Υλικά: 500 γρ.αλεύρι 1φακελάκι μαγιά 1 φλυτζάνι λάδι 1 κουπα γάλα 1 κγ ζάχαρη λιγο αλάτι Εκτέλεση: Ζεσταίνω για πολύ λίγο το γάλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι (όχι να κάψει αλλα να είναι χλιαρό), και προσθέτω σιγά-σιγά την μαγιά οπου την ανακατεύω συνεχώς για να διαλυθεί. Σε μπώλ ρίχνω μέσα το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύω τα στέρεα υλικά λίγο να ανακατευτούν. Προσθέτω σιγά-σιγά νερό και το λάδι. Τα ανακατεύω ολα μαζί εώς ώτου γίνει ομοιογενές το ζυμάρι. Το αφήνω για λίγο να ξεκουραστεί περίπου 30 λεπτά. Αρχίζω αφού ξεκουραστεί λίγο η ζύμη και φουσκώσει να την ανοίγω ή με τα χέρια ή με εναν πλάστη. Λαδώνω ένα ταψί και βαζω μέσα το ζυμάρι μου, το τρυπάω που και που με το πιρούνι. Απλώνετε παντού κόκκινη σάλτσα και μετά ΟΤΙ ΥΛΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ!!!!!!!!! Ψύνετε στούς 180 βαθμούς για περιπου 30 λεπτά Καλή επιτυχία σε όλους σας και Καλή όρεξη
Υλικά 2 αστακοί του ενός κιλού ο καθένας. 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1 ½ φλιτζάνι χοντροκομμένα κρεμμύδια, 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 ½ ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί , 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο αλάτι, ½ ποτηράκι λευκό κρασί λίγο νεράκι να βράσει στο τηγάνι για λίγα λεπτά 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών, 4 φλιτζάνια νερό ½ κιλό μακαρόνια, 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Εκτέλεση Βράζω τους αστακούς για 2 λεπτά της ώρας. Με ένα μεγάλο μαχαίρι τους χωρίζω στην μέση κατά μήκος, χωρίς να αφαιρέσω το κέλυφος. Κόβω τις δαγκάνες και τις σπάζω. Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω ελάχιστα για να μην πικρίσει, βάζω και τους αστακούς έναν – έναν και τους σοτάρω κι αυτούς, για 2 λεπτά. Προσθέτω τα κρεμμύδια , τις ντομάτες το κρασί το μπούκοβο,, κι όσο αλάτι νομίζω, και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά., μέχρι να σφίξει το κρέας και να κοκκινίσει το κέλυφος. Σβήνω με ½ ποτηρι λευκό κρασί και λίγο νερό να βράσει για 20 περίπου λεπτά. Τους μεταφέρω σε ένα σκεύος και κατεβάζω το τηγάνι από την φωτιά όπως είναι. Μόλις κρυώσουν βγάζω το κρέας από το κέλυφος και δεν πετώ το δεύτερο. Τα βάζω τα κελύφη σε ένα τουλπάνι και τα θρυμματίζω με ένα γουδί ή σφυράκι. Τα τυλίγω με το τουλπάνι να μην σκορπίζονται, και τα δένω με βαμβακερό σπάγκο και
... Διαβάστε περισσότερα »
Υλικα: 500gr αλευρι για ολες τη χρησεις 1/2 φλυτζανι ελαιολαδο αλατι, πιπερι 20gr μαγια 10gr ζαχαρη 250gr νερο Εκτελεση: Ριχνουμε το αλευρι, βαζουμε την μαγια με πολυ προσοχη προσθετουμε την ζαχαρη παλι με προσοχη ριχνουμε μια πρεζα αλατι, μια πρεζα πιππερι ριχνουμε το ελαιολαδο και ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να ξεκολλαει το μιγμα απο τα χερια μας Ενδιαμεσα ριχνουμε και το νερο σιγα σιγα ομως μεχρι να το φτασουμε στο επιθυμητο σημειο που θελουμε...και ζυμωνουμε καλα Αφου φτασει στο επιθυμητο σημειο εχουμε προθερμανει τον φουρνο για 10 με 15 λεπτα στους 170 τον εχουμε σβησει και βαζουμε την λεκανη σκεπασμενη με μια καθαρη πετσετα μεσα και το αφηνουμε για 20' Εφ'οσον βγει το ζυμαρι απο τον φουρνο αλευρωνουμε τον παγκο μας-τραπεζι και ανοιγουμε εκει περα με τον πλαστη το ζυμαρι αλευρονοντας το καθε τοσο για να μην μας κολλησει!!!! Αν δουμε οτι το ζυμαρι ειναι πολυ το κοβουμε και το κανουμε δυο δοσεις Ακολουθουμε και παλι την ιδια διαδικασια μεχρι να φτασουμε το ζυμαρι στο παχος που θελουμε και ειναι ετοιμο....για να "ξαπλωσουνε"τα υλικα της πιτσας και να μυρισει ολο το σπιτι!!!! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!.....
