Για τη Γεμιση 500 γρ. μπακαλιάρο ξηρό 1 φύλλο δάφνης 4 πατάτες μεγάλες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι γάλα αλάτι, πιπέρι
Για τις πιπεριες 16 πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες και ανοιγμένες μόνο στην κορυφή 6 κουτ. σούπας ελαιόλα
... Διαβάστε περισσότερα »
Τι χρειαζόμαστε: Ζυμαράκι: 370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μαγιά ξηρή 250 ml.ζεστό νερό 1 1/2 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ζάχαρη άχνη 2 κ.σ. λάδι 1 ελιά κομμένη στη μέση για μάτια κόκκινη πιπεριά σε μικρές λωρίδες για τη γλώσσα ρίγανη για να πασπαλίσουμε το σώμα. Γέμιση: 250 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο 220 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη 15 φέτες πεπερόνι, ή ζαμπόν ή λουκάνικα[ότι προτιμάτε] 35 γρ. μανιτάρια σε φέτες 1/2 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες σάλτσα ντομάτας σπιτική ή σε βαζάκι 70 γρ. ελιές γεμιστές κομμένες σε φετάκια(προαιρετικά).[/video]
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Xτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο. Xαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ την πορτοκαλάδα και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια και τις σταφίδες, ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε σε στρογγυλό ταψί (διαμέτρου 25 εκατοστών) λαδωμένο και πασπαλισμένο με ελάχιστο αλεύρι. Ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα και να μη
... Διαβάστε περισσότερα »
Τι χρειαζόμαστε: 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες 200 g μανιτάρια πορτσίνι, τα οποία έχουμε μουσκέψει για 10 λεπτά σε νερό 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο 3 πατάτες κομμένες σε κύβους 1 νεροπότηρο μαυροδάφνη χυμός ενός πορτοκαλιού 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο 1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης και καρυκεύματα (άσπρη - μπορντό συσκευασία) αλάτι[/video]
Τη συνταγή για αυτή τη σαλάτα την έχω βρει στις συνταγές της παρέας .
Τι χρειαζόμαστε:
4 πατάτες
μέτριες
4 παντζάρια
4 καρότα μέτρια
5 αυγά
1 κούπα μαγιονέζα
2-3 κρεμμδάκια φρέσκα
λίγο άνιθο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ξύδι
1. λεμονι
ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
Πως φτιάχνουμε την σαλάτα :
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο λεμόνι, λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, το ξύδι, λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη και αυτά να κρυώσουν.
Βράζουμε τα καρότα, τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Προσθέτουμε το χυμό απο το μισό λεμόνι, λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βράζουμε τα αυγά σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε και ξεχωρίζουμε τους κρόκους απο τα ασπράδια. Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα αφήνουμε στην άκρη σε ξεχωριστά μπωλάκια.
Σε μία φόρμα πού θα μπορούμε να αναποδογυρίσουμε, αρχίζουμε να βάζουμε τα υλικά σε στρώσεις, με την ακόλουθη σειρά :
χλιαρό νερό (μου πήρε περίπου 2 δαχτυλάκια ποτήρι νερό)
2 κουταλάκια γλυκού ξηρή μαγιά
¾ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
ελαιόλαδο
#Σε μια γαβαθούλα ρίχνουμε τα ξηρά υλικά (αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, μαγιά) και ανακατεύουμε.
Μετά ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακιά, εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Ζυμώνουμε περίπου για ¼ της ώρας και όσο ζυμώνουμε αλείφουμε με λίγο λάδι τα χέρια μας.
Αυτό το κάνουμε 2-3 φορές προς το τέλος του ζυμώματος.
Κάνουμε τη ζύμη μπάλα, τυλίγουμε το μπωλ με ζελατίνα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι.
Μετά το ξαναζυμώνουμε, το χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και ξανατυλίγουμε το μπωλ με ζελατίνα και αφήνουμε άλλη μια ώρα να φουσκώσει πάλι.
Τότε η ζύμη είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.
