Τα κουκιά είναι καλομεστωμένα όταν τα εξωτερικά φλούδια τους αρχίσουν να κιτρινίζουν και να μαυρίζουν.!!!
Εκτέλεση:
Ξεματίζουμε τα κουκιά με ένα μαχαίρι ή με τα δόντια μας σαν πασατέμπο.
Τα βράζουμε μέχρι να ψηθούν 10’-15’ αναλόγως πόσο μεστωμένα είναι, όταν τα πιέζουμε με τα δάχτυλα μας και λιώνουν, είναι ψημένα.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτό να κρυώσουν.
Όταν
κρυώσουν εντελώς !!! τα βάζουμε σε ένα τάπερ, τα αλατίζουμε, τους
βάζουμε μπόλικο ξύδι και ψιλοκομμένο σκόρδο, τα ανακατεύουμε, κλείνουμε
το τάπερ και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά από 2-3 ώρες τα έχει ‘’πιάσει’’ το ξύδι και το σκόρδο και είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε
στο πιάτο όσα κουκιά θέλουμε να φάμε, τους βάζουμε λάδι, έξτρα ξύδι,
και τα γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.
Στο ψυγείο κρατάνε μέχρι και μια βδομάδα χωρίς λάδι !!!
Είναι
σαλατικό εποχής και συνοδεύει όλα τα λαδερά φαγητά, τα θαλασσινά και
τα όσπρια, επίσης είναι και καλός μεζές για ρακή, ούζο και τσίπουρο
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.