ότι υπάρχει στο σπίτι από τουρσί ή πίκλες (αγγουράκι, καροτάκι κ.λ.π.) ψιλοκομμένο
2 μεσαία κουτιά τόνο σε λάδι
1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα
λίγο φρέσκο αγγουράκι σε κυβάκια
λίγο φρέσκο καροτάκι σε κυβάκια
φυλλαράκια μαϊντανό
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό με 2 - 3 σταγόνες λάδι το μακαρονάκι μας να κρατάει λίγο.
Το σουρώνουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε σαλατιέρα.
Όπως είναι αχνιστά προσθέτουμε την κάπαρη με το ζωμό της και το λάδι του τόνου.
Ανακατεύουμε
καλά και δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι οπότε το προσθέτουμε μαζί με λίγο
πιπεράκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και
ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (εκτός από το μαϊντανό), τα τουρσάκια ή τις
πίκλες, κόβουμε σε κομμάτια με το χέρι μας τον τόνο, και τα προσθέτουμε
όλα στο μακαρονάκι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο να
κρυώσει.
Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τη μαγιονάζα μας και γαρνίρουμε με φυλλαράκια μαϊντανού.
250 γρ γιαούρτι σακούλας ή μαγιονέζα light(εγω εβαλα μαγιονεζα)
1μιση κ.σ κέτσαπ
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.σ βαλσαμικο ξύδι
(Αν
σας αρεσει πιο κίτρινη βάζετε περισσότερη μουστάρδα,αν τη θελετε πιο
ροζ περισσότερη κέτσαπ.Αν δε τη θελετε πολυ πικαντικη αφαιρεστε λιγο
βαλσαμικο. Γενικα καλο ειναι να την δοκιμασετε και να προσθεσετε τα
υλικα αναλογα τα γουστα σας).
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και ταπερνάμε αφού έχουν στραγγίξει καλά στο τέλος με λίγο βιταμ.Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το μπέικον να ροδίσει.
Κόβουμε το ζαμπόν ,το τυρί και τις πιπεριές σε κυβάκια και κρατάμε λίγες λωρίδες πιπ
... Διαβάστε περισσότερα »
1/2 πακετο μακαρονια (πεταλούδες, βίδες ή όποιο άλλο ζυμαρικό θέλετε)
2 φέτες ζαμπον αλλά θα τις κόψετε χονδρές φέτες
100 γρ. τυρί σε κυβάκια ένταμ ή γκούντα
1/2 πιπεριά κόκκινη, πράσινη, πορτοκαλί
λίγο πιπέρι
πιπεριές, ντομάτα και μαϊντανό για τη διακόσμηση
μαγιονέζα 1 μικρό βαζάκι
1 κουταλιά της σούπας κέσταπ
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν. έχουμε κόψει τα υλικά μας σε κυβάκια μικρά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά με τα μακαρόνια. Στο μεταξύ ανακατεύουμε τη μαζιονέζα, τη κέτσαπ και τη μουστάρδα και τη βάζουμε μέσα στα υλικά και την διακοσμούμε με το μαϊντανό και τις πιπεριές. Καλό τα υλικά να τα έχουμε στο ψυγείο και να την φτιάξουμε όταν είναι να τη σερβίρουμε.
Βραζουμε τα μακαρονια σε αλατισμενο νερο και στραγγιζουμε καλα.
Τοποθετουμε παλι την κατσαρολα με τα μακαρονια στη φωτια και ριχνουμε
το καλαμποκι,τα μανιταρια και το τυρι και ανακατευουμε καλα μεχρις οτου
αρχισει να λιωνει το τυρι. Προσθετουμε την μαγιονεζα και ανακατευουμε να παει παντου. Σερβιρουμε σε πιατελα και καλη μας ορεξη.
Αυτη η σαλατα τρωγεται και σαν κυριο φαγητο και επισης ειναι πεντανοστιμη και κρυα.
