6 κρόκους + 7 ασπράδια (σε θερμοκρασία δωματίου) 300 γρ. καρότα τριμμένα (να είναι 300 γρ. μετά που θα τα τρίψουμε) 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο) 300 γρ. ζάχαρη ψιλή 1 κ.γ. baking powder λίγο αλάτι 200 ml γάλα 3/4 κ.γ. κρεμόριο 1 κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα) 100 γρ. καρύδια (ψημένα στο φούρνο για 8 λεπτά και χοντροαλεσμένα)
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Ξηρούς καρπούς Γάλα Αβγά Πως το κάνουμε:
Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη (αφού αφαιρέσουμε 3 κ.σ. από τα 300 γρ. για να τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα), το baking powder, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Σχηματίζουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε τους κρόκους και το γάλα. Χτυπάμε το μείγμα για 1 λεπτό σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε τα καρότα και τα καρύδια. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το ειδικό εργαλείο για μαρέγκες, μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε το κρεμόριο και συνεχίζουμε μέχρι να δούμε ότι σχηματίζονται απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τις 3 κ.σ. ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να σφίξει. Με μια σπάτουλα προσθέτουμε τη μαρέγκα λίγη-λίγη στο μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας με ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω. Ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170oC για περίπου μία ώρα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.