αμύγδαλο καβουρντισμένο και τριμμένο, ή τρούφα, ή καρύδα (για το στόλισμα)
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε
τα υλικά όλα μαζί να γίνουν ομοιογενής ζύμη. Την πλάθουμε "κορδόνια"
διαμέτρου περίπου 3 εκ. τα τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε
μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξουν. Τα κόβουμε φέτες πάχους λιγότερο από 1
εκ. και τα ψήνουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος σε φούρνο προθερμασμένο, στον
αέρα, στους 170 βαθμούς, στη μεσσαία θέση, 8-10 λεπτά. Μένουν
ανοιχτόχρωμα, δεν πρέπει να καφετίσουν. Μην τα κολλήσετε γιατί
φουσκώνουν.
Όταν κρυώσουν, λειώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί,
και έχουμε και τ' αμύγδαλο ή την τρούφα, την καρύδα κ.τ.λ. σε ένα βαθύ
πιάτο. Κολλάμε τα μπισκοτάκια ανά δύο με λίγη μερέντα, και βουτάμε να
καλυφθούν κατά το μισό στη λυωμένη σοκολάτα και στο αμύγδαλο να
κολλήσει. Αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα για να στερεοποιηθεί, και
έτοιμα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.