660 γρ. αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 400 γρ. ζάχαρη 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. αλάτι 1 1/2 κ.γ. σόδα 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο 1 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. γαρίφαλλο 4 αυγά (μόνο τα ασπράδια) 160 ml λάδι 110 γρ. καρύδια (ψημένα για 10 λεπτά στο φούρνο και χοντροαλεσμένα)
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αχλάδια Φρούτα Ξηρούς καρπούς Αβγά Πως το κάνουμε:
Βάζουμε σε μπολ τα αχλάδια (αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια) μαζί με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε έτσι για 1 ώρα. Χτυπούμε τα ασπράδια να αφρίσουν και προσθέτουμε το λάδι, τα καρύδια και τα αχλάδια. Ανακατεύουμε με τη χαμηλότερη ταχύτητα του μίξερ. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, τη κανέλα και το γαρίφαλο. Προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε και πάλι με το μίξερ στη πιο χαμηλή ταχύτητα (θέλουμε απλώς να αναμείξουμε τα υλικά). Ψήνουμε σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (με τρύπα στο κέντρο), σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για 70 λεπτά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.