1/2 κούπας λάδι (ή μαργαρίνη αν θέλετε) 1/2 κούπας αλεύρι 3 κούπες γάλα αλάτι ( με μέτρο) πιπέρι (κατά βούληση!) Διάφορα θαλασσινά- περίπου 1 κιλό ( από φιλέτο οποιουδήποτε άσπρου ψαριού, γαρίδες, καβούρια ή ό,τι τραβάει η ψυχή σας) 3/4 κούπας τυρί τριμμένο ( τύπου έμμενταλ, γκούντα...) φρυγανιά τριμμένη
Πως το κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αλεύρι, σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το κρύο γάλα. Με λίγα λόγια κάνουμε μια μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξε ι( να μην είναι πολύ σφιχτή). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Αφού κρυώσει λίγο , προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Στο μεταξύ σε ένα αρκετά βαθύ σκεύος- τύπου πυρέξ-, βάζουμε τα θαλασσινά μας ανακατεμένα. Ρίχνουμε την κρεμούλα που ετοιμάσαμε και κουνάμε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη φρυγανιά και το βάζουμε στο φούρνο, στους 180- 200 βαθμούς, για 45΄περίπου (εξαρτάται και από το φούρνο, να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια και να έχει πήξει καλά η κρεμούλα μας). Μπορείτε να το σερβίρετε με πιλαφάκι ή πατάτες τηγανητές (κλασικά!!!)
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε τη μόνο με φιλέτο άσπρου ψαριού και προσθέστε μανιτάρια αντί των άλλων θαλασσινών (καλύτερα κονσέρβας για να μην βγάλουν πολλά υγρά). Για το κατιτίς στη γεύση μπορείτε να προσθέσετε και λίγο από το έτοιμο μίγμα μπαχαρικών για ψάρια που κυκλοφορεί στα σούπερ μάρκετ.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.