1-2 κομμάτια κοτόπουλο ψητό ή βραστό (ή αυτό που έχει περισσέψει από την προηγούμενη)
1 ντομάτα
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 κρεμμύδι
κάπαρη
λίγες λιαστές ντομάτες
λίγο ένταμ ή αλλο κίτρινο τυρί σε μικρούς κύβους
παρμεζάζα τριμμένη
1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μπαλσάμικο
Εκτέλεση:
Βράζουμε
τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε βαθύ μπωλ ή σαλατιέρα.
Τρίβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι στο χοντρό του τρίφτη και
ανακατεύουμε καλά με τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τα κυβάκια του κίτρινου
τυριού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Από πάνω βάζουμε τις πιπεριές
ψιλοκομμένες, την κάπαρη και τις λιαστές ντομάτες. Μαδάμε καλά το
κοτόπουλο και το βάζουμε και αυτό. Ανακατεύουμε καλά σε μπωλ τη
μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το μπαλσάμικο και περιχύνουμε το μπωλ με τα
μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με αρκετή τριμμένη παρμεζάνα και αφήνουμε στο
ψυγείο περίπου μισή ώρα πριν σερβίρουμε.
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. (Μπορούμε να προσθέσουμε κύβο λαχανικών ή μυρωδικά της αρεσκείας μας)
Στραγγίζουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια από τα υγρά τους και τα ξεπλένουμε καλά. Κόβουμε τα αγγουράκια σε ροδέλες
Σε ένα βαθύ πιάτο αναμειγνύουμε τα μακαρόνια με τα υπόλοιπα υλικά.
Για τη σως:
Ανακατεύουμε
την μαγιονέζα και το γιαούρτι, προσθέτουμε την μουστάρδα και το κάρυ,
ρίχνουμε το μείγμα στα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. (Αν δεν
σερβίρουμε αμέσως, κρατάμε δύο κουταλιές από το μείγμα και το ρίχνουμε
την τελευταία στιγμή γιατί τα μακαρόνια πίνουν τα υγρά του μείγματος).
Βράζουμε
το μακαρονάκι σε άφθονο νερό. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μεγάλη
σαλατιέρα. Κόβουμε το καπνιστό τυρί σε μικρούς κύβους και το
ανακατεύουμε με το μακαρονάκι. Απο πάνω βάζουμε στη σειρά πολύ
ψιλοκομμένα την ντομάτα, το κρεμμυδάκι, την πράσινη και την κόκκινη
πιπεριά. Τέλος ρίχνουμε το καλαμπόκι και απο πάνω ψιλοκομμένο το ζαμπόν.
Τελειώνουμε με μικρά κυβάκια απο το edam.
Ετοιμάζουμε τη σως αναμειγνύοντας ολα τα υλικά μαζί και ανακατεύο
... Διαβάστε περισσότερα »
5 χοντρές φέτες ψωμί μουλιασμένο και στιμμένο καλά
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό απο ένα λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
2κ.σ. ξύδι
αλάτι και πιπέρι
1 πολύ φρέσκο αυγό βιολογικής τροφής (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε, και
στεγνώνουμε τον μαϊντανό, και καθαρίζουμε απο τα κοτσάνια, κρατώντας
μόνο τα φυλλαράκια του.Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, αλάτι
πιπέρι, το ξύδι και λίγο λάδι και τα πολτοποιούμε. Σιγά σιγά
προσθέτουμετο μουλιασμένο ψωμί, και εναλλάξ το χυμό λεμονιού με το
υπόλοιπο λάδι μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά. Η μαϊντανοσαλάτα πρέπει να
είναι ρευστή, γιατί μετά στο ψυγείο σφίγγει. Εάν θέλετε και είστε
σίγουροι για το αυγό που θα χρησιμοποιήσετε ωμό, το προσθέτετε στο τέλος
στο μπλέντερ και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά μέχρι να έχετε μια
απαλή σάλτσα σαν μούς.Την αφήνετε σε μπώλ στο ψυγείο 2 ώρες πριν την
σερβίρεται.