Υλικά: 275 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 25 γρ. Βούτυρο 1 ποτήρι νερό 2 κ.γλ. αλάτι 250 γρ. Βούτυρο καλά παγωμένο Εκτέλεση: Σε μπολ ανακατεύουμε με το χέρι, το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι. Προσθέτουμε λίγο-λίγο με προσοχή το νερό κι ανακατεύουμε συνεχώς. Κάνουμε μια μικρή μπάλα, τη χαράζουμε σε σταυρό, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.Με τον πλάστη, κτυπάμε το παγωμένο βούτυρο για να γίνει ομοιογενές και σφιχτό. Ανοίγουμε τη ζύμη τραβώντας 4 πλευρές, αφήνοντας πιο παχιά ζύμη στη μέση. Τοποθετούμε εκεί το βούτυρο και το κλείνουμε με τις 4 γωνίες της ζύμης.Ξαναχτυπάμε τις άκρες κι ανοίγουμε μακρόστενη τη ζύμη. Διπλώνουμε στα 3 και ξανανοίγουμε μακρόστενη τη ζύμη, κάθε φορά γυρνώντας την κατά ¼ του κύκλου.Αυτό για να ανοίγεται η ζύμη κάθε φορά κι από άλλη πλευρά.Μακρόστενη ζύμη εννοώ σε παραλληόγραμμο.Αυτό πρέπει να γίνει 6 φορές, αλλά ανά δύο ανοίγματα η ζύμη πρέπει να μένει διπλωμένη στα 3 για μισή ώρα στο ψυγείο. Σημείωση 1) Σε περίπτωση που θέλουμε να φυλάξουμε τη ζύμη στην κατάψυξη, κάνουμε μόνο τα 4 ανοίγματα. Την κατεβάζουμε στην ψύξη 1 μέρα πριν την χρησιμοποιήσουμε και κάνουμε τα 2 ανοίγματα 1 ώρα πριν την χρησιμοποιήσουμε. Σημείωση 2) Αν η ζύμη γίνει απ την προηγούμενη μέρα, για να μη γκριζάρει προσθέτουμε 3 σταγόνες ξύδι. Σημείωση 3) ΄Οταν μιλάμε για βούτυρο εννοούμε φρέσκο ζωϊκό και όχι μαργαρίνη το οποίο έχει παγώσει καλά πριν ώστε να το "σφυρηλατίσουμ
... Διαβάστε περισσότερα »
Υλικά 1 ποτήρι νερό 1 φλιτζ του καφέ γάλα 2 κουταλιές σούπας λάδι αλεύρι ΓΟΧ όσο πάρει (δεν λέω ακριβώς γιατί είναι ανάλογα με το αλεύρι και πόσο δυνατό είναι) αλάτι 2 Βιτάμ(θα πάρει 1 και κάτι περίπου)
Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο το βιτάμ.Κάνουμε μια ζύμη κανονική δηλ.όχι σφιχτή ούτε και πολύ μαλακιά γιατί δεν ανοίγει το φύλλο.
Κάνουμε τη ζύμη ρολό και την κόβουμε στα δύο.Αλευρώνουμε τον πάγκο ή το τραπέζι μας καλά και ανοίγουμε χωρίς να πατάμε πολύ δυνατά τη ζύμη σε όσοο πιο μεγάλο φύλλο μπορούμε.Ελέγχουμε που και πού απο κάτω να μην κολλάει το φύλλο και όπου χρειάζεται ρίχνουμε λίγο αλεύρι.Ετσι κάνουμε και τα 2 φύλλα τα κλείνουμε σε σελοφάν και στην κατάψυξη μέχρι να τα χρειαστούμε..........
Ετοιμη για κατάψυξη (για ώρα αναγκης).Ετσι έχουμε σφολιάτα και όποτε τη χρειαστούμε απλά την ανοίγουμε σε φύλλο και σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο ταψί.Αυτή η σφολιάτα γίνει στις προσεχείς μέρες κοτόπιτα.....
Υλικά 1 ποτήρι νερό 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ γάλα 2 κουταλιές σούπας λάδι αλεύρι ΓΟΧ όσο πάρει (δεν λέω ακριβώς γιατί είναι ανάλογα με το αλεύρι και πόσο δυνατό είναι) αλάτι 2 Βιτάμ(θα πάρει 1 και κάτι περίπου) Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο το βιτάμ.Κάνουμε μια ζύμη κανονική δηλ.όχι σφιχτή ούτε και πολύ μαλακιά γιατί δεν ανοίγει το φύλλο. Κάνουμε τη ζύμη ρολό και την κόβουμε στα δύο. κάθε κομμάτι το κόβουμε σε 8-10 μπαλάκια μικρότερα.Δηλαδή απο τα δυό κομμάτια θα προκύψουν 16-20 μπαλάκια.
Τα ανοίγουμε σε φύλλα χοντρά ίσα σςε μέγεθος με πιατάκια του γλυκού.Με το χέρι παίρνουμε βιτάμ και αλείφουμε όλα τα 8-10 φύλλα εκτός απο το τελευταίο.Ενώνουμε τα φύλλα προσέχοντας να μη βγεί το βιτάμ απο έξω.Αν βγεί λίγο δεν χάλασε και ο κόσμος.
Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα μπαλάκια την ίδια διαδικασία τα βάζουμε στην κατάψυξη ή στη συντήρηση με σελοφάν. Ο χρόνος είναι ανάλογος με το πότε θα ανοίξουμε τα φύλλα.Δηλ αν κάνουμε την πίτα το απόγευμα και τα κάνουμε το πρωί θα τα βάλουμε στη συντήσηση.
Δεν αφήνουμε τη ζύμη πολύ ώρα στην κατάψυξη γιατί θα παγώσει το βιτάμ και δεν θα ανοίγει το φύλλο.Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη για καιρό στην κατάψηξη και την βγάζουμε οποτε την χρειαστούμε. Ανοίγουμε τα δύο φύλλα όχι σε λεπτό φύλλο και βάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας. Πάνω απο την πίτα ρίχνουμε κομματάκια βιτάμ ή αλείφουμε με αυτό
... Διαβάστε περισσότερα »
Υλκά 1 κιλό αλεύρι για ο.τ.χ. 2 αυγά 1 κούπα καλαμποκέλαιο 2 κούπες γάλα ή γιαούρτι 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ 2 φακελάκια μαγιά 1 κουταλάκι αλάτι σουσάμι κρόκο για επάλειψη 1 κουταλιά ζάχαρη 1/2 κούπα νερό λαδόκολλα Εκτέλεση Σε ένα τάπερ διαλύουμε τη μαγιά με μια κουταλιά ζάχαρη και λίγο νερό και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί. Σε ένα μεγάλο τάπερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Μπορούμε να φτιάξουμε κρουασανάκια και να τα γεμίσουμε με ότι μας αρέσει (διάφορα τυριά,με αλλαντικά, με υλικά πίτσας.......)
Επίσης μπορούμε να τα φτιάξουμε και πλεξούδες και να τις γεμίσουμε.
Υλικά: 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4κ.γ. μπέικιν πάουντερ 100 γρ. βιτάμ κομμένο σε κομματάκια 1/2 κ.γ. ξηρή μαγιά 3κ.σ. λάδι ελάχιστο αλάτι Εκτέλεση Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το βιτάμ και το λάδι και με τα δάχτυλα τρίβουμε το μίγμα να γίνει σαν τραχανάς, και ρίχνουμε χλιαρό νερό λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μη κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί σκεπασμένη ώσπου να ετοιμάσουμε τη γέμιση.Εγώ βάζω τυρί φέτα με λίγο γιαούρτι και δυόσμο. Κόβω κομματάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και με τα χέρια ανοίγω πιτούλες ΄μικρές σαν πιατάκι του καφέ. Βάζω στο κέντρο ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνω καλά σε μισοφέγγαρο. Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνω στούς 190 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου νά πάρουν ωραίο χρώμα. Καλή επιτυχία!
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες,και αφηουμε λίγα από τα τρυφερά φύλλα της καρδιας
τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι,για να μη μαυρίσουν, κατά τα γνωστά
σε κατσαρόλα τις τοποθετούμε μια-μια,αφού βάλουμε στην καρδούλα τους 1-2 αμύγδαλα,και καρφώσουμε στο πλάι από ένα γαρυφαλλάκι.
βάζουμε νερό και τις βράζουμε τόσο,όσο, (μας φτάνει για να μπορέσουμε να τις αποβρασουμε" στο σιρόπι)
τις
βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε κατόπιν την ζάχαρη, το μέλι
,τα αμύγδαλα που περίσσεψαν,ανακατεύουμε με την κουτάλα για να
εξαφανίσουμε τη ζάχαρη
προσθέτουμε προσεκτικά τις αγκιναρούλες μας,και δένουμε το σιρόπι μας
ξέχασα!!! πριν δέσει,στο ενδιάμεσο ρίχνουμε τις βανίλιες και αφού δέσει, το χυμό λεμονιού!!!
κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει, και βάζουμε σε γυάλινα μπάζα!!!
για όσες είναι αρχάριες στο δέσιμο του σιροπιού: είναι
έτοιμο, όταν πάρουμε ελάχιστο σιρόπι από την κατσαρόλα μας,με ένα
κουταλάκι το γυρίσουμε σε ένα πιατελακι και πέφτει κόμπος-κόμπος,χωρίς
να απλώνει.
1/2 κιλό αμύγδαλα, ασπρισμένα και τριμμένα σε σκόνη
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
λίγες σταγόνες ανθόνερο
Εκτέλεση
Βάζουμε
τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για αρκετή ώρα. Κατά διαστήματα,
παίρνουμε κουταλίτσες από το μίγμα και το ρίχνουμε σε πιατάκι. Κάνουμε
«διαδρόμους» με το κουτάλι μας μέχρι να δούμε ότι το σιρόπι ασπρίζει (να
μοιάζει με πυχτό γάλα). Μπορεί να χρειαστεί και πάνω από ένα τέταρτο
μέχρι να το πετύχουμε.
Βάζουμε στο μίξερ τα τριμμένα αμύγδαλα και
λίγες σταγόνες ανθόνερο. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το ζαχαρωμένο σιρόπι λίγο
λίγο (όπως ρίχνουμε το λάδι για να κάνουμε τη μαγιονέζα) ενώ δουλεύουμε
το μίξερ συνεχώς. Θεωρείται έτοιμο το γλυκό όταν έχει «πιει» όλο το
σιρόπι και έχει πολτός. Το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και μόλις κρυώσει διατηρείται όπως οι μαρμελάδες.
Όλη
η δυσκολία είναι στο να πετύχουμε το βράσιμο του σιροπιού. Αν δεν είναι
σωστό, δεν θα ενσωματωθεί με το αμύγδαλο και μόλις κρυώσει θα δούμε
στον πάτο του βάζου το τριμμένο αμύγδαλο και στην επιφάνεια το σιρόπι. Καλή επιτυχία!
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.