Για τη μαρέγκα: Σε
μεταλλικό μπολ βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε σε μπεν
μαρί μέχρι ν ασπρίσουν και να αποκτήσουν παχύρευστη υφή. Μεταφέρουμε τη
μαρέγκα στο μίξερ και χτυπάμε για 15λεπτά μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε
τα φιστίκια. Σε λαδόκολλα, με κορνέ, σχηματίζουμε στρογγυλούς δίσκους
διαμέτρου 22 εκ. και πάχους 1 1/2 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 140 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 1
ώρα. Για τη γέμιση: Τεμαχίζουμε την
κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα στους 90 βαθμούς
(είναι μόλις πάει να φουσκώσει) και την αδειάζουμε στη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε υπομονετικά (καλύτερα με σπάτουλα σιλικόνης) και
προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε την κρέμα να σταθεροποιηθεί ώστε να
στρώνεται στη μαρέγκα. Παίρνουμε ένα δίσκο μαρέγκας, τον τοποθετούμε
ανάποδα σε πιατέλα.Στρώνουμε τη ganache από πάνω. Τοποθετούμε και τον
άλλο δίσκο μαρέγκας με τις ραβδώσεις από πάνω αυτή τη φορά. Αν θέλετε πασπαλίζετε από πάνω με λίγο, πολύ λίγο, κακάο. Ο κ.Παρλιάρος χρησιμοποιεί σοκολάτα Valhorna.
Τι έκανα εγώ :
Χρησιμοποίησα σοκολάτα Dessert της Νestle. Αγόρασα έτοιμους δίσκους
φρέσκους, έβαλα στη ganache το φυστίκι. ΄Αρεσε πολύ γενικώς. Μόνο μία
φίλη μούπε ότι το βρήκε γλυκό. ΄Ισως να μη χρειάζεται το μέλι? Προσωπικά
θα συνεχίσω να το βάζω.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.