Κυριακή, 2024-06-02, 12:18 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Φεβρουάριος » 18

    Μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία των τροφίμων μπορεί κάλλιστα να αποκαλύψει το μυστήριο και τη γοητεία που περιβάλλει τους καρπούς των καφεόδενδρων. Ο τελευταίοι αρχικά είναι άοσμοι αλλά αποκτούν την ξεχωριστή μυρωδιά έπειτα από τη διαδικασία του καβουρδίσματος. Ανάμεσα στα πολλά είδη καφεόδενδρων ξεχωρίζουν δύο: η Coffea Arabica και η Coffea robusta.

    Υπάρχουν διάφοροι τύποι καφέ. Ο ελληνικός βράζεται συνήθως με ζάχαρη και πίνεται ως έχει. Ο καφές φίλτρου ανάλογα του τρόπου καβουρδίσματος και της άλεσης διακρίνεται σε αμερικανικό, γαλλικό και εσπρέσο. Παράγεται με την προσθήκη φυσικών ή τεχνητών αρωμάτων. Ο γαλλικός αποτελείται από πολύ καβουρδισμένο και χοντροκομμένο καφέ. Ο αμερικανικός είναι λιγότερο καβουρδισμένος και πιο χονδροκομμένος. Για να φτιαχτεί ο εσπρέσο, πρέπει να διοχετευτεί διαμέσου πίεσης ατμού από ειδική καφετιέρα. Είναι πιο λεπτόκοκκος και περισσότερο καβουρδισμένος από το γαλλικό.

    Τα θρεπτικά συστατικά του καφέ διακρίνονται σε πτητικά και μη πτητικά. Τα πτητικά αποτελούνται κυρίως από οργανικά οξέα, αλδεΰδες, κετόνες, αμίνες και μερκαπτάνες. Τα μη πτητικά αποτελούνται από τους υδατάνθρακες, τα αμινοξέα, την καφεΐνη, τα φαινολοξέα και ανόργανα στοιχεία. Η καφεΐνη είναι το κύριο αλκαλοειδές του καφέ και διαθέτει διεγερτικές, καρδιοτονωτικές, διουρητικές και αντινευραλγικές ιδιότητες. Η περιεκτίκοτητά της στους διάφορους τύπους καφέ ποικίλει: ένα φλιτζάνι με 6 γρ. Arabica περιέχει 60 mgr καφεΐνης, ενώ το αντίστοιχο με ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 233 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Τα ροφήματα που χρησιμοποιούν οι αθλητές περιέχουν υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες που παρέχουν τόνωση στους μύες, διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και καταπολεμούν τη δίψα. Βοηθούν στην πρόληψη της αφυδάτωσης, καθώς επίσης και της έλλειψης νατρίου – υπονατριεμία.

    Μην μπερδεύετε τα συγκεκριμένα ροφήματα με τα ροφήματα- αναψυκτικά που πωλούνται ως ενεργητικά ποτά (energy drinks). Τα ενεργητικά ποτά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια μιας άσκησης - περιέχουν υψηλές ποσότητες υδατάνθρακα και καφεΐνης και ίσως περιέχουν και αναμφιβόλου προέλευσης βότανα ή άλλα συστατικά.

    Πότε να καταναλώνετε αθλητικά ροφήματα;

    Μπορείτε να καταναλώσετε ένα αθλητικό ρόφημα εάν ασκείστε συνεχόμενα για περισσότερα από 90 λεπτά. Οι επαγγελματίες αθλητές χρειάζεται πιο σύντομα να καταναλώσουν ένα αθλητικό ρόφημα. Σε μακροχρόνια άσκηση θα πρέπει εκτός από το να καταναλώνετε πολλά υγρά, να αντικαθιστάτε το νάτριο και τη ζάχαρη, τα οποία χάνετε μέσω του ιδρώτα και της άσκησης.

    Ορισμένοι αθλίατροι πιστεύουν ότι η άσκηση καταστέλλει το μηχανισμό δίψας. Το νάτριο στα αθλητικά ροφήματα, υποκινεί την ανάγκη για να τα καταναλώσετε. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποια ποτά που ισχυρίζονται ότι παρέχουν επιπλέον συστατικά που ενισχύουν την απόδοση - και αυτά τα επιπλέον συστατικά συχνά αποδεικνύεται πως είναι είτε άχρηστα είτε επικίνδυνα.

    Ο κίνδυνος από τα ενεργητικά πο ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 254 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Γράφει η Ντορίνα Σιαλβέρα MSc

    Πόσες γυναίκες δεν έχουν θυσιάσει τον αγαπημένο τους καφέ στο βωμό μίας καλλίγραμμης σιλουέτας; Πόσες δεν έχουν δηλώσει με υπερηφάνεια στις φίλες τους ότι ξεκίνησαν δίαιτα κάνοντας ένα καθοριστικό πρώτο βήμα, 'κόβοντας' δηλαδή τον καφέ; Και τι θα λέγατε αν σας αποκαλύπταμε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί άδικο κόπο;

    Η 'παχυντική' φύση του καφέ είναι από τους μεγαλύτερους μύθους που έχουν κυκλοφορήσει στον τομέα της διατροφής. Στην παρανόηση αυτή συνέβαλε κατά κύριο λόγο η παρουσία στη χώρα μας ξενόφερτων τύπων καφέ, πλούσιων σε σιρόπι και σαντιγί, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με πιο 'παραδοσιακά' είδη καφέ, καθώς η σύστασή τους πλησιάζει εκείνη ενός γλυκίσματος παρά ενός ροφήματος.

    Φυσικά, ρόλο στη διόγκωση του μύθου έχει παίξει και το γεγονός ότι πολύς κόσμος προσθέτει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και γάλακτος στον καφέ, αυξάνοντας σημαντικά το θερμιδικό του περιεχόμενο. Στην πραγματικότητα όμως, ο καφές από μόνος του έχει μηδαμινές θερμίδες, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το 'κακό όνομα' που τον ακολουθεί εδώ και χρόνια.

    Για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι σκέτου στιγμιαίου καφέ περιέχει περίπου 1 θερμίδα, συνεπώς η μέτρια κατανάλωσή του έχει σχεδόν μηδενική επίδραση στην ημερήσια ενεργειακή μας πρόσληψη. Επιπλέον, επειδ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 184 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Μια από τις καλύτερες 'συντροφιές' για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα φλιτζάνι ζεστό αφέψημα ή έγχυμα από το αγαπημένο μας βότανο.

    Ο Ιπποκράτης και αργότερα ο Θεόφραστος και ο Διοσκουρίδης, εστίασαν και κατέγραψαν με σχολαστική επιμέλεια τη θεραπευτική δράση εκατοντάδων βοτάνων, αιώνες πριν. Η γνώση αυτή μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά, εμπλουτισμένη κάθε φορά με καινούρια στοιχεία και παρατηρήσεις. Σήμερα δεκάδες τεκμηριωμένες μελέτες, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα οφέλη υγείας πολλών βοτάνων.

    Πέρα όμως από τις ιδιαίτερες θεραπευτικές χρήσεις διαφόρων βοτάνων, η απλή πόση ενός αφεψήματος (παρασκευάζεται όταν βράσουμε τα μέρη του βοτάνου μαζί με το νερό και κατόπιν σουρώσουμε) ή ενός εγχύματος (παρασκευάζεται όταν βράσουμε σκέτο νερό, κατόπιν το ρίξουμε στα μέρη του φυτού και σουρώσουμε μετά από κάποια λεπτά) αποτελεί σίγουρα μια υγιεινή συνήθεια.

    Ας δούμε λοιπόν από κοντά κάποια από τα αγαπημένα μας φυτά από τα οποία παίρνουμε ευεργετικά ροφήματα, τονώνοντας την άμυνα του οργανισμού μας.

    Ξεκινώντας ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 205 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Η χαμηλή έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά στη μορφή του κόκκινου κρασιού, έχει συσχετισθεί με πολλά οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία των γυναικών. Αντίθετα, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με μία πολύ πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού ‘Archives of Internal Medicine’, η χαμηλή έως μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους.

    Στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 20.000 γυναίκες μέσης ηλικίας ή και μεγαλύτερες (ελάχιστη ηλικία τα 39 έτη), οι οποίες παρακολουθήθηκαν για 13 χρόνια. Κατά την έναρξη της μελέτης, το 38% των γυναικών ανέφεραν πως δεν κατανάλωναν καθόλου αλκοόλ, το 33% πως κατανάλωναν λιγότερο από 5 γραμμάρια ημερησίως, το 20% 5 έως 15 γραμμάρια ημερησίως, το 6% 15 έως 30 γραμμάρια ημερησίως, ενώ το 3% πάνω από 30 γραμμάρια την ημέρα (μία μερίδα ποτού περιέχει γύρω στα 10 γραμμάρια αλκοόλ). Σε γενικές γραμμές, μέσα στο χρονικό διάστημα των 13 ετών, όλες οι γυναίκες πήραν βάρος. Ωστόσο, η σχέση αν ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 245 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Γράφει η Φωτεινή Κοκκίνου

    Η γεύση του μας συντροφεύει από το ξεκίνημα της ημέρας με το 'καλημέρα' σας, μας 'τονώνει' σε περιόδους έντονης εργασίας και μας κάνει παρέα τα απογεύματα με φίλους. Ο λόγος για τον καφέ, μια συνήθεια παντός καιρού και περιστάσεων. Άλλοι τον προτιμούν για τη γεύση του, άλλοι για τη ζωντάνια που δίνει, πολύ λίγοι όμως γνωρίζουμε ποια είναι τα πραγματικά οφέλη ενός φλιτζανιού καφέ.

    Καφές, τόνωση…

    Η σχέση του καφέ με την τόνωση και την ευεξία για τους περισσότερους έχει να κάνει κυρίως με την περιεκτικότητά του σε καφεΐνη. Η καφεΐνη δρα στον οργανισμό αυξάνοντας την προσοχή και τη συγκέντρωση, μειώνοντας την πνευματική κόπωση, ενώ μπορεί να βελτιώσει την αθλητική απόδοση. Αυτός είναι και ο λόγος που ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να προσφέρει ήπια τονωτική δράση στον οργανισμό, βοηθώντας μας σε διάφορες φάσεις της καθημερινότητάς μας, όπως στην εργασία, στο διάβασμα, αλλά και κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
    Ενδεικτικά, ένα φλιτζάνι στιγμιαίου καφέ περιέχε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 179 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Γράφει η Φωτεινή Κοκκίνου

    Το καλοκαίρι έφτασε και τι πιο συνηθισμένο στην καθημερινότητά μας από τον φραπέ. Ξέρατε ότι η αγαπημένη συνήθεια πολλών από εμάς αποτελεί ελληνική πατέντα; Ας τον γνωρίσουμε.

    Ο στιγμιαίος καφές πρωτοεμφανίστηκε την άνοιξη του 1938 στην Ελβετία. Από τότε ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο και εξελίχθηκε στο γνωστό αγαπημένο μας ρόφημα. Η κρύα όμως μορφή του στιγμιαίου καφέ, ο γνωστός σε όλους μας φραπέ, δημιουργήθηκε στη χώρα μας. Tο 1957 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ένας εργαζόμενος έκανε τη μεγάλη 'ανακάλυψη': ανακάτεψε στο σέικερ στιγμιαίο καφέ με κρύο νερό. Αυτή ήταν και η στιγμή της γέννησης της ιδέας του frappe! Από τότε, το παγωμένο ρόφημα στιγμιαίου καφέ διαδόθηκε σε όλον τον κόσμο και ταυτίστηκε με την ελληνική κουλτούρα.

