Σε ένα μεγάλο
μπολ, ρίχνουμε το σπορέλαιο, το πετιμέζι, 2 3/4 φλυτζάνια νερό και τη
ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν προσθέτουμε την αμμωνία, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά έως ότου διαλυθεί η αμμωνία και η σόδα.
Στη
συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε με τα χέρια
μας έως ότου η ζύμη γίνει αρκετά σφιχτή. Αν χρειαστεί μπορούμε να
προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Στρώνουμε την λαδόκολλα σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μια επιφάνεια εργασίας πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κουλουράκια και τα
βάζουμε στο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους, ώστε να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Σκεπάζουμε
το ταψί με ένα αλλο ταψί λίγο μεγαλύτερο ώστε να ψηθούν στον ατμό τους.
Βάζουμε το σκεπασμένο ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για
περίπου 18-20 λεπτά.
Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε απο το φούρνο, τα
αφήνουμε σκεπασμένα για 5-6 λεπτά να τραβήξουν τα κουλουράκια τον ατμό
τους, βγάζουμε το μεγαλύτερο ταψί, τα βάζουμε σε πιατέλα, τα αφήνουμε να
κρυώσουν και σερβίρουμε.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.