Ταιριάζει εξαιρετικά με κροκέτες ψαριού, αντικαθιστά
την σκορδαλιάγια όσους δεν τους αρέσει η μυρωδιά της (μπορείτε να
παραλείψετε το σκόρδο σε αυτή την περίπτωση), ή συνοδεύει πολύ
ωραίαβραστά η τηγανητά λαχανικά.
Κόβουμε το λάχανο 9αφού το έχουμε πλύνει πολύ καλά) όσο πιο ψιλό γίνεται (αράχνη)
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη.
Ανακατεύουμε σιγά σιγά την μαγιονέζα με το γάλα, την μουστάρδα και τον χυμό από τα λεμόνια.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το λάχανο και τα καρότα και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την υγρή μαγιονέζα και ανακατεύουμε πάλι.
Είμαστε εντελώς .. έτοιμοι !!!
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγα καρύδια (σπασμένα) της πάει πάρα πολύ !!!
Επειδή
στα λάχανα τα μεγέθη ποικίλουν, θα κανονίσετε ώστε οι ποσότητες
μαγιονέζας-γάλατος να είναι τόσες, ώστε να δώσουν στην σαλάτα μια όψη
ενός ενιαίου συνόλου !!!
Δεν χρειάζεται να σας πω, ότι αλάτι και λεμόνια πρέπει να μπαίνουν ανάλογα με το τι γεύση αρέσει στον .. μάγειρα !!! Χα χα χα
2 - 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στο ειδικό εργαλείο
1 φλυτζ. τσαγιού καλό ξύδι
ελαιόλαδο
αλάτι
τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση
Σε μπωλ
βάζουμε το άσπρο λάχανο, το μπλε λάχανο, το καρότο, τις πιπεριές, το
σκόρδο, το σέλινο ψιλοκομμένο, προσθέτουμε αλατάκι και ανακατεύουμε πολύ
καλά.
Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού ξύδι και 1 φλυτζάνι του καφέ νερό και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά.
Πιέζουμε τη σαλάτα να κάτσει, σκεπάζουμε το μπώλ με μεμβράνη και αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί 6 - 8 ώρες στο ψυγείο.
Τη βγάζουμε, τη βάζουμε σε σουρωτήρι να σουρώσει καλά και την τοποθετούμε σε σαλατιέρα.
Την
περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά, στολίζουμε με φυλλαράκια
σέλινο, πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και σερβίρουμε.
Ξεφλουδίζεται το αβοκάντο και το κόβετε σε φετούλες, καθώς και το προσούτο σε κυβάκια.
Αναμιγνύεται
όλα τα υλικά σε μία σαλατιέρα και στην συνέχεια προσθέτεται το ρύζι το
οποίο έχετε βράσει και έχει ήδη κρυώσει ανακατεύοντας τα πάλι καλά.
Αναμιγνύεται το λάδι με το γιαούρτι και την μουστάρδα και περιχύνεται με αυτό την σαλάτα.
2 πατάτες βρασμένες ή στον ατμό κομμένες σε κύβους
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι ροδέλες
1 αγγουράκι
1 πιπεριά
3 αυγά βρασμένα, κομμένα στα 4
1 κ.σ. κάπαρη
2 κ.σ. ελιές
αλάτι
λάδι, ξύδι
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα λαχανικά στη σαλατιέρα, ρίχνετε το λαδόξυδο και ανακατεύετε. Συνήθως
βάζαμε και γλιστρίδα και στο τέλος βουτάγαμε στο ζουμί κρίθινο
παξιμάδι και το αφήναμε μέχρι να μαλακώσει! Εσείς μπορείτε να βάλετε
κομμάτια παξιμάδι μέσα στη σαλάτα από την αρχή.
Τα κουκιά είναι καλομεστωμένα όταν τα εξωτερικά φλούδια τους αρχίσουν να κιτρινίζουν και να μαυρίζουν.!!!
Εκτέλεση:
Ξεματίζουμε τα κουκιά με ένα μαχαίρι ή με τα δόντια μας σαν πασατέμπο.
