Σάββατο, 2024-05-18, 10:28 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
      

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Συνταγές μαγειρικής
    Πιπεριές με μπακαλιάροΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα

    Για τη Γεμιση
    500 γρ. μπακαλιάρο ξηρό
    1 φύλλο δάφνης
    4 πατάτες μεγάλες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
    4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    ½ φλιτζάνι γάλα
    αλάτι, πιπέρι

    Για τις πιπεριες
    16 πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες και ανοιγμένες μόνο στην κορυφή
    6 κουτ. σούπας ελαιόλα ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 196 | Added by: marilou | Date: 2012-03-22 | Comments (0)

    [video]
    Τι χρειαζόμαστε:
    Ζυμαράκι: 370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μαγιά ξηρή 250 ml.ζεστό νερό 1 1/2 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ζάχαρη άχνη 2 κ.σ. λάδι 1 ελιά κομμένη στη μέση για μάτια κόκκινη πιπεριά σε μικρές λωρίδες για τη γλώσσα ρίγανη για να πασπαλίσουμε το σώμα. Γέμιση: 250 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο 220 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη 15 φέτες πεπερόνι, ή ζαμπόν ή λουκάνικα[ότι προτιμάτε] 35 γρ. μανιτάρια σε φέτες 1/2 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες σάλτσα ντομάτας σπιτική ή σε βαζάκι 70 γρ. ελιές γεμιστές κομμένες σε φετάκια(προαιρετικά).[/video]
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 176 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-22 | Comments (0)

    Φοκάτσια με κρεμμύδι και φασκόμηλοYλικά

    Για την προετοιμασία

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 234 | Added by: marilou | Date: 2012-03-22 | Comments (0)

    [video]
    Τι χρειαζόμαστε:
    800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κ.γ. baking powder 230 γρ. λάδι 230 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι 200 γρ. ταχίνι 120 γρ. ζάχαρη 1 1/2 – 2 κ.γ. κανέλα[/video]
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 179 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-22 | Comments (0)

    Ταχινόπιτα


    Eκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Xτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο. Xαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ την πορτοκαλάδα και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια και τις σταφίδες, ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε σε στρογγυλό ταψί (διαμέτρου 25 εκατοστών) λαδωμένο και πασπαλισμένο με ελάχιστο αλεύρι. Ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα και να μη ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 152 | Added by: marilou | Date: 2012-03-22 | Comments (0)

    Ποιές τροφές τονώνουν ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 221 | Added by: marilou | Date: 2012-03-20 | Comments (0)

    Πέννες Ρόζα (με σπανάκι και κοτόπουλο)
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 246 | Added by: marilou | Date: 2012-03-18 | Comments (0)

    Πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο να τη φτιάξετε!
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 171 | Added by: marilou | Date: 2012-03-18 | Comments (0)

    [video]
    Τι χρειαζόμαστε:
    500-600 γρ. αλεύρι γ. ό. χ. 1 φακελάκι μαγιά ξηρή 120ml γάλα 1 κουταλιά σ. βούτυρο 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη 1 κ.γλ. αλάτι 1 αυγό 2 σταφίδες για μάτια[/video]
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 124 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-17 | Comments (0)

    [video]
    Τι χρειαζόμαστε:
    1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους φρέσκιες ή και κατεψυγμένες 1 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί 2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη 1/2 ποτήρι κρασιού λάδι αλάτι - πιπέρι tabasco μερικές σταγόνες πελτέ ντομάτας 2 1/2 κούπες ρύζι μπασμάτι ή για πιλάφι 3 κούπες νερό 1 κ.σ. βούτυρο φυτίνη[/video]
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 164 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-17 | Comments (0)

    [video]
    Τι χρειαζόμαστε:
    1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες 200 g μανιτάρια πορτσίνι, τα οποία έχουμε μουσκέψει για 10 λεπτά σε νερό 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο 3 πατάτες κομμένες σε κύβους 1 νεροπότηρο μαυροδάφνη χυμός ενός πορτοκαλιού 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο 1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης και καρυκεύματα (άσπρη - μπορντό συσκευασία) αλάτι[/video]
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 150 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-17 | Comments (0)

    [video]
    Τι χρειαζόμαστε:
    6-7 μανιτάρια πλευρώτους μεγάλα, κομμένα σε λουρίδες 1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο 2 κουτ. της σούπας νερό 4 κούπες σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια 9 λαζάνια ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)

    Γέμιση: 300 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο 450 γρ τόφου 1 κουτ. του γλυκού αλάτι (προαιρετικό) 2 κουτ. της σούπας διατροφική μαγιά (προσθέτει μία γεύση τυριου) 2 κουτ. του γλυκού ρίγανη 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου 1 κουταλάκι βασιλικό 1/2 κουταλάκι δενδρολίβανο 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν [/video]
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 136 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-17 | Comments (0)

    [video]Τι χρειαζόμαστε:
    1 πακέτο αγριόρυζο 1 ματσάκι μαϊντανό 1 ματσάκι άνηθο 1 μπωλ αρακά σωταρισμένο η βρασμένο 1/2 μπωλάκι σταφίδες μαύρες 1/2 πιπεριά κίτρινη 1/2 πιπεριά κόκκινη 1/2 πιπεριά πορτοκαλί Αλάτι Πιπέρι
    Για τη σος βινεγκρέτ: 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα κανονική ελάχιστη καυτερή μουστάρδα ντιζόν 4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 φλυτζάνι λάδι (ή και λιγότερο) Αλάτι Πιπέρι [/video]
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 117 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-17 | Comments (0)

    Γευστικότατη και εντυπωσιακή.

    Τη συνταγή για αυτή τη σαλάτα την έχω βρει στις συνταγές της παρέας .