    Ενώ οι περισσότεροι και κυρίως οι νέοι τον προτιμούν για την απόλαυση και τη δροσιστική αίσθηση, λίγοι γνωρίζουν πως ο φραπέ ανήκει στην κατηγορία του στιγμιαίου καφέ, και είναι αντίστοιχα πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά.

    Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία τόσο του ζε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 161 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Γράφει ο Κουτελιδάκης E. Αντώνιος, PhD

    Τα αντιοξειδωτικά συστατικά της διατροφής έχουν συνδεθεί άμεσα με την πρόληψη της κυτταρικής καταστροφής στον οργανισμό μας, που ουσιαστικά αποτελεί το κοινό μονοπάτι για το γήρας και την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών. Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι σε θέση να παράγει τέτοια συστατικά σε αξιοσημείωτες ποσότητες, παρά μόνο να τα λαμβάνει μέσω της διατροφής από διάφορα τρόφιμα, όπως τα φρούτα και οι χυμοί τους.

    Οι ελεύθερες ρίζες είναι ένα φυσικό προϊόν του μεταβολισμού μας και ουσιαστικά αποτελούν μόρια με ένα ή περισσότερα ασύζευκτα ηλεκτρόνια. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, ο καπνός των τσιγάρων και η γήρανση αυξάνουν τον αριθμό των ελεύθερων ριζών στο ανθρώπινο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες εμπλέκονται σε ένα μεγάλο αριθμό εκφυλιστικών νόσων, όπως ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η νόσος Αλτσχάιμερ, η δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ο καταρράκτης και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας του ματιού.

    Τα αντιοξειδωτικά είναι μόρια που μπορούν ν ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 214 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Γράφει η Φωτεινή Κοκκίνου, διατροφολόγος-διαιτολόγος

    'Τελικά ο καφές παχαίνει'; 'Μήπως δεν πρέπει να προσθέτω γάλα στον καφέ μου κατά τη διάρκεια της δίαιτας';

    Πόσες φορές μπορεί να σας πέρασαν έστω και φευγαλέα αυτές οι ερωτήσεις. Ήρθε η ώρα να διαλευκάνουμε το μυστήριο που σκιάζει τη σχέση του καφέ με τις θερμίδες!

    Ο μύθος γύρω από τις θερμίδες του καφέ ξεκίνησε όταν στη λίστα των καθημερινών καφέδων που καταναλώνουμε έπαψαν να υπάρχουν μόνο οι κλασικοί καφέδες όπως ο στιγμιαίος ζεστός καφές ή ο φραπέ, και προστέθηκαν νέοι με σιρόπια και σαντιγύ, που παραγγέλνουμε εκτός σπιτιού. Η ανάμειξη των ονομάτων των καφέδων, έφερε και σύγχυση στον περισσότερο κόσμο και αυτό γιατί μέχρι τότε ανάλογα με την παραγγελία που έκανες ήξερες τι θα κρύβει το φλιτζάνι σου (σκέτος, μέτριος, γλυκός με γάλα ή χωρίς). Η ονομασία, όμως, του καφέ δεν υποδηλώνει πλέον και τη σύστασή του!

    Εμπιστευθείτε τον 'κλασικό'… ελεύθερα!

    Ο λόγος για τον στιγμιαίο καφέ, είτε στη ζεστή είτε στην παγωμένη έκδοσή ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 264 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Η καφεΐνη είναι η πιο διαδεδομένη διεγερτική ουσία του κεντρικού νευρικού συστήματος παγκοσμίως και θεωρείται ένα φυσικό τονωτικό. Περίπου το 80% της πρόσληψης της καφεΐνης προέρχεται από την κατανάλωση καφέ, ο οποίος μαζί με το τσάι αποτελούν τα προσφιλέστερα ροφήματα σε όλο τον κόσμο.

    Ενώ έχουν δημοσιευτεί εκατοντάδες έρευνες που εξετάζουν τις διάφορες επιδράσεις της καφεΐνης (μεταξύ άλλων στην αθλητική απόδοση, στη μείωση του λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό και στην αύξηση του μεταβολισμού), δεν υπήρχαν στοιχεία που να σχετίζουν την καφεΐνη με τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

    Σε αυτό το ερώτημα απαντά μία νέα, μεγάλη, προοπτική, αμερικάνικη έρευνα που εκδόθηκε τον Σεπτέμβρη του 2011 στο περιοδικό ‘Archives of Internal Medicine’. Στην έρευνα αυτή μελετήθηκαν 50.739 γυναίκες για διάστημα μιας δεκαετίας (1996-2006). Κατά την έναρξη της έρευνας (1996) καμία από τις γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτή δεν παρουσίαζε συμπτώματα κατάθλιψης. Η πρόσληψη καφεΐνης από αυτές τις γυ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 201 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Τα φασόλια αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή κι αυτό αποτυπώνεται  στο γεγονός ότι βρίσκονται στη βάση της μεσογειακής πυραμίδας, δηλαδή συγκαταλέγονται μεταξύ των τροφών που πρέπει να καταναλώνονται με μεγάλη συχνότητα. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι τα φασόλια μας έθρεψαν ως Έλληνες, καθώς η φασολάδα ήταν η κύρια τροφή μας μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

    Αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά όπως συμβαίνει με σχεδόν όλες τις πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης δεν είναι υψηλής βιολογικής αξίας, συγκριτικά με αυτή που προέρχεται από γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέατα. Αυτό συμβαίνει γιατί της λείπει ένα απαραίτητο αμινοξύ (μεθειονίνη). Το αμινοξύ αυτό υπάρχει όμως σε μια άλλη κατηγορία φυτικής προέλευσης τροφίμων, τα δημητριακά (ρύζι, καλαμπόκι, σιτάρι κ.α.) καθώς και στους ξηρούς καρπούς. Συνδυάζοντας λοιπόν στο πιάτο μας φασόλια με δημητριακά παίρνουμε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, σχεδόν εφάμιλλη με αυτή του κρέατος.

    Επίσης τα φασόλια αποτελούν πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών. Ένα φλιτζάνι μας καλύπτει περισσότερο από το 1/3 των ημερήσιων αναγκών μας, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχουν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου και λιπιδίων στο αίμα. Τα φασόλια επίσης μας δίνουν πρεβιοτικά συστατικά, όπως φρουκτοολιγοσακχαρίτες και ινουλίνη, δηλαδή δίνουν τροφή στους καλούς μικροοργανισμούς του εντέρου, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη διατήρηση της μικροβιακής ισορροπίας του εντέρου.

    Η ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 262 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Πιστέψτε το: Ο Justin Bieber μεγάλωσε και βρίζει!

    Για ποιο λόγο έγινε έξαλλος ο Justin;

    Mπορεί ο teen star των ΗΠΑ Justin Bieber, να είναι το αγόρι που όλες οι μαμάδες θα ήθελαν για γιο ή έστω γαμπρό, να είναι πάντα χαμογελαστός και γλυκός και να μην προκαλεί με την προσωπική του ζωή ή τη συμπεριφορά του, αλλά είναι κι αυτός άνθρωπος και όπως αποδείχθηκε οξύθυμος!

    Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ο Justin αποφάσισε να πάρει το κορίτσι του Selena Gomez και να το πάει μία ρομαντική βόλτα στη Disneyland. Μέχρι εδώ όλα καλά. Τα πράγματα όμως άλλαξαν όταν εμφανίστηκε ένα «τσούρμο» από 15χρονες θαυμάστριες του τραγουδιστή οι οποίες δε σταμάτησαν να ακολουθούν το ζευγάρι και με την πρώτη ευκαιρία να ουρλιάζουν! Και κάπου εδώ το γλυκό και ευγε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 251 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Τα όσπρια είναι πλούσια σε σίδηρο

    Πράγματι, αν αναλύσει κανείς τα όσπρια (φακές, ρεβίθια, φασόλια, κ.λπ.) σε ένα χημικό εργαστήριο, θα διαπιστώσει ότι είναι πλούσια σε σίδηρο. Ο σίδηρος, όμως, αυτός, όπως και ο αντίστοιχος στα περισσότερα φυτικά τρόφιμα, δεν απορροφάται από τον οργανισμό σε μεγάλο ποσοστό, στο βαθμό, για παράδειγμα, που απορροφάται από τα ζωικά τρόφιμα. Εντούτοις, η απορρόφησή του σιδήρου που υπάρχει στα όσπρια βελτιώνεται σημαντικά αν στο ίδιο γεύμα καταναλώσει κανείς και βιταμίνη C. Κι αυτό είναι σχετικά εύκολο, αφού η βιταμίνη C αφθονεί σε πολλά φρούτα (όπως σε εσπεριδοειδή, φράουλες, ακτινίδια) και λαχανικά (σε ντομάτες, πιπεριές, λάχανο, μαϊντανό, κ. ά).

    Τα όσπρια περιέχουν καλής ποιότητας πρωτεΐνες

    Τα όσπρια αποτελούν σημαντική πηγή φυτικών πρωτεϊνών στη δίαιτα του ανθρώπου παγκοσμίως, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που υποκαθιστά το ακριβό ή το σπάνιο κρέας. Στη Λατινική Αμερική, στη Μεσόγειο, στην Ασία, τα φασόλια και τα άλλα όσπρια είναι βασικό συστατικό του διαιτολογίου. Οι πρωτεΐνες των οσπρίων έχουν σχετικά υψηλή βιολογική αξία, δηλαδή σχετικά υψηλή ποιότητα, η οποία βελτιώνεται ακόμα περισσότερο αν συνδυασθούν στο ίδιο γεύμα με ένα δημητριακό. Για παράδειγμα, πολύ συχνά σε ένα γεύμα συνδυάζουμε φασόλια με ψωμί. Στην περίπτωση αυτή, οι πρωτεΐνες του ψωμιού και των φασολιών αλληλοσυμπληρώνονται και ο συνδυασμός τους δίνει στον οργανισμό ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 178 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)



    1

    Συγγενείς, φίλοι και χιλιάδες θαυμαστές της και συμπολίτες της από το Νιούαρκ αποχαιρετούν την Whitney Houston.

    Η τελετή πραγματοποιείται στην εκκλησία New Hope στο μέρος όπου η ντίβα της σόουλ ξεκίνησε σε ηλικία 11 ετών να τραγουδά. Αστέρες της μουσικής σκηνής και του κινηματογράφου δίνουν το παρών για να αποχαιρετίσουν κι αυτοί τη φίλη και συνάδελφό τους. Για όλα όσα συμβαίνουν στη διάρκεια της τελετής μπορείτε να ενημερώνεστε από τις σελίδες του Gossip-tv.gr.

    Στις 16.30 η χρυσαφί νεκροφόρα που μετέφερε τη σορό της Whitney Houston έφτασε στην εκκλησία. Οι δρόμοι γύρω από το χώρο όπου θα γίνει η κηδεία έχουν αποκλειστεί για να μην περνούν αυτοκίνητα. Σιγά – σιγά φτάνουν στην εκκλησία και οι συγγενείς της. Η οικογένεια της Houston ονομάζει την τελετή «επιστροφή στο σ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 215 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Οι Έλληνες πάντα είχαν μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς τα όσπρια. Οι Αρχαίοι προτιμούσαν να καταναλώνουν τα ρεβύθια, τα κουκιά και τις φακές. Αργότερα, με την ανακάλυψη της Αμερικής γνώρισαν και αγάπησαν και όλα τα είδη των φασολιών. Τα όσπρια αποτέλεσαν ένα από τα βασικά συστατικά της μεσογειακής Διατροφής. Σήμερα, ιδιαίτερα οι νεότεροι, σχεδόν τα έχουμε ξεχάσει ή δεν τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στη διατροφή μας.

    Γιατί όμως πρέπει να τρώμε όσπρια;

    Είναι η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης από τα φυτικά τρόφιμα, 23%, έχουν ελάχιστα λιπαρά έως 2%, πολλούς σύνθετους υδατάνθρακες 58%, φυτικές ίνες 2,4%, αρκετό κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες.

    Μπορούν να τα καταναλώνουν οι διαβητικοί;

    Το σωστό είναι να συμβουλεύονται κάποιον ειδικό είτε γιατρό είτε διαιτολόγο, ώστε να εκπαιδεύονται πώς να τα τρώνε και σε τι ποσότητες, αλλά πιο συγκεκριμένα, μπορούν να τα τρώνε, γιατί οι υδατάνθρακές τους διασπώνται με αργούς ρυθμούς απ΄τον οργανισμό με αποτέλεσμα η ινσουλίνη να προλαβαίνει να τους μεταβολίζει.

    Αντικαθιστούν το κρέας επειδή περιέχουν αρκετό σίδηρο και πρωτεΐνες;

    Όχι, γιατί ο σίδηρος των οσπρίων, αν και είναι αρκετός δεν απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό, ενώ οι πρωτεΐνες είναι κατώτερης βιολογικής αξίας από του κρέατος. Βέβαια, αν συνδυαστούν με τυρί χαμηλό σε λιπαρά ή άπαχο κρέας π.χ. κοτόπουλο ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 203 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Τώρα που ο χειμώνας βρίσκεται σε εξέλιξη και οι θερμοκρασίες είναι πλέον αισθητά χαμηλές, τροφές που ταιριάζουν και είναι ιδιαίτερα οφέλιμο να υπάρχουν στη διατροφή μας είναι τα όσπρια. Τα όσπρια ανήκουν στην κατηγορία των λαχανικών και περιλαμβάνουν τα φασόλια, τα ρεβύθια, τα κουκιά, τη φάβα, το λαθούρι και τις υποκατηγορίες αυτών.

    Είναι κατηγορία τροφών με εξαιρετική θρεπτική αξία, καθώς είναι πλούσια σε πρωτείνη, αδιάλυτες και κυρίως διαλυτές φυτικές ίνες, φολικό οξύ, κάλιο, σίδηρο και μαγνήσιο.

    Σημαντικό χαρακτηριστικό των οσπρίων είναι ότι αποτελούν ιδανική πηγή πρωτείνης χωρίς την παρουσία κορεσμένων λιπαρών, όπως συμβαίνει με τα κόκκινα κρέατα και παράλληλα είναι ιδανικό υποκατάστατο κρέατος για τους φυτοφάγους. Όμως, επειδή το αμινοξύ μεθειονίνη απουσιάζει από τα όσπρια, για να υπάρχει πληρότητα αμινοξέων θα πρέπει αυτά να συνοδεύονται με δημητριακά (όπως το ρύζι) ή ξηρούς καρπούς (όπως τα αμύγδαλα ή τα φυστίκια). Ωστόσο, η σόγια αποτελεί το μοναδικό όσπριο που έχει πληρότητα αμινοξέων και είναι αντίστοιχη τροφή με το κρέας. Παράλληλα είναι πλούσια σε ισοφλαβόνες που έχουν αντικαρκινική δράση.

    Οι φακές και τα μαυρομάτικα φασόλια είναι καλή πηγή μη αιμικού σιδήρου και ενδείκνυνται για όσους πάσχουν από αναιμία. Ωστόσο, για την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου θα πρέπει να υπάρχει μια πηγή βιταμίνης C μαζί με το γεύμα (όπως το πορτοκάλι και οι πιπεριές).

    Η θερμιδική αξία της φακής, των ρεβυθιών και τω ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 194 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    H σόγια και τα προϊόντα της αποτελούν εδώ και αιώνες καθημερινή τροφή των ασιατικών λαών. Πολλές μελέτες συμπεραίνουν πως η σόγια αποτελεί παράγοντα μακροζωίας για τους λαούς αυτούς, αλλά και καλής υγείας, αφού δρα αποτρεπτικά σε πολλές ασθένειες. Ποιες είναι οι ιδιότητες της σόγιας, λοιπόν, και πώς μπορούμε να ωφεληθούμε από την κατανάλωσή της;

    Tα οφέλη της σόγιας

    Yψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη. Όσοι προσέχουν πολύ τη διατροφή τους, αλλά και οι χορτοφάγοι, ξέρουν ότι τα τρόφιμα που έχουν πρωτεΐνες σόγιας αποτελούν ένα πολύ καλό υποκατάστατο των ζωικών προϊόντων. Tο τόφου, μας δίνει περίπου 9γρ. πρωτεΐνης σε μία μερίδα (115 περίπου γραμμαρίων προϊόντος), τη στιγμή που η προτεινόμενη καθημερινή ποσότητα πρωτεΐνης είναι περίπου 70γρ. για τους άνδρες και 55 γρ. για τις γυναίκες.

    Aσφαλώς, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως οι πρωτεΐνες της σόγιας είναι χαμηλότερης βιολογικής αξίας από τις πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης. Eίναι καλό, λοιπόν, να συνδυάζουμε τη σόγια με προϊόντα ολικής άλεσης, όταν δεν υπάρχει άλλη πηγή πρωτεΐνης στο τραπέζι.

    • Προστατεύει από ορισμένες μορφές καρκίνου. Πολλές μελέτες δείχνουν πως η τακτική κατανάλωση σόγιας μπορεί να μας προστατεύσει από τον καρκίνο του προστάτη και του παχέος εντέρου. Oι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται σε μια ομάδα φυτικών χημικών, τις ισοφλαβόνες, οι οποίες αποτρέπουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, ρυθμίζοντας τις ορμόνες στον ο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 189 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)





    Συγγραφέας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, μουσικός, ηθοποιός.Αλλιώς o ένας και μοναδικός Γούντι Άλεν, που έγινε 73 ετών. Κι αν ο ίδιος δεν θέλει να παραμείνει αθάνατος μέσα από τη δουλειά του (γιατί προτιμά απλά τη λύση να μην πεθάνει), έχει καταφέρει να πει μερικές από τις καλύτερες ατάκες στην ιστορία.

    Για το Σεξ

    «Αν είναι το σεξ βρώμικο; Μόνο αν γίνεται σωστά»

    «Το σεξ είναι ότι πιο διασκεδαστικό πράγμα έχω κάνει ποτέ, χωρίς καν να γελάσω»

    «Μην κατακρίνετε τον αυνανισμό. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπώ».

    «Το σεξ χωρίς αγάπη είναι μια άδεια εμπειρία. Αλλά από όλες τις άδειες εμπειρίες είναι μακράν η καλύτερη»

    «Το σεξ ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα είναι κάτι καταπλ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Hξερες ότι | Views: 245 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Όταν ο Αισχύλος χρησιμοποιούσε σε μια από τις τραγωδίες του τη λέξη φάβα δεν εννοούσε φυσικά το μοναδικό αυτό όσπριο αλλά ένα είδος διαδεδομένου ‘κατώτερου τροφίμου’. Την ίδια αντιμετώπιση επιδεικνύει και ο Αριστοφάνης σε αρκετές κωμωδίες του. Εκείνη την εποχή η φάβα ονομάζονταν ‘έτνος’ και η παρασκευή της πραγματοποιούνταν από διάφορα όσπρια και όχι μόνο από τον αρακά. Χαρακτηριστική είναι η σχέση του εν λόγω οσπρίου με τον άνεμο καθότι ο αρακάς βλαστάνει κατά την περίοδο που επικρατούν νότιοι άνεμοι. Γι’ αυτό ακριβώς στην Ελλάδα το χαρακτηριστικότερο είδος φάβας ευδοκιμεί στο ‘δύσκολο’ έδαφος της Σαντορίνης την εποχή των ανέμων.

    Η φάβα, το τρόφιμο δηλαδή που προέρχεται από τα αφυδατωμένα σπέρματα αρακά, περιέχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά υδατανθράκων (63%) και πρωτεϊνών (20%) γεγονός το οποίο την αναβαθμίζει διατροφικά αφού αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών πρωτεϊνών χωρίς ταυτόχρονη παρουσία τριγλυκεριδίων, κορεσμένων ή τρανς λιπαρών. Η πλούσια περιεκτικότητάς της σε διαλυτές φυτικές ίνες την κάνουν ένα ιδανικό τρόφιμο για τη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου και της χοληστερίνης του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα, την ομαλή και φυσιολογική λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και την πρόληψη χρόνιων ασθενειών όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

    Όλα αυτά τα οφέλη αποδίδονται από ένα τρόφιμο που ανά μερίδα 100 γρ. αποδίδει μικρή ποσότητα θερμίδων (85 για την ακρίβεια) επιβαρύνοντας έτσι ελάχιστα το καθημερινό μας γεύμα. Ειδικά σε περιπ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 211 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Θυμίζει λαχανικό, κι όμως είναι όσπριο. Αλλά οι... αμφιβολίες για τον αρακά σταματούν εδώ, καθώς κανείς δεν αμφιβάλλει για τις γευστικές του ιδιότητες και κυρίως για τη μεγάλη θρεπτική αξία του, που τον κάνουν πραγματικό φίλο του οργανισμού μας.

    Η πιο συνηθισμένη και ευρέως χρησιμοποιούμενη μορφή αρακά είναι ο κατεψυγμένος. Αν και θυμίζει λαχανικό (πωλείται μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και μαγειρεύεται ως λαδερό), ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων. Ο αρακάς, λόγω της γλυκιάς γεύσης του, της υφής, του χρώματος, αλλά και του σχήματός του, είναι το πλέον αγαπητό φαγητό, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα όσπρια και λαδερά, των παιδιών.

    Το κύριο διατροφικό χαρακτηριστικό του αρακά είναι ότι αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων, ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Οι υδατάνθρακες παρέχουν ενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ οι πρωτεΐνες βοηθούν στη δημιουργία και στην ενίσχυση του μυϊκού συστήματος. Ο αρακάς είναι, επίσης, πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίες είναι ευεργετικές τόσο για την καλή λειτουργία το ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 207 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Τα όσπρια αποτελούν μια από τις βασικότερες κατηγορίες τροφίμων της μεσογειακής διατροφής. Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας ο ρόλος τους ήταν πρωταρχικός στην κάλυψη βασικών αναγκών των ανθρώπων σε ενέργεια και πρωτεΐνες. Υπάρχουν πάνω από 15.000 είδη οσπρίων αλλά μόνο μερικά αποτελούν μέρος της διατροφής των ανθρώπων. Με τον όρο όσπρια νοούνται κυρίως οι φακές, τα ρεβίθια, τα κουκιά, ο αρακάς και τα λούπινα.

    Η βιολογική αξία της πρωτεΐνης των οσπρίων δεν είναι αντίστοιχη με αυτή των ζωικών προϊόντων, καθότι περιέχουν συστατικά τα οποία μειώνουν τη βιοδιαθεσιμότητα των πρωτεϊνών τους. Κατά μέσο όρο η απορρόφηση των πρωτεϊνών των οσπρίων εντοπίζεται προσεγγιστικά στο 50%. Επιπρόσθετα, περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, κυρίως άμυλο και διαλυτές φυτικές ίνες, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός πως οι διάφορες διαδικασίες επεξεργασίας τους, όπως το μούλιασμα και το μαγείρεμα ελαττώνουν το περιεχόμενό τους σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά όπως μέταλλα, βιταμίνες, ορισ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 210 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Ο αστακός ...ψόφιος, το τυρί...μουχλιασμένο, το χαβιάρι...μαύρο, το κρασί... παλιό!!!