Πιάνουμε ένα ένα τα μπαλάκια και τα ανοίγουμε από το κέντρο προς τις άκρες, με τα δάχτυλα, σε πιτάκια μέχρι να έχει το σχήμα της πίτας που ξέρουμε.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε μια μια τις πίτες. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη να τη γυρίσουμε να ψηθεί από την άλλη πλευρά όταν αρχίζουν να δημιουργούνται φυσαλίδες στην επιφάνεια.
#Γεμίζουμε το ποτήρι ως τα 3/4 με χλιαρό νερό και το συμπληρώνουμε με το λάδι.Το αδειάζουμε σε μία λεκάνη και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ' το αλεύρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Το αφήνω να σταθεί 1/2 ώρα και το χωρίζω στα δύο.
Ανοίγω το ένα κομμάτι σε φύλλο, το στρώνω στο ταψί, που το έχω λαδώσει, βάζω την γέμιση και βάζω και το άλλο φύλλο από πάνω.
Ζεστάνετε το νερό, ρίξτε μέσα τη μαγιά και ανακατέψτε να διαλυθεί καλά.
Ρίξτε τη στο αλεύρι και ρίξτε και λίγο ούζο
Ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια
Αλείψτε το ταψάκι σας με λίγο λάδι και ανοίξτε τη ζύμη με τα δάχτυλα να το καλύψει
Βάλτε τη γέμιση της αρεσκείας σας
Ψήστε στους 200 μέχρι να πάρει χρώμα
Τα υλικά είναι για 2 ταψάκια αλουμινίου. Το αλεύρι λίγο λίγο, όσο σας πάρει να μην κολλάει. Όχι πολύ γιατί σκληραίνει η ζύμη. Αν μείνει 10΄ στο μπωλ γίνεται πολύ μαλακή και ανοίγει πιο εύκολα στο ταψί. Το νερό όχι καυτό γιατί κόβει η μαγιά (ζεστό να το αντέχετε στο δάχτυλό σας μέχρι το 10)
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (1-2κουταλιές της σούπας να αφαιρεθούν)
1 πλάκα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ του γλυκού κοφτό αλάτι.
#Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε 1-2 λεπτά να χλιαρέψει.
Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι και με το αυγοδάρτη ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλατάκι και ανακατεύουμε πάλι.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και αρχίζουμε και χρησιμοποιούμε τα χεράκια μας για να κάνουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Ανοίγουμε σε φύλλο λεπτό και με ένα ποτήρι με φαρδύ στόμιο κόβουμε την ζύμη, όση ζύμη περισσέψει την μαζεύουμε και την φυλάμε σκεπασμένη για να μην ξεραθεί.
Γεμίζουμε με ότι θέλουμε....λουκανικάκια, ή φιλαδέλφεια,η ότι βάζει η κάθε νοικοκυρά για να κάνει τα τυροπιτάκια της!!!
Κλείνουμε και πατάμε καλά με ένα πιρουνάκι, βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στον αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη που έχουμε φυλάξει και ανοίγουμε πάλι σε φύλλο λεπτό.
# Σε λεκάνι βάζουμε το νερό, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε κούπα κούπα το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Μόλις η ζύμη μαζευτεί γύρω από το κουτάλι, αφήνουμε το κουτάλι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί 40 λεπτά.
Ξαναζυμώνουμε και χωρίζουμε σε 6-10 μπαλάκια.(ανάλογα πόσα φύλλα θέλετε)
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με πλάστη σε φύλλο όσο το δυνατόν πιο λεπτό.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το πρώτο φύλλο τσαλακωτά. Συνεχίζουμε με λάδωμα –φύλλο τσαλακωτά, και στη μέση βάζουμε τη γέμιση.
Στο τελευταίο φύλλο αλείφουμε πάλι λίγο αραβοσιτέλαιο και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά με 1 ώρα.