    Τι χρειαζόμαστε:

    4 πατάτες

    μέτριες

    4 παντζάρια

    4 καρότα μέτρια

    5 αυγά

    1 κούπα μαγιονέζα

    2-3 κρεμμδάκια φρέσκα

    λίγο άνιθο

    1 σκελίδα σκόρδο

    1 κ.σ. ξύδι

    1. λεμονι

    ελαιόλαδο

    Αλάτι - πιπέρι

    Πως φτιάχνουμε την σαλάτα :

    Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο λεμόνι, λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

    Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, το ξύδι, λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη και αυτά να κρυώσουν.

    Βράζουμε τα καρότα, τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Προσθέτουμε το χυμό απο το μισό λεμόνι, λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

    Βράζουμε τα αυγά σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε και ξεχωρίζουμε τους κρόκους απο τα ασπράδια. Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα αφήνουμε στην άκρη σε ξεχωριστά μπωλάκια.

    Σε μία φόρμα πού θα μπορούμε να αναποδογυρίσουμε, αρχίζουμε να βάζουμε τα υλικά σε στρώσεις, με την ακόλουθη σειρά :

    ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΑΝΗΘΟ, τούς ΚΡΟΚΟΥΣ και το ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 187 | Added by: marilou | Date: 2012-03-14 | Comments (0)

    Γευστικότατη και εντυπωσιακή.


    Τη συνταγή για αυτή τη σαλάτα την έχω βρει στις συνταγές της παρέας .

    Τι χρειαζόμαστε:

    4 πατάτες

    μέτριες

    4 παντζ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 255 | Added by: alexia | Date: 2012-03-13 | Comments (0)

    http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/ff8e7d666c3133a1262c1a323229cc37_M.jpgΞεφύγετε για λίγο από τις κλασικές κόκκινες και λευκές σάλτσες... ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 173 | Added by: marilou | Date: 2012-03-13 | Comments (0)

    (4 πίτες):

    250gr αλεύρι κίτρινο για πίτες/χωριάτικο ψωμί

    χλιαρό νερό (μου πήρε περίπου 2 δαχτυλάκια ποτήρι νερό)

    2 κουταλάκια γλυκού ξηρή μαγιά

    ¾ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

    ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

    ελαιόλαδο

    #Σε μια γαβαθούλα ρίχνουμε τα ξηρά υλικά (αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, μαγιά) και ανακατεύουμε.

    Μετά ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακιά, εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

    Ζυμώνουμε περίπου για ¼ της ώρας και όσο ζυμώνουμε αλείφουμε με λίγο λάδι τα χέρια μας.

    Αυτό το κάνουμε 2-3 φορές προς το τέλος του ζυμώματος.

    Κάνουμε τη ζύμη μπάλα, τυλίγουμε το μπωλ με ζελατίνα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι.

    Μετά το ξαναζυμώνουμε, το χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και ξανατυλίγουμε το μπωλ με ζελατίνα και αφήνουμε άλλη μια ώρα να φουσκώσει πάλι.

    Τότε η ζύμη είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.

    Πιάνουμε ένα ένα τα μπαλάκια και τα ανοίγουμε από το κέντρο προς τις άκρες, με τα δάχτυλα, σε πιτάκια μέχρι να έχει το σχήμα της πίτας που ξέρουμε.

    Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι σε μέτρια φωτιά.

    Βάζουμε μια μια τις πίτες. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη να τη γυρίσουμε να ψηθεί από την άλλη πλευρά όταν αρχίζουν να δημιουργούνται φυσαλίδες στην επιφάνεια.

    Την ψήνουμε λίγο και από την άλλη πλευρά και είναι έτοι ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 100 | Added by: marilou | Date: 2012-03-12 | Comments (0)

    3/4 του νεροπότηρου χλιαρό νερό

    1/4, του ίδιου νεροπότηρο, ελαιόλαδο

    1/2 κ.γ αλάτι

    1/4 κ.γ σόδα μαγειρική

    αλεύρι για όλες τις χρήσης (όσο πάρει)

    πιπέρι

    #Γεμίζουμε το ποτήρι ως τα 3/4 με χλιαρό νερό και το συμπληρώνουμε με το λάδι.Το αδειάζουμε σε μία λεκάνη και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ' το αλεύρι.

    Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

    Το αφήνω να σταθεί 1/2 ώρα και το χωρίζω στα δύο.

    Ανοίγω το ένα κομμάτι σε φύλλο, το στρώνω στο ταψί, που το έχω λαδώσει, βάζω την γέμιση και βάζω και το άλλο φύλλο από πάνω.

    Χαράζω και ψήνω.

    Ταψί Νο.30, αλουμινένιο! Φουσκώνει πολύ λίγο.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 143 | Added by: marilou | Date: 2012-03-12 | Comments (0)

    2 1/2 φλυτζ τσαγ αλεύρι

    μαγιά φρέσκια μεγέθους 1 καρυδιού

    1 φλυτζ τσαγ νερό

    λίγο ούζο

    #Βάλτε το αλεύρι σε μπώλ

    Ζεστάνετε το νερό, ρίξτε μέσα τη μαγιά και ανακατέψτε να διαλυθεί καλά.

    Ρίξτε τη στο αλεύρι και ρίξτε και λίγο ούζο

    Ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια

    Αλείψτε το ταψάκι σας με λίγο λάδι και ανοίξτε τη ζύμη με τα δάχτυλα να το καλύψει

    Βάλτε τη γέμιση της αρεσκείας σας

    Ψήστε στους 200 μέχρι να πάρει χρώμα

    Τα υλικά είναι για 2 ταψάκια αλουμινίου. Το αλεύρι λίγο λίγο, όσο σας πάρει να μην κολλάει. Όχι πολύ γιατί σκληραίνει η ζύμη. Αν μείνει 10΄ στο μπωλ γίνεται πολύ μαλακή και ανοίγει πιο εύκολα στο ταψί. Το νερό όχι καυτό γιατί κόβει η μαγιά (ζεστό να το αντέχετε στο δάχτυλό σας μέχρι το 10)
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 152 | Added by: marilou | Date: 2012-03-12 | Comments (0)

    1 φαριν-απ

    1 γιαούρτι

    250 γρ μαργαρίνη

    ελάχιστο αλάτι-ζάχαρη

    #Ζυμώνουμε τα υλικά ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

    Κόβουμε κομμάτια ζύμης, τα ανοίγουμε ως συνήθως, βάζουμε την γέμιση που προτιμάμε και κλείνουμε πιέζοντας τα πλάγια με ένα πιρούνι.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 105 | Added by: marilou | Date: 2012-03-12 | Comments (0)

    1 1/2 κούπα κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    1/4 κουταλάκι αλάτι

    2 κουταλάκια ζάχαρη

    3 αβγά

    2 κουταλάκια κονιάκ

    1 1/2 κούπα γάλα

    2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

    #Σε μπολ βάλτε το αλεύρι με το αλάτι

    Ρίξτε τη ζάχαρη και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα

    Προσθέστε το κονιάκ και το γάλα

    Χτυπήστε με το μίξερ να γίνει πηχτός, λείος χυλός

    Βάζετε και το βούτυρο

    Σκεπάστε κι αφήστε το χυλό στο ψυγείο μισή ώρα

    Ζεστάνετε τον πάτο αντικολλητικού τηγανιού, χωρίς καμία λιπαρή ουσία

    Με κουτάλα βάζετε από το χυλό να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού

    Γυρίστε την κρέπα να ψηθεί κι από την άλλη (ψήνονται πολύ γρήγορα, προσέξτε μην σας καούν)

    Βάλτε τις τη μια πάνω στην άλλη και σκεπάστε με μεμβράνη

    Διατηρήστε τις στο ψυγείο ή φτιάξτε εκείνη την ώρα τις κρέπες

    Γεμίζονται με μερέντα, μπανάνα, ξηρούς καρπούς, μαρμελάδα, ινδοκάρυδο, τρούφα..

    Γίνονται και αλμυρές αν τις γεμίσετε με ζαμπόν, τυρί, μανιτάρια..

    Αν έχετε την ειδική συσκευή για κρέπες, ακόμη καλύτερα!
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 100 | Added by: marilou | Date: 2012-03-12 | Comments (0)

    1η ζύμη

    125 γρ. βούτυρο

    1 αυγό

    100 γρ. ζάχαρη

    1/8 λίτρου γάλα

    1 κ.γ. κανέλα

    1 πρέζα γαρίφαλο

    125 γρ. βρώμη

    125 γρ. αλεύρι

    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

    2η ζύμη

    200 γρ. αλεύρι

    200 γρ. κρύο βούτυρο

    100 γρ. ζάχαρη

    1 πρέζα αλάτι

    100 γρ. τριμμένα αμύγδαλα

    50 γρ. γαλέτα

    ξύσμα από ½ λεμόνι

    1 αυγό

    1 σφηνάκι ρούμι

    3η ζύμη

    200 γρ. αλεύρι

    200 γρ. βούτυρο

    200 γρ. ζάχαρη

    200 γρ. αμύγδαλα

    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

    1 κ.γ. κανέλα

    1 πρέζα γαρίφαλο

    2 κρόκοι αυγού

    4η ζύμη

    250 γρ. αλεύρι

    250 γρ. βούτυρο

    200 γρ. ζάχαρη

    250 γρ. αμύγδαλα

    2 κ.γ. ρούμι

    1 κ.γ. κανέλα ξύσμα λεμονιού

    1 κ.σ. κακάο

    2 αυγά

    1 πρέζα γαρίφαλο

    #Σε όλες η διαδικασία είναι ίδια.

    Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και προσθέτουμε τα υγρά.

    Δεν κουράζουμε την ζύμη μας και έχουμε πάντα το βούτυρο κρύο σε κομμάτια μικρά για να ενσωματωθεί καλά.

    Στην συνταγή 1 μπορούμε τα 125 γρ. βρώμη να τα κάνουμε 75 και τα υπόλοιπα 50 τριμμένο αμύγδαλο.

    Στην συνταγή 2 μπορούμε να ψήσουμε την τάρτα μόνη στον φούρνο ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 70 | Added by: marilou | Date: 2012-03-12 | Comments (0)

    1 φακελάκι ξηρή μαγιά

    2 κουταλιές ζάχαρη

    1 κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα

    4 κούπες αλεύρι δυνατό (αυτό που φτιάχνουμε τσουρέκι και ψωμάκι)

    1 κουταλάκι αλάτι

    2 κουταλιές σπορέλαιο

    2 αβγά

    1 κούπα βούτυρο μαλακό

    #Διαλύστε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα κι αφήστε να σταθεί

    Κοσκινίστε αλεύρι, προσθέστε το αλάτι κι ανοίξτε λάκκο

    Ρίξτε στο λάκκο το λάδι, τα αβγά, τη μαγιά

    Ζυμώστε να γίνει ζύμη μαλακιά, λεία και εύπλαστη, να μην κολλά στα δάκτυλα

    Καλύψετε με πετσέτα το μπολ και βάλτε τη ζύμη σε ζεστό μέρος 2 ώρες περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο

    Πατήστε τη να ξεφουσκώσει και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε φύλλο

    Βουτυρώστε το μισό φύλλο με σπάτουλα, βάζοντας το 1/3 από το βούτυρο, αφήνοντας αβουτύρωτο το γύρω μέρος

    Αλείψτε το περιθώριο αυτό με νερό και διπλώστε να κολλήσει στις άκρες

    Πατήστε πάλι με τον πλάστη να πλατύνει λίγο και επαναλάβετε τη διαδικασία, βουτυρώνοντας τη μισή πλευρά και διπλώνοντάς τη.