    Μέρος 1ο

    ...ΑΣΤΑΚΟΣ

    Τα θαλασσινά ανέκαθεν υπήρχαν στη διατροφή των Ελλήνων και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και ποθητή τροφή από την αρχαιότητα. Συμβόλιζαν μια τροφή νόστιμη, υγιεινή και εύκολη στην προετοιμασία, ικανή να ικανοποιήσει υψηλές γευστικές απαιτήσεις.

    Λόγω της γεωγραφικής θέσης αλλά και του γεγονότος ότι μεγάλο τμήμα της χώρας μας διαβρέχεται από θάλασσα, τα ψάρια και τα θαλασσινά υπήρχαν πάντοτε σε αφθονία και ποικιλία. Μάλιστα, ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι οι πρόγονοί μας ήταν άριστοι γνώστες της θαλάσσιας ζωής και δεινοί ψαράδες.

    Στις μέρες μας, τα θαλασσινά συμβολίζουν κάτι παραπάνω (ιδιαίτερα ο αστακός) καθώς αποτελούν δείγμα οικονομικής ευμάρειας, κοινωνικής επιφάνειας, απαιτητικών ουρανίσκων και διατροφικής ποιότητας. Πιο σπάνια και πιο ακριβός, θεωρείται ο ευρωπαϊκός αγροτικός αστακός (βασιλικός μπλε αστακός, Audresselles), ο οποίος εκτιμήθηκε κυρίως από τις βασιλικές και αριστοκρατικές οικογένειες της Γαλλίας και της Ολλανδίας, οι οποίοι μάλιστα, τον απεικόνισαν σε αρκετά ολλανδικά έργα της ζωγραφικής του 17ου και 18ου αιώνα. Σήμερα, η μεγαλύτερη παραγωγή αστακού παγκοσμίως γίνεται στον Καναδά.

    Ο αστακός είναι περιζήτητος για το νόστιμο κρέας του και τη γεμάτη γεύση του, γι αυτό το ψάρεμά του αποτελεί μια έντονη δραστηριότητα. Η ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 205 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Σύμφωνα με όλες τις στατιστικές, η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατανάλωση τυριού, με 23 κιλά/ κάτοικο ετησίως, γεγονός που δείχνει την προτίμησή μας στην πολύτιμη αυτή ομάδα τροφίμων. Έχουμε μάλιστα καταφέρει να έχουμε 20 τυριά χαρακτηρισμένα ως Π.Ο.Π. (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης). Στη συνέχεια θα αναφερθούμε σε ένα εξαίσιο τυρί το οποίο είναι ιδιαίτερα αγαπητό από το ελληνικό καταναλωτικό κοινό.

    Ο λόγος για το ροκφόρ, το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά τυριά της Γαλλίας. Παράγεται από πρόβειο γάλα, και ωριμάζει στις φυσικές σπηλιές Καμπαλού (300 μέτρα κάτω από τη γη) στην περιοχή Ροκφόρ (Roquefort-sur-Soulzon). Στο εμπόριο κυκλοφορούν και άλλα παρόμοια τυριά, όπως το μπλε τυρί της Δανίας, αλλά μόνο όσα παρασκευάζονται από τη συγκεκριμένη περιοχή της Γαλλίας, έχουν τη δυνατότητα να φέρουν την ονομασία ροκφόρ (από το 1925), λόγω του ευρωπαϊκού κανονισμού που αφορά την Π.Ο.Π. Το ροκφόρ ανήκει στην κατηγορία των ημίσκληρων τυριών και είναι γνωστό συνήθως με την ονομασία ‘ο βασιλιάς των τυριών’ ή ‘το τυρί των βασιλιάδων’, μια διάκριση που χρησιμοποιείται επίσης για την ιταλική ‘Παρμεζάνα Reggiano’, το γαλλικό τυρί ‘Brie de Meaux’, και το αγγλικό τυρί ‘Stilton’.

    Ο μύθος λέει ότι το τυρί ανακαλύφθηκε όταν ένας νεαρός βοσκός ενώ έτρωγε το μεσημεριανό του γεύμα, το οποίο αποτελείτο από ψωμί και τυρί από πρόβειο γάλα, είδε ένα όμορφο κορίτσι να περνά από δίπλα του. Εγκ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 205 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Απαραίτητο συνοδευτικό της Μεσογειακής Διατροφής, με πρωτεύοντα ρόλο σε οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση και οικογενειακή γιορτή και εξέχουσα θέση στον Χριστιανισμό (μέσω της Θείας Κοινωνίας),διαθέτει ποικίλους συμβολικούς χαρακτήρες.Τοδημοφιλές αυτό αλκοολούχο ποτό,προϊόν ζύμωσης των σταφυλιών, έχει καταφέρει να περάσει ανέπαφο μέσα από πολιτιστικά, θρησκευτικά και εμπορικά σύνορα ξεδιπλώνοντας το μεθυστικό άρωμα και την πλούσια γεύση που κρύβει μέσα του.

    Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι τα πρώτα αμπέλια εμφανίστηκαν στις πολικές περιοχές (Ισλανδία) και εν συνεχεία στις θερμότερες ζώνες (Μεσοποταμία),ενώ οι πρώτοι αμπελουργοί θεωρούνται οι Πέρσες. Ο ‘δρόμος’ του κρασιού άνοιξε νωρίς και εξαπλώθηκε σταδιακά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

    Το καλό κρασί σίγουρα αξίζει!

    Το καλό κρασί σίγουρα αξίζει! ‘Τι συμβαίνει, όμως, με το παλαιωμένο κρασί; Τι αξία έχει η διαδικασία ωρίμανσης και παλαίωσής του; Είναι ‘ζωντανός’ οργανισμός και αν ναι, πότε ‘ενηλικιώνεται’ και πότε ‘παίρνει σύνταξη’; Είναι, τελικά, ‘φίλος’ με τον χρόνο;’ Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται σε σχέση με το κρασί. Στη συνέχεια θα γίνει μια προσπάθεια προσέγγισής τους, ενώ συνάμα θα αναφερθούν οι ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού με ιδιαίτερη μνεία σε αυτά που έχουν παλαιωθεί. ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 194 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Ήταν τόσο ακριβό όσο ο χρυσός, τώρα είναι τόσο ακριβό σχεδόν όσο τα διαμάντια.' Το αποκαλούν και 'μαύρο μαργαριτάρι' και συνηθίζουν να το σερβίρουν μόνο στη διακεκριμένη πρώτη θέση των αεροπορικών ταξιδιών. Αποτελεί σύμβολο οικονομικής ευμάρειας και χλιδής, ενώ είναι το απόλυτο 'limit up' στο χρηματιστήριο της γαστρονομίας.

    Μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα, το πολύτιμο χαβιάρι, το οποίο προέρχεται από τα επεξεργασμένα αβγά μιας ποικιλίας ψαριού, του οξύρρυγχου, ήταν έδεσμα που απολάμβαναν οι Ρώσοι χωρικοί στα παράλια της Κασπίας, καθώς θεωρούνταν νηστίσιμη τροφή. Στις μέρες μας, σύμβολο πολυτέλειας και πλούτου, το απολαμβάνουν κυρίως οι μεγιστάνες του πλανήτη, καθώς έγινε συνώνυμο της εκλεπτυσμένης γευστικής απόλαυσης και μια πολυπόθητη λιχουδιά.

    Οι οξύρρυγχοι αλιεύονται όταν φτάσουν σε ηλικία αναπαραγωγής, η οποία κυμαίνεται από τα 7 έως τα 20 έτη ζωής του ψαριού, ανάλογα με το είδος και το φύλο του. Ο οξύρρυγχος, ο οποίος ζει στα νερά του ποταμού Bόλγα και της Kασπίας Θάλασσας (60% της παγκόσμιας παραγωγής), προμηθεύοντας τη διεθνή αγορά με το περισσότερο και καλύτερης ποιότητας χαβιάρι.

    Καλλιέργεια οξύρρυγχου γίνεται και στη χώρα μας, συγκεκριμένα στη Λίμνη Ιωαννίνων, αλλά είναι περιορισμένη. Οι ελληνικοί οξύρρυγχοι είναι ήδη 10 ετών, ενώ για να πάρουμε μαύρο χαβιάρι απαιτούνται ακόμη δύο έτη ή και δέκα για κάποια είδη. Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι στην ιστορική διαδρομή της εμπορίας του χαβιαριού, καίριο ρόλο έ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 196 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)


    Τα παλ χρώματα έρχονται

    Η Palette Yeux 01 του Giorgio Armani από την Ανοιξιάτικη συλλογή αποτελεί ωδή στα απαλά χρώματα του μακιγιάζ.

    Η Άνοιξη ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνουμε αυτή τη στιγμή λόγω του κρύου δεν είναι πολύ μακριά μας. Έρχεται και μαζί της φέρνει απαλά και δροσερά χρώματα για τα μάτια. Η παλέτα σκιών Palette Yeux 01 του Giorgio Armani έχει μέσα της όλες τις αποχρώσεις που θα χρειαστείτε για να αφήσετε πίσω σας τη διάθεση και τα χρώματα του Χειμώνα.

    Ένα απαλό πράσινο –που πρότεινε και η Linda Cantello, International Make Up Artist των Giorgio Armani Cosmetics, για ένα φρέσκο, φυσι ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 237 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (0)


    Η πίεση στις ακροάσεις του American Idol είναι τεράστια. Τόσο που μια 17χρονη διαγωνιζόμενη δεν άντεξε και την ώρα που τραγουδούσε μπροστά στη Jennifer Lopez και τον Stephen Tyler κατέρρεύσε πάνω στη σκηνή.Άσπρισε η JLo από το φόβο της και την ανησυχία της για τη νεαρή διαγωνιζόμενη. Οι υπεύθυνοι της εκπομπής έτρεξαν να προσφέρουν στη νεαρή τραγουδίστρια τις πρώτες βοήθειες, ενώ σοκαρισμένοι παρακολουθούσαν συμπαίκτες και κριτές.

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 193 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    "Αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του φυτικού βασιλείου στη μάχη κατά του καρκίνου και των λοιπών νοσημάτων φθοράς"

    Το μπρόκολο, είναι ετήσιο φυτό της οικογένειας των Σταυρανθών του γένους Βράσσικα (Brassica oleracea var., italica), με καταγωγή από την Ιταλία, υπάγεται κι αυτό στην οικογένεια των Cruciferae ενώ ανήκει στην ίδια οικογένεια λαχανικών με το λάχανο και το κουνουπίδι.

    Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, καλλιεργήθηκε αρχικά από τους Ρωμαίους και εισήχθη στην Αγγλία στις αρχές του 16ου αιώνα. Το μπρόκολο έφτασε αργότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ αυξήθηκε σημαντικά η παραγωγή του στις αρχές του 1800. Η πρώτη αποστολή από τη δύση στην ανατολή ήταν το 1923, ενώ έγινε ένα σημαντικό λαχανικό στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '30.

    Ποσοστά περιεκτικότητας σε θρεπτικά στοιχεία

    Παρόλο που τα μπρόκολο περιέχει 91% νερό συνεισφέρει στο διαιτολόγιο σημαντικές ποσότητες θρεπτικών ουσιών. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C, φολικό οξύ, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Α, Β-καροτίνη, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες ενώ αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών.

