3 αυγά 250 ml κρέμα καρύδας 150 ml ελαιόλαδο 200 γρ. καστανή ζάχαρη 1 κ.γ. κανέλα λίγο αλάτι 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. baking powder 220 γρ. καρότα (καθαρισμένα και τριμμένα) 75 γρ. ινδοκάρυδο 4 φέτες ανανά κονσέρβας (κομμένες σε μικρά κομμάτια)
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Καρύδα Αβγά Πως το κάνουμε:
Κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι μαζί με το baking powder, το αλάτι και τη κανέλα. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε κατά σειρά τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, εναλλάξ το αλεύρι μαζί με την κρέμα καρύδας και το ινδοκάρυδο. Τελευταία προσθέτουμε το καρότο και τον ανανά και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα που ανοίγει (24 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 50 λεπτά περίπου.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Ανακατέψτε τα τριμμένα καρότα με το χυμό του λεμονιού. Στο μπολ του μίξερ κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και τα μυρωδικά. Προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά, το λάδι, το κονιάκ και τα καρότα. Χτυπήστε τα για 4 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα για να αφρατέψουν. Σταματήστε το μίξερ, ρίξτε και ανακατέψτε τα καρύδια και τις σταφίδες. Αδειάστε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ, βουτυρωμένη καλά και αλευρωμένη. Ψήστε το κέικ στους 175 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 10' περίπου. Αφήστε το να κρυώσει για 10' μέσα στη φόρμα και κατόπιν αναποδογυρίστε το επάνω σε πιατέλα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
ένα κουτάκι γλάσο κρέμας τυριού έτοιμο ή για να το φτιάξουμε εμείς: 1 πακέτο κρέμα τυριού 11/4 φλυτζανιού ζάχαρη άχνη 1-2 βανίλιες
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Τυριά Αβγά Σερβίρει 12 μερίδες Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε μαζί τα αυγά, τις ζάχαρες, προσθέτουμε το λάδι και το αλέυρι με τα διογκωτικά και τα μπαχαρικά. Συνεχίζουμε με το καρότο και τις σταφίδες, τα φραγκοστάφυλα και τα καρύδια. Βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι 30 εκ. και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 30-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και επάνω απλώνουμε το έτοιμο γλάσο. Για να φτιάξουμε δικό μας γλάσο, χτυπάμε το τυρί να αφρατέψει και προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια.
1 ποτήρι σπορέλαιο ή ελαιόλαδο 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη 2 ποτήρια καρότο τριμένο 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι ή πορτοκαλάδα 1 φαρίνα απ 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα 2 κουβερτούρες για το γλάσο
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Χορτοφαγική Περιέχει Σοκολάτα Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ τα 4 πρώτα υλικά. Μετά ρίχνουμε την φαρίνα απ και το μπεϊκιν και χτυπάμε ακόμη λίγο. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 40' στους 180 C. Το αφήνουμε να κρυώσει και με ένα μαχαίρι το κόβουμε στην μέση και στρώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής που στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες. Ξαναβάζουμε προσεκτικά το μισό κεϊκ από πάνω ετοιμάζουμε το γλάσο και ρίχνουμε από πάνω.
3 φλυντζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 κουταλάκια Baking 1 φλυντζάνι λάδι 1 φλυντζάνι ζάχαρη 2 καρότα τριμμένα ωμά 2 μπανάνες λιωμένες 2 πορτοκάλια (το ξύσμα και το χυμό τους) βανίλια 1 φλυντζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιου
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Vegan Χορτοφαγική Περιέχει Μπανάνες Ξηρούς καρπούς Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Πως το κάνουμε:
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπώλ εκτός απο το χυμό πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα. Τα κτυπάμε καλά. Στο τέλος βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού σιγά σιγά για να δουμε αν τον πάρει όλο. Στο τέλος προσθέτουμε την καρυδόψιχα. Το ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο
6 κρόκους + 7 ασπράδια (σε θερμοκρασία δωματίου) 300 γρ. καρότα τριμμένα (να είναι 300 γρ. μετά που θα τα τρίψουμε) 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο) 300 γρ. ζάχαρη ψιλή 1 κ.γ. baking powder λίγο αλάτι 200 ml γάλα 3/4 κ.γ. κρεμόριο 1 κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα) 100 γρ. καρύδια (ψημένα στο φούρνο για 8 λεπτά και χοντροαλεσμένα)
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Γάλα Αβγά Πως το κάνουμε:
Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη (αφού αφαιρέσουμε 3 κ.σ. από τα 300 γρ. για να τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα), το baking powder, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Σχηματίζουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε τους κρόκους και το γάλα. Χτυπάμε το μείγμα για 1 λεπτό σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε τα καρότα και τα καρύδια. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το ειδικό εργαλείο για μαρέγκες, μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε το κρεμόριο και συνεχίζουμε μέχρι να δούμε ότι σχηματίζονται απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τις 3 κ.σ. ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να σφίξει. Με μια σπάτουλα προσθέτουμε τη μαρέγκα λίγη-λίγη στο μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας με ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω. Ψήνουμε σε
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γάλα Ξηρούς καρπούς Μόνο κρόκους Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη και τους κρόκους για τρία λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα μαζί με το μπείκιν και την κανέλλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 - 4 λεπτα. Τέλος προσθέτουμε το καρότο με την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για τρία τέταρτα. Αφού κρυώσει ρίχνουμε ζάχαρη άχνη.
1 ποτήρι αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 ποτήρι βαμβακελαιο 1 ποτήρι ζάχαρη 4 αυγά 3 μέτρια καρότα 1/2 φλυτζανι καρύδια 1 κ. γ. κανέλα
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα το αλέυρι, τη ζάχαρη, το βαμβακέλαιο, τη κανέλα & τα αυγά. Χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί 5 λεπτά περίπου Περνάμε από το τρίφτη τα καρότα και θρυματίζουμε τα καρύδια, τα ρίχνουμε και αυτά στο μίγμα μας και το χτυπάμε για άλλα 3' περίπου. Βουτυρώνουμε μία φόρμα, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 200°C για μία ώρα
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το αλεύρι και το μπαίηκεν. Προσεκτικά και με κουτάλα προσθέτουμε το καρότο, τα καρύδια, τις σταφίδες και την μαρέγκα. Αδειάζουμε σε μεγάλη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
1 κούπα μαργαρίνη 3 κούπες ζάχαρη 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι σόδα 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκάλι 1 κουταλάκι ξύσμα λεμόνι 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι 1 κουταλάκι κανέλλα 1 κουταλάκι γαρύφαλλο ½ κούπα καρύδια 4 αυγά 3 κούπες τριμμένα καρότα
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη καλά ώσπου να γίνουν ένα λείο μίγμα. Προσθέστε τη σόδα, τα ξύσματα και τους χυμούς και ανακατέψτε ελαφρά. Στην συνεχεία προσθέστε ένα ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά βάλτε στο μίγμα σας και τα μυρωδικά. Έπειτα βάλτε τα καρότα και τα καρύδια και τέλος προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά ώστε να ενσωματωθεί καλά με το υπόλοιπο μίγμα και να μην κάνει κόμπους η ζύμη. Ψήστε σε αντικολλητική φόρμα για 1 ώρα περίπου (τσεκάρετε με ένα μαχαιράκι για να δείτε αν το μίγμα είναι ψημένο και στεγνό). Αφού το ξεφορμάρετε και παγώσει πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.
5 αβγά 2 φλυτζάνια καρότο τριμμένο (στο multi) 2 φλυτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 2 φλυτζάνια ζάχαρη 1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο 1 φλυτζάνι καρύδια τριμμένα (στο multi - όχι πολύ τριμμένα) 1 φακελάκι baking powder 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο 1 φλυτζανάκι του καφέ σταφίδες
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Ρίχνουμε στα αβγά το τριμμένο καρότο, το λάδι και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια, τα μυρωδικά και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Βάζουμε το κέικ σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (τον προθερμαίνουμε στους 200ºC και όταν βάζουμε το κέικ το κατεβάζουμε στους 180ºC).
Λάδι για το άλλειμα των σκευών 175 γραμ. μαλακωμένο βούτυρο 175 γραμ. ζάχαρη 2 βανίλιες 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα 175 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα) 1 κουτ. σούπας γάλα Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 8 κουτ. σούπας ζεσταμένη μαρμελάδα φράουλα Άχνη ζάχαρη 350 γραμ. έτοιμη ζύμη ζαχαρωτών μάρτζιπαν (θα την ζητήσετε σε ζαχαροπλαστείο).
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γάλα Αβγά Σερβίρει 6-8 άτομα Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λαδώνουμε δυο στενόμακρες βαθειές φόρμες - περιεκτικότητας ενός λίτρου η κάθε μία - και τις στρώνουμε με λαδόκολα. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά, ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες και τα χτυπημένα αυγά (λίγα - λίγα), χτυπώντας καθε φορά το μείγμα πολύ καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι και το γαλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ένας μαλακός χυλός. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα στη μία φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Προσθετουμε στο άλλο μισό μείγμα μερικές σταγόνες από το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής , ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην άλλη φόρμα. Ψήνουμε τα κέικ στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, τα ξεφορμάρουμε, βγάζουμε τη λαδόκολλα και τα αφήνουμε ν
... Διαβάστε περισσότερα »
500γρ. τυρί μασκαρπόνε 2 κ.σ. μαλακή σκούρα ζάχαρη 50ml πολύ δυνατό καφέ (στιγμής ή φίλτρου)
Σκόνη κακάο για πασπάλισμα
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Τυριά Καφές Σοκολάτα Φτιάχνει 12 κομμάτια Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς ή στους 160 για φούρνο με αέρα. Βουτυρώστε 2 στρογγυλές φόρμες (20cm η κάθε μια) και στρώστε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Φτιάξτε το μείγμα του κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συνταγή. Μοιράστε το μείγμα στις φόρμες και ψήστε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να σταθούν στις φόρμες για 5 λεπτά και τοποθετήστε τα σε σχάρα. Ραντίστε με το γλάσο (που αναφέρεται στη συνταγή του κέικ) ομοιόμορφα τα παντεσπάνια, όσο είναι ακόμα λίγο ζεστά. Τα αφήνετε στη συνέχεια να κρυώσουν τελείως. Βάλτε σε μεγάλο μπωλ το μασκαρπόνε και χτυπήστε το καλά με τη ζάχαρη και τον υπόλοιπο καφέ μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες, απαλό μείγμα. Βάλτε πάνω στο ένα παντεσπάνι περίπου μισό από το μείγμα τυριού, ισιώστε με σπάτουλα και από πάνω τοποθετήστε το δεύτερο παντεσπάνι. Στρώστε το υπόλοιπο μείγμα πάνω στο δεύτερο παντεσπάνι, ισιώστε πάλι ομοιόμορφα κα
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γάλα Αβγά Πως το κάνουμε:
Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το μπέικιν πάουντερ και τα κανελογαρύφαλα. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χτυπήστε το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει, προσθέστε τη ζάχαρη, έπειτα τους κρόκους έναν έναν. Ρίξτε μετά το γάλα, το κονιάκ, το αλέυρι και τη μαρέγκα, εναλλάξ με το αλεύρι. Αδειάστε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα. Ψήστε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 3/4-1 ώρα περίπου.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Κολοκυθάκια Αβγά Φτιάχνει 1 φόρμα κεικ Πως το κάνουμε:
Προθερμένω το φούρνο 200 βαθμους στις αντιστάσεις. Τρίβω τα κολοκυθάκια από τη λεπτή μεριά του τρίφτη και τα στίβω να φύγουν τα υγρά. Χτυπάω τα υλικά με τη σειρά μέχρι τη φαρίνα στο μίξερ. Ρίχνω τα κολοκυθάκια και ανακατέβω με το πιρούνι μεχρι να γίνει ένα μείγμα. Λαδ'ωνω τη φόρμα του κέικ και ψήνω για μια ώρα περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η θεια μου είπε 2 ποτηρια ζάχαρη εγω βαζω στα κεικ 1 ποτήρι, και έτσι το έκανα...ειναι θέμα γούστου!! Θα του παει και πολυ να βαζαμε σταφίδες!! Μυρίζει υπέροχα η κανέλα και "κραταει" υγρασία το κολοκυθάκι!!! Γρήγορο, απλό και Υπεερόχο....
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αβγά Γάλα Πως το κάνουμε:
Χτυπαμε το βουτηρο με την ζαχαρη και μετα προσθετουμε το αυγο. Μετα την βανιλια, το αλατι και την κανελα. Όταν αυτα γινουν ενα ομοιομορφο ρευστο μιγμα προσθετουμε εναλλαξ το αλευρι και το γαλα. Το ψηνουμε στους 170 βαθμους για περιπου 20 -25 λεπτα
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Και για αρχάριους Περιέχει Σοκολάτα Αβγά Γιαούρτι Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνει κρέμα Προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι Στο τέλος βάζουμε στο μείγμα τις σταγόνες κουβερτούρας ανακατεύοντας απαλά με το χέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 - 60 λεπτά.
170 γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο) 200 γρ. ζάχαρη 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. baking powder 100 γρ. σκόνη κακάο 4 αυγά 400 ml γάλα καρύδας ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το baking powder. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού και αφού χαμηλώσουμε τη ταχύτητα του μίξερ ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα καρύδας. Ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με τρύπα στη μέση, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για μία ώρα περίπου.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Καρύδα Αβγά Πως το κάνουμε:
Βουτυρώνουμε μία βαθιά στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών. Καλύπτουμε τη βάση της με λαδόχαρτο και το βουτυρώνουμε. Χτυπάμε με το μίξερ σε μικρό μπολ το βούτυρο, το ξύσμα και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά κάθε φορά για να ενσωματωθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τέλος το αλεύρι και το χυμό ανανά. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία περίπου 1 ώρα. Το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και το βγάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει. Αφού κρυώσει, απλώνουμε το γλάσο ανανά και διακοσμούμε με φέτες ανανά και ινδοκάρυδο... Γλάσο Ανανά: Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη κοσκινισμένη και προσθέτουμε το χυμό λίγο-λίγο μέχρι να γίνει κρέμα.
350 γρ. μαργαρίνη 2 ποτήρια ζάχαρη 5 αυγά που έχουμε χωρίσει το ασπράδι απο τον κρόκο 5 κουταλιές σούπας κακάο 2 βανίλιες 1 μπέικιν πάουντερ 1μιση ποτήρι αλεύρι για όλα 1μιση ποτήρι νερό
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λίωσει το βιτάμ. Προσθέτετε τις βανίλιες και κατεβάζετε απο τη φωτιά. Κρατάτε 1μιση ποτήρι απο το μείγμα. Σε ένα μπώλ χτυπάτε τους κρόκους μόνο και προσθέτετε σιγά σιγά, για να μην κόψει το αυγό, το μείγμα που σας έμεινε στην κατσαρόλα. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύετε καλά με το σύρμα ή με μίξερ. Αφού έχουν ανακατευτεί καλά, προσθέτετε τα ασπράδια που έχετε κανει μαρέγκα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι πολύ ελαφρά, ίσα ίσα να πάει παντού το ασπράδι. Σε μια φόρμα για κέικ ή σε ένα ταψάκι αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με αρκετό αλεύρι ωστέ να κολλήσει στο βούτυρο, πετώντας όσο περισσεύει και έπειτα βάζετε μέσα τη ζύμη σας. Τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, έχοντας σκεπασμένο το ταψάκι με ένα αλουμινόχαρτο. Όταν είναι έτοιμο, το χαράζετε σε μερίδες και όπως είναι ζεστό ρίχνετε απο πάνω σιγά σιγα με ένα κουτάλι το μείγμα που είχατε κρατήσε
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γάλα Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά πλην του κακάο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα στο μίγμα. Κρατάτε 2 1/2 κούπες από το μίγμα χωριστά, και στο υπόλοιπο ενσωματώνετε το κακάο. Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι (αντικολλητικό ή αλουμινένιο, πάντως όχι ανοξείδωτο) διαμέτρου 23εκ. βουτυρώνετε καλά τη βάση και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί. Βουτυρώνετε και τα πλαϊνά του ταψιού. Ρίχνετε 2 κουταλιές από το βανιλένιο μίγμα στο κέντρο του ταψιού και το παρακολουθείτε να απλώνεται μόνο του. Στη συνέχεια ρίχνετε 2 κουταλιές από το σοκολατένιο μίγμα, στο κέντρο της προηγούμενης βανιλένιας… κηλίδας και συνεχίζετε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μίγματα. Σε καμία φάση δεν κουνάτε το ταψάκι, το μίγμα πρέπει να απλώνεται σιγά σιγά από μόνο του. Κάθε φορά που θα προσθέτετε μίγμα στο κέντρο, ο προηγούμενος σχηματισμός θα απλώνει προς τα τοιχώματα του ταψιού. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45’ περίπου (τσεκάρισμα με οδοντογλυφίδα). Βγάζετε από το φούρνο, το αφή
... Διαβάστε περισσότερα »
3 ποτήρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 1\2 ποτηριού ελαιόλαδο 1 ποτήρι χλιαρό νερό 5 αυγά 1 1\2 ποτήρι ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας κακάο 2 κουταλιές baking powder 1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Σοκολάτα Αβγά Σερβίρει 10 άτομα Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε καλά (με μίξερ) τα αυγά και τη ζάχαρη Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι, το νερό και το ελαιόλαδο ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε, τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού ή την βανίλια. Χωρίζουμε το μείγμα στα 2, στο ένα προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας. Σε ένα στρογγυλό ταψί (το βουτυρώνουμε), στο κέντρο του ρίχνουμε 3 κουταλιές από το λευκό μείγμα και ύστερα στο κέντρο του λευκού μείγματος ρίχνουμε 3 κουταλιές από το σοκολατούχο μείγμα, κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται ακόμη πιο νόστιμο αν το αλείψουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
Γίνεται επίσης όλο σοκολατούχο ή λευκό (αν δεν προσθέσουμε κακάο)
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Αβγά Γάλα Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε όλα τα υγρά. Ρίχνουμε το αλεύρι. Χτυπάμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο ταψάκι με τρύπα στη μέση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να σας ξεκολλάει εύκολα όταν αλευρώσετε το ταψί βάλτε το στο φούρνο για 1 λεπτό και μετά βάλτε το μείγμα.
180 γρ. καστανή ζάχαρη 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. σόδα 2 ώριμες μπανάνες (λιωμένες) 115 ml γάλα καρύδας 115 ml λάδι 1 κ.γ. χυμό λεμονιού 1/2 φλιτζ. καρύδα 3 φέτες ανανά (από κονσέρβα) κομμένες σε μικρά κομματάκια
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Εύκολο Και για αρχάριους Περιέχει Φρούτα Καρύδα Μπανάνες Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Πως το κάνουμε:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Ψήνουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 50-60 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Με χαμηλά λιπαρά Χορτοφαγική Πλούσια σε φυτικές ίνες Περιέχει Αβγά Γάλα Σοκολάτα Ειδικές περιστάσεις Για το σχολείο Φτιάχνει 1 μεγάλο κέικ Πως το κάνουμε:
Ανακατεύω στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη για λίγο και προσθέτω το αυγό και τα ασπράδια ανακατεύοντας στο μίξερ δυνατά για 3 λεπτά περίπου. Ενώ ανακατεύονται προσθέτω το μίγμα γαλα-χυμού και συνεχίζεται το ανακάτεμα. Με τον ίδιο τρόπο ρίχνω τη βανίλια και αφού χαμηλώσω το μίξερ ρίχνω αργά αργά το αλεύρι ολικής μέχρι να ανακατευτεί κι αυτό καλά. Ρίχνω περίπου το μισό μίγμα σε ένα άλλο μπολ και σε αυτό προσθέτω τις 3-4 κ.σ. γάλα και τις 3-4 κ.σ. κακάο. Το ανακατεύω με κουτάλι να ομογενοποιηθεί. Αλείφω με ελαιόλαδο τη φόρμα κέικ και μετά την πασπαλίζω με αλεύρι να κολλήσει παντού. Ρίχνω το λευκό μίγμα στη φόρμα και μετά ρίχνω το σοκολατένιο. Με ένα μαχαίρι κάνω ελαφριά ζιγκ - ζαγκ ανακατεύοντας λίγο ώστε να γίνει η διχρωμία. Ψήνω σε φούρνο με αντιστάσεις στο 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου. ... Διαβάστε περισσότερα »
6 ασπράδια αυγών 2 κρόκους αυγών 150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης(κουάκερ) 100 γραμμάρια ξηρούς καρπούς(αμύγδαλα,καρύδια ή φουντούκια) 3 κουταλιές σούπας λιναρόσπορο 3 φρούτα(μήλο ή μπανάνα) 1 κουτάκι βανίλια μισό κουταλάκι του γλυκου κανέλα 1 μπέϊκιν πάουντερ 4 κουταλιές της σούπας μέλι
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Με χαμηλά λιπαρά Χορτοφαγική Πλούσια σε φυτικές ίνες Με λίγες θερμίδες Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Μήλα Ξηρούς καρπούς Βρώμη Αβγά Μπανάνες Πως το κάνουμε:
Αλέθω τους ξηρούς καρπούς και το λιναρόσπορο και το αναμιγνύω με την βρώμη. Στο μπλέντερ πολτοποιώ τα φρούτα. Χτυπώ τα ασπράδια, τους κρόκους, την βανίλια και την κανέλα. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας και το μπέϊκιν πάουντερ. Σε πυρέξ απλώνω μια αντικολλητικη φόρμα και ρίχνω το μίγμα. Το ψήνω στους 200 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Όταν θα είναι έτοιμο το περιχύνω με το μέλι.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Πλούσια σε φυτικές ίνες Χορτοφαγική Με χαμηλά λιπαρά Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Σοκολάτα Ειδικές περιστάσεις Για το σχολείο Φτιάχνει 18 μερίδες Πως το κάνουμε:
Αναμείξτε στο μίξερ, για 3 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα όλα τα υλικά εκτός της σοκολάτας. Ανακατέψτε με σπάτουλα στο τέλος και τη σοκολάτα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αλείψτε την κλασική κυκλική φόρμα του κέικ με λίγο λάδι. Πασπαλίστε στα τοιχώματα αλεύρι. Προσθέστε το μείγμα και ψήστε για 45 ' ως 1 ώρα.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Μήλα Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε την ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο να γίνουν κρέμα, προσθέτουμε τις βανίλιες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε, τέλος βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος προσθέτουμε τα μήλα, τα καρύδια και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά. Σε βουτυρομένο ταψάκι μέγεθος 23 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να βάλουμε ένα μαχαίρι και να βγεί καθαρό. Το ψήσιμο το κανονίζετε ανάλογα με τον φούρνο σας.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Πλούσια σε φυτικές ίνες Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Μόνο ασπράδια Αβγά Γάλα Ειδικές περιστάσεις Για το σχολείο Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος το γάλα. Σε ένα μπολ κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο μείγμα και τα ανακατεύουμε καλά-καλά με ένα κουτάλι. Αφού τα ανακατέψουμε, τα βάζουμε σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 για περίπου μια ώρα.
4 ποτήρια αλεύρι 2 κουταλάκια βανίλια 4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 2 ποτήρια ζάχαρη (εγώ επειδή δε το θέλω πολύ γλυκό βάζω 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη) 8 αυγά 4 κουτάλια κονιάκ 1 ποτήρι λάδι 1 ποτήρι γάλα κακάο
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γάλα Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Αναμιγνύετε όλα τα υγρά υλικά και μετά προσθέστε και τα στερεά σιγά σιγά ανακατεύοντας. Μπορείτε να το φτιάξετε ακόμα και χωρίς μίξερ. Όταν γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός, βάλτε σχεδόν το μισό χυλό σε ένα μπολ και προσθέστε όσο κακάο θέλετε ανάλογα με το πόσο σκουρόχρωμο το θέλετε. Προσοχή γιατί το πολύ κακάο το κάνει πικρό. Μετά παίρνετε την ειδική φόρμα για κέικ, την βουτυρώνετε και βάζετε από κάτω το μισό χυλό (άσπρο) και μετά βάζετε όλο το χυλό που περιέχει το κακάο και τέλος προσθέτετε και τον υπόλοιπο χυλό (άσπρο). Το ψήνετε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180. Δοκιμάζετε με ένα μαχαίρι για να ελέγξετε αν έχει στραγγίσει. Αν έχει στραγγίσει το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρετε.
1 ποτήρι λάδι 1.5 ποτήρι ζάχαρη 4 αβγά 2.5 ποτήρια αλεύρι (plain flour) 3 κουταλάκια γλυκού Baking powder λίγο κονιακ 1 φακελάκι Vanilla ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικό) 1 ποτήρι γάλα (το ένα τέταρτο με το κακάο) 3 κουταλιές σούπας κακάο
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Γάλα Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Σε ταψί 26 εκ., βάζουμε Baking pawder και το αλείφουμε με λάδι. Ρίχνουμε σε λεκάνη το λάδι και τη ζάχαρη και τα κτυπούμε καλά. Κτυπούμε καλά τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το Βaking powder και τα 3/4 του ποτηριού γάλα εναλλάξ. Ρίχνουμε τα 3/4 της ζύμης στο ταψί. Στην υπόλοιπη ζύμη ρίχνουμε το κακάο και το 1/4 του ποτηριού γάλα και τα αναμειγνύουμε. Ρίχνουμε τη σκούρα ζύμη πάνω από το την πρώτη ζύμη. Το ψήνουμε σε φούρνο για 50 λεπτά περίπου στους 200 C και όταν ροδίσει το σκεπάζουμε.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γιαούρτι Σοκολάτα Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Ετοιμάζουμε πρώτα την επικάλυψη: λιώνουμε το βούτυρο/μαργαρίνη σε κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο/μαργαρίνη. Ομογενοποιούμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το κέικ. Για τη γέμιση απλά αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της. Για το κέικ χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου). Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μίγμα με μία σπάτουλα. Προ
... Διαβάστε περισσότερα »
200 γρ. βούτυρο μαλακωμένο 200 γρ. ζάχαρη 125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 4 αυγά 12 μίνι σοκολάτες mars 75 γρ. κακάο
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Σοκολάτα Αβγά Σερβίρει 12 άτομα Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα του κακάου ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ώστε να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα. Το ρίχνουμε σε τετράγωνη φόρμα 24x24 ντυμένη με λαδόκολλα,βυθίζουμε τις σοκολάτες συμμετρικά σχηματίζοντας ένα πλέγμα με τετράγωνα και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά περίπου Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
200 γρ. καρύδια κομμένα στη μέση 3 ασπράδια 150 γρ. ζάχαρη 50 γρ. σοκολάτα πικρή τριμμένη 2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο ή καρύδι Μερικές σταγόνες λεμόνι
Για το κέικ
250 γρ. βούτυρο μαλακό 180 γρ. ζάχαρη 1 βανίλια 2 αυγά 3 κρόκους 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ. γλ. Κοφτές μπέικιν πάουντερ 50 γρ. κορν φλάουρ ή νισεστέ
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 170° βαθμούς. Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα με τα καρύδια Αφήνουμε στην άκρη μερικά καρύδια για το γαρνίρισμα, τα υπόλοιπα τα αλέθουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια με τις σταγόνες λεμόνι και κάνουμε μαρέγκα που να μπορεί να κόβετε με το μαχαίρι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά, στο τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια, ανακατεύουμε όμως πολύ απαλά. Προσθέτουμε και τη σοκολάτα και για λίγο πιο πολύ γεύση 4 κουταλιές αμαρέτο ή καρύδι.
Ζύμη για το κέικ
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη με τη βανίλια. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους χτυπώντας για 1 λεπτό στο πολύ δυνατό του μίξερ. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το νισεστέ και το περνάμε
... Διαβάστε περισσότερα »
1 κούπα ζάχαρη 230 γρ. βούτυρο 4 αβγά 2 βανίλιες ξύσμα από ένα πορτοκάλι 500 γρ. φαρίνα 240 ml γάλα
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Χορτοφαγική Περιέχει Γάλα Αβγά Σερβίρει 16 άτομα Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ρίχνουμε και χτυπάμε ένα - ένα τα αβγά. Προσθέτουμε και τις βανίλιες, το ξύσμα, το γάλα και στο τέλος τη φαρίνα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για μία ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από διαφήμιση γνωστού βουτύρου σε περιοδικό! Καλές Μαγειρικές!
225 γρ βούτυρο αγελάδος 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική καστανή 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Μέχρι 4 υλικά Εύκολο Περιέχει Αβγά Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240. Χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη μαζί ώσπου να αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αδειάζουμε σε μικρο ταψάκι 24Χ24. Χτυπάμε το αβγό ελαφρά. Χαραζουμε διαγώνιες γραμμές στην επιφάνεια του γλυκού και αλείφουμε με το αβγο. Ψήνουμε για 12 λεπτά.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Κουζίνα Αγγλική Περιέχει Γάλα Αβγά Φτιάχνει 10 κομμάτια Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς ή στους 170 για φούρνο με αέρα. Βουτυρώστε 2 στρογγυλές φόρμες (20 cm η κάθε μια) και καλύψτε τις με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπήστε όλα τα υλικά του κέικ μαζί, μέχρι να έχετε έναν απαλό, μαλακό χυλό. Χωρίστε το μείγμα στις δυο φόρμες, ισιώστε την επιφάνεια με ένα βρεγμένο κουτάλι ή σπάτουλα και ψήστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι η ζύμη να ροδίσει. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο αφήστε τα να σταθούν στις φόρμες για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε. Τότε τοποθετήστε τα πάνω σε σχάρα και αφήστε να κρυώσουν τελείως. Για να ετοιμάσετε τη γέμιση, χτυπήστε το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει, καθώς σταδιακά προσθέτετε και τη ζάχαρη άχνη. Στο τέλος προσθέστε τη βανίλια κ
... Διαβάστε περισσότερα »
1 ποτήρι ηλιέλαιο 1,5 ποτήρι ζάχαρη 250 ml χυμό πορτοκάλι (έτοιμο, όχι φρεσκοστιμένο) 250 ml σόδα αναψυκτικό 2 βανίλιες σκόνη ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 πακέτο + 3 κουταλιές σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Προαιρετικά 6 κουταλιές κακάο
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Vegan Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Σοκολάτα Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά, πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά. Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα, μόνο ανακάτεμα να αναμειχθούν τα υλικά. Αν θέλουμε, αναμειγνύουμε μια ποσότητα με κακάο για να κάνουμε το κέικ δίχρωμο. Βάζουμε σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
2-4 κουταλιές κακάο 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη 3-4 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό 1/2 κουταλάκι του γλυκού αραβοσιτέλαιο
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αβγά Γάλα Σοκολάτα Φτιάχνει Μια κανονική φόρμα για κέϊκ Πως το κάνουμε:
Χωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα Βάζουμε το βιτάμ σε ένα μπωλ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χτυπάμε με μίξερ, ώσπου να αφρατέψει και να ασπρίσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε. Ρίχνουμε μια ποσότητα αλεύρι και λίγο γάλα συνεχίζωντας να χτυπάμε Συνεχίζουμε διαδοχικά, ώσπου να τελειώσουν και οι δύο ποσότητες. Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη μαρέγκα. Σε αυτό το σημείο είναι καλύτερα να ενσωματώσουμε την μαρέγκα στο μείγμα με μια κουτάλα γιατί το μίξερ την διαλύει. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Βάζουμε στη φόρμα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Δεν ανοίγουμε το φούρνο για να μην μας ξεφουσκώσει. Εναλλακτικά μπ
... Διαβάστε περισσότερα »
660 γρ. αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 400 γρ. ζάχαρη 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. αλάτι 1 1/2 κ.γ. σόδα 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο 1 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. γαρίφαλλο 4 αυγά (μόνο τα ασπράδια) 160 ml λάδι 110 γρ. καρύδια (ψημένα για 10 λεπτά στο φούρνο και χοντροαλεσμένα)
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αχλάδια Φρούτα Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Βάζουμε σε μπολ τα αχλάδια (αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια) μαζί με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε έτσι για 1 ώρα. Χτυπούμε τα ασπράδια να αφρίσουν και προσθέτουμε το λάδι, τα καρύδια και τα αχλάδια. Ανακατεύουμε με τη χαμηλότερη ταχύτητα του μίξερ. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, τη κανέλα και το γαρίφαλο. Προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε και πάλι με το μίξερ στη πιο χαμηλή ταχύτητα (θέλουμε απλώς να αναμείξουμε τα υλικά). Ψήνουμε σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (με τρύπα στο κέντρο), σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για 70 λεπτά.
3/4 φλυτζάνι τσαγιού βιτάμ 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη 5 αυγά 1 ποτηράκι μικρό κονιάκ 1 φακελάκι μπέικιν ξύσμα από ένα λεμόνι 1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζωντας το χτύπημα. Μετά βάζουμε το κονιάκ,το ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κάνουμε το τέστ με την οδοντογλυφίδα για να δούμε εαν είναι ψημένη.
Στα γρήγορα Κατηγορία Brownies, σοκολατόπιτες, σουφλέ Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Ξηρούς καρπούς Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι μαζι με το βουτυρο. Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη την βανιλλια και το μειγμα της σοκολατας. Ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι με την μαγια και τελος την καρυδοψιχα. Αδειαζουμε το μειγμα σε ταψι βουτυρομενο και ψηνουμε για 40 λεπτα στους 170!
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γάλα Ξηρούς καρπούς Κρέμα γάλακτος Σοκολάτα Αβγά Σερβίρει μερίδες 12 Πως το κάνουμε: ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ:
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αυγά, ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ μαζί με το αλεύρι και την κανέλα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την καρυδόψιχα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°-170ºC για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε με τη σοκολάτα που θα δούμε παρακάτω:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γάλα Ξηρούς καρπούς Κρέμα γάλακτος Σοκολάτα Αβγά Σερβίρει μερίδες 12 Πως το κάνουμε: ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ:
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αυγά, ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ μαζί με το αλεύρι και την κανέλα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την καρυδόψιχα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°-170ºC για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε με τη σοκολάτα που θα δούμε παρακάτω:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Κρέμα γάλακτος Καφές Αβγά Ξηρούς καρπούς Σερβίρει 8 άτομα Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τη φαρίνα με τη βανίλια και το μπέικιν σιγά σιγά, προσθέτουμε και τον διαλυμμένο καφέ, τέλος τα καρύδια. Χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε αφράτο μείγμα. Ρίχνουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια και ψήνουμε στους 180β. για 30 λεπτά. Ετοιμάζουμε το γλάσο που θα είναι και η γέμιση της καρυδόπιτάς μας: Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπολ μαζί με την άχνη και τη μαργαρίνη, χτυπάμε καλά, προσθέτουμε και τον καφέ διαλυμένο σε 2 κουταλάκια νερό, ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν καλά οι καρυδόπιτες και ξεφορμάρουμε. Βάζουμε το 1/3 από το γλάσο-γέμιση στην μία καρυδόπιτα, απάνω τοποθετούμε την δεύτερη. Καλύπτουμε την καρυδόπιτά μας με το υπό
... Διαβάστε περισσότερα »
1 ποτήρι λάδι 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 1 φαρίνα - αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη (ακατέργαστη) 3 αυγά 2 βανίλιες 1 κ/γ baking powder 1 κ/γ σόδα ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αβγά Σερβίρει 10 - 12 άτομα Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι γι' αρκετή ώρα Ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό και τα ρίχνουμε στο μείγμα Προσθέτουμε ένα ένα ολόκληρα τ' αυγά Ρίχνουμε το ξύσμα και τις βανίλιες Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το baking Τα χτυπάμε μέχρι ν' ανακατευτούν καλά Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά
Στα γρήγορα Κατηγορία Brownies, σοκολατόπιτες, σουφλέ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Κουζίνα Κεν. Ευρώπη Δυσκολία Γρήγορο Περιέχει Σοκολάτα Αβγά Σερβίρει 6 άτομα Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Ύστερα προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών. Αφού χτυπηθούν ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και τα αυγά χτυπημένα μαρέγκα. Στο τέλος ρίχνουμε τις σοκολάτες που τις έχουμε λιώσει σε μπέν μαρί και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε,αλευρώνουμε τη φόρμα πολύ καλά και ρίχνουμε το κεικ. Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 250΄κελσίου χωρίς να χαμηλώσουμε την ένταση, πάνω κάτω, για 13΄ακριβώς [έχει σημασία ο χρόνος] Τη φόρμα την ακουμπάμε στη βάση του φούρνου και όχι σε σχάρα. Οταν το βγάλουμε αφήνουμε για 1 ώρα και μετά αναποδογυρίζουμε προσεχτικά Αφήνουμε 2 ώρες και μετά κόβουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και γίνουν σαν κρεμά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, την βανίλια, το ξύσμα, το κονιάκ μέσα στο όποιο έχουμε διαλύσει την σόδα, ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίχνουμε εναλλάξ και λίγο λίγο το αλεύρι, το γιαούρτι και το χυμό φρούτων ανακατεύοντας διαρκώς. Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα προσθέτοντας το γάλα Στην λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε 5-6 κουταλιές μείγμα και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (χωρίς αέρα) Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα η το ταψί μας και ρίχνουμε το μισό μείγμα, στην συνέχεια με ένα κουτάλι προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα. Τέλος με ένα πιρούνι και με κυκλικές γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε το μείγμα έτσι ώστε να μας κάνει σχέδιο η σοκολάτα στο εσωτερικό. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε περίπου στην 1 ώρα και κάτι. Πάντα δοκιμάζουμε με ένα καθαρό μαχαίρι καρφώνοντας το στο κέικ να δούμε αν είναι καλά ψημένο στο εσωτερικό του.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σαν μονάδα μέτρησης χρησιμοποιώ το κεσεδάκι από το γιαούρτι.
Εγώ μοιράζω το μείγμα σε δυο φόρμες (στρογγυλή & μακρόστενη) ή κάνω και μικρά μάφιν, το μείγμα για μια κλασική στρογγυλή φόρμα κέικ θα σας πέσει πολύ.
Για κάποιες που δεν ξέρουν, το Μπεν Μαρί δεν είναι σκεύος, είναι η διαδικασία. Βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα να βρ
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Εποχιακά Πασχαλινή Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Καρύδα Αβγά Πως το κάνουμε:
Ανακατευουμε τα υλικα για το κεικ. Αφου βουτυρωσουμε και αλευρωσουμε την ειδικη φορμα σε σχημα αρνιου, τη γεμιζουμε και ψηνουμε στους 180° για 65 λεπτα περιπου. Αφου ψηθει και ξεφορμαρουμε, αφηνουμε να κρυωσει καλα. Για το ασπρο ανακατευουμε την αχνη με το ζεστο νερο, να γίνει ένα γλάσο και το αλειφουμε. Πριν στεγνωσει σε ενα πιατο με ινδοκαρυδο απλως βυθιζουμε τη βαση. Τελος για το μαυρο λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν-μαρι, το αλειφουμε και βυθιζουμε τη βαση στη τριμμενη σοκολατα.
1 κουτι ανανα κονσερβα (830g) βαζουμε την μιση ποσοτητα μεσα στο κεικ και την αλλη μιση γαρνιρουμε αμα ψηθει το κεικ απο πανω 1 ποτηρι νερου καροτα ξυσμενα (160γρ) 230γρ ζαχαρη 200γρ καλαμποκελαιο 120γρ αλευρι 1 κουταλακι μπεικιν 1/2 κουταλακι σοδα 1 κουταλακι κανελα 1 βανιλια 2 αυγα
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπαω τη ζαχαρη με το λαδι καλα, μετα τα αυγα με την βανιλια. Σε ενα μπολ ανακατευω το αλευρι με το μπεικιν και τη σοδα, επειτα προσθετω το μιγμα με τα αυγα και ανακατευω καλα. Στη συνεχεια ανακατευοντας ριχνω πρωτα τα καροτα επειτα την καρυδοψιχα, την κανελα και τη μιση ποσοτητα απο τις ροδελες του ανανα ψιλοκομμενες σε κυβους. Το ζουμι απο την κονσερβα δεν το χρειαζομαστε. Ψηνω στους 180 βαθμους για 45 λεπτα. Γαρνιρουμε το κεικ μας με τις υπολοιπες ολοκληρες ροδελες ανανα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.