Τα βράζουμε μέχρι να ψηθούν 10’-15’ αναλόγως πόσο μεστωμένα είναι, όταν τα πιέζουμε με τα δάχτυλα μας και λιώνουν, είναι ψημένα.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτό να κρυώσουν.
Όταν
κρυώσουν εντελώς !!! τα βάζουμε σε ένα τάπερ, τα αλατίζουμε, τους
βάζουμε μπόλικο ξύδι και ψιλοκομμένο σκόρδο, τα ανακατεύουμε, κλείνουμε
το τάπερ και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά από 2-3 ώρες τα έχει ‘’πιάσει’’ το ξύδι και το σκόρδο και είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε
στο πιάτο όσα κουκιά θέλουμε να φάμε, τους βάζουμε λάδι, έξτρα ξύδι,
και τα γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.
Στο ψυγείο κρατάνε μέχρι και μια βδομάδα χωρίς λάδι !!!
2 στήθη κοτόπουλου (ή ό,τι περίσσεψε από ψητό ή βραστό κοτόπουλο)
1 μεγάλο κρεμμύδι
λίγα αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
2 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
τυρί κίτρινο (ένταμ, γκούντα κλπ)
3-4 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
Ξεψαχνίζουμε το
κοτόπουλο, το κάνουμε πολύ μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε με τα
αγγουράκια, τον άνιθο, το τυρί σε μικρά κυβάκια και το κρεμμύδι αφού το
περάσουμε από τον τρίφτη του τυριού. Ανακατεύουμε σε μπωλάκι τη
μαγιονέζα με τη μουστάρδα και τη ρίχνουμε τη σως στη σαλάτα.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει. Μπορούμε
να τη χρησιμοποιήσουμε και ως ντιπ.
Βράζουμε το
κοτόπουλο και το κόβουμε μικρά κομματάκια, κοβουμε το μαρούλι σε λεπτά
κομμάτια προσθέτουμε το καλαμπόκι και το μήλο κομμένο κ αυτο σε φετάκια
και ετοιμάζουμε τη σως(γιαούρτι-μαγιονέζα-μουστάρδα) την οποία
προσθέτουμε στο τέλος ανακατεύντας πολύ καλά.Τέλος ψυγείο κανα δυωράκι
να παγώσει.
Βράζουμε
το κοτόπουλο,καθαρίζουμε από τις πέτσες και από τα κόκαλα και το
ψιλοκόβουμε.Τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη χωρίς να το βράσουμε και το
ρίχνουμε στο κοτόπουλο,ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε
κι'αυτες στο μείγμα.Ρίχνουμε τη μαγιονέζα και τα υπόλοιπα υλικά και
ανακατεύουμε καλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Δοκιμάζουμε το πόσο αλάτι
και λεμόνι θέλουμε να ρίξουμε ανάλογα τα γούστα μας.
(Οι
ποσότητες είναι ανάλογες με την ποσότητα της σαλάτας. Συνήθως βάζω 3
κουταλιές της σούπας λάδι, 1 κουταλιά βαλσάμικο, 1 1/2 της σουπας
μουστάρδα, 1 1/2 της σούπας μέλι)
Εκτέλεση
Πλένουμε κάλά
όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε με το χέρι. Ρίχνουμε καλαμπόκι (όσο
θέλουμε). Κάνουμε τη σος: σε ένα ποτήρι ή σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά
και τα χτυπάμε αρκετά καλά (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μηχανηματάκι
του φραπέ) μέχρι να γίνει η σος σχετικά πιχτή. Δοκιμάζουμε για να δούμε
μήπως θέλει περισσότερο μουστάρδα ή μέλι ανάλογα με το γούστο μας) Ρίχνουμε
τη σος στα λαχανικά και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε απο πάνω με φύλλα
παρμεζάνας και ρόδι (το τελευταιο ίσως για πιο γιορτινες περιστάσεις).
