1 1/2 kgr χοιρινή σπάλα σε κύβους μπουκιάς, χωρίς κόκαλα και λίπος 1/2 κούπα λάδι 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.σ. αλεύρι 3 κούπες ζωμό κρέατος 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες 3 μέτρια καρότα χοντροκομμένα 2 φύλλα δάφνης 1 κ.γ. θυμάρι 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 3 μεγάλες πατάτες σε κύβους αλάτι και πιπέρι 3-4 κ.σ. γιαούρτι ή ξινή κρέμα 16 κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα και ζεματισμένα (προαιρετικά)
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Κατσαρόλας Κουζίνα Κεν. Ευρώπη Περιέχει Σάλτσα ντομάτα Γιαούρτι Σερβίρει 4-5 άτομα Πως το κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα ζεστένετε το μισό λάδι και σωτάρετε το κρέας, ώσπου να ροδίσει απ'όλες τις πλευρές. Χαμηλώνετε τη φωτιά, πασπαλίζετε με την πάπρικα και το αλεύρι και ανακατεύετε το κρέας επάνω στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίξτε το ζωμό κι ανακατέψτε ελαφρά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζετε απ'την κατσαρόλα και το ρίχνετε σε πύλινο ή σκεύος για γκιουβέτσι. Στην ίδια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το καρότο. Προσθέστε τα μυρωδικά, τις ντομάτες, τον πελτέ, το χυμό λεμονιού, τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια (αν θέλετε), αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε κι αδειάστε τα στο γκιουβέτσι μαζί με το κρέας. Σκεπάστε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για 1 1/2 ώρα και δοκιμάστε, αν μαλάκωσαν το κρέας και τα λαχανικά. Ψήστε το φαγητό 15 λεπτά ακόμη, ακάλυπτο και βγάλτε το απ'το φούρνο, αλλιώς, συνεχίστε να το ψήνετε καλυμμένο, ώσπου να μαλακώσουν τα υλικά Πριν σερβίρετε, αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης, ρίξτε μέσα στο φαγητό το γιαούρτι (ή στο κάθε πιάτο χωριστά) και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαιντανό.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.