    Μαζέψτε σε μπάλα τη ζύμη, βάλτε τη στο μπολ και σκεπάστε τη

    Αφήστε τη στο ψυγείο 3 ώρες

    Για τα κρουασάν, ανοίγετε σε φύλλο και ξεκινώντας από το κέντρο χαράζεται σε τρίγωνα όλο το φύλλο
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 97 | Added by: marilou | Date: 2012-03-12 | Comments (0)

    1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (1-2κουταλιές της σούπας να αφαιρεθούν)

    1 πλάκα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

    1 γιαούρτι στραγγιστό

    1 κουτ του γλυκού κοφτό αλάτι.

    #Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε 1-2 λεπτά να χλιαρέψει.

    Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι και με το αυγοδάρτη ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλατάκι και ανακατεύουμε πάλι.

    Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και αρχίζουμε και χρησιμοποιούμε τα χεράκια μας για να κάνουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

    Ανοίγουμε σε φύλλο λεπτό και με ένα ποτήρι με φαρδύ στόμιο κόβουμε την ζύμη, όση ζύμη περισσέψει την μαζεύουμε και την φυλάμε σκεπασμένη για να μην ξεραθεί.

    Γεμίζουμε με ότι θέλουμε....λουκανικάκια, ή φιλαδέλφεια,η ότι βάζει η κάθε νοικοκυρά για να κάνει τα τυροπιτάκια της!!!

    Κλείνουμε και πατάμε καλά με ένα πιρουνάκι, βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στον αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

    Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη που έχουμε φυλάξει και ανοίγουμε πάλι σε φύλλο λεπτό.

    Η ζύμη θα είναι λίγο λιπαρή από το βούτυρο.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 94 | Added by: marilou | Date: 2012-03-12 | Comments (0)

    1 ποτήρι νερό χλιαρό

    3 κ.σ. ελαιόλαδο

    1 πρέζα αλάτι

    1 κ.γ. ξύδι

    αλεύρι όσο πάρει (περίπου 5 κούπες)

    # Σε λεκάνι βάζουμε το νερό, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε κούπα κούπα το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Μόλις η ζύμη μαζευτεί γύρω από το κουτάλι, αφήνουμε το κουτάλι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.

    Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί 40 λεπτά.

    Ξαναζυμώνουμε και χωρίζουμε σε 6-10 μπαλάκια.(ανάλογα πόσα φύλλα θέλετε)

    Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με πλάστη σε φύλλο όσο το δυνατόν πιο λεπτό.

    Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το πρώτο φύλλο τσαλακωτά. Συνεχίζουμε με λάδωμα –φύλλο τσαλακωτά, και στη μέση βάζουμε τη γέμιση.

    Στο τελευταίο φύλλο αλείφουμε πάλι λίγο αραβοσιτέλαιο και ραντίζουμε με λίγο νερό.

    Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά με 1 ώρα.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 94 | Added by: marilou | Date: 2012-03-12 | Comments (0)

    Προετοιμασία: 25 λεπτά και 1,5 ώρα αναμονή | Μαγείρεμα: 5 λεπτά | Σύνολο: 30 λεπτά και 1,5 ώρα αναμονή

    Συνταγή για: 6 μεγάλες ή 12 μικρές πίτες

    Αλεύρι: 500 γρ. και λίγο για το άνοιγμα

    Χλιαρό νερό: 250 ml

    Ελαιόλαδο: 1 κουταλιά σούπας

    Αλάτι: 2 κουταλάκια τσαγιού

    Ξερή μαγιά: 1,5 κουταλιά σούπας

    #1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και την μαγιά. Ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνετε το νερό και το λάδι. Ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ελαστική ζύμη (10 - 15 λεπτά)

    2. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει για 1,5 περίπου ώρα.

    3. Προθερμαίνετε το φούρνο καλά στους 250 βαθμούς.

    4. Ζυμώνετε ελαφριά τη ζύμη και την χωρίζετε σε 6 ή 12 κομμάτια, ανάλογα αν θέλετε μεγάλες ή μικρές πίτες. Σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, ανοίγετε σε στρογγυλές πιτούλες και τις βάζετε σε ταψί λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόχαρτο.

    5. Ψήνετε τις πίτες στο φούρνο για 5 λεπτά. Μην τις παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν. Οι πίτες φουσκώνουν σαν μπαλονάκια (αυτό τις κάνει ιδανικές για γεμιστά σάντουιτς)

    6. Βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν πριν τις φυλάξετε.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 89 | Added by: marilou | Date: 2012-03-12 | Comments (0)

    500 γρ. Αλεύρι

    ½ φλ. Τσαγιού βούτυρο λιωμένο

    2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα

    ½ εως ένα φλ. Τσαγιού γάλα χλιαρό

    2 κουταλάκια αλάτι

    1 φακελάκι μαγιά

    #Σε λεκάνη βάζουμε το ½ φλ. τσαγιού γάλα και διαλύουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε ½ φλ. τσαγιού αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνετε και αν χρειαστεί προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα. Αφήνετε τη ζύμη πάλι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια την ανοίγετε σε φύλλο 1 εκατοστού και την κόβετε σε κύκλους διαμέτρου 8 εκατοστών. Βάζετε στο κέντρο κάθε δίσκου μια κουταλιά γέμιση. Αλοίφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου γύρω – γύρω τους δίσκους, τους οποίους στη συνέχεια διπλώνετε σχηματίζοντας μισοφέγγαρα. Τα πλάθετε λίγο να πάρουν αυγοειδές σχήμα και τα αφήνετε πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα να φουσκώσουν λίγο ακόμη.

    Τα πιροσκί τηγανίζονται σε κατσαρόλα με μπόλικο λάδι καλής ποιότητας.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 88 | Added by: marilou | Date: 2012-03-12 | Comments (0)

    2/3 κούπας γάλα στους 40 βαθμόυς

    30 γρ μαγία νωπή

    1/2 κ.γ ζάχαρη

    2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    1/4 κ.γ αλάτι

    2 κ.σ λάδι

    #Διαλύστε τη μαγία στο γάλα, μαζί και την ζάχαρη.

    Βάλτε ολα τα υπόλοιπα ύλίκα και ζυμωστε.

    Αφήστε το ζυμάρι να φουσκώσει περίπου 45 λεπτά.

    Ανοίξτε οβάλ φιλαράκια 12 εκ περίπου και γεμίστε με τα υλίκα της γέμισης. Κλείστε τα πείνιρλακια.

    Αφήστε τα να στάθουν 15 λέπτα και ψήστε στους 190 βαθμόυς για 10 λεπτά
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 85 | Added by: marilou | Date: 2012-03-12 | Comments (0)

    Είναι το δεύτερο πιο διάσημο cocktail στον κόσμο. Έχει μόλις 150 Θερμίδες και συνδυάζει την αντιοξειδωτική και αμυντική δράση της βιταμίνης C από το χυμό lime.

    Συστατικά

    • 2.5 oz λευκό ρούμι
    • 1.5 oz κόλα
    • Χυμό lime
    • Πάγο

    Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προσθέτουμε σε ένα ποτήρι το ρούμι, με την κόλα και το χυμό lime

  • 2

    Γαρνίρουμε με ένα lime, κομμένο στα τέσσερα

  • Μπορείς να βάλεις λίγη σόδα αντί για κόλα και να κάνεις το cocktail σου ακόμη πιο ελαφρύ

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 116 | Added by: ludia | Date: 2012-03-12 | Comments (0)


    Η προετοιμασία θα σε απασχολήσει μόλις 15-20 λεπτά. Είναι γρήγορο έυκολο και λαχταριστό. Για εσένα που λατρεύεις την γεύση του καφέ.

    Συστατικά

    • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
    • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
    • 1 συσκευασία τυρί κρέμα (200 γρ)
    • 2 βανίλιες
    • 1 δόση ιταλικό καφέ εσπρέσο
    • 1 κ.σ. κονιάκ
    • Κακάο για το γαρνίρισμα

    Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Χτύπα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη να αφρατέψει και πρόσθεσε το τυρί κρέμα να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα

  • 2

    Ανακάτεψε τον καφέ με το κονιάκ και ράντισε με αυτό τα μπισκότα. Μπορείς εναλλακτικά να βουτήξεις τα σαβαγιάρ ένα, ένα στο μείγμα

  • 3

    Στρώσε μια στρώση μπισκότα και από επάνω μια στρώση κρέμα. Επανάλαβε με μπισκότα και ξανά με την υπόλοιπη κρέμα

  • 4

    Με ένα κόσκινο πασπάλισε το κακάο επάνω από το γλυκό και άφησέ το στο ψυγείο να σφίξει



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 127 | Added by: ludia | Date: 2012-03-12 | Comments (0)


    Τραγανά, ολόγλυκα και πανεύκολα. Είναι cookies γλύκισμα για πρωινό, που θα συνοδεύσουν υπέροχα τον καφέ σου. Μια πολύ καλή ιδέα να αξιοποιήσεις την μυρωδάτη σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι που έμαθες εδώ στο TLIFE. Για να τη θυμηθείς κάνε κλικ εδώ

    Συστατικά

    • 1/3 του φλιτζανιού βούτυρο
    • 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
    • 1 αυγό
    • 6 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
    • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
    • 1 1/2 κ.γ. baking powder

    Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC

  • 2

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη

  • 3

    Στη συνέχεια πρόσθεσε και τη μαρμελάδα με το αυγό και ανακάτεψε καλά με σύρμα ή στο μίξερ να γίνουν ένα σώμα

  • 4 ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 163 | Added by: ludia | Date: 2012-03-12 | Comments (0)


    Είναι μια απλή συνταγή που θα σου δώσει όμως ένα ιδιαίτερο burger. Ίσως και το πιο gourmet burger που έχεις φάει ποτέ. Φτιάξε τα πεντανόστιμα τρυφερά μπιφτέκια από σολομό και απόλαυσέ τα σε ψημμένη focaccia. Και το καλύτερο δεν στο είπα; Έχει μόνο 190 θερμίδες

    Συστατικά

    • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κόκκινο κρεμμύδι
    • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
    • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 500 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού καθαρισμένο και χωρίς τη πέτσα
    • 1 κ.σ σος από καυτερή πιπεριά (τύπου tabasco ή κάτι άλλο)
    • 1 μεγάλο αυγό
    • Ελαιόλαδο
    • 4 ψωμάκια focaccia, κομμένο στα δύο και ψημμένο στην τοστιέρα

    Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε το κρεμμύδι, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και τον σολομό σε ένα μεγάλο μπολ

  • 2

    Πρόσθεσε μόνο το ασπράδι από το αυγό και ανακάτεψε καλά να ανακατευτούν

  • 3

    Πλάσε το μείγμα όπως όταν θέλεις να ετοιμάσεις μπιφτέκια και χώρισε τον "κιμά' σε 4 ίσα κομματια

  • 4

    Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 129 | Added by: ludia | Date: 2012-03-12 | Comments (0)


    Δεν είναι όσο δύσκολο φαίνεται. Αρκεί να το διασκεδάσεις και να έχεις μαζί σου τα κατάλληλα εργαλεία (δες tip). Άλλωστε σκέψου πως θα τον εντυπωσιάσεις και θα τον...ανεβάσεις!

    Συστατικά

    • 5 φύλλα Νόρι (φύκια αποξηραμένα σε μορφή τετράγωνου φύλλου. Θα τα βρεις σε πακέτο των 10 φύλλων)
    • 1 φλυτζάνι ρύζι (υπάρχει ρύζι ειδικά για σούσι)
    • 1 φιλέτο σoλομού
    • 1 ή 2 μακρουλές πιπεριές
    • 1 αγγούρι
    • Ξίδι
    • Σάλτσα σόγιας
    • Ζάχαρη
    • Αλάτι

    Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλύνε καλά το ρύζι και το βάλε σε ένα κατσαρολάκι, με νερό που το σκεπάζει τουλάχιστον ένα δάχτυλο.

  • 2

    Προσοχή να μην βράσει παραπάνω από ότι πρέπει, γιατί θα διαλύεται μετά στο ανακάτεμα. Είναι έτοιμο όταν μαλακώσει τόσο ώστε να μασιέται κανονικά

  • 3

    Μέχρι να γίνει το ρύζι, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Βάλε σε ένα μικρό μπολάκι 10 κουταλιές σούπας ξίδι, 5 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη και ένα κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε καλά να διαλυθούν τα υλικά

  • 4 ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 163 | Added by: ludia | Date: 2012-03-12 | Comments (0)


    Όταν η blog-οσφαιρα σου βγάζει... λαβράκι! Μια πίτα διαφορετική από τις άλλες με κάθε λογής ψάρι και υπέροχη γεύση. Είναι πολύ δημοφιλής στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά όχι τόσο "ξακουστή" στην Ελλάδα. Δοκίμασέ την και θα δεις πως θα γίνει ο τρόπος να λατρέψουν τα παιδιά - και οι μεγάλοι - το ψάρι!

    Συστατικά

    • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
    • 250 γρ. φρέσκο σολωμό φέτα
    • 1 φλιτζάνι αποφλοιωμένες γαρίδες
    • 2 φλιτζάνι άπαχο γάλα
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 1 κιλό πατάτες
    • 60 γρ. μαργαρίνη ή βιτάμ
    • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 5 κ.σ. κρασί λευκό ξηρό
    • 1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
    • 3 κ.σ τυρί gouda ή cheddar τριμμένο
    • Αλάτι και πιπέρι

    Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε 1 και 1/4 του φλιτζανιού γάλα μαζί με το φύλλο δάφνης, το μπακαλιάρο, το σολωμό και λίγο φρέσκο πιπεράκι σε μια κατσαρόλα.

  • 2

    Βράσε σε χαμηλή φωτιά για 10'-12' μέχρι να μαλακώσουν τα ψάρια. Παράλληλα καθάρισε τις πατάτες και βάλε να βράσουν καλά.

  • 3

    Στράγγιξε το ψάρι σε ένα ψιλό σουρωτήρι και ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 136 | Added by: ludia | Date: 2012-03-12 | Comments (0)

    "Ένας από τους αγαπημένους τρόπους για να μαγειρέψω τσιπούρα ή λαυράκι όταν είμαι μόνος σπίτι. Όλα σε ένα σκεύος για οικονομία και ευκολία. Το ψάρι με αυτόν τον τρόπο γίνεται πολύ τρυφερό και παίρνει γεύσεις από το στρώμα λαχανικών στο οποίο το μαγειρεύεις" εξηγεί ο Ευτύχης στο βιβλίο του "Μαγειρική Οικονομία"!

    Συστατικά

    • 1 τσιπούρα
    • ¼ μέτριο λάχανο
    • 5 κρεμμύδια
    • 2 καρότα
    • Mερικά φύλα σέλινο
    • Mερικά φύλα μαϊντανό
    • Λίγο αποξηραμένο δεντρολίβανο
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι και πιπέρι
    • ½ λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
    • Χυμό από μισό λεμόνι

    Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κόβεις τα κρεμμύδια και το λάχανο σε λωρίδες. Καθαρίζεις τα καρότα και τα κόβεις σε ροδέλες

  • 2

    Γεμίζεις την κοιλιά της τσιπούρας με μαϊντανό, τις ροδέλες λεμονιού και 4-5 ροδέλες κρεμμύδι. Πασπαλίζεις επίσης εσωτερικά με αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο

  • 3

    Βάζεις λάχανο, κρεμμύδι και καρότο με 1 ποτήρι νερό σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά

  • 4

    Τοποθετείς πάνω από το λ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 138 | Added by: ludia | Date: 2012-03-12 | Comments (0)


    Ο Έλληνας Σεφ ετοιμάζει διαφορετικά σουβλάκια από φρέσκο τόνο, υπέροχη σάλτσα πέστο και μοναδική γεύση. Γιατί το νόστιμο φαγητό δεν είναι ανάγκη να είναι και παχυντικό!

    • 800 γρ. τόνο κομμένο σε κύβους
    • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
    • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
    • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
    • 2 κ.γ. αλάτι χοντρό
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Για το pesto: μια χούφτα βασιλικό πλυμμένο και στεγνό
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 2 κ.σ. κουκουνάρι
    • 40-50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
    • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

    Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί με τον τόνο σε ένα μπολ και σκέπασε με μεμβράνη για μισή με μία ώρα

  • 2

    Όση ώρα παίρνει το τόνος τα αρώματα των υπόλοιπων συστατικών ετοίμασε το πέστο

  • 3

    Βάλε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τον βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι και στο τέλος την παρμεζάνα

  • 4

    Το μείγμα θα γίνει μια πάστα και στη συνέχεια προσθέτεις ελαιόλαδο για να πάρει το πέστο βελούδινη υφή

  • 5

    Πέρασε τους ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 146 | Added by: ludia | Date: 2012-03-12 | Comments (0)



    Η γαριδομακαρονάδα δεν θέλει συστάσεις... είναι απλά μια σκανδαλιστική απόλαυση! Ετοίμασέ την μόνη σου, σχετικά εύκολα και γρήγορα!

    Συστατικά

    • 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    • Το χυμό και το ξύσμα από δύο λεμόνια
    • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.γ. μπούκοβο
    • Αλάτι και πιπέρι
    • 350 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
    • Κράτησε τα κελύφη της γαρίδας
    • 1/2 κρεμμύδι
    • 300 γρ. λινγκουίνι λεπτά
    • 2 κ.σ. βούτυρο
    • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

    Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα μπολ ανακάτεψε το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό από το ένα λεμόνι, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο και τις γαρίδες να μαριναριστούν. Αλατοπιπέρωσε

  • 2

    Σε μια κατσαρόλα βάλε τα κελύφη της γαρίδας και το κρεμμύδι, σκέπασε με νερό και άσε να βράσουν.

  • 3

    Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Στράγγιξε  να κρατήσεις το ζωμό και πέταξε τα κελύφη

  • 4

    Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει και αλάτι ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 153 | Added by: ludia | Date: 2012-03-12 | Comments (0)

    Ένα ιδιαίτερα γευστικό πιάτο από το βιβλίο της Ντίνας Νικολάου "Η Κουζίνα της Μαμάς Μου" (Εκδ. Φερενίκη). Η διάσημη chef επιστρέφει στην γέννετειρά της, την Κυρτώνη και μας μεταφέρει μυρωδιές από οικογενειακά τραπέζια!

    Συστατικά

    • 1 χταπόδι του ενός κιλού περίπου
    • 200 γρ. Κοφτό μακαρονάκι
    • ¼ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
    • 300 γρ. Ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 1 ξυλάκι κανέλας
    • 1 ξερό κλωνάρι θυμάρι
    • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    • 1 λίτρο νερό
    • αλάτι και πιπέρι

    Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλένουμε καλά το χταπόδι και αφαιρούμε το δόντι.

  • 2

    Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα σκεπασμένη, σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά να μαλακώσει και να βγάλει τα υγρά του.

  • 3

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το φύλλο δάφνης, την κανέλα και το θυμάρι.
  • 4

    Αφήνουμε την κατσαρόλα ανοικτή για να εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού και να μείνει μόνο το άρωμά του. ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 137 | Added by: ludia | Date: 2012-03-12 | Comments (0)



  • Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

    Υποβλήθηκε από themelina54 την Κυρ, 2011-02-27 18:37. Ελληνική Κουζίνα Σμυρναΐικη Παραδοσιακές συνταγές Κυρίως πιάτα με κρέας 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας λάδι από το τηγάνι 1/2 pumaro 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2 κουταλάκια κύμινο 2 σκελίδες σκόρδο 2-3 φέτες ψωμί μουσκεμένες αλάτι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 4 10 λεπτά προετοιμασία 20 λεπτά Κιμάς Κύμινο ντοματοπολτός Ψωμί


    Υλικά συνταγής Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
    2-3 φέτες ψωμί μουσκεμένες
    1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
    2 σκελίδες σκόρδο
    2 κουταλάκια κύμινο
    αλάτι


    1/2 pumaro
    1 κουταλιά σούπας λάδι από το τηγάνι
    1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη


    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα



    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε από το μίγμα, το πλάθουμε στα χέρια μας και του δίνουμε μακρόστενο σχήμα.
    Τα τηγανίζουμε στο λάδι.
    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το pumaro, μια κουταλιά της σούπας από το λάδι που τα τηγανίσαμε, τη ζάχαρη και λίγο νερό και τα βράζουμε για λίγα λέπτα. Μετά βάζουμε τα Σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα για 10 λεπτά να βράσουν. Κατηγοριοποίηση συνταγής Είδος Κουζίνας:
    Ελληνική Κουζίνα
    Είδος Κουζίνας:
    Σμυρναΐικη


    Κατηγορία συνταγής:
    Παραδοσιακές συνταγές
    Κατηγορία συνταγής: ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 447 | Added by: Evelina | Date: 2012-03-11 | Comments (0)

    Υλικά συνταγής Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
    1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
    1 αυγό
    1 μικρο τριμμενο κρεμμυδι
    1/2 ποτήρι γαλα φρεσκο


    1 ποτηρακι του κρασιου κρασι κοκκινο ξηρο
    1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαιντανός
    1/2 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά


    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1/2 κουταλια της σουπας ριγανη τριμμενη
    1 κουταλακι του γλυκου πιπερι


    1 ποτηρακι του κρασιου ελαιολαδο



    αναμιγνύουμε ολα τα υλικα και ζυμωνουμε.... πλαθουμε τα μπιφτεκακια , τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψι και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτα
    μπορειτε να το συνοδέψετε με ρύζι Κατηγοριοποίηση συνταγής Είδος Κουζίνας:
    Ελληνική Κουζίνα


    Κατηγορία συνταγής:
    Κυρίως πιάτα με κρέας


    Χρόνος προετοιμασίας:
    10 λεπτά προετοιμασία


    Χρόνος ψησίματος:
    45 λεπτά


    Μερίδες:
    4


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 216 | Added by: Evelina | Date: 2012-03-11 | Comments (0)

    Μυρωδάτη πίτα με μύρτιλλα

    Φτιάξτε αυτήν την γλυκόξινη πίτα που θα λατρέψετε.

    Υλικά
    Για τη ζύμη
    2 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
    2/3 φλιτζανιού κρύο βούτυρο ή μαργαρίνη
    1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    4-5 κουταλιές κρύο νερό

    Για τη γέμιση
    2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για κάθε χρήση
    1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
    1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
    6 φλιτζάνια φρέσκα μύρτιλλα

    Εκτέλεση
    1. Ανακατέψτε το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το βούτυρο μέχρι να σχηματιστούν χονδροειδή κομμάτια. Προσθέστε νερό (ίσως λίγο παραπάνω από 5 κουταλιές) μέχρι το αλεύρι να υγρανθεί και δουλέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ζύμη.
    2. Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μπάλες, πατήστε τες ελαφρά, τυ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 253 | Added by: ludia | Date: 2012-03-11 | Comments (0)

    Δροσερό cheesecake χωρίς ψήσιμο

    Δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή για πλούσιας γεύσης αμερικάνικο cheesecake χωρίς ψήσιμο.