Πλένουμε το
μαρούλι και το ψιλοκόβουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα
κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, την ντομάτα και το αγγούρι. Ρίχνουμε τον τόνο
και το καβούρι σε κυβάκια. Περιχύνουμε με το λάδι και το ξύδι.
Διακοσμούμε τη σαλάτα με τις ελιές.
Κόβουμε το
μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι μας. Προσθέτουμε τη ρόκα (όση
θέλουμε) και τη μαραθόριζα που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Στη συνέχεια,
βάζουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, την κάπαρη και τα ανακατεύουμε.
Παίρνουμε την πιατέλα σερβιρίσματος και τακτοποιούμε όμορφα-όμορφα το
αβοκάντο σε λεπτές φέτες γύρω-γύρω. Προσθέτουμε την πρασινάδα στη μέση,
από πάνω τοποθετούμε το σολομό σε μεγάλες φέτες και τέλος, περιχύνουμε
με το dressing, που φτιάχνεται πολύ απλά, χτυπώντας σε ένα βάζο – σαν
σε shaker – όλα τα υλικά μαζί. Πιρούνια. Έτοιμοι. Πάμε!
3 μεγαλα ασπραδια .Αποστειρωστε τα πριν ,καλου ,κακου.
χυμος απο 1 πορτοκαλι.
κετσαπ, λιγο ταμπασκο, λαδι κατα τα γουστα σας. Γυρω στο φλυτζανι βαζω εγω .
Εκτέλεση
Κοβουμε τον ανανα καθετα. Του αδειαζουμε την σαρκα και κραταμε το κελυφος.
Ψιλοκοβουμε ολα τα υλικα και τα ανακατευουμε.
Ετοιμαζουμε
την σαλτσα, βαζουμε ολα τα υλικα στο μουλτι, εκτος το λαδι. Τα χτυπαμε
καλα και στο τελος προσθετουμε το λαδι λιγο, λιγο. Ανακατευουμε τη
σαλτσα με τα υπολοιπα υλικα, γεμιζουμε τα δυο μισα του ανανα και
γαρνιρουμε με γαριδες .
Αν σας περισσέψει γεμιση, καντε φωλίτσες γυρω γύρω βάζοντας επάνω τους τις γαρίδες.
Μέσα σε
ένα μπολ ψιλοκόβουμε το μαρούλι και τον άνηθο και κόβουμε σε κύβους την
ντομάτα μας. Κάθαρίζουμε απο τα κουκούτσια τις ελιές και τις κόβουμε σε
ροδέλες. Τρίβουμε στην συνέχεια την φέτα απο πάνω από την σαλάτα μας
και αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά μας τοποθετούμε την σαλάτα μας σε
πιατέλα και διακοσμούμε γύρω γύρω με τα παξημάδακια. Στο τέλος ρίχνουμε
το λάδι μας. Εγώ δεν βάζω αλάτι γιατί η ελιά και η φέτα είναι είδη
αλμυρά υλικά .
Αφού πλύνετε το μπρόκολο το ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2’. Το σουρώνετε καλά και το αφήνετε στην άκρη.
Σε
αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρετε το μπέικον ώστε να ξεροψηθεί. Προσθέτετε
το βούτυρο και το μπρόκολο. Αλατοπιπερώνετε και το ανακατεύετε συνεχώς
για 2’.
Σερβίρετε σε πιατέλα. Ανακατεύετε τη sauce με το αυγό
και περιχύνετε τη σαλάτα ή την αφήνετε σε μπωλ στο πλάι, ώστε να βάλει ο
καθένας όση θέλει.
κατίκι Δομοκού (τυρί που στη μορφή μοιάζει με γιαούρτι)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε
το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε πρώτα το
μπέικον και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, να
βγάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια
κομμένα στη μέση ή σε τέταρτα και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε μέχρι
να αρχίσουν να μαραίνονται.
Τέλος ρίχνουμε τις ελιές και τα
παξιμάδια σπασμένα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τα παξιμάδια θα
απορροφήσουν τα υγρά κι όταν μαλακώσουν αρκετά εξωτερικά είναι έτοιμο.
Αδειάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως τη ζεστή σαλάτα με το κρύο κατίκι τοποθετημένο στη μέση.
250γρ. μικρές γαριδούλες βρασμένες και καθαρισμένες
1 άισμπεργκ ψιλοκομμένο
1 κούπα μαγιονέζα
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. ουίσκι
1 πρέζα πάπρικα
1 κ.σ. worcestershire sauce
1 λεμόνι σε φετάκια για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύετε την
μαγιονέζα, την κέτσαπ, το ουίσκι, τη γούστερ και την πάπρικα για την
cocktail sauce. Διορθώνετε τη γεύση με πάπρικα, αναλόγως με το πόσο
πικάντικη τη θέλετε. Βάζετε στον πάτο κάθε μπωλ ή, ακόμη καλύτερα,
κοκτέιλ ποτηριού από 1 κουταλιά της cocktail. Απλώνετε από πάνω το
άιμπεργκ, σκεπάζετε με ακόμη λίγη σως και μοιράζετε στα ποτήρια τις
γαρίδες. Απλώνετε από 1 κουταλιά ακόμη σως, πασπαλίζετε με λίγη έξτρα
πάπρικα και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.
Παλιότερα το είχα
φτιάξει σε μπουφέ με μεγαλύτερες γαρίδες. Το σέρβιρα σε μικρά ποτηράκια
(λίγο μεγαλύτερα από σφηνάκια) με 1 γαρίδα στο καθένα. Στην πρασινάδα
είχα προσθέσει και ψιλοκομμένο αβοκάντο, αλλά δεν άρεσε σε όλους κι έτσι
δεν το ξαναέβαλα. Μια άλλη ιδέα, είναι να το σερβίρετε σε μεγάλο
γυάλινο μπ
... Διαβάστε περισσότερα »
Καθαρίζουμε τους
βολβούς μας, όπως τα μικρά κρεμμύδια. (Μόνο το εξωτερικό περίβλημα).
Τους τοποθετούμε σε μία λεκάνη με νερό για μερικές ώρες, αλλάζοντας το
νερό 1-2 φορές. Εγώ τους αφήνω ένα βράδυ στο νερό. για να φύγει λίγο η
πικράδα τους.Στη συνέχεια τους βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να
μαλακώσουν. Εδώ θέλει προσοχή για να μην λιώσουν γιατί μετά
διαλύουν.Σουρώνουμε το νερό, τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά
τους βάζουμε σε ένα βάζο, και τους καλύπτουμε με ξύδι. (Αν είναι δυνατό
το ξύδι προσθέτουμε και λίγο νερό) Στην επιφάνεια μετά προσθέτουμε λάδι
για να «σφραγίσουμε» τους βολβούς ,να μην περάσει αέρας, για να μην
χαλάσουν.Την επόμενη μέρα είναι έτοιμοι για να τους καταναλώσουμε. Τους
βάζουμε σε πιάτο, και προσθέτουμε αν θέλουμε και λίγο λάδι ακόμα.
Αφού κόψουμε στη μέση κι αλατίσουμε λίγο τις τομάτες, τοποθετούμε από πάνω τους τις φέτες της μοτσαρέλλας. Τέλος, περιχύνουμε με λίγο λάδι και ρίχνουμε το πέστο.
Κατ'αρχας παιρνουμε το βρασμενο το ρυζι και το βαζουμε σε μια μπασινα(λεκανη)
Μετα
κοβουμε το κρεμμυδι,αλλα να ειναι ευδιακριτο και παιρνουμε μετα και
κοβουμε σε ζαρακια ολα μας τα
φρουτα(μπανανα,αχλαδι,μανγκο,ακτινιδιο,ροδακινο) τα βαζουμε και αυτα
μεσα στιν μπασινα. Ψιλλοκοβουμε τον μαιντανο να μην υπαρχουν χοντα
κομματια μεσα και ανακατευουμε πολυ καλα ωστε να γυρισουμε ολα τα υλικα
μας μαζι.
Βαζουμε στο πιατο μας τα φυλλα απο το μαρουλι και
βαζουμε να πατησει πανω η σαλατα αφου την στερεωσουμε και ειναι ολα
ενταξει παιρνουμε το εδεσμα μαγιονεζας το βαζουμε σε ενα κορνε και
κανουμε μικρες μικρες τρουφιτσες πανω στην σαλατα μας
Σοτάρω
σε λίγο ελαιόλαδο τα χόρτα και τα κατεψυγμένα λαχανικά μέχρι να φύγουν
τα υγρά τους και προσθέτω αλάτι και πιπέρι. Ρίχνω το μίγμα σε ένα πυρέξ
βουτυρωμένο.
Φτιάχνω τον πουρέ πατάτας σύμφωνα με τις οδηγίες ,
προσθέτω αλάτι, μοσχοκάρυδο τριμμένο, το βούτυρο και 1 αυγό χτυπημένο.
Ρίχνω το μίγμα πάνω από τα χόρτα και τα λαχανικά, προσθέτω παρμεζάνα
τριμμένη και ψήνω στο φούρνο στους 180οC μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
πλενουμε και κοβουμε φετες τις μελτζανες τις ξεπικριζουμε, τις στραγκιζουμε και τις τηγανιζουμε ελαφρως.
συνεχιζουμε
μετα κολοκυθακια κομενα και αυτα σε φετες και τις πιπεριες σε ροδελες.
τα βγαζω σε χαρτι κουζινας και περναω λιγο απο το τηγανι το μπεηκον.
στρωνω σε πυρεξ τα λαχανικα τα αλατοπιπερωνω και ριχνω το ασπρο τυρι σε καθε στρωση λιγο λιγο.
οταν τελειωσουν τα λαχανικα καλυπτω με τα κτρινα τυρια και χτυπαω την κρεμα με τα αυγα και ριχνω απο πανω .
Κόβουμε
τα κοτσάνια, αφαιρούμε το εξωτερικό φύλλο και κόβουμε το κάθε φινόκιο
στα 2 ή στα 4 ανάλογα το μέγεθός τους. Αφαιρούμε λίγο από τη βάση εκεί
που ενώνονται τα φύλλα, αλλά όχι πολύ βαθειά ώστε να μείνουν ενωμένα. Τα
ζεματάμε για 4-5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα σουρώνουμε.
Λειώνουμε
το βούτυρο στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τα φινόκιο να ροδίσουν.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, και σβήνουμε με το κρασί και το χυμό
λεμονιού. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε χαμηλωμένη φωτιά μέχρι να δέσει η
σάλτσα τους και να καραμελώσουν. Αλατίζουμε αν χρειάζεται και ρίχνουμε
και το ξύσμα.
1 κιλό φρέσκα φασολάκια (και κατεψυγμένα κάνουν, προτιμούμε τα πλατιά)
250-300 γρ σύγκλινο Μάνης, κομμένο σε κυβάκια μεσαίου μεγέθους (ούτε λεπτά, ούτε χοντρά)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
200 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να "μαραθεί".
Προσθέτουμε
τη φρέσκια τομάτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει
βράση, προσθέτουμε το σύγκλινο και αφήνουμε για 5 λεπτά να απελευθερώσει
το άρωμα του.
Ρίχνουμε τα φασολάκια και τα γυρνάμε να ανακατευτούν. ρίχνουμε το νερό τους και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
Το
σοτάρουμε για 3-4 λεπτά γυρνώντας το 1 φορά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το
κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και το σκόρδο και
συνεχίζουμε 1-2 λεπτά ακόμα.
Βάζουμε τις ντομάτες και τον πελτέ, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και ρίχνουμε την κανέλα και το μπαχάρι.
Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε προσεχτικά. Προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε ακόμα 1 ώρα περίπου.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.