Κτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα σε ένα μπολ τη φυτική μαργαρίνη και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ (το οποίο έχουμε λιώσει μέσα στο γάλα) και λίγο λίγο το αλεύρι, ενώ συνεχίζουμε το κτύπημα, έως ότου γίνει το μείγμα αφράτο.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε στο μπολ με τά υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το κτύπημα για λίγο ακόμη.
Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη μια φόρμα του κέικ με επίπεδη βάση ή όποια άλλη φόρμα θέλουμε και την αλευρώνουμε.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο στους180-190 βαθμούς Κελσίου φούρνο για 45 περίπου λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
Βάζουμε στο μικρό μπολ του μίξερ τη ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Κτυπάμε καλά το μείγμα και ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα συνεχίζοντας το κτύπημα, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
Όταν ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.