Τρίτη, 2025-02-04, 12:00 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Συνταγές μαγειρικής


    O αστακός της αχαΐρευτης

    Απλός και γευστικός, η τέλεια συνταγή για να εντυπωσιάσετε τον καλό σας χωρίς πολύ κόπο. Και μην ξεχάσετε πως ο αστακός είναι αφροδισιακό φαγητό, ιδανικό για μία νύχτα για δύο.

    Υλικά

    1 κουταλιά βουτύρου με άρωμα σκόρδο

    Το κρέας ενός αστακού βάρους 1 ½ κιλό 

     

    Λίγο sherry

    ½ κούπα κρέμα γάλακτος 

     

    Εκτέλεση 

    1.Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το κρέας του αστακού. Αφήστε να τσιγαριστούν μαζί για 3 έως πέντε λεπτά, ανάλογα με τη διάθεση σας για ελαφρύτερο ή πιο έντονο σε γεύση φαγητό.  

    2.Ρίξτε το sherry και ανακατέψτε μέχρι να ρουφήξει το κρέας τη γεύση του ηδύποτου. Τελειώστε με την ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 226 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)



    Ζουμερός μαριναρισμένος σολομός
    ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΟ

    Ένα από τα πιο νόστιμα ψάρια και οι άπειροι τρόποι να το μαγειρέψεις και να αναδείξετε το γευστικό λευκό κρέας του. Δοκιμάστε να μαρινάρετε τον σολομό και να σερβίρετε νένες γεύσεις τους καλεσμένους σας.

    Υλικά

    4 φιλέτα σολομού

    1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη

    1 κουτ. σούπας μπούκοβο σε σκόνη

    ¼  φλιτζάνι ελαιόλαδο

    ¼  φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

    4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

    3 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο

    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 202 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)

    05 Μάιος 2011, 16:32
    Χταποδάκι ξιδάτο από την μαμά μου

    Τώρα που το καλοκαίρι είναι μόνο ένα μήνα μακριά, αρχίζουμε να αναπολούμε τα αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά. Κάντε την αλλαγή και δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το κυριακάτικο γιουβετσάκι με μία συνταγή με αέρα θάλασσας.

    Υλικά

    1 κιλό χταπόδι

    ½ κούπα ελαιόλαδο

    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

    3 κουτ. σούπας ξύδι

    1 κουτ. γλυκού ρίγανη

    4 κρεμμυδάκια ψιλοκ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 221 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)

    Σουπιές σβησμένες με κρασί

    Τώρα που ο καιρός ανοίγει -ώρα του ήταν- θα αρχίσουμε να ξεχυνόμαστε στις ταβέρνες για θαλασσινά αλλά και να αντικαθιστούμε τα κυριακάτικα δείπνα με το κρέας με ψάρια στη σχάρα ή το γκριλ. Δοκιμάστε να εντάξετε στην διατροφή σας και θαλασσινά όπως οι γαρίδες ή οι σουπιές. Οι σουπιές γίνονται εξαιρετικές γεμιστές με ρύζι αλλά στην περίπτωση που δεν μπορείτε να διαθέσετε τόσο χρόνο, μπορείτε πολύ απλά να τις κάνετε κρασάτες με μυρωδικά και κουκουνάρι.

    Υλικά

    1½ κιλό σουπιές

    2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

    1 ποτήρι κόκκινο κρασί

    2 φύλλα δάφνης

    1 κούπα  κουκουνάρια

    1 κούπα ελαιόλαδο

    Αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση

    1.Καθαρίζετε τις σουπιές και τις πλένετε καλά. Σε μία κατσαρόλα βάλτε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να κάψει. Βάζετε τα κρεμμύδια να πάρουν ένα χρώμα και στη συνέχεια βάζετε τις σουπιές να σωταριστούν ελαφρά.

    2.Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τα φύλλα δάφνης ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 202 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)


    Ψητά μπαρμπούνια με αντζούγιες και μπέικον

    Τα ψαριά που βρίσκονται άφθονα στις ελληνικές θάλασσες μπορούν να σερβιριστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε. Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή με μπέικον και αντζούγιες που μπορεί να ανεβάσει τη γεύση των μπαρμπουνιών σε άλλα επίπεδα γευστικής ηδονής.

    Υλικά
    4 μπαρμπούνια
    Ελαιόλαδο
    Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Θυμάρι
    2 λεμόνια
    8 φέτες ωμό μπέικον
    4 φιλεταρισμένες και στραγγισμένες αντζούγιες

    Εκτέλεση
    1. Καθαρίστε προσεκτικά τα μπαρμπούνια και αφαιρέστε λέπια και εντόσθια.
    2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου αφήνοντας μέσα το λεπτό ταψί σας.
    3. Αλείψτε τα μπαρμπούνια με λάδι και αλατοπιπερώστε μέσα κα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 197 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)


    Καλοκαιρινός μπακαλιάρος με κρασί

    Το καλοκαίρι θέλει ουζάκι και ψαράκι μεζέ στην βεράντα -ακόμα καλύτερα αν είστε στο εξοχικό σας- μην σπαταλήσετε τον χρόνο σας για να κάνετε τον τέλειο μεζέ, χρειάζονται απλά υλικά και ένας φούρνος για να φτιάξετε ένα πολύ νόστιμο και απλό φαγητό.


    Υλικά
    2 κιλά φρέσκο μπακαλιάρο
    3 ποτήρια λευκό κρασί
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
    1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    ½ κούπα ελαιόλαδο
    Αλάτι, πιπέρι


    Εκτέλεση
    1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένετε καλά τον μπακαλιάρο, τον πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και τον περιχύνετε με τον μαϊντανό
    2. Τον βάζετε σε ένα μικρό ταψάκι και βάζετε πάνω από τα κομμάτια το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρασί και τα βάζετε στον φούρνο. Τα ψήνετε καλά και από τις δύο πλευρές

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 209 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)

    Γαρίδες για να μυρίσει θάλασσα η κουζίνα σας

    Ένα από τα πιο καλοκαιρινά φαγητά. Αν είστε οπαδός της καλοκαιρινής κουζίνας δεν γίνεται να μην λατρεύετε ένα γευστικό ριζότο με γαρίδες και πολύ σκορδάκι για γίνονται πικάντικες. Μπορείτε να διαλέξετε όποιο ρύζι επιθυμείτε ανάλογα με το πόσο σπυρωτό το θέλετε.

