12 μπριζολάκια χοιρινά (εγώ προτιμώ λαιμού γιατί γίνονται πολύ πιο μαλακά)
Για τη μαρινάτα:
1 1/2 κούπα μπύρα
1 1/2 κουταλιά σούπας ζάχαρη
6 κουτ. σούπας μέλι
6 κουτ. σούπας λάδι
1 1/2 κουτ. μουστάρδα
1 1/2 κουτ.σούπας πολύχρωμα πιπέρια σπασμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα σ ένα βαζάκι, κλείνουμε και χτυπάμε να αναμειχθούν πολύ καλά.
Τοποθετούμε τα μπριζολάκια σε πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε τη μαρινάτα και τα ανακατεύουμε να πάει το μείγμα παντού.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες (εγώ τα αφήνω όλη νύχτα ή απ το πρωί ως το βράδυ)
Τα
ψήνουμε για 8 - 10 περίπου λεπτά ή σε τηγάνι - τοστιέρα ή σε ψηστιέρα -
τοστιέρα (για να κάνουν και τις χαρακτηριστικές ρίγες) αλείφοντάς τα
συχνά με τη μαρινάτα και ρυθμίζοντας τη φωτιά έτσι ώσστε να μην
καίγονται εξωτερικά.
Τα σερβίρουμε ζεστά και συνοδεύονται
πολύ καλά με ψητά λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες. μανιτάρια, πιπεριές
και ότι άλλα θέλουμε), που τα έχουμε μαρινάρει στο ίδιο μείγμα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.