Υλικά για 1 μέτριο ταψί του φούρνου
- 6 μέτριες ντομάτες καλές για γέμισμα
- 6 πράσινες πιπεριές
- 1-2 κουταλιές ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ½ φλιτζ τσαγιού ρύζι
- 400 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
- 3 κουτ σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο επιπλέον
- 1 φλιτζ τσαγιού γαλέτα
- Αλάτι, πιπέρι
Τοποθετείτε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα μέτριο
ταψί του φούρνου για να δείτε πόσες ακριβώς χωράνε και εάν
στριμώχνονται. Να θυμάστε εάν είναι λίγο στριμωγμένες δεν μας πειράζει
καθόλου. Κόβετε στο πάνω μέρος τις πιπεριές, αφαιρείτε το κοτσανάκι και
την εσωτερική λευκή μάζα του καπακιού, κόβετε ένα καπάκι από την κάτω
μεριά της ντομάτας και τις κουφώνετε με ένα κουταλάκι. Μαζεύετε τις
σάρκες της σε ένα μπολ και τις λειώνετε στο μίξερ. Σε κάθε άδεια
ντομάτα ρίχνετε λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη και ξεκινάτε να φτιάχνετε τη
γέμιση.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και
σοτάρετε απαλά το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει χωρίς να ψηθεί. Ρίχνετε
μέσα το ρύζι, το δυόσμο, το μαϊντανό, αλατίζετε και πιπερώνετε.
Προσθέτετε την ντομάτα που έχετε μαζέψει από το μπλέντερ και ανακατεύετε
καλά. βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζετε τον κιμά και 1
κρασοπότηρο νερό. Ανακατεύετε επίμονα και για πολύ ώρα να ανακατευτούν
πολύ καλά τα υλικά. Γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές με τη
γέμιση. Εάν σας περισσέψει η γέμιση τη βάζετε ανάμεσα από τις ντομάτες
και τις πιπεριές. Καπακώνετε τις ντοματοπιπεριές και αδειάζετε μέσα στο
ταψί ένα νεροπότηρο νερό. Περιχύνετε τις ντοματοπιπεριές με 1 φλιτζάνι
ελαιόλαδο. Αλατίζετε επιφανειακά και πασπαλίζετε τις ντομάτες και τις
πιπεριές με μπόλικη γαλέτα. Ψήνετε το φαγητό για 1 ½ τουλάχιστον ώρα
στους 180ο .