    Πίνακας 1:

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 217 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Το κουνουπίδι, είναι μονοετές ή διετές φυτό της οικογένειας των Σταυρανθών του γένους Βράσσικα (Brassica oleracea var., italica), με καταγωγή από χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, υπάγεται κι αυτό στην οικογένεια των Cruciferae ενώ ανήκει στην ίδια οικογένεια λαχανικών με το λάχανο και το μπρόκολο.

    Καλλιεργείται κυρίως στις περιοχές της Μεσογείου, και στις παραθαλάσσιες περιοχές του Ατλαντικού ωκεανού για την ανθοκεφαλή του. Στην Ελλάδα το κουνουπίδι καλλιεργείται τη χειμερινή περίοδο κυρίως στην Εύβοια , Αττική , Μεσσηνία , Κέρκυρα και Αρκαδία.

    Ποσοστά περιεκτικότητας σε θρεπτικά στοιχεία:

    Είναι πλούσιο σε νερό, βιταμίνη C, Α (καροτίνη), κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο. Συστήνεται σε διαιτητικά προγράμματα ως ενδιάμεσο σνακ. Έχει πολύ λίγες θερμίδες (23 kcal στα 100 gr τροφίμου).

    Πίνακας 1:

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 233 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Σας λένε κάτι οι χαρακτηρισμοί... ‘Ροδάκινο του λύκου’... ‘χρυσό μήλο’.... ‘φρούτο του πάθους’....; Κι όμως είναι μερικά από τα ονόματα που δόθηκαν κατά καιρούς στον κόκκινο ζουμερό καρπό της ντομάτας. Το κανονικό της όνομα ‘tomati’ που σημαίνει ‘σαρκώδες φρούτο’ στη γλώσσα των Αζτέκων, δικαιολογεί το χαρακτηρισμό της ως φρούτο σύμφωνα με τη βοτανολογία.

    Ωστόσο, με βάση τη δικαστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Η.Π.Α. το 1893, η ντομάτα ανακηρύχθηκε ως λαχανικό. Πιο συγκεκριμένα, η ντομάτα (Solanum lycopersicum) είναι ένα μονοετές φυτό της οικογένειας Solanaceae, ζει μόνο μερικά χρόνια, ενώ υπάρχουν πάνω από 10.000 ποικιλίες και υβρίδια.

    Η καταγωγή της εντοπίζεται στην Κεντρική και Νότια Αμερική (Περού), όπου και καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά. Έπειτα, μέσω του Περού, μεταφέρθηκε με τη μορφή ζιζανίου με σπόρους καλαμποκιού στο Μεξικό, ενώ οι Ινδιάνοι και οι Αζτέκοι ήταν αυτοί που άρχισαν την συστηματική της καλλιέργεια.

    Οι Ισπανοί θαλασσοπόροι (Χρ. Κολόμβος) έφεραν τη ντομάτα στην Ευρώπη το 16ο αι. μαζί με το καλαμπόκι, την πατάτα και την πιπεριά. Στη χώρα μας άρχισε να καλλιεργείται συστηματικά από το 1925, ενώ η βιομηχανική επεξεργασία της ξεκίνησε 30 χρόνια αργότερα και για πολλές δεκαετίες μαζί με το ψωμί και τις ελιές υπήρξε το εθνικό μας κολατσιό.

    Η πορεία της καλλιέργειάς της υπήρξε ανάλογη με την απήχηση που βρήκε από τους καταναλωτές σημειώνοντας ραγδαία αύξηση στη ζήτησή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 192 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Ο μαιντανός είναι ο γαστρονομικός δορυφόρος κάθε τροφής καθώς 'πάει' με όλα. Χωριάτικο μακεδονήσι ή πετροσέλινο είναι μερικές από τις ονομασίες του. Παράλληλα, φυτρώνει εύκολα και παντού: σε χωράφια, σε κήπους, ακόμα και σε μικρές γλάστρες φύεται, γνωστοποιώντας την παρουσία του και φωνάζοντας για την αναγκαιότητά του σε ένα καλό γεύμα.

    Η παράδοση αναφέρει ότι ήταν ένα από τα συστατικά του κώνειου που ήπιε ο Σωκράτης. Η δυναμωτική όμως δράση του μαϊντανού πρωτοαναφέρεται στα ρωμαϊκά χρόνια, όπου αποτελούσε αναπόσπαστο συστατικό χυμών που έπιναν Ρωμαίοι μονομάχοι.

    Ο μαϊντανός σήμερα θεωρείται ένα εξαιρετικό μυρωδικό και η θρεπτική του αξία συνίσταται στην περιεκτικότητά σε αντιοξειδωτικά συστατικά και κυρίως των φλαβονοειδών apigenin και luteolin καθώς και των βιταμινών Α και C. Έρευνες σε ζώα έδειξαν ότι μειώνει την πίεση περισσότερο από 40%, ενώ στους ανθρώπους έχει δειχθεί ότι αυξάνει τη διούρηση.

    Επίσης φαίνεται να ευνοεί την πέψη των τροφών, καθώς αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου χάρη σε ένα από τα κύρ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 262 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)






    Μπορεί η Sandra Bullock να έχει συμπρωταγωνιστήσει με τους πιο hot ηθοποιούς του Hollywood, αλλά αναμφισβήτητα ο αγαπημένος της είνα ιο γιος της Louis.
     
    Cheerful chap: Little Louis looked as pleasant as ever as he made his way up the stairs with Sandra

    Oι δυο τους απαθανατίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό, καθώς γύριζαν από το σχολείο. Η εικόνα είναι πολύ γλυκιά, καθώς στις φωτογραφίες φαίνεται σαν να δείχνει ο μικρός τον δρόμο στη μαμά του...

    Never mind the Bullocks: Sandra looked in a great mood as she enjoyed a sunshine stroll with her little soldier


     
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 187 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Εδώ και 20 χρόνια γνωρίζουμε ότι πολλά φυτοσυστατικά (phytonutrients) δρουν ως αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες προτού προκαλέσουν ζημιά στο DNA, τις κυτταρικές μεμβράνες και σε μόρια που είναι συνδεδεμένα με λίπος, όπως η χοληστερόλη.

    Σήμερα, νέες έρευνες υποδεικνύουν ότι τα φυτοσυστατικά κάποιων λαχανικών όπως στο λάχανο, δρουν σε πολύ πιο πολύπλοκο επίπεδο. Τα συστατικά αυτά στην ουσία δίνουν ένα μήνυμα στα γονίδια μας για να αυξήσουν την παραγωγή ενζύμων που εμπλέκονται στην αποτοξίνωση, που είναι η διαδικασία κατά την οποία το σώμα μας εξουδετερώνει επιβλαβή μόρια.

    Τα φυτοσυστατικά των κραμβοειδών λαχανικών δίνουν την εκκίνηση σε μία περίπλοκη διαδικασία που λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό των κυττάρων μας και κατά την οποία τα γονίδια καθοδηγούν και εξισορροπούν τη δράση άλλων ενζύμων που εμπλέκονται στην αποτοξίνωση, όπου το καθένα ασκεί τη δικιά του προστατευτική δράση επιτυγχάνοντας την τέλεια ισορροπία με τα άλλα κύτταρα.

    Η φυσική συνέργεια που ως αποτέλεσμα έχει τη βελτίωση της ικανότητας των κυττάρων μας να 'αφοπλίζουν' και να απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες και τις τοξίνες, συμπεριλαμβανομένων και καρκινογόνων μορίων, είναι το στοιχείο που καθιστά τα λαχανικά που ανήκουν στην ομάδα των κραμβοειδών, πιο αποτελεσματικά όσον αφορά την προστατευτική τους δράση έναντια στον καρκίνο, συγκριτικά με άλλα λαχανικά και φρούτα.

    Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι άτομα που καταναλώνουν λαχανικά αυτής τη ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 195 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)


    Κάθε βράδυ Πέμπτης, η Ναταλία Γερμανού παίζει μουσική σε γνωστό club στο Γκάζι. Στις δημόσιες σχέσεις του μαγαζιού βρίσκετια και ο καλός της φίλος, Ηλίας Πανταζόπουλος.

    Προχθες καθώς έφευγαν από το μαγαζί, η Ναταλία έκανε όπισθεν και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του Ηλία Πανταζόπουλου...
    Φυσικά οι δυο τους έκαν χιούμορ στο twitter και ο διάλογός τους ήταν απολαυτσικός!

    Δες τι έγραψε ο ένας στον άλλον:






    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 247 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Τα μανιτάρια αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή καθώς σε μόλις 32 θερμίδες / 100 γρ καταφέρνουν και συγκεντρώνουν πολλά αντιοξειδωτικά κυρίως συστατικά. Περισσότερο από το 95% του βάρους τους είναι νερό και έτσι εξηγείται κυρίως η χαμηλή ενεργειακή τους αξία. Τα 2/3 περίπου των θερμίδων προέρχονται από υδατάνθρακες και σχεδόν το υπόλοιπο από πρωτεΐνη. Περιέχουν ελάχιστη ποσότητα λιπαρών, λιγότερο από το 3% της συνολικής ενέργειας.

    Έξοχος συνδυασμός με δημητριακά

    Όσον αφορά την πρωτεϊνική τους αξία, τα μανιτάρια παρουσιάζουν μια ιδιαιτερότητα. Είναι γνωστό ότι οι πρωτεΐνες, ως βασικό συστατικό όλων των κυττάρων του σώματος, είναι απαραίτητες για τη διατήρηση, την ανάπτυξη και την επανόρθωση των ιστών. Επιπλέον, η παρουσία τους συμβάλλει στο σχηματισμό των ενζύμων, των ορμονών, των αντισωμάτων, των νουκλεϊκών οξέων και την πραγματοποίηση μιας σειράς λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος. Δομικά συστατικά των πρωτεϊνών είναι τα αμινοξέα.

    Για την σύνθεση των πρωτεϊνών του ανθρώπινου σώματος απαιτούνται 20 διαφορετικά αμινοξέα. Ορισμένα από αυτά ο οργανισμός έχει τη δυνατότητα να τα συνθέσει από μόνος του και ονομάζονται γι’ αυτό το λόγο μη απαραίτητα. Όμως, υπάρχουν και 9 αμινοξέα (λευκίνη, ισολευκίνη, λυσίνη, μεθειονίνη, φαινυλαλανίνη, θρεονίνη, τρυπτοφάνη, ιστιδίνη και βαλίνη) που πρέπει ο άνθρωπος να προμηθευτεί από την τροφή, διότι ο ίδιος δεν μπορεί να τα συνθέσει.

     Όταν η πρ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 189 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)




    Διακοπές στην Αυστραλία με τον σύντροφό του βρίσκεται ο George Michael και δείχνει πιο χαλαρός και ευτυχισμένος από ποτέ. Ο γνωστό τραγουδιστής, μετά την περιπέτεια της υγείας του χαλαρώνει στην αγκαλιά του αγαπημένου του Fadi Fawaz.

     
    Οι δυο τους, μάλιστα, αποφάσισαν να νοικιάσουν ένα σκάφος και να κάνουν βόλτα, ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο του ωκεανού. Με casual εμφάνιση και πολύ θετική ενέργεια, το ζευγάρι έκανε την ηλιοθεραπεία του και λίγο αργότερα γευμάτισε σε γνωστό εστιατόριο του Σίδνεϊ.
     
    Δες φωτογραφίες:



    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 234 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά βότανα που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας. Υπάρχουν δυο βασικές ποικιλίες σέλινου. Η μία είναι με μεγάλη σαρκώδη ρίζα, που καλλιεργείται για αυτή και τρώγεται ωμή, είτε σε σαλάτα και σούπες είτε μαγειρεμένη με διάφορους συνδυασμούς και είναι η γνωστή μας σελινόριζα και η δεύτερη η πιο κλασσική με σαρκώδεις μεγάλους μίσχους, που καλλιεργείται για τα φύλλα της και τρώγεται με τον ίδιο τρόπο και γίνεται τουρσί ή χρησιμοποιείται και ως καρύκευμα (κυρίως οι σπόροι της).

