Τρίτη, 2025-02-04, 9:31 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » Συνταγές μαγειρικής
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 108 | Added by: Nina | Date: 2012-03-06 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 109 | Added by: Nina | Date: 2012-03-06 | Comments (0)


     

    Συναισθηματική υπερφαγία

    Όταν τα συναισθήματά σας σάς οδηγούν κατευθείαν στο ψυγείο

    Αν πιάνετε τον εαυτό σας να βρίσκει καταφύγιο στο φαγητό για να νιώσετε ανακούφιση μετά απο μια δύσκολη συναισθηματικά κατάσταση, και αυτό γίνεται ανελέξεγκτα, τότε είναι πολύ πιθανό πως έχετε πέσει στην παγίδα της συναισθηματικής υπερφαγίας, της πιο συχνής διατροφική διαταραχής, με αντίκτυπο όχι μόνο στη σιλουέτα αλλά και την υγεία σας.

     

    Παρότι πρόκειται για ένα πρόβλημα όπου η βοήθεια από τον ειδικό είναι απαραίτητη, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε πρώτη φάση για να αντιμετωπίσετε την παρόρμηση να τρέξετε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι με τα γλυκά:

     

    Πετάξτε από την κουζίνα (και από οποιαδήποτε κρυψώνα) τις τροφές-πειρασμούς που θα σας προσφέρουν μια αίσθηση ανακούφισης μεν αλλά παροδικής-και πολλές άδει ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 86 | Added by: ludia | Date: 2012-03-06 | Comments (0)


    5 τροφές που αγαπούν το σώμα σας

    Πονοκέφαλος, στρες, φούσκωμα: η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας

    1. Μπανάνα κατά του στρες

    Όταν νιώθετε το άγχος να σας παίρνει από κάτω, μια μέτρια μπανάνα μπορεί να βοηθήσει καθώς βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και παράλληλα προσφέρει το 30% της ημερίσιας ποσότητας Βιταμίνης Β6, η οποία συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης (γνωστής και ως ορμόνη της ευτυχίας).

     

    2. Τόνος σε κονσέρβα για καλύτερη διάθεση

    100 γραμμάτια τόνου σε κονσέρβα προσφέρει περίπου 800 mg ευεργετικών Ωμέγα-3, που σύμφωνα με έρευνες βελτιώνουν τη διάθεση. Μάλιστα, τα λιπαρά οξέα που περιέχουν κάποια ψάρια, θεωρούνται από την Αμερικανική Εταιρεία Ψυχιατρικής σημαντικό κομμάτι στη θεραπεία κατά της κατάθλιψης.

     

    3. Γαλοπούλα κατά της αϋπνίας

    Μια μερίδα 100 γραμμαρίων περιέχει σχεδόν όλη την ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 108 | Added by: ludia | Date: 2012-03-06 | Comments (0)

    Το τέλειο σπιτικό pop corn

    Μπορεί για τις ψαγμένες μαγείρισσες να σας φανεί αστεία, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλές γυναίκες δεν ξέρουν το μυστικό στο τέλειο pop corn που δεν είναι προπαρασκευασμένο. Εμείς σας το αποκαλύπτουμε.

    Υλικά
    1/4 της κούπας ηλιέλαιο
    1/2 κούπα σπόρους καλαμποκιού
    1/4 της κούπας ζάχαρη

    Εκτέλεση
    1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το λάδι με τέσσερα σποράκια καλαμποκιού και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
    2. Όταν αυτό κάψει τα σποράκια θα γίνουν pop corn και θα ξέρετε πως ήρθε η ώρα να ρίξετε και τα υπόλοιπα.
    3. Ρίξτε τα υπόλοιπα σπόρια έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και ανακατέψτε λίγο το τηγάνι ώστε να είναι απλωμένα παντού σε αυτό.
    4. Ρίξτε από πάνω τη ζάχαρη σε όλη την επιφανεί και σκεπάστε το τηγάνι με ένα καπάκι.
    5. Όταν τα pop corn αρχίζουν να σκάνε, ανακινείστε το τηγάνι για να μην καούν.
    6. Όταν η «μικρές εκρήξεις» θορύβου γίνουν αραιές απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβέρετε. ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 86 | Added by: ludia | Date: 2012-03-06 | Comments (0)

    Υπέροχα και απλά χορτοφαγικά μπουρίτος

    Μερικές φορές οι καλύτερες ιδέες και γεύσεις βρίσκονται στις απλές συνταγές, έτσι αν απλά δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε μπορείτε να ετοιμάσετε μερικά μπουρίτος που είναι υγιεινά και εύκολα.

    Υλικά
    Πίτες τορτίγια
    Γιαούρτι στραγγιστό
    Φασόλια κονσέρβας
    Σάλτσα ντομάτας
    Τριμμένο τυρί τσένταρ
    Φέτες αβοκάντου
    Αλάτι
    Πιπέρι
    Χυμό από ένα λεμόνι

    Εκτέλεση
    1. Ρίξτε φασόλια σε ένα τηγάνι και τη σάλτσα ντομάτας και αφήστε για πέντε λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια.
    2. Ρίξτε πιπέρι και βάλτε τα φασόλια μες στην τορτίγια.
    3. Βάλτε τις φέτες του αβοκάντο και ρίξτε από πάνω το χυμό λεμονιού
    3. Ρίξτε το τυρί και τελειώστε με μία κουταλιά γιαούρτι.
    4. Απολαύσε το σνακ σας.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 97 | Added by: ludia | Date: 2012-03-06 | Comments (0)

    Φτιάξτε το πιο νόστιμο, σπιτικό ketchup

    Φτιάξτε τη δική σας υπέροχη σάλτσα ketchup, βάλτε τη στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τη στα φαγητά σας!

    Υλικά
    1 λίτρο χυμό ντομάτας
    1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
    1 κρεμμύδι
    1 κουταλάκι του γλυκού καυτό μπαχαρικό
    2 πρέζες μοσχοκάρυδο, πιπέρι
    125 γραμμάρια καφέ ζάχαρη
    125 ml μηλόξυδο
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    1. Κόψτε το κρεμμύδι κι αφήστε το να ροδίσει στην κατσαρόλα.
    2. Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε μέχρι ν' απορροφηθούν από τα κρεμμύδια.
    3. Ανακατέψτε το χυμό ντομάτας, τον ντοματοπολτό, την καφέ ζάχαρη και το μηλόξυδο.
    4. Προσθέστε τα στο σκεύος με τα κρεμμύδια. Αφήστε να σιγοβράσουν για μία ώρα.
    5. Περάστε τα στο μπλέντερ. Βάλτε σε βαζάκια και στο ψυγείο.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 58 | Added by: ludia | Date: 2012-03-06 | Comments (0)



    Εύκολη μακαρονάδα με αντζούγιες

    Η αντζούγια είναι ένα πραγματικά παρεξηγημένο υλικό που μπορείτε να τη χρησιμοποιείται άφοβα στις συνταγές. Δοκιμάστε τες με ζυμαρικά και θα καταλάβετε.

    Υλικά
    1 πακέτο σπαγγέτι
    2 κονσέρβες αντζούγιες
    8 σκελίδες σκόρδο
    8 ντοματίνια τσέρι καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
    Φρεσκοτριμμένη παρμαζάνα

    Εκτέλεση
    1. Βράστε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
    2. Ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο στο κατσαρολάκι και ρίξτε το σκόρδο ολόκληρο.
    3. Μόλις γίνει καφέ το σκόρδο ρίξτε μέσα τις αντζούγιες και τσιγαρίστε μέχρι να ψηθούν καλά.
    4. Κόψτε τις αντζούγιες μέσα στο κατσαρολάκι και ρίξτε τις ντομάτες.
    5. Αφήστε λίγα λεπτά ακόμα και ρίξτε μέσα τα μακαρόνια.
    6. Ανακατέψτε και σερβίρετε.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 73 | Added by: ludia | Date: 2012-03-06 | Comments (0)



    Φιλετάκια πάπιας με σος raspberry

    Εύκολη και γιορτινή συνταγή

    Υλικά
    4 κομμάτια στήθος πάπιας
    2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
    2 κουταλιές κανέλας
    4 κουταλιές ζάχαρη
    1/2 κούπα κόκκινο κρασί
    1/4 της κούπας λικέρ creme de cassis
    1 κουταλιά καλαμποκάλευρο
    200 γρ. raspberries

    Εκτέλεση
    1. Βάλτε στη γκριλιέρα τα στήθη της πάπιας και ψήστε για 10 λεπτά από την πλευρά που είναι η πέτσα.
    2. Πετάξτε το λίπος που βγήκε και ψήστε για άλλα δέκα λεπτά από την άλλη πλευρά.
    3. Βγάλτε τα από τη φωτιά και ρίξτε πάνω στην πέτσα τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.
    4. Βγάλτε πάλι το λίπος από το τηγάνι και ρίξτε μέσα το λικέρ, το κρασί και το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να σοταριστούν για τρία λεπτά.
    5. Ρίξτε τα raspeberries και αφήστε τη σος να δέσει για ένα λεπτό.
    6. Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ και βάλτε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 88 | Added by: ludia | Date: 2012-03-06 | Comments (0)



    Γρήγορη συνταγή για νόστιμη κρεμμυδόσουπα

    Αν είστε χορτοφάγοι ή θέλετε να απολαύσετε ένα νόστιμο, ζεστό πιάτο μες στο καταχείμωνο αυτή η κρεμμυδόσουπα θα σας ενθουσιάσει.

    Υλικά
    250 γραμμάρια κρεμμύδια, κομμένα σε λωρίδες
    2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
    αλάτι και πιπέρι
    1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί

    Εκτέλεση
    1. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια στο βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα για περίπου 5 έως 7 λεπτά.
    2. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά.
    3. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι της επιλογής σας και ρίξτε το τυρί.
    4. Αφήστε το να λιώσει ελαφρά και σερβίρετε.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 101 | Added by: ludia | Date: 2012-03-06 | Comments (0)



    Γκουρμέ συνοδευτικό για γιορτινά πιάτα: Σπαράγγια με τυρί

    Μία απλή συνταγή που αναδεικνύει τη γεύση του σπαραγγιού και ταιριάζει τέλεια με φιλέτα.

    Υλικά
    Ένα ματσάκι μέτρια σπαράγγια
    2 κουταλιές ελαιόλαδο
    2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
    1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
    Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση
    1. Ξεβγάλετε καλά τα σπαράγγια και κόψτε τα σκληρά λευκά μέρη στο κάτω μέρος τους.
    2. Κόψτε τα σπαράγγια σε δύο με τρία μέρη κατά μήκος του σπαραγγιού.
    3. Γεμίστε το τηγάνι με νερό μέχρι τη μέση. Όταν το νερό βράσει, ρίξτε μέσα τα σπαράγγια για δύο λεπτά.
    4. Σουρώστε τα σπαράγγια και ρίξτε τα σε ένα μπολ όσο είναι ζεστά με το λάδι, την παρμεζάνα, το αλατοπίπερο και το ξύσμα λεμονιού.
    5. Σερβίρετε και τα σπαράγγια σας θα είναι τέλεια.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 62 | Added by: ludia | Date: 2012-03-06 | Comments (0)

    Ένα γιορτινό ορεκτικό: Ρολά αγγουριού με λιαστή ντομάτα και άνηθο

    Εύκολο, γρήγορο, υγιεινό και μεσογειακό.

    Υλικά
    100 γρ. τυρί κρέμα
    2 κουταλιές φέτα
    Λίγος βασιλικός
    2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
    2 κουταλιές λιαστές ντομάτες κομμένες ζουλιέν
    1 κουταλιά ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος
    1 μεγάλο αγγούρι
    Αλατοπίπερο

    Εκτέλεση
    1. Με το peeler κόψτε το αγγούρι σε εξαιρετικά λεπτές φέτες.
    2. Απλώστε τα σε μία πετσέτα και ραντίστε με αλάτι για να τραβήξει λίγο από τα υγρά τους.
    3. Σε ένα μπολ βάλτε τη φέτα, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τις λιαστές ντομάτες, το βασιλικό και τον άνηθο και ανακατέψτε.
    4. Σκουπίστε τα αγγούρι με την πετσέτα.
    5. Βάλτε με ένα κουτάλι λίγο από το ντιπ στην άκρη του αγγουριού και τυλίξτε. Αν ανοίγουν τα ρολά, κρατήστε τα σταθερά με μία οδοντογλυφίδα.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 79 | Added by: ludia | Date: 2012-03-06 | Comments (0)


    Ζεστή σαλάτα με παντζάρια, φακές και κατσικίσιο τυρί
    Η γλύκα του παντζαριού φλερτάρει με τον γήινο χαρακτήρα της φακής, την δροσιά των φρέσκων λαχανικών και την οξύτητα του κατσικίσιου τυριού, σε μια σαλάτα που άνετα παίζει τον ρόλο του κυρίως πιάτου


    Υλικά
    3 μέτρια παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα κάθετα σε φέτες
    3 κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο περισσότερο για το τέλος
    1/4 φλιτζ. φουντούκια ή καρύδια, ψιλοκομμένα
    200 γραμ. κατσικίσιο τυρί
    1 κούπα βρασμένες φακές
    100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
    1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 κουτ. ξύδι balsamico
    Μια πρέζα ζάχαρη
    Ανάμεικτα πράσινα λαχανικά της αρεσκείας σας 


    Εκτέλεση
    1. Πορθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείψ ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 123 | Added by: ludia | Date: 2012-03-06 | Comments (0)

    ΥΛΙΚΑ
    • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
    • 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
    • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
    • ελαιόλαδο
    • 1 σφηνάκι κονιάκ
    • 600 γραμ. διάφορα μανιτάρια
    • 1 φλυτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
    • 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένο κασέρι
    • αλάτι - πιπέρι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Πλένουμε και αλατίζουμε το κοτόπουλο. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε από όλες τις μεριές πολύ καλά.

    Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το λιωμένο κρεμμύδι σωτάρουμε και αυτό και στην συνέχεια ξαναρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε με βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια, τα κόβουμε στην μέση ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθος και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα.

    Ανακατεύουμε καλά και δυναμώνουμε την φωτιά αφήνοντας να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά του φαγητού. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 10 λεπτά να πάρει βράση και να εξατμιστεί.Στην συνέχεια ρίχνουμε και το κονιάκ και μετά από 2-3 λεπτά χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί.

    Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι, την κρέμα γάλακτος ,το πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει μία καλή βράσει και είναι έτοιμο.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 76 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-06 | Comments (2)

    Υλικά
    • 4 μικρά στήθη κοτόπουλου
    • 8 φέτες μπέϊκον
    • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε κόκκους
    • 1 κουταλάκι του γλυκού πράσινο πιπέρι σε κόκκους
    • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
    • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
    • 1 φλυτζάνι του καφέ κρέμα γάλακτος
    • 1 νεροπότηρο αφρώδες κρασί
    Εκτέλεση

    Παίρνουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα τυλίγουμε το καθένα με δύο φέτες μπέϊκον. Τα στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέσα σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε μέσα τα 4 στήθη με τα πιπέρια μέχρι το μπέϊκον να γίνει ροδοκόκκινο.Τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά, βγάζουμε το μπέϊκον από τα στήθη και το πετάμε.(το θέλουμε μόνο για το άρωμα) Ξαναβάζουμε τα στήθη μέσα στο τηγάνι και σβήνουμε με το αφρώδης κρασί. Αλατίζουμε ελαφρά, σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μειωθεί η σάλτσα στο 1/3.Τέλος ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε την σάλτσα να πήξει.

    Σερβίρεται με ρύζι ή ακόμα καλύτερα με άγριο ρύζι.

    Καλή επιτυχία

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 115 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-06 | Comments (1)

    Υλικά
    • Βρασμένες ταλιατέλες ή ότι άλλο ζυμαρικό θέλουμε και σουρωμένες.
    • Κυβάκια στήθους κοτόπουλου (φιλέτου)
    • Αλάτι
    • πιπέρι
    • κάρι
    • πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
    • Μανιτάρια, ότι θέλουμε κομμένα σε κομματάκια ,
    • λάδι
    • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 1 σφηνάκι κονιάκ
    • Λίγη ρίγανη,
    • Δενδρολίβανο, σε κλαράκι για να το πετάξουμε αργότερα
    • Λίγο θυμάρι,
    • Αρκετή παρμεζάνα,
    • λίγο φρέσκο μαϊντανό για διακόσμηση
    Εκτέλεση
    • Χωρίς να αλευρώσω τα κομματάκια του κοτόπουλου τα σοτάρω αλατοπιπερωμένα και προσθέτω τα μανιτάρια, το σκόρδο, τα αρωματικά βότανα και με πολλή προσοχή μακριά απο την φωτιά προσθετω το σφηνάκι με το κονιακ, και κατοπιν πλησιαζω το τηγανι στην φωτια και φλαμπαρει αφηνοντας μια ωραια μυρωδια στο κοτοπουλο.

    Μακρυα από υφασματα και πετσετες οσο εχει φωτια το τηγανι…ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ…!!!

    • Κατόπιν όταν σβήσει η φλόγα προσθέτω στο τηγάνι και τα ζυμαρικά και ανακατεύω ελαφρά να πάνε παντού και προσθέτω και παρμεζάνα τριμμένη

    Στήνω το πιάτο μου με αυτά και από πάνω ξαναρίχνω παρμεζάνα και στολίζω με ένα κομμάτι πρασινάδας.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 84 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-06 | Comments (1)

    Υλικά

    • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ή 1 σκαφάκι φιλέτο μπουτάκι
    • 1 πιπεριά πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί
    • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 2-3 έως 6-7 κ.σ. τεριγιάκι σως ανάλογα με το κοτόπουλο
    • ελαιόλαδο (από καθόλου έως όσο επιθυμείτε)
    • 1 κουτί ολόκληρα μανιτάρια ή μερικά φρέσκα (προαιρετικά)
    • χυμό 1 λεμονιού
    • αλάτι, πιπέρι
    • 1 κ.σ. ξερό βασιλικό

    Εκτέλεση

    • Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον μισή ώρα.
    • Ξεχωρίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο χωρίς να έχουν πολλά ζουμιά και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι τεφαλ χωρίς λάδι μέχρι να μισοψηθούν.
    • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε μεσαία θερμοκρασία ή μέχρι να πιούν σχεδόν όλα τα υγρά τους.
    • Σερβίρουμε με ρύζι που έχουμε χρωματίσει με κουρκουμά ή κρόκο.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 92 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-06 | Comments (1)

    Υλικά
    • 2 φιλέτα από κοτόπουλο κομμένο σε ραβδάκια ή καρέ
    • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μέτρια καρέ
    • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μέτρια καρέ
    • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μέτρια καρέ
    • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μέτρια καρέ
    • 100 γρ. μανιτάρια σε φετούλες
    • 250 γρ. μαρμελάδα κρεμμυδιού
    • 3 κ.σ σησαμέλαιο
    • 1 κ.σ σουσάμι
    • Αλάτι / πιπέρι
    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο στο σησαμέλαιο μέχρι να ροδίσει, σε μέτρια θερμοκρασία. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και να φύγουν όλα τα υγρά. Ρίχνουμε τη μαρμελάδα κρεμμυδιών, ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σκεπάζουμε. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή γιασμίν.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 79 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-06 | Comments (2)

    Υλικά (για 5 μερίδες)
    • 1 φάκελο πουρέ
    • 2 κ.σ. βούτυρο
    • 400 γρ. κοτόπουλο μπούτι κομμένο σε λεπτές φέτες
    • 150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
    • ½ πράσινη και ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες
    • 1 μέτρια  ντομάτα τριμμένη
    • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
    • 6 φέτες κίτρινο μαλακό τυρί
    • Πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
    Εκτέλεση
    • Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες.
    • Σ΄ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο, σωτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε.
    • Τοποθετούμε σε γυάλινο σκεύος τον πουρέ, προσθέτουμε από πάνω το κοτόπουλο και στο τέλος βάζουμε τις φέτες μαλακού τυριού πασπαλίζοντας με πάπρικα.
    • Τοποθετούμε το σκεύος για 5 λεπτά στο φούρνο στους 200ο και σερβίρουμε.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 89 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-06 | Comments (2)

    Υλικά:
    •  1 κοτόπουλο κομμένο μερίδες1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο2-3 σκελίδες σκόρδο
    • 6-7 πιπεριές φλωρίνης
    • 300 gr καλαμπόκι φρέσκο ή κατεψυγμένο (άντε, και κονσέρβα κάνει)
    • 1 ποτήρι του κρασιού ουΐσκυ
    • 1 λεμόνι το χυμό
    • 2 πορτοκάλια το χυμό
    • αλάτι, πιπέρι, (μπούκοβο ή ταμπάσκο για τους πιο γενναίους)
    • λάδι
    • 1-2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
    • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
    Εκτέλεση:
    Βάζουμε τις πιπεριές να ψήνονται στο γκρίλ. Πρέπει απλά να φουσκώσει η φλούδα και να μαυρίσει ελαφρά, για να τις ξεφλουδίσουμε. Οχι να παραψηθούν και να λειώνουν. Τις έχουμε στο νου μας για να τις γυρίσουμε να ψηθούν γύρω γύρω (αρπάζουν εύκολα) και βάζουμε να γίνεται το κοτόπουλο.

    Ιδανικό σκεύος γι' αυτή τη δουλειά, είναι ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, αλλά και οποιαδήποτε κατσαρόλα καλή είναι. Βάζουμε λάδι και το βούτυρο με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι ή το μπούκοβο (ή και τα δύο) και τσιγαρίζουμε να γυαλίσει το κρεμμύδι. Δεν θέλουμε να πάρει χρώμα. Τα αφαιρούμε όλα με μια τρυπητή κουτάλα, και στο ίδιο λάδι σωτάρουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου να πάρουν λίγο χρώμα απ'όλες τις πλευρές. (Δεν ξεχνάμε τις πιπεριές, οι οποίες πρέπει να θέλουν ήδη γύρισμα). Μόλις τα σωτάρουμε όλα, τα ξαναρίχνουμε στο σκεύος, ξαναρίχνουμε και τα κρεμμύδια, και σβήνουμε με το ουίσκυ. Μόλις περά ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 100 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-06 | Comments (1)

    [video]Υλικά:

    1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
    ¼ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
    1 φλιτζάνι του τσαγιού ξερό κρεμμύδι τριμμένο
    4 κρεμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    2 φλιτζάνια του τσαγιού σπιτικό ζωμό κότας ή λαχανικών
    1 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
    2 αυγά
    αλάτι-πιπέρι
    ½ φλιτζανιού του τσαγιού γάλα εβαπορέ (προαιρετικά)
    1 φλιτζάνι του ταγιού τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
    ½ κιλό φύλλο κρούστας για πίτες
    ¾ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο) για το άλειμμα των φύλλων

    Εκτέλεση:

    Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.

    Προσθέτουμε το ζωμό κότας ή λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε τον κιμά για 30 λεπτά, ώσπου να μείνει σχεδόν με το λάδι.

    Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τον άνηθο και ανακατεύουμε Αφήνουμε το μείγμα του κιμά να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα εβαπορέ, το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε .

    Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας τα ένα ένα. Ρίχνουμε πάνω τους τον κιμά και πασπαλίζουμε στην επιφάνεια το τριμμένο τυρί (αν βάλουμε βέβαια φέτα) και κατόπιν στρώνουμε την επιφάνεια του με μια σπάτουλα.

    Στη συνέχεια σκεπάζουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας λαδω ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 79 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-05 | Comments (0)

    [video]Υλικά:

    500 γρ. σπαγγέτι ψιλό
    6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    12 εκ. ρίζα τζίντζερ ψιλοκομμένη
    3/4 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
    6 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
    3 κόκκινες γλυκιές πιπεριές σε λωρίδες
    600 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
    600 γρ. ωμές γαρίδες
    12 κουταλιές της σούπας σόγια σος
    3 κουταλιές γλυκιά σάλτσα τσίλι
    1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο ( προαιρετικά)
    80 γρ. φιστίκια ψημένα και ψιλοκομμένα
    φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση:

    Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά. Τα σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα καρότα και τη γλυκιά πιπεριά.

    Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα και περιχύνουμε με το ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή ώσπου να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά.

    Προσθέτουμε τις γαρίδες, τη σόγια σος και τη γλυκιά σάλτσα τσίλι και σιγοβράζουμε, μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες (για περίπου 5 λεπτά).

    Βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε καλά, το αδειάζουμε στη σάλτσα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε.

    Όταν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια και τον κόλιαντρο και γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού.
    [/video]
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 60 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-05 | Comments (0)

    [video]Γαλακτομπούρεκο

    γλυκά
    σιροπιαστά

    Υλικά:

    για την κρέμα

    2 και 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
    1 λίτρο και ένα όχι γεμάτο ποτήρι χλιαρό γάλα(2 δάκτυλα πιο κάτω
    1 φλυτζάνι χοντρό σιμιγδάλι, όχι ξεχειλισμένο, 200-220 γρ. περίπου
    6 αυγά
    3-4 βανίλιες
    ξύσμα ενός λεμονιού

    για το φύλλο

    1 κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά
    2 πακέτα των 250 γρ. αγνό βούτυρο για το άλλειμα των φύλλων

    για το σιρόπι

    6 ποτήρια, ζάχαρη
    3 ποτήρια νερό
    2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

    Εκτέλεση:

    Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και το σιμιγδάλι σε συνεχόμενη ροή, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.

    Βάζουμε αυτό το μείγμα σε κατσαρόλα επάνω στη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει ανακατευόντας συνεχώς.

    Όταν πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας την για να μην πιάσει κρούστα.

    Όταν κρυώσει, προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.Την κρέμα τη ρίχνουμε στα φύλλα, αφού κρυώσει καλά.

    Βουτυρώνουμε ένα ταψί φούρνου μεγάλο και βάζουμε 15 φύλλα κρούστας κάτω βουτυρώνοντας τα ένα ένα, μετά βάζουμε την κρύα κρέμα και 1ο φύλλα από επάνω βουτυρωμένα. Κάτω βάζουμε πάντα περισσότερα φύλλα.

    Αν τα φύλλα μας είναι περισσότερα από 25 θα τα μοιράσουμε ανάλογα, μέχρι να τελειώσουν όλα. ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 103 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-05 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 191 | Added by: Nina | Date: 2012-03-05 | Comments (0)

    ΥΛΙΚΑ
    • 1 1/2 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
    • 1 κιλό πιπεριές μακρόστενες (κέρατο)
    • 6 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
    • 1 κουτί ντοματάκια (400 γρ.) κονκασέ
    • 1 ποτηρι κρασ. κρασί λευκό
    • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 1/2 φλ. λάδι
    • 2 ντομάτες φρέσκιες σε ροδέλες
    • Λίγη ρίγανη-αλάτι -πιπέρι.
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Σε μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε ταψί. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, μετά τις πιπεριές κομμένες σε 3-4 κομμάτια, σβήνουμε με το κρασί και τα ντοματάκια και αφήνουμε να βράσουν για πέντε περίπου λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε στο ταψί γύρω απο τα κομμάτια του κοτόπουλου τις πιπεριές και απο πάνω τίς ροδέλες την ντομάτα λίγη ρίγανη αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 45 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό. Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 232 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-05 | Comments (0)

    Υλικά

    • 4  κ σουπας λαδι
    • 750 γρ φιλετο κοτοπουλο σε κομματακια
    • 1 σκελιδα σκορδο
    • 250 γρ πεστο βασιλικου ετοιμη
    • 500 γρ χοντρος φιδες
    • παρμεζανα τριμμενη

    Εκτέλεση
    • Στο λαδι σε μεγαλο τηγανι βαζω το κοτοπουλο μεχρι να ροδισει..το βγαζω απο το τηγανι.
    • Στο ιδιο τηγανι σοταρω το σκορδο μεχρι να παρει χρωμα χρυσαφι,το αφαιρω απο το τηγανι
    • Προσθετω στο τηγανι το πεστο και το κοτοπουλο και ανακατευω για 3 λεπτα
    • Βραζω το φιδε και στραγγιζω .
    • Σε ενα μπολ αναμειγνυω το φιδε ,το κοτοπουλο και τυρι και σαν τελευταια πινελια ριχνω μια κουταλια λαδι απο πανω


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 295 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-05 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 2 Μπούτια  κοτόπουλο ή 4 κοπανάκια
    • 2 Πατάτες κομμένες στα 4
    • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
    • 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης τεμαχισμένη σε κυβάκια
    • φυσικό χυμό από 1 λεμόνι
    • φυσικό χυμό από 1 πορτοκάλι (Προαιρετικά)
    • 5 κ.σ. λάδι 
    • αλάτι  - πιπέρι κατ' επιλογή
     Εκτέλεση:

    Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, την πιπεριά και 1 φλ. τσαγιού νερό. Προσθέτομε το χυμό λεμονιού και μπορούμε να προσθέσουμε και χυμό από 1 πορτοκάλι (για χρώμα). Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με την σάλτσα του. Συνοδεύεται και με λευκό ρύζι.

    Καλή σας όρεξη!!

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 233 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-05 | Comments (0)

    Υλικά
    • 500 gr κοτόπουλο στήθος κομμένο σε κομμάτια
    • 6 μέτριες πατάτες
    • 250 gr τυρί ροκφόρ ή blue cheese
    • 100 gr παρμεζάνα τριμμένη
    • 2 μέτρια κρεμμύδια
    • 1 - 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος
    • 1/2 ποτήρι κρασί (προαιρετικά)
    • 3 κουτ. σούπας λάδι
    • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
    • μαϊντανός ψιλοκομμένος
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Εκτέλεση

    Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις στρώνουμε σε pyrex περιμετρικά.
    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισές ροδέλες. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε με το λάδι και τα κρεμμύδια, μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο. Βάζουμε το κοτόπουλο στο κέντρο του pyrex.
    Τρίβουμε το ροκφόρ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος κι από πάνω πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
    Ψήνουμε στο φούρνο στος 160° για 40 λεπτά περίπου.

    Καλή όρεξη


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 208 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-05 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 4 μερίδες κοτόπουλοimg_1626_400
    • 4-5 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
    • 4 -5 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
    • λίγο τυρί κίτρινο
    • λάδι

    Για τη μαρινάδα:

    • 1 ποτηράκι κρασί
    • 1 κ.σ. μουστάρδα
    • ρίγανη
    • soya souce
    • 1 ποτηράκι λάδι
    • 1 λεμόνι το χυμό
    • αλάτι πιπέρι
    Εκτέλεση:
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 226 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-05 | Comments (0)

     Υλικά
    • 1 άδειο μπουκάλι μπύρας ή ρετσίνας !!!!!!!!!!!!
    • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
    •  πατάτες κομμένες λίγο χοντρές
    • και τα συνηθισμένα υλικά που χρησιμοποιήτε για αυτό το φαγητό

    036_400

    Εκτέλεση
    • .jpgΣτο ταψί μας βάζουμε τις πατάτες ώς συνήθως με τα καρυκεύματα που θέλουμε.
    • Βάζουμε το μπουκάλι και το γεμίζουμε με 4-5 δάχτυλα νερό ζεστό.Βάζουμε την κότα (καρυκευμένη)... είδατε πως .......
    • βάζουμε το ταψί στην τελευταία σχάρα του φούρνου.
    • Ψήνουμε το φαγητό στους 160 βαθμους με αέρα μέχρι να ψηθούν οι πατάτες (το γυρνάμε το ταψί που και που να ροδίζει γύρω γύρω το κοτόπουλο).
    • Αν στο μεταξύ ροδίσει το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να ψηθούν οι πατάτες μας.
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 229 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-05 | Comments (0)



    Υλικά:

    για το κοτόπουλο:

    • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
    • 1 κουτί χυμός ντομάτας
    • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    • 1 κ.γ. μπούκοβο
    • 1 κομμάτι τζίντερ φρεσκοτριμμένο
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 200 γρ. παρμεζάνα
    • 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά
    • φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
    • αλάτι
     για το ριζότο:
    • 1 κ.σ. βούτυρο
    • 1/2 κιλό ρύζι (εγώ έβαλα ειδικό για ριζότο)
    • 1 κρεμμύδι μέτριο πολτοποιημένο
    • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
    • 200 γραμ. μανιτάρια φρέσκια σε φετάκια
    • 1/2 λίτρο νερό ή ζωμό
    • αλάτι πιπέρι
    ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 409 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-05 | Comments (0)

    Υλικά
    • 1 κοτόπουλο σε κομμάτια (σχετικά μικρά κομμάτια)
    • 2 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
    • 1 κουτί μπύρα το μισού λίτρου (περίπου)
    • ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Εκτέλεση:
    Σε μία κατσαρόλα (οχι πολύ φαρδιά) τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι.
    Σβήνουμε με την μπύρα και προσθέτουμε αλατι και πιπέρι. Προσέχουμε η ποσότητα μπύρας να έχει καλύψει το κοτόπουλο. (Γι'αυτό χρησιμοποιούμε στενή κατσαρόλα).

    Στη συνέχεια κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα. 


    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 251 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-05 | Comments (0)

    Υλικά:
    • 1 κοτόπουλο 2-2,5 κιλά κομμένο μερίδες
    • 1 κιλό μπάμιες φρέσκες ή κατ/νες
    • 2-3 πατάτες χοντροκομμένες
    • 4-5 ντομάτες ώριμες τριμμ.
    • πελτέ, προαιρετικά.
    • 2 κρεμμύδια ψιλοκ.
    • 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκ.
    • χυμό από 2 λεμόνια
    • 1 ποτ. λάδι.
    • πιπέρι, αλάτι
    0197_425
    Εκτέλεση:
    • Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί μαζί με τις πατάτες, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το λάδι, το λεμόνι, το πιπέρι και 1 ποτ. νερό.
    • Το αλατίζουμε, το βάζουμε στο φούρνο λίγο πιο κάτω από τη μέση και το ψήνουμε στους 250 c. Όταν πάρει να βράζει το χαμηλώνουμε στους 220 c. Το παρακολουθούμε να έχει πάντα 1-2 δάχτυλα ζουμί και συμπληρώνουμε νερό άμα θέλει.
    • Έχουμε τις μπάμιες καθαρισμένες, πλυμένες στο σουρωτό και μετά από 1,5 ώρα περίπου τις ρίχνουμε στο ταψί με τον μαϊντανό, ανεβάζουμε το κοτόπουλο από πάνω, τις στρώνουμε με ένα κουτάλι να μη στέκονται όρθιες και συμπληρώνουμε νερό να είναι ίσα-ίσα με τις μπάμιες.
    • Ψήνουμε για 30' ακόμα περίπου μέχρι να ψηθούν κι οι μπάμιες.
    • Δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι και συμπληρώνουμε αν θέλει

     Φροντίζουμ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 252 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-05 | Comments (0)

    Υλικά:

    • Ένα κοτόπουλο ολόκληρο ή σε μερίδες
    • Ένα σακουλάκι μπάμιες κατεψυγμένες μεγάλο (1kg)
    • ¾ του κουτιού συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
    • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
    • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
    • 3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
    • Ελαιόλαδο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Ζάχαρη
    • Λίγο ξύδι

    Εκτέλεση:

    Επειδή η δική μου κότα ήταν χωριάτικη και φοβήθηκα να μην γίνει σκληρή, την έβρασα για μισή ώρα στη χύτρα με λίγα δαφνόφυλλα και λίγο αλάτι. Τον ζωμό τον κράτησα φυσικά για άλλο φαγάκι αλλά και για να νοστιμίσω αυτό.

    Εντωμεταξύ άφησα τις μπάμιες να σταθούν για 30 λεπτά στο τρυπητό ραντισμένες με ξύδι για να μην βγάλουν πολύ από αυτό το κολλώδες υγρό, μετά τις ξέπλυνα και τις άφησα να στραγγίσουν.

    Σοτάρισα το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο και πρόσθεσα τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, 3 κουτάλες από τον ζωμό που είχα (εσείς αν δεν βράσετε την κότα βάλτε νερό ή άλλο ζωμό) και άφησα να πάρει μια βράση.

    Τοποθέτησα το κοτόπουλο στη μέση της γάστρας και γύρω γύρω αράδιασα τις μπάμιες.

    Περιέλουσα με τη σάλτσα και έψησα στους 190οC για μία ώρα με κλειστή τη γάστρα και για άλλη μισή ώρα με ανοικτή τη γάστρα μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και οι μπάμιες. Προσθέτω ζωμό ή νερό αν χρειαστεί στο ενδιάμεσο.

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 205 | Added by: annoulamitilini17 | Date: 2012-03-05 | Comments (0)

    Υλικά:
    2 κιλά αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι (ή όποιο άλλο μέρος του μας αρέσει)
    4-5 μέτριες σκελίδες σκόρδο
    αλάτι- πιπέρι
    ρίγανη
    1 1/2-2 κιλά πατάτες κομμένες σε χοντρές ή λεπτές φέτες
    2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
    1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
    Εκτέλεση:
    Βάζουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα ανακατεύουμε καλά και κόβουμε τα σκόρδα στα δύο.

    Με ένα μικρό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και με το δάκτυλο μας βάζουμε σε κάθε τρύπα λίγο από το μείγμα του αλατοπίπερου και κατόπιν μισή σκελίδα σκόρδο. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα σκόρδα.

    Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί γύρω γύρω από το αρνί ή το κατσίκι. Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου. Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού λίγο ζεστό νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

    Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα.

    Το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 1/2 ώρας περίπου, μέχρι το αρνί και οι πατάτες να ροδίσουν.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 173 | Added by: antonisg4 | Date: 2012-03-04 | Comments (0)

    Υλικά:
    1 1/2 κιλό αγριογούρουνο από σπάλα ή μπούτι μαζί με το κόκκαλο
    1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
    500 γρ. κάστανα βρασμένα
    2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    10 φέτες μπέικον
    250 ml κρέμα γάλακτος
    1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    για τη μαρινάδα

    1/2 λίτρο λευκό κρασί
    2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
    3 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φέτες
    4 κόκκοι μαύρου πιπεριού
    1 πρέζα ξερό θυμάρι
    2 δαφνόφυλλα
    Εκτέλεση:
    Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα βάζοντας σε ένα μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί, το πιπέρι,το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα.

    Τοποθετούμε το κρέας κομμένο σε μέτρια κομμάτια και το αφήνουμε να μαριναριστεί για μία μέρα στο ψυγείο έχοντας καλύψει το μπολ με μεμβράνη. Στρώνουμε ένα ταψί με φέτες μπέικον, μέχρι να καλύψουμε όλο τον πάτο του.

    Από πάνω τοποθετούμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε, το καλύπτουμε με το υπόλοιπο μπέικον και προσθέτουμε τη μαρινάδα.

    Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου.

    Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το μπέικον και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 περίπου λεπτά.

    Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζουμί από το ταψί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μία κουταλιά της σούπας αλεύρι.

    Αφήνουμε να πάρει μία- δύο βράσεις ανα ... Διαβάστε περισσότερα »
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 165 | Added by: antonisg4 | Date: 2012-03-04 | Comments (0)

    κρέας
    Υλικά:
    700 γρ. μπούτι από αγριογούρουνο (χωρίς πέτσα και κόκαλο)
    3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
    1 τριμμένη ντομάτα
    3 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
    500 γρ. σέλερυ κομμένο
    1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο
    1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
    αλάτι-πιπέρι
    Εκτέλεση:
    Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Μαραίνουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά. Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε 2 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το κρέας, το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

    Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί, μέχρι να πιεί τα υγρά του.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα,το πράσο, το σέλερυ, το μάραθο, το δενδρολίβανο και 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό. Βράζουμε το φαγητό για 30-40 λεπτά.

    Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή με ρύζι.
    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 182 | Added by: antonisg4 | Date: 2012-03-04 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 145 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-04 | Comments (0)

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 183 | Added by: mona28 | Date: 2012-03-04 | Comments (0)


    Καπνιστός σολομός με μέλι για δύο

    Ψάχνετε στους τσελεμεντέδες της μαμάς το τέλειο ορεκτικό για ένα δείπνο για δύο;
    Μην τρελαίνεστε και μαγειρέψτε του κάτι γκουρμέ αλλα ταυτόχρονα πολύ εύκολο και απλό. Το ιδανικό ορεκτικό για να σας ανοίξει την όρεξη για... το κυρίως.

    Υλικά

    2 κιλά καπνιστός σολομός
    80 γρ. μέλι αττικής
    φρέσκο κρεμμύδι
    φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    κάπαρη για γαρνίρισμα

    Εκτέλεση

    1.Βγάλτε το δέρμα του σολομού και κόψτε το κατά μήκος σε πολι λεπτές φέτες.

    2.Βάλτε τις φέτες σολωμού σε μία πιατέλα και τεντώστε τες ελαφρά. Περιχύστε τον σολομό με περίπου 2 κουταλιές της σούπας μέλι και τρίψτε αρκετό φρέσκο πιπέρι.

    3.Ψιλοκόψτε όσο φρέσκο κρεμμύδι θέλετε και ρίξτε το πάνω από το σολομό μαζί με την κάπαρη. Το ορεκτικό σας είναι έτοιμο

    Tip: Σερβίρετε με ένα ποτήρι λευκ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 218 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)


    Τόνος και μεγάλες ζουμερές ντομάτες

    Φιλέτα τόνου με φρέσκια σάλτσα ντομάτας. Εναλλακτική πρόταση για εσάς που ήσταστε σε δίετα. Ένα από τα πιο αγαπημένα ψάρια, ο τόνος παντρεύεται με τις ντομάτες για μία άκρως υγειηνή συνταγή με γεμάτες γεύσεις.

     

    Υλικά

    4 φιλέτα τόνου (μέτριου μεγέθους)

    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

    6 μεγάλες ζουμερές ντομάτες (κομμένες κυδωνάτες)

    1 κόκκινο κρεμμύδι

    ξύσμα 1 λεμονιού

    χυμός 1 λεμονιού

    5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

    3 κουταλιές σούπας φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

    αλάτι

    λευκό πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    1.Σε μια βαθιά πιατέλα βάλτε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το μισό χυμό, 2 κουταλιές λάδι και μια κουταλιά δενδρολίβανο. Βουτήξτε τον τόνο στο μείγμα, σκεπάστε την πιατέλα με μία μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά

    2.Προθερμένετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα πυρέξ τοπ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 214 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)


    Νόστιμες καυτερές ψαροκροκέτες

    Ο ιδανικός τρόπος για να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε ψάρι είναι οι ψαροκροκέτες. Τώρα αν θέλετε ψαροκροκέτες για ενήλικους θα κάνετε καυτερές ψαροκροκέτες  με συνδυασμό ψαριών και πολλά μπαχάρικα.

    Εκτέλεση

    450γρ. φιλέτο ψαριού (όπως σολομό, πέστροφα, μπακαλιάρος)

    60γρ. φρέσκα τρίματα ψωμιού

    5 κεφαλάκια γαρύφαλλο

    2 κουτ. γλυκού κανέλα

    1/5 κουτ. γλυκού κύμινο

    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

    1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο

    ½ κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι

    1/5 κουτ. γλυκού αποξηραμένο μάνγκο (ψιλοκομμένο)

    1 αβγό χτυπημένο

     

    Εκτέλεση

    1.Σε ένα γουδί βάζετε το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το κύμινο και τα χτυπάτε μαζί μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.

    2.Σε ένα βαθύ τηγάνι κάψτε το λάδι και βάλτε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί, μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το τζίνζερ και το σκόρδο να ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 221 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)

    Ψητές σαρδελίτσες με μαγιονέζα

    Απλό και γευστικό πιάτο για να κάνετε μία πρόβα για την νηστεία της σαρακοστής. Η σαρδέλες μπορεί να είναι ένα από τα πιο φτηνά ψάρια αλλά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, η νοστιμιά του και η θαλασσινή του φρεσκάδα θα σας αποζημιώσουν. Συνοδεύετε τα ψαράκια σας με μία σπιτική μαγιονέζα και μία σαλάτα από πίκλες κατευθείαν από τα χεράκια σας.

     

    Υλικά

    Για την σπιτική μαγιονέζα

    2 κρόκοι αυγών

    2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

    200γρ.ελαιόλαδο

    1-2 κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη

    1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο

     

    Για τις πίκλες

    100γρ. νερό

    100γρ. λευκό ξύδι

    100γρ. λευκό κρασί

    100γρ. ζάχαρη

    1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

    200γρ. κόκκινες πιπεριές κομμένα σε λεπτές φέτες (χωρίς σπόρια)

    200γρ. καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες

     

    Για τις σαρδέλες

    6 μεγάλες σαρδέλες καθαρισμένες (για 2 άτομα)

    ½ κουτ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 206 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)





    Τραγανά φιλέτα τόνου με επικάλυψη από φιστίκια

    Η φινετσάτη γεύση σε συνδυασμό η τραγανή υφή εξωτερικά και το μαλακό εσωτερικό θα κάνει αυτό το πιάτο ένα από τα αγαπημένα σας. Είναι η ώρα να δώσετε στο ψάρι την θέση που του αξίζει και να ξεφύγετε από τις κλασικές συνταγές για να τα μαγειρεύετε.

    Υλικά

    4 φιλέτα τόνου

    1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

    1 φύλλο δάφνης

    ½ κούπα λευκό κρασί

    3 κουτ. σούπας  κρέμα γάλακτος

    2 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι

    2 κουτ. γλυκού άνηθο

    1 κουτ. γλυκού γλυκιά μουστάρδα

    ½ κουτ. γλυκού αλάτι

    ¼ κούπας θρύμματα ψωμιού (μόνο την ψίχα)

    ¼ κούπας φιστίκια αλεσμένα

    1 κουτ. γλυκού ε ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 215 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)





    Σούπα με σολομό και λιαστή ντομάτα

    Ο σολομός δεν είναι μόνο για τα σούσι σας αλλά είναι και πολύ γευστικός και χορταστικός και στις ψαρόσουπες σας. Μία ελαφριά σούπα για τους λάτρεις των λεπτών γεύσεων και των μυρωδικών.

    Υλικά

    1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

    ¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα

    2 κουτ. σούπας λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

    300γρ ζεστό ζωμό κότας

    1 κουτ. σούπας σος σόγιας

    55γρ. φιλέτο σολομού κομμένο σε κομμάτια

    2 κουτ. γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί

    1 κουτ. σούπας φρεσκοκομμένος άνηθος

    Εκτέλεση

    1.Ζεστένετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν για 2-3 λεπ ... Διαβάστε περισσότερα »

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 184 | Added by: ludia | Date: 2012-03-03 | Comments (0)

    « 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 82 83 »
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2025  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 3
    Φίλοι-Επισκέπτες: 3
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2025Website builderuCoz