όσο αλεύρι πάρει (μέχρι να σφίξει η ζύμη) - αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
2 αυγά
όσο τυρί πάρει (μέχρι να πήξει λίγο) - τυρί φέτα, ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι. Αναμειγνύουμε
με το χέρι μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα. Έπειτα κρατάμε το ξίδι μέσα
στο φλιντζάνι πάνω από τη λεκάνη και ρίχνουμε μέσα στο ξίδι το μισό
κουταλάκι σόδα, ανακατεύοντας παράλληλα. Η χημική αντίδραση θα κάνει το
ξίδι να φουσκώσει κ να χυθεί απ' έξω. Συνεχίζουμε ν' ανακατεύουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Ρίχνουμε το αλεύρι. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, χτυπάμε τα 2 αυγά με το τυρί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια. Σε
ένα πλατύ πιάτο, παίρνουμε κάθε μπαλάκι, το απλώνουμε μέχρι να γίνει
στρογγυλό, ρίχνουμε λίγη γέμιση στη μέση, πιάνουμε τη μια του άκρη και
το κλείνουμε, πιέζοντάς το πάνω στην άλλη άκρη. Δηλαδή φανταστείτε σχήμα
μισοφέγγαρο.
Προαιρετικά αλείφουμε τα τυροπιτάκια με κρόκο αυγού προτού τα βάλουμε στο φούρνο.
Τα τυροπιτάκια ψήνονται στους 200 C περίπου για 30min - 1 h (ανάλογα με το φούρνο).
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.