Σάμαλι πολίτικο με ιταλικά παγωτά (Gelati Italiani)
Υλικά
½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό
½ κιλό ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας ακόμη,
2 αυγά ολόκληρα,
2 γιαουρτάκια μικρά πρόβεια χωρίς την πέτσα,
1 ½ κουταλάκι γλυκού σόδα ποτού,
2-3 μπαλάκια τόση λίγη μαστίχα κοπανισμένη ,
Λίγα ολόκληρα και ασπρισμένα αμύγδαλα., για το στόλισμα.
για το σιρόπι
2 ½ ποτήρια νερό, 3 ποτήρια ζάχαρη, 1 βανίλια ή φλούδα λεμονιού ή
8 ποτήρια νερό, ½ ποτήρι ζάχαρη, λεμόνι, ζάχαρη & γλυκόζη, ελάχιστη μαστίχα κοπανισμένη, και 1 βανιλίνη.
Εκτέλεση
Τα ανακατεύω όλα μαζί και τα φουρνίζω σε βουτυρωμένο ταψί. (Στο
σημείο αυτό οι γνώμες διχάζονται: Άλλοι λένε βουτυρωμένο το ταψί από
πριν και άλλοι λένε το βούτυρο το απλώνουμε μετά το ψήσιμο για
καλλίτερη γεύση όταν θάναι ζεστό).
Ακολούθως με βρεγμένο μαχαίρι χαράσσω σε κομμάτια το άψητο μείγμα μέσα στο ταψί και το φουρνίζω σε προ θερμασμένο φούρνο.
Ψήνεται στους 185ο Κελσίου μέχρι να ροδίσει. Εν τω μεταξύ έχω έτοιμο το σιρόπι, και μόλις το ξεφουρνίσω το σιροπιάζω και το αφήνω να το απορροφήσει και να κρυώσει.
Παγωτά Ιταλικά Gelatos Italianos !!
Ένα πολύ μικρό αφιέρωμα από την συλλογή των παγωτών μου!
ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ : Εκτέλεση γενικώς :
Κτύπημα καλά στο μπλέντερ και κατάψυξη
Σε 6 ώρες έτοιμα!!!
ΒΑΝΙΛΙΑ : Υλικά {Βασική συνταγή}
1 κρέμα γάλακτος μικρή,
1 ποτήρι άχνη ζάχαρη,
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο,
1 αυγό προαιρετικό,
1 βανίλια
Σερβίρω με μέλι ή κρέμα ή λουκουμάδες ή κανταΐφι.
ΜΟΚΑ: Υλικά
Όλα τα παρά πάνω της βανίλιας, και επί πλέον:
3-4 κουταλιές του γλυκού ΝΕΣΚΑΦΕ σκόνη.
1 κουταλιά της σούπας κακάο.
Σερβίρω, με αμύγδαλα καβουρδισμένα και καραμελλωμένα και χοντροκομμένα, και βύσσινο.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕΡΑΝΟ:
Όλα τα παρά πάνω υλικά της βανίλιας και της μόκας και επί πλέον :
4-5 κουταλιές της σούπας σκούρο κακάο,
1 κουταλιά σούπας ΝΕΣΚΑΦΕ σκόνη.
Αφού τα κτυπήσω στο μπλέντερ, προσθέτω κομμάτια μικρά κουβερτούρας. Σερβίρω με καβουρδισμένα χοντροκομμένα και καραμελλωμένα αμύγδαλα και βύσσινο.
ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ ΑΠΙΘΑΝΟ {πολύ εύγευστο} !!!
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη,
1 εβαπορέ γάλα,
1 ζαχαρούχο γάλα
2 αυγά ωμά προαιρετικά
1 κρέμα γάλακτος μικρή
Τα κτυπάω στο μπλέντερ, και τα παγώνω σε μεγάλη ψύξη για 5-6 ώρες. ΣΗΜ:
Προσθέτω κακάο, κομμάτια σοκολάτας κουβερτούρας, νεσκαφέ σκόνη,
και λικέρ για να κάνω μόκα ή σεράνο αναλόγως τι θέλω να κάνω,
γαρνίρω με βύσσινο σιρόπι και καραμελλωμένα αμύγδαλα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.