Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι δημιουργώντας ένα βουναλάκι*.
Κάνουμε
μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το προζύμι, το λάδι και λίγο
νερό. Αρχίζουμε να σπρώχνουμε το αλεύρι από τα πλαϊνά προς το κέντρο.
Ζυμώνουμε
και όποτε χρειάζεται συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό, μέχρι να πάρουμε
μια μαλακή και ελαστική ζύμη που να μη κολλάει στα δάχτυλα.
Πλάθουμε
σε μπάλα, τη βάζουμε σε ένα μπώλ, την πασπαλίζουμε με αλεύρι, τη
σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1/2 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
Τη χωρίζουμε σε 4-6 μπαλάκια και τα αφήνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Αλευρώνουμε
την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο, που το
στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Βάζουμε τα υλικά της επιλογής μας και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC για 15 περίπου λεπτά.
*:
Το κοσκίνισμα γίνεται για να ανακατευτεί το αλεύρι με τον αέρα,
εγκλωβίζοντας οξυγόνο που θα βοηθήσει για να γίνει καλύτερα η ζύμωση
Παραλλαγή με καλαμποκάλευρο:
1 1/2 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση
και προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι νερό και 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.