Προετοιμασία: 25 λεπτά και 1,5 ώρα αναμονή | Μαγείρεμα: 5 λεπτά | Σύνολο: 30 λεπτά και 1,5 ώρα αναμονή
Συνταγή για: 6 μεγάλες ή 12 μικρές πίτες
Αλεύρι: 500 γρ. και λίγο για το άνοιγμα
Χλιαρό νερό: 250 ml
Ελαιόλαδο: 1 κουταλιά σούπας
Αλάτι: 2 κουταλάκια τσαγιού
Ξερή μαγιά: 1,5 κουταλιά σούπας
#1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και την μαγιά. Ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνετε το νερό και το λάδι. Ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ελαστική ζύμη (10 - 15 λεπτά)
2. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει για 1,5 περίπου ώρα.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο καλά στους 250 βαθμούς.
4. Ζυμώνετε ελαφριά τη ζύμη και την χωρίζετε σε 6 ή 12 κομμάτια, ανάλογα αν θέλετε μεγάλες ή μικρές πίτες. Σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, ανοίγετε σε στρογγυλές πιτούλες και τις βάζετε σε ταψί λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόχαρτο.
5. Ψήνετε τις πίτες στο φούρνο για 5 λεπτά. Μην τις παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν. Οι πίτες φουσκώνουν σαν μπαλονάκια (αυτό τις κάνει ιδανικές για γεμιστά σάντουιτς)
6. Βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν πριν τις φυλάξετε.
#Σε λεκάνη βάζουμε το ½ φλ. τσαγιού γάλα και διαλύουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε ½ φλ. τσαγιού αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνετε και αν χρειαστεί προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα. Αφήνετε τη ζύμη πάλι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια την ανοίγετε σε φύλλο 1 εκατοστού και την κόβετε σε κύκλους διαμέτρου 8 εκατοστών. Βάζετε στο κέντρο κάθε δίσκου μια κουταλιά γέμιση. Αλοίφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου γύρω – γύρω τους δίσκους, τους οποίους στη συνέχεια διπλώνετε σχηματίζοντας μισοφέγγαρα. Τα πλάθετε λίγο να πάρουν αυγοειδές σχήμα και τα αφήνετε πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα να φουσκώσουν λίγο ακόμη.
Τα πιροσκί τηγανίζονται σε κατσαρόλα με μπόλικο λάδι καλής ποιότητας.
Είναι το δεύτερο πιο διάσημο cocktail
στον κόσμο. Έχει μόλις 150 Θερμίδες και συνδυάζει την αντιοξειδωτική και
αμυντική δράση της βιταμίνης C από το χυμό lime.
Συστατικά
2.5 oz λευκό ρούμι
1.5 oz κόλα
Χυμό lime
Πάγο
Τρόπος μαγειρέματος
1
Προσθέτουμε σε ένα ποτήρι το ρούμι, με την κόλα και το χυμό lime
2
Γαρνίρουμε με ένα lime, κομμένο στα τέσσερα
Μπορείς να βάλεις λίγη σόδα αντί για κόλα και να κάνεις το cocktail σου ακόμη πιο ελαφρύ
Τραγανά, ολόγλυκα και πανεύκολα. Είναι
cookies γλύκισμα για πρωινό, που θα συνοδεύσουν υπέροχα τον καφέ σου.
Μια πολύ καλή ιδέα να αξιοποιήσεις την μυρωδάτη σπιτική μαρμελάδα
πορτοκάλι που έμαθες εδώ στο TLIFE. Για να τη θυμηθείς κάνε κλικ εδώ
Είναι μια απλή συνταγή που θα σου δώσει
όμως ένα ιδιαίτερο burger. Ίσως και το πιο gourmet burger που έχεις φάει
ποτέ. Φτιάξε τα πεντανόστιμα τρυφερά μπιφτέκια από σολομό και απόλαυσέ
τα σε ψημμένη focaccia. Και το καλύτερο δεν στο είπα; Έχει μόνο 190
θερμίδες
Συστατικά
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κόκκινο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού καθαρισμένο και χωρίς τη πέτσα
1 κ.σ σος από καυτερή πιπεριά (τύπου tabasco ή κάτι άλλο)
1 μεγάλο αυγό
Ελαιόλαδο
4 ψωμάκια focaccia, κομμένο στα δύο και ψημμένο στην τοστιέρα
Τρόπος μαγειρέματος
1
Ανακάτεψε το κρεμμύδι, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και τον σολομό σε ένα μεγάλο μπολ
2
Πρόσθεσε μόνο το ασπράδι από το αυγό και ανακάτεψε καλά να ανακατευτούν
3
Πλάσε το μείγμα όπως όταν θέλεις να ετοιμάσεις μπιφτέκια και χώρισε τον "κιμά' σε 4 ίσα κομματια
Δεν είναι όσο δύσκολο φαίνεται. Αρκεί να
το διασκεδάσεις και να έχεις μαζί σου τα κατάλληλα εργαλεία (δες tip).
Άλλωστε σκέψου πως θα τον εντυπωσιάσεις και θα τον...ανεβάσεις!
Συστατικά
5 φύλλα Νόρι (φύκια αποξηραμένα σε μορφή τετράγωνου φύλλου. Θα τα βρεις σε πακέτο των 10 φύλλων)
1 φλυτζάνι ρύζι (υπάρχει ρύζι ειδικά για σούσι)
1 φιλέτο σoλομού
1 ή 2 μακρουλές πιπεριές
1 αγγούρι
Ξίδι
Σάλτσα σόγιας
Ζάχαρη
Αλάτι
Τρόπος μαγειρέματος
1
Πλύνε καλά το ρύζι και το βάλε σε ένα κατσαρολάκι, με νερό που το σκεπάζει τουλάχιστον ένα δάχτυλο.
2
Προσοχή
να μην βράσει παραπάνω από ότι πρέπει, γιατί θα διαλύεται μετά στο
ανακάτεμα. Είναι έτοιμο όταν μαλακώσει τόσο ώστε να μασιέται κανονικά
3
Μέχρι
να γίνει το ρύζι, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Βάλε σε ένα μικρό μπολάκι
10 κουταλιές σούπας ξίδι, 5 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη και ένα κοφτό
κουταλάκι γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε καλά να διαλυθούν τα υλικά
Όταν η blog-οσφαιρα σου βγάζει...
λαβράκι! Μια πίτα διαφορετική από τις άλλες με κάθε λογής ψάρι και
υπέροχη γεύση. Είναι πολύ δημοφιλής στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά όχι τόσο
"ξακουστή" στην Ελλάδα. Δοκίμασέ την και θα δεις πως θα γίνει ο τρόπος
να λατρέψουν τα παιδιά - και οι μεγάλοι - το ψάρι!
Συστατικά
500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
250 γρ. φρέσκο σολωμό φέτα
1 φλιτζάνι αποφλοιωμένες γαρίδες
2 φλιτζάνι άπαχο γάλα
1 φύλλο δάφνης
1 κιλό πατάτες
60 γρ. μαργαρίνη ή βιτάμ
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κ.σ. κρασί λευκό ξηρό
1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ τυρί gouda ή cheddar τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1
Βάλε 1 και 1/4 του φλιτζανιού γάλα μαζί με το φύλλο δάφνης, το μπακαλιάρο, το σολωμό και λίγο φρέσκο πιπεράκι σε μια κατσαρόλα.
2
Βράσε σε χαμηλή φωτιά για 10'-12' μέχρι να μαλακώσουν τα ψάρια. Παράλληλα καθάρισε τις πατάτες και βάλε να βράσουν καλά.
"Ένας από τους αγαπημένους τρόπους για να
μαγειρέψω τσιπούρα ή λαυράκι όταν είμαι μόνος σπίτι. Όλα σε ένα σκεύος
για οικονομία και ευκολία. Το ψάρι με αυτόν τον τρόπο γίνεται πολύ
τρυφερό και παίρνει γεύσεις από το στρώμα λαχανικών στο οποίο το
μαγειρεύεις" εξηγεί ο Ευτύχης στο βιβλίο του "Μαγειρική Οικονομία"!
Συστατικά
1 τσιπούρα
¼ μέτριο λάχανο
5 κρεμμύδια
2 καρότα
Mερικά φύλα σέλινο
Mερικά φύλα μαϊντανό
Λίγο αποξηραμένο δεντρολίβανο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
½ λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
Χυμό από μισό λεμόνι
Τρόπος μαγειρέματος
1
Κόβεις τα κρεμμύδια και το λάχανο σε λωρίδες. Καθαρίζεις τα καρότα και τα κόβεις σε ροδέλες
2
Γεμίζεις
την κοιλιά της τσιπούρας με μαϊντανό, τις ροδέλες λεμονιού και 4-5
ροδέλες κρεμμύδι. Πασπαλίζεις επίσης εσωτερικά με αλάτι, πιπέρι και
δεντρολίβανο
3
Βάζεις λάχανο, κρεμμύδι και καρότο με 1 ποτήρι νερό σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά
Ο Έλληνας Σεφ ετοιμάζει διαφορετικά
σουβλάκια από φρέσκο τόνο, υπέροχη σάλτσα πέστο και μοναδική γεύση.
Γιατί το νόστιμο φαγητό δεν είναι ανάγκη να είναι και παχυντικό!
800 γρ. τόνο κομμένο σε κύβους
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
2 κ.γ. αλάτι χοντρό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το pesto: μια χούφτα βασιλικό πλυμμένο και στεγνό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. κουκουνάρι
40-50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος μαγειρέματος
1
Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί με τον τόνο σε ένα μπολ και σκέπασε με μεμβράνη για μισή με μία ώρα
2
Όση ώρα παίρνει το τόνος τα αρώματα των υπόλοιπων συστατικών ετοίμασε το πέστο
3
Βάλε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τον βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι και στο τέλος την παρμεζάνα
4
Το μείγμα θα γίνει μια πάστα και στη συνέχεια προσθέτεις ελαιόλαδο για να πάρει το πέστο βελούδινη υφή
Ένα ιδιαίτερα γευστικό πιάτο από το
βιβλίο της Ντίνας Νικολάου "Η Κουζίνα της Μαμάς Μου" (Εκδ. Φερενίκη). Η
διάσημη chef επιστρέφει στην γέννετειρά της, την Κυρτώνη και μας
μεταφέρει μυρωδιές από οικογενειακά τραπέζια!
Συστατικά
1 χταπόδι του ενός κιλού περίπου
200 γρ. Κοφτό μακαρονάκι
¼ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
300 γρ. Ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
1 φύλλο δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
1 ξερό κλωνάρι θυμάρι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 λίτρο νερό
αλάτι και πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1
Πλένουμε καλά το χταπόδι και αφαιρούμε το δόντι.
2
Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα σκεπασμένη, σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά να μαλακώσει και να βγάλει τα υγρά του.
3
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το φύλλο δάφνης, την κανέλα και το θυμάρι.
4
Αφήνουμε την κατσαρόλα ανοικτή για να εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού και να μείνει μόνο το άρωμά του.
... Διαβάστε περισσότερα »
Υποβλήθηκε από themelina54 την Κυρ, 2011-02-27 18:37. Ελληνική Κουζίνα Σμυρναΐικη Παραδοσιακές συνταγές Κυρίως πιάτα με κρέας 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας λάδι από το τηγάνι 1/2 pumaro 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2 κουταλάκια κύμινο 2 σκελίδες σκόρδο 2-3 φέτες ψωμί μουσκεμένες αλάτι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 4 10 λεπτά προετοιμασία 20 λεπτά Κιμάς Κύμινο ντοματοπολτός Ψωμί
Υλικά συνταγής Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε... 2-3 φέτες ψωμί μουσκεμένες 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλάκια κύμινο αλάτι
1/2 pumaro 1 κουταλιά σούπας λάδι από το τηγάνι 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε από το μίγμα, το πλάθουμε στα χέρια μας και του δίνουμε μακρόστενο σχήμα. Τα τηγανίζουμε στο λάδι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το pumaro, μια κουταλιά της σούπας από το λάδι που τα τηγανίσαμε, τη ζάχαρη και λίγο νερό και τα βράζουμε για λίγα λέπτα. Μετά βάζουμε τα Σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα για 10 λεπτά να βράσουν. Κατηγοριοποίηση συνταγής Είδος Κουζίνας: Ελληνική Κουζίνα Είδος Κουζίνας: Σμυρναΐικη
Κατηγορία συνταγής: Παραδοσιακές συνταγές Κατηγορία συνταγής:
... Διαβάστε περισσότερα »
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλια της σουπας ριγανη τριμμενη 1 κουταλακι του γλυκου πιπερι
1 ποτηρακι του κρασιου ελαιολαδο
αναμιγνύουμε ολα τα υλικα και ζυμωνουμε.... πλαθουμε τα μπιφτεκακια , τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψι και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτα μπορειτε να το συνοδέψετε με ρύζι Κατηγοριοποίηση συνταγής Είδος Κουζίνας: Ελληνική Κουζίνα
Φτιάξτε αυτήν την γλυκόξινη πίτα που θα λατρέψετε.
Υλικά Για τη ζύμη 2 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση 2/3 φλιτζανιού κρύο βούτυρο ή μαργαρίνη 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 4-5 κουταλιές κρύο νερό
Για τη γέμιση 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για κάθε χρήση 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο 6 φλιτζάνια φρέσκα μύρτιλλα
Εκτέλεση 1.
Ανακατέψτε το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το βούτυρο
μέχρι να σχηματιστούν χονδροειδή κομμάτια. Προσθέστε νερό (ίσως λίγο
παραπάνω από 5 κουταλιές) μέχρι το αλεύρι να υγρανθεί και δουλέψτε το
μείγμα μέχρι να γίνει μια ζύμη. 2. Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μπάλες, πατήστε τες ελαφρά, τυ
... Διαβάστε περισσότερα »
Δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή για πλούσιας γεύσης αμερικάνικο cheesecake χωρίς ψήσιμο.
Υλικά Για τη βάση 1 και 1/2 φλιτζάνια θρυμματισμένα μπισκότα τύπου Digestive 1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
Για τη γέμιση 450 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας 1/4 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 40% λιπαρά
Εκτέλεση 1.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ανακατέψτε όλα τα υλικά της
βάσης μαζί, στρώστε τα ομοιόμορφα σε ένα πυρέξ ή μια φόρμα ή ένα σε ένα
ταψί με ένα τσέρκι και ψήστε για 8 με 10 λεπτά. 2. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. 3.
Χτυπήστε το τυρί μέχρι να μαλακώσει και στη
... Διαβάστε περισσότερα »
Οι ελιές είναι ένα συστατικό που στην Ελλάδα υπάρχει σε
αφθονία και εξαιρετική ποιότητα οπότε και κάθε συνταγή που το περιέχει
ως βασικό συστατικό μπορεί να γίνει άψογη από πλευρά υλικών και για αυτό
την προτιμάμε.
Εκτέλεση 1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 2. Αλείφουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. 3. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία γκριλιέρα και βάλτε το κοτόπουλου για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. 4. Μεταφέρτε το κοτόπουλο στο φούρνο και αφήστε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά. 5. Στη γκριλιέρα ψήστε και τα λεμόνια για ένα με δύο λεπτά την κάθε πλευρά. 6. Βγάλτε το κοτόπουλο και σερβίρετε με τα λεμόνια και τις ελιές.
Εκτέλεση 1. Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ. 2. Προσθέστε το χοιρινό και σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας και έπειτα αφαιρέστε από το τηγάνι. 3. Προσθέστε το κρεμμύδι στο τηγάνι και ανακατέψτε-τηγανίστε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. 4.
Προσθέστε τη μαρμελάδα, τη σάλτσα τσίλι, το νερό, και τα μπιζέλια.
Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να γίνουν
είναι τραγανά. 5. Ξαναρίξτε το χοιρινό στο τηγάνι και σοτάρετε άλλα 2-3 λεπτά
Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική