Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Το ίδιο κάνουμε και με το κρέας.
Τα βάζουμε σε γάστρα ή σακούλα και ρίχνουμε το σκόρδο.
Σε σέικερ βάζουμε το λεμόνι, τη μουστάρδα και το λάδι και χτυπάμε.
Τα ρίχνουμε και αυτά στο φαγητό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
Μόλις
το φαγητό μας είναι έτοιμο το βάζουμε σε πιατέλα και βάζουμε το τυρί
σε κύβους. Τα βάζουμε για λίγο στον ζεστό φούρνο και το αφήνουμε για 10
λεπτά να λιώσει το τυρί μας.
¾ κιλού χοιρινό χωρίς κόκκαλα κομμένο σε μέτρια καρέ
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
6-7 μεγάλα λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φετούλες
2-3 καρότα κομμένα ζιλιέν
5-6 μικρά κολοκυθάκια κομμένα ζιλιέν
1 κ.σ φυστικέλαιο
2 κ.σ σησαμέλαιο
Αλάτι / πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 κ.σ μουστάρδα Dijon
1 κ.σ μουστάρδα απαλή
1 κ.γ καστανή ζάχαρη
1 κοφτή κ.σ μέλι
2 κ.σ ρυζόκρασο
1 κ.σ κορν φλάουερ
2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
250 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για το χοιρινό
Σοτάρουμε
το χοιρινό μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο φυστικέλαιο και το
σησαμέλαιο, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κολοκυθάκια
και τα καρότα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε μέχρι να εξατμισθούν όλα
τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε.
Για τη σάλτσα
Στο
κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και χτυπάμε πολύ
καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι και να ενοποιηθεί το μείγμα.Ρίχνουμε τη
σάλτσα στο χοιρινό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Βράζουμε για
15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή
τζ
... Διαβάστε περισσότερα »
200γρ. γραβιέρα σε κύβους (ή άλλο σκληρό/ημίσκληρο τυρί της αρεσκείας σας)
2 κούπες τσαγιού αραιή μπεσαμέλ
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, 2 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη
2 φύλλα σφολιάτας
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε
το λάδι σε απλωτή κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι, το
σκόρδο και το τζίντζερ. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί
το αλκοόλ.
Αφαιρούμε το σκόρδο, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει το κρέας.
Τότε
ρίχνουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μπορούν να τρυπηθούν με
το πιρούνι. Σε αυτό το στάδιο το φαγητό μας πρέπει να είναι χωρίς υγρά
οπότε σβήνουμε και το μάτι της κουζίνας.
Προσθέτουμε την τομάτα και τις πιπεριές, τα φέρνουμε δυο γύρες, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα.
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ και αφήνουμε να κρυώσει κι αυτή ελαφρώς.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω αντιστάσεις.
Λαδώνουμε
ένα βαθύ πυρίμαχο και το στρώνουμε με το ένα φύλλο ζύμης. Ανακατ
... Διαβάστε περισσότερα »
Ξεκινάμε
βάζοντας σ' ένα καυτό τηγάνι το κρέας μας μαζί με το μισό βούτυρο,
ελαιόλαδο 1 κ.σ, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το ένα κλωνάρι
δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε 2-3 λεπτά απο τη κάθε
πλευρά, ταυτόχρονα προθερμαίνουμε το φούρνο καλά και κόβουμε την πατάτα
σε κύβους (ξεφλουδίζουμε και πλένουμε την πατάτα, κόβουμε πρώτα τις δύο
άκρες για να στέκεται και την τετραγωνίζουμε κόβοντας τις άκρες,μετά
σε φέτες στο 1 εκατοστό και τις φέτες αυτές σε λωρίδες και τέλος σε
κύβους ).
Βάζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε τους
κύβους μέσα για 10 λεπτά. Αφού έχουμε σοτάρει το κρέας το βάζουμε στο
φούρνο για ένα τέταρτο και στο τηγάνι που το είχαμε,βάζουμε αφού
σουρώσουμε τις πατάτες, τις σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο, ελαιόλαδο και
το υπόλοιπο δεντρολίβανο.
Τις στραγγίζουμε σε
αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τη σάλτσα βάζοντας στο τηγάνι το
κρασί,το βαλσάμικο, ελάχιστο αλατοπίπερο, τα φύλλα δάφνης και
περιμένουμε να μειωθεί η ποσότητα. Όταν συμβεί αυτό προσθέτουμε το
υπόλ
... Διαβάστε περισσότερα »
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ενυδατώνουμε τα δαμάσκηνα στο κρασί για μισή ώρα.
Σε
μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα
πράσα. Τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη.
Αλευρώνουμε
τα κομμάτια χοιρινού και τα ροδίζουμε στη κατσαρόλα στο ελαιόλαδο που
σοτάραμε τα πράσα και το κρεμμύδι. Όταν ροδίσει το κρέας από όλες τις
πλευρές προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα σοταρισμένα πράσα και το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το μπράντι και προσθέτουμε το κρασί στο οποίο
ενυδατώσαμε τα δαμάσκηνα, κρατώντας όμως τα δαμάσκηνα. Προσθέτουμε το
δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το μπαχάρι.
Περιμένουμε 5-6 λεπτά
να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε,
σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει το κρέας σε μέτρια θερμοκρασία
για 45 λεπτά. <
... Διαβάστε περισσότερα »
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το γλάσο και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Αλατοπιπερώνουμε
το κρέας και το βάζουμε σε γάστρα η ταψί που σκεπάζει. Περιχύνουμε με
το γλάσο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για
μισή ώρα.
Κατεβάζουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ½ ώρα ακόμη.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε το κρέας με το γλάσο .
Αν δεν έχετε σκεύος που να σκεπάζει σκεπάστε το ταψί σας με αλουμινόχαρτο γιατί αλλιώς το κρέας θα ξεραθεί.
Όταν
το κρέας είναι στραγγισμένο και στεγνό το τσιγαρίζουμε με το λάδι να
ροδίσει, του βάζουμε λίγο νερό και το σκεπάζουμε να σιγοψηθεί σε χαμηλή
φωτιά για 15΄-20΄.
Όταν το κρέας είναι μισοψημένο, ρίχνουμε τα
χορταρικά με την ντομάτα και το πιπέρι, τα ανακατεύουμε προσεκτικά και
συνεχίζουμε το ψήσιμο πάντα σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο.
Ελέγχουμε
το νερό να είναι λίγο πιο κάτω από τα χόρτα και αν χρειαστεί
συμπληρώνουμε. Κατά το τέλος το αλατίζουμε και βάζουμε το λεμόνι.
Ρίχνετε το
ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Σωτάρετε για λίγο και ρίχνετε το κρέας να σωταριστεί καλά. Προσθέτετε τα
μανιτάρια και τα καρότα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη μουστάρδα.
Σβήνετε με τη μπύρα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να
μαγειρευτεί για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει. Ενδιάμεσα, ελέγχετε μήπως
στεγνώσει και προσθέτετε λίγη μπύρα ακόμα. Μόλις διαπιστώσετε ότι το
κρέας είναι βρασμένο, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη. Αφήνετε να
πάρει μια βράση και είναι έτοιμο. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι. Σημείωση: Εγώ το μαγείρεψα σε χύτρα και δεν χρειάστηκαν έξτρα υγρά. Ο χρόνος μαγειρέματος ήταν 3/4 της ώρας.
Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στα τέσσερα και κάθε κομμάτι στη μέση.
Τα ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Ρίχνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Στη
συνέχεια βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.
Τα αφήνουμε να πάρουν ένα ξανθό χρώμα χωρίς να καούν. Προσθέτουμε το
κρέας και σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κυδώνια και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κυδώνια για λίγο να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Όταν
το κρέας έχει σχεδόν μαλακώσει, μεταφέρουμε το κρέας σε γάστρα με
καπάκι. Πρώτα ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα του φαγητού, στη συνέχεια το
κρέας, πάνω από το κρέας τα κυδώνια, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και
τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα.
16-20 καρότα baby ολόκληρα ή 6 μεγάλα σε χοντρές ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
2 ντομάτες χονδροκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¾ κούπας τσ. Ελαιόλαδο
Αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το
λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας με το σκόρδο να
ροδοκοκκινήσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ,
σκεπάζουμε το κρέας με ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να
μαλακώσει.
Τότε ρίχνουμε τα καρότα, την τομάτα και τις πατάτες.
Αλατίζουμε και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι που του πάει πολύ και συνεχίζουμε
το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μελώσει η σάλτσα
μας.
Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια.
Αλατίζετε
το κρέας και το περνάτε από το κορν φλάουρ για να καλυφθεί από
όλες τις πλευρές. Ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα και τηγανίζετε
το κρέας. Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την
πιπεριά και το σκόρδο. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά
και τα ανακατεύετε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Ανοίγετε την κονσέρβα του ανανά, κόβετε 3 φέτες σε μικρότερα κομμάτια και ρίχνεται όλο το σιρόπι της κονσέρβας.
Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά και
προσθέτετε το τηγανισμένο κρέας, τη σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, τη
ζάχαρη και το ρυζόξιδο (ή μπαλσάμικο) και τα αφήνετε να
μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά γ
... Διαβάστε περισσότερα »
2-2,5 κιλά
χοιρινή μπριζόλα ότι προτιμάτε: για πιο μαλακό προτιμήστε λαιμό, για πιο
άπαχο κανονική μπριζόλα. Λέγοντας μονοκόμματη εννοώ να μην τις κόψει ο
κρεοπώλης όπως για σχάρα, αλλά να αφήσει ολόκληρο το κομμάτι.
4-5 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 κιλά πατάτες ολόκληρες, ή αν είναι μεγάλες οι πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
2 κλαδάκια δεντρολίβανο από τη γλάστρα, μόνο τα φύλλα (αν δεν έχετε φρέσκο, καλύτερα μην βάλετε καθόλου)
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
3-4 πορτοκάλια το χυμό
2 λεμόνια το χυμό
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή ουίσκι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 φλυτζ. τσαγιού σταφίδες μαύρες
1 φλυτζ. τσαγιού κουκουνάρι
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση: (Δεν θέλει κόπο... όλα μαζί στο ταψί και ψήσιμο.)
Θα χρειαστούμε μια γάστρα ή ένα βαθύ ταψί και 2-3 φύλλα λαδόκολλα. Το
κρέας το βγάζουμε από το ψυγείο τουλάχιστον 30’ λεπτά πριν μπει στο
φούρνο. Αλατοπιπερώνουμε καλά καλά, ανοίγουμε μερικές τρυπούλες με ένα
μυτερό μαχαιράκι, και καρφώνουμε κομματάκια σκόρδου και φυλλαράκια
δεντρολίβανου.
Ανάβουμε το φούρνο στο φουλ.
Βάζουμε στο
ταψί το κρέας, τις πατάτες, τα καρότα, δεντρολίβανο και το υπόλοιπο
σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και τις πατάτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά,
χτυπώντας σε σέικερ τους χυ
... Διαβάστε περισσότερα »
Βάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς να φουσκώσουν και το πρωί τα βράζουμε.
Σε απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε μόνο του το κρέας
μέχρι να ασπρίσει από όλες τις πλευρές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το
προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε όλα μαζί για τρία λεπτά
περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και γυρνάμε απαλά μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το κύμινο. Ρίχνουμε και την ντομάτα και το
αφήνουμε να βράσει. Τέλος αφού ψηθεί το κρέας ρίχνουμε τα ρεβίθια μέσα
και συνεχίζουμε την βράση για δέκα λεπτά ακόμη.
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το ζεματάμε σε καυτό νερό.
Μετά
το βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες
πιπεριές, το κρεμμύδι ολόκληρο στη μέση του τηγανιού και ρίχνουμε
αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και λίγο μπούκοβο.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε την τηγανιά να ψηθεί μέχρι να τελειώσει το νερό.
Βάζουμε
την τηγανιά σε ένα ταψί, την περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και με
τα τριμμένα τυριά και την ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Πλένετε τα
κομμάτια του χοιρινού κρέατος και τα βάζετε να βράσουν 45 λεπτά περίπου
μαζί με μια κουταλιά της σούπας λάδι σε νερό τόσο όσο να καλύπτει την
τηγανιά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
Αφού
τραβήξει το πολύ νερό, στραγγίζετε την τηγανιά και την ρίχνετε σε ένα
τηγάνι με λίγο λάδι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να τσιγαριστεί
μέχρι να ροδίσει καλά. Το νερό από το βράσιμο το φιλάτε για να το
χρησιμοποιήσετε αργότερα.
Αφού ροδίσει η τηγανιά, ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, όλα ψιλοκομμένα για 5 λεπτά.
Τέλος, ρίχνετε τη μουστάρδα και σβήνετε με κρασί και ζωμό από το βράσιμο της τηγανιάς.
Παίρνετε τα ψωμάκια και κόβετε το πάνω μέρος δημιουργώντας καπάκι. Βγάζετε την ψίχα ώστε να γίνει σαν μπολ.
Σε
ένα μικρό σκεύος ανακατεύετε λίγο λάδι με 1 λεμόνι και ρίγανη. Με το
μείγμα αλείφετε το εσωτερικό και το εξωτερικό μέρος του ψωμιού.
Γεμίζετε τα ψωμάκια με την τηγανιά και από πάνω ρίχνετε το κεφαλοτύρι.
5 πράσινες πιπεριές κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
200 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
λίγο δενδρολίβανο
1 κούπα λάδι
αλάτι, πιπέρι
λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ σκεύος, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Τοποθετούμε
σε λαδόκολλα το μίγμα του κρέατος και το κλείνουμε καλά. Από πάνω,
τυλίγουμε το φαγητό και με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε σ'ένα ταψί και
ψήνουμε στο φούρνο στους 200C για 3 ώρες.
1 μεγάλο κρητικό, πικάντικο λουκάνικο σε χοντρές φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1 καρότο
1 τομάτα χωρίς τους σπόρους
6-8 λιαστές τομάτες κομμένες στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 ποτηράκι τσίπουρο
Θυμάρι
Εκτέλεση
Βάζετε το
ελαιόλαδο με το σκόρδο σε απλωτή κατσαρόλα να ζεσταθούν και να
αναμειχθούν τα αρώματα. Προσέξτε μην το κάψετε και πικρήσει.
Ρίχνετε
το κρέας, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βγάλει τα υγρά του και να
μαλακώσει. Συνεχίζετε το μαγείρεμα με κλειστό καπάκι μέχρι το κρέας να
μείνει πάλι με το λάδι του. Προσθέτετε και το λουκάνικο και αφήνετε να
πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας 2-3 φορές.
Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια,
τις λιαστές και τις πιπεριές. Αφήνετε για 1’ κουνώντας την κατσαρόλα,
σβήνετε με το τσίπουρο και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Περνάτε
από το μούλτι το καρότο με την τομάτα ώστε να πάρετε ένα μείγμα σαν
πάστα και στο ρίχνετε στην κατσαρόλα, κουνάτε την κατσαρόνα να πάει
παντού, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι. Αφήνετε στη φωτιά
μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.
Το συνοδεύετε με λευκό ρυζάκι σε μερίδες ή για μεζέ για να ανοίξει
... Διαβάστε περισσότερα »
4
μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε παχιές ροδέλες και αλατισμένες απο
πριν να ξεπικρίσουν (αφήνουμε σε σουρωτήρι με αλάτι περίπου 60')
2 πιπεριές (επιλογής μας)
3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 ποτηράκι κρασιού κρασί λευκό
3/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γρ. χυμό ντομάτας
1 κουταλιά κετσαπ
λίγη ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι (κατά βούληση)
λίγη κανέλα
λίγο ξερό βασιλικό
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε
ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι σε δυνατή φωτιά. Κατόπιν βάζουμε την
τηγανιά και την τσιγαρίζουμε μέχρι να σκουρήνει. Ρίχνουμε και τις
μελιτζάνες και τις πιπεριές και τις αφήνουμε λίγο μαζί με το κρεας να
μελώσουν.
Σβήνουμε με το κρασάκι και περιμένουμε να πάρει μια βράση να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Κατόπιν ρίχνουμε τις πατάτες τα μπαχαρικά το χυμό ντομάτας την κέτσαπ λίγο νεράκι και την κρέμα γάλακτος
Αφήνουμε σκεπασμένο σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σε
ένα γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το κρέας,τις τριμμένες
ντομάτες,τα κρεμμύδια,τα σκόρδα,τον μαιντανό,την καυτερή πιπεριά,αλάτι
και πιπέρι.Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλα τα υλικά μας,σκεπάζουμε
καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν τα υλικά το λιγότερο για 4 ώρες(εάν
το κάνουμε από την προηγούμενη έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα).Ζεσταίνουμε
ελαιόλαδο στο τηγάνι και πιάνοντας ένα-ένα κομμάτι κρέας το αλευρώνουμε
και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να
στραγγίσει.
Σωτάρουμε σε 4
κ.λάδι το χοιρινό μέχρι να ροδίσει.Προσθέτουμε τα κρεμμύδια
ψιλοκομμένα,το Basmati ,την πάπρικα,αλάτι και σβήνουμε με τον χυμό.Το
βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά.Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες
και τις ρίχνουμε στο κρέας μαζί με τα μανιτάρια και τις ντομάτες
ψιλοκομμένες.Το βράζουμε για 8-10 λεπτά ακόμα,αποσύρουμε από τη φωτιά
και προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα σε κύβους.Τ ο σερβίρουμε ζεστό με
πιπέρι και βασιλικό.
Τσιγαρίζουμε
πρώτα το μπέικον σε ελάχιστο ή καθόλου λάδι, και αμέσως μετά τα
μανιτάρια και το σκόρδο. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και στη συνέχεια, σε
κατσαρόλα με φαρδύ πάτο, τσιγαρίζουμε το κρέας, αφού του έχουμε βάλει
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Μόλις τσιγαριστεί το κρέας, το σβήνουμε με
κρασί και το αφήνουμε να βράσει, συμπληρώνοντας με κρασί έως ότου να
μαλακώσει. Τότε, ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα το μπέικον, τα μανιτάρια
και το μπέικον και στη συνέχεια περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος (την
κρέμα γάλακτος αρκετές φορές την έχω παραλείψει, και γίνεται εξίσου πολύ
νόστιμο).
Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις, και σερβίρουμε με ρύζι ή και πατάτες τηγανητές.
Ξεπλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε λίγη πάπρικα και λίγη ρίγανη. Σκεπάζουμε
την κάθε μπριζόλα με τυρί φέτα κομμένο σε λεπτές φέτες και από πάνω
βάζουμε φέτες ντομάτας τις οποίες έχουμε αλατίσει ελαφρά. Ρίχνουμε ριγανη,παπρικα και λίγο λάδι. Μπορούμε
είτε να τις ψήσουμε στο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για μια ώρα
περίπου προσθέτοντας στο πυρέξ ελάχιστο νερό γιατί θα βγάλουν οι
ντομάτες υγρά ή για πιο σύντομα μπορούμε να τις ψήσουμε ελαφρά στο γκριλ
ισα να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές (πριν βάλουμε την ντομάτα και τη
φέτα ) και μετά να τις βάλουμε κανονικά στο φούρνο για ακόμα μίση ώρα
μέχρι να ψηθεί καλά η ντομάτα.
(Μπορούμε να συμπληρώσουμε αν θέλουμε και κρεμμύδι σε φέτες πριν βάλουμε τη φέτα ή ακομα και πιπεριά).
Ανακατεύετε
όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλάκι και φτιάχνετε ένα είδος πάστας. Με αυτή
αλείφετε τις μπριζόλες καλά από όλες τις πλευρές. Αφήνετε αεροστεγώς
κλεισμένες στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά από βραδύς), ώστε
τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους και να ποτίσουν το κρέας.
Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο έξτρα ελαιόλαδο μέχρι οι μπριζόλες να είναι έτοιμες.
Συνοδεύετε ιδανικά με μπασμάτι ή πράσινη σαλάτα ώστε να μπορούν να σβήσουν την αψάδα των μπαχαρικών.
4-5 κλαδάκια δεντρολίβανο από τη γλάστρα (εδώ δεν μπαίνει ξερό)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες κι αυτές
αλάτι πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτάκι μπύρα 330 ml
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στο φούλ να κάψει. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα κλαδάκια δεντρολίβανου, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και πασπαλίζουμε και τη ζάχαρη. Από
πάνω βάζουμε τις μπριζόλες αλατο-πιπερομένες σφηνωτά τη μία με την
άλλη. Τις λούζουμε με την μπύρα. Λάδι ελάχιστο, γιατί έχουν αρκετό λίπος
από μόνες τους, και στο φούρνο. Μόλις αρχίσει να βράζει το υγρό
χαμηλώνοπυμε στους 220 βαθμούς, κι αφήνουμε να ψηθούν για 1-1,5 ώρα
συνολικά. Οταν ροδίσουν αρκετά από τη μία τις γυρίζουμε. Γίνονται τόσο μαλακές που λειώνουν στο στόμα, και η σάλτσα που μένει είναι κάτι άλλο! Γίνεται και με κοτόπουλο κομμένο παϊδάκια, ή αρνί μπούτι κομμένο παϊδάκια.
Χυμός πορτοκαλιού (μισό ποτήρι του νερού κάθε 2 μπριζόλες)
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 κουταλιά σκόνη σούπας μανιταριών
Λιγο λευκό κρασί
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις μπριζόλες σε αντικολλητικο τηγάνι αφού τις έχουμε αλατοπιπερωσει και ρίξει ρίγανη. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί Προσθέτουμε τα μανιτάρια . Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη μουστάρδα και τα προσθέτουμε στις μπριζόλες. Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί βράση και να δέσει η σάλτσα. Προς το τέλος διαλύουμε 1 κουταλιά σκόνη σούπας μανιταριών σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό για να δέσει όμορφα η σάλτσα. Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά και σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι
Αυτή τη σάλτσα πολλές φορές την έχω χρησιμοποιήσει σε ρολακια από ψαρονέφρι.
Πλένουμε και
αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ταψί και κόβουμε
σε ροδέλες τα υπόλοιπα υλικά τα οποία μετά τα ρίχνουμε πάνω στο
κρέας.Προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμα ,την ρίγανη,λάδι και λίγο
νεράκι.Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς .Όταν ροδίσουν απο τη μια πλευρά οι
μπριζόλες τις γυρνάμε.Προσέχουμε να μην πιεί όλο το νεράκι γιατί δεν θα
μείνει σάλτσα στο τέλος.
Πλένω τις
μπριζόλες, τις αλείφω καλά και απο τις δύο μεριές με τη μουστάρδα, τη
ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι και τις βάζω σε βαθύ τηγάνι με αρκετό
ελαιόλαδο σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά. Τηγανίζω γυρίζοντας διαρκώς για να
μην αρπάξουν και να μείνουν μαλακές και ζουμερές. Λίγο πριν σβήσω τη
φωτιά προσθέτω τις ροδέλες του κρεμμυδιού και αφήνω να σωταριστούν.
Σβήνω με το λεμόνι και σερβίρω αμέσως.
1-
2 χοιρινές μπριζόλες ( 400γρ η μια) (πιάνουμε χωρίς κόκκαλο αν θέλουμε
για να είναι πιο μαλακό και το κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια για να
κάνουμε πιο μικρές μπριζόλες)
1-2 κ.σούπας ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το πράσινο μέρος
½ σκελίδα σκόρδο
1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε φέττες
5 μέτρια μανιτάρια σε φέττες
1 κουταλιά αλεύρι
½ φ/νι κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουταλάκια κόλιαντρο αλεσμάνο
1 φ/νι νερό ή ζωμό
Αλάτι πιπέρι
Λίγο δεντρολίβανο
100 γρ. χαλούμμι κομμένο σε κύβους
2 κ. σούπας μαιντάνό ψιλικομμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε
την μπριζόλα στην μέση οριζόντια όχι στα δύο αλλά να γίνουν δύο
φέττεςόπως κόβουμε ένα κέικ σε φέτες για να το γεμίσουμε.
Το
αλατοπιπερώνουμε και σε τηγάνι βάζουμε 1-2 κουταλιες της σούπας
ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα το κρέας και αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει.
Κόβουμε
το λουκάνικο σε φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και
βάζουμε όταν έχουν σχεδόν ψηθεί οι μπριζόλες και δεν αφήνουμε όμως να
κάψει και ρίχνουμε και τα μανιτάρια σε φέτες και βάζουμε και το
δεντρολίβανο και βάζουμε και λίγο αλεύρι για να γίνει ελαφριά σάλτσα και
το πασπαλίζουμε από πάνω και προσπαθούμε να το ανακατέψουμε για να
δέσει και ρίχνουμε το κρασί
... Διαβάστε περισσότερα »
Κόβουμε
τις μπριζόλες σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και
μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την μπριζόλα να σωταριστεί ελαφρά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το
σωτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με τη σόγια και προσθέτουμε τα
καρυκεύματα.
Ρίχνουμε
την ντομάτα και 1 ποτήρι νερό (καλύτερα θα ήταν αν είχα ζωμό) και
αφήνουμε το κρέας να βράσει. Μόλις δοκιμάσουμε και δούμε ότι τσιμπιέται,
προσθέτουμε άλλο ένα ποτήρι νερό ή ζωμό και ρίχνουμε το κριθαράκι.
Χαμηλώνουμε
την φωτιά στο μισό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να
απορροφηθού
... Διαβάστε περισσότερα »
2 μεγάλες τομάτες στην εποχή τους ή κονσέρβα ψιλοκομμένης τομάτας
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
½ τσίλι ξεσποριασμένο (προαιρετικά)
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε
το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και περνάμε τις αλατισμένες
μπριζόλες να θωρακιστούν, 5’-7’ από την κάθε πλευρά. Σβήνουμε με κρασί
και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη 1
τομάτα, 1 κόκκινη πιπεριά και το τσίλι, να πολτοποιηθούν. Κόβουμε σε
λωρίδες τις υπόλοιπες πιπεριές και μαζί με το κρεμμύδι τα ρίχνουμε στο
τηγάνι.
Σωτάρουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό και ρίχνουμε το
περιεχόμενο του μπλέντερ. Ψιλικόβουμε την άλλη τομάτα και τη ρίχνουμε
μέσα κι αυτή. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και τρίβουμε έχτρα πιπέρι αν μας
αρέσουν τα καυτερά!!
Μαγειρέυουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και δέσει η σάλτσα μας.
Βάζουμε τις μπριζόλες με λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τις σοτάρουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές
Ρίχνουμε
το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφού μαραθεί λίγο σβήνουμε με το κρασί ,
αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο και προσθέτουμε το 1/3 από το σέλινο που
έχουμε να ρίξουμε στο φαγητό μας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό
και βράζουμε έως να γίνουν οι μπριζόλες. Εγώ το κάνω στη χύτρα και
βράζω για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τις μπριζόλες από την κατσαρόλα
και αφού προσθέσουμε λιιιίγο νερό γιατί θα βγάλουν και τα χόρτα ,
αφήνουμε να βράσει και προσθέτουμε το σέλινο και τα χόρτα (αν είναι
μεγάλα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια) Ανακατεύουμε έως να κατακάτσουν και
αφήνουμε να βράσουν. Εν τω μεταξύ διορθώνουμε το αλάτι. Λίγο πριν
βράσουν βάζουμε και τις μπριζόλες από πάνω και ρίχνουμε και το λεμόνι.
Σημ Το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει και με κομμάτια χοιρινού ή αρνί.
Αν θέλουμε βάζουμε και αυγολέμονο. Εμένα δεν μου αρέσει γενικά το αυγολέμονο και δεν βάζω ποτέ. Πάντως έτσι είναι πιο ελαφρύ.
Στο ταψάκι το
λαδωμένο στρώνω τις μπριζολίτσες και τις έχω αλατοπιπερώσει από πριν,
έριξα και το κάρυ, τις περιχύνω με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα άλλα
λαχανικά παντού και πάνω στην κάθε μια , επιπλέον, βάζω τις φέτες της
ντομάτας ρίχνω και το νερό και τα ψήνω στους 180ο Κελσίου επί 2 ώρες .
Λίγο πριν σβήσω τον φούρνο βάζω επάνω σε κάθε μπριζολίτσα από ένα
τετράγωνο κομμάτι τυρί του τοστ. Σβήνω τον φούρνο και το τυρί λιώνει
σιγά σιγά , έχοντας παράλληλα το φαγητό μείνει με την σάλτσα του.
Σερβίρεται με πουρέ .
Περιχύνουμε
τις μπριζόλες με το λεμόνι, αλατο-πιπερόνουμε και ριγανίζουμε το κρέας.
Βάζουμε πάνω σε κάθε μπριζόλα από μια κουταλιά πρόβειο βούτυρο και το
βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε το λάδι γύρω-γύρω, το χοντρό πιπέρι, το
σκόρδο και το νερό που σ’αυτό έχουμε διαλύσει τον κύβο Κνορ και το
βάζουμε στο φούρνο στους 180 C, για 45-50 λεπτά, περίπου, ή μέχρι να
είναι έτοιμο.
Χτυπάμε τα αυγά με τις 3 κουταλιές λάδι και το
αλεύρι. Παίρνομαι από το φαΐ ένα ποτήρι ζουμί και αφού κρυώσει το
διαλύουμε στο γιαούρτι. Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα των αυγών με το λάδι
και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα
σώμα.Περιχύνουμε το κρέας και το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να πήξει
και να πάρει ένα σκούρο πορτοκαλί χρώμα
Ανακατεύετε
σε ένα μπωλ όλα τα υλικά για τις μπριζόλες και τις αλείφετε με αυτό το
μείγμα. Αφήνετε τουλάχιστον 2 ώρες να μαριναριστούν και ψήνετε στο
φούρνο στους 200 βαθμούς για 45’ περίπου, γυρίζοντάς τες και
περιχύνοντάς τες με το ζουμί τους.
Ετοιμάζετε τον πουρέ. Βράζετε
τις πατάτες σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν. Ζεσταίνετε σε ένα
κατσαρολάκι το γάλα με την κρέμα. Ανακατεύετε αλάτι, πιπέρι και
μοσχοκάρυδο. Σουρώνετε τις πατάτες, περνάτε από μύλο πριν κρυώσουν,
ανακατεύετε το βούτυρο και ρίχνετε το μείγμα γάλακτος λίγο- λίγο,
ανακατεύοντας παράλληλα ώστε να απορροφάται από τις πατάτες. Μπορεί να
μην το πάρει όλο ή να θέλει λίγο ακόμη, αυτό εξαρτάται από την ποικιλία
της πατάτας.
Σερβίρετε τον πουρέ, ακουμπήστε πάνω του τη
μπριζόλα, περιχύστε με λίγη από τη σάλτσα και α
... Διαβάστε περισσότερα »
Προαιρετικά: διάφορα μυρωδικά π.χ. βασιλικός, δάφνη, κανέλα κλπ
Αυτή είναι μια γρήγορη εκδοχή για γιουβέτσι καθώς οι χοιρινές μπριζόλες λαιμού γίνονται πολύ γρήγορα.
Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι σωτάρω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο λάδι και προσθέτω τις
μπριζόλες. Τις αφήνω και αυτές να σωταριστούν και από τις δυο πλευρές
και προσθέτω την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά αν θέλω και αρκετό
νερό. Αφήνω τις μπριζόλες να βράσουν καλά και εν τω μεταξύ προθερμαίνω
τον φούρνο. Οταν γίνουν οι μπριζόλες τις βάζω σε πιατέλα και αδειάζω το
ζουμί του φαγητού σε μεγάλο ταψί. Προσθέτω νερό και διορθώνω το αλάτι.
Βάζω στο φούρνο και οταν βράσει ρίχνω το κριθαράκι. Χριεάζεται κάθε τόσο
ανακάτεμα για να μην κολλήσει το κριθαράκι. Στη διάρκεια του ψησίματος
συμπληρώνουμε λίγο νεράκι αν χρειαστεί. Το φαγητό δεν πρέπει να
στεγνώσει για να μη μας λασπώσει το κριθαράκι οταν κρυώσει. Για το λόγο
αυτό πρέπει να το αφήνουμε al dente και με λίγο ζουμάκι μέσα. Λιγο πριν
το σβήσουμε προσθέτουμε τις μπριζόλες. Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας. Καλή ορεξη!
