες τους και τα σουρώνουμε (δεν τα καίμε, προσθέτουμε εάν θέλουμε τις 2-3 κ.σ. λάδι).
Σε ένα μεγάλο μπωλ (κατά προτίμηση σε αυτό που θα αποθηκεύσουμε ή θα
σερβίρουμε αργότερα την σαλάτα) ανακατεύουμε τα υλικά - αφού κρυώσουν
λιγάκι τα μακαρόνια γιατί η μαγιονέζα θα υγροποιηθεί - τον τόνο, το
καλαμπόκι, τα καρότα τριμμένα στον τρίφτη όπως για σαλάτα, την μαγιονέζα
και τα μαρακόνια. Ανακατεύουμε απαλά και αναμυγνύουμε τα υλικά και
δοκιμάζουμε. Ανάλογα προσθέτουμε καρότο (σε αυτό έγκειται η επιτυχία της
σαλάτας) ή μαγιονέζα ή καλαμπόκι περισσότερο εάν θέλουμε. Όσοι την έχουν δοκιμάσει, την έχουν αγαπήσει. Καλή επιτυχία. Εάν την φτιάξω σύντομα θα συμπληρώσω και φωτογραφία.
5 βολβοί παντζάρια βρασμένα και τριμμένα στον λεπτό τρίφτη
200γρ. γραβιέρα (όχι πολύ αλμυρή) τριμμένο στον λεπτό τρίφτη
2 μεγάλα καρότα τριμμένα στον λεπτό τρίφτη
250γρ. γιαούρτι σακούλας
2 πράσινα μήλα τριμμένα
200γρ. philadelphia light ανακατεμένα με 5 κσ. μαγιονέζα extra light
100γρ. καρύδια
1/2 ρόδι
50γρ. σταφίδες
Συναρμολόγηση:
Με την
σειρά που τα γράφω βάζουμε στρώσεις σε φόρμα με τσέρκι. Τα καρύδια, το
ρόδι και τις σταφίδες τα βάζουμε όλα μαζί πάνω για διακόσμηση και
γεύση! Αλάτι δεν βάζουμε γιατί τότε τα λαχανικά μας βγάζουν
νερά,ρίχνουμε στο πιάτο. Όταν θέλουμε να την σερβιριστούμε βγάζουμε το
τσέρκι. Σερβίρουμε σε τριγωνάκια τα οποία τα βγάζουμε με σπάτουλα για
να φανούν όλες οι στρώσεις!!
Ξεπλένετε το
καμούτ, το βάζετε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο με 2 1/2 φορές την
ποσότητα του σε όγκο νερό και το βράζετε για περίπου 2 ώρες ή ώσπου να
μαλακώσει. Μην το αφήσετε να λιώσει! Αφού ετοιμαστεί, το σουρώνετε και
το αφήνετε στο πλάι ώσπου να κρυώσει εντελώς.
Ξεπλένετε το άγριο
ρύζι, το βάζετε με 2 1/2 φορές τον όγκο του σε νερό, σε μια μικρή
κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το αφήνετε να βράσει για περίπου 1 ώρα ή
ώσπου να μαλακώσει ή ώσπου να δείτε ότι ο κόκκος αρχίσει να ανοίγει.
Όταν ετοιμαστεί, το σουρώνετε και το αφήνετε στο πλάι ώσπου να κρυώσει
εντελώς.
Ετοιμάζεται τα λαχανικά. Ψιλοκόβετε τον δυόσμο, το
σκόρδο και τον άνηθο και τα αφήνετε στο πλάι. Κόβετε σε μικρές φετ
... Διαβάστε περισσότερα »
Πλένετε όλα
τα λαχανικά. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και το καρότο. Τις πιπεριές τις
κόβετε σε λωρίδες. Στραγγίζετε το καλαμπόκι και τα φασόλια. Ρίχνετε όλα
τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Για τη σως ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μικρότερο μπολ και τα ανακατεύετε καλά.
Περιχύνετε
τα λαχανικά με τη σως και αφήνετε 20 λεπτά στο ψυγείο να τραβήξει.
Προτού σερβίρετε κόβετε τη φέτα σε κομμάτια και την ανακατεύετε στα
υπόλοιπα υλικά.
Ψιλοκόβουμε
το μαρούλι και το βάζουμε σε μπολ, επειτα κόβουμε σε κυβάκια (μέγεθος
περιπου σαν κεράσι) τη ντομάτα και το αγγούρι, κόβουμε τις πιπεριές σε
αναλόγου μεγέθους κομματάκια και στραγγίζουμε τη κονσέρβα με το
καλαμπόκι.
Ανακατεύουμε όλα αυτά μαζί στο μπολ που βάλαμε το μαρούλι να ενωθούν όλα, και το μαρούλι μαζί.
Ετοιμάζουμε τη σως, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο , το μπαλσάμικο, το μέλι και το αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ελπίζω να σας αρέσει, εγώ τη φτιάχνω και δε μένει τίποτα, τη τρωω και σαν κυρίως γευμα καμια φορα (όχι όλη!)
Πλένουμε
καλά το ρύζι και το βράζουμε στο ζωμό. Κόβουμε τον ανανά στα δυο κατά
μήκος και αδειάζουμε το εσωτερικό του. Την ψίχα που βγάζουμε την κόβουμε
σε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το
σκόρδο και την πιπερόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε φετάκια. Κόβουμε
τις πιπεριές σε κυβάκια και τις προσθέτουμε στο ρύζι. Στη συνέχεια
προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις
και μετά σβήνουμε την φωτιά. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι, προσθέτουμε
τα υλικά από το τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ψίχα του
ανανά, τον κόλιανδρο και το προσούτο κομμένο σε λωρίδες και ανακατεύουμε
όλα τα υλικά μαζί. Aφήνουμε την γέμιση να κρυώσει και μετά γεμίζουμε τα δυο μισά του ανανά. Σερβίρετε η σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερή από το ψυγείο. Εκτός από σαλάτα μπορεί να αποτελέσει και το κυρίως πιάτο.
Κόβουμε την πράσινη σαλάτα και την βάζουμε στην μέση του πιάτου.
Κόβουμε
την μοτσαρέλα, την βάζουμε γύρω-γύρω στο πιάτο, δίπλα από την μοτσρέλα
τοποθετούμε τις ντομάτες για διακόσμηση και στην κορυφή βάζουμε το
αβοκάντο.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.