350 gr γαρίδες (μεγάλου μεγέθους, καθαρισμένες) 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι 1 πόδι σέλινου 1 κ.σ. αλεύρι 1 κ.γ. κάρυ 1 κ.σ. πάστα ντομάτας 100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
Στα γρήγορα Κατηγορία Με θαλασσινά Θαλασσινά Διατροφή Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο Με λίγες θερμίδες Με χαμηλά λιπαρά Χωρίς γλουτένη Περιέχει Γαρίδες Γιαούρτι Σερβίρει 2 άτομα (αυστηρά, τρίτος δεν χωρά) Πως το κάνουμε:
Σε μικρό κατσαρολάκι τσιγαρίστε στο λάδι το κρεμμύδι και το πόδι του σέλινου, ψιλοκομμένα, μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέστε 2-3 κουτάλες από ζωμό χορταρικών που θα έχετε προηγουμένως ετοιμάσει (κατά προτίμηση με σπιτικούς κύβους, αλλιώς με κάποιον από τους πολλούς του εμπορίου). Αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να είναι εντελώς έτοιμα τα χορταρικά. Προσθέστε το κάρυ, το αλεύρι (λίγο-λίγο και ανακατεύοντας διαρκώς για να διαλυθεί), την πάστα ντομάτας και άλλες 3 κουτάλες από τον ίδιο ζωμό και αφήστε όλα να σιγοβράσουν για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα. Φιλτράρετε την σάλτσα ρίχνοντάς την σε τηγάνι, προσθέστε το γιαούρτι και φέρτε το σε χαμηλή φωτιά να πάρει μία βράση. Σε άλλο τηγάνι περάστε για 1-2 λεπτά, σε πολύ δυνατή φωτιά, τις γαρίδες, ελαφρά αλευρωμένες, να σωταρισθούν και από τις δύο πλευρές. Ρίξτε από πάνω τους τη σάλτσα με το κάρυ και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά. Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα ζεστές.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.