    Ισχυρό αντιοξειδωτικό

    Το σέλινο αποτελεί ένα βότανο με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση καθώς είναι καλή πηγή βιταμίνης C και μιας κατηγορίας φλαβονοειδών που λέγονται κουμαρίνες. Τα φλαβονοειδή αυτά (στα οποία αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό το χαρακτηριστικό του άρωμα) σχετίζονται με ισχυρή δράση κατά των επικίνδυνων ελευθέρων ριζών δρώντας προστατευτικά εναντίον της εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου. Παράλληλα, η δράση τους αυτή τα καθιστά πολύτιμους συμμάχους για την καλή λειτουργία της καρδιάς, καθώς εμποδίζουν τη διαδικασία οξείδωσης της χοληστερόλης και συνεπώς τη δημιουργία αθηρωματογόνου πλάκας.

    Τόνωση της άμυνας του οργανισμού

    Η βιταμίνη C έχει δειχθεί από αρκετές κλινικές μελέτες ότι προάγει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, προασπίζοντας έτσι τον οργανισμό μας κατά διαφόρων ασθενειών. Στην ίδια κατεύθυνση δράσης είναι όμως κα ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 234 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)




    Ο Γιώργος Λιανός έφυγε την Πέμπτη με προορισμό το Los Angeles! Από Αθήνα – Παρίσι και από εκεί έφτασε στον τελικό του προορισμό.

    Ο παρουσιαστής του ANT1 έχει συνηθίσει να κάνει υπερατλαντικά ταξίδια και φαίνεται πως κάθε φορά τα απολαμβάνει!
    Φροντίζει μάλιστα να ανεβάζει φωτογραφίες του στο twitter καθόλη την διάρκεια της παραμονής του εκεί.

    Κάποιοι φίλοι του τον ζηλεύουν και θα ήθελαν να είναι εκεί και να περνάνε το ίδιο καλά με τον Γιώργο. Κάποιοι άλλοι συμβιβάζονται με τις φωτογραφίες που ανεβάζει!


    Ηλιόλουστη μέρα στο L.A


    Στόχος να επιστρέψει στην Ελλάδα με 4 παραπάνω κιλά!


    Η θέα από το δωμάτιό του...

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 206 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Η μελιτζάνα αναπτύχθηκε στην Ινδία και πρωτοκαλλιεργήθηκε στην Κίνα τον 5ο αιώνα πΧ. Στην Ευρώπη ήρθε τον 14ο αιώνα και πιο συγκεκριμένα στην Ιταλία, από όπου γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την ήπειρο. Εξ’αιτίας της πικρής γεύσης της άργησε να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική και μέχρι τον18ο αιώνα τη χρησιμοποιούσαν ως διακοσμητικό. Με την ανάπτυξη όμως ποικιλιών με λιγότερη πικράδα, η μελιτζάνα σύντομα βρήκε το ρόλο της στην μαγειρική και σήμερα αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα λαχανικά του καλοκαιριού.

    Αντιοξειδωτική δράση – καρδιοπροστατευτικός ρόλος

    Όπως προαναφέρθηκε, η αντιοξειδωτική δράση της επικεντρώνεται σε μία ανθοκυανίνη, την nasunin. Πειράματα σε ζώα έδειξαν ότι η ουσία αυτή προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από την οξειδωτική δράση των ελευθέρων ριζών. Είναι γνωστό ότι οι ελεύθερες ρίζες υπάρχουν και δημιουργούνται από διάφορες αιτίες (άγχος, τροφή, υπεριώδης ακτινοβολία, μόλυνση ατμόσφαιρας κα) στο σώμα μας. Μπορούν και επιτίθενται είτε στην κυταρρική μεμβράνη των κυτάρρων (και πιο συγκεκριμένα στο λιπιδικό τους τμήμα) είτε στον πυρήνα αλλάζοντας το γενετικό τους υλικό. Έτσι γίνεται φανερό ότι οποιαδήποτε ουσία που εμποδίζει την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών αποτελεί ουσιαστικά έναν τύπο 'ασπίδας' του οργανισμού μας. Στα πλαίσια λοιπόν αυτά και η μελιτζάνα ανήκει στην κατηγορία εκείνη των τροφών που πρέπει να καταναλώνονται σε αφθονία καθώς προάγει τον αμυντικό μηχανισμό ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 190 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Η μελιτζάνα αναπτύχθηκε στην Ινδία και πρωτοκαλλιεργήθηκε στην Κίνα τον 5ο αιώνα πΧ. Στην Ευρώπη ήρθε τον 14ο αιώνα και πιο συγκεκριμένα στην Ιταλία, από όπου γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την ήπειρο. Εξ’αιτίας της πικρής γεύσης της άργησε να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική και μέχρι τον18ο αιώνα τη χρησιμοποιούσαν ως διακοσμητικό. Με την ανάπτυξη όμως ποικιλιών με λιγότερη πικράδα, η μελιτζάνα σύντομα βρήκε το ρόλο της στην μαγειρική και σήμερα αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα λαχανικά του καλοκαιριού.

    Αντιοξειδωτική δράση – καρδιοπροστατευτικός ρόλος

    Όπως προαναφέρθηκε, η αντιοξειδωτική δράση της επικεντρώνεται σε μία ανθοκυανίνη, την nasunin. Πειράματα σε ζώα έδειξαν ότι η ουσία αυτή προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από την οξειδωτική δράση των ελευθέρων ριζών. Είναι γνωστό ότι οι ελεύθερες ρίζες υπάρχουν και δημιουργούνται από διάφορες αιτίες (άγχος, τροφή, υπεριώδης ακτινοβολία, μόλυνση ατμόσφαιρας κα) στο σώμα μας. Μπορούν και επιτίθενται είτε στην κυταρρική μεμβράνη των κυτάρρων (και πιο συγκεκριμένα στο λιπιδικό τους τμήμα) είτε στον πυρήνα αλλάζοντας το γενετικό τους υλικό. Έτσι γίνεται φανερό ότι οποιαδήποτε ουσία που εμποδίζει την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών αποτελεί ουσιαστικά έναν τύπο 'ασπίδας' του οργανισμού μας. Στα πλαίσια λοιπόν αυτά και η μελιτζάνα ανήκει στην κατηγορία εκείνη των τροφών που πρέπει να καταναλώνονται σε αφθονία καθώς προάγει τον αμυντικό μηχανισμό ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 184 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)



    Φιλοξενούμενη του Πέτρου Κωστόπουλου, το "Βράδυ" της Παρασκευής, ήταν η Patricia Field. Η Ελληνο-αμερικανίδα στυλίστριας, μίλησε για το πώς γνώρισε την Άννα Βίσση και ταίριαξε αμέσως μαζί της, ενώ αποκάλυψε λεπτομέρειες για την σέξι "Samantha" από το "Sex &The City", αλλά και για την "Carrie"!

    "Έδινε μια συναυλία στην Νέα Υόρκη. Εγώ ήμουν μεγάλη της θαυμάστρια... Έφτιαξα λοιπόν ένα μίνι φόρεμα που έλεγε "I love you" - εγώ φορούσα μια μπλούζα με φωτογραφία της- πλησίασα τη σκηνή και της πέταξα το φόρεμα. Κι από τότε γίναμε φίλες... Είναι καλή τρελή η Άννα!", είπε η ίδια χαρακητριστικά.



    Επιπλέον, αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά της στα Oscar, αλλά και το πώς ένιωσε, όταν δεν κατάφερε να κερδίσει το πολυπόθητο βραβείο. Στη συνέχεια εξομολογήθηκε ότι δεν της στοίχισε που παραδέχτηκε ότι είναι gay. Βέβαια, δεν βγαίνει να το φωνάζει κα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 249 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (0)


     


    Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει ιδιαίτερη αδυναμία στους δύο τροχούς. Επιλέγει να μετακινείται με μηχανές μεγάλου κυβισμού. 



    O φωτογραφικός φακός του OK! τον συνέλαβε το περασμένο Σάββατο με την αγαπημένη του ΒΜW. Ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ συνοδευόταν από μία εντυπωσιακή μελαχρινή με την οποία απόλαυσε την βόλτα του στην Κηφισιά.



    Διάβασε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 226 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    ‘Τροφή των θεών’, ‘Κόρες της γης’, ‘Χαβιάρι της καλλιέργειας’, Θαύμα της φύσης’, ‘Μαύρο διαμάντι της κουζίνας’ και ‘Σκόρδο των πλουσίων’ είναι μερικές χαρακτηριστικές ονομασίες που αποδόθηκαν κατά καιρούς στην τρούφα. Στην πραγματικότητα η λέξη τρούφα, σημαίνει στα λατινικά ‘τροφή για βασιλιάδες’. Αρχικά, ήταν προνόμιο μόνο της γαλλικής κουζίνας που συνόδευε εκλεκτά φαγητά και γλυκά προσφέροντας ‘μυθικές’ γευστικές απολαύσεις στους λάτρεις των ακριβών εδεσμάτων, ενώ στη συνέχεια προσαρμόστηκαν και οι υπόλοιπες διεθνείς κουζίνες.

    Η τρούφα αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια αλλά και περιζήτητα είδη μανιταριών (με τιμή που φθάνει μέχρι τα 8.000 $/κιλό ή ακόμη ψηλότερα στις δημοπρασίες!) το οποίο αναπτύσσεται υπόγεια (σε βάθος 6-15 εκ) και συμβιώνει στις ρίζες συγκεκριμένων δένδρων (περίπου 50 είδη, π.χ. κέδρος, φουντουκιά, βελανιδιά, ελιά, πεύκο, δρυς, κερασιά, αμυγδαλιά, ιτιά, λεύκα, κ.α.) ή θάμνων. Είναι ένα απόλυτα φυσικό βιολογικό προϊόν, το οποίο και πιστοποιείται μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Η υπόγεια ανάπτυξή της πιθανόν να οφείλεται στην προσπάθεια προσαρμογής από διάφορα φυσικά φαινόμενα, όπως πυρκαγιά, ξηρασία, παγετός.

    Ανήκει στο γένος Tuber και Terfezia, και όπως όλοι οι μύκητες είναι ετερότροφος οργανισμός, γεγονός που ευνοεί την προσκόλλησή της σε διάφορα φυτά, προς εξασφάλιση των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, κυρίως υδατανθράκων, (που δημιουργούνται με τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης), για την επιβίωσή της. Αντίστοιχα ε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 241 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)


    Φωτό: © Splash


    Τις εντυπώσεις έκλεψαν για ακόμη μια φορά ο Brad Pitt και η Angelina Jolie στην εμφάνισή τους στο Παρίσι. Οι δυο τους βρέθηκαν στην πόλη του Φωτός για την πρεμιέρα της Angelina και προκάλεσαν πανικό...
     
    Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια μετά την συγκινητική πρεμιέρα στο Σαράγιεβο, βρέθηκε στη Γαλλία και εμφανίστηκε πιο εντυπωσιακή από ποτέ στην πρεμιέρα της ταινίας της "In the Land of Blood and Honey”. Ο κόσμος που την περίμενε, την υποδέχτηκε με ένα θερμό χειροκρότημα, ενώ η γνωστή ηθοποιός και ο σύζυγός της, δεν σταμάτησαν να υπογράφουν αυτόγραφα στους θαυμαστές τους.

