Στο ΣΤ' βιβλίο, Ερατώ, συνεχίζεται η εξιστόρηση της επανάστασης των Ιώνων, με την παράθεση των επιθετικών ενεργειών του Δαρείου πριν από τη Μάχη του Μαραθώνα. Ακόμη δίνεται η πρώτη εκστρατεία κατά της Ελλάδας που τελειώνει με τη Μάχη του Μαραθώνα. Μέσα σ' αυτήν την εκστρατεία, περιγράφονται πράγματα που έγιναν στην Ελλάδα, όπως η προσφορά των Αιγινητών για υποταγή στον Δαρείο και η παρέμβαση Σπαρτιατών και Αθηναίων, που ανέτρεψαν την κατάσταση στην Αίγινα... Διαβάστε περισσότερα »
Στο Β' βιβλίο, Ευτέρπη, αρχίζει με την εκστρατεία του Καμβύση στην Αίγυπτο που συνεχίζεται και στο Γ' βιβλίο. Σ' αυτό το βιβλίο, δίνει λεπτομερείς και εντυπωσιακές πληροφορίες για την Αίγυπτο, τα ιερά της, τη θρησκεία της, τα ήθη και έθιμα της, καθώς και για την ιστορία της και τις σχέσεις Ελλήνων και Αιγυπτίων.
Στο Γ' βιβλίο, Θάλεια, ξαναγυρίζει στην αρχή, στην εκστρατεία του Καμβύση εναντίον του Άμαση και στα αίτια που την προκάλεσαν. Περιγράφει τη μάχη του Πηλουσίου, την κατάκτηση της Αιγύπτου, την υποταγή της Κυρήνης και της Λιβύης, την εκστρατεία κατά των Αιθιόπων και των Αμμωνίων και την κατάκτηση της Κύπρου. Επίσης περιγράφει την εκστρατεία των Λακεδαιμονίων και Κορινθίων κατά της Σάμου, την εξέγερση του Ψευδοσμέρδη, την ανταρσία των Μάγων, το θάνατο του Καμβύση και την ανάδειξη του Δαρείου σε βασιλιά των Περσών. Παρεμβάλλει την περιήγηση της Ινδικής και πληροφορίες για τους Άραβες, τους Αιθίοπες και τους κατοίκους της Βόρειας Ευρώπης. Τέλος, περιγράφει την υποταγή της Σάμου στους Πέρσες, την εξέγερση των Βαβυλωνίων και την κατάληψη της Βαβυλώνας.
Με την ονομασία Λευκίππη είναι γνωστά τα παρακάτω πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας:
Μία από τις Ωκεανίδες. Αποτελεί ιδεατή ανθρωπόμορφη δευτερεύουσα θεότητα συνυφασμένη με την εικόνα των λευκών κορυφών των μικρών κυμάτων της ... Διαβάστε περισσότερα »
Στην Ελληνική Μυθολογία οι Ωκεανίδες αποτελούν θαλάσσια μυθικά πλάσματα και γενικά εναλίες Νύμφες, με μορφή παρθένου κατά το άνω ήμισυ και ιχθύος κατά το κάτω, όμοιες με τις γοργόνες και άλλοτε με δύο ουραία πτερύγια. Καλούνταν επίσης και Ωκεανίνες ή Ωκεανίτιδεςκαθώς και Ωγενίδες.
