χοιρινά έντερα 1 συκωταριά χοιρινή πλήρης (συκώτι,πνευμόνι,καρδιά,σπλήνα) 1 κιλό κρέας χοιρινό (αν είναι δυνατόν καβουρμάς σπιτικός) 3 μεγάλα πράσσα ψιλοκομμένα φλούδα από μισό πορτοκάλι ψιλοκομμένη 2 πιπεριές κόκκινες τσούσκες ψιλοκομμένες (ή περισσότερες αν το θέλουμε πολύ καυτερό) 2 κουτ. σούπας σπυριά μπαχάρι 2 κουτ. σούπας σπυριά μαύρο πιπέρι 3 κουτ. σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι σκόνη 2 κουτ. σούπας αλάτι (αυξάνουμε κατά προτίμηση) 1,5 φλυτζ. ρύζι
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Κατσαρόλας Κουζίνα Θράκης Ελληνική Περιέχει Ρύζι Σερβίρει 10 άτομα Πως το κάνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τα έντερα. Πλένουμε καλά την συκωταριά, την ζεματάμε, πετάμε τα περιττά λίπη και την κόβουμε κομματάκια περίπου 2x2 ή και λίγο μεγαλύτερα. Βράζουμε λίγο το χοιρινό κρέας και το κόβουμε σε αντίστοιχα μικρά κομματάκια. (Αν έχουμε έτοιμο σπιτικό καβουρμά απλώς τον κόβουμε κομματάκια) Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια μεγάλη λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε νερό για να είναι σχετικά υδαρής η γέμιση και με την βοήθεια ενός χωνιού γεμίζουμε τα έντερα ένα ένα δένοντας τις άκρες με κλωστή. Βάζουμε τα γεμάτα έντερα κυκλικά σε μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό που τα σκεπάζει καλά, σιγά σιγά 5-6 ώρες σε χαμηλή φωτιά, κάνοντας με μια οδοντογλυφίδα τρύπες στα έντερα (μόλις πάρουν βράση) για να μην σκάσουν και διαλυθεί η γέμιση στην κατσαρόλα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.