Σπάμε
τους κόκκους πιπεριού και τους ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.
Σωτάρουμε στο λάδι τίς μπριζόλες για3 λεπτά από κάθε πλευρά, και τις
βάζουμε σε πυρέξ.Στο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα
κρεμμυδάκια και μετά τα μανιτάρια, σβήνουμε με το μίγμα κονιάκ-κρασί και
όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα με το πιπέρι. Βράζουμε
για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας και στη συνέχειαρίχνουμε τη σάλτσα στο πυρέξ
με τις μπριζόλες, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο
φούρνο για 25 περίπου λεπτά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετούλες ψιλοχοντρούτσικες.
Πλένουμε
επίσης πολύ καλά τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σε φαρδύ και χαμηλό
σκεύος (τηγάνι με καπάκι και λίγο βαθύ κατά προτίμηση) με νεράκι, ίσα να
τις σκεπάζει και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
'Οσο βράζουν,
προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το αλάτι. Περιμένουμε μέχρι να
σωθεί το νεράκι και τις σωτάρουμε στο λαδάκι που έμεινε, μέχρι να
ροδίσουν.
Τις βγάζουμε σε πιατέλλα και ρίχνουμε στο ίδιο λαδάκι
τα κρεμμύδια. Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα γυρνάμε αρκετές φορές μέχρι να
ξανθίνουν.
Βάζουμε το καπάκι και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτάκια
να μαλακώσουν και προσθέτουμε μετά το μέλι, τις μπριζόλες, το πιπέρι
και το κρασάκι.
Μόλις σωθεί το κρασάκι,το φαγητό,είναι....πανέτοιμο!
Το συνοδεύω πάντα με πουρέ πατάτας ή πιλαφάκι.....
Μία συνταγή που σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!
Κρέμα φούρνου μόκα σοκολάτα
Συνταγή για 2 άτομα
Υλικά:
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρης
50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού καφέ εσπρέσο, αλεσμένο
2 μεγάλους κρόκους αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Σαντιγί, για το γαρνίρισμα
Τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα, για το γαρνίρισμα
Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150οC.
Βάζουμε μία κατσαρόλα νερό να βράσει. Σε ένα μέτριο
κατσαρολάκι βάζουμε την φρέσκα κρέμα με την ζάχαρη και αφήνουμε να
σιγοβράσουν ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά
μόλις πάρει μία βράση και προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και τον
καφέ εσπρέσο. Αφήνουμε τα υλικά μας στο κατσαρολάκι να σταθούν για 1
λεπτό και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το
μείγμα μας. Προσθέτουμε στο μείγμα μας τους κρόκους ένα-ένα και
ανακατεύουμε το
... Διαβάστε περισσότερα »
Πείτε τέλος στην κλασσική συνταγή σαλάτας με κοτόπουλο και δοκιμάστε κάτι νέο!
Συνταγή για 4-6 άτομα
Υλικά:
Σαλάτα:
500γρ. στήθος κοτόπουλου ψημένο στην σχάρα, κομμένο σε λωρίδες
3 φλιτζάνια πράσινο μαρούλι χοντροκομμένο
2 φλιτζάνια κόκκινο μαρούλι, χοντροκομμένο
2 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1/2 φλιτζάνι πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Βινεκρέτ:
Χυμός από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι βαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Προετοιμασία:
Πρώτα ετοιμάζουμε την βινεκρέτ: Βάζουμε όλα τα υλικά της
βινεκρέτ σε ένα μπλέντερ και κτυπούμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί
μία απαλή σάλτσα. Την σάλτσα αυτή μπορείτε να την διατηρήσετε
αεροστεγώς στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.
Για την σαλάτα: Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μία
μεγάλη σαλατιέρα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε
... Διαβάστε περισσότερα »
Εκτέλεση 1. Ανακατέψτε το αλεύρι σε ένα μπολ με το αλάτι. 2. Χτυπήστε λίγο το αυγό μαζί με το γάλα και ρίξτε στο μπολ με το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να φτιάξετε μια ζύμη. 3.
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο λάδι (καλύτερα
γρασάρετέ το με ένα νοτισμένο με λάδι πανί) και ρίξτε μια λεπτή στρώση
ζύμης. 4. Μαγειρέψτε έως ότου ψηθεί από τη μια πλευρά (θα κατσαρώσουν οι άκρες) και με μια σπάτουλα αναποδογυρίστε την τηγανίτα. 5.
Μαγειρέψτε και από την άλλη κα
... Διαβάστε περισσότερα »
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.