5 χοντρές φέτες ψωμί μουλιασμένο και στιμμένο καλά
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό απο ένα λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
2κ.σ. ξύδι
αλάτι και πιπέρι
1 πολύ φρέσκο αυγό βιολογικής τροφής (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε, και
στεγνώνουμε τον μαϊντανό, και καθαρίζουμε απο τα κοτσάνια, κρατώντας
μόνο τα φυλλαράκια του.Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, αλάτι
πιπέρι, το ξύδι και λίγο λάδι και τα πολτοποιούμε. Σιγά σιγά
προσθέτουμετο μουλιασμένο ψωμί, και εναλλάξ το χυμό λεμονιού με το
υπόλοιπο λάδι μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά. Η μαϊντανοσαλάτα πρέπει να
είναι ρευστή, γιατί μετά στο ψυγείο σφίγγει. Εάν θέλετε και είστε
σίγουροι για το αυγό που θα χρησιμοποιήσετε ωμό, το προσθέτετε στο τέλος
στο μπλέντερ και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά μέχρι να έχετε μια
απαλή σάλτσα σαν μούς.Την αφήνετε σε μπώλ στο ψυγείο 2 ώρες πριν την
σερβίρεται.
Ταιριάζει εξαιρετικά με κροκέτες ψαριού, αντικαθιστά
την σκορδαλιάγια όσους δεν τους αρέσει η μυρωδιά της (μπορείτε να
παραλείψετε το σκόρδο σε αυτή την περίπτωση), ή συνοδεύει πολύ
ωραίαβραστά η τηγανητά λαχανικά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.