Main » 2012»Φεβρουάριος»29 » Χοιρινή τηγανιά Νο.06 (πικάντικη με λιαστή τομάτα και τσίπουρο)
3:30 PM
Χοιρινή τηγανιά Νο.06 (πικάντικη με λιαστή τομάτα και τσίπουρο)
Υλικά (για 4 άτομα)
600-700 γρ. χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιές
1 μεγάλο κρητικό, πικάντικο λουκάνικο σε χοντρές φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1 καρότο
1 τομάτα χωρίς τους σπόρους
6-8 λιαστές τομάτες κομμένες στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 ποτηράκι τσίπουρο
Θυμάρι
Εκτέλεση
Βάζετε το
ελαιόλαδο με το σκόρδο σε απλωτή κατσαρόλα να ζεσταθούν και να
αναμειχθούν τα αρώματα. Προσέξτε μην το κάψετε και πικρήσει.
Ρίχνετε
το κρέας, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βγάλει τα υγρά του και να
μαλακώσει. Συνεχίζετε το μαγείρεμα με κλειστό καπάκι μέχρι το κρέας να
μείνει πάλι με το λάδι του. Προσθέτετε και το λουκάνικο και αφήνετε να
πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας 2-3 φορές.
Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια,
τις λιαστές και τις πιπεριές. Αφήνετε για 1’ κουνώντας την κατσαρόλα,
σβήνετε με το τσίπουρο και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Περνάτε
από το μούλτι το καρότο με την τομάτα ώστε να πάρετε ένα μείγμα σαν
πάστα και στο ρίχνετε στην κατσαρόλα, κουνάτε την κατσαρόνα να πάει
παντού, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι. Αφήνετε στη φωτιά
μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.
Το συνοδεύετε με λευκό ρυζάκι σε μερίδες ή για μεζέ για να ανοίξει την όρεξη, μαζί με φρέσκο ψωμάκι για υπέροχες «βουτιές».
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.