3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κούπα ζάχαρη καστανή 3 αυγά 1/2 κούπα σπασμένα καρύδια 3/4 της κούπας σταφίδες (είτε μαύρε είτε ξανθές, αναλόγως τι σας αρέσει) 1 κούπα αραβοσιτέλαιο 2/3 της κούπας φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο 4 κ.γ. κανέλλα 1/2 κ.γ. baking powder
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Ξηρούς καρπούς Αβγά Φτιάχνει 1 ταψί μετρίου προς μεγάλου μεγέθους Πως το κάνουμε:
Σε ένα μπωλ ρίχνετε τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύετε. Έπειτα ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και τα αυγά. Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά για να ενωθούν. Στη συνέχεια, βάζετε τα καρύδια και τις σταφίδες, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το baking powder. Και πάλι ανακατεύετε πολύ καλά. Τέλος, προσθέτετε το αλεύρι σιγά σιγά, ενώ παράλληλα αναδεύετε το μείγμα. Όταν όλα τα υλικά δέσουν και ετοιμαστεί το μείγμα, παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί μετρίου προς μεγάλου μεγέθους και το γεμίζετε. Ψήνετε στους 170 βαθμούς Κελσίου για μία (1) ώρα.
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Χορτοφαγική Πλούσια σε φυτικές ίνες Περιέχει Αβγά Ξηρούς καρπούς Πως το κάνουμε:
Μουσκεύουμε τα ξερά φρούτα μέσα στο αμαρέτο. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς μέχρι να φουσκώσουν. Λιώνουμε τα ξερά φρούτα μαζί με το αμαρετο και το ρίχνουμε στο μίγμα συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν ανακατευοντας συνεχώς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί τοποθετούμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
1 baking powder 4 αυγά 2μιση φλιτζάνια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 3 βανίλιες
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Γάλα Σοκολάτα Αβγά Σερβίρει 10 φανατισμένους οπαδούς σοκολάτας Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι σε ενα κατσαρολάκι και τα βραζουμε σε χαμηλη φωτιά μέχρι να γίνουν σιρόπι. Κρατάμε ένα ποτήρι σιρόπι ξεχωριστά. Έπειτα, ανακατευουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και όταν έχει ομοιογενοποιηθεί προσθέτουμε το σιρόπι που ειχαμε κρατήσει στο ποτήρι. Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψηνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Μόλις βγει από το φούρνο, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το περιχύνουμε με το σιρόπι που εχει μεινει στο κατσαρολάκι. Περιμένουμε λίγη ώρα να το "πιει" και μετά αισίως το καταναλώνουμε!
6 αυγά 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη 2 κουβερτούρες των 125 γραμμαρίων 250 γραμμάρια βιτάμ 1 1/2 κούπα του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 βανίλιες
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βιτάμ με την κουβερτούρα. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα της κουβερτούρας, αφήνοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες. Τοποθετούμε το γλυκό μας σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε 10 με 11 λεπτά στους 250 βαθμούς. Αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα πριν το αναποδογυρίσουμε σε πιατέλα.
250 γρ μαργαρίνη 4 κουταλιές της σούπας κακάο 1/2 κούπα νερό 2 κούπες ζάχαρη 2 κουταλιές κονιάκ 1 κουταλιά χυμό λεμονιού 4 αυγά 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
Στα γρήγορα Κατηγορία Brownies, σοκολατόπιτες, σουφλέ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Με φωτο Περιέχει Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε: Βήμα 1 1) Ανακατεύουμε το βούτυρο, το κακάο, το νερό, το κονιάκ και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα επάνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Βήμα 2 2) Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Βήμα 3 3) Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα το μίγμα Βήμα 4 4) Από το μίγμα αυτό γεμίζουμε μία κούπα και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Βήμα 5 5) Χτυπάμε τ'ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε σ' αυτά απαλά -απαλά το αλεύρι στο οποίο έχουμε βάλει και το μπέικιν (προαιρετικά προσθέτουμε μία κούπα καρύδια) και στη συνέχεια τα ενσωματώνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά πάντα. Βήμα 6 6) Τέλος το αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι (28-30 cm) και το ψήνουμε στον αέρα στους 175 βαθμούς για 30'. Βήμα 7 7) Ενώ είναι ακόμα ζεστό το γυρίζουμε σε μια πιατέλα και το καλύπτουμε με το μίγμα τη
... Διαβάστε περισσότερα »
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη μαύρη ή καστανή 2 κούπες τσαγιού αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1/5 κούπα τσαγιού κακάο 1 κούπα τσαγιού γάλα (μπορεί να πάρει και παραπάνω) 50 γρ βούτυρο λιωμένο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή μια βανίλια για άρωμα ή αν θέλουμε λίγο κονιάκ.
Για την επικάλυψη:
2 κούπες ζάχαρη μαύρη ή καστανή 1/5 κούπα τσαγιού κακάο 1 κούπα του τσαγιού ζεστό νερό
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Γάλα Σοκολάτα Πως το κάνουμε:
Ανακατεύεω όλα τα υλικά για τη ζύμη του κέικ μαζί ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ πηχτό, δηλ. σαν συνηθισμένο μίγμα κέικ. Βουτυρώνω το ταψάκι του κέικ. Ρίχνω όλο το παραπάνω μίγμα στο ταψάκι. Για την επικάλυψη, ανακετεύω σε ένα μπωλ την ζάχαρη και το κακάο και πασπαλίζω το μίγμα του κέικ (που έχω ήδη βάλει στο ταψί). Περιχύνω από πάνω με το ζεστό νερό - χωρίς να ανακατέψω. Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30΄- 45'το πολύ (ανάλογα το φούρνο).
Καλή επιτυχία Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή μου την έμαθε μια φίλη και ξετρελάθηκα. Μην σας τρομάζει η νερουλή όψη της επικάλυψης, όλο αυτό με το ψήσιμο πάει κάτω και γίνεται πηχτό σοκολατένιο σιροπάκι!!
... Διαβάστε περισσότερα »
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα 200γρ μαργαρίνη soft 3 αυγά 400γρ ζάχαρη 1 κουταλιά άρωμα βανίλιας 200γρ ψίχα από καβουρντισμένα φουντούκια 3 κουτ.σούπας μπράντι 180γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 250γρ σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα για την επικάλυψη
Στα γρήγορα Κατηγορία Brownies, σοκολατόπιτες, σουφλέ Μέθοδος Φούρνου Περιέχει Ξηρούς καρπούς Σοκολάτα Αβγά Σερβίρει 6-8 άτομα Πως το κάνουμε:
Βουτυρώνετε ένα ρηχό μακρόστενο ταψί (ενδεικτικά : 20x10εκ.) και το στρώνετε με λαδόχαρτο. Χωρίζετε τα αυγά και έχετε σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους ενώ χτυπάτε με το μίξερ σε ένα άλλο μπολ τα ασπράδια. Λιώνετε τα 200γρ κουβερτούρας και τη μαργαρίνη και χτυπώντας το μίγμα το ρίχνετε μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μπολ με τους κρόκους. Προσθέτετε τα φουντούκια,το μπράντι, το αλεύρι και ανακατεύετε στο μίξερ. Αφού ανακατέψετε καλά, προσθέτετε και τα ασπράδια και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με μια κουτάλα. Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά. Στο μεταξύ λιώνετε την σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα) και αφού βγάλετε από το φούρνο, κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και περιχύνετε το γλυκό με την λιωμένη σοκολάτα.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Σοκολάτα Αβγά Κρέμα γάλακτος Καφές Φτιάχνει 1 κανονική φόρμα για κέικ Πως το κάνουμε:
Προθερμένετε το φούρνο στους 180 μόνο αντιστάσεις. Ρίχνετε στο μπόλ του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάτε για λίγο μόνο του να αφρατέψει. Προσθέστε τη ζάχαρη σιγά σιγά και χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώνετε την ένταση του μίξερ και ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και την βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε το κέικ στους 180 για 1 περίπου ώρα.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Σε μπεν μαρί βάζουμε την σοκολάτα τον καφέ και την κρέμα γάλακτος και λυώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το γλάσο στο γλυκό μας χωρίς να αγγιξουμε γιατί θα αφήσει αποτυπώματα.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Σοκολατένιοι πειρασμοί Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Σοκολάτα Κρέμα γάλακτος Αβγά Φτιάχνει 1 ταψάκι Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός απο τη σοκολάτα και το μισό κουτάκι κρέμα γάλακτος Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 150 βαθμούς. Σε ένα μπρικάκι ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με την σοκολάτα και περιχύνουμε με αυτό το κέικ, όταν βγει από το φούρνο.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Και για αρχάριους Περιέχει Γάλα Αβγά Φτιάχνει 1 μεγάλο κέικ Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 45 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο πιο πολύ χτυπάμε το μίγμα με το μίξερ τόσο πιο αφράτο γίνεται.
Αν θέλετε να κάνετε κέικ σοκολάτας θα ψήσετε το κέικ και θα το αφήσετε να κρυώσει. Σε μία κατσαρόλα θα βάλετε: 1 1/2 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 κουταλιά βιτάμ, 4 κου
4 μήλα κομμένα σε κύβους 2 φλυτζ. ζάχαρη 1 φλυτζ. ηλιέλαιο 1 κουτ. γλυκού κανέλλα 1/2 κου. γλυκού γαρίφαλλο λίγο αλάτι 2 αυγά 2 βανίλιες 2 κοφτά κουτ. γλυκού Baking Powder 3 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 φλυτζ. κομμένα καρύδια
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Φρούτα Ξηρούς καρπούς Μήλα Πως το κάνουμε:
Ανακατεύω σ' ένα μπωλ τα μήλα, τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα, το αλάτι & το γαρίφαλλο και τα αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα. Χτυπάω τα αυγά με τις βανίλιες και το Baking powder και τα αναμειγνύω στο μείγμα των μήλων. Προσθέτω και το αλεύρι και βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνω περίπου για 50-60' και ξεφορμάρω όπως το κέικ.
Στα γρήγορα Κατηγορία Σοκολατένιοι πειρασμοί Brownies, σοκολατόπιτες, σουφλέ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Γρήγορο Εύκολο Περιέχει Αβγά Σοκολάτα Ξηρούς καρπούς Πως το κάνουμε:
Σπάτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σησαμέλαιο. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Κατόπιν ρίχνετε το μίγμα των αυγών στο μίγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε την τριμμένη αμιγδαλόψιχα ανακατεμένη με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε σε αντικολλητικό ταψί ελαφρά βουτυρωμένο το μίγμα φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο. Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια της και να κάνει κρούστα.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Μήλα Αβγά Σερβίρει 10 άτομα Πως το κάνουμε:
Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο σκεύος το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέκιν πάουντερ, τα αυγά, το λάδι, τη κανέλα και ανακατεύουμε. Λιώνουμε το βούτυρο, το μέλι και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με μία πετσέτα. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε τα κομματάκια στο μούλτι και τα πολτοποιούμε και στη συνέχεια τα βάζουμε και αυτά στο μείγμα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C για 2-3 λεπτά. Μόλις προθερμανθεί βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο για περίπου μια ώρα.
5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες 1 1/2 κούπα αλευρι που φουσκώνει μόνο του.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Φρούτα Αβγά Μήλα Σερβίρει 12 άτομα Πως το κάνουμε:
Βουτυρώνουμε το ταψί. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψι με τα μήλα. Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
2 φλυτζάνια του τσαγιού φαρινάπ 1 κουταλάκι μπέικιν 2 βανίλιες 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο 2-3 κουταλιές μαμομερέντα 1 αυγό 1/2 φλυτζάνι κακάο 1 φλυτζάνι ζάχαρη ή λίγο λιγότερο (ανάλογα τα γούστα) 1 γιαούρτι total 2% 1/2 φλυτζάνι γάλα 1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας
Στα γρήγορα Κατηγορία Cupcakes και muffins Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Γρήγορο Εύκολο Περιέχει Αβγά Γιαούρτι Σοκολάτα Γάλα Φτιάχνει 12 - 15 κομμάτια Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι σε ένα μπολ και γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο).
1 πακέτο μαργαρίνη χυμό 2 λεμονιών μέσα σε μιά κούπα νερό ξύσμα λεμονιού 2 κούπες ζάχαρη 4-5 αυγά 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Στα γρήγορα Κατηγορία Cupcakes και muffins Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Γρήγορο Εύκολο Περιέχει Αβγά Πως το κάνουμε:
Λιώνουμε στην κατσαρόλα τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα υγρά. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει μιά βράση και αφαιρούμε μιά κούπα που θα τη χρησιμοποιήσουμε για να σιροπιάσουμε τα muffins. Oταν το μίγμα κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά (τα χτυπάω με τον αναδευτήρα μες την κατσαρόλα), το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι. Ψήνουμε στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και σιροπιάζουμε όσο είναι ζεστά!
1 1/2 κουβερτούρα (1 = 125γρ κουβερτούρα) 6 κ.σ. μαργαρίνη 4 αυγά 1 1/4 κουπ. ζάχαρη 2 βανίλιες 1 κουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις καρύδια (προαιρετικά)
Στα γρήγορα Κατηγορία Brownies, σοκολατόπιτες, σουφλέ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Αρχικά λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη και τα καρύδια. Έπειτα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε τα δυο μείγματα και προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35'. Τα brownies είναι έτοιμα όταν το τρυπήσουμε και μέσα είναι λίγο υγρό!
180 γρ. βούτυρο 250 γρ.κουβερτούρα 40 γρ.κακάο άγλυκο 4 αυγά 300 γρ. ζάχαρη 200 γρ. αλεύρι 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (ξέρουμε πώς απο τη συνταγή για banoffee)
Στα γρήγορα Κατηγορία Brownies, σοκολατόπιτες, σουφλέ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γάλα Σοκολάτα Αβγά Σερβίρει Αυστηρά 2! Πως το κάνουμε:
Λιώνουμε σε μπέν μαρί το βούτυρο και την κουβερτούρα. Αποσύρουμε την μεταλλική μας λεκάνη ή κατσαρόλα απο το μπέν μαρί και προσθέτουμε το κακάο. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας. Βάζουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και το μείγμα μας είναι έτοιμο! Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί ή πυρέξ και ρίχνουμε το μισό μείγμα. Με κουταλάκι ρίχνουμε κουταλιές εδω κι εκεί το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και το υπόλοιπο ζαχαρούχο. Τέλος στρώνουμε με σπάτουλα το γλυκό για να γίνει λείο και να πάνε οι κουταλιές του ζαχαρούχου παντού. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά. Κόβουμε αφου κρυώσει.
5 μεγάλα αυγά ολόκληρα 12 γεμάτες κουταλιές τις σούπας λάδι 12 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη 12 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει 1 baking powder σβησμένο με χυμό λεμόνι 2 βανίλιες Φρούτα εποχής : βερύκοκα ή ροδάκινα ή βύσσινα ή σταφύλια ή φρούτα απο κομπόστα (βερύκοκα ή ροδάκινα)
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Φρούτα Αβγά Σερβίρει 8 άτομα Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά ολόκληρα με τη ζάχαρη, το λάδι, το αλεύρι, το baking powder και τις βανίλιες. Κάνουμε ένα χυλό που τρέχει σα μια πιχτή κρέμα γάλακτος. Αλείφουμε ένα pyrex που έχει διαστάσεις τριανταέξι επί εικοσιέξι εκατοστά με λάδι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Χύνουμε το χυλό και απο επάνω ρίχνουμε τα φρούτα. Αν τα φρούτα είναι φρέσκα, τα αφήνουμε μία ώρα με λίγη ζάχαρη να βγάλουν τα υγρά τους. Τα βερύκοκα και τα ροδάκινα τα κόβουμε στα δύο. Στα βύσσινα βγάζουμε τα κουκούτσια. Αν χρησιμοποιούμε κομπόστα, βγάζουμε το σιρόπι και ρίχνουμε στο χυλό τα φρούτα κομμένα στα δύο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους εκατον ογδόντα μέχρι διακόσιους βαθμούς κελσίου, μέχρι να ροδίσει. Απο επάνω πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Χορτοφαγική Περιέχει Γιαούρτι Γάλα Αβγά Ξηρούς καρπούς Πως το κάνουμε:
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά. Αλευρώνω τα καρύδια με 2 κουταλιές από το αλεύρι (για να μην πάνε στον πάτο αλλά ομοιόμορφα μέσα στο κέικ). Ρίχνω στο μείγμα των αυγών το γιαούρτι εναλλάξ με το αλεύρι. Τέλος προσθέτω τα καρύδια και την κανέλα ίσα να ανακατευτούν. Ρίχνω το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ, βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 50 εως 60 λεπτά στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω) στην κάτω σχάρα του φούρνου. Αφήνω 5 λεπτά στη φόρμα να κρυώσει και αναποδογυρίζω σε σχάρα. Οταν κρυώσει κόβω οριζοντίως σε 2 ή 3 φέτες και αλείφω με την κρέμα βουτύρου. Για την κρέμα: χτυπάω το βούτυρο με το ζαχαρούχο να αφρατέψουν.
1 φλ. καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο 4 αυγά 1 φλ. ζάχαρη 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι – καραμέλα:
1 νεροπότηρο χυμό από πορτοκάλια 1 νεροπότηρο ζάχαρη 70 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη) Grand-Marnier ή άλλο λικέρ (2-3 κουταλιές σούπας)
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Εποχιακά Χειμωνιάτικη Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αβγά Πως το κάνουμε:
Σιρόπι-καραμέλα πορτοκάλι:
Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για να φτιάξουμε την καραμέλα-σιρόπι. Όταν αρχίζει να καραμελώνει η ζάχαρη προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι η καραμέλα μας να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και αφού λιώσει, ρίχνουμε και το λικέρ. Αφήνουμε για λίγο να ενωθούν οι γεύσεις. Στη συνέχεια με αυτή την καραμέλα-σιρόπι αλείφουμε τη φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ μας (προτιμότερη η φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι) Έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες τα πορτοκάλια μας που τα «κολλάμε» στα τοιχώματα της φόρμας.
Το κέικ (ένα απλό κέικ πορτοκαλιού):
Βάζουμε στο μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι (χωρίς τα κουκούτσια φυσικά) μέχρι να γίνει πολτός. Στο μίξερ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και
... Διαβάστε περισσότερα »
250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2 1/2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη 4 αυγά (5 αν ειναι μικρά) 2 βανίλιες 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/4 φλιτζ.τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γάλα Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και εναλλάξ το γάλα (ή τον χυμό) με το αλέυρι. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη,στο ένα προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ενα ταψάκι ή πυρέξ στρογγυλό και ξεκινάμε απο το κέντρο του ταψιού και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας απο το μείγμα της βανίλιας, πάνω απο αυτό που βάλαμε βάζουμε μια κουταλιά απο το μείγμα με το κακάο ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΙΓΜΑ. Συνεχίζουμε κουταλιά κουταλιά εναλλάξ τα μείγματα μέχρι να τελειώσουν. Δεν κουνάμε το ταψί μας, αφήνουμε να σχηματιστεί το σχέδιο μόνο του καθώς εμείς βάζουμε κουταλιά κουταλιά. Με προσοχή τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε πάνω κάτω (αντιστάσεις και οχι αέρα) στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Αφού ψηθεί βγάζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Σοκολάτα Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Πως το κάνουμε:
Κοσκινίζουμε το αλέυρι μαζί με το κακάο. Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθετουμε το αλεύρι. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόραμ κέικ και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 γαι 40 λεπτά Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε . Το πασπαλίζουμε με αχνη ζάχαρη.
60 γρ. βούτυρο λιωμένο 1 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή 1 αυγό ελαφριά χτυπημένο 1 φλυτζάνι γάλα 2 δαχτυλάκια λικέρ αρωματικό 2 1/2 φλυτζάνια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. baking powder ξύσμα ενός λεμονιού ξύσμα ενός πορτοκαλιού ξύσμα ενος σαγκουϊνιού
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Με χαμηλά λιπαρά Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Γάλα Αβγά Φτιάχνει 1 κλασσική φόρμα κέικ Πως το κάνουμε:
Σε ένα μπωλ ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, προσθέτετε σιγά σιγά το χτυπημένο αυγό ενώ παράλληλα ανακατεύετε το αρχικό μείγμα. Έπειτα, ρίχνετε το γάλα και το λικέρ και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Αφού έχετε ρίξει όλα τα υγρά υλικά, αρχίζετε να προσθέτε τα στερεά. Βάζετε το ξύσμα των 3 εσπεροδοειδών και ανακατεύτε. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνετε το baking powder και σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύτε το μείγμα μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στη ρύθμιση "πάνω-κάτω" για 25 με 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω το κέικ.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Καρύδα Φράουλες Γάλα Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπώλ ανακατεύουμε την καρύδα με το αλεύρι και το μπεϊκιν παουντερ. Ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίγμα των αυγών και δουλέυουμε μέχρι να γίνουν όμοια με το μίγμα. Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να κρυώσει και τέλος γαρνίρουμε με σαντιγί και φράουλες.
250 γρ μαργαρίνη 2 κουπες ζαχαρη ενα πακετακι αλευρι φαριναπ κοκκινη 4 αυγα μια κουπα γαλα ή χυμο πορτοκαλι μια βανιλια ή ξυσμα πορτοκαλιου κρεμα γαλακτος για σαντιγη ή ετοιμη 1 κουπα γαλα γλυκο του κουταλιου βυσσινο
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Κρέμα γάλακτος Αβγά Γάλα Πως το κάνουμε:
Χτυπαμε στο μιξερ τη μαργαρίνη για 2-3 λεπτα. Στη συνεχεια προσθετουμε διαδοχικα τη ζαχαρη ενω συνεχιζουμε να χτυπαμε. Μετα βαζουμε ενα ενα τα αυγα, προσθετουμε τη βανιλια (ή το ξυσμα πορτοκαλιου), μετα το γαλα (ή το φυσικο χυμο πορτοκαλι) και τελος βαζουμε το αλευρι. Τα χτυπαμε μεχρι να γινει ομιομορφο το μιγμα. Αλειφουμε τη φορμα του κεικ (μια οπιαδηποτε) με λιγο βιταμ και πασπαλιζουμε με λιγο αλευρι για να μη κολλησει και το απλωνουμε. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-200 βαθμους για μια ωρα (παιζει ρολο και η κουζινα. Μπορει να θελει λιγοτερο ή περισσοτερο γιατι εμενα μου αρπαξε λιγακι). Αφου κρυωσει το κεικ κόβουμε το πανω μερος του κεικ, αφαιρουμε και την ψυχα του και γεμιζουμε με τη σαντιγη που εχουμε φτιαξει ή την ετοιμη και το γλυκο του κουταλιου το βυσσινο. Τελος καπακώνουμε με το κομμάτι που αφαιρεσαμε απο πανω και μετα βαζουμε στο ψυγειο.
1 φλιτζ.τσαγιού βούτυρο 1 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη 5 αυγά 1 βανίλια 1 πρέζα αλάτι 2 φλ.τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 4 κ.σ. κακάο άγλυκο 6 κ.σ. γάλα
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Σοκολάτα Αβγά Σερβίρει 10 κομμάτια Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε για λίγα λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα αφομοιώνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι. Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα. Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και διαλύουμε το κακαο. Ρίχνουμε το διαλυμένο κακάο στο μείγμα του κέικ που κρατήσαμε. Το ανακατεύουμε με κουτάλι, να πάει παντού και να γίνει σκούρο. Κουταλιά κουταλιά το αδειάζουμε στην φόρμα όλο και κάνοντας σχέδια με το κουτάλι μπλέκουμε το σκούρο με το ανοιχτόχρωμα μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια, ψήνουμε στους 175΄βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Φρούτα Γάλα Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αβγά και το αλεύρι. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Στο μισό μείγμα προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και στο άλλο μισό ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά. Σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιές και από τα δύο μείγματα και στο τελος ανακατεύουμε με κουτάλι, να μπλεχτούνε μεταξύ τους σε γραμμώσεις. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Περιχύνουμε με το γλάσο το κρύο κέικ και φτιάχνουμε σχέδια με σοκολάτα.
250 γρ. αλεύρι 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη 5 αυγά 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ 40 γρ. γάλα 100 γρ. σοκοπάστα (μερέντα, νουτέλα κλπ.) σοκοπάστα για το γλασάρισμα
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Περιέχει Γάλα Σοκολάτα Αβγά Σερβίρει 10 άτομα Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε ελαφρώς το βούτυρο με τα 150 γρ. ζάχαρη και προσθέτουμε του κρόκους έναν-έναν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Ομοιογενοποιούμε και χωρίζουμε το μίγμα σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε τα 100 γρ. σοκοπάστας. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.) σε μαρέγκα και τη μοιράζουμε στα δύο μίγματα ανακατεύοντας απαλά. Με ένα κουτάλι της σούπας αδειάζουμε το μίγμα εναλλάξ σε μία παραλληλόγραμμη ή στρογγυλή φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά
Στα γρήγορα Κατηγορία Brownies, σοκολατόπιτες, σουφλέ Περιέχει Ξηρούς καρπούς Σοκολάτα Αβγά Φτιάχνει 16 κομμάτια Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους150° και βουτυρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα των 20 εκ. Στρώνουμε τον πάτο της με κηρόχαρτο και το βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε και αυτό. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε να γίνουν μείγμα ομοιόμορφο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αβγό, το αλάτι, το αλεύρι, τα καρύδια και τη βανίλια. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνουμε για 30' Το αφήνουμε να κρυώσει για 5' και μετά το βγάζουμε από το ταψί και το βάζουμε σε σχαρίτσα να κρυώσει, αφαιρώντας του το κηρόχαρτο. Το μεταφέρουμε σε επιφάνεια που να μπορούμε να το κόψουμε, κόβουμε σε τετραγωνάκια και ρίχνουμε λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω αν θέλουμε.
Στα γρήγορα Κατηγορία Brownies, σοκολατόπιτες, σουφλέ Μέθοδος Φούρνου Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Φρούτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τα δαμάσκηνα, το ρούμι και το πορτοκάλι και τα βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 20' σκεπάζοντάς το με πετσέτα. Βγάζουμε τη φλούδα και πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει σαν πουρές. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τα δαμάσκηνα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε αλείψει με το βούτυρο και έχουμε πασπαλίσει με την άχνη. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Εποχιακά Καλοκαιρινή Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Αβγά Σερβίρει 8 άτομα Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα δαμάσκηνα. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα δαμάσκηνα κομμένα κομματάκια και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και τα προσθέτουμε στην ζύμη ανακατεύοντας ελαφριά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα νούμερο 24 και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στολίστε με άχνη.
3 αυγά 175 γραμμάρια ζάχαρη 75 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 140 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γραμμάρια βούτυρο 15 ml πορτοκαλόνερο ή μισό χυμό ενός πορτοκαλιού ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Και για αρχάριους Εύκολο Γρήγορο Με φωτο Περιέχει Φρούτα Κρέμα γάλακτος Αβγά Φτιάχνει μια μακρόστενη φόρμα κέικ Πως το κάνουμε:
Βήμα 1 1)
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί εκτός από το χυμό και το βούτυρο που τα ρίχνουμε στο τέλος. Βήμα 2 2)
Ψήνουμε στους 200 για 7 λεπτά ή στους 160-170 για 40-45 λεπτα.
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα ζάχαρη 3 αυγά 1 κούπα ηλιέλαιο η ελαιόλαδο 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 φακελάκι μπέικη πάουντερ
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Αβγά Σερβίρει 10-15 άτομα Πως το κάνουμε:
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Έπειτα λαδώνουμε μια φόρμα της επιλογής μας, βάζουμε λίγο αλεύρι ίσα να καλύψει το λάδι και μετά ρίχνουμε το χυλό μας στη φόρμα. Στη συνέχεια το βάζουμε για 35-40 λεπτά στο φούρνο.
400 gr αλεύρι ολικής αλέσεως 100 gr βούτυρο 180 ml αποβουτυρωμένο γάλα 100 ml λάδι 1 κ.γλ. σόδα 1 κουτ. γλ. αλάτι 2 κουτ.σ. ζάχαρη μαύρη ή καστανή 10 φράουλες κομμένες σε μέτρια κομματάκια 2 μπανάνες λιωμένες (πουρέ) τσιπς λευκής σοκολάτας
Στα γρήγορα Κατηγορία Ψωμί Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Σοκολάτα Γάλα Φράουλες Μπανάνες Σερβίρει 6 άτομα Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά συστατικά μαζί σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης στα ξηρά υλικά και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε λάδι και αποβουτυρωμένο γάλα, ανακατεύουμε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρούτα,ανακατεύουμε με σπάτουλα να πάνε παντού και προσθέτουμε τα τσιπ λευκής σοκολάτας. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια, μεταφέρουμε τη ζύμη μας και ζυμώνουμε απαλά για ένα-δύο λεπτά. Ρίχνουμε σε καλά λαδωμένη στενόμακρη φόρμα και Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180β. Επειτα χαμηλώνουμε στους 150 βαθμούς και συνεχίζουμε για άλλα 20 έως 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και το αφαιρούμε από τη φόρμα. Πριν το κόψουμε αφήνουμε να κρυώσει εντελώς!!
Στα γρήγορα Κατηγορία Brownies, σοκολατόπιτες, σουφλέ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Γρήγορο Περιέχει Σοκολάτα Γάλα Αβγά Κρέμα γάλακτος Πως το κάνουμε:
Αφηνουμε το βούτυρο, το γάλα και τα αβγά 2 ωρες εκτος ψυγείου. Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ενα-ενα τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το κακάο, το αλευρι σε μικρες ποσότητες εναλλάξ με το γάλα. Κρατάμε μια κουταλια κακαο για το τέλος. Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε ακόμη 5 λεπτά. Βουτυρωνουμε καλα μια στρογγυλη φορμα που ανοιγει στο πλάϊ χώρις τρύπα στην μέση, 26 εκατ. περίπου και ρίχνουμε μεσα το μειγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμούς για 20 λέπτά. Αφηνουμε να κρυώσει λίγο και ανοίγουμε τη φόρμα. Την αναποδογυριζουμε σε στρογγυλη πιατελα και αφαιρουμε την βαση της φορμας με τη βοηθεια μιας σπάτουλας. Πασπαλίζουμε με το κακάο που κρατησαμε και με την τρουφα σοκολατας ή το τρίμμα.
125 γρ. βούτυρο αγελάδος 3 αυγά μεσαίου μεγέθους 220 γρ. ζάχαρη (αν θέλετε καστανή) 2 κάψουλες βανιλίνη 250 γρ. κουβερτούρα 180 γρ. φυστικοβούτυρο 130 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή απλό με 2 κ.γ μπείκιν πάουντερ
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Σοκολάτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Παράλληλα, λιώνουμε και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (σε μεταλλικό μπολ που στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς να ακουμπά στον πάτο του μπολ) ή στα μικροκύμματα. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ με το σύρμα, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να αποκτήσει ανοιχτό χρώμα. Προσθέτουμε στο μίγμα τη λιωμένη σοκολάτα, το φυστικοβούτυρο και το λιωμένο βούτυρο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ριχνουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το μίγμα είναι σχετικά σφιχτό. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 160ο C. Καλύπτουμε τη βάση και τα πλαινά μιας στρογγυλής φόρμας ή πυρέξ διαμέτρου 25 εκ. με λαδόκολλα. Απλώνουμε το μίγμα και ψήνουμε για 23 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί. Μεταφέρουμε το γλυκό σε δίσκο.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Μήλα Αβγά Σερβίρει 8-10 άτομα Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ν'ασπρίσει και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα-ένα τ'αυγά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με τα μυρωδικά. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα μήλα και τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο κι αλευρωμένο ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. Ψήνουμε στους 175 για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε. Αν θέλουμε, το κόβουμε σε κομμάτια, τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και στολίζουμε με σαντιγύ και φετάκια από μήλο
250ml κρέμα γάλακτος 2 αυγά 200 γραμμάρια ζάχαρη 180 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Στα γρήγορα Κατηγορία Brownies, σοκολατόπιτες, σουφλέ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Και για αρχάριους Εύκολο Μέχρι 4 υλικά Γρήγορο Περιέχει Αβγά Κρέμα γάλακτος Πως το κάνουμε:
Χτυπήστε μαζί όλα τα υλικά. Χύστε το μείγμα σε μια στρογγυλή (βουτυρωμένη) φόρμα και πασπαλίστε με ζάχαρη και ψήστε σε μέτριο φούρνο για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
800 γρ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη 300 γρ. αλεύρι (φαρίνα) 200 γρ. ζάχαρη άχνη 200 γρ. καρυδόψιχα 200 ml γάλα 100 ml ελαιόλαδο 100 ml κονιάκ 4 αυγά 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη 1 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. ζεστό νερό
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Εποχιακά Φθινοπωρινή Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Κολοκύθα Ξηρούς καρπούς Αβγά Γάλα Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι , το κονιάκ και το γάλα. Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα, τα μπαχαρικά, το καρύδι, τη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί 30 εκ.. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο διαλύουμε σε ενα φ
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Γιαούρτι Αβγά Πως το κάνουμε:
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Σε μια λεκανίτσα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν' απρίσουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι εναλλάξ με τους κρόκους, και τις βανίλιες. Στη συνέχεια, τη μαρέγκα και τέλος το μείγμα αλεύρι + σιμιγδάλι + μπέικιν. Βάζουμε σε ταψί Νο 40 και ψήνουμε για περίπου μια ώρα (θα ελέγξουμε με οδοντογλυφίδα)
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Vegan Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Σοκολάτα Ξηρούς καρπούς Νηστίσιμα Νηστίσιμα με λάδι/αλκοόλ Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μπόλ του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη Ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ, χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε στο μείγμα με τη μαργαρίνη εναλλάξ το αλεύρι και 1 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα. Τέλος ρίχνουμε και την τρούφα Αλείφουμε με λάδι μιά φόρμα νο 24 και ρίχνουμε την υπόλοιπη αμυγδαλόψιχα και έπειτα το μείγμα μας Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά
3 φλυτζάνια αλεύρι(για όλες τις χρήσεις) 2 φλυτζάνια ζάχαρη 250 γρ. βούτυρο 4 αυγά μια πρέζα αλάτι 1 φακελάκι μπέικιν 1 βανίλια μισο φλυτζάνι γάλα μισο φλυτζάνι χυμο απο πορτοκάλι μήλα κανέλα
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Κουζίνα Γερμανική Δυσκολία Εύκολο Και για αρχάριους Περιέχει Φρούτα Μήλα Γάλα Αβγά Πως το κάνουμε:
Σε μία λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ πρωτα αυγά με την ζάχαρη, μετά ριχνουμε τήν ζάχαρη, το βούτυρο, μια πρέζα αλάτι και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν, την βανίλια, το γάλα και το πορτοκάλι (με την σειρά που τα γράφω πρέπει να μπούνε τα υλικά). Οταν γίνει ένα μίγμα το βάζω σέ ένα μέτριο βουτυρομένο ταψάκι. Μετά κόβω τα μήλα σε φέτες και τα απλώνω πάνω από το μίγμα (όσα μηλα πάρει ανάλογα το ταψάκι μας) και τα πασπαλίζω με κανέλλα. Χρόνος ψησίματος : 40' λεπτά στους 180-200°C.
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 αυγά 250 γρ. ζάχαρη χυμό 1 λεμονιού 4 μήλα κόκκινα 200 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο 1 κ.γ. baking powder 100 ml γάλα 1 βανίλια
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Κουζίνα Γερμανική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Μήλα Γάλα Φρούτα Αβγά Πως το κάνουμε:
Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στο μπωλ του μίξερ δουλεύοντάς το για τουλάχιστον 10΄. Κόβουμε τα μήλα σε μικρές και λεπτές φέτες και τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο βούτυρο και κατόπιν τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά μας. Στο τέλος ρίχνουμε και τα μήλα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να μην λιώσουν. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μακρόστενο βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 250 βαθμούς ή ανάλογα με το φούρνο μας. Καλή Επιτυχία!!!!!
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Κρέμα γάλακτος Σοκολάτα Μπανάνες Φρούτα Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος και τη νουτέλα. Ρίχνουμε το μισό υλικό σε μία βουτηρομένη φόρμα. Ρίχνουμε τη νουτέλα και τη μπανάνα σε κομμάτια. Ρίχνουμε το άλλο μισο υλικό από πάνω. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να ξεκολάει από τη φόρμα. Όταν κρυώσει λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα και ρίχνουμε από πάνω.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Γάλα Τυριά Κρέμα γάλακτος Πως το κάνουμε:
Διαλύουμε το βούτυρο σε χλιαρό γάλα και προσθέτουμε την μαγιά μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά βάζοντας τελευταίο το αλεύρι. Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1/2 ώρα σκεπασμένη. Ξαναζυμώνουμε για λίγο και χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια σε μέγεθος αυγού. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε πιτούλα και το βουτυρώνουμε. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση σε κάθε πιτούλα και τα κλείνουμε σαν μισοφέγγαρα. Στρώνουμε σε φόρμα κέικ, με την τρύπα, απο 3-4 μισοφέγγαρα, το ένα δίπλα στο άλλο, με την πλευρά που κλείνουμε στο μισοφέγγαρο προς τα τοιχώματα της φόρμας. Συνεχίζουμε με τα μισοφέγγαρα μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Η δεύτερη στρώση απο τα μισοφέγγαρα θα κάθετε στα κενά από τ
... Διαβάστε περισσότερα »
Στα γρήγορα Κατηγορία Cupcakes και muffins Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Κρέμα γάλακτος Σοκολάτα Αβγά Φτιάχνει 6 γλυκάκια Πως το κάνουμε:
Βάζετε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε μικρό κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατευοντάς τα, να γίνουν απαλό μείγμα. Μεταφέρετε σε μπόλ, αφήνετε να κρυώσει και βαζετε στο ψυγείο για τριάντα λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρά και σκεπάζετε με χαρτί ψησίματος έξι ατομικά φορμάκια για κείκ. Ετοιμάζετε τα κείκ: Λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρό μπόλ επάνω απο κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατέυετε να λίωσει και αφήνετε στην άκρη, να κρυώσει ελαφρά. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και το κόρν φλάουρ. Ανακατέυετε με το μίγμα της σοκολάτας. Σε στεγνό μπόλ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ανακατέυετε με το μίγμα των κρόκων. Γεμίζετε ως τη μέση τα φορμάκια με το μίγμα του κείκ. Βάζετε απο πάνω το μίγμα της γέμισης και τελείωνετε με το υπόλοιπο μίγμα του κείκ.
... Διαβάστε περισσότερα »
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ ζάχαρη άχνης + 50 γρ για το πασπάλισμα 100 γρ αμύγδαλα σε σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού κορν-φλάουρ 2 αυγά ολόκληρα 1 σταγόνα αμυγδαλέλαιο ή amaretto 125 γρ κρέμα ζαχαροπλαστικής (βλ παρακάτω την συνταγή της) 2 φύλλα ζύμη σφολιάτα 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Κρέμα ζαχαροπλαστικής:
125 ml γάλα 30 γρ ζάχαρη 20 γρ αλεύρι 1 κρόκο αυγού ½ σκελίδα βανίλια
Στα γρήγορα Κατηγορία Βασιλόπιτες Εποχιακά Χριστουγέννων Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Κουζίνα Γαλλική Περιέχει Μόνο κρόκους Σερβίρει 8 άτομα Πως το κάνουμε:
Πρώτο μέρος: η κρέμα ζαχαροπλαστικής
Ετοιμάστε από πριν την κρέμα ζαχαροπλαστικής και αφήστε την να κρυώσει. Βράστε το γάλα με την βανίλια. Σε άλλη λεκάνη ανακατέψτε καλά με το σύρμα τον κρόκο αυγού και τη ζάχαρη. Προσθέστε το αλεύρι στο άσπρο μείγμα. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το παραπάνω μείγμα μαζί με το γάλα και την βανίλια σε μια κατσαρολίτσα και σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 λεπτό (να βράσει ελαφρώς). Μετά, τοποθετείστε το μείγμα σε λεκάνη και σκεπάστε την με πλαστική μεμβράνη, για να αποφύγετε τη δημιουργία κρούστας. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο.
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Δυσκολία Εύκολο Περιέχει Γάλα Αβγά Πως το κάνουμε:
Βράζουμε το γάλα, το συμιγδάλι, το ξύσμα, το βούτυρο και 3 κ.σ. από την ζάχαρη. Μόλις το μίγμα αρχίζει να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά. Χτυπάμε τα 4 αυγά, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή τον αυγοδάρτη. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσήσει από πάνω. Κατόπιν σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη στους 200 βαθμούς. Τρώγεται κρύα ή ζεστή.
6 αυγά 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3/4 ποτηριού νερό 3/4 ποτηριού αραβοσιτέλαιο 3/4 ποτηριού κακάο 1 κ/σ baking powder βανίλια
Για την κρέμα:
200 γραμ. βούτυρο (προτιμήστε στο super fresco) 1 ποτήρι ζάχαρη 2 κρόκους αυγών 1 ποτήρι κακάο 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Σοκολατένιοι πειρασμοί Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Σοκολάτα Κρέμα γάλακτος Αβγά Πως το κάνουμε:
Η εκτέλεση της συνταγής είναι εξαιρετικά απλή. Χτυπάμε τους κρόκους από τα 6 αυγά με το νερό. Προσθέτουμε όλα τα στεγνά υλικά και στην συνέχεια το αραβοσιτέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ενώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα με απαλές κινήσεις. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. (Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την φόρμα ψησίματος).
Για την κρέμα:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι ν΄αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους και το κακάο. Τελευταία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.