8-10 (ανάλογα με το μέγεθος) καρδιές αγκινάρας, φρέσκες ή κατεψυγμένες 3 γεμάτες κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 3 γεμάτες κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο 1-2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ή ένα κουταλάκι ξερό 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 αυγό 1 κουταλάκι μπέικιν 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι 200 ml μπύρα 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3-4 κουταλιές τριμμένα κίτρινα τυριά ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα Εκτέλεση Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες αγκινάρες, θα τις καθαρίσετε και θα κρατήσετε τις καρδιές, όχι τα κοτσάνια δηλαδή. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες, είναι έτοιμες. Βράζουμε τις αγκιναροκαρδιές σε μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως να μας λιώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, τις κόβουμε σε κυβάκια. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το αυγό και την μπύρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, δηλαδή άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι, που θα το έχουμε τρίψει στο χοντρό του τρίφτη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις καρδιές από τις αγκινάρες που τις έχουμε κόψει σε κυβάκια, και το τριμμένο τυρί. Ένα τελευταίο ανακάτεμα, για να καλυφθούν οι αγκινάρες από τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος. Σε τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο. Αφού κάψει καλά, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και βάζουμε λίγες λίγες στο τηγάνι. Με μια σπατουλίτσα ελέγχουμε αν ξεκολλάει η κάτω πλευρά της τηγανίτας και τότε την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Όταν οι τηγανίτες μας πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα είναι έτοιμες.
Αστρολογία, ζώδια σήμερα, ωροσκόπιο, αστρολογικές προβλέψεις ...Τα όνειρά σου κρύβουν σημαντικά νοήματα και προβλέψεις για το μέλλον σου, διάβασε τώρα την ερμηνεία τους! ...
Eνημέρωση σε θέματα ιατρικής & υγείας,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ... συμβουλές υγείας,πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας ...
Tv-Movies-Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική - Greek movies, tv series, tv shows and music, Ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και μουσική