    Υλικά
    500γρ φρέσκιες γαρίδες
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    1 ποτηράκι κρασί
    Ελαιόλαδο
    Αλάτι, κόκκινο καυτερό πιπέρι

    Εκτέλεση
    1. Βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζετε το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες και τις σοτάρετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.
    2. Τις περιχύνετε με το κρασί και τις αφήνετε να γίνουν μέχρι να εξατμιστεί αρκετή ποσότητα από το ζουμί. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με ρυζάκι



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 235 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)


    Γεμιστή πέστροφα στα κάρβουνα

    Φανταστείτε την σκηνή: ηλιόλουστη μέρα, φρέσκα ψάρια, μπάρμπεκιου και υπέροχες μυρωδιές να γεμίζουν την αυλή σας. Όπως σας έχουμε πει τόσες φορές δεν υπάρχει τίποτα πιο καλοκαιρινό από ζουμερό ψαράκι στη σχάρα γεμάτο μυρωδικά. Αν το ψάρι είναι φρέσκο δεν θα χρειαστεί καν συνοδευτικό για να σας χορτάσει, αφού η γεύση του και μόνο θα σας αποζημιώσει.

    Υλικά
    4 μέτριες πέστροφες
    1 κούπα αμύγδαλα
    Δενδρολίβανο
    Λεμόνι
    Ελαιόλαδο
    Κόκκινο πιπέρι, αλάτι

    Εκτέλεση
    1. Πασπαλίζετε τις πέστροφες με αλάτι και πιπέρι, μέσα αλλά και έξω. Χτυπάτε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ με λίγο αλάτι και γεμίζετε το εσωτερικό κάθε πέστροφας.
    2. Συνεχίζετε πασπαλίζοντας με το δενδρολίβανο στο εσωτερικό τους αλλά και εξωτερικά. Τις βάζετε πάνω στη σχάρα και τις αφήνετε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει η σάρκα τους.
    3. Προς το τέλος του ψησίματος γαρνίρετε τες με χυ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 222 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)


    Οι καβουροκεφτέδες της καρδιάς μας

    Αν έχετε ζηλέψει από τις καβουροπάτι του Bob Σφουγαράκη ή απλά λατρεύετε τα καβούρια και θέλετε να δοκιμάσετε και σε μία συνταγή που μοιάζει με άλλες που έχει συνηθίσει ο ουρανίσκος δεν έχετε παρά να φτιάξετε τους κεφτέδες.

    Υλικά
    0,5 κιλό καβουρόψιχα
    1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
    1 αβγό χτυπημένο
    1 κουταλιά μαγιονέζα
    1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
    2 κουταλιές βούτυρο
    1 κουταλιά mix μπαχαρικών (κανέλα, κάρδαμο, σκόρδο, ginger, πιπέρια κ.α) - Δεν είναι ανάγκη να τα βάλετε όλα
    1 κουταλιά γλυκόξινη σάλτσα

    Εκτέλεση
    1. Σε ένα μπολ τη φρυγανιά και την καβουρόψιχα.
    2. Πρόσθετε το αβγό, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, τη σάλτσα και τα μπαχαρικά.
    3. Ανακατέψτε προσεκτικά και χωρίς ένταση για να μην χαλάσετε την καβουρόψιχα.
    4. Πλάστε τους κεφτέδες.
    5. Κάψτε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό λάδι.
    6. Τηγανίστε μέχρι να πάρουν μία βαθιά χρυσή απόχρωση και σερβίρετε τους ζεστούς.


    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 240 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)



    Βακαλάος φιλέτο με αρωματικά βότανα

    Καιρός για αποτοξίνωση και τι καλύτερο από ένα νοστιμότατο φιλέτο ψαριού.

    Υλικά
    700 γρ. βακαλάος φιλέτο
    1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
    1 κουτ. τσαγιού δενδρολίβανο
    1-2 φύλλα δάφνης αποξηραμένα
    χυμός 1 λεμονιού
    ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
    ½ κουτ. τσαγιού ρίγανη
    Αλάτι, πιπέρι 

    Οδηγίες
    1. Πλένετε τα φιλέτα και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. 
    2. Αναμειγνύετε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη, τη δάφνη και το αλατοπίπερο και πασπαλίζετε με το μείγμα τα φιλέτα του βακαλάου.
    3. Τα μεταφέρετε όλα σε ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄περίπου.
    4. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και περιχύνετε το βακαλάο. Συνοδεύετε με ψητές πατάτες ή μια πράσινη σαλάτα.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 158 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)

    Ο τέλειος ψητός σολομός

    Αν δεν έχετε πολύ χρόνο και χρήματα για να φτιάξετε και να φάτε ένα μεγάλο, ακριβό ψάρι όπως το φαγκρί μπορείτε να πάρετε ένα φιλέτο σολομού και να φτιάξετε ένα υπέροχο και υγιεινό φαγητό.

    Υλικά
    1 φιλέτο σολομού
    Αλατοπίπερο
    Ελαιόλαδο
    Σκόρδο σε σκόνη
    Αποξηραμένο θυμάρι

    Εκτέλεση
    1. Πάρτε το σολομό και βάλτε τον σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
    2. Ρίξτε το αλατοπίπερο, τα σκόρδο και το θυμάρι.
    3. Περιχύστε με το ελαιόλαδο και κλείστε το αλουμινόχαρτο.
    4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήστε για μίση ώρα.
    5. Ανοίξτε το αλουμινόχαρτο, βγάλτε το φιλέτο και περιχύστε με τα υγρά του.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 219 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)

    Γαρίδες για φαχίτας σε πέντε βήματα

    Η τέλεια πρωτεΐνη για τις φαχίτες σας είναι οι γαρίδες. Σερβίρετε με ρύζι και τορτίγιας.

    Υλικά
    500 γρ. γαρίδες
    3 μεγάλες πιπεριές poblano (τσίλι πιπεριές που δεν καίνε πολύ)
    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
    5 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    3 κουταλιές ελαιόλαδο
    1 φύλλο δάφνης
    1/2 κουταλιά αλάτι
    1 κουταλιά πάπρικα
    1 κουταλιά σκόρδο σε σκόνη
    1/2 κουταλιά μαύρο πιπέρι
    1/2 κουταλιά σκόνη κύμινου
    1/2 κουταλιά αποξηραμένη τσίλι πιπεριά

    Εκτέλεση
    1. Ψήστε τις πιπεριές στο γκριλ ολόκληρες μέχρι να μαυρίσουν και μόλις είναι έτοιμες αφήστε τες να κρυώσουν.
    2. Βάλτε το φλοιό τους και τους σπόρους και κόψτε τες ζυλιέν.
    3. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίξτε αλάτι και το φύλλο δάφνης και τις γαρίδες και βράστε τες για τρία λεπτά.
    4. Σουρώστε τις γαρίδες και και ρίξτε τα μπαχαρικά.
    5. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 207 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)



    Φιλέτο γλώσσας σε κρούστα αμυγδάλου

    Ένα ελαφρύ πιάτο με ένα ενδιαφέρον twist όπου το αμύγδαλο αναλαμβάνει το ρόλο της «κλασικής» γαλέτας.

    Υλικά
    8 φιλέτα γλώσσας
    2 αυγά
    4 κουτ. γλυκού βούτυρο
    1 φιλτζ. αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
    Λίγο αλεύρι
    Αλάτι
    Πιπέρι
    Λίγα φύλλα μαϊντανού ή φρέσκο εστραγκόν

    Εκτέλεση
    1. Χτυπάτε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι σε ένα πλατύ σκεύος.
    2. ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 213 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)


    Εύκολα φαχίτας με κοτόπουλο

    Μια εύκολη λύση για τις καθημερινές, όπου το κοτόπουλο αναβαθμίζεται με την ντελικάτη γεύση από τις χρωματιστές πιπεριές και την εξωτική χροιά της πάπρικας, ενώ το σερβίρισμα παραπέμπει στην μεξικάνικη κουζίνα. Δοκιμάστε την και θα μπει σίγουρα στο εβδομαδιαίο μενού σας.

    Υλικά
    2 στήθη κοτόπουλου
    1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένες σε λεπτές φέτες
    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κούπα τριμμένη ντομάτα
    3 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
    1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
    2 πρέζες ρίγανη
    Αλάτι
    Ελάχιστο πιπέρι
    1 πακέτο μεξικάνικες πίτες (wrap)

    Συνοδευτικά
    1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
    Λευκό, σπυρωτό ρύζι

    Εκτέλεση
    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 218 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)



    Τι χρειαζόμαστε:
    6-7 μανιτάρια πλευρώτους μεγάλα, κομμένα σε λουρίδες
    1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
    2 κουτ. της σούπας νερό
    4 κούπες σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια
    9 λαζάνια
    ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)

    Γέμιση:
    300 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
    450 γρ τόφου
    1 κουτ. του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)
    2 κουτ. της σούπας διατροφική μαγιά (προσθέτει μία γεύση τυριου)
    2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
    1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
    1 κουταλάκι βασιλικό
    1/2 κουταλάκι δενδρολίβανο
    1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

    Πως το κάνουμε:
    Σωτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά με τις δύο κουταλιές νερό μέχρι να μαλακώσουν. Προσέξτε να τα σκεπάζετε αφού τα ανακατέψετε ώστε να μη στεγνώσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις είναι έτοιμα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα για ζυμαρικά.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
    Απλώνουμε τη μισή σάλτσα στη βάση ενός μικρού πυρέξ. Από πάνω βάζουμε μία στρώση λαζάνια, χρησιμοποιώντας τρία λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Από πάνω απλώνουμε το μισό μίγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και τέλος ρίχνουμε από πάν ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 238 | Added by: marilou | Date: 2012-03-03 | Comments (0)


    Νόστιμα κεφτεδάκια με brandy

    Τα μαμαδίστικα κεφτεδάκια αποκτούν με μια κίνηση ένα μοντέρνο twist, αρκετό για να κινήσει το ενδιαφέρον στο τραπέζι.

     

    Υλικά

     

    1. 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς από λάπα

    2. 3 φέτες ψωμί για τοστ μουλιασμένες σε νερό

    3. 1 αυγό

    4. 1 κουτ. σούπας μουστάρδα

    5. 3 κουτ σούπας παρμεζάνα τριμένη

    6. Λίγο ξερό θυμάρι

    6. Λίγο αλεύρι

    7. 4 κουτ βούτυρο

    8. 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο (1 για το μείγμα του κιμά και μία για το τηγάνισμα)

    9. 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    10. 1 κουτ. brandy

    11. Αλάτι, πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    Ρίξτε σε ένα βαθύ μπωλ τον κιμά, το ψωμί για τοστ, το αυγό, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα , ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 143 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)



    Τι χρειαζόμαστε:
    3 μεγάλα ή 6 μικρά πορτοκάλια
    300 γρ. ζάχαρη
    1/2 λίτρο νερό
    400 γρ. κουβερτούρα

    Πως το κάνουμε:
    Αφού πλύνουμε καλά τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε φέτες.
    Αφαιρούμε τη σάρκα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό (το οποίο να τα σκεπάζει) σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά.
    Στραγγίζουμε και με κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε το άσπρο μέρος της φλούδας. Κόβουμε τις φέτες σε λεπτές λωρίδες.
    Ετοιμάζουμε το σιρόπι (χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα ζάχαρης) και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφού τις αφήσουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε μέσα στο σιρόπι μέχρι την επόμενη μέρα.
    Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε στο σιρόπι την υπόλοιπη ζάχαρη και ξαναβάζουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε έτσι μέχρι την επόμενη μέρα.
    Την επόμενη μέρα, αφού βάλουμε το σιρόπι να κοχλάσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε πολύ καλά τις λωρίδες.
    Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και πολύ προσεχτικά, βουτάμε μέσα μία-μία τις λωρίδες πορτοκαλιού.
    Τοποθετούμε τις έτοιμες orangettes σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε έτσι να στεγνώσουν.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 185 | Added by: marilou | Date: 2012-03-03 | Comments (0)


    Κοτόπουλο με κάρυ

     

     

     

    Ένα νόστιμο πιάτο με άρωμα Ινδίας

     

    Υλικά

    2 κουτ βούτυρο
    1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
    2 κουτ κάρυ
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
    2 κουτ της σούπας κρέμα γάλακτος
    Αλάτι
    Πιπέρι

    Εκτέλεση
    Λιώνετε το λούτυρο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σωτάρετε το κρεμμύδι και ση συνέχεια ρίχνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα ροδίζετε από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε το κάρυ και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Ρίχνετε τα μήλα, κλείνετε το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 40 λεπτά, ελέγχοντας μήπως χρειάζεται να συμπληρώσετε λίγο ζεστό νερό. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, αφή ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 180 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)


    Κοτόπουλο με μανιτάρια στο πυρεξάκι

    Εύκολο και λαχταριστό είναι το πιο ωραίο φαγητό για τους λάτρεις των μανιταριών.

    Υλικά
    1 κιλό κοτόπουλο ψαχνό βραστό ή ψητό
    1/2 κιλό μανιτάρια
    2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    6 κουταλιές της σούπας άσπρο κρασί
    Αλάτι
    Πιπέρι
    Μπαχάρι τριμμένο
    500 γρ. τυρί κρέμα
    200 γρ. κρέμα γάλακτος

    Εκτέλεση
    1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους.
    2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια
    3. Σβήνουμε με κρασί και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
    4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τριμμένο μπαχάρι.
    5. Βάζουμε επίσης τυρί και κρέμα και αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσει.
    6. Παίρνουμε το πυρεξάκι, το βουτυρώνουμε, απλώνουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.
    7. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 β ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 265 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)

    Τι χρειαζόμαστε:
    1 ώριμη μπανάνα
    1/3 κούπας σπορέλαιο
    1 κούπα υγρή σόδα
    1/2 κούπας καστανή ζάχαρη
    1,5-2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

    Πως το κάνουμε:
    Χτυπάμε με αυγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη.
    Προσθέτουμε τη σόδα, τη μπανάνα λιωμένη με πιρούνι και τέλος το αλεύρι (με το μάτι μέχρι να γίνει όπως η γνωστή ζύμη του κέικ).
    Μοιράζουμε σε 12άρα φόρμα για muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
    Λίγα μυστικά ακόμα
    Η συνταγή είναι έμπνευση της στιγμής, με έναυσμα τη συνταγή που υπάρχει στο σάιτ για κέικ λεμονιού με υγρή σόδα!
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 167 | Added by: marilou | Date: 2012-03-03 | Comments (0)

    Σπιτική ταραμοσαλάτα για όλους

    Σήμερα Καθαρά Δευτέρα και ελπίζουμε να έχετε πάρει όλα τα σωστά υλικά για να κάνετε την τέλεια ταραμοσαλάτα και να εντυπωσιάσετε φίλους και οικογένεια με αυτό το απλό, αλλά γευστικό πιάτο.

    Υλικά
    150 γρ. λευκό ταραμά
    Φέτες ψωμιού
    1 κρεμμύδι μικρό
    Ελαιόλαδο

    Εκτέλεση
    1. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια
    2. Βρέξτε φέτες ψωμί μέχρι να μπορείτε να τις στριμώξετε σε κούπες.
    3. Ρίξτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και ανακατέψτε αφού ρίξτε αρχικά δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
    4. Μπορείτε να προσθέσετε ελαιόλαδο ανάλογα με το πως θέλετε την υφή και τη γεύση της ταραμοσαλάτας.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 153 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)

    Αμερικάνικα μπισκότα με φυστικοβούτυρο χωρίς ψήσιμο

    Φτιάξτε πολύ γρήγορα αυτά τα μπισκότα βρώμης με φυστικοβούτυρο χωρίς καν να ανάψετε το φούρνο σας.

    Υλικά
    2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
    1/4 κούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
    1/2 φλιτζάνι γάλα
    1/2 φλιτζάνι βούτυρο
    1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    1 πρέζα αλάτι
    1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
    3 φλιτζάνια βρώμη

    Εκτέλεση
    1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίξτε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο.
    2. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου δυο λεπτά.
    3. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε μέσα το αλάτι, τη βανίλια, τη βρώμη και το φυστικοβούτυρο ανακατεύοντας καλά.
    4. Φτιάξτε στρογγυλά μπισκότα με ένα κουτάλι πάνω σε λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 184 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)

    ImageΧορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέατος, συμπεριλαμβανομένων του βοδινού, πουλερικών, ψαριού και των υποπροϊόντων τους , συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων που προέρχονται από ζώα, όπως λαρδί, ζωικό λίπος, ζελατίνη και κωχενίλλη.

    ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 186 | Added by: marilou | Date: 2012-03-03 | Comments (0)

    [video]Υλικά:

    2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
    250 γρ. μαργαρίνη
    1 ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
    2 κουβερτούρες
    3 κουταλιές σούπας κακάο
    3-4 κουταλιές σούπας κονιάκ ή λικέρ Tia Maria ή όποιο άλλο λικέρ προτιμάμε
    1 κούπα χοντροκομμένα φουντούκια ( ή καρύδια)

    Εκτέλεση:

    Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, τη μαργαρίνη και τις κουβερτούρες να λυώσουν. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά, να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.

    Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ, το κακάο, τα μπισκότα θρυμματισμένα, τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.

    Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κορμού, τον πασπαλίζουμε με τρούφα και τον τοποθετούμε σε μικρή, μακρόστενη φόρμα του κέικ, όπου έχουμε στρώσει μεμβράνη, για να βγει εύκολα από τη φόρμα.

    Αν θέλουμε, αντί να βάλουμε τον κορμό σε φόρμα, τον βάζουμε σε ένα δισκάκι.

    Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο και τον αφήνουμε 3-4 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.
    [/video]
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 167 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    [video]1 κουτί φύλλο σφολιάτα

    ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
    2 2/3 κούπες γάλα
    1/3 κούπας ζάχαρη
    4 κροκάδια
    3 βανίλιες
    7 κουταλιές κορν φλάουρ
    βούτυρο αγελάδος

    ΣΑΝΤΙΓΥ
    2 κούπες κρέμα γάλακτος
    1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
    βανίλια
    Εκτέλεση

    Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βάζουμε το περισσότερο γάλα μαζί με τις βανίλιες και τη ζάχαρη να βράσουν. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα, για να διαλυθεί και στη συνέχεια τα ρίχνουμε όλα στο βραστό γάλα μέχρι να πήξουν. Χτυπάμε τα κροκάδια, ρίχνουμε μέσα λίγη από την κρέμα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μίγμα στο βραστό γάλα. Αδειάζουμε σε μπολ και βάζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα.
    Για τη σαντιγύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Παίρνουμε το 1/3 της σαντιγής και το αναμιγνύουμε με την κρέμα.
    Για το φύλλο παίρνουμε 1 κουτί σφολιάτα, την ανοίγουμε και τη χωρίζουμε στα 4. Βουτυρώνουμε και αναποδογυρίζουμε στο ταψί κάθε κομμάτι. Με ένα πηρούνι, κάνουμε τρύπες σε κάθε κομμάτι, για να φουσκώσει. Το βάζουμε να ψηθεί στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10' στην αρχή και μετά το κατεβάζουμε σε θερμοκρασία 150 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για άλλα 35'-40'.
    Τοποθετούμε ένα φύλλο στην πιατέλα, γεμίζουμε με κρέμα ένα κορνέ και βάζουμε κρέμα στο φύλλο. ΄Υστερα τοποθετούμε το άλλο φύλλο και βάζουμε κρέμα και σε αυτό. Επάνω από τα δύο φύλλα, βάζουμε σαντιγύ με το ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 60 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    [video]1/2 κιλού καλαμάρια
    1 κιλό μύδια με το όστρακο
    1/4 κούπας λευκό ξηρό κρασί
    1 κουταλιά χυμό λεμονιού
    400 γρ. σπαγγέτι λιγκουίνι ή bavette με άρωμα πέστο ή πιπεριάς
    1/4 κούπας λάδι
    1 κόκκινη πιπεριά ζουλιέν
    2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
    1 κουταλάκι τριμμένες καυτερές πιπερίτσες
    ξύσμα 1 λεμονιού
    2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

    Ατομα: 5

    Χρόνος προετοιμασίας: 30'

    Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
    Εκτέλεση

    Τρίψτε και καθαρίστε καλά τα μύδια. Βάλτε σε κατσαρόλα το κρασί με το χυμό λεμονιού να βράσει, ρίξτε τα μύδια, σκεπάστε και σιγοβράστε τα 5', ν' ανοίξουν. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα σ' ένα μπολ και φυλάξτε το ζουμί. Σοτάρετε το σκόρδο και τις πιπεριές στο λάδι, να μαραθούν. Προσθέστε τις πιπερίτσες, το ξύσμα λεμονιού, τα καλαμάρια και το ζουμί από τα μύδια. Σιγοβράστε τα καλαμαράκια σκεπασμένα, ώσπου να μαλακώσουν. Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι, στραγγίστε τα κι αδειάστε τα σε ζεστή πιατέλα. Καθαρίστε τα μύδια και κρατήστε μερικά με το όστρακο για τη διακόσμηση της πιατέλας. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα μύδια μέσα στη σάλτσα με τα καλαμάρια κι αδειάστε τα επάνω στα μακαρόνια. Σερβίρετέ τα αμέσως, πασπαλίζοντάς τα με το μαϊντανό και 2-3 κουταλιές λάδι.
    Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο "Νηστήσιμα και Υγιεινά". [/video]
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 65 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 37 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 κοτόπουλο κομμένο μερίδες
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 1 ποτήρι κονιάκ
    • 3-4 κλωστές κρόκο Κοζάνης
    • 1 κουταλιά σουπας εστραγκόν
    • αλάτι- πιπέρι
    • λάδι
    Εκτέλεση
    • Τσιγαρίζουμε το κοτοπουλο στο λάδι να ροδίσει και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε συνεχώς και σβήνουμε με το κονιάκ.
    • Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης, το εστραγκόν και αλατοπιπερονουμε.
    • Βράζουμε το κοτοπουλο προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.
    • Οταν έχει βράσει και έχει μείνει με λίγο ζουμάκι σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι ή ψητά λαχανικά. 

    Καλή όρεξη.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 70 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 1/2 πακέτο μαργαρίνη
    • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 2κ.σ. μουστάρδα
    • 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
    • 3κ.σ. ξύσμα λεμονιού
    • 1κ.γ. ξερό εστραγκόν ( για όσους δεν τούς αρέσει το εστραγκόν μπορούν να
    • το αντικαταστήσουν με ρίγανη ή θυμάρι)
    • 4 μερίδες στήθος κοτόπουλο
    • αλάτι πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Σωτάρουμε το σκόρδο στη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά για ένα περίπου λεπτό. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Σε ένα σακουλάκι ανακατεύουμε τη φρυγανιά .το ξύσμα λεμονιού και το εστραγκόν. Βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μίγμα της μαργαρίνης να βουτυρωθούν πολύ καλά και στη συνέχεια στη γαλέτα. Τα βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνετε στούς 190 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

    Καλή επιτυχία!