Στην ελληνική μυθολογία με τη συλλογική ονομασία Πηγαίες Νύμφες (Πηγαίαι Νύμφαι) είναι γνωστές προσωποποιήσεις των φυσικών δυνάμεων (πέρα από την όποια συσχέτισή τους με τις πηγές). Είχαν τη μορφή παρθένων, τις οποίες θεωρούσαν απευθείας θυγατέρες του ... Διαβάστε περισσότερα »
Η Κασταλία στην ελληνική μυθολογία φέρεται ως ποτάμια Νύμφη, κόρη του Αχελώου, ή κατά παραδόσεις των κατοίκων της Φωκικής Λιλαίας, του Κηφισού. Άλλη παράδοση την αναφέρει ως Νύμφη του ... Διαβάστε περισσότερα »
Η Ηχώ (αρχ. ᾿Ηχώ) ήταν ορεσίβια Νύμφη στην ελληνική μυθολογία, που οι Μούσες την δίδαξαν άσμα, αυλό και σύριγμα. Έτσι έμεινε γνωστή για τη μελωδική φωνή της. Ως μουσικός, κατά μία παράδοση, συναγωνίζονταν τον ... Διαβάστε περισσότερα »
Σύμφωνα με την παγκόσμια ψηφοφορία στο Internet που έληξε στις
07/07/07, ανακοινώθηκαν στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας, τα αποτελέσματα
για τα νέα 7 θαύματα του κόσμου. Η ιδέα ήταν ενός Ελβετοκαναδού
κινηματογραφιστή, του Μπερνάρντ Ουέμπερ, ο οποίος σκέφτηκε να αναδείξει
την αρχιτεκτονική του σύγχρονου κόσμου
Η πυραμίδα στο Chichen Itza (πριν το 800 μ.Χ.) Χερσόνησος Γιουκατάν, Μεξικό
Η Chichen Itza, η πιο διάσημη πόλη ναών των Μάγια, αποτελούσε το
πολιτικό και οικονομικό κέντρο του πολιτισμού των Μάγια. Τα διάφορα
κτίσματα – η πυραμίδα των Κουκουλκάν, ο ναός Chac Mol, η αίθουσα των
χιλίων κολόνων και το πεδίο άθλησης των αιχμαλώτων – είναι ακόμα ορατά
σήμερα και είναι δείγματα μιας εξαιρετικής αφοσίωσης στην αρχιτεκτονική
χώρου και σύνθεσης. Η ίδια η πυραμίδα ήταν η τελευταία και, ευλόγως, η
μεγαλύτερη, από όλους τους ναούς των Μάγια.
Κατά την Ελληνική Μυθολογία οι νύμφες Αύρες ήταν κόρες του Βορέα εξ ου και λέγονταν Βορειάδες, αποτελούσαν την ιδεατή ανθρωπόμορφη αντίληψη των ήπιων ανέμων. Οι αρχαίοι καλλιτέχνες ζωγράφοι και ιδιαίτερα αγγειογράφοι τις παρίσταναν συνήθως να επιβαίνουν στις ράχες κύκνων και να μεταχειρίζονται τα πέπλα τους υπό μορφή ιστίων (πανιών). Κατ΄ άλλη παραλλαγή ελλην
... Διαβάστε περισσότερα »
[video]Εδώ και 2 δεκαετίες γίνεται μια συστηματική προσπάθεια και μια μαζική προπαγάνδα ώστε να επιβληθεί η αντίληψη ότι η εξέγερση του το 1821 ήταν ένα τεχνητό κατασκεύασμα που ήρθε από την αλλοδαπή και σχεδόν επιβλήθηκε !! στους αγράμματους χωρικούς από τους αστούς και τους Έλληνες λόγιους (Κοραής κτλ). Η προπαγάνδα αυτή περιλαμβάνει ρατσιστικές φαλμεραγιερικές αναλύσεις αίματος (είμαστε μείγμα Σλάβων και Αλβανών, αν και οι οπαδοί της θεωρίας αυτής την ίδια στιγμή αρνούνται και την ύπαρξη ξεχωριστών φυλών ως βιολογικών οντοτήτων), περιλαμβάνει την αντίθεση Έλληνα (ειδωλολάτρη)-Ορθοδόξου και τέλος, το εντυπωσιακότερο όλων, περιλαμβάνει θετικές αποτιμήσεις γα την σκοταδιστική Οθωμανική Αυτοκρατορία, σε σημείο να μπορούμε να ονομάσουμε το Ιστοριογραφικό αυτό ρεύμα ως "Οθωμανισμό".[/video]
Ο Μέγας Αλέξανδρος έριξε το φράχτη που χώριζε την Ευρώπη από την Ασία, έκανε την Ελλάδα να ταυτιστεί με την τότε Οικουμένη και μεταλα
... Διαβάστε περισσότερα »
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.