Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και γίνουν σαν κρεμά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, την βανίλια, το ξύσμα, το κονιάκ μέσα στο όποιο έχουμε διαλύσει την σόδα, ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίχνουμε εναλλάξ και λίγο λίγο το αλεύρι, το γιαούρτι και το χυμό φρούτων ανακατεύοντας διαρκώς. Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα προσθέτοντας το γάλα Στην λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε 5-6 κουταλιές μείγμα και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (χωρίς αέρα) Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα η το ταψί μας και ρίχνουμε το μισό μείγμα, στην συνέχεια με ένα κουτάλι προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα. Τέλος με ένα πιρούνι και με κυκλικές γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε το μείγμα έτσι ώστε να μας κάνει σχέδιο η σοκολάτα στο εσωτερικό. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε περίπου στην 1 ώρα και κάτι. Πάντα δοκιμάζουμε με ένα καθαρό μαχαίρι καρφώνοντας το στο κέικ να δούμε αν είναι καλά ψημένο στο εσωτερικό του.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σαν μονάδα μέτρησης χρησιμοποιώ το κεσεδάκι από το γιαούρτι.
Εγώ μοιράζω το μείγμα σε δυο φόρμες (στρογγυλή & μακρόστενη) ή κάνω και μικρά μάφιν, το μείγμα για μια κλασική στρογγυλή φόρμα κέικ θα σας πέσει πολύ.
Για κάποιες που δεν ξέρουν, το Μπεν Μαρί δεν είναι σκεύος, είναι η διαδικασία. Βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και βάζετε την κουβερτούρα σε μικρότερο κατσαρολάκι με το γάλα, βυθίζετε στην κατσαρόλα με το νερό μέχρι να λιώσει ανακατεύοντας συνέχεια και προσέξτε μην πέσει νερό στην κουβερτούρα.
Στο παρελθόν την συνταγή αυτή την έκανα και σαν Βασιλόπιτα προσθέτοντας μέσα στο μίγμα και λίγα κομμένα καρυδιά και το φλουρί φυσικά. Τέλος αφού ψήθηκε και κρύωσε την πασπάλισα με ζάχαρη άχνη και έγραψα ότι ήθελα με λιωμένη κουβερτούρα. Όλοι πήραν την συνταγή εκείνο το βράδυ και δεν ήταν και λίγοι.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.