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 79 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    ΥΛΙΚΑ
    • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
    • ελαιόλαδο
    • 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
    • 1/2 κιλό ελιές πράσινες μεγάλες ή μικρές τσακιστές
    • 1 κούπα φρέσκια χοντροκομμένη ντομάτα ή 1 κουτί κονσέρβα
    • αλάτι - πιπέρι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Πλένουμε το κοτόπουλο και το αλατίζουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ξεβράζουμε τις ελιές 2 φορές για να μην είναι αλμυρές και αφού κρυώσουν τις ξεκουκουτσίζουμε για όσες δεν βαριούνται . Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού κάψει ρίχνουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε καλά και από τις δύο μεριές. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι, το σκόρδο και γυρνάμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να ψηθεί και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τις ελιές και στην συνέχεια την ντομάτα και το πιπέρι. Αφήνουμε για 1/4 και είναι έτοιμο.

    Το συγκεκριμένο φαγητό γίνεται και άσπρο με την μόνη διαφορά ότι αντί για την ντομάτα βάζουμε λίγο βασιλικό και λευκό κρασί αντί για κόκκινο


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 78 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    Υ
    Υλικά
    • 1 κοτόπουλο κομμένο
    • Γάλα εβαπορέ τόσο για να σκεπάζονται
    • Λίγα κρεμμυδάκια φρέσκα
    • 1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένο μικρά κομματάκια ή σκόνη σκόρδου
    • 1,5 κουταλιά μουστάρδα υγρή
    • Ελαιόλαδο ½ φλυντάνι περίπου
    • Αλάτι , πιπέρι, ρίγανη, λίγη πάπρικα
    Εκτέλεση
    • Βάζουμε σε πήλινο όλα τα πιο πάνω για 3 ώρες περίπου στο ψυγείο, ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα (Βάζουμε γάλα εβαπορέ τόσο όσο για να σκεπάζονται σχεδόν τα κομμάτια).
    • Βάζουμε σε μέτριο προς ψηλό φούρνο για 1 ώρα περίπου με το καπάκι του πήλινου κλειστό.
    • Στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε το φούρνο για περίπου 20 – 30 λεπτά μέχρι να κοκκινίσει το κοτόπουλο.
    Δοκιμάστε το, η γεύση του είναι απίθανη και λιώνει στο στόμα!

    Συνοδεύουμε με ρύζι στο οποίο βάζουμε λίγο κρασί και αφού στην αρχή τριγαρίσαμε μικρά κομματάκια κοτόπουλου και κρεμμύδι και λίγο γιαούρτι στο τέλος.

    Καλή επιτυχία


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 93 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    Υ
    Υλικά
    • 1 κοτόπουλο κομμένο
    • Γάλα εβαπορέ τόσο για να σκεπάζονται
    • Λίγα κρεμμυδάκια φρέσκα
    • 1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένο μικρά κομματάκια ή σκόνη σκόρδου
    • 1,5 κουταλιά μουστάρδα υγρή
    • Ελαιόλαδο ½ φλυντάνι περίπου
    • Αλάτι , πιπέρι, ρίγανη, λίγη πάπρικα
    Εκτέλεση
    • Βάζουμε σε πήλινο όλα τα πιο πάνω για 3 ώρες περίπου στο ψυγείο, ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα (Βάζουμε γάλα εβαπορέ τόσο όσο για να σκεπάζονται σχεδόν τα κομμάτια).
    • Βάζουμε σε μέτριο προς ψηλό φούρνο για 1 ώρα περίπου με το καπάκι του πήλινου κλειστό.
    • Στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε το φούρνο για περίπου 20 – 30 λεπτά μέχρι να κοκκινίσει το κοτόπουλο.
    Δοκιμάστε το, η γεύση του είναι απίθανη και λιώνει στο στόμα!

    Συνοδεύουμε με ρύζι στο οποίο βάζουμε λίγο κρασί και αφού στην αρχή τριγαρίσαμε μικρά κομματάκια κοτόπουλου και κρεμμύδι και λίγο γιαούρτι στο τέλος.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 71 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο  
    • 6 στήθη κοτόπουλου (χωρίς πέτσα)
    • πιπέρι

    Για τη σάλτσα

    • 1 κονσέρβα ανανά
    • 2 μανταρίνια τεμαχισμένα
    • 2 κγ κορνφλάουρ
    • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο ​​κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
    • 2 κσ μαύρη ζάχαρη
    • 2 κγ σάλτσα σόγιας
    Εκτέλεση
    • pic8_425Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με το ελαιόλαδο και το πιπεράκι, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα για 10 λεπτάκια περίπου
    • Το βάζουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας
    • Στραγγίζουμε σε ένα μπολ τον ανανά και τα μανταρίνια και ανακατεύουμε με το κορνφλάουρ
    • Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το χημό με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει αρκετά (4-5 λεπτά)
    • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα και τον ανανά με τα μανταρίνια,  περιχύνουμε με τη σάλτσα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσουν τα υλικά μας πριν σερβίρουμε

    Καλή επιτυχία

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 104 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 53 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο  
    • 6 στήθη κοτόπουλου (χωρίς πέτσα)
    • πιπέρι

    Για τη σάλτσα

    • 1 κονσέρβα ανανά
    • 2 μανταρίνια τεμαχισμένα
    • 2 κγ κορνφλάουρ
    • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο ​​κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
    • 2 κσ μαύρη ζάχαρη
    • 2 κγ σάλτσα σόγιας
    Εκτέλεση
    • pic8_425Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με το ελαιόλαδο και το πιπεράκι, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα για 10 λεπτάκια περίπου
    • Το βάζουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας
    • Στραγγίζουμε σε ένα μπολ τον ανανά και τα μανταρίνια και ανακατεύουμε με το κορνφλάουρ
    • Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το χημό με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει αρκετά (4-5 λεπτά)
    • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα και τον ανανά με τα μανταρίνια,  περιχύνουμε με τη σάλτσα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσουν τα υλικά μας πριν σερβίρουμε

    Καλή επιτυχία

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 97 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    Υλικά

    • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι κομμένο σε ραβδάκια
    • 150 γρ. αμπελοφάσουλα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
    • 1 κονσέρβα baby corns
    • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μέτρια καρέ
    • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μέτρια καρέ
    • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε μέτρια καρέ
    • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
    • ½ κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα και ξεπλυμένα
    • 1 φλ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
    • 1 φλ. ζωμό κοτόπουλου
    • 1 κ.γ ζάχαρη
    • 1 κ.σ κέτσαπ
    • 3 κ.σ barbeque sauce2 κ.σ λάδι
    • 1 κ.σ κορν φλάουερ
    • 1 κ.σ πάπρικα
    • Αλάτι / πιπέρι

    Εκτέλεση

    Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Σοτάρουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αμπελοφάσουλα και τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα baby corns και τα κόκκινα φασόλια. Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο ζωμό κοτόπουλου ενώ είναι κρύος. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό ντομάτας, το ζωμό με το κορν φλάουερ, το κέτσαπ, τη ζάχαρη, τη barbeque sauce, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να βράσει το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με μεξικάνικες πίτες ή ρύζι μπασμ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 80 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    Υλικά
    • 6 μερίδες κοτόπουλο ή 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο μπούτι ή στήθος σε μπουκιές
    • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • ½ χυλοπίτες
    • 1φλ. λάδι
    • 2 κλωνάρια βασιλικό
    • χυμό 1 λεμονιού
    • 2 φλ. γιαούρτι
    • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
    • Αλάτι, πιπέρι
    Εκτέλεση
    • Ροδίζετε το κοτόπουλο σε ½ φλ. λάδι και προσθέτετε και μαραίνετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και βράζετε για 45΄λεπτά.
    • Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφού σταματήσει να βράζει, ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
    • Βράζετε τις χυλοπίτες, τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και σερβίρετε πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.

    Προσοχή, όταν ρίχνετε το γιαούρτι, για να μη σας κόψει, το φαγητό δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό. 


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 84 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    ΥΛΙΚΑ:
    • 300 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
    • 1 κρεμμύδι ξερό
    • 1 πατάτα ψιλοκομμένη
    • 1 φλ.τσαγ. ελαιόλαδο
    • 1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
    • 1 κύβος ζωμού κότας
    • 1/2 κουτ. κονσέρβα αποφλοιωμένης, ψιλοκομμένης ντομάτας
    • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, κάρυ, γαρύφαλλο τριμένο, τζίντζερ (όοολα από λίγο)
    • περισσεύματα ψητού κοτόπουλου (ή και βρασμένου), τα οποία ψιλοκόβουμε.

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    • Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο λάδι και λίγο νεράκι (πάντα τσιγαρίζω με λίγο νεράκι, για να μη γίνεται "βαρύ" το κρεμμύδι).
    • Μόλις μαραθεί, ρίχνουμε τον κύβο, την ψιλοκομμένη πατατούλα και μετά από λίγο την ντομάτα.
    • Προσθέτουμε τον κατεψυγμένο αρακά, τα κομματάκια κοτόπουλου, λίγο ακόμα ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι.
    • Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν (χρησιμοποιώ χύτρα και ο χρόνος ετοιμασίας είναι 12-15 λεπτά).


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 121 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    Υλικά
    • 600 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές λωρίδες.
    • 1 κσ κορν φλάουρ και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
    • αλάτι πιπέρι
    • 2 κσ ηλιέλαιο
    • 1/2 κσ τζιίντζερ(σκόνη καλύτερα)
    • 1/2 κσ κάρυ(όσο καυτερό σας αρέσει)
    • 250 γρ ανανά κονσέρβας σε κύβους,στραγγισμένα(δεν πετάμε το χυμό)
    • 2 κσ σάλτσα σόγιας
    • 250ml κρύο νερό
    • 1/2-1 κσ μαύρη ζάχαρη
    • 2 κσ από τον χυμό του ανανά
    • κσ το ζουμί από τον ανανά 
    Εκτέλεση
    • Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε το κόρν φλάουρ,το αλάτι και το πιπέρι.Ρίχνουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις αλευρώνουμε.Τις ραντίζουμε με το λάδι και τις μαγειρεύουμε σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 8 λεπτά.
    • Μέσα σε ένα άλλο μπόλ αναμινύουμε το τζίντζερ,το κάρυ τον ανανά και την σάλτσα σόγιας.Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο κοτόπουλο και το μαρινάρουμε για 10 λεπτά.Προσθέτετε το νερό και την ζάχαρη.Σε ένα άλλο μπόλ αναμιγνύουμε το χυμό ανανά με 1 κσ κορν φλάουρ μέχρι να να γίνει το μείγμα  ομοιογενές και το προσθέτουμε στο κοτόπουλο.Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε το φαγάκι ανα τακτά διαστήματα.
    • Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί και έχει μαλακώσει.Προτείνω να το σερβίρετε με ρυζάκι μακρύκοκκο.

    καλή όρεξη

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 124 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • Μια χούφτα αμπελοφάσουλα
    • 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
    • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
    • 2 αυγά
    • Ζωμό κοτόπουλου
    • Ελαιόλαδο
    • Αλάτι Πιπέρι
    • Λίγο ξύσμα τζιντζερ
    • Σόγια

    Εκτέλεση:

    Τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα το μισό κρεμμύδι και το φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το φασολάκια και το ρύζι. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο και το αφήνετε να βράσει μέχρι να γίνει το ρύζι και να σωθεί όλο το νερό. Κρατήστε λίγο ζωμό μήπως χρειαστεί να προσθέσετε.

    Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή wok τσιγαρίζετε με ελάχιστο λάδι το υπόλοιπο κρεμμύδι, το σκόρδο και το ξύσμα τζίντζερ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει. Όταν γίνει το κοτόπουλο προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύεται καλά να ενωθούν τα υλικά. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολάκι. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μάτι. Μαζεύετε το φαγητό προς τα τοιχώματα του τηγανιού ώστε να μείνει μία τρύπα στη μέση. Ρίχνετε λίγο λάδι, τα αυγά και τη σόγια και ανακατεύεται σιγά σιγά με τα υπόλοιπο υλικά μέχρι να ενοποιηθούν και να ψηθεί το αυγό.

    Γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαρούλι και κομματάκια από καυτερή πιπεριά αν σας αρέσουν τα πικάντικα.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 170 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-02 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 1 μέτριο κοτοπουλο κομμένο μερίδες
    • 5 μεγάλες πατατες χοντροκομμένες
    • χυμό 2 λεμονιών
    • λάδι
    • ρίγανη
    • αλάτι
    Εκτέλεση :

    Βάζω το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και περνάω τις πατάτες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τις αφαιρώ απο την κατσαρόλα και βάζω το κοτόπουλο. Προσθέτω το αλάτι και τη ρίγανη και αφήνω να σωταριστεί καλά. Στη συνέχεια ρίχνω το χυμό των λεμονιών και ανακατεύω. Προσθέτω ανάλογο νερό και αν χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμα. Αφήνω να βράσει περίπου 20' πριν προσθέσω τις πατάτες. Αφήνω το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά ώστε να δέσει και η σάλτσα.
    Καλή ορεξη!!



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 276 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-29 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
    • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
    • 1/2 κούπα λάδι
    • 1/2 κούπα βούτυρο σε κομματάκια
    • 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια
    • άσπρο κρασί
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • ρίγανη
    Εκτέλεση
    • Βάζουμε το λάδι στη κατσασρόλα και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τα μανιτάρια.Τα βγάζουμε και σωτάρουμε το κοτόπουλο.
    • Αφού σωταριστούν  όλα τα κομμάτια τα σβήνουμε με λεμόνι και άσπρο κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
    • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
    • 5' πριν το τέλος προσθέτουμε και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να δέσει η σάλτσα του

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 266 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-29 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο ή δυο μικρά κομμένα σε μικρά κομματάκια  (μπορούμε και γαλοπούλα)
    • Ένα κρεμμύδι,
    • Λίγο αλεύρι
    • 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
    • 2 καρώτα
    • 1 πιπεριά (προαιρετικά)
    • 2 κουταλιές μουστάρδα
    • 1 πελτέ (ή μισή κούπα χυμό)
    • 1 ντομάτα τριμμένη
    • Αλάτι πιπέρι
    • Λίγο λάδι , μαϊντανός και λίγο τριμμένο τυρί για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
    Εκτέλεση
    • Στο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μετά από λίγο βάζουμε και το κοτόπουλο που το έχουμε αλευρώσει ελαφρά.
    • Αφού ροδίσει το σβήνουμε με το κρασί  και βάζουμε και τα καρώτα σε λεπτές ροδέλες ή κυβάκια.
    • Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το πελτέ και την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει.
    • Ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Προσέχουμε ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.

    Ιδανικός συνδυασμός με ρύζι .

    Καλή επιτυχία



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 253 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-29 | Comments (0)

    Υλικά (Για 1 σούβλα bbq κανονική)
    • 1 Κοτόπουλο φρέσκο τεμαχισμένο (μπορείτε να ζητήσετε από τον χασάπη να το τεμαχίσει)
    • 3-4 Πιπεριές πράσινες
    • Μουστάρδα (όσο θέλετε)
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • Ρίγανη
    • Αλάτι 
    • Πιπέρι
    Εκτέλεση

    Προετοιμασία: Από βραδύς παίρνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ, το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη και προσθέτουμε το κρεμμύδι το οποίο λιώνουμε στο multi και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε να πάει παντού σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο.

    Παίρνουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε ένα ένα κομμάτι στην σούβλα, οπου ανάμεσα από κάθε κομμάτι βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι πράσινη πιπεριά εναλλάξ με το κοτόπουλο. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

    Tips: εάν δεν έχουμε την πολυτέλεια του barbeque, μπορούμε να το ψήσουμε στην σχάρα στο γκριλ.



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 245 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-29 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 κοτόπουλο χωριάτικο
    • 1 κρεμμύδι τριμμένο
    • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
    • 1 καρότο τριμμένο
    • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
    • λίγο μαϊντανό τριμμένο
    • όλα αυτά μαζί στο μούλτι
    • 1 πουμαρό μικρό
    • αλάτι, πιπέρι
    Εκτέλεση
    • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες το πλένουμε και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
    • Βάζουμε λάδι στη κατσαρόλα και ρίχνουμε τα υλικά που έχουμε κτυπημένα στο μούλτι
    • στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί λιγάκι όχι πολύ βάζουμε το αλάτι το πιπέρι νερό και την ντομάτα και το αφήνουμε να βράσει καλά και να γίνει μια ωραία σάλτσα.
    Το συνοδεύουμε με πιλάφι, μακαρόνια ή τηγανιτές πατάτες.



    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 235 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-29 | Comments (0)

    Υλικα
    • 800 γρ κοτοπουλο στηθος κομμενο σε λωριδες.
    • 1/2 κουπα φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
    • 200 γρ γραβιερα τριμμενη
    • 100 γρ κεφαλοτυρι τριμμενο
    • 2 κ.σουπας δυοσμο φρεσκο ψιλοκομμενο
    • 1/2 κιλο γιαουρτι
    • 3 αυγα ελαφρα χτυπημενα
    • Αλατι-πιπερι
    • Λαδι
    Εκτελεση
    img_1189_420
    img_1190_420
    img_1191_420
    • Πλενουμε καλα το κοτοπουλο, το κοβουμε σε λωριδες και το σωταρουμε στο τηγανι με το λαδι οπου εχουμε ηδη βαλει να ζεσταθει.
    • Μολις αλλαξει χρωμα το κοτοπουλο, εχει ασπρισει δηλαδη απ'ολες τις μεριες ριχνουμε τα φρεσκα κρεμμυδακια και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν τα κρεμμυδακια. Τα αποσυρουμε απο την φωτια αφηνοντας τα να κρυωσουν ελαφρα.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 283 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-02-29 | Comments (0)

    « 1 2 ... 40 41 42 43 44 ... 82 83 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2025  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 25
    Φίλοι-Επισκέπτες: 25
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2025Website builderuCoz