1 με 1,5κ. χοιρινό ρολό (από μπούτι ή σπάλα) 2 φινόκιο (μαραθόριζες) 6 μεγ.πατάτες κομμένες κυδωνάτες λάδι, λεμόνι, αλατοπίπερο και φρ.δεντρολίβανο για τις πατάτες
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΜΑΔΑ/ΚΡΟΥΣΤΑ
3 σκελίδες σκόρδο 2-3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο 1 στρογγ. κρίθινο παξιμάδι (ντάκος) μια χούφτα καρύδια φρέσκο δεντρολίβανο (~1κουτ.σούπας) αλατι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ξύσμα και χυμό λεμονιού 1 καλή κουταλιά καυτερής μουστάρδας (Dijon) 1 καλή κουταλιά γιαούρτι προαιρετικά: λίγο φινόκιο και λίγη γραβιέρα
Στα γρήγορα Κατηγορία Χοιρινό Μέθοδος Φούρνου Περιέχει Τυριά Γιαούρτι Ξηρούς καρπούς Σκόρδο Μουστάρδα Ειδικές περιστάσεις Για μπουφέ Σερβίρει 6-8 άτομα Πως το κάνουμε:
Φτιάχνεις πρώτα την πομάδα χτυπώντας στο multi όλα τα υλικά. Γίνεται αλοιφή και καλύπτεις το ρολό σε παχιά στρώση παντού (καλό είναι να του κάνεις κοψιές προηγουμένως και ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΧΤΑΚΙ) Αφήνεις στο ψυγείο μία νύχτα αν μπορείς. Πλένεις και καθαρίζεις το φινόκιο (αφαιρείς με μυτερό μαχαιράκι τη σκληρή καρδιά) και κόβεις χοντρές ροδέλες. Στρώνεις παντού ένα ταψάκι, αλατοπιπερώνεις και βάζεις επάνω του το ρολό όπως είναι καλυμμένο με την πομάδα. Τριγύρω αραδιάζεις τις πατάτες, ρίχνεις λάδι, λεμόνι, αλατοπίπερο και δεντρολίβανο. Ψήνεις (χωρίς καπάκι) σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για ~1,5 ώρα. Να γίνει η κρούστα! Αφήνεις να κρυώσει λιγάκι και κόβεις λεπτές φέτες, ξαναβάζοντας στο ταψάκι και ζεσταίνοντάς το ελαφρά πριν το σερβίρισμα
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.