    Υλικά
    Για τη βάση
    1 και 1/2 φλιτζάνια θρυμματισμένα μπισκότα τύπου Digestive
    1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
    1/3 φλιτζανιού ζάχαρη

    Για τη γέμιση
    450 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας
    1/4 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
    1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 40% λιπαρά

    Εκτέλεση
    1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ανακατέψτε όλα τα υλικά της βάσης μαζί, στρώστε τα ομοιόμορφα σε ένα πυρέξ ή μια φόρμα ή ένα σε ένα ταψί με ένα τσέρκι και ψήστε για 8 με 10 λεπτά.
    2. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
    3. Χτυπήστε το τυρί μέχρι να μαλακώσει και στη ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 268 | Added by: ludia | Date: 2012-03-11 | Comments (0)

    Τραγανιστό κοτόπουλο με λεμόνι και ελιές

    Οι ελιές είναι ένα συστατικό που στην Ελλάδα υπάρχει σε αφθονία και εξαιρετική ποιότητα οπότε και κάθε συνταγή που το περιέχει ως βασικό συστατικό μπορεί να γίνει άψογη από πλευρά υλικών και για αυτό την προτιμάμε.

    Υλικά
    1,5 κιλό φτερούγες κοτόπουλο
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
    1/2 κούπα ελιές Καλαμών
    Χοντρό αλάτι
    Πιπέρι

    Εκτέλεση
    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
    2. Αλείφουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
    3. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία γκριλιέρα και βάλτε το κοτόπουλου για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
    4. Μεταφέρτε το κοτόπουλο στο φούρνο και αφήστε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά.
    5. Στη γκριλιέρα ψήστε και τα λεμόνια για ένα με δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
    6. Βγάλτε το κοτόπουλο και σερβίρετε με τα λεμόνια και τις ελιές.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 210 | Added by: ludia | Date: 2012-03-11 | Comments (0)

    Χοιρινό με πορτοκάλι

    Δώστε στο χοιρινό μια γλυκιά και συνάμα καυτερή γεύση και απογειώστε το τραπέζι σας χωρίς να φάτε όλη την ημέρα σας στην κουζίνα.

    Υλικά
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    1 φιλέτο χοιρινό κομμένο σε φέτες (περίπου μισό κιλό)
    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    3/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
    2 κουταλιές σούπας σάλτσα τσίλι
    2 κουταλιές σούπας νερό
    2 φλιτζάνια λοβούς μπιζελιών

    Εκτέλεση
    1. Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ.
    2. Προσθέστε το χοιρινό και σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας και έπειτα αφαιρέστε από το τηγάνι.
    3. Προσθέστε το κρεμμύδι στο τηγάνι και ανακατέψτε-τηγανίστε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
    4. Προσθέστε τη μαρμελάδα, τη σάλτσα τσίλι, το νερό, και τα μπιζέλια. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να γίνουν είναι τραγανά.
    5. Ξαναρίξτε το χοιρινό στο τηγάνι και σοτάρετε άλλα 2-3 λεπτά

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 245 | Added by: ludia | Date: 2012-03-11 | Comments (0)

    « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Μάιος 2024  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Δελτία Τύπου - News [5325]
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ-Ειδήσεις Ενημέρωση
    Ελλάδα [2154]
    Ειδήσεις και νέα απο όλη την Ελλάδα - τοπικά νέα
    Κόσμος [1469]
    Οι εξελίξεις στον Κόσμο όπως διαμορφώνονται τώρα. Άμεση Ενημέρωση, νέα και ειδήσεις για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, ...
    Οικονομία [329]
    Διαβάστε όλες τις οικονομικές εξελίξεις, τις χρηματιστηριακές και επιχειρηματικές ειδήσεις, δείτε την εικόνα της αγοράς.
    Αθλητικά νέα [1316]
    Όλα τα αθλητικά νέα, ειδήσεις για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μεταγραφές. Αθλητικές ειδήσεις..
    Μουσικά Νέα [1643]
    Μουσικά Νέα - Ενημέρωση για συναυλίες, νέες δισκογραφίες και άλλα θέματα που αφορούν την Μουσική!
    Gossip από την Showbiz [2305]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz-Gossip από την ελληνική showbiz και όχι μόνο. Θέματα από την ζωή των επωνύμων και κουτσομπολιά.
    ***Γελάτε γιατί χανόμαστε....*** [1560]
    Αστεια video, έξυπνα, τολμηρά, κουφά ανέκδοτα, χιούμοριστικές εικόνες, φάρσες, αστείες διαφημίσεις και άφθονο γέλιο καθημερινά!
    Είπαν - Εγραψαν.. [903]
    Δηλώσεις - Συνεντεύξεις-Σοφά Λόγια και σοφές κουβέντες που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν από διάφορα πρόσωπα, γνωστά ή άγνωστα.
    Hξερες ότι [281]
    Ήξερες ότι... - Σαν Σήμερα - Παράδοξα και σχετικά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.
    Συνταγές μαγειρικής [833]
    Συνταγές μαγειρικής έτοιμες στο τραπέζι σας. Μάθετε τώρα εντυπωσιακές, μοναδικές συνταγές φαγητού για να τους αφήσετε όλους άφωνους
    Αστρα Και Ονειρα [130]
    Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [892]
    Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
    Auto-Moto [196]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές Νέα μοντέλα, παρουσιάσεις, test drives, classic cars, green cars, tuning cars, supercars…
    Θρησκεία [34]
    Ειδήσεις για την θρησκεία μας και οχι μονο..
    Tv-Movies [238]
    Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική
    Διαδίκτυο [244]
    Διαδίκτυο ή Ίντερνετ- WEB-TOOLS - tips & μικρά μυστικά! Tricks - Tips - Hacks - Gadgets - Templates.
    Τεχνολογία [172]
    Ενημερωθείτε πάνω σε τεχνολογικά νέα,
    X-FILES [93]
    Ελάτε στον κόσμο του ανεξήγητου..UFO, ΑΤΙΑ, Εξωγήινοι, Παραφυσικά φαινόμενα, Φαντάσματα,Μύθοι, Θρύλοι...κτλ
    Free Online Games [19]
    Free Online Games
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [74]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σπίτι - Κήπος [118]
    Είδη για το σπίτι και το νοικοκυριό. Είδη για τον κήπο. Έξυπνες και χρηστικές προτάσεις. gadgets, αναλώσιμα κ.α.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 2
    Φίλοι-Επισκέπτες: 2
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz