2-4 κουταλιές κακάο 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη 3-4 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό 1/2 κουταλάκι του γλυκού αραβοσιτέλαιο
Στα γρήγορα Κατηγορία Διάφορα κέικ Μέθοδος Φούρνου Διατροφή Χορτοφαγική Περιέχει Αβγά Γάλα Σοκολάτα Φτιάχνει Μια κανονική φόρμα για κέϊκ Πως το κάνουμε:
Χωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα Βάζουμε το βιτάμ σε ένα μπωλ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χτυπάμε με μίξερ, ώσπου να αφρατέψει και να ασπρίσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε. Ρίχνουμε μια ποσότητα αλεύρι και λίγο γάλα συνεχίζωντας να χτυπάμε Συνεχίζουμε διαδοχικά, ώσπου να τελειώσουν και οι δύο ποσότητες. Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη μαρέγκα. Σε αυτό το σημείο είναι καλύτερα να ενσωματώσουμε την μαρέγκα στο μείγμα με μια κουτάλα γιατί το μίξερ την διαλύει. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Βάζουμε στη φόρμα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Δεν ανοίγουμε το φούρνο για να μην μας ξεφουσκώσει. Εναλλακτικά μπορούμε να ανακατέψουμε ένα μέρος του μείγματος με κακάο ή να προσθέσουμε στο μείγμα νιφάδες σοκολάτας που πριν τις έχουμε λιγάκι αλευρώσει. Ξεφορμάρουμε το κέϊκ όταν θα έχει λιγάκι κρυώσει. Για να φτιάξουμε το γλάσο ανακατεύουμε την άχνη με το κακάο, ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Πρέπει να γίνει μιά γυαλιστερή παχύρευστη μάζα. Δεν είναι πολύ πηχτό αλλά ούτε και πολύ υγρό. Γλασάρουμε το γλυκό όταν θα έχει τελείως κρυώσει. Δεν χρειάζεται σπάτουλα για να στρώσει. Είναι αρκετά παχύρευστο και αρκεί να το ρίξουμε στην κορυφή του γλυκού. Αυτό στέκεται καθώς κυλάει και το καλύπτει σιγά σιγά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.