     
    Η Angelina περπάτησε στο κόκκινο χαλί, φορώντας ένα εντυπωσιακό λευκό φόρεμα Ralph & Russo κ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 196 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Για πάρα πολλά χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται ως μέσο θεραπείας διαφόρων ασθενειών, ενώ πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και νεοπλασμάτων, και έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Οι ενώσεις θείου και συγκεκριμένα η ουσία αλλισίνη, φαίνεται ότι είναι τα ενεργά συστατικά του σκόρδου. Τα διαθέσιμα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το σκόρδο χρησιμοποιείται για περίπου 5.000 χρόνια, ενώ για 3.000 χρόνια χρησιμοποιείται στην Κίνα στον τομέα της ιατρικής. Ιστορικά, το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο για να αντιμετωπίσει μια πλειάδα παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης, των μολύνσεων και των δηλητηριωδών δαγκωμάτων από τα φίδια.

    Θεραπευτική δράση

    Ο βολβός του σκόρδου χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς σκοπούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, αφυδατωμένο, ή ως εκχύλισμα. Το σκόρδο έχει υψηλή συγκέντρωση σε ενώσεις θείου, οι οποίες αποτελούν τις ενεργές ουσίες. Οι κυρίες ουσίες που περιέχει το σκόρδο είναι η αλιίνη και η αλιινάση. Οι δύο αυτές ουσίες βρίσκονται στο σκόρδο ξεχωριστά και δεν είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους. Όταν το σκέλος του σκόρδου σπάσει, οι δύο αυτές ουσίες ενώνονται και δημιουργείται η αλλισίνη.

    Η αλλισίνη είναι η ουσία που προσδίδει στο σκόρδο την χαρακτηριστική οσμή και γεύση. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο το σκόρδο να συνθλίβεται πριν την προσθήκη του στο φαγητό, προκειμένου να απελευθερωθεί η δραστική αλλισίνη. Σύμφωνα με ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 188 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Το ‘ευρωπαϊκό’ αυτό λαχανικό φαίνεται να μας προφυλάσσει και να αποτελεί πιστό σύμμαχο στη διατροφική μάχη ενάντια στον καρκίνο. Πράγματι, πολλές μελέτες δείχνουν ότι τα λαχανάκια Βρυξελλών βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου, ειδικά του παχέος εντέρου και του στομάχου.

    Είναι ετήσια φυτά της οικογένειας των Σταυρανθών του γένους Βράσσικα (Brassica). Εικάζεται ότι καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά στην αρχαία Ρώμη, αν και οι πρώτες αναφορές γίνονται το 16ο αιώνα. Αργότερα, μεταφέρθηκαν στο Βέλγιο και καλλιεργήθηκαν κοντά στην πρωτεύουσα, τις Βρυξέλλες, από όπου πήραν και το όνομά τους. Στην υπόλοιπη Ευρώπη, διαδόθηκαν κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου. Στις μέρες μας καλλιεργούνται σε όλη την Ευρώπη (περισσότερο στην Ολλανδία) και τις Η.Π.Α (περισσότερο στην Καλιφόρνια).

    Ποσοστά περιεκτικότητας σε θρεπτικά στοιχεία και οφέλη για την υγεία.

    Είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, καθώς περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες (4gr), βιταμίνες (Α, C, Κ, Β6, Φολικό οξύ, Ριβοφλαβίνη, Θειαμίνη), αντιοξειδωτικά και μέταλλα (μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο) πολύ χρήσιμα και ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν περιέχουν καθόλου λίπος και χοληστερίνη, ενώ το ποσοστό νατρίου είναι εξαιρετικά χαμηλό. Τέλος, αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών. Θερμιδικά αποδίδουν ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 181 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Το σπανάκι ανήκει στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μία κατηγορία λαχανικών με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά αναλογικά με τις θερμίδες που περιέχουν. Αν και το σπανάκι είναι διαθέσιμο στην αγορά όλο το χρόνο, οι περίοδοι στις οποίες έχει καλύτερη σύσταση και γεύση είναι από το Μάρτιο έως το Μάιο και από το Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο, κατά τις οποίες είναι και πιο φρέσκο.

    Είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, αλλά επιπλέον περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη μορφή), βιταμίνη C, ασβέστιο, βιταμίνες συμπλέγματος Β και,φυσικά, φυτικές ίνες.

    Όλοι θυμόμαστε τον Ποπάι να τρώει πολύ σπανάκι για να γίνει δυνατός, αλλά αυτό που ανακαλύπτουμε από επιστημονικά δεδομένα είναι ότι το σπανάκι προστατεύει τον οργανισμό και από διάφορες ασθένειες, όπως οστεοπόρωση, καρδιαγγειακές παθήσεις, αρθρίτιδα, και καρκίνο του παχέος εντέρου.

    Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί τουλάχιστον 13 διαφορετικά είδη φλαβονοειδών συστατικών στο σπανάκι, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ μελετώνται πλέον εκτενώς και οι πιθανές αντικαρκινικές του ιδιότητες. Σε μία μελέτη που δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 2007, στο περιοδικό 'Int J Cancer', βρέθηκε ότι ορισμένα είδη φλαβονοειδών, τα οποία βρίσκονται και στο σπανάκι, μπορεί να μεώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών στις γυναίκες.

    Συγκεκριμένα, βρέθηκε μεταξύ των άλλων, ότι οι γυναίκες που ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 174 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)









    Η Μαρίνα Ασλάνογλου, διανύει σίγουρα μία πολύ καλή περίοδο, όσον αφορά στα επαγγελματικά της. Παρά την κρίση, η ίδια πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση "Τζόρνταν" στο θέατρο "Αμιράλ", την οποία αγαπάει πολύ και που παρουσιάζεται στην Αθήνα για τέταρτη φορά. Μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός απέσπασε το Θεατρικό Βραβείο Κοινού 2011 του περιοδικού "Αθηνόραμα”, γι’ αυτή την ερμηνεία!



    Αν και πρόσφατα χώρισε, ύστερα από τρία χρόνια γάμου με τον Κώστα Σπυρόπουλο, είναι αρκετά ανανεωμένη και ευδιάθετη. Άλλωστε η ζωή δεν τελειώνει... με έναν χωρισμό! Η Μαρίνα από την ημέρα που δημοσιεύτηκε ότι χωρίζει με τον γνωστό ηθοποιό, σεναριογράφο και παραγωγό, δεν είχε κάνει καμία δήλωση, πουθενά. Από την άλλη, ο Κώστας είχε πει χαρα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 285 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Η Κάπαρη ανήκει στην οικογένεια των Καπαριδών (Capparaceae) και είναι πολύ γνωστή. Είναι τρυφερός, πολυετής θάμνος, που μπορεί να φτάσει το 1μ. ύψος και το 1,5μ. πλάτος. Οι ρίζες της δεν προχωρούν βαθιά στο έδαφος, διακλαδίζονται όμως πολύ. Φυτρώνει σε πετρώδη, παραθαλάσσια ακαλλιέργητα μέρη και σε βράχους που συγκρατούν υγρασία.

    Τα πολλά είδη και οι ποικιλίες της είναι εξαπλωμένες σε όλο σχεδόν τον κόσμο, από το Αφγανιστάν και τη Βόρεια Ινδία μέχρι τη Νοτιοδυτική Μεσόγειο και την Αμερική. Στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού, η κάπαρη κάνει την εμφάνισή της σε όλα τα ελληνικά νησιά, αλλά συναντάται κατά κύριο λόγο στα διάσπαρτα, ξερά νησιά των Κυκλάδων. Μπορεί κανείς να τις δει παντού να ξεφυτρώνουν από βράχους και τοίχους, να ανθίζουν κατά μήκος του δρόμου, περιμένοντας κάποιον να τις μαζέψει. Μετά τη συλλογή, είναι δυνατόν να δει κανείς να τη στεγνώνουν στις χαμηλές σκεπές παλιών σπιτιών σε νησιά.

    Η κάπαρη αποτελεί μία από τις γαστριμαργικές απολαύσεις της Μεσογείου, που συναντάται από την Τουρκία μέχρι την Ισπανία και καταναλώνεται με μεγάλη ευχαρίστηση σε όλες τις χώρες που βρίσκονται στον ενδιάμεσο χώρο. Η ελληνική κάπαρη είναι σχεδόν πάντα αυτή που μεγαλώνει αυτοφυώς στη φύση, ενώ οι ποικιλίες που προέρχονται από άλλες περιοχές της Μεσογείου, δηλαδή την Ισπανία, τη νότια Γαλλία και την Τουρκία, είναι κατά κανόνα προϊόν καλλιέργειας. Όποια και αν είναι η προέλευση της κάπαρης δεν καταναλώνεται ποτέ νωπή.

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 181 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)


    Η Maria Menounos είναι μία εντυπωσιακή γυναίκα και σίγουρα έχει αναλογίες μοντέλου. Η απόφασή της όμως να κάνει πασαρέλα μας ξαφνιάζει!

    Παρόλο που την έχουμε συνηθίσει σε τηλεοπτικές εμφανίσεις λόγω της δουλειάς της, το να την βλέπουμε ανάμεσα σε δεκάδες άλλα μοντέλα σε επίδειξη μόδας ήταν μια έκπληξη. Σίγουρα θετική!

    Η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια καταχειροκροτήθηκε περπατώντας με το μεταλιζέ φόρεμα της Pamela Roland στην εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη.

    Δες φωτογραφίες:











    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 246 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Ο βασιλικός είναι γνωστός από την αρχαιότητα. Ως τόπος καταγωγής του θεωρείται η τροπική και η υποτροπική ζώνη της Αφρικής και της Ασίας, με πρώτο κέντρο εξάπλωσης την Ινδία. Οι χριστιανοί τον θεωρούν ευλογημένο φυτό, καθώς η Ιερά Παράδοση αναφέρει ότι η Αγία Ελένη ανακάλυψε τον Τίμιο Σταυρό από το άρωμα του βασιλικού που φύτρωσε στο μέρος που ήταν θαμμένος, γι' αυτό ονομάζεται και σταυρολούλουδο. Σήμερα καλλιεργείται ως ετήσιο φυτό στη Γαλλία, Ιταλία, Αίγυπτο, Μαδαγασκάρη, Ουγγαρία, Ινδονησία, Μαρόκο, Ισραήλ, Η.Π.Α. και στην Ελλάδα.

    Λαϊκή ιατρική

    Ο Διοσκουρίδης συνιστούσε τη χρήση του βασιλικού για την αντιμετώπιση της δυσουρίας. Τα πολτοποιημένα φύλλα του βασιλικού χρησιμοποιούνταν κατά παράδοση για τη θεραπεία των δηγμάτων από έντομα και φίδια. Το τσάι από βασιλικό βοηθάει στην πέψη και καταπραΰνει το έντερο. Το εκχύλισμα βασιλικού δρα ευεργετικά στις περιπτώσεις στοματίτιδας και επιχείλιου έρπητα. Συνιστάται επίσης στις ημικρανίες, τους πονοκεφάλους, την απλή ναυτία και τη ναυτία της εγκυμοσύνης.

    Μετά τη γέννηση του βρέφους λέγανε ότι 'οι γυναίκες μασάνε φύλλα βασιλικού για να αυξήσουν την παραγωγή του μητρικού γάλατος'. Ο βασιλικός χρησιμοποιούνταν επίσης και στην αρωματοθεραπεία.

    Το αιθέριο έλαιο του βασιλικού

    Τo αιθέριο έλαιο του βασιλικού εξάγεται από ολόκληρο το φυτό, είναι σχεδόν διαφανές και έχει μυρωδιά που είναι γλυκιά και πικάντικ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 168 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)


    Η παγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας με κεντρικό σύνθημα "Είμαστε όλοι Ελληνες" γίνεται σε πλατείες, έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε περίπου 20 πόλεις του κόσμου. Από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη οι πολίτες ενώνουν τις φωνές τους ενω στη Νέα Υόρκη η συγκέντρωση θα γίνει το βράδυ (ωρα Ελλάδος) στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

    Στο Παρίσι ξεκινησε η συγκέντρωση στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των "Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς την ελληνική πρεσβεία.

    Στα συνθήματα που κυκλοφορούν, οι διαμαρτυρόμενοι μιλούν για "δικτακτορία των χρηματιστηριακών αγορών " και τη θέληση για " δίκαιο μοίρασμα του πλούτου και των κοινών αγαθών" ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.

    Πάνω από 17 συνολικά οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή κάτω από τον συντονισμό της Eνωσης Συνδικαλιστικών οργανώσεων αλληλεγγύης.



    Ακτιβιστές θα συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 212 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (1)

    To αβοκάντο είναι ένα φρούτο σε σχήμα ωοειδές που προέρχεται από την κεντρική Αμερική και το Μεξικό. Καλλιεργείται εδώ και χιλάδες χρόνια και χρησιμοποιείται όχι μόνο για κατανάλωση αλλά και για καταπολέμηση προβλημάτων υγείας και δερματοπαθειών.

    Ποσότητα αβοκάντου ίση με 150γρ αποδίδει 235 θερμίδες και περιέχει 29mg βιταμίνης Κ (το 36% της προτεινόμενης ημερήσιας κατανάλωσης), 7,3γρ φυτικών ινών, 90mg φυλλικού οξέος και 12mg βιταμίνης C. Επίσης είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη (LDL) και βελτιώνουν την καλή (ΗDL). Πιο συγκεκριμένα περιέχει ολεικό οξύ, ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ το οποίο προσφέρει προστασία για την εκδήλωση καρκίνου του μαστού. Το αβοκάντο επιπρόσθετα περιέχει λουτείνη, ένα καροτενοειδές που συμβάλλει κατά της φθοράς του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού και του καταρράκτη. Επίσης περιέχει τοκοφερόλες που σύμφωνα με κλινικές μελέτες παρεμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων του προστάτη.

    Με την καλή περιεκτικότητα του σε κάλιο συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Λόγω του φολλικού οξέος που περιέχει, προστατεύει κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων. Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερο φολλικό οξύ είχαν 55% λιγότερο κίνδυνο να πάθουν κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα.

    Μελέτες έχουν δείξει ότι το αβοκάντο έχει προστατευτική δράση για το δέρμα. Αν απλωθεί σε ξηρό ή ερυθρό δέρμα συμβάλει στην επανα ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 167 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)


    Θα δούμε τον Γιάννη Πλούαρχο σε ρόλο παρουσιαστή; Κι όμως ναι! Βέβαια, ο τραγουδιστής δεν θα αφήσει την μεγάλη του αγάπη για την μουσική απλά θα κάνει μία νέα "δοκιμή"!

    Ο Παύλος Σταματόπουλος ανέφερε στην εκπομή "Πρωινό Ant1" ότι η πρόταση έγινε στον γνωστό τραγουδιστή από την παραγωγό της εκπομπής Ρούλα Χάμου.

    Τι αφορά; Ένας είδος ντοκιμαντέρ που αναμένεται να ξεκινήσει το 2013 και θα παρουσιαστεί στο κανάλι "Σκάϊ".  Η θεματολογία θα έχει να κάνει με την μεσογειακή διατροφή και αναμένεται να συμμετέχουν προσωπικότητες απ’ όλη την Ευρώπη!

    Η Επιλογή του Γιάννη Πλούταρχου έγινε διότι ξέρει πολλά από την μεσογειακή διατροφή αφού κατάγεται από αγροτική οικογένεια και είχε πολλά χρόνια άμεση επαφή  με την ύπαιθρο. Άλλωστε είναι από τους πιο εργατικούς ανθρώπους και έχει απίστευτη μεταδοτικότητα!

    Για να δούμε λοιπόν, αν θα τα καταφέρει να κρατήσει μικρόφωνο, όχι για να τραγουδήσει αλλά να παρουσιάσει...
    Category: Paparazzi - Gossip από την Showbiz | Views: 205 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Η ντομάτα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας λαχανικά και συνάμα το βασικό συστατικό της παραδοσιακής και πολυφημισμένης χωριάτικης σαλάτας. Πέρα όμως από την ιδιαίτερη γεύση της, περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά με αναγνωρισμένη δράση στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως η βιταμίνη C, το β-καροτένιο, το κάλιο και φυσικά το λυκοπένιο, τη φυσική χρωστική που προσδίδει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα στη ντομάτα. Στην ίδια μάλιστα ουσία οφείλεται και το κόκκινο χρώμα άλλων τροφών, όπως του γκουάβα, του κόκκινου γκρέιπ φρούτ και φυσικά του καρπουζιού, που σημειωτέον έχει 40% περίπου, περισσότερο λυκοπένιο από την ντομάτα! Παραταύτα η ντομάτα και τα προϊόντα που προκύπτουν από την επεξεργασία της, θεωρούνται σαφέστατα οι πιο άμεσες πηγές λυκοπενίου για τον ανθρώπινο οργανισμό, μια και η περίοδος κατανάλωσής της στη διάρκεια του έτους, είναι ως γνωστό πιο ευρεία από εκείνη του καρπουζιού.

    Το λυκοπένιο λοιπόν, για το οποίο γίνεται τόσος λόγος τα τελευταία χρόνια, αποτελεί την ισχυρότερη λιποδιαλυτή αντιοξειδωτική ουσία, που ο άνθρωπος προσλα ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 291 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο (AICR) εκτιμά πως αν η μοναδική διαιτητική παρέμβαση που κάναμε αφορούσε την αύξηση των φρούτων και λαχανικών που καταναλώνουμε καθημερινά σε 5 μερίδες, θα είχαμε μείωση του ρίσκου για εκδήλωση καρκίνου γενικά, έως και 20%.

    Η προστατευτική δράση των λαχανικών συγκεκριμένα, οφείλεται σε μια πληθώρα ουσιών (φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και δεκάδες άλλα βιοενεργά συστατικά) που δρουν είτε μεμονωμένα είτε συνεργιστικά.
    Η ποικιλία στην πρόσληψη των λαχανικών, μας παρέχει ένα κοκτέιλ φυσικών συστατικών που δημιουργεί μια φυσική ασπίδα απέναντι στον καρκίνο.

    Ποια συστατικά προστατεύουν από την εμφάνιση καρκίνου;

    Τα τελευταία χρόνια οι επιδημιολογικές έρευνες πάνω στη σχέση της διατροφής με τον καρκίνο δείχνουν αδιάκοπα την αντίστροφη σχέση μεταξύ της αυξημένης πρόσληψης λαχανικών και του ρίσκου εμφάνισης καρκίνων. Έτσι λοιπόν είναι πλέον ευρύτατα γνωστό ότι η επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Ωστό ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 186 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)


    Σε επείγουσα μεταμόσχευση λεπτού εντέρου σε εξειδικευμένο κέντρο της Αγγλίας (Great Ormond Street Hospital for Children) θα υποβληθεί το 4 μηνών κοριτσάκι, το οποίο νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εδώ και περίπου 2,5 μήνες.

    Με προσωπική παρέμβαση του υπουργού Υγείας καλύφθηκε το υπολειπόμενο ποσό, χάρη στην ευγενική συνδρομή του διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, Απ. Ταμβακάκη, της Σ. Σάλλα και της Μ. Λάτση.

    Το βρέφος που νοσηλεύόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκε το πρωί με στρατιωτικό αεροσκάφος στο Λονδίνο. Το κόστος της μεταμόσχευσης, ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ.
    Category: Του κόσμου τα παράξενα | Views: 176 | Added by: ludia | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Η χωριάτικη σαλάτα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιρινού τραπεζιού, must για τους τουρίστες ή απλά ένα γεύμα για όσους θέλουν κάτι ελαφρύ και δροσιστικό τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού.

    Βασικό συστατικό της χωριάτικης σαλάτας είναι αναμφίβολα η ντομάτα, η οποία είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, μια βιταμίνη που εκδηλώνει έντονη αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλει στο σχηματισμό του κολλαγόνου της επιδερμίδας. Επιπλέον, η ντομάτα μας προσφέρει σημαντικές ποσότητες β-καροτένιου και λυκοπενίου, συστατικά που αναγνωρίζονται ως δύο από τα σημαντικότερα αντιοξειδωτικά των τροφών.

    Τον ισχυρό αντιοξειδωτικό συνδυασμό των λαχανικών συμπληρώνει και η ρίγανη η οποία εμποδίζει τη δράση των ελεύθερων ριζών και περιέχει πλήθος αιθέριων ελαίων (thymol και carvacrol),τα οποία φαίνεται πως εμποδίζουν τη δράση διαφόρων βλαβερών μικροοργανισμών, προστατεύοντας τον οργανισμό.

    Όσον αφορά στη φέτα, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Έλληνας καταναλώνει κατά μέσο όρο 10 κιλά φέτα και συνολικά 23 κιλά τυροκομικά ετησίως. Παρότι αποτελεί π ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 167 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Η βιταμίνη C είναι μία από τις πιο 'διάσημες' βιταμίνες των τροφίμων. Γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση αλλά και για την 'αντιγηραντική' ικανότητα που έχει συμμετέχοντας στην αναδόμηση του κολλαγόνου.

    Μία όμως από τις πιο σημαντικές ιδιότητες της βιταμίνης C, που δεν είναι ευρέως γνωστή είναι το γεγονός ότι ευνοεί την απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου. Μη αιμικός είναι ο σίδηρος που συναντάμε στα φυτικά τρόφιμα όπως το σπανάκι και τα όσπρια. Το 'πρόβλημα' με αυτό το φυτικό σίδηρο είναι πως το σώμα μας μπορεί να απορροφήσει μόλις το 5-8% της ποσότητας που βρίσκεται σε αυτά τα τρόφιμα. Η παρουσία της βιταμίνης C σε ένα γεύμα με φυτικές πηγές σιδήρου βοηθά στη μετατροπή του μη αιμικού σιδήρου σε απορροφήσιμο.

    Ο ρόλος της βιταμίνης C στην απορρόφηση του σιδήρου έχει διασαφηνιστεί εδώ και δεκαετίες και μάλιστα φαίνεται ότι η σχέση αυτή εξαρτάται από την ποσότητα της βιταμίνης C που προσλαμβάνουμε ταυτόχρονα. Μία από τις πρώτες μελέτες που διερεύνησαν αυτή τη δράση, έδειξε πως όσο αυξάνονταν η ποσότητα της βιταμίνης C σε ένα γεύμα ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ | Views: 166 | Added by: Nicoletaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 215 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 177 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 179 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 161 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 199 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 157 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 170 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 152 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 180 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 212 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 177 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 175 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 192 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 164 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 200 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 184 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 203 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 183 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 210 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 163 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 169 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 188 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 182 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 175 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 116 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 151 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 163 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 262 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 170 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 224 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 208 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 230 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 242 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 181 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 220 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 983 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 175 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 196 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 152 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Tv-Movies | Views: 231 | Added by: sofaki | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Category: Μουσικές επιλογές | Views: 155 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-18 | Comments (0)

    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    26272829
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 2
    Φίλοι-Επισκέπτες: 2
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz