1 ½ κιλό ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και περασμένες στον τρίφτη
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές τύπου Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι κομμένες σε μικρές ροδέλες
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. ρίγανη
2 φύλλα ζελατίνης (2 γρ. το ένα)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα φέτας
300γρ. φέτα τριμμένη στον τρίφτη
300γρ. ανθότυρο
½ φλ. Τσαγιού γάλα
2 φύλλα ζελατίνης (2 γρ. το ένα)
Για την κριθαρένια βάση
2 ντάκους κομμένους στη μέση
1 κ.σ. βούτυρο
λίγο αλάτι
Για τη γαρνιτούρα
½ αγγούρι κομμένο κατά μήκος σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
½ φλ. Τσαγιού ελαιόλαδο
½ κ.γλ. ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάση ντομάτας
Τρίβουμε
τις ντομάτες και τις αφήνουμε σ ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα
υγρά τους, ώστε να πάρουμε μόνο τον πολτό. Κρατάμε από τα υγρά μισό
φλιτζάνι το οποίο ζεσταίνουμε ελαφρά. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο
νερό, τη στραγγίζουμε καλά και την προσθέτουμε στο ζεστό πολτό ντομάτας.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Σε βαθύ σκεύος ενώνουμε τον υπόλοιπο
πολτό ντομάτας, το μείγμα της ζελατίνης, τις ελιές, τη ζάχαρη, τη ρίγανη
και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ πλαστική
μεμβράνη η οποία θα μας βοηθήσει στο ξεφορμάρισμα και αδειάζουμε το
μείγμα ντομάτας. Μεταφέρουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά.
Κρέμα φέτας
Σε
ένα άλλο μπωλ ενώνουμε τη φέτα με το ανθότυρο και τα πολτοποιούμε με
ένα πιρούνι. Ζεσταίνουμε το γάλα. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό,
στραγγίζουμε και προσθέτουμε στο ζεστό γάλα να διαλυθεί. Το προσθέτουμε
στο μείγμα τυριού.Βγάζουμε από την κατάψυξη την τερίνα και στρώνουμε το
μείγμα τυριού πάνω από τη ντομάτα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και
αφήνουμε να πήξει 5-6 ώρες.
Κριθαρένια βάση
Περνάμε
από το μούλτι τα παξιμάδια μαζί με το βούτυρο και αφού
ομοιογενοποιηθούν τα στρώνουμε πάνω από την σταθερή και πηγμένη κρέμα
τυριού .
Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο.
Γαρνιτούρα
Σωτάρουμε
τις πιπεριές στο ελαιόλαδο λίγα λεπτά. Τις αλατοπιπερώνουμε και προτού
αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το αγγούρι. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε
από τη φωτιά. Βάζουμε τα λαχανικά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βινεγκρέτ
Ενώνουμε όλα τα υλικά σε βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε με σύρμα .
Τερίνα
Ξεφορμάρουμε
την τερίνα σε μακρόστενη πιατέλα με τη βοήθεια της μεμβράνης και την
αφαιρούμε προσεκτικά. Την ώρα του σερβιρίσματοςτη στολίζουμε με τα
σωταρισμένα λαχανικά και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.