8 ψημένα φύλλα 400 γραμ. ταχίνι 750 γραμ. σουσάμι 2 κουτ. σούπας κανέλλα 800 γραμ. ζάχαρη 1,5 λίτρο νερό 1 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη ΔιαδικασίαΑρχικά, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ταχίνι με το νεράκι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την 200 γραμ. ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα και 250 γραμ. σουσάμι και τα ζεσταίνουμε, ώσπου να λιώσουν και αυτά με τη σειρά τους, χωρίς να πάρουν βράση. Κατεβάζουμε αυτό το χυλό από την φωτιά και τον τοποθετούμε στο ταψί νούμερο 1.
Σε ένα δεύτερο ταψί, ταψί νούμερο 2, βάζουμε το υπόλοιπο σουσάμι, την ζάχαρη, την κανέλλα και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε, φτιάχνοντας έτσι ένα στερεό μείγμα που θα χρησιμεύσει ως γέμιση της πίτας.
Έπειτα, αλείφουμε το ταψί νούμερο 3, καινούριο ταψί, με χυλό από το ταψί 1 και στρώνουμε πάνω του τα ψημένα έτοιμα φύλλα βουτώντας τα προηγουμένως στο χυλό (ταψί 1).
Τα φύλλα αυτά είναι ζυμωμένα και ψημένα στο τζάκι, στο σάτζι, σαν τα ποντιακά Περέκ.
Πάνω από το κάθε φύλλο ρίχνουμε την στερεή γέμιση, ταψί 2.
Συνεχίζουμε στρώνοντας ένα-ένα τα φύλλα και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45’ περίπου.
Γεμίζετε μία κατσαρόλα με νερό και βάζετε τα κρεμμύδια να ζεματιστούν. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.
Όταν μαγειρευτούν τα περνάτε από ένα σουρωτήρι τους ρίχνετε λίγο κρύο νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε τη ζύμη για το φύλλο. Σε μπολ με το αλεύρι, κάνετε μια τρύπα στη μέση, βάζετε το γάλα, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, λίγο ζεστό νερό, ενώ συγχρόνως ζυμώνετε με το χέρι. Προσθέτετε και άλλο ζεστό νερό αν χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη ελαστική και μαλακή. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Μετά από μισή ώρα περίπου χωρίζετε τη ζύμη στη μέση. Αλευρώνετε μια επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγετε ένα πολύ μεγάλο φύλλο.
Στο φύλλο που ανοίξατε, απλώνετε με ένα πινέλο μπόλικο λιωμένο βούτυρο και λίγο λάδι Αλείφετε επίσης και το ταψί με λιωμένο βούτυρο.
Αδειάζετε και τα χτυπημένα αυγά στο φύλλο και τ΄απλώνετε γρήγορα πάλι με το πινέλο σόλη την επιφάνεια του φύλλου.
Απλώνετε πάνω στο φύλλο το βρασμένο κρεμμύδι, προσπαθώντας να πάει παντού, στη συνέχεια βάζετε το τυρί,και τέλος τον τραχανά.
11 κουταλιές της σούπας (αρκετα γεματες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 κουταλιες της σούπας ζάχαρη
λιγο αλάτι
1 πακέτο φύλλο κρούστα
λαδι για το αλειμμα των φύλλων
1-2 αυγά
κανέλα σε σκόνη
Πως το κάνουμε:
Σε μεγαλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα κρυο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και λίγο αλατάκι και ανακατευουμε με σύρμα να διαλυθεί το αλεύρι.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατευουμε διαρκώς με το σύρμα για να μη "πιάσει". Όταν ανεβαινουν στην επιφανεια του μιγματος και σκάνε μπουρμπουλήθρες καυτες (ποσο πιο παραστατικα να το πω? :)σημαινει οτι εχει ηδη πηξει σε ικανοποιητικο βαθμό, οπότε και κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφηνουμε κατα μερος. Άλλωστε οσο θα κάθεται, θα πήξει λίγο περισσοτερο.
Λαδώνουμε ρηχό μεγάλο ταψί και στρώνουμε ενα ενα όλα τα φύλλα(5-6), λαδώνοντάς τα ενδιαμεσα εκτος απο το τελευταιο. Τα φύλλα ας περισσεύουν απο το ταψί, έτσι πρέπει.
Ριχνουμε όλη την κρέμα επάνω στο τελευταιο φύλλο και τη στρώνουμε ομοιομορφα (ίσως και με τη βοηθεια μιας μαρίς-σπάτουλα σιλικόνης).
Γυριζουμε τα φύλλα προς τα μεσα διπλώνοντας τα, να σχηματισουν κατι σαν λεπτη κορνιζα γυρω απο την κρεμα για να μη χυθει στο ψησιμο. Βρέχουμε την "κορνίζα" με νερακι (ειδικα στις γωνιες)και λαδακι.
Η υγιεινή διατροφή πρέπει να παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός και λίγες θερμίδες, ενώ ταυτοχρόνως να είναι εύγευστη και καθόλου βαρετή.
1. Σούπα με διάφορα φασόλια και φακές
Τα όσπρια είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή πλούσια σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Ο συνδυασμός τους σε αυτή τη συνταγή με το λάχανο κάνει το πιάτο αυτό πολύ σημαντικό για την πρόσληψη των απαραίτητων συστατικών του ημερήσιου διαιτολογίου.
Ενώ στις μέρες μας η υγιεινή διατροφή που βασίζεται στη μεσογειακή δίαιτα είναι επιλογή όσων είναι υγιείς και θέλουν να παραμείνουν υγιείς, για τους διαβητικούς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καλύτερη ρύθμιση του ζαχάρου τους, αλλά και για την ποιότητα της ζωής τους. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δε σημαίνει λιγότερη απόλαυση και για του λόγου του αληθές δοκιμάστε τις συνταγές που ακολουθούν.
Σούπα με φασόλια λευκά, μαυρομάτικα και χάντρες
Η χρήση διάφορων φασολιών δίνει σε αυτή τη σαλάτα μεγάλη θρεπτική αξία και συνδυασμό φυτικών πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας.
Συνταγή για 4 μερίδες (κάθε μερίδα παρέχει 305 θερμίδες)
Το φαγητό δεν χρειάζεται να είναι βαρύ για να ικανοποιήσει τη γεύση και να τροφοδοτήσει τον οργανισμό με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.
Κατσικάκι με σπαράγγια και μπρόκολο
Τα σπαράγγια, τόσο τα άγρια που υπάρχουν άφθονα στη Μεσόγειο όσο και τα καλλιεργημένα, είναι πολύ ευεργετικά για την καλή κυκλοφορία του αίματος και την πέψη των τροφών.
Υλικά για 4 μερίδες (245 θερμίδες η καθεμία)
• 600 γρ. άπαχο κατσικάκι
• φρέσκο πιπέρι
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 1 κουταλιά ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι κομμένο
• 80 ml μαυροδάφνη
• 1 πιπεριά κομμένη
• 16 σπαράγγια
• 200 γρ. μπρόκολο
• 1 φύλλο δάφνη
• μαϊντανός για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρέας απ' όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Σοτάρετε και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά και τα ρίχνετε όλα μαζί στην κατσαρόλα με το κρέας.
Προσθέτετε το σκόρδο, τη δάφνη, τη μαυροδάφνη, την πιπεριά και το φρέσκο πιπέρι, και αφήνετε ανακατεύοντας να βράσουν καλά για μία ώρα.
Προσθέτετε το μπρόκολο και τα σπαράγγια και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για ακόμη 10 λεπτά. Σερβίρε
... Διαβάστε περισσότερα »
Μια πρωτότυπη συνταγή με νοστιμότατα αποτελέσματα την οποία θα
απολαύσετε συνοδεύοντάς την μαζί με ένα καλό ούζο ή ένα ποτήρι αφρίζουσα
μπύρα.
Υλικά για 4-5 άτομα
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 μελιτζάνες φλάσκες
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουτ γλυκού πελτέ
2 κουτ σούπας λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζετε τις μελιτζάνες για
περίπου 15 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό. Τις
βγάζετε, τις αφήνετε να στεγνώσουν, τις κόβετε στη μέση και με ένα
κουτάλι αφαιρείτε τη σάρκα τους. Τη μαζεύετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε μέσα
στο μπολ τον κιμά και το τριμμένο κρεμμύδι. Ζυμώνετε τα 3 υλικά καλά
με το χέρι σας μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα. Προσθέτετε το
αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και τον πελτέ.
Ξαναζυμώνετε να γίνουν ομοιογενή τα υλικά και αφήν
... Διαβάστε περισσότερα »
Τοποθετείτε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα μέτριο
ταψί του φούρνου για να δείτε πόσες ακριβώς χωράνε και εάν
στριμώχνονται. Να θυμάστε εάν είναι λίγο στριμωγμένες δεν μας πειράζει
καθόλου. Κόβετε στο πάνω μέρος τις πιπεριές, αφαιρείτε το κοτσανάκι και
την εσωτερική λευκή μάζα του καπακιού, κόβετε ένα καπάκι από την κάτω
μεριά της ντομάτας και τις κουφώνετε με ένα κουταλάκι. Μαζεύετε τις
σάρκες της σε ένα μπολ
... Διαβάστε περισσότερα »
Επειδή ο καιρός δεν θα μας κάνει ακόμα την χάρη και ο Μάρτης
αν θέλει να δείξει το κακό του πρόσωπο, θα το κάνει πολύ σκληρά, μία
σούπα είναι εδώ για να μας σώσει. Και επειδή φάγαμε αρκετές κοτόσουπες
και ψαρόσουπες, είναι ώρα να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό και να
γευτούμε σούπες από διάφορα υλικά όπως τα παραμελημένα λαχανικά και
κάποια φρούτα.
Εκτέλεση 1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάλτε το
βούτυρο να κάψει, και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, το θυμάρι, το σκόρδο και
το δενδρολίβανο, μέχρι να πάρουν χρώμα και βγουν οι μυρωδιές τους. 2.
... Διαβάστε περισσότερα »
Η σούπα χωρίς αμφιβολία είναι το ιδανικό φαγητό για να σας
κρατήσει ζεστές τις κρύες νύχτες. Ελαφριές, πολύ νόστιμες και με πολλά
θρεπτικά υλικά είναι το ιδανικό μαγικό φίλτρο που θα κρατήσει μακριά το
κρύο.
Υλικά 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουτ. γλυκού βούτυρο ελαιόλαδο 600γρ. πατάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες 3-4 κλαράκια θυμάρι 4 κύβοι ζωμού διαλυμένοι σε 1,2 λίτρα νερό
Εκτέλεση 1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάλτε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί στο βούτυρο και σε λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσει. 2. Προσθέστε τις πατάτες και το θυμάρι και μαγειρέψτε μέχρι οι πατάτες να χάσουν τελείως το χρώμα τους και να μαλακώσουν. 3. Αλατοπιπερώστε. 4. Γεμίστε το τηγάνι με τον ζωμό κρέατος και αφήστε τις πατάτες να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τελείως. 5. Με το ειδικό σκεύος πολτοποιήστε την σούπα σας μέχρι να γίνει σαν χυλός. Σερβίρετε αμέσως.
Οι λάτρεις της σούπας θα σας πούνε ότι δεν χρειάζεται να
κάνει κρύο για να απολαύσετε μία βελούδινη και νόστιμη σουπίτσα. Είναι
πολύ νόστιμες, ελαφριές και με πολύ θρεπτικά συστατικά. Θα σας
χορτάσουν, θα σας δυναμώσουν και όλα αυτά με λίγες θερμίδες .
Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες (χωρίς τα κουκούτσια)
1 κουτ. σούπας σκόνη κάρυ
1 πατάτα κομμένη σε κύβους
500γρ. από διάφορα λαχανικά της αρεσκείας σας ψιλοκομμένα
4 κύβους ζωμό κρέατος διαλυμένους σε 1 λίτρο ζεστό νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Σε μία βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το
κρεμμύδι, το σκόρδο, τα τσίλι και το κάρυ και τα αφήνετε να γίνουν για
10 λεπτά και βγουν οι μυρωδιές τους. Στη συνέχεια βάλτε τα λαχανικά σας
όλα και αφήστε για άλλα 10 λεπτά να μαλακώσουν στην καυτή φωτιά.
... Διαβάστε περισσότερα »
Αυτό και αν είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά σπιτικά
ελληνικά φαγητά, πλούσιο, γεμάτο θρεπτικά λαχανικά. Η σωστή νοικοκυρά
πρέπει να ξέρει να ετοιμάζει και παραδοσιακά φαγητά και η σούπα με
φασόλια είναι το ιδανικό δείπνο για τις πολύ κρύες νύχτες.
Υλικά
1 ½ κούπα καθαρισμένα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500γρ. φασόλια πλυμένα
Πιπέρι
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
1 μικρό σπανάκι (μόνο φύλλα)
2 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
Εκτέλεση
1.Τσιγαρείστε το κρεμμύδι και τα καρότα σε μία βαθιά κατσαρόλα μέχρι
να μαλακώσουν λίγο. Προσθέστε τα φασόλια, το ζωμό και τα μπαχαρικά σας.
Αφήστε την σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
2.Στο μεταξύ, σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέστε το σπανάκι μέχρι να κάψει και να έχει έντονο χρώμα. Βγάλτε το από την φωτιά.
Και όμως, οι λάτρεις της σούπας έχουν να χαίρονται και την
ανοιξιάτικη εκδοχή του αγαπημένου τους φαγητού. Γεμάτη άρωμα και γεύση,
τώρα που οι ανοιξιάτικες νύχτες δεν έχουν ζεστάνει ακόμα η σούπα με
μικρές κούπες είναι ένα τέλειο γεύμα.
Υλικά
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σέλινα ψιλοκομμένα
2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
350γρ μικρές πατάτες κομμένα σε μικρά κομμάτια
750γρ ζωμός κότας
150γρ. κατεψυγμένος αρακάς
2 κουτ. σούπας φύλλα μέντας
Εκτέλεση
1.Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεστάνει. Τσιγαρίζετε το
σέλινο, το πράσο και το κολοκυθάκι μέχρι να μαλακώσουν αρκετά,
ανατεύοντας.
2.Συνεχείστε προσθέτοντας τις πατάτες και τον ζωμό. Κατεβάστε την
θερμοκρασία στη μέση και αφήστε το να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια
κατεβάστε λίγο ακόμα τη θερμοκρασία και αφήστε την σούπα να σιγοβράσει
γ
... Διαβάστε περισσότερα »
Μία μικρή καλοκαιρινή μπόρα και σας κάνει να αναζητήσετε
σουπίτσα και κουβερτούλα για να σκεπαστείτε. Ναι, το καλοκαίρι αγαπά τις
σούπες, οι οποίες είναι γεμάτες λαχανικά και πολύχρωμες σαν ουράνιο
τόξο. Βάλτε όλα τα νόστιμα λαχανικά που θα βρείτε στο ψυγείο σας και
δημιουργείστε τις πιο νόστιμες ελαφριές σούπες.
Εκτέλεση 1.
Τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκια σε μία βαθιά κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, προσθέστε και τα υπόλοιπα λαχανικά και αφήστε λίγο να
τσιγαριστούν. 2. Προσθέτετε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν
καλά τα ζυμαρικά. Αφήστε να βράσουν μέχρι να μαλακώσ
... Διαβάστε περισσότερα »
Η παραδοσιακή δική μας κοτόσουπα μπορεί να γίνει ακόμα πιο
απολαυστική αν δοκιμάσετε τη μεξικάνικη παραλλαγή της που είναι η σούπα
με κομματάκια τορτίγιας.
Υλικά Δύο κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 πιπεριά χαλαπένιο ψιλοκομμένη 1 κούπας ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους 1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους 3 καρότα κομμένα σε κύβους 1 κουτάλι της σούπας κύμινο 2 κουταλιές του γλυκού τσίλι σε σκόνη 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κόλιαντρου 1/2 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό lime 1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας 1 1/2 κούπα ψημένο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια 1 1/2 κούπα κύβους ντομάτας 1000ml ζωμό κοτόπουλου 1 κουταλιά της σούπας κόλιαντρο 1 κούπα σπασμένα chips τορτίγιας
Μην σας τρομάζει η σούπα αυτή είναι πολύ γευστική και μπορεί
να συνοδεύσει τέλεια τα παντζάρια που σας είπαμε να φτιάξετε σε
προηγούμενη συνταγή.
Υλικά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές του γλυκού λιωμένο σκόρδο 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο 2 κούπες ζωμό λαχανικών 3 κούπας καταψυγμένα ή φρέσκα μπιζέλια Χυμό από μισό λεμόνι Αλατοπίπερο
Εκτέλεση 1. Ζεστάνετε στο τηγάνι 2,5 κουταλιές ελαιόλαδο. Όταν κάψει ρίξτε μία κουταλιά σκόρδο και μία πιπέρι καγιέν. 2. Αφήστε τα για δύο λεπτά και μετά απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά. 3.
Ρίξτε σε ένα άλλο τηγάνι 1/2 κουταλιά λάδι και μόλις κάψει τσιγαρίστε
τα κρεμμύδια για τρία με τέσσερα λεπτά. Προσθέστε την άλλη κουταλιά
σκόρδο και αφήστε τα στη φωτιά για άλλο ένα λεπτό. 4. Ρίξτε το ζωμό των λαχανικών και αφήστε μέχρι να βράσει. 5. Ρίξτε τα μπιζέλια κ
... Διαβάστε περισσότερα »
Εκτέλεση 1. Βράστε το νερό και ρίξτε μέσα τη σκόνη σκόρδου και τη σος καυτού πιπεριού. 2. Προσθέστε τα καρότα και μανιτάρια και αφήστε τα για να βράσουν για πέντε λεπτά. 3. Αμέσως βάλτε τις μπάμιες, το ρύζι και το κοτόπουλο και χαμηλώστε τη φωτιά. 4. Αφήστε τα να βράσουν για τρεις ώρες. 5. Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, ρίξτε τα ζυμαρικά και βράστε για δέκα λεπτά. 6. Τελειώστε με πράσινα κρεμ
... Διαβάστε περισσότερα »
Ίσως η πιο απλή και γευστική σούπα που έχετε δοκιμάσει
Υλικά 2 κούπες νερό Λίγο ελαιόλαδο 2 πράσα 1 στήθος κοτόπουλου 2 κύβοι ζωμού κοτόπουλου Curry σε σκόνη Κρουτόν
Εκτέλεση 1. Ψιλοκόψτε το κοτόπουλο και το πράσο. 2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα υλικά σας μέχρι να μαγειρευτούν. 3. Ρίξτε δύο κούπες νερό και τους κύβους και ανακατέψτε σε μία άλλη κατσαρόλα και αφήστε τα μέχρι να βράσει το νερό. 4. Ρίξτε το νερό στο τηγάνι και κλείστε με ένα καπάκι. 5. Μερικά λεπτά μόλις πάρει μία βράση, ρίξτε ένα κουταλάκι σκόνη curry και αφήστε τη σούπα σας για μερικά λεπτά ακόμα στη φωτιά. 6. Σερβίρετε ζεστή αφού ρίξετε τα κρουτόν.
Αν θέλετε μία εύκολη και γευστική σούπα λαχανικών δεν έχετε παρά να μαγειρέψετε την παρακάτω συνταγή.
Υλικά 6 καρότα 1 ματσάκι κόλιαντρο ψιλοκομμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 μικρό κρεμμύδι 300 ml ζωμού λαχανικών Αλάτι Ελαιόλαδο Πιπέρι Κρουτόν
Εκτέλεση 1. Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε χοντρές ροδέλες. 2. Κόψτε το κρεμμύδι σε ροδέλες. 3. Κάψτε λίγο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν. 4. Ρίξτε το κόλιαντρο και το ζωμό λαχανικών και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά. 5. Μόλις έχουν μαλακώσει όλα τα υλικά ρίξτε τη σούπα σε ένα μπλέντερ και λιώστε τα λαχανικά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. 6. Ρίξτε
... Διαβάστε περισσότερα »
Εκτέλεση 1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μοσχαράκι. 2. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνετε το νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για μία περίπου ώρα. 3.
Προσθέτετε τα λαχανικ
... Διαβάστε περισσότερα »
Ετοιμάστε γρήγορα και εύκολα αυτό το γλυκό σε πολύ λίγη ώρα.
Υλικά 1/2 πακέτο βούτυρο soft 1 πακέτο μπισκότα τύπου petit beurre 4 κουταλιές σούπας κακάο 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
Εκτέλεση 1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 2. Συνεχίστε το χτύπημα ρίχνοντας το κακάο σιγά σιγά. 3. Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα στο μείγμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. 4. Ρίξτε το μείγμα σε ένα αλουμινόχαρτο και τυλίξτε το ώστε να γίνει ρολό. 5. Βάλτε το στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Φτιάξτε αυτό το υπέροχο γλύκισμα με πολύ απλά υλικά.
Υλικά 7 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου 1 κουταλάκι κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο) 300 γραμμάρια (2 και 1/2 φλιτζάνια) ζάχαρη 120 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) κοσκινισμένο αλεύρι
Εκτέλεση 1.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια
με την κρέμα ταρτάρ μέχρι να φτιάξετε μια όχι πάρα πολύ σφιχτή μαρέγκα
(οι άκρες της να παίρνουν το σχήμα μπούκλας). 2. Σταδιακά προσθέστε
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη (μια μία κουταλιά) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η
μαρέγκα να σφίξει περισσότερο (οι άκρες της να στέκονται ίσιες). 3. Ανακατέψτε το αλεύρι με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέστε τα στη μαρέγκα ανά τέταρτο φλιτζανιού αναδιπλώνοντας ε
... Διαβάστε περισσότερα »
Εκτέλεση 1.Καθαρίστε, αφαιρέστε τον πυρήνα και κόψτε τα μήλα σε φέτες. 2.
Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και 150ml νερό και αφήστε τα να
σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά. 3. Σουρώστε τα σε ένα μεγάλο μπολ, αφήστε τα να κρυώσουν και κάντε τα πουρέ. 4.
Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και στη συνέχεια προσθέστε τον
πουρέ μήλου μαζί με μέρος από το ξύσμα πο
... Διαβάστε περισσότερα »
Εκτέλεση 1. Πλύνετε καλά καλά τα μανταρίνια, ξεφλουδίστε τα και πετάξτε τη φλούδα από τα μισά. 2. Τις υπόλοιπες φλούδες ψιλοκόψτε τες στο μπλέντερ. 3.
Πολτοποιήστε ελαφρά και τα μανταρίνια σε παρτίδες στο μπλέντερ και
βάλτε τα μαζί με τη ζάχαρη, την ψιλοκομμένη φλούδα και το νερό σε μια
κατσαρόλα. 4. Ανακατεύετε συνεχώς ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία έτσι ώστε να μη βράσει το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 5.
Δυναμώστε να πάρει μια βράση και ξαναχαμηλώστε αφήνοντας να σιγοβράσει
χωρίς καπάκι και χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 45 λεπτά (μέχρι η
μαρμελάδα
... Διαβάστε περισσότερα »
750 γρ μοσχαρίσιο φιλέτο ή νουά σε φέτες ½ πακέτο φυτικό βούτυρο ή μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο ένα ξερό κρεμμύδι 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια σε φέτες 2 καρότα σε κύβους 2 σκελίδες σκόρδο 3 φλιτζάνια ζωμό κρέατος ή νερό 1 κουταλάκι θυμάρι 3-4 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο μισό φλιτζάνι αλεύρι αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλευρώνουμε το κρέας, το σοτάρουμε με βούτυρο ή λάδι, μετά βάζουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε και σοτάρουμε τα υπόλοιπα λαχανικά για 3-4 λεπτά, βάζουμε το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το ζωμό (ή νερό) και αφήνουμε να βράσει το φαγητό και να μείνει με το λάδι του. [/video]
8 μέτριες μελιτζάνες τσακώνικες (μακρόστενες) ή μικρές φλάσκες 8 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 8-10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο 8 μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1κουταλιά της σούπας ξερό 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη ή 3-4 κλαδάκια φρέσκα αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τα φυλλαράκια, που είναι γύρω απ' αυτά και τις πλένουμε καλά. Με ένα μαχαίρι κάνουμε δύο σχισμές, όχι πολύ βαθιές, σε κάθε μελιτζάνα σχηματίζοντας ένα σταυρό ή κάνουμε μία κάθετη χαρακιά.
Τις αλατίζουμε μέσα στις σχισμές και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια τις πλένουμε και τις στίβουμε με τα χέρια να φύγει το νερό.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι τους.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 8-10 περίπου λεπτά, ώσπου να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. ... Διαβάστε περισσότερα »
Ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά σε μία πολύ γευστική
εκδοχή. Είναι ένα ιδανικό ορεκτικό όχι μόνο για τα γεύματα σας αλλά και
σαν μεζές για το κρασί ή το τσίπουρο.
Υλικά
500γρ. φάβα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό
λεμόνι
κάπαρη
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Βάζετε την φάβα –αφού την έχετε πλύνει- σε μία κατσαρόλα, με 7 κούπες νερό, να βράσει για περίπου 1½, μέχρι να χυλώσει.
2.Στη συνέχεια την περνάτε από τον μύλο του πουρέ, την πολτοποιείτε
μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα και την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Την
αλατοπιπερώνετε, βάζετε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και την αφήνετε να
πάρει δύο βράσεις.
3.Την βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο, περιχύνετε το ελαιόλαδο και την
πασπαλίζετε με το ωμό κρεμμύδι, το λεμόνι και το μαϊντανό και τη
... Διαβάστε περισσότερα »
Άλλη μία συνταγή για ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά. Οι
πατάτες γιαχνί λατρεύουν την φέτα τα μυρωδικά και τις παπάρες -ακόμα και
αν δεν το επιτρέπει το savoir-vivre σου. Θα κάνουν το σπίτι σας να
μοσχομυρίσει και θα γίνουν η τέλεια εναλλακτική όταν πια θα έχετε
βαρεθεί τις τηγανιτές και ψητές πατάτες.
Υλικά
1½ κιλό πατάτες
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
3 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
250γρ φέτα τριμμένη
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες. Σε μία βαθιά κατσαρόλα προσθέτετε 4
κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
μέχρι να πάρουν χρώμα, στη συνέχεια προσθέτετε τα καρότα κομμένα σε
ροδέλες.
2.Συνεχείζετε με τις πατάτες, το μαϊντανό τις τριμμένες ντομάτες και
τον πελτέ. Τα αφήνετε λίγο όλ
... Διαβάστε περισσότερα »
Ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά που κάθε μαμά κάνει με τα
δικά της μυστικά είναι υγιεινό, εύκολο και γευστικό και πρέπει όλες να
ξέρετε να φτιάχνετε είναι τα γεμιστά. Η δική μου μαμά κάνει την παρακάτω
συνταγή και είναι ένα δώρο για τον ουρανίσκο.
Εκτέλεση 1 Πλένουμε όλα τα λαχανικά. 2 Καθαρίζουμε τις ντομάτες και κρατάμε την ψίχα τους σε ένα μπολ. 3 Καθαρίζουμε το εσωτερικό των πιπεριών και των μελιτζανών και το πετάμε 4 Κρατάμε τις άδειες ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες σε ένα
... Διαβάστε περισσότερα »
Όλοι έχετε δει τη ταινία της Disney «Ratatouille» με το
πεντάγλυκο ποντικάκι που μαγειρεύει και τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε να
φτιάχνετε και εσείς το γαλλικό φαγητό που ενέπνευσε το όνομα του μικρού
τρωκτικού.
Υλικά 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες 1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε κύβους 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους 2 μέτριες κίτρινες κολοκύθες κομμένες σε κύβους 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 4 τοματίνια κομμένα 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1 φύλλο δάφνης 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένος μαϊντανός 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο θυμάρι Αλατοπίπερο
Εκτέλεση 1. Ρίξτε μιάμιση κουταλιά της σούπας λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 2.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξτε άλλη μιάμιση κουταλιά λά
... Διαβάστε περισσότερα »
Επειδή δεν χορταίνετε να τρώτε κεφτεδάκια αλλά το κρέας δεν
σας κάνει καλό σας προτείνουμε εμείς κεφτεδάκια μελιτζάνας για να
μπορείτε να τα φάτε χωρίς να έχετε το φόβο της υγείας σας.
Υλικά 2 μελιτζάνες μεγάλες Αλάτι Ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες 1 κουταλιά της σούπας λεπτοκομμένο ginger 2 αβγά χτυπημένα 1 κουταλιά της σούπας σόγια σος 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση 1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 2. Κόψτε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και ρίξτε από πάνω αλάτι για να τραβήξει τα υγρά. Αφήστε το αλάτι για δέκα λεπτά. 3. Ξεπλύντε τις μελιτζάνες και στραγγίξτε τες. 4. Βάλτε σε ένα τηγάνι μία κουταλιά ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίξτε τις μελιτζάνες. 5. Σοτάρετε τες και μετά προσθέστε μία κούπα νερό και αφήστε μέχρι να μαλακώσουν. 6. Βγάλτε τες από τη φωτιά και κόψτε τες σε κύβους. 7. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το
... Διαβάστε περισσότερα »
Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική