Το ρύζι είναι το τέλειο συνοδευτικό για κάθε φαγητό και το
πιλάφι αυτό είναι σίγουρα η ασφαλής επιλογή. Δοκιμάστε να το φτιάξετε
και δεν θα χάσετε. Υλικά 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο 1 κούπα άγριο ρύζι 1 κούπα φρέσκα μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο 2 κούπες νερό Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση 1. Σε ένα βαθύ τηγάνι κάψτε το λάδι. 2. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρετε τα για πέντε λεπτά. 3. Ρίξτε το ρύζι για πάρει μία γεύση και προσθέστε το νερό. 4. Μόλις πάρει βράση, αφήστε το ρύζι σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα. 5. Βγάλτε το από τη φωτιά και σκεπάστε το με μία πετσέτα και ένα καπάκι, 6. Αφήστε το να τραβήξει όλα τα υγρά και το πιλάφι σας είναι έτοιμο.
Αγαπάμε τα λαδερά φαγητά και όταν αυτά δεν θέλουν πολύ κόπο
για να γίνουν είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στην
κουζίνα. Ακριβώς όπως και η παρακάτω συνταγή.
Εκτέλεση 1. Κάψτε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και ρίξτε τους σπόρους μουστάρδας. 2. Ρίξτε όλα τα λαχανικά και αφήστε τα στο τηγάνι για δέκα λεπτά και βγάλτε τα από τη φωτιά αν έχουν μαλακώσει. 3. Ρίξτε το ξίδι και αλατοπιπερώστε, αφού έχετε βγάλει το τηγάνι από τη φωτιά. 4. Μόλις κρυώσει λίγο το φαγητό σας προσθέστε τα βότανα. 5. Κόψτε το χαλού
... Διαβάστε περισσότερα »
Δεν υπάρχει λόγος να σερβίρετε μαζί με τα κρέατα συνέχεια
πατάτες τηγανητές. Μπορείτε να δοκιμάστε τα υπέροχα και υγιεινά αυτά
φασολάκια και να εντυπωσιάσετε φίλους και γνωστούς.
Εκτέλεση 1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 2. Βάλτε τα φασολάκια σε ένα λεπτό ταψί και ρίξτε το λάδι από πάνω. 3. Ρίξτε το αλατοπίπερο και τη σκόνη σκόρδου ώστε να πάει σε όλα τα φασολάκια. 4. Φροντίστε να έχετε απλώσει τα φασολάκια καλά και βάλτε στο φούρνο για δέκα λεπτά. 5. Ανακατέψτε τα και αφήστε για άλλα πέντε λεπτά. 6. Βγάλτε τα από το φούρνο και ρίξτε τη τριμμένη παρμεζάνα.
Eπειδή όλοι σιχαίνονται τα λαχανάκια Βρυξέλων μόνο με τέτοιές συνταγές μπορείτε να πείσετε κάποιον να φάει.
Υλικά 400 γρ. λαχανάκια Βρυξελών κομμένα κάθετα στη μέση και καθαρισμένα 200 γρ. λουκάνικο τσορίζο 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες Αλατοπίπερο
Εκτέλεση 1.
Βάλτε τα λαχανάκια σε ένα βαθύ τηγάνι. Καλύψτε με νερό Κα αφού πάρει
βράση αφήστε τα στη φωτιά για τρία με τέσσερα λεπτά ώστε να μαλακώσουν. 2. Βγάλτε τα από τη φωτιά και ρίξτε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αφήστε τα εκεί για άλλα πέντε λεπτά και μετά στραγγίξτε τα. 3.
Ρίξτε λίγο λάδι στο τηγάνι. Σοτάρετε τα λουκάνικα αφού τα κόψετε σε
κομμάτια, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν τα λουκάνικα. 4. Ρϊξτε όλο το υλικό από το τηγάνι σε ένα μπολ. 5. Βάλτε στο λίπος του λουκάνικου στο τηγάνι τα λαχανικά Βρυξελών και σοτάρετε τα για πέντε λεπτά. 6.
... Διαβάστε περισσότερα »
Εκτέλεση 1. Σε μία κατσαρόλα κάψτε το λάδι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, το λουκάνικο, τις πιπεριές και το σκόρδο για τρία λεπτά. 2. Ρίξτε μέσα το ρύζι και τις ντομάτες και μισό λίτρο νερό και αφήστε τα όλα σε δυνατή φωτιά για 12 λεπτά 3. Ανοίξτε το καπάκι και ρίξτε τις γαρίδες μέχρι να μην είναι ωμές και το ρύζι να είναι μαλακό.
Εύκολη και γευστική μπορείτε σε χρόνο dt να κάνετε μία νέα version ενός κλασικού ελληνικού φαγητού.
Υλικά 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 400 γρ. βρασμένα φασόλια και στραγγισμένα ή μία κονσέρβα Μισή κουταλιά μπούκοβο 3 ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά πάπρικα Αλατοπίπερο 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες 1 κουτάλια ρίγανη
Εκτέλεση 1. Κάψτε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. 2. Ρίξτε το κρεμμύδι για να σοταριστεί. 3. Μετά από τρία λεπτά ρίξτε το κολοκυθάκι και το καρότο και αφήστε τα για πέντε λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. 4. Προσθέστε τα φασόλια και σκόρδο και μετά από ένα λεπτό ρίξτε τις ντομάτες, τη ρίγανη, το μπούκοβο και την πάπρικα. 5. Ανακατέψτε και αφήστε στης φωτιά για δέκα λεπτά. 6. Σερβίρετε με έξτρα ελαιόλαδο και κρουτόν.
Μια λαχταριστή
βάφλα με σος σοκολάτα, για την οποία δεν θα αισθάνεσαι τύψεις για το
υπόλοιπο της ημέρας. Δεν έχει παρά 240 θερμίδες.
Συστατικά
25 γρ. Ζάχαρη άχνη
1 αυγό
100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
¼ του φλιτζανιού γάλα καρύδας
1 κουταλάκι του καφέ άνθος αραβοσίτου
30 γρ. Ζάχαρη
1 κουτ. Της σούπας κακάο
20 γρ. Μαύρη σοκολάτα
4 κουτ. Του καφέ ξύσμα καρύδας
1 πρέζα αλάτι
Τρόπος μαγειρέματος
1
Σε ένα μπολ διάλυσε το άνθος αραβοσίτου σε λίγο γάλα καρύδας και στην συνέχεια πρόσθεσε όλο το γάλα καρύδας.
2
Δύο
ώρες περίπου νωρίτερα, χτύπησε την ζάχαρη άχνη με τον κρόκο του αυγού
για ένα λεπτό και πρόσθεσε το αλεύρι σιγά-σιγά και συμπλήρωσε με το
γάλα. Άφησε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
3
Λίγο πριν το σερβίρισμα, χτύπα το ασπράδι με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα. Πρόσθεσέ την στη ζύμη και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.
Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος
Κριαράς προτείνει μια ξεχωριστή σαλάτα για τα διαλείμματα από την
γυμναστική. Τα συστατικά της είναι επιλεγμένα προσεκτικά, ωστε να
βοηθήσουν τον οργανισμό να κάψει λίπος και να διατηρήσεις την μυική του
μάζα.
Συστατικά
200-250 γρ. φακές
1 σκελίδα σκόρδο
½ κύβο λαχανικών
2 φρέσκα κρεμμύδια
2 κουταλιές σούπας βασιλικό και μαϊντανό
3-4 ώριμες, μέτριες τομάτες
4-6 μικρά κολοκυθάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
Ξύδι βαλσάμικο (προαιρετικά).
Τρόπος μαγειρέματος
1
Πλύνετε, στραγγίστε και ρίξτε τις φακές σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε αρκετό νερό και βράστε τις προσέχοντας να μην διαλυθούν.
2
Τέλος αλατίστε και στραγγίστε τις. Ξεπλύνετε την κατσαρόλα και ρίχτε πάλι τις φακές.
3
Για
τη σάλτσα: Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ζεματίστε τις τομάτες,
ξεφλουδίστε τις, κόψτε τις στη μέση, αφαιρέστε τα σπόρια και ψιλοκόψτε
μια από αυτές.
4
Ζεστάνετε ένα
τηγάνι με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και προσθέστε την ψιλοκομμένη
τομάτα, το ψιλοκομμένο κ
... Διαβάστε περισσότερα »
Βάλε τα ολόφρεσκα λαχανικα που σου
αρέσουν περισσότερο και ετοίμασε μια λαχταριστή vinaigrette με μέλι,
lime και ελαιόλαδο. Μια σαλάτα που μυρίζει Άνοιξη.
Συστατικά
6 φλιτζάνια διάφορα πράσινα λαχανικα - Σπανάκι, ρόκα, μαρούλι
Η Chef Ντίνα Νικολάου σου παρουσιάζει μια
εύκολη, ελαφριά αφροδισιακή συνταγή. Ριζότο με γαρίδες σβησμένο με
λευκό κρασί. Μια καλή πρόταση για το ρομαντικό τραπέζι του Αγίου
Βαλεντίνου
Συστατικά
12 μεγάλες γαρίδες, μαζί με το κέλυφος
3 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
3 φλιτζάνια λευκό, ξηρό κρασί
2 ώριμες τομάτες
2 ξερά κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1
Ρίχνουμε τις γαρίδες σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν.
2
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 6 φλιτζάνια νερό.
3
Όταν βράσουν καλά όλα τα υλικά, στραγγίζουμε το ζουμί τους και, αν θέλουμε, καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο την
... Διαβάστε περισσότερα »
Πικάντικη ρόκα μπλέκει το άρωμά της με
την γλυκιά και ζουμερή φράουλα. Μια σαλάτα που εκτός από γεύση θα σου
αφήσει και μια υπέροχη φρεσκάδα στο στόμα. Δοκίμασέ τη και με 2-3
λεπτές φέτες προσούτο και ένα ποτήρι αφρώδη οίνο ή σαμπάνια.
Συστατικά
1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες στα τέσσερα
1/4 του φλιτζανιού σμέουρα
1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
1 ματσάκι ρόκα
Αλάτι
2 λεμόνια (θα χρειαστείς και το χυμό και το ξίσμα)
1 1/2 φλιτζάνι τυρί ricotta
2 κ.σ ζάχαρη
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
Τρόπος μαγειρέματος
1
Ανακάτεψε τις φράουλες, τα σμέουρα, τα αμύγδαλα και τη ρόκα με μια πρέζα αλάτι και το ξίσμα του λεμονιού
2
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING: Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το χυμό λεμονιού, το τυρί, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο
3
Δοκίμασε και πρόσθεσε ζάχαρη αν χρειαστεί
4
Η σαλάτα σερβίρεται με το dressing σε μπολάκι χωριστά
Ελαφριά, εύκολη και γρήγορη, η παρακάτω
συνταγή θα αναταμείψει εσένα και τους δικούς σου. Η γεμάτη γεύση του
σολομού, ταιριάζει απόλυτα με το χυμό λεμονιού και την ελαφριά μυρωδιά
φρέσκου βούτυρου. Το βούτυρο είναι τόσο λίγο, που δεν πρέπει να σε
απασχολεί!
Συστατικά
½ κουταλιά ξύσμα lime
1 κουτ της σούπας βούτυρο
2 κουτ της σούπας χυμό Lime
¼ κουτ της σούπας καυτερό κόκκινο πιπέρι
½ κιλό φιλέτο σολομού καθαρισμένο
½ κουτ της σούπας αλάτι
¼ κουτ της σούπας πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ξύσμα lime, το χυμό λεμονιού, το καυτερό πιπέρι και λίγο βούτυρο (ελαφρά λιωμένο)
2
Σόταρε
ελαφρά το φιλέτο του σολομού σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ελαφρώς
σκούρο χρώμα και να ψηθεί στο κέντρο (2 με 4 λεπτά κάθε πλευρά)
3
Βάλε το φιλέτο σε ένα πιάτο και ρίξε το μείγμα βουτύρου-lime στο ζεστό τηγάνι να λιώσει.
4
Σέρβιρε το φιλέτο με την σάλτα. Μπορείς να το συνοδεύσεις με ψητά λαχανικά ή
... Διαβάστε περισσότερα »
Δροσερό γιαούρτι και ολόγλυκη πιπεριά
Φλωρίνης αναμειγνύονται σε έναν μαγικό πολτό που θα γίνει μια υπέρχη
πίτα ύστερα από ειδική "κουρα" μέσα στο φούρνο. Ελαφριά και γρήγορη
συνταγή, που άνετα θα αντικαθιστούσε μια βαριά και παχυντική πίτσα!
Συστατικά
8 πιπεριές Φλωρίνης
250 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
150 γρ. άπαχη φέτα
3 γιαούρτια στραγγιστά 2%
20 ελιές χωρίς το κουκούτσι
1 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 ποτήρι του νερού γάλα
4 κ.σ ελαιόλαδο
Δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1
Κόψε σε μπαστουνάκια τις πιπεριές και σε μικρά κομμάτια τις ελιές
2
Βάλε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τα τυριά, τις πιπεριές, τις ελιές, το δύόσμο, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι και ανακάτεψε καλά
3
Πρόσθεσε στο μείγμα σιγά σιγά το αλεύρι και συνέχισε να ανακατεύεις
4
Τέλος συμπλήρωσε το γάλα. Θα δεις πόσ χρειάζεται για να μην είναι πολύ σφιχτό το μείγμα σου
Ποιος κάνει ψωμί στις μέρες μας; Κανείς, αφού υπάρχει ο φούρνος της γειτονιάς, άντε και η γιαγιά από το χωριό που στέλνει πότε- πότε κανένα καρβέλι. Επειδή όμως ακόμα και οι τεμπέλες μπορούν να κάνουν θαύματα ένα μεσημέρι Σαββάτου, και να γεμίσουν το σπίτι μυρωδιές και αρώματα μέσα σε λίγα λεπτά, η ακόλουθη συνταγή θα σας μάθει πώς να φτιάχνετε τα τέλεια, αφράτα, ζεστά ψωμάκια με ελιά, φέτα και κρεμμυδάκι, χωρίς τον παραμικρό κόπο. Παραδεχτείτε το, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό, σπιτικό ψωμάκι.
Υλικά 8 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος) 1κ.σ. ελαιόλαδο 10 ελιές μαύρες, σκληρές, ψιλοκομμένες 200γρ. σκληρή φέτα σε κομμάτια 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό ½ κούπα βούτυρο αλάτι
Εκτέλεση 1. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C και λαδώνετε ένα ταψί και το βάζετε μέσα να ζεσταίνεται. 2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και λίγο αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να γίνει η ζύμη τρίμματα. Προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτετε τις ελιές, την φέτα και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε καλά. <
... Διαβάστε περισσότερα »
1 κιλό πατάτες (κατά προτίμηση βιολογικές) 1/4 φλιτζ. κρύο βούτυρο σε κομματάκια 1/2 φλιτζ. ζεστό γάλα 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος light 1/2 φλιτζ. τυρί μασκαρπόνε 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (ή φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη, με διαφορετικό αποτέλεσμα στη γεύση) Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, ξεφλουδίστε τις, βάλτε τις σε ένα βαθύ μπωλ και ρίξτε το βούτυρο. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το μασκαρπόνε, προσθέστε το ζεστό γάλα (προσοχή, δεν πρέπει να βράσει) και ρίξτε το μείγμα στο μπωλ με τις πατάτες. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το μυρωδικό της επιλογής σας και πολτοποιείστε με την ράβδο για πουρέ (ή το ειδικό εργαλείο) - το μυστικό είναι να μην αφήσετε να κρυώσουν οι πατάτες, ώστε να πετύχετε την τέλεια υφή του πουρέ. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση, αν χρειάζεται, με λίγο επιπλέον αλάτι. Σερβίρετε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι (το παραλείπετε αν έχετε βάλει κάποιο φρέσκο μυρωδικό).
Βράζετε το μπουτάκι σε νερό και ξεχωρίζετε το ψαχνό.
Σωτάρετε τα κρεμμύδια κομμένα κύβους, το σκόρδο, τον αρακά και τις πατάτες.
Ανοίγετε τα φύλλα και τα λαδώνετε το ένα πάνω στο άλλο βάζετε μέσα το κρέας σε κομμάτια και όλα τα λαχανικά και το τυρί, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και δεντρολίβανο.
Τυλίγετε σε ρολλό με καλά κλειστές τις άκρες, αλείφετε το φύλλο με λίγο γάλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε το φύλλο να μή καεί.Αν δείξει οτι μαυρίζει περισσότερο απ όσο θέλουμε το αλείφουμε με λίγο γάλα ακόμα.
14 γραμ μαγιά του φούρνου ή 2 κουτ γλυκού ξερή μαγιά
νερό περίπου 1 φλιτζ του τσαγιού χλιαρό
για τη γέμιση
150 γραμ ζαμπόν καπνιστό από μπούτι
300 γραμ κασέρι λεπτοτριμμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ λεπτοκομμένα
Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το νερό χλιαρεμένο περίπου στους 30
βαθμούς και διαλύετε μέσα τη μαγιά καλά μέχρι να γίνει ένα θαμπό μίγμα.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Προσέξτε
πρέπει οπωσδήποτε να κοσκινίσετε το αλεύρι για να πάρει αέρα και να
αφρατέψει. Ρίχνετε μέσα στο αλεύρι το νεράκι μαζί με τη μαγιά.
Ζυμώνετε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια συμπαγής μάζα. Ζυμώστε τη καλά
με τα χέρια για αρκετή ώρα και να ξέρετε ότι όσο περισσότερο τη ζυμώσετε
τόσο περισσότερο αφράτη θα γίνει. Αν έχετε ηλεκτρικό ζυμωτήριο στο
μίξερ σας χρησιμοποιήστε το. Αφήστε σκεπα
... Διαβάστε περισσότερα »
Πιθανόν να αναρωτηθείτε τι καινούργιο έχω να προσφέρω σε τούτη δω τη
κλασική συνταγή που ουσιαστικά βράζεις τις χυλοπίτες, τις περιχύνεις με
λίγο βουτυράκι ζεστό, τις πασπαλίζεις με μπόλικη ξηρή μυζήθρα και τέλος.
Ακούστε το μυστικό της τέλειας χυλοπίτας που μπορεί να είναι και ταλιατέλα, αλλά και μακαρόνι Νο 6
Βράζετε
λοιπόν το ζυμαρικό σας σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 7-10 λεπτά
. πριν σουρώσετε το ζυμαρικό κρατάτε 1 νεροπότηρο μακαρονόζουμο.
Σουρώνετε και αφήνετε το ζυμαρικό στο σουρωτήρι και ρίχνετε το
μακαρονόζουμο που κρατήσατε μέσα στη κατσαρόλα. Το βάζετε να βράσει.
Ρίχνετε μέσα 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ σούπας βούτυρο.
Ανακατεύετε.
Προσθέτετε 1 φλιτζ τσαγιού μυζήθρα και την αφήνετε να βράσει για 1-2
λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα σουρωμένα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Τα
σερβίρετε αμέσως μελωμένα προσθέτοντας τριμμένη μυζήθρα από πάνω.
Το νουά είναι το αγαπημένο φαγητό των επίσημων ελληνικών τραπεζιών.
Συνήθως είναι στούμπος. Εάν σας μείνει από την προηγούμενη η παρακάτω
συνταγή είναι ότι πρέπει για να ανανεώσετε τη γεύση του.
Υλικά για 6 άτομα
1 έτοιμο νουά βρασμένο από την προηγούμενη και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
10 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φετούλες
1 φλιτζ του καφέ κάπαρη ξαλμυρισμένη
4 μικρά κρεμμυδάκια κομμένα σε φετούλες
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας ροζ πιπέρι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φλιτζ του καφέ κρέμα γάλακτος
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα τα
χοντροκομμένα κομμάτια του νουά μαζί με τις ροδέλες κρεμμυδιού. Τα
ζεσταίνετε καλά ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνετε μέσα τις ροδέλες από τα
αγγουράκια τουρσί και την κάπαρη. Ρίχνετε το ροζ πιπέρι, τριμμένο
μαυροπίπερο και λίγο αλάτι. Σβήνετε με το λευκό κρασί. Σκεπάζετε το
τηγάνι και αφήνετε τα υλικά να μαγειρευτούν όλα μαζί. Όταν εξατμισθεί το
... Διαβάστε περισσότερα »
κανουμε μια σχισμη σε καθε φιλετο να γινει σαν θηκη και βαζουμε εκει μεσα αλατοπιπερο και μια κουταλια τυρι
τοποθετουμε τα φιλετα σε βουτυρωμενο πυρεξ και απο πανω μοιραζουμε το
υπολοιπο τυρι και τις ροδελες απο τα ντοματινια, πασπαλιζουμε με
αλατοπιπερο και περιχυνουμε με το λαδι ,το βουτυρο και το κρασι
ψηνουμε σε μετριο φουρνο 25-30 λεπτα (αν αφαιραισουμε το βουτυρο ειναι μια συνταγη ιδανικη για διαιτα)
Πλένουμε
το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες, το στραγγίζουμε, το
αλατοπιπερώνουμε και το τσιγαρίζουμε στο λάδι, για 10 λεπτά κατόπιν το
σβήνουμε με το κρασί.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε
κομματάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τ’ αφήνουμε να τσιγαριστούν
όλα μαζί (2-3 λεπτά), ρίχνουμε λίγο νερό και βράζουμε το φαγητό μας σε
μέτρια φωτιά για 30’. Κατόπιν, προσθέτουμε τα βρασμένα και καθαρισμένα
κάστανα για άλλα 10 λεπτά περίπου.
Αν θέλουμε, αντί για νερό, μπορούμε να βάλουμε δύο τριμμένες ώριμες τομάτες.
1κ.γ. ξερό εστραγκόν ( για όσους δεν τούς αρέσει το εστραγκόν μπορούν να
το αντικαταστήσουν με ρίγανη ή θυμάρι)
4 μερίδες στήθος κοτόπουλο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε
το σκόρδο στη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά για ένα περίπου λεπτό. Βγάζουμε
το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Σε ένα σακουλάκι
ανακατεύουμε τη φρυγανιά .το ξύσμα λεμονιού και το εστραγκόν. Βουτάμε τα
κομμάτια του κοτόπουλου στο μίγμα της μαργαρίνης να βουτυρωθούν πολύ
καλά και στη συνέχεια στη γαλέτα. Τα βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί
ψησίματος και ψήνετε στούς 190 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
1/2 κιλό ελιές πράσινες μεγάλες ή μικρές τσακιστές
1 κούπα φρέσκια χοντροκομμένη ντομάτα ή 1 κουτί κονσέρβα
αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το
κοτόπουλο και το αλατίζουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ξεβράζουμε τις ελιές 2
φορές για να μην είναι αλμυρές και αφού κρυώσουν τις ξεκουκουτσίζουμε
για όσες δεν βαριούνται . Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού
κάψει ρίχνουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε καλά και από τις δύο
μεριές. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι, το σκόρδο και γυρνάμε καλά. Σβήνουμε
με το κρασί. Το αφήνουμε να ψηθεί και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τις
ελιές και στην συνέχεια την ντομάτα και το πιπέρι. Αφήνουμε για 1/4 και
είναι έτοιμο.
Το συγκεκριμένο φαγητό γίνεται και άσπρο με την μόνη
διαφορά ότι αντί για την ντομάτα βάζουμε λίγο βασιλικό και λευκό κρασί
αντί για κόκκινο.
1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένο μικρά κομματάκια ή σκόνη σκόρδου
1,5 κουταλιά μουστάρδα υγρή
Ελαιόλαδο ½ φλυντάνι περίπου
Αλάτι , πιπέρι, ρίγανη, λίγη πάπρικα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε
πήλινο όλα τα πιο πάνω για 3 ώρες περίπου στο ψυγείο, ενώ ανακατεύουμε
κατά διαστήματα (Βάζουμε γάλα εβαπορέ τόσο όσο για να σκεπάζονται
σχεδόν τα κομμάτια).
Βάζουμε σε μέτριο προς ψηλό φούρνο για 1 ώρα περίπου με το καπάκι του πήλινου κλειστό.
Στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε το φούρνο για περίπου 20 – 30 λεπτά μέχρι να κοκκινίσει το κοτόπουλο.
Δοκιμάστε το, η γεύση του είναι απίθανη και λιώνει στο στόμα!
Συνοδεύουμε
με ρύζι στο οποίο βάζουμε λίγο κρασί και αφού στην αρχή τριγαρίσαμε
μικρά κομματάκια κοτόπουλου και κρεμμύδι και λίγο γιαούρτι στο τέλος.
Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με το ελαιόλαδο και το πιπεράκι, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα για 10 λεπτάκια περίπου
Το βάζουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας
Στραγγίζουμε σε ένα μπολ τον ανανά και τα μανταρίνια και ανακατεύουμε με το κορνφλάουρ
Ρίχνουμε
σε ένα τηγάνι το χημό με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, ανακατεύουμε
και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει αρκετά (4-5 λεπτά)
Μεταφέρουμε
το κοτόπουλο σε κατσαρόλα και τον ανανά με τα μανταρίνια, περιχύνουμε
με τη σάλτσα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσουν τα υλικά
μας πριν σερβίρουμε
600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι κομμένο σε ραβδάκια
150 γρ. αμπελοφάσουλα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 κονσέρβα baby corns
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μέτρια καρέ
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μέτρια καρέ
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε μέτρια καρέ
1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
½ κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 φλ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
1 φλ. ζωμό κοτόπουλου
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.σ κέτσαπ
3 κ.σ barbeque sauce2 κ.σ λάδι
1 κ.σ κορν φλάουερ
1 κ.σ πάπρικα
Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε
το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Σοτάρουμε στο λάδι
μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αμπελοφάσουλα και τις
πιπεριές και ανακατεύουμε καλά. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα
λαχανικά. Προσθέτουμε τα baby corns και τα κόκκινα φασόλια. Διαλύουμε το
κορν φλάουερ στο ζωμό κοτόπουλου ενώ είναι κρύος. Σε ένα μπολ
ανακατεύουμε το χυμό ντομάτας, το ζωμό με το κορν φλάουερ, το κέτσαπ, τη
ζάχαρη, τη barbeque sauce, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ενοποιηθεί το
μείγμα. Προσθέτουμε στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να
βράσει το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με μεξικάνικες
πίτες ή ρύζι μπασμ
... Διαβάστε περισσότερα »
6 μερίδες κοτόπουλο ή 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο μπούτι ή στήθος σε μπουκιές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ χυλοπίτες
1φλ. λάδι
2 κλωνάρια βασιλικό
χυμό 1 λεμονιού
2 φλ. γιαούρτι
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ροδίζετε το
κοτόπουλο σε ½ φλ. λάδι και προσθέτετε και μαραίνετε το κρεμμύδι.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και
βράζετε για 45΄λεπτά.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφού σταματήσει να βράζει, ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βράζετε τις χυλοπίτες, τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και σερβίρετε πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.
Προσοχή, όταν ρίχνετε το γιαούρτι, για να μη σας κόψει, το φαγητό δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό.
600 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές λωρίδες.
1 κσ κορν φλάουρ και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
αλάτι πιπέρι
2 κσ ηλιέλαιο
1/2 κσ τζιίντζερ(σκόνη καλύτερα)
1/2 κσ κάρυ(όσο καυτερό σας αρέσει)
250 γρ ανανά κονσέρβας σε κύβους,στραγγισμένα(δεν πετάμε το χυμό)
2 κσ σάλτσα σόγιας
250ml κρύο νερό
1/2-1 κσ μαύρη ζάχαρη
2 κσ από τον χυμό του ανανά
κσ το ζουμί από τον ανανά
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ
αναμειγνύουμε το κόρν φλάουρ,το αλάτι και το πιπέρι.Ρίχνουμε τις λωρίδες
του κοτόπουλου και τις αλευρώνουμε.Τις ραντίζουμε με το λάδι και τις
μαγειρεύουμε σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 8 λεπτά.
Μέσα
σε ένα άλλο μπόλ αναμινύουμε το τζίντζερ,το κάρυ τον ανανά και την
σάλτσα σόγιας.Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο κοτόπουλο και το μαρινάρουμε
για 10 λεπτά.Προσθέτετε το νερό και την ζάχαρη.Σε ένα άλλο μπόλ
αναμιγνύουμε το χυμό ανανά με 1 κσ κορν φλάουρ μέχρι να να γίνει το
μείγμα ομοιογενές και το προσθέτουμε στο κοτόπουλο.Μην ξεχνάτε να
ανακατεύετε το φαγάκι ανα τακτά διαστήματα.
Μαγειρεύουμε το
κοτόπουλο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί και
έχει μαλακώσει.Προτείνω να το σερβίρετε με ρυζάκι μακρύκοκκο.
Τσιγαρίζετε
σε μια κατσαρόλα το μισό κρεμμύδι και το φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το
φασολάκια και το ρύζι. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο και το
αφήνετε να βράσει μέχρι να γίνει το ρύζι και να σωθεί όλο το νερό.
Κρατήστε λίγο ζωμό μήπως χρειαστεί να προσθέσετε.
Κόβετε το
κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή wok τσιγαρίζετε με
ελάχιστο λάδι το υπόλοιπο κρεμμύδι, το σκόρδο και το ξύσμα τζίντζερ
μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και λίγο
νερό και αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει. Όταν γίνει το κοτόπουλο
προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύεται καλά να ενωθούν τα υλικά. Χτυπάτε τα
αυγά σε ένα μπολάκι. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μάτι. Μαζεύετε το
φαγητό προς τα τοιχώματα του τηγανιού ώστε να μείνει μία τρύπα στη μέση.
Ρίχνετε λίγο λάδι, τα αυγά και τη σόγια και ανακατεύεται σιγά σιγά με
τα υπόλοιπο υλικά μέχρι να ενοποιηθούν και να ψηθεί το αυγό.
Γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαρούλι και κομματάκια από καυτερή πιπεριά αν σας αρέσουν τα πικάντικα.
Ανήκουν στην ελίτ των βραβευμένων σεφ
παγκοσμίως, υπογράφοντας εξαίσια πιάτα αλλά και σειρές εστιατορίων.
Πάρτε μια γεύση από την προσωπικότητα τους, αλλά και από τα καλύτερα
πιάτα τους.
Τέσσερις μεγάλοι σεφ κάνουν τα μαγικά στην κουζίνα τους και το Cosmo.gr κρατάει σημειώσεις.
Ferran Adria
Πολλοί κριτικοί τον θεωρούν ως τον καλύτερο σεφ στον κόσμο.
Το βραβευμένο εστιατόριό του "El Bulli" κατάφερνε να μεταμορφώνει
παραδοσιακά πιάτα σε γαστρονομικές περιπέτειες. Το πολυβραβευμένο
ρεστοράν λειτουργούσε για έξι μήνες το χρόνο -τους υπόλοιπους ο
ιδιοκτήτης του και διάσημος Καταλανός σεφ δημιουργούσε το μενού για την
επόμενη σεζόν. Ο ίδιος αποφάσισε να το κλείσει προκειμένου να ανοίξει το
2014 το Ίδρυμα El Bulli στο οποίο θα γίνονται γαστρονομικά "πειράματα",
όπως τα ονομάζει, χωρίς να αποκ
... Διαβάστε περισσότερα »
Πολυ ευκολο παγωτο και ιδανικο για κέρασμα αφου κόβεται και σερβιρεται σε κομματι!! Υλικά Για τη βάση 1/2 πακετο σαβαγιαρ (περιπου 12 τεμ.) 1 σφηνακι κονιακ 1/2 ποτηρι νερο 4 κ.σ ζαχαρη Για τη λευκή στρώση 1 μορφατ 1 ζαχαρουχο Λιγη τρουφα τριμμενη (προαιρετικα) Για τη σοκολατένια στρώση 4 κ.σ απο το λευκο μειγμα 1 σοκολατα κουβερτουρα ή γαλακτος (αναλογα ποσο γλυκο το θελετε) 1 σφηνακι κονιακ 1 κ.σ κακαο Για γαρνίσρισμα Αμυγδαλο φιλε καβουρντισμενο Λιγη σαντιγι Εκτέλεση Στρωνουμε τα σαβαγιαρ σε ενα ταπερ που να τα χωραει ωστε να καλυπτεται ο πατος του. Τα βρεχουμε με το κονιακ. Σε ενα μπρικι φτιαχνουμε με τη ζαχαρη και το νερο ενα σιροπακι βραζοντας για 3 λεπτα. Αφηνουμε λιγο να πεσει η θερμοκρασια και περιχυνουμε τα σαβαγιαρ. Στο μιξερ χτυπαμε το μορφατ με το ζαχαρουχο μεχρι το μειγμα να πηξει και να κανει κυμματακια. Κραταμε 4 κουταλιες και στο υπολοιπο ανακατευουμε με κουταλι την τρουφα ή οτι αλλο θελουμε να βαλουμε μεσα. Αδειαζουμε το μειγμα πανω απο τα σαβαγιαρ και βαζουμε για λιγο στην καταψυξη. Λιωνουμε σε πολυ χαμηλη θερμοκρασια (εγω βαζω το ματι στο 1) την κουβερτουρα μαζι με το κονιακ και μολις εχουμε ενα αραιο μειγμα το ριχνουμε στο μιξερ οπου το χτυπαμε μαζι με το λευκο παγωτο που κρατησαμε συν το κακαο. Στρωνουμε πανω απο τη λευκη στρωση και κλεινουμε το δοχειο. <
... Διαβάστε περισσότερα »
Συνταγή της φίλης Ειρήνης η οποία λέει ότι είναι καταπληκτικά σε γεύση κ γρήγορα σε εκτέλεση. Τη γράφω πριν την εκτελέσω αλλα σύντομα θα το επιχειρήσω. Υλικά : 1 garni (το κουτί έχει 2 χρησιμοποιώ το 1) 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη 1 ζαχαρούχο ½ φλ. Γάλα (μπορώ να αντικαταστήσω με χυμό φράουλα ή άλλο κ να πάρει κ χρώμα) 2 πακέτα πτι-μπερ Εκτέλεση: Στρώνω 25 μπισκότα στη βάση με τα γράμματα απ’ έξω. Φτιάχνω το garni όπως λέει το κουτί και προσθέτω κ τα υπόλοιπα υλικά χτυπώντας τα στο mixer. Αν περισσέψουν μπισκότα τα σπάω μέσα στην κρέμα ή μπορώ να προσθέσω σταγόνες κουβερτούρα η ξηρούς καρπούς. Ρίχνω την κρέμα στα μπισκότα κ στρώνω τα υπόλοιπα από πάνω ακριβώς όπως είναι τοποθετημένα κ τα κάτω. Βάζω κατάψυξη κ άμα παγώσουν τα ξεχωρίζω κ τα βάζω σε τάπερ
Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική